Nemzeti napszámosok…

2014 augusztus 17 2:55 de.7 hozzászólás

Elképesztő és egyben hihetetlen aljasság az állam, a hatalom részéről, hogy nem segít az önhibájukon kívül bajba jutott alkalmi munkavállalókon.

„Nincs jóvátétel a nádvágólázzal fertőzött napszámosoknak

Nem reménykedhetnek kártérítésben azok a napszámosok, akik a tiszaburai kukoricaföldeken fertőződtek meg nádvágólázzal. A legtöbbjüket a munkaadójuk be sem jelentette. Az idénymunkások azért betegedtek meg, mert mezítláb dolgoztak a földeken.”

Akit végig érdekel, a teljes cikk itt olvasható:

Mi az, hogy nem kapnak kártérítést? Ki érti ezt? Mert én nem! Becsapták őket és önhibájukon kívül lettek súlyos betegek, kiestek és még sokáig kiesnek a munkából, elesnek a pénzkeresési lehetőségtől.

Álszent magyarázat, hogy azért nem kaphatnak kártérítést és egyéb segítséget, mert nem voltak bejelentve.

Hol van ilyenkor a szociális érzékenység, az empátia? Pontosan az államnak kéne hivatalból azonnal melléjük állni! Tisztességes kártérítést fizetni és jól megbüntetni a vállalkozót, vagy alvállalkozót, aki becsapta és ezzel lehetetlen helyzetbe hozta az alkalmi munkásokat.

Milyen országban élünk? Hová lett itt az ember és a munka megbecsülése? Mit ér itt egy ember egészsége, élete? Nem találok szavakat!

7 hozzászólás

  • Emberek tizezrei serulnek meg, munka kozben. Ger
    incserv, hallaskarosodas stb. Senki nem kap karteritest, sot meg hazugsaggak vadoljak meg oket. Ez nem meglepetes!

  • Sajnos naiv az ilyen kérdésfeltevés. Természetesen a munka megbecsülése illetve az emberélet számítanak legutoljára, ha egyáltalán. A szélsőségesen szociáldarwinista, machiavellista magyar „társadalomban” a dzsungel törvényei érvényesek, vagy még aljasabbak. Egy normális országban, sokkal kisebb horderejű dolgokért mint az újhorthysta, fasiszta, maffiózó Orbán-Lázár-Simicska rezsim bűntettei, vonulnak tömegek az utcára, tartanak általános sztrájkokat stb. Amúgy a legútszélibb módon kizsákmányoló kapitalizmus és fasizmus jegyesek; mint ahogyan az a posványosi beszédből is leszűrhető. Egy ilyen barbár értékrendű országban, pedig természetes, hogy sokak az erőszak kultuszát a „faji felsőbbrendűség” mítoszával kiegészítő nácizmusban élik ki primitív agressziójukat, aljasságukat.

  • Úgy látszik, már kimerült a téma a magyar kromány pocskondirozásában. Jön az erővel és izzadsággal készült váadak sorozata.
    Nem tudok arról, hogy Kanadában kapott e valaki „jóvátételt” ha mezitláb dolgozott és fertőzést kapot emiatt a munkája alatt.
    De a magyar gonosz kormány sem ad.

  • Figyeló
    2014 augusztus 17
    10:08 de.
    Egyetértek kedves Figyelő!
    Ne is merje senki bírálni a magyar államot, mert azzal, s ezt nemrég a Széles úr is megmondta, hogy a parlamenti választások megnyerése óta Orbán Viktor spirituálisan egy magasabb síkra jutott. „Nem is azért támadják újult erővel az ellenségei mert hülyék lennének, hanem….mert egyszerűen csak gonoszok.” Igaza van s Széles úrnak, és Önnek is kedves Figyelő! Ne pocskondiázzák a magyar államot, amelyik egyáltalán nem gonosz és nem kegyetlen az állampolgáraival. Hová fajulna a világ, ha a kormány a frissen földhöz juttatott csókosainak elvenné a termeléstől a kedvét, és a bajbajutott napszámosok miatt elmarasztalná, vagy ne adj Isten még kártérítésre is kötelezné őket?

  • Kedves Figyelő! Azért ez nem ilyen egyszerű, tisztességes munka esetében „munkavédelmi oktatást” is kapnak a dolgozók (gumicsizmában dolgozunk felázott talaj esetén, vagy valami ilyesmi, ha ezt megszegi, akkor lehet a munkást hibáztatni) ja és persze be is jelentik őket…
    (én állami intézménynél dolgozom, megkaptuk az oktatást, milyen ruhában, milyen cipőben, milyen eszközökkel dolgozhatunk, stb., ezt kéne pl. betartani mindenhol és akkor nincs még elvi vita sem)
    a becsapottság, vagyis nem voltak bejelentve, tetézve azzal, hogy e miatt még kártérítés sem kaphatnak, no ez az egész együtt igazi szemétség és ez nem függ attól, hogy kapitalizmus van e vagy sem…

  • Nyugaton, törvény tiltja az olyan áruk forgalmazását, ami gyermek, rabszolga, vagy feketemunkából és a dolgozók egészségének veszélyeztetésével készült. Nálunk ilyen törvény nincs! A Gyurcsány-kormány ugyan anno keményen rászállt a feketézőkre, de az már régen volt, ma pedig kishazánkban másféle szelek fújnak. Nálunk dicsőségnek számít szidni a multikat, noha azok, bár tisztességesen fizetik az adót, a járulékokat, és bejelentett munkaerőt alkalmaznak, mégis fanyalgunk, mert hát ugye, kiviszik az országból az extraprofitot. Bezzeg arról nem szól a fáma, hogy a magyar vállalkozók zöme, akik feketemunkásokat alkalmaznak, túl azon, hogy adót csalnak, még állami támogatásokat is kapnak. Így van ez ma nálunk Orbániában. Az emberek, a munkavállalók egészsége egyáltalán nem érdekli a kormányt. Szakszervezetek nincsenek, hogy megvédenék a dolgozók jogait és kiharcolnának nekik egy emberhez méltó bért, a most bajbajutott emberek pedig ahhoz túl szegények, hogy sztárügyvédet fogadjanak. Jelen esetben ők csak cselédek, napszámosok, akik idénymunkában dolgoztak, Orbán miniszterelnök úr földutyis elvtársainak birtokán. Mellesleg, ugyan ki merné felvenni ellenük a jogi harcot, vállalva az eleve kilátástalan kimenetelű procedúrát, amikor a törvényt és a jogot is köztudottan a kormány uralja és osztja?

  • Ha Orbán Viktor miniszterelnök úr csókosairól van szó, akkor Magyarországon manapság minden szabály érvényét veszti. Elvileg, ha valaki birtokán a hatóságok parlagfüvet találnak, akár még milliós nagyságrendű bírságot is kiszabhatnának az illetőre. És általában történnek is ilyen esetek. Persze, a hatóságok előtte ugye informálódnak az illető kiléte felől, és ha kiderül, hogy a szabályszegő történetesen Orbán úr egyik csókosa, akkor ők, hogy bizonyítsák a szolgalelkűségüket, szemet hunynak az ügy felett. Nekik mindent szabad, mert ők a törvények felett állnak. Íme: http://hvg.hu/itthon/20140818_Masfel_meteres_parlagfuvet_videozott_Mesz