A kanadai „zsidó talibán” drogozta tagjait

2014 szeptember 11 8:45 de.12 hozzászólás

A Québec tartományi rendőrség (Sûreté du Québec – SQ) szerint, az anticionista Lev Tahor nevű zsidó szekta drogozta tagjait, időnként megvonta tagjaitól az élelmet és a vezetők fogvatartották a disszidenseket. A Lev Tahor szektában a nők egy, a Talibán uralma alatt is alkalmazott burkát viselnek. A szekta eredetileg a québeci Sainte-Agathe-des-Mont nevű településről az Ontario tartománybeli Chatham-ba költözött, mert szerintük üldözték őket a francia többségű tartomány hatóságai. Valójában arról volt szó, hogy a québeci gyermekvédelem azt tervezte, hogy állami gondozásba veszi a Lev Tahor kiskorú tagjait.

Lev Tahor -- a kanadai "zsidó talibán" Fotó: Windsor Star.

Lev Tahor — a kanadai „zsidó talibán” Fotó: Windsor Star.

Később Chathamból is „elmenekült” a szekta, amiután felfigyelt tevékenységükre a Chatham-Kent körzet gyermekvédelmi szervezete. Jelenleg a 40 családból álló ultraortodox és Izrael-ellenes zsidó szekta Guatemalában talált „menedéket.”

A Lev Tahor tagjai Chathamban. Fotó: blackburnnews.com.

A Lev Tahor tagjai Chathamban. Fotó: blackburnnews.com.

A szekta egyik disszidense – Adam Brudzevski – elmondta az SQ-nak, hogy szombatonként a település vezetői belakatoltak mindenkit a zsinagógába, hogy az ima alatt ne lehessen onnan kimenni. Összesen hat órán keresztül volt mindenki bezárva a templomba, ezt követően pedig mindenkinek kötelező volt egy órán keresztül meditálni. Ha nem imádkoztak szombat reggel hat órán keresztül és ha ezt követően nem meditáltak, akkor a szekta tagjai nem kaptak reggelit.

Brudzevski azt is bevallotta az SQ-nak, hogy a Lev Tahor tagjaként kanadai útleveket és québeci házassági anyakönyvi kivonatokat hamisított.

A tagok ledrogozásról, az ennivalótól való megvonásról, a kötelező imákról és meditációról, illetve az irathamisításról a szekta két vezetőjének – Shlomo Helbrans-nak és Mayer Rosner-nek – tudomása volt.

Az SQ nyomozásából az is kiderült, hogy a szekta vezetői és a szülők vállfákkal verték a gyerekeket a zsinagógában, továbbá a québeci törvényekkel ellentétesen, a szekta gyerekei egyáltalán nem járhattak iskolába.

Nachman Helbrans, a Lev Tahor egyik tagja a kanadai köztévének elmondta: Kanadában nem tisztelték vallásszabadságukat, ezért „menekültek” Guatemalába. A szekta most a San Juan La Laguna nevű község környékén telepedett le.

12 hozzászólás

  • Kétségkívül ez a „tiszta szív” nevű szekta az ultra-orthodoxia egyik legextrémebb vadhajtása. Ezek többnyire műveletlen, primitív közegek. De „ultra-iszlám” közösségekben nem fordul elő, bőségesen ilyesmi? Onnan meg nyilván néhányan pl. az ISIS sorait erősítik. Vagy éppen egyes katolikus vagy más ultra-buzgó keresztény gyülekezetekben. Hibába; a vallásokat felekezettől függetlenül, az emberi hatalomgyakorlás és a társadalmi viszonyok konzerválásának természetfeletti igazolására használják. Egyes helyeken – mint pl. a „keresztény-szentistváni” Magyarisztán – állami szinten. No de, ha már Magyarisztán és zsidó gyülekezetek, akkor az ott államilag kedvezményezett Chabad szekta viselt dolgairól is lehet szaftos dolgokat találni a neten ( a kiegyensúlyozottság kedvéért, a Mazsihisz se semmi a korrupt struktúrájával, piti áskálódásaival, de szerencsére azért annyira nem durva mint a cikkben említettek ). Szóval a mainstream, szervezett vallások, velejéig korrupt légköre és egyes tagjaik undorító szentfazekaskodása szinte természetes, hogy ateistává/agnosztikussá, ( vagy olyan nem konformista gyülekezetek követőivé, mint amilyeneket a fasiszta Magyarorsz.-on diszkriminálnak ) tesz sokakat.

  • Eleftheria
    2014 szeptember 11
    1:34 du.
    Beírása téves. Nem a magyaroknál diszkrimálták a fenti szektát, hanem Kanadában!!!!!
    A cikket el is lehet olvasni.
    A mai Magyarországon senkit sem piszkálnak vallása miatt, csak ütni akart egyet rajta, ugye?

    Ja, és mindenféle szekta létezik, mindenféle vallásnál.
    Az ateisták között is van néhány „szektás”.

  • Fenyvesi Glória

    Magyarország nem fasiszta!
    Mert akkor üldözne bizonyos kisebbségeket.
    De inkább a tenyerén hordja őket.
    Sokszor a többség ellenére…

  • Figyelő:
    Félreértette a hozzászólást, de mindegy. Magyarországon vannak hivatalosan, államilag ( súlyos adófizetői pénzekből ) kedvezményezett „elismert” egyházak, illetve a jogi státuszuktól megfosztott felekezetek, „ütéstől vagy nem ütéstől” függetlenül.
    Vannak szektás ateisták is… Na és? Dogmatizmus az dogmatizmus, álszenteskedés pedig álszenteskedés, felekezeti hovatartozástól ( vagy nem tartozástól ) függetlenül.

  • A kanadaiak pedig nem diszkrimináltak, hanem bizonyos gyermekjóléti/védelmi törvények minimumát próbálták érvényesíteni.

  • Eleftheria
    2014 szeptember 12
    7:13 de
    Egy vallás még nem szükségszerűen álszent! Már megint általánosit.
    Valamikor, még régi időkben, az állam segítette az adófizetők pénzéből a történelmi vallásokat. Természetes, senki sem adott a különböző szektáknak és al-vallásoknak (pl a ref. baptista, methódista stb)kis létesüléseknek, Magyarországon NEM voltak sokan.

  • Nem általánosan a vallások álszentek, hanem amikor egyesek a saját hatalmi érdekeik és az aktuális társadalmi, politikai viszonyok természet feletti igazolására használják őket… Legmagasabb szinten ez a „trón és oltár” szövetségében mutatkozik meg. Az „ál-vallások” mért is ál-vallások…? No persze azért mert ők nincsenek a nagyon is materiális földi hatalom birtokában… De miért is ne a rendszeresen eljáró tagok tartsák el bármely felekezetet…? Mégis mit képzel magáról az a bíboros, imám, főrabbi aki a markát tartva a legnagyobb természetességgel elvárja, hogy az adófizetők ( pláne egy elmaradott, nélkülöző országban ) csengessék ki a súlyos pénzeket és még hajbókoljanak is „őfőméltóságuk” előtt…? Hja persze az államnak van vallása, nem az egyéneknek; régi történet ( trón és oltár szövetsége ). A társadalom államhatalmat kisajátító vámszedőinek, pedig vastag bőr az álszent képükön.

  • Fenyvesi:

    Tényleg! Magyarország valóban a tenyerén hord bizonyos kisebbségeket; méghozzá a többség ellenére. Elsősorban az államhatalmat aktuálisan kisajátító uralkodó klikket.
    Utána lehet olvasni: a fasizmus az egy kézben összpontosuló hatalom modern kori államszervezési modellje, amelyet többnyire a tömegek ópiumaként szolgáló különféle zavaros nacionalista, vallási demagógiával, hangulatkeltéssel igazolnak. Ez általában nagyrészt szolgálja az uralkodó társadalmi osztályok érdekeit; nem véletlenül írta szegény József Attila is: „tőke és fasizmus jegyesek, minden külön értesítés helyett… ” ( Farsangi lakodalom )

  • Már Guatemalában is problémáik akadtak, cikkeztek is róla az ujságok

  • Fenyvesi Glória
    2014 szeptember 12
    12:17 de.
    „Magyarország nem fasiszta!
    Mert akkor üldözne bizonyos kisebbségeket.
    De inkább a tenyerén hordja őket.
    Sokszor a többség ellenére”…
    Kedves Fenyvesi Glória!
    Ez egyáltalán nincs így. Íme, ez a helyzet Magyarországon:
    http://www.hir24.hu/belfold/2014/09/18/mocskos-buzik-budos-ciganyok-meteltfarkuak/

  • gézám, ne fáradj. fenyvesi glória nem a meggyőzhetők közé tartozik, ahogy egyetlen vakhitű fanatikus sem.

  • Eleftheria,
    Figyelő tudományos megállapításai nem kell,hogy bárkit is befolyásoljanak.Nem a vallások az álszentek,hanem a mimikris hívők. Minél kevésbbé tartozik valaki egy valláshoz,annál álszentebb szentfazék.