Orbán Viktor üzeni az ukránoknak: nincsen gáz, faggyatok meg!

2014 szeptember 26 8:39 de.12 hozzászólás

A BBC (ez természetesen nem más, mint a bukott baloldal külföldi szócsöve) már megint támadja Magyarországot. Ráadásul címlapon. Lengyelországgal és Szlovákiával ellentétesen, Orbán Viktor kormánya úgy döntött, hogy figyelmeztetés nélkül hírtelen nem szállít több gázt Ukrajnának. Az ukrán gázszolgáltató, a Naftogaz, megerősítette, hogy a július óta Magyarország felől érkező gázellátás megállt. A cég szerint „magyarázatlan és váratlan” volt a magyar fél döntése. A magyar Földgázszállító (FGSZ) szerint azért kellett leállítani az ukránok felé történő szolgáltatást, mert „jelentősen megnő a beszállítási igény, melynek eredményeként az ellátásbiztonság és a hálózati egyensúly fenntartása érdekében a beregdaróci csomópont kapcsolását át kell alakítani olyan módon, hogy a csomóponthoz kapcsolódó valamennyi távvezeték az ország belseje felé történő szállításra legyen alkalmas.” Angolul az ilyen magyarázatokra szoktuk azt mondani, hogy „that’s a mouthful!”

Magyarország, a Gazprom pincsije?

Magyarország, a Gazprom pincsije?

A BBC viszont rámutatt arra, hogy Orbán Viktor a hét elején tárgyalt az orosz Gazprom vezetőivel Budapesten. Korábban a Gazprom, illetve Vlagyimir Putyin „következményekkel” fenyegett, ha egy uniós ország gázt szállít Ukrajnának, hiszen az oroszok éppen leállították az ellátást és így igyekeznek nyomást gyakorolni Kijevre. A BBC azt is megjegyzi, hogy az EU-s országok közül Orbán volt az aki leghangosabban ellenezte az oroszok elleni szankciókat.

Úgy látszik, hogy mind Szlovákia, mind Lengyelország nagyobb kurázsival rendelkezik mint Kismagyarorzág, amelynek vezére tényleg úgy táncol, ahogy Putyin fütyül. Büszkék lehetnek a nemzeti-érzelműek, az Óhazában és itt a diaszpórában egyaránt.

 

12 hozzászólás

  • Itthon csak félremagyaráznak.
    A lényeg az Oroszok azt üzenték aki szállít Ukrajnának, az tőlük nem kap.

  • tothjani: ki nem szarja le? ide ugyanaz a gáz jön be, csak kis kerülővel. ausztrián keresztül, és nyugati importnak nevezzük 🙂

  • bocs, chris, de kismagyaroszágnak egy másik tájegységet neveznek. igaz, magyarország kicsi. és piti. de nagyon.

  • Fenyvesi Glória

    Én azt gondolom,hogy az Országunk Vezetőinek elsősorban a saját érdekünket, a magyarokét kell nézni…
    Aztán jöhet a más országoké…

  • tudtommal a lengyelek sem szállítanak már több, mint két hete és nem is áll szándékukban folytatni, valami lehet azzal, hogy az ukránok nem fizetnek? csak nem képzelik, hogy az éppen nyomorgó (kurvajólteljesít) magyarország fogja ellátni és főleg ingyen ukrajnát…fizessenek az oroszoknak és akkor helyre áll a rend

  • Remélem Orbánnak nemsokára díszsírhelye lesz!

  • sydney: hol? kun bélának ugyan volt a kreml falában, de később eltávolították onnan. horthynak nem dísz, csak családi sírhelye van kenderesen. rákosinak nem jutott díszsírhely, kádár sorsát ismerjük.
    persze, attól orbánnak még lehet díszsírhelye, csak nem magyarországon. azerbajdzsánt nem zárom ki, se üzbegisztánt.
    attól tartok, nem lesz zarándokhely.

  • Fenyvesivel értek egyet!

  • figyelő: senki nem várt mást. azonos szinten vannak.

  • Figyelő
    2014 szeptember 26
    1:23 du.

    Én is azzal a mondattal egyet értek. A magyarok érdekét is kéne már nézni és nem az Ooroszokét, akik leszóltak, hogy nem kéne az Ukránoknak gázt szállítani mert „baj” lesz.

    Nem olyan rég még Orbán azzal dicsekedett, hogy mi vagyunk akik segítik az ukrán népet gázzal. Most mi történt? Miért kellett ezt leállítani hirtelen, illetve akkor viszont miért volt nagy szám Orbán szájából, hogy gázt szállítunk Ukrajnának??

    Ön érti?

  • Kiszely Anna Mária

    Ezek mindent ilyen gané módon intéznek, nincs egyetlen egy tiszta, becsületes lépésük. Na de egy unintelligens,tahó és tolvaj csürhétől mit is várhatna el bárki? Ez a főbunkó soha semmiért még nem vállalt felelősséget, hogy egyszer legalább egy témába úgy „beleállna” és elmondaná, hogy mit miért csinált.Ez az eset pl. remek alkalom lenne rá. Vagy naív vagyok??

  • huncanada: miért kellett leállítani? mert orbán beszart! ugyanis a MI tározóink konganak, ha minden jól megy, akkor a fűtési szezonig jó, ha a 60%-os töltöttségi szintet fogjuk elérni.
    namármost, orbánnal tárgyalt a GAZPROM vezérigazgatója (értitek, egy cégvezető egy miniszterelnökkel), minek utána hirtelen-hamar leállították a reverz gázszállítást ukrajna felé. ugyan, miért is? mert ALEKSZEJ MILLER ELVTÁRS MEGSZORONGATTA ORBÁN ELVTÁRS TÖKÉT: ha nem zárjátok el a csapot, ti sem kaptok több gázt!
    a Nemzet Kaméleonjában meg működött az önvédelmi ösztön…