Napi szösszeneteimből – mit akar a kormány a nép ítéletére bízni?

2014 december 20 5:00 de.5 hozzászólás

Közöd? Avagy Mekk mester és az Istenadta nép – Tompika ideális, mert nem csak a számítástechnikához zombi

Az az igazság, hogy a hályogkovács tudatlansága és magabiztossága sem nem új (nagyon úgy néz ki állampárti standard), sem nem számít ritkaságnak.

Az az igazság, hogy valóságos jelképszerű átívelés, hogy a 70-es években a rímhányó Romhányi zseniális szövegeivel felfegyverkezve Balázs Péter hozta a figurát.
A tegnapi nap egyik „vezető” híre volt, hogy Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő a rá bízott internetes konzultáció kapcsán kívánt „fontos bejelentést” tenni két szakmai szervezet, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének és az Informatika a Társadalomért Egyesületének képviselőivel folytatott megbeszélése okán.
A derék Tompika ismételten megcsillogtatta elképesztő tudatlansága mellett igazi fideszes pofátlanságát is.
A szuperfontos bejelentés szerint:
„az internet magyarországi szabályozását érintő digitális konzultáció 2015. március és április között zajlik majd, és arról biztosan nem lesz benne szó, hogy megadóztassák-e az internetet, mert szerinte ’Szerencsére ez az ötlet egyszer s mindenkorra halott és nem fog feltámadni’”.
Nos a helyzet az, hogy ez így nem egészen klappol, hisz csak az újabb extra sarc bevezetése ötletét – tudomásom szerint csak – napolták el!
Hasonlóan „izgalmas” megjegyzés, hogy szerinte: „csak az interneten lehet kérdésekre javaslatot tenni, az internetkon.hu oldalon, és maga a konzultáció is digitális platformon zajlik majd.Iyen formán ez minden idők legolcsóbb nemzeti konzultációja lesz, ugyanis ’saját adózott fizetéséből” vásárolta meg a weboldal domainjét 51 ezer forintért’. Tartok tőle, hogy Tompika sötét kis buksijában – s attól is, hogy nincs a környezetében aki elmagyarázná neki, hogy téved – tényleg úgy áll össze, hogy: vettem nektek domaint indulhat a konzultáció! =))
Azonban a tájékoztatónak volt egy érdekes, és tanulságos momentuma volt, hogy a szakemberek azon felvetését, hogy „az internet legyen mindenki számára, azonos minőségben, széles sávon elérhető, azaz legyen Magyarországon is alapjog internethez jutni, legyen ez is közmű” kérdést is fel kellene tenni, Deutsch határozottan elutasította. Most fijjej Wazze: szerinte „ilyesmit a kormány nem fog eldöntendő kérdésként a nép ítéletére bízni”!

Pedig egyszerű; Mert megteheti/megtehetik – Látja problémát, de nem érti a lényeget

A Hetek című lapnak sub rosa nyilatkozott egy „a kormányzati apparátusban dolgozó, vezető beosztású technokrata szakember”. A forrás úgy látja, hogy „teljesen felesleges, az embereket bosszantó, valójában jelentéktelen adókkal és intézkedésekkel szalámiznak le magukról társadalmi csoportokat, miközben az intézkedések mögött nem valamiféle zseniális mesterterv húzódik meg, hanem rögtönzések, átgondolatlan ötletelések sorozata”. Ebben lényegében egyet is lehet érteni. Még azzal sincs nagy gond, hogy: „a politikusok kitalálnak valamit, beleszeretnek önnön gondolatukba, majd ehhez gyártatnak le olyan elemzéseket a stábbal, amelyek a döntésüknek hivatottak érvrendszert biztosítani.”. Csak a lényeg torzul egy nem is olyan kicsinység. A „miért teszik” -re a válasz, pedig igen csak egyszerű: Mert megtehetik! =)) Igen a hatalom mámoros megélése, ami ellen – egyelőre – nincs más mint az ilyenek távoltartása. Sokszor jeleztem, hogy – szerintem – a magukat liberális megmondó-embernek hirdetők legfőbb bűne, hogy – bár minden jele meg volt – nem törődtek Orbán cezaromániájával!

Te Toncsi, ez nem hűtlen kezelés? – Már eddig 4milliárdra tehető Rogán ajándéka az arra méltóknak

Nem függetlenül Juhász Péter működésétől rendre másra derül fény olyan esetekre, mikor a Rogán vezette belvárosi önkormányzat bámulatos szociális érzékenységről téve tanúságot, az arra méltókat jelentős kedvezményekhez jutatta. Az még egy dolog, hogy igen csak kedvezményesen jutottak frissen felújított lakáshoz (amit nem ritkán aztán szintén kedvezményesen meg is vehettek) a baráti szféra. Itt legfeljebb a kéz-kezet-mos az érdekes: Toncsi vagyon-nyilatkozati balhéját elsikáló kollégája családja is kapott! =)) Azonban az üketi szférában nagyobb a tét. Kétszázhetvenhét nem lakáscélú helyiséget adott el pályáztatás nélkül 2008 és 2013 között az V. kerületi önkormányzat. Százötvenöt ingatlant kedvezményes áron vettek meg a bérlők. A Népszabadság számításai szerint: az önkormányzat 3,9 milliárd forinttal kevesebb bevételhez jutott!
Képviselők, párttársak és más ismerősök (hogy nem voltak válogatósok arra példa a Portik pereputty esete) és családtagjaik részesültek sok-sok milliós kedvezményekbe.
Ugye azt senki sem gondolja komolyan, hogy nem voltak hálásak!=))

Fenyegetés és/vagy ígéret – Ez tényleg a keleti diktatúrák iránya

Lenyűgöző érv – Pintér ismét hozta magát

„Egy külföldi szervezet a közelmúltban karaktergyilkossággal próbálta meg lejáratni Pintér Sándor belügyminisztert, aki a lapunknak adott interjúban arról is beszámolt, hogy az egyébként nem először előforduló kísérlettel az illetők azóta felhagyni kényszerültek.” – emigyen szóla a Fityesz-KB központi napilapja ma reggeli írása „Lejárató akciót terveztek Pintér ellen”. Ahogy mondani szokás a belügyér hozta a szokásos formáját. Azonban az interjúnak egy része és főleg egy mondata még tőle is sokk.
Kapott egy kérdést Habonyról is. Arról érdeklődtek, hogy „Tárt fel a polgári elhárítás olyan nemzetbiztonsági kockázatot Orbán Viktor miniszterelnök környezetében, amelynek kivizsgálását a kormányfő egyik tanácsadója, Habony Árpád esetében az ellenzék sürgeti?
Jól ülsz Wazze? Azt válaszolta, hogy: „Tudomásom szerint Habony Árpád semmilyen tisztséget nem visel, nincs szerződéses jogviszonyban állami cégekkel, ezért az AH-nak sincs dolga a személyével”. Ahogy mondani szokás ez már magában sem semmi, hiszen azt mondja: nemzetbiztonsági kockázatot csak a hivatalos kapcsolatban lévők jelentenek! =))
Azonban ő ehhez még hozzá tudta fűzni:. „A miniszterelnök úr sem jelzett aggályt Habony Árpáddal kapcsolatban.”

Az új és régi Fiuk alkatáról – Egy elgondolkodtató megállapítás a megmondó-emberektől

Lassan elmondhatjuk, hogy szinte naponta jelenik meg „elemzés” a ’politológus’-nak és ’elemző’-nek eufemizált dumagépek (©T.G.M.) egy specifikus csoportjától, akiket a klasszikus példa (kreminológusok) után talán „pávatáncszínházológus” –nak nevezhetnénk.
Egyik legfrissebb témájuk annak taglalása, hogy: Lázár János a Figyelőnek adott interjúban, ilyetén kijelentéseket tett: „Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki.”. Ami – úgy vélik – egyértelműen üzent Pokorni Zoltánnak és Kövér Lászlónak.
Ennek kapcsán az egyik egyed azt fejtegette, hogy „Kövérnek a Lázár által fiatal generációsnak mondott társaság tagjai közül egyedül a tőle alkatilag és minden egyéb szempontból távol álló Habony Árpáddal való konfliktusa ismert, akivel szemben régóta igen erős ellenérzéseket táplál.”.
Hogy vannak-e és milyen konfliktusai Kövérnek Habonnyal, azt nem tudom, de ez a disztinkció elgondolkodtatott: „tőle alkatilag és minden egyéb szempontból távol álló”.
Na ez mi a szentszar lehet?
A Pallas Nagylexikon szerint: „alkat = (testalkat, constitutio, habitus) alatt a test kifejlettségének állapota értendő, és pedig főleg a csontrendszerre vonatkozólag”. Amihez hozzáfűzi: az orvostanban az alkatot még ama külső benyomás megjelölésére is használják, amelyből bizonyos betegségekre való hajlandóság tűnik ki. … Az ilyen alkat többnyire öröklés útján származik!”. Nos ami csontrendszeri eltéréseket illeti nem tudok vitatkozni, de a betegségre vonatkozó hajlam pl. a jellemgyengeségek vonatkozásban nem csak hajlamként értékelhetően azonos, ahogy az öröklési momentumok is igen csak hasonlóak! =))
Ami pedig a minden egyéb szempontot illeti, hááát? Biztos vannak eltérők is, de hosszasan sorolhatnám az egyáltalán nem meglepő hasonlóságokat.

5 hozzászólás

  • Nem értem miért nem indul el a vidó a Liget szétveréséről, itt az url:

  • passz. a beágyazásnál kér vagy 6 féle forrást. majd Chris helyre teszi. addig lécci, légy türelemmel.

  • Ille István

    2014 december 20
    8:32 de.

    Nem zavar pontosabban ami zavar az az, amit ábrázol! =))

  • az a lényeg, hogy kommentben elindul.
    ami nagyon tetszik, hogy Pintér azért áttételesen kihátrált Habony mögül: tudomásuk szerint nincs semmilyen állami megbízatása – ami azért érdekes, mert így hogy lehet Orbán tanácsadója? szívbéli jóságból?
    privát cégbeli részesedésről se számol be az adóbevallása – már, ha egyáltalán van neki – lehet, hogy aranyat talált a kertje végében?
    kimutathatóan pazarló az öltözködése, az autója – lehet, hogy egy barátjáé. és ő csak kölcsön kapta?

  • Ille István

    2014 december 20
    10:27 de.

    Hát igen egy látszólag semmiféle legális jövedelemmel sem rendelkező pasas sertepertél a kormányfő és az állampárt berkeiben: s nekik ez nem kockázat?????