Szenzáció! Tarsoly is Gyurcsány és a szocialisták kottájából játszott!

2015 április 1 12:43 de.15 hozzászólás

Keményen dolgozó kormányunk segítségével sikerült kideríteni, hogy a brókerbotrányok valódi okozói is a szocialisták voltak! Összegyűjtöttük azokat a bizonyítékokat, amelyek alapján kétség sem férhet az álruhás pufajkások, az MSZP-Bajnai-Gyurcsány-tengely bűnösségét illetően. Teljesen egyértelmű, hogy Tarsoly Csaba valójában Gyurcsány Ferenc kottájából játszik, sőt, igazából a Quaestor elnöke már évtizedek óta a Demokratikus Koalíció vezetőjének a tarsolyában van.

A balliberálisok mindent előre elterveztek, azonban nagyon könnyű átlátni a szitájukon: Tarsoly Csaba ugyanis valójában az Ő emberük. A Quaestor újdonsült vezetője 2010 után a felvizezett, hosszúlépéses formájú kommunistáktól azt a feladatot kapta, hogy kettős ügynökként épüljön be a Fidesz belső hatalmi körébe, majd rántsa magával a magyarok kormányát.
Az „elmút nyócév” bukott politikusai a Quaestor elnökének segítségével csak egy újabb kétségbeesett kísérletet akartak tenni a Fidesz leváltásának az érdekében. Ébernek kell lenni, s semmiképp sem szabad megengedni, hogy a szocialisták ármánykodásai félrevezessenek minket, és ezáltal megkeserítsék a keményen dolgozó kisemberek életét. Itt olvashatók tehát azok a bizonyítékok, amelyek lerántják a leplet az évezred nagy fideszes szocialista brókerbotrányáról.
kottából

Ki is az a Tarsoly Csaba?
Előre le kell szögezni: a lebukott brókervezér a szocialisták beépített ügynöke. Először is Tarsoly Csaba 1964-ben született, tehát a szocializmusban (!), lehetséges, hogy Lendvai Ildikó és Kovács László eltitkolt, közös gyermekeként. A kis Tarsoly már az óvodában elkezdett brókerkedni, a legkedvesebb játszótársa egy bizonyos Bajnai Gordon volt. Ők ketten együtt találták ki a Quaestor brókercég nevét. Ezt onnan lehet tudni, hogyha elveszünk a Quaestor cégcsoport nevéből hat betűt, és hozzáadunk 11-et, akkor az jön ki, hogy „Bajnai a libás”. Már ekkor közösen megesküdtek arra, hogy tönkre fogják tenni a másik ovis csoportban lévő, a homokvárakból stadiont építgető kis Orbán Viktor életét.

Tarsoly egy ének-zenei általános iskolába került az embert próbáló ovis évek után. A kis Tarsoly 1974-ben itt ismerkedett meg Gyurcsány Ferenccel, és az Ő kottájával. Egy ismerőse, név szerint Göncz Kinga mutatta be neki, aki ekkor tanárként dolgozott. Akkor még a kis Tarsoly nem sejtette, hogy békaemberekkel fog találkozni, hogy végül Gyurcsány kottájából lesz kénytelen játszani élete végéig. A volt miniszterelnöknek köszönthetően indult be Tarsoly brókerkarrierje, azonban ennek nagy ára volt: Gyurcsány lekötelezettje lett egy életre, sőt megígérte neki, hogy ha egyszer a Fidesz hatalomra kerül, beszivárog közéjük a keleti nyitáson keresztül, majd magával rántja őket is a mélybe.
kotta

Forrás: index.hu

Így is történt, a Quaestor újdonsült vezetője 2010 után a felvizezett, hosszúlépéses formájú kommunistáktól azt a feladatot kapta, hogy kettős ügynökként épüljön be a Fidesz belső hatalmi körébe, és oligarchiaként viselkedve minél nagyobb befolyásra tegyen szert a kormánypárton belül. Amennyit csak lehetett, közösen fényképezkedett Szijjártóval, sőt, a győri focicsapatot anyagilag támogatva még a jelenlegi miniszterelnöknél is bevágódott.

A balliberálisok nagyon ravaszak voltak: ellenzékből elintézték, hogy Tarsoly Csaba parlamenti belépőt és diplomaútlevelet kaphasson, hogy az ügynökük ez által mindenhova beépülhessen. Tarsoly azonban túl korán bukott le, a rendőrség előzetesbe helyezte: A volt Quaestor vezérnél folytatott házkutatásnál ráadásul megtalálták Gyurcsány kottáját is, innen derülhetett fény a kommunista cselszövésre. Hogy kik az igazi felelősek a Quaestor botrányért? A szocialisták, Gyurcsány, a szabadkőművesek, a gyíkemberek, Goodfriend, az IMF, és persze megint csak a Gyurcsány.

A történet azzal kezdődött, hogy mikorra már teljesen megbíztak Tarsolyban a Fidesz háza táján, akkor jelentette be a Quaestor csődjét, természetesen Gyurcsány Ferenc személyes parancsára. A patás ördög ekkor, aki egyébként az IMF és a Norvég Birodalom magyarországi helytartója is egyben, nem csak a Fidesszel kívánt kiszúrni, hanem a keményen dolgozó kisemberekkel is. A Fideszen kívüli politikai erők ugyanis – köztudottan – mind saját önérdekeit nézik, míg dicső kormánypártunk a nemzet érdekeit tartja a szeme előtt! Magyarország ezért teljesíthet jobban, bizonyítékként pedig szemlélhetjük a keményen dolgozó fideszes politikusok házainak növekedését!

De a szocialista brókerbotrány ezt eredményt, a magyarok eredményét akarja derékba törni! A ballibek felelőssége és gonoszsága is egyértelmű: először is több ezermillió forintnyi közpénzt tartottak ellenzékből(!) a Quaestor számláján, másrészt, mikor Tarsoly becsődítette a cégcsoportot, sem Gyurcsány, sem Tóbiás József nem szólt a keményen dolgozó kisembereknek, hogy gyorsan menekítsék ki a pénzüket. A szocialisták tudták előre, hogy be fog csődülni a Quaestor, és e többletinformációjukat felhasználva bennfentes kereskedelmet folytattak a párton belül, ami ugye Magyarországon bűncselekménynek számít. Még jó, hogy miniszterelnökünk, Orbán Viktor a feldobott sámánkövekkel a jövőbe látott, így megmentette a közpénzt a fideszes oligarcha szocialista bróker markából. Mindeközben Tarsoly Csaba sem volt hülye, gyorsan átadta a brókercégének a vezetését egy bizonyos Orgován Bélának. A frissen kinevezett elnökről kiderült, hogy az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt, hogy a független civilek legnagyobb konglomerátumának, a CÖF szerint valójában a Sociestasnak, a baloldali ifjúsági mozgalomnak lehet a tagja.
igen-nem

A nagy lebukás után, végső elkeseredésében Tarsoly írt egy levelet a szocialista frakciónak, amelyet azonban félrecímzett, és így a levelet Szijjártó Péter kapta meg. A levél pontos tartalma is arra enged következtetni, hogy a szocialisták állnak a brókerbotrány mögött: az elfogott levélben Tarsoly engedélyt kért az MSZP frakciójától, had írja át a saját magántulajdonait a fideszes politikusok nevére, hátha ezzel több kormánypárti politikust is magával tud rántani, mivel úgy tűnik, hogy nem sikerült eléggé befeketíteni a hatalmon lévőket.

Éljen a bolondok napja!
Április elsejei bejegyzésünk emléket kíván állítani a bámulatos fideszes kommunikációnak, mely öt év kormányzás után még mindig ott tart, hogy bármely ügyben, melynél felmerül a kormány felelőssége, egyszerűen csak a másikra mutogat, mint rossz gyerek az oviban. Hisz ez az ügy is csupán egy „szocialista brókerbotrány.”
Questor-ügy
A Fidesz 19-re lapot húzott és reméli, hogy még a károsultak is be fogják venni a kormánypárt meséjét, miszerint megint a szocialisták tehetnek mindenről, mivel: „ők engedték, hogy zavartalanul működjön az évtizedes pénzügyi korrupció, a csaló brókerek eltüntessék mások pénzét és ezt meg is ússzák”. Hogy ezzel a verzióval szemben mi a legvalószínűbb, arról a múlt heti posztunkban írtunk. Bár lehet, hogy egy képcsokor többet mond minden szónál:
baloldali brókerek

Franko Provolone/Ténytár.hu

15 hozzászólás

  • https://www.facebook.com/774304119250615/photos/a.774313329249694.1073741828.774304119250615/1027367107277647/?type=1&theater

    Talán kezdjük ott, hogy a liberális kormány hitelt folyósított, és nem mutyizott velük. A hitelfolyósítás időpontjában még nem volt problémás a cég. Úgy tudom, 2010-ben volt egy olyan vizsgálat amit a liberálisok indítottak, valamint ott már komoly hiányosságok kerültek napvilágra. Ennek kapcsán 2010 októberében bírósági határozat is született.
    Nos a határozat betartásáról ami már a fidesz sara, nincs hír. Valamint egy akkor már kétes hírbe keveredett brókercégbe vitték az adófizetők pénzét.
    Az öt éves időintervallum az ellenőrzésre nem azt jelenti, hogy addig nem ellenőrizhető, hanem annál tovább nem halogatható az ellenőrzés.

    Na jó, én is Gyurcsány kottájából játszom!
    http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1886/9342/original.jpg?w=600&h

  • Göllner András

    Oké, Oké, értjük hogy a Tarsoly Gyurcsány kottájából játszott, de azt nem tudnák elárulni, hogy milyen hangszeren ? Nagybőgő, vagy esetleg egy gordonka ?

  • Göllner András
    2015 április 1
    3:43 du.
    Oboa.
    Csak nem tudta, hogy nem szívni, hanem fújni kell.

  • Horváth György

    Bod Péter Ákos, volt jegybankelnök: … „Ha a felügyelet azt látja, hogy egy adott cég kétszer akkora hozamot kínál mint a versenytársai, ki kell menni, meg kell nézni, mit csinálnak forrás-oldalon… Van erre egy szuper-felügyeletünk nagyon sok, nagyon kemény jogosítvánnyal…” „Úgy tűnik túlságosan sok költségvetési pénz van kint…” Arra a kérdésre, hogy kinek kellene vizsgálni a brókerbotrány történéseit „…most nincs a fejemben névsor, de össze lehet szedni az országban öt embert, akik a pénzügyi, büntetőjogi, államháztartási részét is ismerik…. Nekem most csak egy elhunyt ember, egy professzor van a fejemben….”
    Szalay-Berzeviczy Attila, korábbi tőzsdeelnök: Giró-Szász kormányszóvivő felvetésére, hogy a szakma szűrje ki a simliseket: „Nem mi döntjük el ki jöjjön közénk. Mi nem mehetünk be a konkurenshez ellenőrizni… erre az adófizetők pénzén tartunk egy szuper-felügyeletet, a Magyar Nemzeti Bankot”. „Hogyan lehetséges az, hogy a pénzpiacon egy 300 milliárdos lyukat éveken át nem vesznek észre?” „A svájci frank januári esete után azonnal lépni kellett volna a felügyeletnek. Ez sok pénzintézetet megrendített, külföldön is. A külügy lépéseinél sokkal fontosabb kérdés: vizsgálták ennek hatását a magyar piacon?”

  • Horváth György

    http://444.hu/2015/04/01/es-az-megvolt-hogy-a-quaestor-egy-reszet-szepen-kihuznak-a-brokerleckezteto-torvenybol/ „Mielőtt megszavazták volna azt a törvényt, ami a brókerbotrányok áldozatainak kártalanításáról, és főként a brókercégeknek vagyonelemeinek, illetve vezetőik és tulajdonosaik magánvagyonának elkobzásáról szól – amelyről olyan ékes szigorral beszélt Rogán Antal –, becsúszott egy aprónak tűnő, de annál jelentősebb módosítás a törvénybe.

    A Törvényalkotási Bizottság hétfő este befogadott egy javaslatot az összegző módosító javaslatba, amivel együtt fogadták el a törvényt. A módosítás szerint:

    “nem minősül szervezetnek a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013 . évi CCXXXVII. törvény szerinti hitelintézet és a hitelintézettel szoros kapcsolatban álló vállalkozása, amennyiben a pénzintézet tulajdoni aránya a szoros kapcsolatban álló vállalkozásban eléri az 50 %-ot.”
    Gyakorlatilag tehát kihúzták a törvény hatálya alól azokat a brókercégeket, amelyek banki tulajdonban vannak.”

  • Horváth György

    http://nol.hu/belfold/negyvenmilliardos-ugy-is-eltunt-a-nav-nal-1525761
    „Volt példa arra, hogy NAV Kiemelt Ügyek Igazgatóságán 40 milliárd forint adóhiányt – bírságokkal együtt 64 milliárd forint megállapítást – tartalmazó ellenőrzést nulláztak le 2011 elején, vagyis az eljárást leállították. Erről a Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜIG) volt igazgatója, Hegedűs-Deme Zsolt számolt be azon a sajtóperen, amelyet Dávida Marianna, a NAV ellenőrzési főosztályvezetője indított lapunk ellen. „

  • Jó lenne ha én is Gyurcsány rokona lennék,nem tudnátok kideríteni.Hálás lennék érte.

  • Horváth György
    2015 április 2
    2:30 de.
    Ennek a módosításnak a kártalanításnál van jelentősége, ugyanis az OTP-nek kellett volna kártalanítani. Így a módosítás után nyugodtan kijelenthetjük, egy újabb devizahitel kaliberű ügy. Elmeszelték a kártalanítás lehetőségét.

  • „Oboa.
    Csak nem tudta, hogy nem szívni, hanem fújni kell.”
    .
    Nem tudom megállni, hogy ne hívjam fel a figyelmet arra a tényre, hogy a fenti megjegyzés téves!
    .
    Ez egy másik másik „ZENEKAR”, ez egy másik „HANGSZER”! És egy másik „KARMESTER”!
    .
    EZT az OBOÁT, igenis szívni kell!
    :-O

  • Horváth György

    http://nol.hu/belfold/brokerbotrany-ellentmond-orbannak-az-fm-kozlemenye-1525879
    Az FM-ben csupán a Buda-Cash-re vonatkoztatták Orbán utasítását.
    Mivel a két állítás egyszerre nem lehet igaz, vagy Orbán Viktor hazudik vagy Fazekas, vagy mindkettő.
    Tekintve hogy a hétvégi interjúban Giró-Szász (ATV, Mészáros Antónia) még nem tudta megmondani melyik kormányzati szervnek hol van „kihelyezett” pénze, aligha hihető, hogy kormányzati szerveink veszik a bátorságot, és egy hónap is kevés nekik ahhoz, hogy visszajelezzenek a kihelyezett pénzekről, illetve azok kivonásáról a miniszterelnöknek. Kevéssé hiszem, hogy a kért információ megadásához 24 óra ne lenne elég.
    Mivel hogy Orbán Viktornak valahogy sikerült beülnie az időgépbe, és 1 nappal azelőtt válaszolt a kapott levélre, int hogy megkapta volna, valamint arra az aranyszabályára, hogy „ne arra figyeljenek amit mondok, hanem amit teszek” – Orbán Viktor miniszterelnök egész biztosan hazudik. Ez persze nem zárja ki, hogy Fazekas is.

  • Horváth György

    http://444.hu/2015/04/03/a-pszaf-tanacsara-adta-almasfuzito-a-buda-cashnek-a-penzet-700-milliot-buktak/

    Jól értem? A pénzügyi felügyelet befektetési tanácsokat ad? Ráadásul azt, hogy a közpénzt ne az Államkincstárnál, hanem brókercégnél tartsák??!

  • Horváth György: időgép? Áh, dehogy, csak az iktató a hibás! Volt egy olyan – eléggé ostoba – duma is, hogy bár megérkezett a levél – a fene tudja, talán a szél fújta be az ajtórésen – de Nemzetünk Boldogsága éppen nem volt a hivatalában. A derék iktatós meg, mivel tudta, hogy ez fontos levél – naná, hogy tudta, a naponta oda érkező több száz levél között EZ fluoreszkáló festékkel volt jelölve – nem tétovázott, lóhalálában – iktatás nélkül – személyesen továbbította Népünk Gyámolának ezt a levelet, mert – természet szerűleg tudta, hogy a Nemzet Táltosa hol tartózkodik (ez, ugyebár, egy iktató munkaköri kötelessége), majd csak annak vissza térültekor iktatta szabályosan. Ja, hogy ez másnap történt? Mábocs, az iktató 17:00-kor zár!

  • Horváth György

    Tisztelt Tengerentúli Honfitársaim!
    Egy ilyen kormány Kanadában még hány napot (órát?) maradhatna hivatalban?
    http://www.stop.hu/belfold/gyalazatos-kormanyzati-hazugsag-cunami/1314022/

  • Horváth György

    Quaestor-ügy: Orbánék a hazugságok hálójában

    Annyi ellentmondásos, egymást cáfoló kormányzati nyilatkozat hangzik el a Quaestor-ügyben, hogy még a legjóhiszeműbbek is elgondolkodnak azok, vajon mi állhat még a háttérben, mi az, amit ennyire takargatni akarnak.

    A gyűrűző botrány fejleményeiben tisztán látni akaró állampolgár mára eljutott odáig, hogy fenntartással kezelje mindazt, ami eddig hivatalos helyekből elhangzott. Sőt, a más forrásból származó új információkat is óvatosan fogadja. Vannak tények, amelyeket többé-kevésbé biztosnak tekinthetünk. Aztán vannak nyilvánvaló hazugságok, zavaros, kétséges értesülések. Végül pedig néhány rendkívül fontos kérdés, amelyek megválaszolása nélkül soha nem fogjuk megtudni, mi is történt valójában a Quaestor-ügyben.

    Kezdjük a tényekkel.

    – Tény az, hogy a Quaestor legalább hét éve piramisjátékot folytat a befektetők pénzével, ennek keretében 150 milliárd forintnyi hamis kötvényt bocsátott ki, és a tényleges kötvények mögött sincs megfelelő fedezet.
    – Tény továbbá, hogy a cégcsoport több tucat, részben offshore vállalkozás bonyolult hálózata, melynek fő tulajdonosa Tarsoly Csaba. Az üzletember, aki kiváló fideszes kapcsolatokkal rendelkezik, mint azt számos – a kormányfővel és más prominensekkel közös – fotó mutatja.
    – A közeli viszonyt jelzi az a tény is, hogy a Quaestor külföldi kereskedelmi kirendeltségeket, sőt vízumosztó irodát üzemeltethetett, ami igencsak bizalmi megbízásnak számít.
    -Ugyancsak erre utaló tény, hogy a költségvetési szervekre vonatkozó szabályok szellemével ellentétben több minisztérium és háttérintézményeik sok milliárd forintot bíztak a Quaestorra, sőt Szijjártóék még 72 milliárd forint névértékű állami részvényt is, amit a törvény egyébként tételesen tilt.
    – Tény továbbá, hogy tették ezt annak ellenére, hogy a Quaestornál egy 2010-es, majd egy 2013-as központi vizsgálat olyan súlyos szabálytalanságokat tárt fel, amelyek jelezték a csalás és visszaélések lehetőségét. Ennek ellenére az égvilágon semmi nem történt, a vizsgálati anyagok eltűntek a süllyesztőben.
    – Tény, hogy a csődhelyzet előtt egy nappal a külügy váratlanul kivonta érdekeltségei befektetéseit a Quaestorból, amit pénzben kapott meg, mint ahogy a hivatalos nyilatkozatok alapján az is tény, hogy ez mindkét részről szabálytalanul történt.
    – Tény, hogy a cég bajairól a kormány közvetlen csatornákon keresztül is tudomást szerzett, lásd például Tarsolynak a kormányfőhöz írt levelét. Tény – bár ezt eleinte tagadták –, hogy ennek nyomán egy államtitkár leült tárgyalni Tarsollyal annak ellenére, hogy akkor már nyilvánvaló volt a 150 milliárdos csalás gyanúja.
    – Tény, hogy az MNB emberei március 9-én megjelentek a Quaestornál, a nyilvánosságot viszont csak másnap tájékoztatták. Ennek kapcsán tény, hogy az MNB vizsgálatát az az alelnök vezeti, aki tavaly novemberben még 70 milliárd forintnyi újabb kötvénykibocsátást engedélyezett, holott akkorra már sok tízmilliárdnyi fiktív kötvény volt forgalomban. Sajnálatos tény, hogy ez a felügyeletet végző MNB-nek nem szúrt szemet, pedig a pénzpiacon már széles körben terjedtek a Quaestorral szemben óvatosságra intő hírek (E sorok írójának figyelmét is felhívták erre pénzügyes barátai.)
    – Tény, hogy a súlyos csalás gyanújának bejelentését követően 17 napig Tarsoly Csabát ki sem hallgatták, sem őt, sem egyetlen munkatársát őrizetbe sem vették. Apróság ugyan, de tény, hogy a legfőbb ügyész lánya Tarsoly személyi titkárának élettársa, aminek nyomait egyébként megpróbálták eltüntetni a facebookról. Ugyancsak tény, hogy a Quaestor kommunikációs igazgatója korábban a Fidesz egyik tanácsadója volt.
    – Sajnálatos tény, hogy a sokáig szabadlábon lévő Tarsoly időt kapott arra, hogy átrendezze a cégcsoport tulajdonosi viszonyait, legalább 57 milliárd forintot átcsoportosítson, magát és rokonait kivonni igyekezett a vezetésből és vezérigazgatóvá neveztek ki egy börtönviselt közmunkást.
    – Végezetül tény, hogy Tarsolyt csak március végén helyezték előzetes letartóztatásba.

    Eddig a sok oldalról megerősített, biztosra vehető tények. Ezek követhetőségét számos nyilvánvaló hazugság nehezíti, illetve próbálja elfedni.

    – A fenti tényekből következően hazugság, hogy a kormány és a Fidesz nem érintett a Quaestor-botrányban.
    – Hazugság az is, hogy az MNB jól látta el felügyeleti feladatát és mindent tőle telhetőt megtett. Ha ez így lett volna, már évekkel ezelőtt közbe kellett volna lépnie, megelőzendő a legalább 200 milliárdos kárt, és nem történhetett volna már a botrány kirobbanása után, a felügyelet szeme láttára vagyonmozgatás, tulajdonosi váltás és új vezető kinevezése.
    – Orbitális hazugság továbbá, hogy a Quaestor azonnal öncsődöt jelentett: ez a mai napon jelent csak meg a cégközlönyben.
    – Hazugság az ügyészség állítása, hogy egyrészt nem volt elég alap Tarsoly meggyanúsítására – mi az, ha nem a 150 milliárdos csalási gyanú? –, másrészt jogellenes lett volna előbb tanúként, aztán gyanúsítottként kihallgatni valakit. Poltéknál ez utóbbi bevett gyakorlat, lásd a politikai indíttatású ügyeket, arról nem is beszélve, hogy 17 napig még tanúként sem hallgatták ki Tarsolyt, akit egyébként azonnal gyanúsítottként kezelhettek volna!
    – Nyilvánvaló figyelem elterelő hazugság a Fidesz részéről „szocialista brókerbotrányt” emlegetni. Verejtékes kísérlet erre egy sok évvel ezelőtti 17 milliárdos kölcsönt előhozni, amelyet a győri stadion építésére kapott a Quaestor. Egyrészt, mert az állítások ellenére a fedezet maga a stadion, másrészt a Fidesz vehemensen támogatta ezt, olyannyira, hogy kormányon még meg is toldotta a hitelt.
    – A röhejes kategóriába tartozik az a vád, hogy még 1997-ben Princz Gábort sem tartóztatták le a postabankos botrány nyomán: maga a tény igaz, csakhogy ez már egy évvel később, az első Orbán-kormány idején történt…
    – Végezetül vitathatatlanul hazugság a kormányzati nyilatkozatok nagy része arról, mikor és mit tudtak a készülődő Quaestor-botrányról, ki, mikor és minek alapján döntött vagy adott utasítást az állami pénzek kivonására. Orbán, Lázár, Giró-Szász, valamint a külügy és a földművelésügy ezzel kapcsolatos nyilatkozatai annyira ellentmondanak egymásnak, hogy valakik biztosan hazudnak – vagy ahogy a szóvivő mondta, rosszul emlékeznek –, mindenki maga döntse el, kire tippel.
    – Tipp nélkül is hazugság viszont, hogy nem vesztek el állami pénzek, a Kereskedőház és a földművelésügy maga hozta ezt nyilvánosságra.

    Jöjjenek a megválaszolatlan kérdések! A tények és a hazugságok hálója nyitva hagy számos alapvető kérdést, nézzük a legérdekesebbeket.

    – Mekkora a tényleges kár: 150, 200, 300 milliárd? Milyen tényleges értékű vagyont sikerült lefoglalni? Az ügyészség bejelentése ugyanis a 160 milliárdról nem vehető komolyan, ez maximum a könyvek szerinti érték lehet, ami semmit nem jelent. Hová tűnt és mennyi a befektetők pénzéből?
    – Mely politikusok és mennyit fektettek be a Quaestornál, és volt-e velük kivételezés, VIP-lista? Miért kerülhettek közpénzek, sőt részvények Tarsolyékhoz, és kik a felelősek ezért?
    – Miért cselekedhetett szabadon Tarsoly 17 napig, az ország eddigi legnagyobb kárt okozó csalásának gyanújával a feje felett? Mely közszereplők vettek ki pénzt közvetlenül az összeomlás előtt és mennyit? Honnan származtak ezek a pénzek?
    – Végül, de nem utolsósorban: miért hazudoznak össze-vissza kormányzati szereplők az ügyben?
    – És a legfontosabb kérdés: mi az, amitől ennyire zavarba jöttek, amit ennyire takargatni akarnak?
    (168 óra)

  • Mária
    2015 április 2
    7:25 de.

    Próbálkozz Rogánnal, vagy Mészárossal..
    Jobban jársz..