Büdöskék 2 — Orbán alányal a Jobbiknak és démonizálja a bevándorlókat

2015 április 25 7:22 de.13 hozzászólás

Azt gondoltam, nem szükséges tovább ezzel a botanikai képződménnyel foglalkoznom, de nem tehetek róla, szaporodik. Méghozzá valszeg magról.

Van nekünk, ugyebár, a főbüdöskénk, aki momentán – az idegen ellenesség parazsát szítva – rendesen alányal a Jobbiknak. Tán azt gondolja, hogy elkóborolt nyáját ezáltal visszacsalogathatja. Azt találta kinyilatkoztatni, hogy Európának nincs szüksége bevándorlókra, és, hogy szerinte szükség van Európa határainak megvédésére, méghozzá katonai és/vagy rendészeti intézkedésekkel. Már meg sem kérdezem: köze? Ugyanis Európa határai leginkább a schengeni határokat jelentik, azon belül a bevándorláshoz se Orbánnak, se Magyarországnak nincs köze. Ráadásul akad egy olyan uniós határozat is, hogy a bevándorlókért az az ország felel – többek közt azzal is, hogy nem engedi tovább őket – amelynek határait átlépték. Ezért van gondba pl. Olaszország is.

Igaz, sebtében be is vallja, hogy az általa javasolt intézkedések – az illegális határátlépőket őrizetbe kell venni, azonnal vissza kell őket toloncolni, amíg az ország területén tartózkodnak, dolgoztatni kell őket (ez utóbbiról egy újabb konzultációs levelezésbe kezd, csekély egy milliárd forintért, meg is kérdezi az ő népe véleményét) – ugyan ellentétesek az EU jelenleg hatályos szabályaival, de hát, azok buták, ő sokkal jobban tudja. Noch dazu, egész nyüzsgése teljességgel értelmetlen, mert Magyarországot elenyésző módon érinti a migráció: az országba érkező menedékesek 90%a ki sem várja a menekültügyi eljárás végét, egy-két napon belül tovább utazik. 2014-ben 43ezer kérelem érkezett be, ebből 530an kaptak lehetőséget a maradásra. Iszonyatos tömeg ez, kérem, alapjaiban veszélyezteti a magyar társadalmat! Azon meg már csak röhögni lehet, kijelenti: hogy a migráció megakadályozására inkább jó család- és foglalkoztatáspolitika kellene. Hol is, tessék mondani? Csak nem Libiában? Majd a Fidesz ott megvalósítja azt, amit itthon se képes?

Azt is mondja, Európának nincs szüksége bevándorlókra. Mégis, honnan tudja? Tán azt is elfelejtette, hogyan kerültek elő ki anno a Lajtán túl a török, jugoszláv – jelenleg arab – bevándorlók tömegei? Ráadásul Merkelék egy csöppet másképpen látják, mivel úgy vélik, hasznosítható munkaerőre tesznek szert a bevándorlók által. De hát a főbüdöskénk – mint minden mást – ezt is jobban tudja. Csak éppen azt nem tudja, miről beszél.

Aztán akad itt nekünk a tömjénszagú büdöskénk, aki áperté kijelentette, semmi szükség belső vizsgálatra a kormányzati intézményeknél, annak ellenére, hogy 259milliárd forintot jelenleg is brókercégeknél tart a kormány. Nagyvonalúan lépjünk túl azon, hogy teljességgel törvénytelenül, mivel közpénzt/költségvetési pénzt csak és kizárólag az MNB-nél lehet tartani, méghozzá állampapírokban és kincstárjegyekben. Nekik ezt is lehet. Ha a kulisszák mögé nézünk, fellebben a fátyol a titokról, miért is e halált megvető kockázatvállalás: az elkövető politikus kétszer szed sápot. Egyszer, amikor elhelyezi a betétet, amiért jutalékot kap, másodjára a kifizetett kamat is az ő zsebébe vándorol. A költségvetési pénz meg ott figyel a számlán, változatlanul, tehát az államot nem éri kár.

Egy kevéssé büdöske kormányszóvivőként illatozik: Habonyt illetően – akit, mint tudjuk, a miniszterelnök se ismeri, legalábbis mint tanácsadót, ill. parlamenti folyosószőnyegen előfordulót – sajnálattal közli, hogy egyes állampolgárok személyes adatainak kezelésében a miniszterelnöki sajtóiroda nem illetékes, Habony pedig egy az állampolgáros közül, még csak nem is egyes. Ha most a Népesség Nyilvántartó sem tud róla semmit, az azért elég érdekes lesz – mert hát Orbán oda utasította a Habony dehogyminiszterelnöki tanácsadó után érdeklődőket.

Végül, de nem utolsó sorban, akad egy ifjú, ámbár rendkívül öntudatos büdöske, aki még kérkedik is tudatlanságával és a dolgok átlátására szolgáló képességének hiányával, cserébe engedelmesen mantrázza a kormányzati hazugságokat. Mert hát, nyilván Gyurcsány a hibás abban, hogy 700milliárd forintot Brüsszel visszatart. Igaz, hogy az Orbán-kormány pályáztatási módszere okán teszi, de ez, kérem, alapvető tévedés. Mert hát, a 2014-2020as pályázati rendszer – melyet kritizálva az EU visszatartja ezt a csekély összeget – létrehozása is Gyurcsány bűne, mivel drágalátos kormányunknak éppen miatta kellett átalakítania a pályázati rendszert. Ráadásul olyan szép szocialista tradíciót is belevettek, hogy ahhoz, hogy valaki beadjon egy pályázatot, három külön piaci szereplőtől kell papírt hoznia arról, hogy valóban azon az áron szállítható az az eszköz, amivel megnyeri a pályázatot. Remélem, ezt a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár érti – mert én nem. Amúgy nincs neki Gyurcsány-fóbiája, csak éppen a feleség-férj, tulajdonos-beosztott viszony böki a csőrét az Altusnál.

Az M4-es történetével kapcsolatban gátlástalanul hazudik. 2013-ban indították be a projektet. Érdekes módon akkor még szó sem volt kartellvádról – pláne nem az EB részéről-, ami csak 2015 márciusában vált ismertté. Hát persze. Az fel sem merült, mi volt az oka, hogy az állam önként és dalolva, minden kényszer nélkül megemelte a projekt árát – noha ezt senki se kérte – azután meg arra hivatkozott, hogy az EB-nak kifogása volt az árazás ellen. Az EB-nak eredendően nem volt szándéka finanszírozni ezt a projektet, tehát Orbánék gazda nélkül csináltak számadást. Az meg már a gyermekmesék műfajába tartozik, hogy az EB az autópálya nyomvonalát is kifogásolta, ez is oka a visszatartásnak.

Itt a tavasz, szaporodnak a büdöskék.

13 hozzászólás

  • Változnak az idők.

    Valamikor az úgynevezett honfoglalók (a magyarok) is bevándorlók voltak.
    Mi lenne, ha valakik ezen a címen kiebrudalnák ebből a tejjel mézzel folyóból… Ugyi ?

    .

  • —-Mondjuk az „Oláhok”..Rosszul esne!!!

  • Christopher Adam

    Különösen gusztustalan a bevándorlók demonizálása annak fényében, hogy – például – Kanadában a magyar gazdasági emigránsok már 1886-tól nem csak, hogy emigráltak nagy számban, hanem magyar településeket és falvakat hoztak létre. Ilyen volt Esterhazy (Saskatchewan tartomány), vagy Kaposvar (szintén Saskatchewan tartomány).

    Esterhazy mai napig létezik. Lakossága jelenleg 2.500 fő. A lakosság jelentős része mai napig magyar származású, de magyarul már szinte senki sem beszél.

    https://townofesterhazy.wordpress.com/

  • Horváth Béláné

    Kedves István! A lényeggel – már mint írásával semmi bajom, jó és igaz. DE! Azt az ártatlan, szép és hasznos virágot kár volt belekeverni és össze is egy ilyen emberrel. A veteményesbe ültetve a Büdöske hasznos munkát végez, elűzi a levéltetveket, a gyokedre pedig a répa és a zöldség közül a mindenféle rágó kukacokat! Szóval az jó és értelmes munkát végez, sőt szemet is gyönyörködtet, nem mint az akire jelzőként ragasztotta! Mondjuk most én sem tudok hirtelen jó szót, mert a növényeket és az állatokat szeretem, tehát nem akarom egyiket se bántani a velük való érintkezéssel.

  • Fenyvesi Glória

    Egy szegény ország, amit réges-rég kiraboltak,nem tud bevándorlókat eltartani.
    Van nekünk sok-sok segélyezett honfitársunk…
    Aztán a bevándorlók tömkelegét helyeslők szeretnék e, hogy majd ők diktáljanak?

  • Dubois
    2015 április 25
    7:48 de.

    Ráadásul kisebbségi, megszálló és agresszív bevándorlók….

  • Fenyvesi Glória: úgy látom, képtelen értelmezni még a tényszámokat is. Ötszázegynehány letelepedésre engedélyt kapott tömkellegnek számít? Ja, hogy azt sem tudja, mit is jelent ez a szó? Az más.
    Ráadásul még a szövegértésével is gond van. Szegénykém. Ha ilyenek a Jobbik zászlóhordozói, mint maga, hatalomra jutásuk esetén igencsak mély sötétség fog borulni erre a sokat szenvedett népre!

  • Nem vagyok nagy igényű, megelégednék azzal, ha Népünk Gyámola, a Nemzet Atyja, a Fő Honvédő csak egyetlen egy olyan szorgalmasan dolgozó kisembert megnevezne, akit ismer.
    Mert, hogy a valóságot nem ismeri – hiába jár-kel a nép közt – az tuti.
    Persze, ha olyan seggnyalókkal veszi magát körül, akik egzisztenciálisan a zsebében vannak, akkor ezen nincs mit csodálkozni.

  • Fenyvesi Glória
    2015 április 26
    2:24 de.

    Az hagyján, de ott vannak a nagyon sok pénzzel segélyezett mészároslőrincek és az őket favorizáló politikusok.
    Rohadt sokba kerülnek, és itt is maradnak.

    Pedig elmehetnének pl. kirándulni valamely ISIS-megszállta területre.
    Orbán lánykáival együtt pl. magácska is elmehetne hadiférjnek. Gyanítom, hogy néhány hónap után rohadtul másként látná a leányzók fekvését. Ha akarja, ha nem.

  • Fenyvesi Glória

    Andy Mage?
    Ön vágyik oda? Mert én nem…Itt a Hazám!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    A cikk címe, hogy ti. „Orbán alányal a jobbiknak” alapvető tévedés. Ugyanis, ez a cím akár úgy is hangozhatna, hogy Orbán alányal Orbánnak.
    A Vezér személyesen annak idején azért hozta létre ezt az egy az egyben náci-pártot, mert a fid-SS-re úgy direkt módon nem tűzhették ki a horog, avagy a nyilaskeresztet.
    Az eredeti tervek szerint „a két párt” csak akkor válhat nyíltan egy egységgé, ha már kiléptünk, vagy amikor majd kirúgnak bennünket az EU-ból…
    Orbán már kezdettől fogva ugyanazokon az elveken működött, mint Vona, csupán a benne munkálkodó ravaszparaszt* tartotta vissza a náci eszmék nyílt hirdetésétől. Ehhez kellett neki egy a parlamentáris demokráciában és az EU-ban nélkülözhetetlen szókimondó, úgymond „radikális” alkalmi helyettesítő szervezet, amelyre éppen mindig rákenheti, hogy nem én mondtam, ők mondták.
    Orbán, már az első Orbanisztán idején fennen hangoztatta az Unióval és a Nato-val kapcsolatos fenntartásait, úgy egyenest mégse futhatott a falnak. Most végre közelebb érzi a falat…

    * Uriembert mégse írhattam, az hazugság lenne.

  • Fenyvesi Glória

    Az Európai Unióban sehol sem növekedett a menekültek száma az előző évhez képest olyan mértékben, mint itthon. Míg korábban átlagosan két-háromezer menedékkérelmet regisztráltak nálunk, a múlt évtől kezdve közel húszezerre nőtt a kérelmezők száma.
    Magyarország rekordot döntött az elmúlt évben a migrációban, az Európai Unióban sehol sem növekedett a menekültek száma az előző évhez képest olyan mértékben, mint hazánkban – írja a Magyar Nemzet keddi számában.

    Míg korábban átlagosan két-háromezer menedékkérelmet regisztráltak nálunk, a múlt évtől kezdve ennek a kilencszeresére, vagyis közel húszezerre nőtt a kérelmezők száma.

    Megdöbbentő – fogalmaz a lap –, hogy a hazánkba érkezők közül a nagy többség illegális bevándorló.HVG

  • Fenyvesi Glória: sajnálom, de addig, amíg a HVG se tud különbséget tenni az illegális határátlépő és a bevándorló közt – aki, ugyebár, nem lehet illegális, mivel bevándorlóként engedélyt kapott a letelepedésre – addig a maga helyében nem tartanám kompetensnek a cikk íróját.
    A Magyar Nemzet is hülyeséget ír, mert ez a szám CSAK a menedékkérőket jelzi. Ezek közül tavaly 500valahányan kaptak engedélyt a letelepedésre, vagyis elfogadták menekült státuszukat.
    Mit mondja, szörnyű ezt a mennyiséget elviselni 🙁