Mese álomországról, tátott szájú óvodásoknak

2015 május 30 3:01 du.26 hozzászólás

Avagy Orbán évet értékelt. Most éppen ötöt, egyszerre, természetesen válogatott közönség előtt.

„Az elmúlt öt évben egy végzetesen legyengült országot kellett felerősíteni, érthető, hogy az volt a legfontosabb, hogy legyen erős vezetése az országnak, így sikerült, és Magyarország ma már megáll a lábán – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.”

Ez a saját lábon állás valami mániája lehet a miniszterelnöknek, vagy csöppet értelemzavaró az összefüggés, ugyanis még ma is az Unió felzárkóztatási támogatásából élünk. Az a felerősítés meg olyan nagyszerűen sikerült, hogy 2014 végére alkalmuk volt 3.000 milliárddal megnövelni az államadósságot (ami a Manyup lenyúlt és nyomtalanul eltüntetett 3.000 milliárdjával tkp. 6.000 milliárd adósságnövelést jelent). Ha az erős vezetés alatt a dilettánsan, erőből végrehajtott rendelkezéseket érti, helyes a megállapítás.

„Az erős vezetés persze ezután sem gyengülhet el, mert egy könyörtelen és sodró versenyben kell helyt állnunk, ahol gyors és határozott döntések is kellenek. De ma már nem az erő a legfontosabb, mostantól a kormányzás kulcsa a figyelem. Odafigyelés az emberekre, odafigyelés a mindennapi életre.”
Na, ez legalább tiszta szó. Eddig nem figyeltek oda se a kritikákra, se a szakmai ellenvetéseke, se az egyszerű pór hangjára, de most majd oda fognak figyelni. Valaki biztosan el is hiszi neki.

„A cél tehát a teljes foglalkoztatottság, kevesebb adó, több támogatás a családoknak, nagyobb rend, de kevesebb szabály, kényelmesebb élet, büszkeség és kiállás önmagunkért – tette hozzá a kormányfő, majd aláhúzta: ez az új szakasz hangsúlyáthelyezést is jelent, most a hangsúlyt a minőségre, a polgári életminőség megteremtésére kell áthelyezni.”
A teljes foglalkoztatottság munkaerő piac – azaz munkahelyek – nélkül csak jól hangzó duma. A közmunka növelése, lássuk be, nem jelenti a teljes foglalkoztatottságot, csak a modern rabszolgaság kiterjesztését. Kevesebb adót, aha. Gondolom, a 44 bevezetett új adónemből vissza lehet vonni egy párat, de a kiesett bevételt majd pótolják más adókkal. Eben guba, de jól hangzik.

„Néhány évig még nem fogunk annyit keresni, mint a németek vagy a franciák, de elkezdhetjük végre berendezni az országot úgy, hogy abban egyre kényelmesebb, egyre jólesőbb érzéssel élhessen mindenki.”
Mibul elvtikém, mibul? Mert saját erőbul nemigen!

A korrupciós vádakra utalva Orbán Viktor egyértelművé tette: senki sem állhat a törvények fölött, és senki sem élhet vissza a hatalmával, ám a kormánypártok azt sem fogadhatják el, hogy sokan csak – a kommunista időszakból maradt – irigységből támadjanak a sikeres embereket, tehát a bizalom megtartásáért végére kell járniuk a vádaskodásoknak, és zéró toleranciát kell érvényesíteniük minden visszaéléssel és alaptalan rágalommal szemben egyaránt.
Sikeres emberek? Kik is azok? Tán csak nem Mészáros? Esetleg Rogán? Talán Lázár? Mégis, mitől sikeresek? Mit tettek le az asztalra? A törvények felett állást meg szinte naponta tapasztaljuk kormányzati és közigazgatási potentátok részéről, tehát, miről is beszél Orbán?

„A bizalom-megtartás munkájának is megvan a maga üteme, fortélya és módszere. Úszni kell, nem kapálódzni, de azt kitartóan. Ebben az ügyben, ami emberileg lehetséges, azt meg is fogjuk tenni. Azért vagyunk kormányon, hogy az embereket szolgáljuk. A mi kormányunknak továbbra is Magyarország lesz az első, ne szégyelljük kimondani: a valaha volt legjobb kormánya akarunk lenni minden magyar embernek.”
Kétségtelen, Orbánék jól tudnak úszni. Mármint, megúszni csalást, lopást, sikkasztást, hatalommal való visszaélést, bármit. Akár Európa-bajnokságot is nyernének ebben a sportágban. Hogy miért vannak kormányon, az kérdéses, de, hogy nem az embereket szolgálják, az egy percig nem vitás. Habár, ha a seggnyalóikat, haverjaikat és rokonaikat embereknek tekintjük, akkor tényleg azért vannak kormányon, hogy őket szolgálják. A legjobb kormányt elérni Semjénnel, Lázárral, Czombával, Baloggal vagy Trócsányival? Ne komolytalankodjunk, kérem!

A Jobbikra utalva a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy most a jobb szél pártja tűnik a vezető ellenzéki erőnek, így – mint mondta – világossá kell tenni, hogy a kormánypártok bármilyen kérdésben készek kritizálni az uniót, ám azt határozottan ellenzik, hogy bárki is az Unióból vagy a NATO-ból való kilépés felé terelje az országot.
Akkor mire is jó a kritika? Pávatánc, ostoba kekeckedés, értelmetlen melldöngetés, kérdem én, minek?

„Igaz, olykor borzalmas ötletek, őrültséggel határos javaslatok jönnek felszínre az uniós bürokrácia gépezetéből, és az is igaz, hogy vérlázító igazságtalanságoknak sem vagyunk híján. De nekünk, magyaroknak ez a családunk, amit jobbítani érdekünk, elhagyni nem. Nem válunk.”
Érdekes. Orbán már számtalanszor odaköpött ennek a családnak az asztalára, azon felül mintha nem lenne tisztában azzal, hogy az európai közösség tagjaként illetlen dolog akkor beszélni igazságtalanságról, amikor egész hazai politikai berendezkedése arra épül!

A nemzeti konzultáció kormánya vagyunk és az is maradunk – ígérte. Orbán szerint a polgári berendezkedés „bekopog az emberekhez”, és az ő problémáikra keresi a választ. Hasonló szellemben készítik a 2016-os költségvetést, a munkából, bérből élőknek akarják otthonosan berendezni az országot.
Hát, ez az. Ez a nemzeti konzultáció teljesen értelmetlen, ráadásul felesleges pénzkidobás. Senki nem ismeri a végeredményét, mert csak díszlet az eleve elrendeltetett döntésekhez. Különös tekintettel az utolsóra, ami ráadásul aljas és alattomos is volt. Munkából és bérből egész ágazatok nem tudnak megélni, tehát, miről is beszél?

„Számunkra Magyarország és a magyarok sikere nem politikai, hanem erkölcsi kérdés – mondta Orbán. Szerinte az elmúlt évek munkája után most jött el az ideje, hogy a polgári berendezkedést megvalósítsák.”
Na, akkor álljunk itt meg egy polgári szóra. Először is, lássuk, ki is, mi is a polgár.
A polgár jogok bitrokosa (olyan egyéni jogoké, mint a szólás-, gondolkodásszabadság, vallásszabadság, jog a saját jövedelemhez és az igazsághoz), a politikai jogok (a választás és választhatóság joga), valamint a szociális jogok. A polgár gazdaságilag szuverén, ami azt jelenti, hogy önálló jövedelemmel rendelkezik, amelynek alapján adót fizet. A polgár részese a hatalomnak, és felelős minden döntéséért, polgárként viselkedik.
Ezek a kompetenciák azonban hiányoznak. Hogy’ is lesz akkor itt polgári berendezkedés?

„Szellemi bátorság nélkül nem lehet országot építeni, és a külpolitikához is szellemi bátorság kell. Ha nem lennének közöttünk bátor szelleműek, akkor „a nyáj csak bégetne.”
Ezt a bátorságot nem értem. Az ország nem épült, ha nem leépült, a külpolitikánk, élén a gacsos lábú futsalossal meg kb. annyira bátor, mint a cigány lova. A nyáj meg valóban csak béget.

„Az unortodox módszereinkre megjegyzéseket tevők pedig ma már érdeklődnek a maqyar recept után.”
Ez érthető. A jó szakács szereti megismerni a mások receptjét, aminek elkészítése tömeges mérgezést okozhat, nehogy elkövesse ugyanazt a hibát.

Most sem maradt ki a hajós hasonlat: „Mára már biztosan szeljük a hullámokat, noha még van mit tenni a fedélzeten, és a tenger is viharos még.”
A fedélzeten valóban van még mit tenni: lekötözni az elszabadult hajóágyukat, megtisztítani a lefolyónyílásokat, és tisztára súrolni a fedélzetet. Csakhogy mindezek helyett a nagy kormányos még mindig azzal van elfoglalva, hogy a gőzt a kürtre eressze.

Az ezer forintos kérdés

Az ezer forintos kérdés

Erős önfényezésében elfeledkezett arról az apróságról, hogy fene nagy demokráciájuk közepette jó néhány ellenzéki médiát kitiltottak az évértékelőről. Elvégre ő az, aki megválasztja, hogy kit engedjen be a házába. Igaz, ezt más összefüggésben jelentette ki, de ugyanazzal a pökhendiséggel szólt.

26 hozzászólás

  • Ha az orbáni polgári beerendezkedés bekopog hozzám, úgy fogom seggberúgni, hogy feltörli a Nagykörutat.

    Ha a szemérmetlen hazudozásről egyszer szobor készül, meglepően fog hasonlítani erre a felcsúti gazemberre.

  • cornelius: Orbán egy álombéli Magyarországot vizionál. Milyen elmeállapotú az az ember, akinek víziói vannak, na, milyen?

  • „a magyarok harmada legalább egyszer éhezett tavaly. Az OECD tanulmányából az is kiderül, hogy Lengyelországban ez az arány 18,4, Szlovákiában pedig 17,4 százalék.

    Szikra Dorottya szociálpolitikus a 168 Órának elmondta: más adatok szerint a gyerekes családok 47 százaléka nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez Magyarországon. Ha egy gyerek éhezik, az bizony visszafordíthatatlan károkat okoz – magyarázta a szakember. A várható magassága és testsúlya mellett az iskolai teljesítménye is elmaradhat a kortársaihoz képest. Az adatok szerint a 2000-es évek elején még kedvezőbb helyzetben voltunk e téren (is) , mint a többi régiós ország.

    Szikra Dorottya felhívta a figyelmet arra, hogy ugyan a már a 2008-as válság után romlott a helyzet, de mára az egykulcsos adó bevezetésével az drámaivá fajult: a családi adókedvezménnyel a tehetősebbek járnak jobban, míg az alacsony jövedelműektől elvették az adójóváírás lehetőségét. Emellett 2008 óta húsz százalékkal csökkent a családi pótlék reálértéke, és kevesebb segélyt is kapnak a rászorulók. A kormány az óvodai és az általános iskolai ingyenes étkeztetést kiterjesztette ugyan, de az ennél fiatalabb gyerekek és a kismamák ellátása továbbra sem megoldott – tette hozzá.”

    Forrás: euronews.

    Érdekes módon a Nagy Kormányos az önfényezés közepette ezt az apróságot elfelejtette megemlíteni.Pedig hát egyre kényelemesebben, egyre jólesőbb érzéssel fog itt élni mindenki, mert hát ők ezen dolgoznak.
    Aha. Anyátok!

  • Gabor Sagi Se a feudalizmus, se a Kádár rendszer nem volt ilyen CINIKUSAN hazug tolvaj (talán csak a horthy-féle dzsentri éra), akik így szétlopták az országot és vigyorogva a pofádba vágják a hazugságaikat!!! Ez az MNB= Minden Napra Botrány, aminek még távolról sincs vége! Újra a Döbrögiek uralkodnak, de sajnos még mindig nincsenek Ludas Matyik – csak ludas mutyik vannak.

  • sharapova2008

    Ez egy tudatlan,elmebeteg,nulla figura:TELJES FOGLALKOZTATOTTSÁG SOHA,SEHOL A VILÁGON NINCSEN! Előfordult az olajsejkségekben egy-kétszer,amikor a munkanélküliségi ráta negatív volt…

  • sharapova2008: mégis van még kb. 1,2 millió híve. Igaz, azok ugyanolyan tudatlanok, de HISZNEK benne, és a csuti paraszt erre alapoz. Bármit megtesz, csak, hogy a hatalomban maradhasson! Kétségtelen, hogy ennyire kétszínű, hazug miniszterelnöke még nem volt ennek a szerencsétlen országnak.
    Ami nagyobb baj, a valóságtól már teljesen elrugaszkodott. Ez most vagy az őt körülvevő csinovnyikoknak köszönhető, akik egzisztenciálisan függenek tőle, így nem merik megmondani neki, hogy biza, a király meztelen, vagy valóban kezd bomlani az elméje, mert NEM HAJLANDÓ senkire se hallgatni, és bezárkózik a saját maga vizionálta világba.
    Tudatlannak azért nem mondanám, mert ugyan a jogtudományi karon nem ragadt rá más, mint a kosz, de nagyon is tudottan uszította egymásra az embereket, varázsolta el híveit, ásta meg az árkot, és beszél mindig a szerint, kinek is szól a mondanivalója. Egyazon szájból fúj hideget és meleget, ráadásul leperegnek róla szembesítések korábbi nézeteivel. Mert hát, azok a nézetek változhatnak, mivel nincsenek kőbe vésve. Ő a nagy túlélő. Megjegyzem, a csótány is az. Még egy nukleáris szennyezés se árt neki.

  • „Határozottan ellenezzük, hogy bárki is az Unióbl való kilépés felé terelje az országot.”

    A kulisszák mögött aztán így folytatta, csak maguk között a nagy géniusz:
    No persze, a kilépés felé csak azért nem tereljük, mert az csak túlságosan egyértelmű módszerekkel lenne megoldható, azaz azt olyankor ki kellene jelenteni, hogy ti. ki akarunk lépni – ami túlságosan direkt módszer a Mi pávatánc szisztémánkhóó képpest. Ja… Ezzel szemben Én, tiszőtthőggyejimésurajim, egy kissé bonyolúttabb, ámde kevésbé főttűnő szisztejmaaat alkalmazok mán igen hosszú ideje. Mégpedig aztat, hogy az Ejrópaji Unijó alapelveivel homlokigyönest ellentétes elveket Én nemcsak a bensőmben vallom, de böcsülettel hirdetem is azokat. Olyanokat, és úgy amelyeket meghallva ezek a megrögzött és rémesen naiv demokrata liberálisok nem hisznek a fülüknek… Hehehehe… Ezek asssziszik viccällek, pedig dehogy. Ja!. Én azzokat úgy is gondullom, és eztet én így is akarom, hogy äzek a hüllék . c s a k . t e j e l j e n e k . n e k e m . Addig Én meg, hehehe csak lebegtetem a kényes, egy uniós tag számára vállalhatalan eszméket úgy téve, mintha csak kérdezním ükkät. Beszígessünk csak rulla. Egészen addig így teszek amíg csak csöpög a zsozsó, aztán, ha mégis elzárnák a pénzcsapokat, tisztűtthőggyejimésurajim – bár ezek ehhez is gyávák és túl kényelmesek – akkor maaar csak ártatlanul szétt kűű taaarnom a karjaimat, valahogy így, hogy;
    Tisztőtt ejrópaji gyülläkäzet magguk akarták eztet! Hát, vagy tässenek maguktúú kizárnyi Éngemet, Magyarországot vagy Én, azaz Magyarorszaaag lépäk ki maguk közzű…! Ja…

  • Cuba si Yankee no!
    KMH si ILLE no! Ille ur okosságával a Mindenhatóval vetekszik, s lassan oda fajul a helyzet, hogy önmagával lesz kénytelen társalogni,- mindenki más lekopik…

  • A képhez

    „Álomország királya egy őszes úr, kit mindenki becéz…”

    „Gedeon bácsi a nők bálványa,
    De otthon őt is az asszony várja…” (S.Nagy István verse)

  • István !

    Remek ötlet ez a „kvíz” montázs. Gratula !

    .

  • „Nemzeti konzultáció országa” Micsoda Hazugság !

    Ha ugyanis tényleg így lenne, akkor nem költenének milliárdokat ismeretlen kimenetelű és sorsú postai levelezésre, hanem az Interneten valósítanák meg a konzultációt, ahol bárki ellenőrizni lenne képes ennek az eredményeit, részletekbe menően…

    Ámde így, ezzel az általuk gyakorolt, hamis, hazug módszerrel azt mondanak és olyan eredményt hozhatnak ki a közvélemény elé amilyet nem röstellnek elhazudni. Ők pedig még a legnyilvánvalóbb hazugságaikat is büszke igazságként vállalják.
    Ebben profik.
    .

  • A hajós hasonlat remekül betalált:

    Ó igen, Ő a „gőzt leginkább a kürtre ereszti,” akárcsak;
    „Popey a tengerész,
    Hajóját nem éri vész.
    Szeli a habokat,
    Fingik jó nagyokat…”

  • Folyt.

    „Hollári, hollári hóóóóóóó.”

  • „A súlyt a polgári életminőségre helyezzük.” Igen igen, először is a jobbágyfelszabadítással kezdjük:

    Először is, a jobbágyság szabad költözködésének jogát felújítandó, akár 2-milliót is fizetünk azoknak a szerencsétlen, nyomorultaknak, akik hajlandóak az általunk önkormányzott Miskolc, Őfelségem Szabad Királyi városom családostul (tehát + min.5 fő) végleg elhagyni és boldog földönfutóként szabadon kóborolni hazánk csodás vidékein, csakúgy mint a megelőző esztendőben azt mindig szabad polgárokként tették…
    .

  • Bocs’ helyesen:

    …Csakúgy, mint a megelőző . e z e r . esztendőben…

  • A kép telitalálat: A Fideszes „Legyen Ön is milliomos(milliárdos)” ( ezeknek a tahó, félművelt/félanalfabéta g@ciknek a fellépése a műsorban talán még a Juncker féle jelenetet is túlszárnyalná ) mellett a Fideszes Monopoly is jó ötletnek tűnik…

  • Che: mi lenne, ha élen járna a lekopással? Amúgy mintha maga se beszélgetni járna ide, legalábbis egyetlen értelmes gondolata nem volt eddig, amivel el lehettett volna indítani egy eszmecserét.

  • FORTIMBRAS: ezzel az internetes dologgal csak az a baj, hogy még nincs kész a mindenki otthonába eljutó, széles sávú NIR – Nemzeti Internet Rendszer. 2018-ra ígérik. Azután ott lesz még pár év, amíg Mari néni meg Józsi bácsi megtanulja használni – már, ha addigra podagrától torzult ujjaik nem akadályozzák meg a billentyűzet kezelésében.

  • Eleftheria: Ha jól tudom, a Monopoly hazai neve a Gazdálkodj Okosan. Ez, ugyebár…

  • Az önfényezés egyik Sydol-rétegében felfedeztem egy további ordas hazugságot, mi szerint érdemileg csökkentették a kormány létszámát.
    Meglehet, de cserébe annyi államtitkár, államtitkár helyettes, kormányzati meghízott – akarom mondani, megbízott – és egyéb anyaszomorító osztja az eszét, ami eddig még soha!

  • Ille István 8,26 !

    Az lehet, hogy sokaknak még nincs internetje, de legalább azonos feltétel vonatkozna a választókra az oldal pólusától függetlenül.

  • A kommunista alapú irigységhez:
    „Én értem, hogy önök egy kommunista világban nőttek föl, és úgy tudnak gondolkodni, ahogy felnőttek. És az is világos, hogy mindenki csak azzal a kalappal tud köszönni, ami van neki. Ezért önöknek, ha segíteni akarnak az embereken, mindig csak az jut az eszükbe, hogy hogyan és kinek lehetne támogatást adni. Lehetőleg úgy, hogy a szegényeknek — nem vitatom — a szegényeknek jobb legyen, a középosztály, ha bírja, bírja, a gazdagokkal nem kell törődni. Így is lehet gondolkodni, a magyar nemzetről, mi erről másképp gondolkodunk”.
    Orbán Viktor, 2013.09.09, Parlament

    Na, kérem. Az, hogy erről – és sok más mindenről másképpen gondolkodnak, mára már sokszorosan beigazolódott, és nem okvetlenül a dicsőségükre. Az a gondolkodás pedig kifejezetten elítélendő, ha valaki a szegényeknek akar adni. Egye esetet kivéve: ha ásót ad nekik, amivel szociális alapon kiáshatják a szociális sírjukat. Na, az az ő gondolkodásuk.

  • Georgina Bojana

    Siralmas volt az egész beszéd, pedig nem vettem komolyan. Nem is lehetett. Ahol megrostálják a hallgatóságot, ott már nem az igazság hangzik el.
    Előre tudtam, tudtad és tudtuk.
    Azon csodálkozom, hogy O.V. beszédeinek írója milyen fáradhatatlan.

    Gyurcsány bevallotta, hogy (hazudunk) – mármint az akkori Gyurcsány Kormány – reggel-délben meg este.

    Itt ez a mondat SOHA nem hallatszik el, de a tény attól még tény marad.
    HAZUDNAK REGGEL, DÉLBEN meg ESTE.

    Megszűröm, miket nézek, hallgatok, miről, kivel és mit beszélek?

    S, örömködni akarok, mint ahogyan a „megnyesett” Alkotmányból is kiderült, hogy a nyögdíjamnak örömködjek, mert bármikor csökkenthetik… Sőt, az ingyenes orvosi ellátásba is az kerül bele, amit ők „megengednek” – az ítélethozók, ott az országunk házában. Ott üléseznek, s annyi, meg annyi törvényt hoznak, változtatnak, hogy képtelenség nyomon követni. A döntést hozó képviselők, akik szavaznak – ezzel védekeznek. Pedig üdvös volna áttanulmányozni, mire és miért adják voksukat?

    Ezt „megugorva”, szinte természetszerű az, hogy újonnan hozott §-saikba, különböző törvényeikbe, határozataikba – az újabb és újabb hazugságaik, – vígan beleférnek, – SZERINTÜK.
    SZERINTEM és SOKAK SZERINT NEM.
    A gond az, hogy kevesen olvassák azt, hogy mi jár nekünk és mióta már nem és mi az, ami már nem jár.

    Ha körültekintőbbek lennének, mint amennyire nem – kevesebb lenne a fityeszre szavazók „tömkelege”.
    Sokan vagyunk, akiknek ELEGÜNK van belőlük.
    G.B.

  • Georgina Bojana

    Az illusztráció, a kép – TELITALÁLAT!
    Sajna, hogy ez van.
    Ideje lenne ezen változtatni.
    A hogyan? – még lóg a levegőben.
    De tenni, tenni kellene…
    G.B.

  • Fenyvesi Glória

    vízió: elképzelés…terv…,amit meg lehet valósítani…
    Természetes, hogy tervekre szükség van…

  • Fenyvesi Glória: megvalósíthatókra, szigorú kontroll mellett. Hagymázos álmokra nem.
    Mondja, meddig küzd még itt? Minden hozzászólása többszörös cáfolatot nyer, de maga meg se hallja, el se olvassa, csak megy előre, süketen, vakon.
    Árulja már el végre, mi a célja?