Demagógisztáni napló: Vezérkerítést és falakat! Ezeret

2015 június 19 3:06 de.14 hozzászólás

A demagógisztáni agyvízállás-jelentés igen komoly viharokat jósolhatott néhány jobb sorsra és komolyabb ellátásra érdemesült koponyában. Az eredményeként bejelentették, hogy Magyarországnak már csak egy kerítés hiányzik. Szerbia felé. Azon a határszakaszon.

Holott elég nyilvánvaló, hogy nem a szerb határszakasz a leghosszabb. Tulajdonképpen az egész országot körbe kellene keríteni. Legalább az így kialakított korlátoktól a döntéshozatalba szorult korlátolt elmék otthonosan éreznék magukat. A hidegháborús nosztalgia jegyében. Amikor műszaki zár feszült a magyarok és az idegenek között. Főleg a nyugati idegenek felé. Nehogy idejöjjenek, aztán még megfertőzik ezt a rebellis népet némi gondolkodással. Fúj! A jelek szerint néhányakat sikerült is megvédeni a gondolkodás ártalmaitól. Így nem gondolják végig, hogy a szerb határ lezárásától még vidáman idejön az, aki akar. De ez természetesen senkit nem zavar. Mert valószínűleg nem is ez a lényeg.

A lényeg alighanem az, hogy demonstratívan lehet kinyilvánítani azt a szándéknyilatkozatot, ami a szellemi senkiknek, a megfeneklett egzisztenciáknak, és a saját képességeik határával szembenézni nem tudóknak kínál felmentést. Márpedig felmentésre van kereslet. Mert irgalmatlanul pocsék érzés lehet egy orális szakasz alatt megrekedt személyiségnek szembenézni a saját korlátaival. Annyira pocsék, hogy még a személyes boldogság-érzését is képes ezen az oltáron feláldozni. Mert az, aki nagyon jó szobafestő, de középszerű művész boldog és jól megfizetett iparos is lehetne. Hacsak be nem beszéli magának, hogy ő alapjában véve egy mai Leonardo, akit azért nem ünnepelnek a Vinciből származóval azonosan, mert az éppen aktuális szemetek keresztbe fekszenek a nagyszerűségük elismerésének. Ebben a fázisban, aztán elég egy hordószónok, aki megnevezi az aktuális „szemeteket” és máris boldog. Mert íme, a Vezér, és még nem kancellár is világosan látja az ő problémáját. Onnan fentről is megmondja, hogy nem az önsors-rontás, a saját döntésekkel való szembenézési képtelenség a ludas, hanem „AZOK”. Mindig éppen az aktuálisak.

Jól mutatta ezt már az első békemenet szervezése is, amelynek központi gondolata az akkori éppen aktuális ellenség-felmutatás köré szerveződött. Felmentést adva a könnyelmű kölcsönfelvevőknek azzal, hogy kinevezte a nyilvánvalóan nem angyali bankokat egyenesen ördögnek. Előtte és azóta is se szeri se száma azoknak a csoportoknak, akiket már Orbán Viktor megnevezett. Mint olyanokat, akikkel szemben meg kell védeni az embereket. Ja, hogy azok is emberek, akik egy közműcégnél, pénzintézetnél dolgoznak, és elvesztik az állásukat? Az nem érdekes. Ahogy az sem, hogy a nem Orbánra szavazók is számosak valának az országban. Ők sem érdekesek. Egy olyan túlkompenzált komplexushalmaz számára, aki egyszerűen hívekre és nem-emberekre képes osztani a környezetét, senki nem számít embernek aki nem neki tapsol, nem az ő taknyát nyalja, és nem őt szolgálja.

A határzár és az „idegenek” elleni jelenlegi retorikában pontosan ugyanez a vezérmotívum érhető tetten. Aki menekült, az dögöljön éhen. Ha megpróbál annyit keresni, amennyitől életben marad, akkor gazdasági menekült. Feltéve, ha nem egy stadionban bazsevál, illetve futballozik. Az olyan bocsánatos bűnné teszi az ittlétét, emly a vezér (és még nem kancellár) szemében magában a bűn feloldozását. A fal ebben a játékban nem más, mint az idegenek megbélyegzésére tett szándéknyilatkozat végén fityegő komolysági záradék. Jelkép csupán. Mert a falak sokszor mindig jelképek. Nem egy esetben a belső korlátok kivetülései.

Miközben biztos vannak számosak olyanok, akik komolyan gondolják a falakat. Akár olyan formában is, hogy személyes falak gondolatával is eljátszanak a döntéshozókkal kapcsolatban. Az őket körbefogó falakkal. Födémmel, és beúsztatva egy BV-intézetbe. Annak jegyében, hogy azok számára, akik itt élnek, mindenkire érvényes ugyanaz a jogrend.

14 hozzászólás

  • Az már most se kérdéses, hogy meg fogják kerülni, hosszabb lesz ugyan az út, és rizikósabb, legfeljebb az embercsempészek többet fognak kérni érte.
    Még mindig nem fogják fel Orbánék, hogy a menekülőknek eszük ágában sincs itt maradni, meg miért is vennék el azokat a szánalmas munkalehetőségeket, amik még a Nemzet Esze szerint sincsenek meg még a honosoknak sem?
    Mind1, kerítések 2010 óta eddig is bőven épültek a magyar emberek agyában, hála Orbán gyűlöletpolitikájának.
    Nézzünk két másik aspektust.
    30 milliárd forintból egész jól fel lehetne javítani az idegenrendészeti infrastruktúrát, és az ideiglenes befogadó táborokat. Azonban Orbán, minden döntések hozója – mert ne felejtsük el, az egész Fidesz-frakció és a kormány az ő járszallagjára van kötve – a magával hozott, Rugdelalábát FC-ben szerzett tudásából kifolyólag izomból cselekszik.
    Belerúg egy jó nagyot a labdába – majd csak lesz ott elől valaki, aki tud vele valamit kezdeni – csodálói meg a partvonal mellett megtapsolják, és diszkréten böffentenek egyet az állott sörtől, amit még az első félidőben beszoptak.

    Egy gond van csak: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98900015.TVR
    E szerint:

    1989. évi 15. törvényerejű rendelet

    a menekültek helyzetére vonatkozó 1951. évi július hó 28. napján elfogadott egyezmény valamint a menekültek helyzetére vonatkozóan az 1967. évi január hó 31. napján létrejött jegyzőkönyv kihirdetéséről

    (A Magyar Népköztársaság csatlakozási okiratának letétbe helyezése az Egyesült Nemzetek Főtitkáránál az 1989. évi március hó 14. napján megtörtént. Az egyezmény a Magyar Népköztársaság tekintetében az 1989. évi június hó 12. napján, a jegyzőkönyv az 1989. évi március hó 14. napján hatályba lépett.)

    Mindez, sajnálatos módon a mai napig érvényes, mivel még az alapizébe is belefosták – a fogalmazás nem elírás – és a nagy állapotmódosítási rohamukban elfelejtették kitörölni.
    Ennek alapján Orbánék saját törvényeiket is megsértik, de kit érdekel? Orbán önjáró, amúgy eddig se törődött sem a magyar, sem az uniós törvények betartásával.

    Persze, az is meglehet, hogy rá nem vonatkoznak az ilyesféle törvények, elvégre azokat a Magyar Népköztársaság hozta, és hol van az már, a Köztársasággal együtt? Orbanisztánnak saját jogrendje van.

    Azonban Orbán se nem elég okos, se nem elég bátor, hogy ezt az Unió hallgatólagos támogatása nélkül meg merje lépni. Biztos vagyok abban, hogy Merkel korábbi látogatása során a Kárpát-medence Hős Oroszlánja kapott egy fülbe súgást: figyelj, kisgyerek, keményíts egy kicsit be, mert nekünk ott, Germániában már tele van a tökünk. Majd besegítünk.

    Ennek fényében Lázár arcpirító kijelentése, hogy hősies granicsárkodásunkhoz az Uniótól nem kapunk semmi segítséget, ordas hazugság. Eddig is a határrendészeti tevékenységünk költségeinek 75%-át az Unió fedezte, majd pont most állnak le vele!

    De miért is csodálkozik bárki ezen? Ebből áll ki az egész tevékenységük: hazudnak éjjel, nappal és hétvégén is.

    A pór meg beszopja.

  • http://1.1.1.5/bmi/propeller.hu/images/cikk/2015_06/kadar_hatar.jpg

    Nyáry Krisztián magyarázata a szöveghez:

    Münnich Ferenc, a fegyveres erők minisztere egy előterjesztésében már 1957. január elején jelezte a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormánynak, hogy a „határ védelmét alapvetően meggyengítette az annak idején, a helyzet hamis értékelése következtében felszámolt műszaki zár.” A reakciós és megtévesztett elemek kifelé, az imperialista felforgatók, kémek és embercsempészek befelé áramlásának meggátolása érdekében a hónap végére meg is született az operatív megoldás, amelyről maga Kádár János, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány elnöke tájékoztatta a kormánytagokat. Ebben volt gyakorlata, mert belügyminiszterként már 1950-ben ő terjesztette a kormány elé a déli határok lezárására vonatkozó előterjesztést, amely „A jugoszláv diverzáns cselekmények elhárítása érdekében 15 km szélességű biztonsági sáv létesítése az ország déli határánál” informatív címet viselte.

  • Félreértés ne essék: a kerítés nem Orbán ötlete, hanem sokkal korábban a 64 vármegyés és Betyársereges, kissé zavart agyú ásotthalmi polgármester, Toroczkai László ötlete volt. Ugyan Ásotthalmon még nem épül hasonló kerítés, de igény az lenne rá.

    Orbán kényszeresen megpróbálja lenyúlni a széljobb ötleteit, gondolván, hogy ezzel visszaszerzi erősen erodált szavazói táborát (még saját pártján belül is furcsán néznek a Vezérre: észnél van ez?), de nagyon téved. Neki hívei vannak, és, ha egy hívő egyszer talált magának egy reménytelibb megváltót, hamar elfelejti a bukottat, nem fog visszatérni hozzá.

    Az pedig hiú ábránd, hogy – ha más nincs – a Jobbikkal koalícióban fog túlélni. Ez Vonát is negligálná – hacsak nem hazudta, hogy ő azután, természetesen a nemzet megmentése érdekében (basszus, az egyik harcol érte, a másik meg akarja menteni)- nem fog koalícióra lépni senkivel, amellett Vona hatalomvágya – minden cukiság ellenére éppúgy autoriter elképzelései vannak, mint Orbánnak – éppúgy kizárja a kompromisszumot. Orbán már nincs abban a helyzetben, hogy leszalámizzon egy koalíciós partnert, mint azt a Kisgazdákkal tette.
    Következtetés: Orbán – szokás szerint – két vasat tart a tűzbe, és két felé riszálja magát.
    Ha ez a kerítés-dolog bejön neki, jó pontot szerez az Uniónál, és párhuzamosan kihúz egy sámlit a Jobbik alól. Azonban ne kételkedjünk: Toroczkai éppúgy a Jobbik kölyke, ahogy a Jobbik a Fideszé. Vihar a biliben.
    Csak az a baj, hogy a nemzetközi megítélés szerint a bili tartalma az egész országra fröccsen.
    ’56-ban 200ezer magyar menekült kapott második otthont, ’89ben mi bontottuk le a nyugati határzárat, ami soha el nem múló hálát gerjesztett mind Kelet-, mind Nyugat-németországban, és most a berlini fal helyett mi megépítjük a magunkét. Gratulálok. keresztényi cselekedet ( a francokat, lehet, hogy a szíriai, vagy afgán menekültek nem is keresztények?).

    A többhitű Orbán eléggé szarban van, ugyanis Ferenc pápa szerint Isten irgalmazzon azoknak, akik bezárják kapuikat a menedéket keresők előtt. Persze, az is lehet, hogy Orbán nem hisz Istenben. Akkor mázlija van.

  • A kerítés lehet, hogy nem Orbán ötlete, de végereményben mindegy, hogy kinek az ötlete. A megvalósítás az, ami sokba kerül és baromság.
    S nem mellesleg egy diktatórikus populistán demagóg gesztus.

  • Szerintem, hazát védő gesztus.

  • Önvédelem.

  • Figyelő
    2015 június 20
    11:34 de.

    Egy frászt. Nem véd meg semmitől.
    Viszont jó indok munkatáéborokat szervezni

  • Csak hinni szeretnéd.

  • Figyelő
    2015 június 21
    9:38 de.
    Nem hiszi, tudja. Most annyi, hogy két oldalról megkerülhető, mivel nem a teljes déli határt zárja le. A másik dolog, hogy 68 év után a kölcsönösen elismert oda-vissza elkövetett bűnök elismerése után végre normalizálódott a kapcsolat a déli szlávokkal. Közöttük a szerbekkel is. Most egy barátságtalan gesztussal felrúgja az alig kialakult jó viszonyt. Ugyanis a politikában ennyire finoman fejezik ki a hidegháborús határzárat is. Barátságtalan, azaz ellenséges. Ráadásul valóban nem old meg semmit.
    A határzárat megkerülik, mindössze más a belépési pont. Már ha nem vágják át szimplán. Akkor meg a javítgatás többszöröse a felépítésnek.

    A határsértő bead egy kérelmet. Aki itt várja meg a végét, néhány száz valódi menekült kivételével visszairányítva lesz. Aki nem itt várja meg a végét, mondjuk ha nem jut át az időkorláton, ide dobja vissza a nyugat, de a lényegen nem változtat, csak a félbemaradt elbírálása folytatódik. A visszadobottak 99% elbírálás után tovább lesz dobva dél felé, ahonnan érkeztek. A költség 80 % uniós pénz Vagyis amit amúgy is el kellene végezni, akár uniós tag akár nem, annak a költségét ők állják. Így a semmire csinál felhajtást, mindössze a jobbikhoz pártolt szavazóinak demonstrál, hogy vagyok olyan kemény mint a fasiszta párt.
    Ön meg egyre inkább belekerül a jobbik uszályába.

  • Figyelő
    2015 június 21
    9:38 de.
    Egyszer mát feltettem, de magának külön
    http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2172/4009/original.jpg?w=600&h

  • Fenyvesi Glória

    A cikkírónak:Gyurcsány „taknyát is nyalták”, anno, az övéi…És kezet is csókoltak, neki is…
    Na,nem mintha Orbánnal mindenben egyetértenék…

  • Fenyvesi Glória

    A falak szükségességéről:

    Kétezer határsértő egyetlen hétvégén!

    Összesen 1941 határsértőt fogtak el a rendőrök országosan péntektől vasárnapig, ez a szám a korábbi hétvégéken ezerötszáz körül alakult – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t.
    A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 520, szombaton 661, vasárnap 760 volt az elfogottak száma. Tizenegy gyanúsított ellen embercsempészés, hat emberrel szemben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

    A legtöbb, 1477 határsértőt Csongrád megye déli részén fogták el – közölte a megyei főkapitányság szóvivője.

    Szenti Szabolcs elmondta, a legnagyobb csoportot Ásotthalom külterületén tartóztatták föl, ott 81 afgán, négy szíriai, kilenc pakisztáni, hat bangladesi állampolgár – köztük 24 gyermek – lépte át illegálisan a zöldhatárt.”