N+1edszer a kerítésről

2015 július 14 1:34 du.20 hozzászólás

Mert hát, építik. Mintaként. Mintamókusfennafán, mintakerítés, mintaország. Mint a hülyék országa. Mert hát, azt a kerítést, biza, meg lehet kerülni, legfeljebb hosszabb lesz az út, és drágább. Majd pont ez fogja elrettenteni a menekülteket, ugyan, kérem, nevetséges.

Persze, ha Orbánnak az a célja, hogy megmutassa, milyen rohadt kemények is vagyunk mi, magyarok, és nem érdemes ide jönni, mert úgy visszavágunk mindenkit a francba olyan biztonságos országokba, mint Szerbia, Macedónia, vagy Törökország, mint a sicc, vagy, ha nem, hát majd munkatáborokba zárjuk őket, akkor lehet, hogy van értelme a kerítésnek, meg a keménykedésnek. Hogyan, kérem? Hogy emberség, meg könyörület, meg egyéb krisztusi erények? Ugyan, kérem, a saját állampolgáraival szemben sem gyakorol a Nemzetmentő ilyesmit, majd pont a menedékkérőkkel szemben gyakorolna?

150 m-es szakaszon próbakerítést építenek, vagyis kipróbálják, milyen is egy kerítés. Ámbár mintakerítésnek hívják hivatalosan: minta lesz mások számára, hogy’ is nézzen ki. Orbán szeret mintával szolgálni. Egész tevékenysége minta arra, hogyan is kell kivonnia magát egy országnak az európai közösségbe lépéskor vállalt kötelezettségek és felelősség alól. Persze, nem Orbánról szól a dolog, hanem rólunk, magyarokról, még akkor is, ha Orbán egymaga Magyarország és a magyarok.

Ráadásul nem is 4 méter magas lesz, csak 3. Teljesen mindegy. A hírek szerint rabokkal fogják építtetni. Na, ettől kezdve nem értem a költség nagyságrendjét. Igaz, a határsávot ki kell sajátítani, az pénzbe kerül. Igaz, minden lukhoz oda kell rendelni a szakképzett humán erőforrást, az is pénzbe kerül. A határsávot karban kell tartani, tózse pénz.

Határőrség, anno + kerítés

Határőrség, anno + kerítés

Haladjunk. Ki, miért gondolta, hogy a több száz km-t megtett, életéért menekülőt majd meg fogja állítani egy 3 méteres kerítés? Berlinben se állította meg. Majd később jött a tűzparancs…

József Attila írja: „…tankkal, vasakkal felvonul az ember alja.” Itt az ember alja a hatalom által odavezényelt határőriző lesz, önhibáján kívül ebbe a pozícióba kényszerítve. „Megriadt a buzgóság e söpredékben, és csak magunkból nyerek igaz erőt az élet érdekében” – írja J.A, és mi nyugodtan átfordíthatjuk e sorokat a törvényhozóinkra.

Ráadásul a menekültügyek rendezésére kapott, és nyomtalanul eltűnt uniós pénzek, valamint a kerítés költségéből évekre meg lehetne szervezni a menekültellátást és ügykezelést. De nem. Mi keménykedünk. Egyszer már éltünk vasfüggöny mögött. Most is fogunk.

Ráadásul egy börtönőr is rácsok mögött él…

20 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    Régi igazság az, ha valaki elhatároz valamit, bármit, annak nem áll útjába sem kerítés, sem őrszem.
    Ezt kellene tudomásul venniük és sokkal okosabbat kellene kiagyalniuk.
    Az viszont tény, hogy valamit/bármit, de tenni kell, mert ez sem állapot. Nem biztonságos állapot, lásd a debreceni tábort és környékét.. No meg a többit.
    Nem szeretnék ott élni, mert nem érezném magam biztonságban.
    Megtépázott lelkünknek ezek a cirkuszok már nem hiányoznak. No meg ráadásul itthon is van elég nyomor.
    Nincs szükség a „behozatalra”…
    *
    G.B.

  • 4x lopják el a pénz, ennyi.
    1x ellopták a menekültügy rendezésére szánt keretet, a következő a 150 m-es próba szakasz lesz, aztán a rendes. (+1)

    amúgy meg, ja, simán megkerülik — vagy fúrnak alagutat, vagy, vagy, vagy. mert őrizet nem lesz, ettől kezdve a módszerek számosak, ha át akarnak jönni.
    és miért nem lesz, mert abból nem lehet lopni.

    +1: tehát a negyedik (nemzeti, nem eu-s) lopás, hogy egy ilyen semmire se jó szarnak vannak biz. előírásai (… pl. ki kell táblázni, h ilyennel találkozhat az arra járó lény) — kiváló közbeszerzési lehetőség. vagyis: magánbeszerzési.

  • Nagyon jó írás!

  • Ma reggel olvasom megdöbbenve, hogy alul – felül pengés drót borítja majd a „kerítést”, a rámászások elkerülése miatt!
    Tényleg megáll az eszem, hogy ezek még mire vetemednek ?

    Miközben Józsi bácsi a saját kertjében nem vezethet áramot a kerítésébe akkor sem, ha tudván tudja, hogy a nagy kínnal megtermelt zöldségeit a „mindennapos alkalmi” tolvajok elől nem tudja másként (így se) megvédeni – mondván, emberéletben tehet kárt, és ezt valamilyen szinten helyesnek is tartom – aközben állami-kormányzati akaratból, minden európai normát félrelökve dívik a legbarbárabb egyben legszadistább önvédelemre való felkészülés!

    Igaza van a szerb elnöknek: nem ők lesznek elkerítve, hanem egyesek kerítik el magukat – egyszer s mindenkorra, szorosan zárt pengés kerítés mögé, méghozzá saját akaratból….Idióták !

  • Besancon: egy nyugalmazott ezredes (!) vezeti az építkezést. Ő maga is kijelentette, hogy biza, ezek a pengés drótok – amúgy NATO szabvány – komoly sérüléseket okozhatnak. De semmi gond, már forgalomban vannak olyan könnyű drótvágók, ami azon felül, hogy az ilyen drótot erőlködés nélkül átvágják, még a nyelük is szigetelt, áram alatt lévő kerítés ellen.
    Ezen felül azt a pengés drótot kiemelt biztonsági fokozatú létesítmények esetén használják – ilyenek a börtönök.
    Kész röhej, hogy az állatkert Varannó utcai kerítését is ilyen védelmezi, meg a hozzá tartozó madárvédelmi telepét is.

  • Georgina Bojana

    Kedves Besancon!
    Ez IS egy megoldás. De olyat is készíthettek volna, hogy a teteje, mintegy betonkeretben – a kerítés – s a tetejét tört üvegcserepekkel szórták volna meg.
    Ha én ilyet tennék a meglévő kőkerítésemre (NEM TESZEM A MACSKÁK MIATT) – ha bárki azon bemászva Uram de Atyám megsértené magát, még nekem kellene magyarázkodni.
    Kérdezem én, ki emlékezik arra, hogy áramot vezetett a saját kertjét/udvarát védő kerítésébe? S, majd, hogy nem börtönbe kellett vonulnia?
    S, ez a kerítés megengedett?
    Hja, még nem tudhatjuk, hogy áramot vezetnek-e beléje avagy nem?!
    Még azt is megélhetik, aki majd odáig ragad szép magyar országunkért… s, ott füstölög, amíg nem érkezik meg a mentő vagy a halottas kocsi.
    Már semmin nem csodálkozom, még a csodálkozni valón sem…
    De nemcsak én, már senki.
    Megközönyösödtünk, s itt kezdődik a legnagyobb baj.
    (( 🙁 ))
    Belefáradtunk… Mindenbe. Legfőképpen a folyamatos hazugságokba, melyekkel nap, mint nap kábítanak a tévén, rádión s minden elérhető médián keresztül.
    G.B.

  • Besancon

    Látod, ebben egyetértek veled. Ugyanis, nem háború van, amikor nem számít az „ellenség” testi épsége. Iszonyodom attól is, mikor valaki a kerítésére lándzsaszerű hegyes vasakat vagy szögesdrótot tesz vagy mikor harci kutyákkal őriztetnek semmitérő dolgokat.

    Mikor megvettük a családi házunkat, első dolgom volt levágni a kerítésről a többsoros szögesdrótot. A fiam lett volna az első, aki fennakad. Mikor bizt.őr voltam, ott is gyerekek, szerelmes párok és eltévedt kirándulók voltak a „behatoltak” a tiltott területre. Főnök voltam, és az utasítás ellenére nem használtunk harci kutyákat, mint a fontoskodó idióták. Láttam a szomszédomat is fennakadni a saját kerítésének a vastüskéin, mikor részegen nem találta a kulcsot és be akart mászni. Szóval, az sem biztos, hogy a migránsokat éri a baleset. De őket se érje. A pengék ellen én is tiltakozom!

  • jani: nem akarok kötözködni, de, mint szakmabeli, jelzem, hogy nem is használhatott volna harci kutyát, kizárólag megfelelő vizsgával rendelkező kutyát, azt is szájkosárral, ahogy a kutyás járőrök használják. A biztonsági őr kutya járőrpárja nem csibészelésre használatos – tehát alkarra fogásra, pláne nem torokra menésre -, hanem a behatoló földre kényszerítésére, amit egy 50 kg-os német juhász, vagy más testes eb esetében elég könnyű megvalósítani. Ledönti, ráül és acsarog – szájkosárban. Eléggé sokkoló látvány, ráadásul a kosaras fejével – ha az fémkosár – elég nagyot is tud ütni.
    Próbálja ezt a hozzászólást kivételesen nem ille-szemüvegen keresztül nézni. Egy biztonsági őr nem használhat harci kutyát, ennyi.

  • Ille István

    Hadd ne nyissunk arról vitát, hogy kinek milyen fajta számít harci kutyának. A legtöbb nagytestű eredetileg az volt, de kiszelektálták őket. De egy agresszív ember keze alatt ismét azzá válhat. Ha ismeri a szakmát, akkor tudja, hogy sok olyan figura van, akik alig várják, hogy akció legyen és valakit pofán vághassanak vagy valakire ráuszíthassák az ebet. Illetve vannak felelőtlenek, akik területőrzésre szabadon engedik őket. Az én álláspontom, hogy a kutya jelezzen, de ne intézkedjen. Jelezni elég egy éber kiskutya is.

  • jani: valóban hadd ne, mert megint kiderülne, hogy ismeretei ebben a tárgyban is elég hiányosak. Nem a fajta a lényeges, valóban, de harci kutya csak tudatos vadítással lesz még egy rottweilerből, vagy staffordból is.
    ” A staffordshire bullterrier, amelyet néha angol staffinak is neveznek kiegyensúlyozott, értelmes, gyengéd és viszonylag engedelmes kutya. Vidám természetű, ugyanakkor meglehetősen magabiztos. Általában nagyon bátor, és nem kíméli saját magát, mozgékony és játékos kutya, amelynek lelkesedése gyakran már a szilajsággal határos.”

    Fajtárásának, az amerikai változatnak már rosszabbak a jellemzői, Magyarországon veszélyes állatnak minősítették, mind tenyésztése, mind tartása tilos.

    A szomszédom területőrzésre betanított rotival dolgozott. Amikor megszűnt a munkája, hazahozta a kutyát. Az, ha csak meghallja (nem átlátható a kerítés), hogy mozgok a kertemben, figyelmeztetés nélkül megrohamozza a kerítést. Még 1x: járőrtársnak csak a Magyar Rendőrség Dunakeszi Oktatási Központjában képzett és minősített kutyákat engedélyezett használni. Ennyit a kutyákról, mint járőrtársról.
    Ha maguknál „harcikutyák” voltak, az tökéletesen szabályellenes volt. De maga tudja, magáé volt a felelősség.

  • sharapova2008

    Nem vagyok rasszista,de ekkora xenofóbia és rasszizmus,amit Orbán produkál,őt és családját is vissza kéne vágni Indiába,ahonnan őseik „gazdasági bevándorlóként” behatoltak!

  • Sharapova2008: elég lenne csak Erdélybe, ahonnan a kedves nagypapi még Orsósként gazdaságilag menekült. Igaz, hogy lenne hol lakniuk – a kastélyukban talán csak elférnének, fogorvosostól, sofőröstől, testőröstől – nomeg, a nyugdíjából is csak eltengődne valahogy.
    Amúgy teljesen érthető a cselekedete: nincs rosszabb egy nyomorból jött, kimosakodott, kifehérített cigánynál. Szívből gyűlöli a múltját és az eredetét.

  • Ille István

    Nem mindig volt úgy, ahogy írja. Csak a kilencvenes évek elejétől kezdték végzettséghez kötni és szabályozni a biztonsági őr szakmát. Nem utolsó sorban azért, hogy az akkoriban magáncégeket alakító nyugdíjas rendőrök és katonatisztek kiszorítsák a piacról a „dilettánsokat”.
    Ha jól emlékszem, akkoriban döntötték azt is el, hogy mely kutyafajták számítanak veszélyesnek.

    Én egyelőre nem árultam még el, hogy mely időszakban voltam bizt.őr.

  • jani: egy szó sem volt a biztonsági őrök végzettségéről. Dunakeszin kutyákat képeznek ki és minősítenek. Ráadásul a kutyafajták veszélyességének sincs semmi köze a járőrkutyákhoz. Nem bizt. őr volt, hanem vezető beosztású – legalábbis ezt állítja.
    Megértem, meleg van, de azért ennyire nincs 😀

  • Balogh László

    Egy pár apróság.
    A katonaság építi a rabok segítségével és nem 4 méter, hanem 3 lesz csak. Mégis mi kerül így 125 ezer forintba? Métere.
    A pengés alsó és felső drót a menekültekkel szemben nem sok kárt fog okozni, de az élővilágban, az állatokban nagyon sokat. Sajnos a felcsúti gumicsizmás állatokban semmit sem.
    A kesznyéteni eset azért érdekes, mert nem a kert kerítésébe vezette az áramot, hanem a zöldségest kerítette be és abba lett bevezetve az áram. A Btk ez esetben igen érdekesen nézne ki, ugyanis szándékos testi épséget veszélyeztető eszközt telepít föld-trafik mutyi ártunbk és qurmányunk.

  • Ille István

    Láthatóan, nem az a célja, hogy megértse a mondandóm. Ahogy az is látszik, hogy ez felettébb szórakoztatja. 🙂

  • jani: miért, mi volt mondandója? Én csak szembesítettem a mellébeszéléseivel. Ilyenkor szokott duzzogva félrevonulni. Most miért nem teszi?

  • Ille István

    Azért álltam szóba magával, hogy ne kapjon dührohamot, mint a múltkor, mert még kár tesz magában. 🙂 Pl. nekirohan Orbán kerítésének és maga lesz az első áldozat. Egyébként, próbálja ki, még híres ember is lehet! A KMH-n meg beszámol, hogy milyen volt.

  • jani: megint túlértékeli magát.

  • „Behívót kaptak a kerítés építésére a munkanélküliek
    Szeged – Kerítésépítésre hívtak be a megyeházára 490 munkanélkülit csütörtökön. Az eligazítást azonnali orvosi vizsgálat követte. Aki egészségileg alkalmas arra, hogy a szerb-magyar határzárnál dolgozzon, annak vállalnia kell a munkát, különben elesik a havi 22 ezer 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatástól.”

    Miért jut szembe, hogy a jó kurva anyátok? Miért jut eszembe 1944? Miért jut eszembe, hogy mekkorát hibázott Orbán apja, amikor nem használta a függönyt?