Szélsőséges zsidó telepesek és a terrorizmus

2015 augusztus 1 8:58 de.158 hozzászólás

Ezen a héten egy 18 hónapos palesztín csecsemőt ölt meg egy zsidó telepes Ciszjordániában, amikor gyújtóbombát dobott egy Nablus környékén lévő házra. Ali Dawabsheh azonnal meghalt, édesanyja testének 90 százaléka súlyos égéseket szenvedett és édesapja is kórházba került. A Dawabsheh család éppen aludt, amikor két álarcot viselő zsidó telepes támadást intézett a család ellen. A ház falára egyetlen szót firkáltak héberül: „bosszú,” melléje pedig egy Dávid csillagot rajzoltak.

A 18 hónapos Ali Dawabsheh egy zsidó terrorista áldozata lett.

A 18 hónapos Ali Dawabsheh egy zsidó terrorista áldozata lett.

A magyar médiában aligha írnak arról, hogy szélsőséges zsidó telepesek heti rendszerességgel támadnak meg ártatlan palesztín civileket, bár nem minden esetben okoznak halálos áldozatot. Leginkább a félelemkeltésről van szó. Ezeket „árcédula támadásoknak” hívják, és gyakran arról van szó, hogy kitépnek olajfákat, megrongálnak templomokat, mecseteket és kocsikat. Igy tiltakoznak a zsidó telepesek az ellen, hogy nem elég gyorsan épülhetnek a nemzetközileg illegálisnak tartott települések Palesztínában.

Igy is csaknem 500 ezer zsidó telepes él Palesztínában és Benjamin Netanyahu jobboldali kormánya éppen a héten engedélyezett 300 új otthon építését az egyre bővülő Beit El településen. A települések folyamatos bővítése komoly és egyre mélyebb akadály a béketárgyalások újrakezdése szemszögéből nézve.

De egy, a kanadai The Globe and Mail című napilapban megjelent cikk szerint, a 18 hónapos csecsemő halála és egy ártatlan család brutális megtámadása olyan sokk lehet Izraelben, hogy egyre több izraeliben alakulhat ki némi szolidaritás a civil palesztínokkal.

„Sajnálattal tapasztalom, eddig úgy fest, hogy eléggé enyhén bántunk a zsidó terrorizmus jelenségével”–mondta Reuven Rivlin, Izrael elnöke.

„Háborúban vagyunk. Az, aki eléget egy palesztín csecsemőt, az háborút üzen az izraeli állam ellen. Az, aki megkéseli a melegfelvonulás résztvevőit, háborút üzen az izraeli állam ellen. Az, aki felgyújt egy templomot, háborút üzen Izrael ellen. És ebben az esetben az ellenség közöttünk van. Ezek a judaizmus árulói”–mondta Yair Lapid, a középpárti Yesh Atid párt elnöke.

Samir Dawabsheh, az áldozat egyik hozzátartozója békés hangon nyilatkozott a tragédia után. „Ali egy szimbóluma mindannak, ami annyira rossz irányba ment a két nép között. Az ő halála életben kell, hogy tartsa palesztín törekvéseinket”–mondta a 18 hónapos csecsemő rokona a temetés után.

Ez a tragédia egy újabb bizonítéka annak, hogy a terrorizmusnak sok arca van. Nem ártana ezt Európában, és tulajdonképpen mindenhol szem előtt tartani, amikor vallásokról, népcsoportokról beszélünk.

158 hozzászólás

  • baromsag es ocska desinfo!!
    a zsidok csak es kizarolag az oket-(minden nap kivetel nelkul)-ert tamadasok sorozatara valaszolnak ugy ahogy!!
    ti nem itt eltek igy nem tudtok semmirol semmit!!ill azt amit a hazug palastinai media Watch lekozol!!
    abbas egy tetves csrkefogo mert a Facebook-on eltette magasztalta azt a fereg arabot aki kishufim-ban-(yudea tartomany)-le mert loni lesbol „hosiesen” egy hazafele tarto zsido iskolas kislanyt aki 9 eves volt!!ezt abbas hosies palastini ellenallasnak minositette!!
    na erre valaszul tortent az ami es ahogy!!
    a tora igy ir,;
    szemet szemert!!

  • Barlevnek annyiban igaza van, hogy aki nem in situ él, az kibic és a kibicnek semmi nem drága. Nagyon sajnálok minden ártatlan gyermeket, akik szülei degenerált háborújában áldozat lesz. Naponta változik, hogy melyik oldal feje fölött töri el a pálcát a kibic.

  • barlev:

    A likudnyik államfő Reuven Rivlin ( aki cseppet sem mondható a telepes mozgalom ellenségének ) palesztin dezinformációkat támogat…?

    Amúgy ha már szemet szemért, fogat fogért: a 18 hónapos csecsemő és az édesanyja tehet az izraeli zsidók elleni merényletekről? Egyébként félig gaj, félig zsidóként szabadjon megjegyeznem ( nyilván a gaj fajvédők számára mocskos, Dunába lövendő, elgázosítandó stb. zsidó; a cikk „főhősei” és szimpatizánsai számára mocskos gaj akit esetleg elevenen el kellene égetni ), hogy tudtommal a zsidóság egyetlen irányzata sem veszi illetve vette már évezredekkel ezelőtt sem szó szerint ezt a tórai idézetet…

  • Amúgy súlyos hiba néhány vallási szélsőséges cselekedetei alapján elmarasztalni Izraelt, amely a nagyhatalmak által vitatott ( 1967 előtt Jordánia által megszállt, bár ez nem képezte túl nagy nemzetközi harag és elítélés tárgyát ) területeken élő izraelieknek – „telepeseknek” – csak egy kis törvényen kívüli hányadát képviselik. S teljesen felesleges összemosni az esetet azzal, hogy melyik júdeai vagy shomroni mészkődomb tetején hány lakóházat építenek; még ha ez az egykori brit mandatáris hatalom utódainak kedvenc gumicsontja is. Amúgy a „palesztin” anti-Izrael mozgalom számára minden izraeli zsidó „telepes”, akkor is ha mondjuk Tel Avivban vagy Petah Tikván él.

    Persze ezek a „tag mehir ” azaz árcédulának nevezett támadások az Izraelre területi engedményeket kényszeríteni akaró keleti és nyugati nagyhatalmak érdekeit jól szolgálják. Úgy tűnik a második világháborús méreteket idéző pusztulásba süllyedt szomszédság ( Szíria, Irak, Jemen, Líbia ) helyett zsidók és arabok egymás ellen intrikálása s Izrael megbélyegzése fontosabb a nyugati uraságoknak. De például egy olyan hű NATO szövetséges cselekedetei miatt se fáj a szíve különösebben az Izraelt elítélő uraságoknak mint az Észak-Ciprust megszálló, görögtelenítő Törökország ( hogy határokon belüli viselt dolgairól ne is beszéljünk ). Senki nem hibátlan, Izrael se; de nehogy már egy Obama, egy Merkel ( akinek egy ilyen csendőr csicskása van mint a mi főg@cink ), vagy pláne Hámászos, ISIS-es Erdogan nyissa már ki a pofáját Izraelre… Miért lenne „törvényszerű” az a bizonyos „kétállami megoldás”? Csak mert az előbb felsorolt pondrók szava ( s a befolyásolt tudatlan tömegek indulatai ) mindenek felett áll? Még is kik ők, hogy „végső megoldásokat” diktáljanak. Még szerencse, hogy az eurózóna nem terjed a Levantig, mert az izraeliekkel még a görögöknél is jobban elbánnának.

  • Elephteria – beesett egy csapdába. Általánosítás nagyon veszélyes, nem minden goy egyforma gondolkodású, minthogy zsidók között is rengeteg a vélemények különbsége. Mit gondol, mi az én genetikai hátterem. Csodálkozna.

  • barlev,
    Te csak egy arab bandák által elkövetett gyilkos terror akcióról írsz.Naponta Izrael országútjain,szállodákban,jeruzsálemi villamoson terrorizálják abu mázen hős terrorlegényei népünk munkába vagy munkából utazó embereit.A békés,boldogságban,keresztényi szeretetben élő Európa,Kanada,Amerika erről nem vesz tudomást,de nem is kell. Miért?Mert csupán zsidókról van szó.Sajnos a hiba bennünk van!Az annyiszor elítélt és elátkozott Izraelnek már évtizedekkel ezelőtt be kellett volna jelenteni,hogy zsidó áldozatokkal szemben nem tartozunk elszámolni senkinek és senkiknek sem a számaránnyal,sem a véletlen okozta ártatlan áldozatokról.Az arány csak úgy lehet kiegyenlítve,mint a legutóbbi chamasz provokálta háborúban:12 zsidó halott ellenében 2000 felüli arab halott.A boldog,békés stb. világrészek,pedig sopánkodjanak tovább.Persze csak miután elszámoltak részvételükről a náci zsidó-irtásban.Mellékesen még hozzátenném,hogy a boldog és békés már tudja is,hogy ezt zsidó telepesek követték el.Semmi esetre sem lehetett arab provokáció. Azért,mert ivrit feliratot találtak.Terrorista arabok akik 8,10 év után szabadultak az izraeli börtönökből vagy anélkül is izraeli egyetemeken szereztek diplomát,jobban beszélik,értik és írják a nyelvünket,mint az ország lakosságának többsége.Majd fél év múlva amikor független vizsgálóbizottság megállapítja a provokáció tényét
    akkor úgy járunk,mint akinek lekurvázták a lánytestvérét.Mire be tudja bizonyítani,hogy soha nem is volt lánytestvére,már elterjedt a hír: x.y-nak kurva a lánytestvére.Ez történt amikor bejárta a világhálót a youtubeon ahogyan a guggoló apa védi a kisfiát kétoldali tűzharc közepette.A gonosz izraeli katonák lelőtték a kisfiút.Fél évvel később független nemzetközi vizsgáló bizottság megállapította hogy arabok lőtték le a gyereket.A példák és esetek végtelenek.A békés szeretettel telítettek pedig fürödjenek boldogságukban, ameddig az arab világuralomért küzdő terror őket is utoléri.Tudom,hogy a békeakaraton kívül minden rosszért mi zsidók és a biciklisták a hibáztathatók.Az értelemszerű az amit Benjamin Natanjáhu mondott:Ha az arabok leteszik a fegyvert nem lesz többé háború.Ha Izrael leteszi a fegyvert nem lesz többé Izrael.Erre kérünk segítséget az Izrael gyűlölettel fertőzött boldog,békés, keresztényi szeretetben élő,humánuséktól!Persze ez csak egy álom,mert a boldog,békés…még a krokodil etetésben bízik.

  • Tévedsz kedves cikkíró, amikor azt megállapítod, hogy „az áldozat egyik hozzátartozója [valamiféle, de milyen rokona?, mint hiteles tanú] >b é k é s . h a n g o n< nyilatkozott…", amikor úgymond "…az ő halála életben kell, hogy tartsa a mi . p a l e s z t i n . t ö r e k v é s e i n k e t…"

    Az . a r a b o k . úgynevezett "palesztin törekvései" éppenséggel agresszív háborús törekvések, nemhogy békések lennének. Ez a békés jelző egyszerűen hazugság, már pusztán abból kiindulva is, amikor Izrael állam és állampolgárainak az elemi létét már eleve, de deklaratíve is tagadják.

    Amikor az . a r a b o k , akik úgy uszkve 300 millióan vannak, a hatvanas években – addig ilyen etnikumról, mégcsak szó sem esett – magukat elnevezték palesztinoknak, egy Arafat vezette gyilkos, terrorista szervezet agyalta ki abból a politikai megfontolásból, hogy a világ előtt egy mártír nemzetet kreáljon magukból e stratégiájuk megkönnyítésére. Láthatólag ez a taktika sikeresen bevált és fungál mind a mai napig, miközben nemcsak a szenvedő nemzet és vértanú-projekt hamis maszlagját kürtölik szanaszét a világba.

    Az . a r a b o k . állandó és folyamatos fegyveres és tüzérségi támadásaikkal tartják fenn azokat a háborús állapotokat (a sajátjaikat élő pajzsként maguk előtt tartva), amelyek viszont az ettől fenyegetett Izrael lakosság türelmét is próbára téve újabb és újabb incidenseket provokálnak ki az ő köreikből, amelyek aztán ilyen velük szolidáris cikkeket generálnak…

    Mindehhez hozzáteszem, hogy természetesen mélységesen sajnálva az összes incidens polgári áldozatait, mégis Barlev cikkel kapcsolatos hozzászólásával kell hogy egyetértsek.

    .

  • …és Gyuri10-zel is.

  • Gyuri 10-el értek egyet. A palesztin propaganda működése igen eredményes, s még a legjobb indulatú olvasó is bedőlhet annak.

  • Ági Vezér:

    Teljesen igaza van; nem szabad általánosítani, nem is ez állt szándékomban, szerintem félreértette a soraimat. „Gaj” azaz nem-zsidó fajvédőkről, tehát a fasiszta, nyilas, náci eszmeiségű turul-tetvekről beszéltem. Amúgy arra utaltam, hogy a magamfajta ebben az országban, se zsidók ( akár a bárki a kasztjukun kívülállót lenéző pesti, szekuláris „balliberális” értelmiségiek, akár a szintén alapvetően mindenki mást lenéző vallásosok – mármint ortodoxok – között ) se a szintén többnyire minden különbözőséget lenéző, gyűlölő nem-zsidók között nem érezhetik otthon magukat. Szóval – most már haragomban általánosítva – csessze meg egész Magyarország; jobbat nem is érdemel ez a mocskos patkányfészek a jelenleginél. Általánosítás? Talán. Nyilván vannak akikre a fenti megállapítások nem igazak. Mondjuk úgy személyes benyomás. Viszont ha általában véve a lenézést és a gyűlöletet tapasztalom nap mint nap, jogom van azt mondani hogy mint kívülálló gyűlölöm ezt a patkányfészket, amelyet soha egy másodpercig nem éreztem a hazámnak; ha tetszik, ha nem. Az mindenesetre az én hibám, hogy a tárgyhoz nem tartozó, részben személyes jellegű ügyeket kevertem ide.

  • Amikor 1947 novemberében Shomer Hacair társaimmal együtt Cipruszról Haifára érkeztünk ahol Egged autóbuszok vártak bennünket. Ez volt alijánk beteljesedése azután, hogy 1946 márciusában Budapestről elindultunk.Határtalan örömmel foglaltunk helyet a zsidó autóbuszon 11 hónapos cipruszi Angol tábor után. Az út másik oldalán felháborodott Arab fiatalok csoportosultak, és vadul ordítoztak felénk amit nem értettünk de az őkleik fenyegető rázása annál ékesebben tolmácsolta indulatukat. Lehangoló első benyomás
    s volt ez. Sejtenünk kellett volna, még Európában, hogy az arabok részéről ez lesz a fogadtatás? Hiszen nem jöttünk jogtalanul, vagy támadó szándékkal, hanem a Világ álltal engedélyezett, támogatott, zsidó államba a felosztott Angol Mondátum Terület egy kis részére. Az az akkori ökölrázás csak kóstoló volt abból ami utánna következett, hatványozódott és még ma is tart. A mai Izrael szó szerint a veszélyes évek véres verejtékének gyümölcse, amit csak azok ismernek igazán akik benne éltek. A jelen tragikus valósága, hogy ennyi keserves év után, azok akik a mondátum felosztás másik részét kapták volna, azt ma sem fogadják el, mintahogy Izrael megalakulását, és létét sem. A mondvacsinált palesztínok hangtalanul elfogadták, sőt természetesnek vették a Hasemita Jordánia jogát azokhoz a területekhez, amit hirtelen sajátuknak képzelnek, miután 1967-ben Izrael kezébe került és a Királyság lemondott róla. A fegyveres konfliktusnak sohasem volt emberileg tetszetős arca, de amikor ártatlan fegyvertelenek kerülnek célpontban álltala akkor elszabadul a pokol, és megszünik az erkölcs és azemberi normák morzsája is. Ez az újkor terrorizmusa, amely megfertőzte ezt a földgolyót, a Közelkeletet pedig különös figyelembe részesítette. Izrael szenvedő alanya ennek a ragálynak, újjászületése óta, de az utóbbi időben különösen. Jeruzsálem Szent Város amely a történelem katasztrófáinak sokszor volt már szinhelye, ismét szenvedi kiszemelt sorsát amit túl fog élni, mint eddig is tette. Amire a mai nemzedéknek, vagyis a város, és a nemzet jelenlegi helytartóinak kell figyelni, az a tradicionális zsidó emberiesség, amely nem támogat, nem tűr, hanem határozottan visszautasít minden terrorizmust annak bármilyen formáját. Az ártatlan élet kioltása, halálos bűn, amiért felelni kell.

  • Eleftheria: ne is törődj vele, előfordul az ilyen. Nehéz erről a kupac szarról, amivé Orbánék változtatták ezt az országot, nehéz ennyi jellemtelen politikusról és híveikről indulat nélkül beszélni.
    Ági Vezérnek meg a génjeivel van problémája 😀

  • Magyarország mint patkányfészek.
    Magyarország mint kupac szar.
    Így nem beszél a magyar ember a szülőföldjéről, a magamfajta sem beszélt így soha, pedig nem örültünk se a Horn féle visszatérésnek 94-ben, se a D-209-esnek.
    És továbbra sincs egy valamire való elképzelés a hogyan továbbról. Az hogy ki köp messzebbre, meg gyakrabban, tuti hogy kevés lesz 18-ban.

  • charlie,
    először is nem mindenki magyar ember azért, mert abban a nyilas- patkányfészekben született. Megértem fájdalmát Horn visszatérésével kapcsolatosan.Megértem fájdalmát a jányi gusztávok szenthazájának elvesztése miatt 45 től 89 ig. Most azonban új reménye lehet. Vonáékkal a patkányfészek”megint szép lesz.Méltó régi nagy híréhez” Orbánékat még vissza fogják sírni a normális, becsületes magyar emberek.Gondolom,nem esik nehezére nem közéjük keveredni.Nos…ez nem tartozik pontosan az íráshoz,csak annyiból,hogy a mély magyar „testvérek”,mint maga is mindig tapsolni szoktak ha egy arab provokáció vagy Izrael ellenes propaganda akciónak sikerül megszédíteni a félvilágot.Ez legyen a legnagyobb élvezet életükben.
    Saját szarfészkükön úgy sincs min élvezkedni.

  • Gyuri10 kicsit igazságtalan velem, sosem örömködtem semmilyen erőszakon, arab provokáción meg pláne nem.
    ….
    Szépen megkértem számoljon be milyen benyomások érték magyarországi látogatásakor. Valamiért ez elmaradt.
    Gondolom rácáfolt az élet a negatív elvárásaira.
    …..
    A maga Izrael melletti kiállása példaértékű, valami hasonló hozzáállás részemről a magyarság mellett miért elítélendő?
    Tőlem sose fogja hallani, hogy Izrael „patkányfészek” „szarfészek”, mert nem igaz és csak engem minősítene.

  • Eleftheria – megértem a gondolatát. A fájdalmán egy semmit jelentõ távoli üdvözletem nem segíti.

    Ille István – természetesen, mint mindíg, most is igaza van.

  • charlie: cáfolja meg a minősítésemet, ha tudja. Az, hogy egy magyar ember miként beszél a szülőföldjéről, az individuális, ráadásul, nem maga dönti el, hogy helyes-e.
    A magafajta meg lényegtelen. Persze, ha kiteszi az asztalra, lehet, hogy a magáé hosszabb 😀
    charlie, maga csak egy szenvelgő honfi, még ahhoz sincs bátorsága, hogy beálljon Toroczkai elvtársa célba lövő vadászcsapatába. Lehet, hogy nem bírja a vér látványát? A csirke nyakát is a felesége – már, ha van – vágja el?

  • Ági Vezér: „Mit gondol, mi az én genetikai hátterem. Csodálkozna.” Ez, biza, elképzelhető. A genetika ugyanis csak a származását határozza meg, kb. az emberszabású majomig visszamenőleg, nem a világnézetét és a vallási hovatartozását. Persze, ha megrekedt a fejlődés alacsonyabb fokán, az, persze, genetikai hiba.

  • charlie, én meg szépen megkértem, számoljon be Gódor Antal mogyoródi jobbikos pártalapszervezeti elnökkel folytatott sörözéséről, ahogy azt beígérte, minek során az én szánalmas mivoltomat tárgyalnák ki. „Szerintem fizet egy sört, és remekül, “egyenesen, tisztességesen” elanekdotázunk magáról.”
    Ez a mai napig nem történt meg. Gondolom, annak okán, hogy Gódor meglehetősen magasról leszarja a maga sunyi fejét. Tudja, ő nem jól bírja a névtelen senkik arcoskodását.
    Maga, kisfiam, tényleg egy senki. Ideje lenne megbarátkoznia a gondolattal.
    Ja, és javaslom, válasszon másik talajt. Ebbe ugyanis bármikor beledöngölöm.

  • charlie,
    pontos választ adtam magyarországi látogatásom benyomásairól.Igaz… röviden,de a kérdés feltevése után azonnal.Nem itt,hanem ahol a témát elkezdtük.Az ottani emberek élete sajnos nem cáfolt rá az előző véleményemre.A koronkénti aktuális”patkányfészek” elnevezés Eleftheria szabadalma én csak csatlakozom hozzá,amikor belegondolok,hogy családom,Apám gyilkosainak hazájáról van szó.Akik mindenünkből kifosztottak és utána patkányok módjára bemenekültek az AVÓ-ÁVH kötelékeibe dekkolni és folytatni tovább a rablást, gyilkolást.Remélem fel tud hozni enyhítő körülményeket!Pl. az is megfelel,hogy a különböző magyar gyógyszerek gyártási titkáról megkérdezhetik Richter Gedeont a Duna hullámai alatt. Capise? Tehát nem élhetek egyedül panasszal. Ne rinyáljak már annyit!

  • Biztos lehet benne, ha Mogyoródon járok megcsörgetem az urat (nem a kimosdott parasztot) ez ügyben. A mi köreinkben „nem szarjuk le egymás sunyi fejét”, még akkor sem ha valaki egy „névtelen senki”, ezt maga tudhatná a legjobban. (129)

  • Sajnálom, én charlienak adok igazat.
    Úgyan megértem Gyuri10, mert családja sazenvedett a nácizmus alatt, de sajnos sokan mások is szenvedtek és nem beszélnek így egy országról. A szokott módon ÁLTALÁNOSITNAK, mert a nácik uralma a magyarság TÖBBSÉGE nem volt náci, ha nem is zsidó.
    Én is beszélhetnék sokat a Rákosi időkről, mikor is sok ezer ártatlan embert kivégeztek, deportáltak és lecsuktak.

  • Gyuri10, személyes tragédiáját megértem, sajnálom, de ezt rám, vagy a korosztályomra kivetíteni értelmetlen. Magát már úgyse kárpótolja semmi az elvesztettekért, visszacsinálni nem lehet, semmi örömet nem adhat a gyűlölködés.

  • Gyuri10 mindkét -cikkel kapcsolatos- beírása előtt gondolatban fejet hajtok.

    Csárli.
    Magának okvetlen bele kell rondítania mindenbe , amihez amúgy semmi köze ?

  • charlie:

    Akkor mondok a patkányfészeknél, szarkupacnál összehasonlíthatatlanul nagyobb sértést:
    a.) Magyarország mint Orbanisztán. ( a főg@ci, már csak főg@ci )

    b.) Magyarország mint Vonaisztán. Utóbbi egyelőre csak álmodozhat arról, hogy előbbi cím birtokosának helyébe lépjen, bár hosszabb távon a poszt-orbáni érában már komolyabb sansza lesz – persze nem demokratikus választáson, ( csak hogy elkedvetlenítsük egy kicsit a Gyurcsányék mellett esetleg még fanatikusan kitartókat ) arra ugyanis utoljára öt éve volt lehetőség; tehát dörzsölt, szarkavaró helyezkedésre lesz szüksége, amolyan „csavaros magyar észjárásra” a feltehetőleg darabjaira hulló, vértelen puccsal ( hatalmi ágak szétválasztásának megszüntetése az Alaptörvény, NER stb. jelszavával ) létrejött fideszes pártállam megpuccsolásához.

    No már most: az előbb említettek s hátországuk olyan mennyiségű intellektuális és morális salakkal árasztották el ezt az országot az utóbbi negyedszázadban, hogy az már rég túlcsordult a képzeletbeli emésztőgödrön… Amúgy akik antidemokratikus, sőt faji alapon felhatalmazva érzik magukat arra, hogy meghatározzák ki magyar és nem magyar ( pl. a legutóbbi posványosi fasiszta piknik ) az mi a fészkes fenét rinyál, hogy egyesek büszkén nem vállalnak ezzel közösséget…??? Tetszik vagy nem, vannak legalább annyira elszánt ( és frusztrált ) antifasiszták, sőt szélsőbaloldaliak is, mint amilyen kevély s frusztrált, a nyomorult kis egoizmusukban mohón megigazulni vágyó fasiszták.

  • charlie,
    ha akarja azt állíthat Izraelről,ami jól esik.Arra kérem,hogy azért vegye figyelembe,hogy bár Izraelnek nincs olyan nagy folyója mint a Duna,de nem is lőttek bele még a tengerbe sem 5000 nőt,gyereket és öregembert,miután a fiatalabb férfiakat és nőket már deportálták.Nem is fognak.A koronkénti”patkányfészek és a szarfészek” meghatározást meghagyjuk az azt jogosan viselőknek.

  • Nagyjabol mar mindent elmondtatok, megis szeretnem
    valamire felhivni a figyelmeteket, amirol a ketszinu
    ENSZ, EU es a tobbi „szentek” szeretnek „megfeledkezni”
    a Kozel-Kelet orszagaibol kiuzott- 860.000 zsido menekultrol.
    Megtalalhato a „Herzlya Conference”n
    {Izzadtam a forditassal, ugy, hogy Gyuri,Barlev
    es a tobbiek,bocs,ha valamelyik heber szonal-
    ti jobbat talaltatok }.

    „2008 aprilisaban az USA Kongresszusa egyontetuen
    megszavazta a tortenelmi jelentosegu-185.hatarozatot,
    – melyben elismeri az arab orszagokbol
    menekult zsidok jogait es amely fuggove teszi
    a palesztin menekultek segelyezeset vagy karpotlasat
    az arab orszagokbol menekult zsidok karpotlasatol.
    A hatarozat kihangsulyozza az USA aggodalmat
    az emberi jogok megsertese miatt, az arab allamokbol
    szarmazo zsidok eroszakos kiuzese,vagyonuk kisajatitasa
    miatt,es azt a hatarozatot hozza, mi szerint
    a Kozel-Keleten megkotott minden beke-egyezmenynek
    magaban kell foglalnia az arab orszagokbol kiuzott
    zsidok legitim jogainak megoldasat.
    Minden hatarozat ami a kozel-keleti menekultekre
    vonatkozik,koteles ugyan ugy viszonyulni az arab
    orszagokbol kiuzott zsidokhoz es minden izraeli-arab
    egyezmeny magaban kell foglalja a kozel-keleti,
    eszak-afrikai es Perzsa Obol-bol kiuzott zsido
    menekultek jogait.”

    Latva Obamat- es a mai Kozel-Keletet- ez
    utopia marad- bar itt a karpotlason kivul-{ami „sohanapjan”
    lesz-
    lakossag csere is tortent, ami senkit sem zavar.
    Hogy megis, valami optimista mondattal zarjam-
    korulottunk-duhong a vihar.
    Nemzetallamok a Kozel-Keleten-torzsekke esnek szet.
    Mi-a torzsek- minden civakodasunk, vitaink,bajunk
    dacara- kezdunk- nemzette valni.

  • Azt hiszem, hogy Alex Schlesinger szépen összefoglalta az eredeti téma lényegét, amely bár érdekes és fontos téma, de a Levant hol háborúsabb hol békésebb valóságának, a magyar ugar rögvalóságához nincs sok köze, hacsak az antiszemitizmus, vagy általában a bigott vallási-etnikai sovinizmus ( amely sokkal kisebb mértékben bár mint az anti-Izrael, iszlámista oldalon, de egyes szélsőséges ortodox rabbik körében is megtalálható, elég csak az Izrael Állam által betiltott, sőt terrorszervezetnek minősített Kach mozgalomra gondolni – a cikkben említett ilyen jellegű támadások általában ezzel a körrel hozhatók összefüggésbe ) mint közös nevező nem az.

  • Amúgy akit komolyan érdekel az ottani átlag, földi halandó, utca emberének hozzáállása az ottani politikai, vallási, kulturális témákhoz, érdemes az alábbi ( kanadai-izraeli pali által készített ) nagyon jó youtube fiókot böngészni:

  • Nehez ugy az egesz.

    Van itt egy lista a Beka Vallasanak Izarelben elo tagjairol es azok mukodoserol, csak az utobbi 3 napban. (Julius 31 – Aug 02-ig.)

    http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/the-long-list-of-arab-attacks-over-shabbat/2015/08/02/

    Nyilvanvalo, hogy a(z extrajudicial) bosszuallas nem hasznal senkinek sem, Izraelnek sem.
    Ugyanakkor az izraeli allam kicsit tulzasba viszi a muzulman bekeharcosok dedelgeteset. Kodobalashoz, gyujtogatashoz mar ki sem nagyon mennek. Ha ott is vannak sem csinalnak semmit. A muzulman ugyanis erzekeny es ezert neki mindent szabad. (Pl. a Templom Hegyen a zsidonak meg imadkoznia sem szabad, sot meg olyat sem szabad csinalnia, ami arra engedne kovetkeztetni a rendort, hogy o imadkozik, de a muzulman araboknak ugyanott szabad kovekkel hajigalni barkit, tuzet rakni … stb. Allitolag nekik az a harmadik legszentebb helyuk a vilagon.)

    Nem csoda, hogy szamos es folyamatos tamadas utan, amit a zsido allam nem hiusit meg, vagy nem tartoztat le senkit miattuk, az „atlag” zsido polgar sajat kezebe veszi a dolgot.

    Tehat, ha a Lapid, es a tobbi izraeli vezeto el akarja kerulni az ilyen adok-kapok, oda-vissza kegyetlenkedeseket, akkor jobb ha nekiallnak ok birosagi uton eljarni a molesztin hordaval.
    Pl. a letartoztatott egyeneket rovid uton ki lehetne toloncolni az orszagbol. Hamarosan megszunne a problema.

    Teremtsenek a molesztinok egy Molesztinat maguknak mondjuk Sziriaban es/vagy Irakban, ott most amugyis az a tipikus „hangulat” uralkodik, amit a Beke Vallasanak tagjai imadnak.

  • charlie: én meg biztos vagyok benne, hogy nem fog Mogyoródon járni, ahhoz túl gyáva. Magának nincsenek körei sem, ráadásul tényleg maga a névtelen senki. Gódornak neve van, nekem is, öcsi, magának mije van? Egy gyáva nickje. Javaslom, szokjon hozzá a gondolathoz: Gódor nem a maga szintje, magasan maga felett áll.
    Ezt megelőzően is megtehette volna – hiszen elérhetősége nyilvános – hogy közvetlenül veszi fel vele a kapcsolatot, de maga még ahhoz is gyáva volt. Most akkor, mi is a helyzet a sunyiságával? Amúgy mókás lesz, ha ezzel a „kimosakodott paraszt” dologgal jön elő. Lehet, hogy pofán vágja érte, persze, csak úgy, bajtársilag.

  • Ami itt Barlevnek,
    s jó pár társának a hozzászólásaiból lejön elszomorító. A magyar sajtóban sokszor felbukkan a liberó kreálmány, a „gyúlöletbeszéd”. Olyankor alkalmazzák – teljesen indokolatlanul” amikor olyan vélemények kerülnek elő, amelyek a bírálónak nem tetszenek, s jön a szokásos álbaloldali módszer, az 1945(17) óta megszokott címkézés: „fasiszta, szélsőjobboldali, idegengyűlölő, rasszista stb.”.
    Itt viszont valódi gyűlöletbeszédeket látok, idejétmúlt hivatkozásokkal „szemet szemért, fogat fogért” stb.
    Ebből látni, hogyan van kondícionálva nagyon sok izraeli, s megérthető, az izraeli politika lényege is. Fegyverek erejére támaszkodva gyarapítani Izrael területét, s törekedni a homogén összetételre, figyelmen kívül hagyva a világ másik részének véleményét, s döntéseit – nagy ívben letojva az ENSZ határozatokat is.
    CA cikke ennél humánusabb, toleránsabb – a 2000-es évek elején sok fiatal zsidóvel beszéltem, ők is azt mondták, hosszú távon izraelnek nincs jövője, ha erre a kemény szembenállásra, fegyveres elnyomásra épít, amelyet jelenleg folytat.
    S a demográfiai fegyver ketyeg, a palesztínek 1-2 évtizeden belül túlszaporodják a zsidókat, ebben a szellemben tovább élve minden születő palasztin potenciális ellensége izraelnek – nincs más út, mint a béke, s a méltő, függyetlen palesztin állam lehetősége, a 67-es határozatok betartása.
    Enélkül Izraelben egyre romlani fog az élet minősége.

  • Izraeli
    „Nemzetallamok (arab) a Kozel-Keleten-torzsekke esnek szet.
    Mi-a torzsek- minden civakodasunk, vitaink,bajunk
    dacara- kezdunk- nemzette valni.”
    ….
    Remek hír, hogy faji alapon történő nemzetté válásra van példa a nagyvilágban, most már csak az a kérdés, hogyha a magyarok fejében fogalmazódik meg hasonló, de jóval-jóval enyhébb törekvés, az miért elvetendő? Ha a felhígulás, az önfeladás teljesen érthetően elvetendő Izraelben, akkor remélem támogatja egy másik nép igazi nemzetté válását is.

  • charlie: a faj=emberi faj. Más faj nem igazán tud nemzetté válni. Olyan, hogy faji alap, nincs. Se a zsidó, se a néger, se az indián, se a szittya nem más faj.Ettől kezdve a hozzászólása teljesen értelmetlen.

  • Gondoltam,hogy valamennyire sikerult „gyuloletbeszed”
    hasznalata nelkul- megvilagitani a problema – masik
    oldalat- amihez senki sem viszonyult eddig,a „palesztin”
    menekultekrol , akik kozul sokan,{nem mind} vezetoik
    utasitasara hagytak el az orszagot.
    Az ENSZ hatarozata utan arab szomszedai megtamadtak
    a fiatal Izraelt, amely akkor joforman fegyvertelen
    volt,kb.600.000 lelekkel-koztuk sokan-a Holocaust maradeka.
    Az arabok remeltek,hogy nehany nap alatt-lerohanjak
    a fiatal,joforman fegyvertelen allamot es akkor-
    az arab polgari lakossag-visszaterhet.{Fuggetlensegi Haboru}.
    Igen, ENTERPRISE-ez mar TORTENELEM.
    A 600.000 ZSIDO BEFOGADTA-tobbek kozott-
    AZ ARAB ORSZAGOKBOL MINDEN NELKUL KIUZOTT
    860.000 ZSIDO TESTVERET, ES LABRA ALLITOTTA OKET,
    MINT MINDEN POLGARAT AZ OS-UJ ORSZAGBAN.
    AZ ENSZ, AZ EU- mai napig „nem tudnak” a zsido menekultekrol,
    mig a „palesztin” menekulteknek kulon szervezetet
    allitottak fel-es azota is segitik,penzelik oket.
    Itt, es ekkor- ami meg a karpotlasnal is fontosabb-
    „lakossagcsere” tortent {amit talan- a Szudeta nemetekhez
    lehet hasonlitani.}
    Nem akarom, hogy barkit is kiuzzenek otthonabol
    {mint ahogy a zsido lakossaggal tette- sajat hadseregunk-
    Gazaban- a beke remenyeben-2005-ben}.
    Tudjuk, hogy azota a Hamasz „bolcs” iranyitasaval
    milyen „beket” „elvezunk”-
    terror alagutak,raketak,tusz szedesek.
    Ennyit az ENSZ hatarozatokrol- amit az arabok-
    a mai napig-nem tartanak be {a terulet felosztasa}.
    Mert nem 1 „Palesztina” van- hanem 3.
    1} Jordania -70%-„palesztin” lakossaggal.
    2} A gazai sav
    3} „Ciszjordania”
    Ami a „teruletgyarapitasra” vonatkozik-Izrael
    honvedo haboruiban „szerezte” a „teruleteket”
    sok veraldozattal- es megprobalkozott- a kivonulassal is.
    {Gaza- 2005}.
    {Romania- amely nem honvedo haboruban „kapta”-
    kivonulna- Erdelybol?}
    Vegul- a demografiarol.
    A 600.000- ma- kozeledik a 9.000.000-hoz-{zsido tobbseggel}
    akiket- kiegeszitenek-erositenek- az Europabol es mashonnan
    bevandorlo zsidok- a „szorvanyok egybe gyujtese” alapjan.
    A mai fiatal izraeliek-tobb gyermeket vallalnak-
    mint a mi korosztalyunk.
    A mai-felvilagosultabb, intelligensebb, arab asszonyok-
    kevesebb gyermeket vallalnak.
    En- ellenzek minden terrort-minden reszrol.
    Megis, helyedben, Enterprise- inkabb tartanek
    a Hamasztol, de ennel is jobban az IA-tol.

    Talan- emlekeztetoul- egy clip az „ideologiarol”.

  • Ille itt egy remek tanulmány a nem éppen konzervatív, és a témában igen felkészült Krizsán Andreától. Faji alapú diszkrimináció a címe.
    http://epa.oszk.hu/02300/02334/00003/pdf/EPA02334_Fundamentum_2000_03_013-032.pdf
    ….
    Tehát faji alapú nemzetté válás értelmetlen, nincs, de faji diszkrimináció üldözendő, mert van.
    ….
    Ille, jöjjön már ki a gödörből. 🙂

  • Charlie
    Sajnos,csak most lattam a bejegyzeset-
    de igyekszem rogton valaszolni-mert
    ugy latszik, nem erti – mirol van szo.
    Ha a „palesztinok”rol van szo-
    ok- nem is tagadjak-az „Umma Arabije”hez
    tartoznak {Arab nemzet}.
    Amikor „torzsek”rol beszeltem- ez nalunk
    azt jelenti, hogy befogadjuk -nem csak az askenaz es szefard
    zsidokat, hanem a „szetszoratas”bol hazatero
    testvereinket, barmi is legyen boruk szine,
    szemuk formaja,es azokat is,akik csatlakozni
    akarnak a zsido nephez{ha elfogadjak a beteres
    felteteleit}; a hasonlat talan- hangyanyi meretben-
    jobban illik a sok szinu Amerikahoz.

  • charlie: valamit megint nem ért. Faj csak egy van, úgy hívják, emberi faj. Krizsán meg beállhat Himmler mögé. Tudja, a fajelmélet, mint olyan, valahogy csak a maga köreiben dívik (mert hát, belátom, mégiscsak vannak körei).
    Levezetése fából vaskarika, de hát, az ilyen brosúraagyuaktól már csak erre telik. Meséljen már egy nemzetről, ami faji alapon vált azzá! Azon felül – de kivételesen a saját szavaival – vezesse már le, mi is a faji alapú megkülönböztetés?
    Ami pedig a gödörből való kijövetelt illeti, nem sok értelmét látom, ha olyanokkal kell a felszínen együtt élnem, mint maga.
    Amúgy jó kis gödör ez. Csinos, kényelmes, komfortos, meghitt, sok barátom is él a szomszédos gödrökben, időnként átjárunk egymáshoz, beszélgetünk, megváltjuk a világot. Nekem ugyan van egy kis gondom: viszonylag sokat kell a gödrömet takarítanom. Fajelmélettel fertőzött fajvédő felszínlakók mindenféle szemetet belerugdosnak a széléről…

  • Na végre, ugye hogy tud frappáns lenni.
    Krizsán meg Himmler, hmmm, Soros Gyuri bácsi (örökös CEU kurátor) biztos ki is rúgja az általa szponzorált Közép-Európai Egyetemről, ami valljuk be a liberálisok kiképzőbázisa.
    ….
    „Meséljen már egy nemzetről, ami faji alapon vált azzá!”
    Itt vannak például a japánok, szinte homogén lakossággal. Elég jól és főleg sokáig élnek a maguk szabályozta remek keretrendszerben.
    Nekem bejönne egy ilyen nálunk is.

  • izraeli,
    nem mennék most mélyen a történelem boncolgatásába, mert azzal úgy gondolom mindketten tisztában vagyunk. Ön szerint az erő lehet csak a jövő záloga, én (másokkal együtt – most izraeli zsidó fiatalokról beszélek) pedig azt gondolom, hogy minden fegyverrel fenntartott konglomerátum egy idő után külső/belső hatások folytán összeomlik. Ha már biblikus idézetekben utazunk, mondanám ki kardot ragad, kard által vész el. Izrael időt nyert látszólag a Közel-keleti hatalmi vákum létrehozásával (Irak, Libia bedöntése Szíria, Egyiptom szétzilálása – Irán tárgyalóasztalhoz kényszerítése), de ennek nagy ára volt. Kiengedte, és nem tudja visszadugni a palackból a dzsinnt, az IA-t, amely pedig lényegesen keményebb a Hamasznál. Ezzel az izraeli hozzáállással pedig minden gázai és erőszakosan betelepített területen születő palesztin egy izrael ellen bármikor bevethető terrorista vagy katona, és a következő katonák apja/anyja.

  • Izraeli
    Van itt egy kulcsmondata:
    „azokat is,akik csatlakozni akarnak a zsidó néphez{ha elfogadjak a betérés feltételeit)”
    Ez itt a lényeg, erősítsen meg, hogy magyarként én is támaszthatok ilyen feltételeket az ide vetődöttektől.
    És mi legyen azzal, aki nem fogadja el?

  • charlie: nálam hízelgéssel nem megy semmire (ilyen nagyképű hozzászólóval, mint maga, régen találkoztam).
    Bocsika, a japán az egy faj?
    Persze, magának bejönne, ez kétségtelen. Habár nem biztos, hogy jól érezné magát roninként.

  • enterprise,
    végtelenül sajnálom az Izraellel kapcsolatos súlyos gondjai miatt. Viszonylag tűrhető szinten ismerve fájdalmainak alaptézisét, szeretném felhomályosítani néhány(nem biztos ,hogy az ön számára szimpatikus vagy érthető) apróságról.Először is a”szemet szemért, fogat fogért”soha nem lesz idejétmúlt mondás,mint más sok, sok egyéb sem ami a tórában van leírva és maguk ezzel soha nem vetettek számot.Nos…itt az ideje.Csibém!Mi nem fegyverek erejével gyarapítjuk országunkat.A fegyverek erején és jogán életben maradásunkat biztosítjuk és sikerrel fogjuk is biztosítani az idők végtelenjéig.A világ másik részének és az ENSZ nevű sóhivatalnak a véleményére nem”tojunk”,hanem nagy ívben lesz@rjuk. Majd ha a világ másik,aggódó fele képes lesz objektívvé válni és nem szócsöve lenni a 22 arab,iszlám-náci ország és általuk petró dollárokkal megkent hazug,provokatív Izrael gyűlölő politikáját istápolni,”akkor majd elmondhatjuk,hogy itt van már a kánaán”.Akinek mindez csípi,mert csípheti is a szemét,ajánlhatok egy kőbányai építőanyag telepet. Olcsó áron árulják a hungarocell táblákat,a jobb minőségűek igen alkalmasak krenkszoba építésére.

  • charlie,
    most aztán újra beégett a nem is túlzottan palástol antiszemita baromkodásával. Nem tudom megérti-e amit itt szeretnék értésére(sic) hozni.Tudom súlyos problémát képez magának megérteni,hogy a zsidók megelőzték a szittyákat a kárpát medencében,tehát az „odavetődöttek”?…Merem ajánlani Finta Szilvia:”Hágár országa volt Hungária”című kulcsregényét.Ezenkívül részletezés nélkül szeretném felhívni figyelmét az úgynevezett magyar-kultúrára.Nem szimpatikus mondás,de a maguk kultúrája zsidók nélkül még ma is”a karikás ostor és a pálinkánál tartana.)Kiskomám,erre varrhat egy piros fehér,de főként zöld gombot.

  • Gyuri10
    „hogy a zsidók megelőzték a szittyákat a kárpát medencében”
    Azt a kis részletet ne felejtsük ki a mondatból, hogy ezek mind vámszedők, esetleg kereskedők voltak a rómaiak alatt.
    Arról is hallottam, hogy Aba Sámuel zsidóként ült a magyar trónon. Sőt, szerényen az elveszett tíz törzs nyomait vélik felfedezni Perutól Indiáig, Dél-Afrikától a japán császárig.
    Tényleg nem sok marad a gójoknak a világból.

  • Mellé. Mond ez a név valamit magának: kabarok? Tudja, a 8., zsidó vallású törzs. Nomeg: „Zsidók tulajdonképpen már a római korban is élnek hazánk területén. Amikor i. sz. 70-ben a rómaiak lerombolják a jeruzsálemi Templomot, megkezdődik a nagy diaszpóra, vagyis a zsidóság szétszóratása a föld minden tájára. Hazánk területének zsidó lakosságát egyrészt Rómából érkező zsidó kereskedők, hivatalnokok, iparosok, másrészt Júdea területéről idehurcolt rabszolgák alkotják.” (http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201202/hagar_orszaga_volt_hungaria)
    Ennyit a vámszedőkről, meg a kereskedőkről.

  • charlie,
    vígasztalódjon!A zsidók hozzá se nyúlnak a pálinkához és a karikás ostorhoz.Még a Nobel-díjas”idegenbe szakadt hazánk fiai” sem.Amit maga hallott az bizony édes-kevés ahhoz képest ami leírva van.Azt viszont elolvasni és megérteni is kell.Rosszmájú,otromba megjegyzései valódi hungarikumok.Saját cégjelzésként is cipőjébe teheti mikuláskor.

  • István,
    azt hiszem ennél a meggyőződéses mifélénél józan észre nem apellálhatsz.De hova lett a fenyvesi ló lika?Olyan szépen tudnának farszíjjat húzni.

  • Na nézze charlie testvér,
    István már fel is tette magának a Finta könyv kivonatát.Erre nem is számítottam.Arról meg aztán végleg le is mondok,hogy a maga fejével ebből esetleg tanulni is lehetne valamit,mert nincs benne sehol leírva,hogy Hajrá Fradi.

  • Gyuri10: lejárt a megbízatása. Semmi gond, charlie nagyszerűen helyettesíti. Ő se veszi figyelembe a cáfolatokat 🙂

  • izraeli, 2015 augusztus 1, 5:32 du:
    Nagyon jó, kösz!

    Eleftheira, aug 1: ” ha általában véve a lenézést és a gyűlöletet tapasztalom nap mint nap, jogom van azt mondani hogy mint kívülálló gyűlölöm ezt a patkányfészket, amelyet soha egy másodpercig nem éreztem a hazámnak; ha tetszik, ha nem.” Neked könnyű, ha így van. Én, aki igenis hazámnak éreztem, és magyarnak gondoltam magam, én mit mondjak? Hiszen magyar az anyanyelvem, magyarok között nőttem fel. Az értelmetlen és alaptalan gyűlöletet nem értettem, okait nem ismertem, egyes emberek személyes hülyeségének gondoltam. Ma már tudom, hogy nem így van, hogy gondosan megtervezett hazugságokkal mérgezik a jobb sorsa érdemes embereket. Most már én is gyűlölöm ezt a patkányfészket, de úgy, ahogy a gyűlölet és a szeretet elválaszthatatlan.

  • Gyuri10
    „.Amit maga hallott az bizony édes-kevés ahhoz képest ami leírva van.Azt viszont elolvasni és megérteni is kell.”
    ….
    Na most már csak azt kell kideríteni, hogy ki írta le. Persze lehet mérvadónak tekinteni egy hozzáértő szerinti „biznisszekta” (hitgyülekezete) lapocskáját, de lehet mérvadó ez is:
    http://alfahir.hu/kik_voltak_kabarok-20111213
    ……
    Innen egy idézet:
    „Talán nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy a kabarok a finnugristák számára hasznosnak bizonyultak, hiszen őket felhasználva eltusolhatták a kárpát-medence azon lakosait – a palócokat és avarokat – akik már jóval Árpád megérkezése előtt a Kárpát-medencében éltek, mint az ősi szkíták és hunok utódai.”

  • hehehe…palócok a Kárpát-medencében…az avarok, mint a szkíták leszármazottai… ez annyira vicces…ráadásul semmi összefüggés nincs a vámszedő és kereskedő zsidókkal 😀
    Ráadásul hitgyülis lapocska….hehehehihihi
    Mert a főszerkesztőt Németh Sándornak hívják…bruhhahaha

  • csárli, ídes szíp ecsém, turul bikával fogant (szegény csárlimama, hehe…) fajtesvírem!!! Te hüje vaty, mint a s..ggg! Figyejjé mán! Eszt íród:

    „ezek – zsidók – mind vámszedők, esetleg kereskedők voltak a rómaiak alatt”

    Tényleg? Tudnál erről hiteles forrást ajánlani? Meg aztán mi az, hogy „mind”? Az összes zsidó ember, gyerektől aggastyánig? Vagy csak a hímneműek? Hispániától Anatóliáig? Angliától Észak- Afrikáig? Mind? Egytől egyig? 🙂

    „Arról is hallottam, hogy Aba Sámuel zsidóként ült a magyar trónon”

    Én meg arról hallottam, hogy leszálltak az ufók, benzint hugyoztak és latinókat zabáltak. Na miccószhozzá? Amúgy ezt hol „hallottad”? A sarki kiskoszosban? És mi az már egy ilyen megállapításnál, hogy „valahol hallottad”? 🙂

    „Sőt, szerényen az elveszett tíz törzs nyomait vélik felfedezni Perutól Indiáig, Dél-Afrikától a japán császárig”

    Na, tök jó. És EZT ki állítja, milyen forrásra hivatkozva? Én még ilyet az életben nem hallottam, így aztán turulszürkemarhában fogant mivoltodra kérlek, lökjél már egy hiteles forrást erről, ok?

    Szóval, én nem tudok olyanról, hogy a zsidók ezt terjesztenék magukról össznépileg, de olyanról sem, hogy mások terjesztenék róluk ezt.

    ELLENEBN tudok valami középeurópai, nagyrészt lúzer népségről, akik közül egyre többen gondolják, hogy
    – gyakorlatilag az egész világ tőlük ered,
    – mára már annyira jók, hogy MINDENKI őket irigyli,
    – mindig csak győznek, tök mindegy, ki és mennyire veri őket …rrá,
    – az ő nyelvük meg az írásuk volt az első a világon, hol 30.000 éves, hol félmillió, és minden más nyelv, írás más ebből ered. Japán, sumer, eurázsiaiak, minden, kivéve a halzabáló, nyamvadt, tehetségtelen finneket, ugye. Mer’ azok nem rokonok.

    Na szóval ídezs tezsvírem, szürkeősmagyarmarhával fogant turulivadék balátom, kélek, világícsd meg a zelmém, köszi!

    I.

  • Nem nagyon világos előttem hogy miért lett ebből a topicból ( is ) Csárli-csett .

  • A cikkhez meg ezt:

    A csecsemőre rágyújtani a házat, és/ vagy erre bárkinek is büszkének lenni, tök mindegy, ki az áldozat, főleg mindezt FAJI alapon… ezért akasztás kellene hogy járjon.

    Másik dolog: enterprise beíró annyi sületlenséget hozott össze, hogy az egyszerűen félelmetes. Pár szemelvény:

    „Fegyverek erejére támaszkodva gyarapítani Izrael területét, s törekedni a homogén összetételre, figyelmen kívül hagyva a világ másik részének véleményét”

    Izrael területét olyan szinten „gyarapítják”, hogy feladták a Sinait, Gázát, Shomront, és Yehudát. Ez utóbbi kettőben a stratégiai pointokat és a város mérető teéepeket megtartották, naná, ezek nélkül védtelen lenne a keleti határ. Ha Izrael fegyveresen akarna terjeszkedni, hát az nem lenne túl ,nagy gond, tekintve hadereje ütőképességét, ellenségeik szervezetlenségét, impotenciáját.

    Homogén összetételk Izraelben? Komám, te nem vagy normális… nézz már meg valami – akár ENSZ – statisztikát is, miféle népekből tevődik össze Izrael társadalma… jáááj.

    Hogy a világ „nagy részének” mi a véleménye? Miért, mi? Hallottál te pl. arról, mi India, Thaiföld, Kína „véleménye”? Te max. a „liberó” PC sajtó híreit ismered, aztán neked annyi a „világ”, és te „liberózol”?

    ” nagy ívben letojva az ENSZ határozatokat is”

    Na igen, főleg hogy ezek a határozatok KIK által lettek hozva, milyen körülmények közöztt, és ezek „betartása” kb. egy nap alatt vezetne Izrael megsemmisüléséhez. Jó. mi?

    „sok fiatal zsidóvel beszéltem, ők is azt mondták, hosszú távon izraelnek nincs jövője, ha erre a kemény szembenállásra, fegyveres elnyomásra épít, amelyet jelenleg folytat”

    Egyfelől nem erre épít, hanem védi magát. Másfelől, ezt max. ottani nagyon balosoktól, vagy ultraliberóktól hallhattad, mert hogy én ilyet még soha nem hallottam, pedig magam is jó sok izraelivel (askenázok, szefárdok, palesztinok) beszéltem, pont ilyesmikről.

    „demográfiai fegyver ketyeg, a palesztínek 1-2 évtizeden belül túlszaporodják a zsidókat”

    Hülyeség, az összes létező statisztika közül ezt egys sem támassza alá.

    „nincs más út, mint a béke”

    Jó lenne, de nem lehet békét kötni egy tömeggyilkos ideológiától (iszlám), annak továbbfejlesztett változatától (iszlámnácizmus)észázadok, évtizedek óta megőrjített, többszázmilliós masszával, féleg ha annak a masszának

    1, fő, nnagy pofával hirdetett ideológiája Izrael teljes ANNIHALÁLÁSA
    2, nincs semmiféle közös akarata (a fentebb említettet leszámítva), vagyis, nincs kivel megegyezni.

    „67-es határozatok betartása.”

    Szép öcsém, azok nem HATÁROK, hanem FEGYVERSZÜNETI VONALAK voltak!
    Azon kívül, láttuk, mi történt, amikor teljesen feladtak egy területet: a Sinaiból dezorganizált szervezett bűmözői gyakorlóterep lett, Gázából kannibál terrordühöngő (hogy most mi készül ott, az meg ennél is rosszabb), Yehuda és Shomron „A” zónáiban pedig kb. náci nevelés folyik, és illegális fegyverlerakat az egész, egy veszedelmes maffia, a FATAH uralma alatt.

    Ezekkel köss békét. Izrael pedig még a fasorban sem volt, amikor az iszlám már évszázadok óta őrjöngött.

    Szóval, ne írj marhaságokat, OK, te kis drága Birodalom?

  • Geyza: puszta humánumból. Látod, már eljutott tudása határáig, már kérdez. Hát, hadd kérdezzen, úgy tanul a gyerek 🙂

  • csárli, turulökörből fogant, ősmagyar gólya pirospöttyös seggéből pottyantott barátom, há örülök, hogy ennyi minden lejött a neked szánt beírásból.

    Vagyis, még ennyi se. Mer há ugye én ugye, nem vallási cikket kértem, melynek utolsó pargarfját az izraeli társadalom nagyobb része egyszerűen kiröhögmé, hanem tudományos referenciát. Na mind1, látóm, maradsz te ökörősturullal fogant mélymongol, vagy mi.

    jaj, és aztatat majtnem elfelejtettem említeni, hogy a cikk semmi olyasmit nem állít, még vallási mivoltában sem, amit te összehordtál – az utolsó paragraphot leszámítva, de annak a tudományos és komolyságtartalma kb. annyi, mint a magyar egyenlő sumer- japán minden egyéb mínusz finnek (mer azok má nem rokonok, hanem cionista meg habsburg ármánkodás)hülyeségé. Főleg hogy azt a részt még a cikk is meg nem nevezett csoportok ötleteléseként tálalja, te meg ezt ráhúzod az ÖSSZES ZSIDÓRA, meg IZRAELIRE.

    Amúgy tényleg örökbódottá, hogy egy féloldalas elemzésből még egy bekezdést sem tudsz feldolgozni… 🙂 majd leülöd a vétén. Hááá.

    OK, kellemes turulpornónézést akkor. Attó nő az ősturul …sz!

  • István (mármint, Ille István):

    Hogy csárli mennyit tanul? Na az aztán meglátszik, különös tekintettel arra, amire fentebb rávilágtottam.

    Van egy jó film, ajánlom, ő a főszereplő benne: John Carpenter: Sötétség Fejedelme. Tuti hogy ő az. Igazi Mélysötét. Szegíny ídezs pirospöttsös…gő níptezsvírem ez nekem, én imádom ám!

    De tényleg, hogy ezzel a félnótással, és eszeveszett marhaságaival foglalkozunk, mert olyan állati marhaságokat bök ide, hogy amellett nem mehjetünk el szó nélkül, már megint elvitte a francba ezt a rendkívül tragikus és összetett problémát prezentáló cikket.

    Megkérdezném xtelettel, ez kinek jó?

  • Inquisitor, Eldradként jópofábbnak tűntél.
    Persze ez már elég régen volt.

  • Kicsit mintha elkapkodta volna ez a „targyilagos” KMH a hirkozlest. Nem gondoljatok szerkeszto elvtarsak?

    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198926

  • István,
    ennek a charlie nevű rakásnak nehogy szárnyakat növesszél.Élvezetes baromságai jó hangulatot teremtenek.Színes(barna)folt a lepedőn.

  • Christopher Adam

    Kedves Moshe,

    Kanadában élsz, szerintem biztosan olvasol angolul. Hol állítja a belinkelt cikk azt, hogy nem történt meg az a támadás az elmúlt héten, melyben egy 18 hónapos palesztin csecsemőt ölt meg egy zsidó terrorista?

  • Gyurio 10,
    mindig van egy-két khm. tájékozatlan ember, aki ezzel a nagyképű, alaptalan és sértő dumával előjön: „de a maguk kultúrája zsidók nélkül még ma is”a karikás ostor és a pálinkánál tartana”
    A zsidóknak még vezetéknevük sem volt (A II. József előtti időkről beszélünk) mikor Anonymus, Janus Pannonius, Balassi, Zrínyi már maradandót alkotott. A reneszánszt sem a zsidók hozták el Mátyás udvarába, 3000 kódexes könyvtárát nem zsidó szerzetesek másolták, írták :-), Kempelen, Batsányi, Kazinczy, Kölcsey, Széchenyi, Csokonai, Petőfi, Arany, Vörösmarty és sok más társuk azelőtt fejtette ki tevékenységét, mielőtt egyáltalán a zsidó asszimiláció (67) felmerült volna , és a galíciai nyomorból beáramlott volna sok új honfitársunk. Kodály, Bartók a magyar népművészetre építettek, Ady, Kosztolányi, Móricz, Eötvös, Jókai stb. magyar gyökerekre épített.
    Másrészt próbálom kissé tágítani látóterét, más ügyekben is: nem tudom, kik és mikor gyilkolták meg az édesapját (snagyon sajnálom), de akik kifosztottak sokakat (szinte mindenkit), zsidókat is – azok bizony jelentős részben az ÁVÓ-ban erős arányban, és erőteljesen működő zsidók (is) voltak, illetve a meglehetősen erős arányban, s meghatározó ideológiai és politikai szerepben képviselték magukat a 47 utáni véres kommunista (1919-es hagyományokra épülő) kormányban (minden népnek van alja is). A kor „szép emlékét” még ma is láthatja, ha elmegy a rózsadombra, s megnézi Gyurcsány nevű miniszterelnökünk zsidóktól rekvirált villáját, amelyet a Rákosi rendszer az Apró családnak adományozott. A példa nem egyedi sok ilyen villába költöztek szalmazsákkal az ávósok, s talán ezért maradt el a reprivatizáció (sem Goldberger, sem Weisz Manfréd sem más nem kapta vissza tulajdonát, tán az egyetlen Zwack kivételével, s azt hiszem a Richter családnak is vannak érdekeltségei régi gyárában), mert rosszul esett volna az ávós bagázsnak kiköltözni a kényelmes villákból, ahová szalmazsákkal költöztek be. Nem véletlen, hogy sok Auschwitzot túlélt zsidó honfitársunk Recsk/internálás elől/után (+56) inkább Izraelbe, USA-ba, Ausztráliába stb. távozott.

  • Kedves Chris,

    A cikk nem allitja azt. Mindossze azt akartam viragnyelven kozolni, hogy

    1. az arab kisgyerek gyilkosat meg nem kaptak el. Senki sem tudja, hogy zsido, druz, kereszteny, vagy arab-e a tettes.

    2., a palesztinok tobbsege jol beszel es ir heberul Izraelben, barki fel tud firkalni egy david csillagot a falra egy-ket heber szo kisereteben.

    3., a palesztinok koreben nem ritka az „aldozat-teremtes” a „nemes ugy erdekeben”. Megolik sajat magukat is, es a kozuluk valot is, ha ugy latjak, hogy az jo propaganda lesz Izrael ellen. (Lasd a Dura esetet, bar allitolag az apa es a fia is el.)

    4., Te ennek a propagandanak doltel be elore, ha valoban egy arab bekeaktivista olte meg a gyereket.

    5., Meg kene varni a nyomozas veget, mielott egy ujsagban leirunk valamit tenykent, mint pl. ahogy te is tetted:
    ” … az a támadás az elmúlt héten, melyben egy 18 éves palesztin csecsemőt ölt meg egy zsidó terrorista? ”
    (Azon nem ragodom, hogy veletlenul „e’ves”-t irtal „honapos” helyett, az ilyesmi elofordul.)

    A tenyek ismerete nelkuli „hirkozlest” en agymosasnak hivom, nem hirkozlesnek.
    Nem kene talan futnod nehany kort, mielott nekiallsz „zsido terroristazni”?

  • Kedves Chris!

    Semmi sem biztos, barki hazudhat, de azt hiszem ez egy erdekes iras az esetrol. Az egyik facebook baratnom irta. Bocsika, nincs kedvem leforditani magyarra:

    ” Graphological analysis of the handwriting on the Hebrew word scrawled at the scene of the arson fire in the Arab village of Duma, indicates that it was written by someone young–whose first written language is Arabic–presumably, a young Arab. In addition, Duma is the site of a feud between 2 Arab clans.

    This is redacted from comments by Adele Bloom (which appear to be a bing translation from Hebrew. I’ll do the best I can to make it coherent):

    Murder in the village דומא: There’s no way that Jews did that at all.

    Looking at the writing on the wall, analysis shows that probably Arabs set fire to the house.

    Analysis of writing on the walls of the burnt house in the village דומא .
    Credit analyst ולמפרסם.
    The nick: „the Leader” Merciful Calligraphy
    Reporter (art)

    In the Village דומא exists an 18-Year-old conflict between two clans in the central village. The conflict started in 1997 due to an accident in which one of the clan ran over the son of another clan. We don’t know whether the drive-by was accidental or not, and it doesn’t matter anymore, because the conflict still exists and the outcome continues. But it’s not the only reason for our conclusion. The other reason is calligraphy [graphology]. What is this calligraphy?

    It is, in short, the art of writing, and no matter what language, קליגרפי. (calligraphy) is the science of analyzing handwriting.

    A Hebrew calligraphy expert can tell certain facts to a court reporter: Whether the writing was done by a man or woman, young or old, boy or girl, religious or secular, educated or illiterate, Jewish or Arab.

    Therefore, the word „revenge” [in Hebrew; this is the graffito scrawled at the scene of the arson] was written by a young Arab educated and religious (approximately 25 years old) according to the evidence:

    A) leg of the word fits only Muslim calligraphy. And all Muslim boy in Hebrew learn to write so, more or less, the word ” Line.

    B) the top of the line ” is plumping up. Is it a distinct attribute קליגרפי of Muslim calligraphy. As a Muslim writer he rounded a lot more מהכתב העבריג) attention signal come on major: Signal not straight but rounding out both קצותיה. It is not accidental ההתעגלות attribute is a muslim.

    D) the p’s record writing muslim: The connection between the middle part of the P’s last part makes it the last part

    Adele Bloom adds: I believe that the warring Arab clans did this and then blamed the Jews. The writing on the wall is not that of a Jew … not Jewish Hebrew!

  • sebestyén eszter

    Érdekes tapasztalat volt utólag végigolvasni ezt az egészet. Nem a szokásos fő barom lepett meg legjobban. Hanem az, hogy egy nemzetközi hírről, amelynek komplex társadalmi, kult. antropológiai, médiaetikai, biztonságpol-i stb. háttere s egyben jellemzője van, ekként lehetne bőven miről beszélni, de csodák-csodájára MÉG EBBŐL A TÉMÁBÓL IS kikerekedett egy ízes gyurcsányozás. Kirekesztve így „szavazóit” is, nem szólva arról a nem apró tényről, mivel Gyurcsány bázisa is meg lett bélyegezve, hogy Eleftheria nem vett számításba olyan tényeket (vagy pedig szándékosan hamis színben tüntette fel azokat), hogy:
    – gyurcsányéknak nincs, mivel nem lehet szavazóbázisa, mivel az Összefogásra lehetett szavazni, amit Mesterházy vezetett
    – Gyurcsányra utoljára 2006-ban lehetett szavazni. A’sszem nyert, de Eleftheria biztosan vitatkozna ezzel is.

    Egy ember miatt több százezer embert megbélyegezni, egyedi bűnbakképzésen alapul, amit egyedül Hitler náci ideológiájában lehet tapasztalni. A többi, fasiszta, komm. diktatúráknak az egyedi (nem csoportos) bűnbakképzésen keresztüli kollektív kirekesztés nem sajátja.
    Ugyanez a véleményem akkor is, amikor nem Gyurcsánnyal teszik ezt, hanem Schifferrel és bázisával.

    Igen, Eleftheria, ez bizony náci attitűd. Egyébként pedig el lehet gondolkozni rajta, hogy miért él és virul Orbán és Vona. Na, az ilyenek miatt is, mint te. Az MSZP-vel összefüggésben csak azért nincsenek ilyen náci megnyilvánulások (ráadásul baloldalról), mert Horn Gyula óta nincs jellegzetes (vele közvetlen kapcsolatba hozható) vezetője — és már nem is lesz.

  • hehehe…charlie megint fitogtatja titkosszolgálati képességét…mert hát ő azután tudja, hogy melyik nicknév mögött ki rejtekezik…hiába, no, egy jó összeköttetésekkel rendelkező jobbikosnál nincs jobb információbirtokos…

  • enterprise: elég nehéz lett volna Weiss Manfrédnak visszaadni a a tulajdonát, mivel 1922-ben elhalálozott. Goldberger meg 1945-ben. Ha az Apró-mániája is ilyen szilárd alapokon nyugszik, elég komolytalanná válik 🙂
    Aki itt nagyképű és tájékozatlan, az maga. De semmi baj, magának is van még lejjebb.

  • Moshe Akiva: a maga agyát ki mosta át? Mert hát, eléggé fakó! A nagyképű beszólása igazán bájos: „Nem kene talan futnod nehany kort, mielott nekiallsz “zsido terroristazni”?
    Amúgy mégis, kit véd? Mert állásfoglalásai az utóbbi időben egyre zavarosabbak.

  • Mi van Istvan, becsokolsz a fonokodnek?
    Nem kell izgulnod, ha akarja, o sokkal ertelmesebb modon meg tudja vedeni sajat magat, mint te.

  • Eszter : 😀 😀

  • enterprise,
    nem gondoltam,hogy bármely beírására osztályzatokkal lehet majd válaszolni.Tehát az eredményei a következők:
    helyesírás: kitűnő.
    fogalmazás: jó.
    ragaszkodás a témához:gyenge.
    tények ismerete pl. Weisz Manfréd:0-
    Aljas,rosszindulatú beírás.Ezen túlmenően a zsidó Bartók Béla mellett megemlíthette volna a 19 és 20. század többi zsidóit is.
    össze vissza csak úgy kapásból Pl: Szentgyörgyi Albert,Goldmark,Kálmán Imre,Seres Rezső,Komor Vilmos, Székely Mihály,Kabos,a ma élő színművészekről már ne is beszéljünk „hazánk”kiemelkedő sportolói közül szíves engedelmével megemlíteném Hajós Alfréd,Petschauer Attila,Gerevich Aladár,Elek Ilona.Elek Csibi,Keleti Ágnes,Temes Jehudith,Kárpáti Gyuri stb.
    Radnóti Miklós,Faludi György,Kiss József,Herceg Ferenc,Heltai Jenő,Gábor Andor,Kellér Dezső,Rejtő Jenő és még jó néhány író és zeneszerző, akikkel a „patkányfészek” nem vallott szégyent és az idegen tollakkal manapság is pofátlanul pöffeszkedik.Csak úgy mellékesen említem meg”idegenbe szakadt hazánk fiait”.Akik a szittya bűnözőknek köszönhetően menekültek el az akkori szennytelepről és ennek köszönheti a világ,hogy a náci szenny nem áraszthatta el az emberiséget.Gondolok itt Neumann János,Szilárd Leó,Teller Ede és még többek csapatára,akik ha nem amerikai állampolgárként dolgoztak volna,bizony az auschwitzi füstben vagy a duna hullámaiban dicsőülhettek volna meg.Maga pedig már meg sem születhetett volna,mert az őrült náci a megnyert háború utánra már kijelölte a szolganépek koncentrációját valahova Ázsiába.A magyarokra pedig a mein kampfban már megírta,hogy a felsőbbrendű faj szolgálására születtek a szlávokkal,frankokkal,angolokkal és angolszászokkal együtt.Ezt csak röviden,mert nincs ingerem folytatni ezt a témát!
    enterprise, most kezdheti a kokárda gombfelvarrást.

  • Moshe Akiva: két apró tévedése van. 1. Chris nem a főnököm, 2. nekem nem kell megvédenem magam még magával szemben sem (tudja, maga részint nekem nem ellenfél, részint ostoba mondatfogalmazása így értelmezhető).
    Még 1x kérdezem: kit véd? A becsókolástól amúgy maga sem mentes. Nem gondoltam, hogy ennyire hajlékony a dereka: simán be tud dőlni.

  • Gyuri10: enterprise minden kétséget kizáróan a felsőbbrendű (fideszes) faj kiszolgálására született.
    A beírása meg nem rosszindulatú – ennyi a tudásbázisa. Kicsit irányított, de sebaj. Nemsokára megint kihajózik, üres óráiban lesz lehetősége gazdagítani.

  • Encsörke egy idióta.
    Láthattya akárki .Csak el kell olvasni egy két fröccsenetét.

  • NE marakoggyunk kérem , most itte’ süt a Nap.(Ritka jelenség.)
    Még a végén elmene a jókedvem.

    ( Palesztinok mindenre képesek ha érdekük úgy kívánja. A szarkeverést meg még a Szovjetúniós időkben tanulták meg akkori fő támogatójuktól.
    A mai izraeli vezetés viszont puha pempővé kezd válni.Gondolom ezt ügyesen ki is használja a palesztin titkos szolgálat.Aljaskodásban kimeríthetetlen a fantáziájuk.)

  • Esztike:

    A kifogásolt bejegyzés a charlie név alatt provokáló jobbikosnak szóló válasz volt. Amúgy sikerült elérned az aljas dumáddal az ő és a hozzá hasonlók szintjét. Teljesen feleslegesen terelsz azzal, hogy Gyurcsány közös listán indult a tavalyi álválasztáson. Talán nincs szavazótábora, szimpatizánsai, sőt fanatikus hívei, mint a felcsútinak??? Ez jó duma volt.

    A Gyurcsányra – illetve még inkább politikai szekértáborára – való futó utalás arról szólt, hogy az általuk sulykoltakkal ellentétben az utóbbi öt évben megszűnt a hatalom szavazócédulákkal való leválthatóságának lehetősége. A fidesznáci hatalmat követően, ezért ők a legfőbb felelősök. Ennek a hatalomnak a kitartott kollaboránsai, s a mindenki közéjük nem tartozót lenéző, magát kiváltságos osztályhelyzete alapján felsőbbrendűnek tartó értelmiségi hátországuk ( ahová úgy fest te is tartozol ) se különb. Azért nehogy már komolyan baloldalinak gondolják magukat, de a demokratikus jogállamisághoz való hűségük alapján még liberálisnak se… Igen; a hozzád hasonlók náci stílusú önteltségét személyesen is volt szerencsém megtapasztalni, a hozzátok hasonlók közül éppúgy vannak személyes ellenségeim is, mint a turulpatkányok közül. Morális szinten nem tartalak különbnek titeket sem.

    Amúgy tényleg én, illetve a magyar politikából, társadalomból, az életből kiábrándult kisemmizett, kihasznált, megalázott, emberszámba nem vett, nem szavazó tömegek, akik már rég nem veszik be a primitív, szemét dumáitokat, vagyunk a felelősek Orbánért, Vonáért stb. …??? Hmmm??? A cigányozó ex-rendőrfőnököt indító Gyurcsány ( aki mellett a Maszoptól az Együttig kiálltak, versenyt futva a fajmagyarokkal ); a helyi szinten sok helyütt a Jobbikkal egy követ fújó Maszop-maffia; a jobbikosokkal bratyizó Schiffer kápó, az egész Orbán által kitartott, a 21. századi magyar fasizmust-nácizmust nemzetközileg is legitimálni segítő utolsó prosti banda az nem; mi ?!

    Szóval ugyan kérlek szépen, kit és honnan rekesztettem ki a bírálataimmal s mitől utal mindez nemzetiszocialista elvek képviseletére??? Ha nincs minderre logikus válaszod – csak ilyen észjátszó tereléseid – mindez nem volt tőled több egyszerű sárdobálásnál. Menj beszólogatni ( a cinikusan veled összeröhögő Gézával együtt ), Orbán meg Vona híveinek , de ahhoz már szerintem gyáva vagy. Pedig már lassan csak az egykori spanyol vagy görög polgárháborúhoz hasonló méretű konfliktusban lehetne velük szemben fel venni a kesztyűt; a magatokfajta öntelt, felsőbbrendűségi tudatú ( nagyon is jobboldali, reakciós ) belvárosi értelmiségiek kávéházi/romkocsmai stb. szófosásával finoman szólva nem. Úgy fest csak a közétek nem tartozó ismeretlenek rágalmazására futja.

  • csárli, ídezs turulpozzyantott barátom! Továbbra se vatyok eldrad, már elmontam mért, látom, szokásos módon figyeltél.

    Annak viszont továbbra is örülök, hogy milyen sok lejött neked egy részletes válaszból. Mondd csak ídezs fajtársam, jó itt pofozózsáknak lenni?

    Vagy arra gerjedsz, hogy témafügget5len, értelmetlen beírásaid olvasod vissza, és büszke vagy, hogy eképp szerepelhetsz valahol?

    Azt az ősmagyar szürkemarha pirosoöttyös hátsó felélt neki, 🙂

  • Egy kávét kérnék szépen, két cukorral.

  • Higgadjon le kérem Eleftheria kollega.
    BÉKE van…még.

  • A magyarok ismét büszkék lehetnek, Hosszú Katinka a földkerekség legjobb idejével világbajnok lett.
    Továbbra is hajrá magyarok!!

  • Kedves Géza kolléga:

    Akkor azt mondom, hogy Önnek náci attitűdje van és az olyanok miatt virulnak az orbánok, vonák stb. mint Ön ( nem tudom mennyire olvasta egyáltalán végig a fentebbi inkriminált hozzászólásokat ) . Na; jólesik egy kis sárdobálás ha Önre irányul? Most akkor le lehet higgadni, oszt béke van… he-he-he…

  • Gyuri10 és Charlie és más érdeklődők számára egy kis adalék a Pannoniában honos zsidó vallású rómaiakról.

    Aquincumban (ie.I.sz – isz.V.század) a XX. századi ásatások során több héber írást és menórát ábrázoló római sirkövet és szarkofágot tártak fel…

    Üdv !

  • charlie: arabica jó lesz?

  • charlie: mi van ezen ünnepelni való? Magától értetődik: hosszú idők óta, ahol Katinka elindul, nyugodtan mehetnek a többiek az öltözőbe. De majd, jó szokás szerint, kikezdik, hogy biztos doppingolt. Sztem tuti, hogy valahol a felmenői közt volt egy delfin 🙂
    Persze, attól még rohadtul büszkék vagyunk rá!

  • Dubois: áh, azok charlie szerint nem bizonyítanak mást, minthogy a kőfaragó rohadt nemzetellenes libsibolsi volt, és félre akarta vezetni a szittyákat 😛

  • Ille, Kopi Luwak-ot innék erre az örömre, amit a marakodók okoznak. Okos baloldaliak egymást nácizzák…hmm.. lehet, hogy ennek is egy őszinte barátság lesz a vége? 🙂
    ….
    Katinkáról ilyen szépen írni, klassz. Ugye, hogy nem fájt?
    Miért nem lehet az ilyen közös sikereket inkább cikkbe önteni, több hozadéka lenne, mint a népszavás Jászberényi ezredik rettegésének?

  • Enterpreisz !

    Bartók Béla a vész – (Horthy) – korszak kétségtelen legnagyobb magyarja, ám többek közt éppen ennek dísz-magyar, csákóforgós, pitykés, sarkantyús, ripittyom-csuhaj, o p e r e t t – m a g y a r . kultúra elleni tiltakozása okán volt kénytelen itthagyni ezt az árvalányhajas, bús hazát…(ld.: B.B. Levelezése)

    Ami pedig a kódexeket illeti, hát azokat a kolostorok a rájuk ruházott privilégium (az írás és olvasás monopóliuma) alapján alkották valóban művészi fokon. Ám ezen kívül ugyan-e rájuk ruházott jogon iratokat, aktákat írtak, másoltak, hamisítottak millió-szám, sőt meg is semmisítettek.*.
    Amúgy meg az ő köreikben nem számított ki a magyar (mindegy vótt, csak zsidó ne legyen). Annál internacionalistább szervezet a világon még nem létezett – a jelzőjének jól megfelelve – mint a katolikus, azaz egyetemes Egyház.
    ˙

    Irodalom:
    Heribert Illig: Kitalált középkor;
    Heribert Illig: Magyarok a kitalált középkorban;
    Uwe Topper: A nagy naptárhamisítás.

  • Gyuri10,
    maga terel, és mellébeszél, ahelyett, h lehajtaná a fejét. Hamis állítását, mely szerint zsidók nélkül nincs magyar kultúra cáfoltam. Abba ne is menjünk bele, hogy az említett 1867-es aasszimiláció indításáig, s még jó darabig részük sem volt benne. (Később hozzátettek ők is, ahogy egy iparkodó magyarnak kell – mert magyarnak tartották magukat).

    Ille: Kicsinyes volt, nem először (a kommunista államosításról, és a reprivatizáció elmaradásáról beszéltem – ebből a szempontból lényegtelen, h a tulajdonos család melyik tagja kapja, pontosabban nem kapja vissza a tulajdonát…), ezután kétségbevonni az Apró Antalra vonatkozó állításomat sima(mellyel maga tökéletesen tisztában van, megszokott csúsztatás, ezt is megszoktam.
    De hogy jön ide a FIDESZ? A kutya sem említette, magánál ez kötőszó?
    (Egyet eltalált, rövidesen ismét vitorlát bontok, a kék tenger, a napsütés kellemesebb, mint savanyú megjegyzéseik)

  • István !

    Enterpreisz írja Gyuri10-nek, hogy

    „…nem tudom, hogy kik és mikor gyilkolták meg az édesapját…”

    Szerintem ez az aljas és cinikusan sértő megjegyzése már a . h o l o k a u s z t . t a g a d á s . tényét is kimeríti… Hiszen korábban is olvashatta Gyuri10 történetét, de a szöveg környezetből is tudhatja, hogy miről beszél Gyuri10.

    .

  • charlie: marakodás? Hol lát itt marakodást? Vannak vélemények, melyek másképpen láttatják a vitapartnert, ennyi. Javaslom, fejezze be a gúnyolódást a Gyurival szövődött barátságunk felett, mert igen könnyen előfordulhat, hogy el fogja magát küldeni a BARÁTOM valami szűk, sötét és sikamlós helyre, én meg lelkesen fogok neki kontrázni.
    A siker csak akkor lenne közös, ha maga is csúcsot javított volna.
    Egyre komolyabb az értelmezési zavara: Jászberényi nem rettegett, csak leírt egy helyzetet, és megvilágított egy lehetséges verziót. Rettegni itt csak az Orbán által megvezetett pórok rettegnek.
    Amúgy mi azzal a gondja, hogy valaki „népszavás”?
    Maga, fiacskám, csak azóta tudja, mi is a Kopi Luwak, amióta a guglival megtalálta. Nem a maga pénztárcájának való, ráadásul mintha a Gourmet Café se a maga színvonala lenne. Azt már kitűnően tudja, hogy kell sznobnak mutatkozni.

  • Dubois: túlterheled szegényt ennyi irodalmi/történelmi hivatkozással. Most iratkozhat be a Szabó Ervin könyvtárba 🙂

  • Don G. !

    Sokan vannak, akik valóban „nem tudják kik és hol gyilkolták meg az apjukat”. Csak azt tudják, hogy a nácik, a nyilasok (olyanok, mint pl. Enterprice), a „keretlegények”, esetleg a csendőrök, illetve a náci és a hungarista eszmék, valahol magyar, vagy német földön…

    .

  • enterprise: nem, maga konkrét személyekről beszélt, melyek esetében a reprivatizáció teljesen értelmetlen lett volna. Szokjon már le a minősítésekről, nem áll azon a szinten, hogy osztogassa fölényes jelzőit. Olyan, hogy kommunista államosítás, nem volt.
    A FIDESz egy maga által kritikátlanul benyalt eszmei, politikai rendszer birtokosa. Magáról messziről lerí, hogy a birkái közé tartozik.
    Az, hogy maga vitorlát bont, barokkos túlzás. A deckboy max. beszedi a kikötőkötelet, és szorgalmasan felsúrolja a fedélzetet. Jó munkát! Csak azután nehogy kifogás találtassék a munkájában!

  • DonGolo: enterprise túl buta ahhoz, hogy felismerje aljasságát. Egy felületes tudással rendelkező, de pártpropaganda anyagból jól felkészült, kisstílű provokátor, aki megpróbálja magát entellektüelnek eladni. Ha igaz, nemsokára elmegy a búsba, ahol nincs internet – ugyan, melyik kék tenger lehet az?

  • málnaszőr: enterprise nem nyilas. Azoknak voltak eszméik, voltak elveik. Enterprise eszmé(le)tlen, és elvtelen 🙂

  • Nem sok koze van a cikkhez, de a charlie nevu hozzaszolo ezt irta es kivancsiva tett:

    ” A magyarok ismét büszkék lehetnek, Hosszú Katinka a földkerekség legjobb idejével világbajnok lett.
    Továbbra is hajrá magyarok!! ”

    Tehat a Hosszu a vilag legrovidebb idejevel vilagbajnok lett. Ez dicseretes, csak az a baj, hogy en mint kanadai nem tudom milyen sportagrol van szo. Lehetett volna egy kicsit bovebben a kulfoldre szakadtak erdekeben?

  • Moshe Akiva: aha. Nem tudja, milyen sportágról van szó. Ehhez nem kanadainak, hanem teljesen tudatlannak kell lennie – magyarként is. De semmi gond. Ha még ahhoz is lista, hogy rákeressen a net-en, akkor a franc se érti, mire osztja itt az eszét más témákban? Arról meg mi nem tudjuk, mi fán terem.
    De mondok magának valami biztatót: hajrá, Moshele!

  • Latom Istvan, hogy megint elfelejtetted beszedni a nyugtatoidat.

    Kerjel egy kedvesnovert az illetekes hivataltol, aki kijar hozzad minden nap es beadja a gyogyszereidet.
    Nem szegyen panikbetegsegben szenvedni, sem az idoskori demencia.
    Ha akarod szakitok ra idot es megkeresem a hozzad legkozelebb levo ilyen szolgalatot az interneten.

  • Düboá:
    Értékelem, hogy kedveli a fantasy-t(történelem szakanyagnak álcázva), de azért hivatkozásba nem kellene betenni Illiget, ne komolytalankodjunk …:))
    Másik tévedése: a római katolikus egyház végtelenül rugalmas, magából a keresztény alapelvekből, s a kéztezer éves folyamatos megtisztulás, fejlődésből következően (talán az egyetlen), nincsenek averziói senkivel sem, püspökök, érsekek, bíborosok jócskán akadnak zsidó származással – idehaza is

  • István,
    én ilyen charlie féle mifélékkel nem óhajtok foglalkozni.Ha azt akartad netán tán mondani,hogy elküldöm az anyja 3.14 csájába,tévedtél!Ahhoz tartanom kellene őt valamire.
    Az enterspricc aljas provokációjára csak annyit,hogy Apámat miután a keresztényi szeretettel átitatott turulpatkány csendőrök a dunamenti mongol és osztrák határon átkínozták az eichmann féle halálmarsba és az SS hajszolta Őket tovább,gyalog Mautchauzen felé végkimerülése után összeesett és egy SS a földönfekvő,tulajdonképen már halott Apámat a biztonság kedvéért agyonlőtte.Egy Trieben nevű osztrák falu országútján.Néhány évvel később egy véletlen folytán odavetődtem.Megtalálásról persze nem lehetett szó.Egy egész kis várost építettek az ott kivégzettek csontjaira.Mindezt azért írtam le,mert azt akarom,hogy enterspricceljen életében utoljára egy akkorát,hogy a későbbiekre már ne is olvashasson ilyen pribékek számára kellemes leírást.

  • Csárli:
    Aztán kiabúbánat az a Hosszó Katinka ?
    És hová indult ?
    ÉS főleg miért ?
    És kit érdekel ez most itt ?
    Akit érdekel az úgyis az Eurosportot nézi..már ha egyáltalán ott szó esik róla.
    Ez itt nem az Eurosport.Ha még nem vette vona észre.

  • Encsörke:
    Rom.Kat.Egyház…JA igen. Emlékszem már.
    Mágják , emberek eleven való megfőzése , a középkor legvéresebb háborúi , az újkor véres örökösödési háborúi , a délamerikai indiánok spanyolok általi letömegmészárlása , Rablás , gyilkosságok , méregkeverés és végtelen paráznaság a színfalak mögött.
    Több száz millió halott, Jézus nevében .
    Erről beszélsz ugye ?

  • Eleftheria :
    Ha nem mondod , akkor nem tudatosul bennem hogy Te most ” sárt dobáltám rám ”
    Nekem inkább úgy tűnt innen az alvégről, hogy hisztizel.

  • István,
    okkal vagy ok nélkül tüntem el?

  • Elnézést már vissza is jöttem.

  • Majsele,
    sajnálom,hogy pimaszkodáson túl nem látok nálad semmi értelmes megnyilvánulást.Ha ismernéd Illét személyesen ilyen baromságokat nem írnál.Így csak szégyellheted magad.Nem hiszem,hogy értelmi szinted alkalmas egy őszinte bocsánatkérésre.

  • Kedves Gyuri10!

    A szemelyeskedest nem en kezdtem. Akinek bocsanatot kene kernie, az az Istvan.

    A legutobbi gunyolodasat ugy eresztette el, hogy meg azt sem ertette meg, egy melymagyart probaltam cukkolni, nem ot. A kerdesem „koltoi” volt, es tudom nagyon jol mikor es hogyan hasznaljam a kugli keresojet, ha valoban erdekel a valasz egy kerdesre. (Ha esetleg fel akarnad roni nekem, hogy cukkolom a melymagyart, akkor legyszives tedd meg ezt a Geyza eseteben is, aki nem viragnyelven ugyan, de ugyanazt mondta neki kesobb, amit en.)

    Lehet, hogy eletben az Istvan egy kellemes ember, de abszolut semmi turelme nincs a kritikat illetoen, csak szemelyeskedni tud, ervelni nem, vagy csak alig. Nem csak engem, masokat is ugyanigy kezel.

    Istvannak tovabba nem tetszett, hogy felhivtam a Chris figyelmet egy elhamarkodott iteletre, amikoris ennek a cikknek azt a cimet adta, hogy: „Szélsőséges zsidó telepesek és a terrorizmus”
    Bar megertem, hogy ez egy bolsi „ujsag” vagy „hirlap”, azert – legalabbis szerintem – nem kellene megdolgozni a hireket, nem kell feligazsagokat, elmeleteket, vagy eppen hazugsagokat tenykent talalni, es nem kene eltulozni mindent.

    Nem ertem, hogy az Istvan, mint humanista es gancstalan uriember, a sajto eleslatasu, korrekt, targyilagos es eminens embere miert akadt ki a kiigazitasom miatt? Szerintem inkabb meg kellett volna koszonnie nekem az informaciot.
    Helyette nekiallt szemelyeskedni – szokasa szerint.

  • Moshe Akiva: köszönöm a gondoskodást, de még önellátó vagyok, mi több, megfelelő szellemi kondícióban is, ami magáról kevésbé mondható el. Javaslom, inkább a saját kezeltetéséhez kérjen valami segítséget, vagy inkább szálljon le a szerről, mert a kényszerképzetei kezdenek elhatalmasodni magán. Vagy legalább küldje el a dealere elérhtőségét. Szállít a túlsó partra is?

  • bocsika, Moshele, de a személyeskedéshez személyiség is szükséges, ami, ugyebár, a maga esetében…
    Ráadásul – állítólagos magyarként, aki érzékelhetően azért foglalkozik a magyarokkal – nem ismeri Hosszú Katinka nevét, pedig azt még egy bushman is ismeri, pedig vizet csak szökőévenként lát…ezek után gratulálok, főleg a „költői” kérdéséhez. Nomeg ahhoz, hogy ha a KMH-t bolsevik újságnak titulálja, fingja sincs a bolsevik szó jelentéséről – mint ahogy még sok mindenről sem -, de igencsak magabiztosan osztja az eszét onnan, Kanadából.
    De, hogy azért tanuljon is valamit:
    Vizes világbajnokság, Kazany, 200 vegyes. Világbajnok:

  • Látom egy újabb -földrészeken átívelő- barátság veszi itten kezdetét hehehe .

  • Geyza,
    egészen jó a meglátásod.Szellemi és emberi értékek szerint mérve jogos az alap.

  • Geyza,
    kezdetről itt nincs szó.Barátok is össze akasszák néha a bajuszt. Amikor megborotválkoznak folytatják a barátságot ott ahol abbahagyták.

  • Ez ugyan az USA es a nagyhatalmak-
    az ajatollakkal kotott- atomegyezmenyerol szol,
    de mivel- tobbsegetek- ert angolul-
    mi a velemenyetek- a „zavaro” kerdesekrol?
    Vajon- csak Izraelnek- kell aggodnia?

  • Már aki borotválkozik.
    Mer a penge is drága ( most hogy nagy a kereslet iránta ) a melegvizet sem adják ingyér.

  • Az a véleményem hogy Irán , aki mostanra TÉNYLEG elért valamit a térségben ,( Pláne hogy az USA pár nap alatt előzékenyen leverte Irán fő riválisát , Irakot ) szép csendben ki fog hátrálni abból hogy az egész világot fenyegesse , beleértve Izraelt is.
    Iránban elég jelentős technológiai haladás figyelhető meg. Ebből már képesek felfogni hogy ugyan szép amit elértek , de az USA és Izrael azért fényévekkel előttük jár. Tehát most már meg tudják érteni hogy esélytelenek egy fegyveres konfliktusban. Továbbá kár lenne mindent elveszíteni , amit eddig nagy nehezen elértek. Előttük lebeghet Irak példája..

  • Hosszú K. Viláűgbajnok, Úszás, a 200 méteres. 2 másodpercel a japán előtt.

  • Istvan, szivesen.

    Figyelo, koszonom!.

    A mai Iran es a hajdani naci Nemetorszag kozott kiserteties hasonlosagok vannak.
    Mindegyiket valami roppant beteg ideologia fut(ott), mindegyik „csak” regionalis hatalom szeretne lenni allitolag, de egyertelmuen nagyhatalmi szerepre torexik.
    Mindegyik buszken es keszsegel felvallalta a proxy szerept, bizvan abban, hogy nekik sikerulni fog becsapni a gazdajikat.

    Szerintem Izraelt csak a masodik fazis soran fogjak elpusztani, miutan mar a kisebb-nagyobb Persza-Obol orszagait bekebeleztek, Szaud Arabiatol „atvettek megorzesre” az olajkutjait es az iraki olajmezok is az ovek. Mielott ez megtortenne, szerintem nem fogjak az atomot hasznalni, hacsak nincs koztuk egy komplett idiota, aki nem tud varni nehany evtizedet. Az atom korai hasznalata hatalmas strategiai hiba lenne toluk.

    Amikor mar az olajat es arat majdnem kizarolag ok kontrollaljak, eljon az ido arra, hogy kulonbozo „alacsonyabbrendu” nepeket kiirtsak a kornyeken, mint pl. Izraelt.
    Mire oda kerul a sor, mar nem lesz senki aki tiltakozni tudna, vagy merne.

    Szerintem ugyes politikajuk van. Nem ertem ugyan Putyin elvtars hogy lehet akkora hulye, hogy egy ilyen proxy-t (kigyot) melenget a horpaszan? Ez nem a szokasos hulye proxy, ezt sokkal nehezebb lesz leverni, nehezebb, mint amilyennek Hitler bizonyolt. Sot, konnyen lehet, hogy nem is fogjak tudni leverni oket.

  • Hát lehet.
    Az is meglehet hogy Irán titkos ideológiájában benne van hogy ők a Nostrodamus által megjövendölt ” Napkeleti Uralkodok ” akik majd nagy világégést hoznak. Csakhogy ezt már a félkegyelmű Szaddám is megpróbálta eljátszani.
    Irán még nagyon távol van attól hogy katonailag labdába rugjon az USA vagy bármelyik fejlett ország mellett.
    Ha Izrealre -sikerrel- atombombát dobnak , akkor számolniuk kell azzal hogy egy órán belül Irán megszűnik országnak lenni.
    Szaúdarábia tisztában van a helyzettel , ezért ma ők a Világ negyedik legjobban fegyverkező országa. ( Pedig elég békések amúgy.)
    Sajnos ez a Mr. Obama úgy viselkedik ma mint a félkegyelmű Népszövetség a harmincas években.
    DE…azért valahogy el ne feledjük : A Wehrmacht annak a kornak a legfelkészültebb hadereje volt , egészen elképesztő technológiákkal.
    ( Álljon itt egy virtuális múzeum a korabeli német hadi elektronikákról : http://www.cdvandt.org/exhibits_new.htm csak úgy okulás-képpen.)
    Ehhez képest holmi rongyfejűek..ugyan kérem…Összelopkodnak ezt-azt ami leesik a fehérember asztaláról és most habzó szájjal rázzák magukat..De majd rájönnek hogy seperc alatt oda veszhet mindenük ha nem csillapodnak le.

  • Mojsele, javaslom, aludja ki magát, az talán a skizofréniájának is jót tesz. Egyet tartson szem előtt: verbális párbajban soha nem győzhet felettem. Amúgy se szívesen vívok a maga fajta fegyvertelenekkel.
    A szöveget, ha nem érti, magyaráztassa el egy alsó tagozatossal, biztosan akad a rokonságában olyan.
    Eddig még nem tett nekem szívességet, de kétlem, hogy képes lenne rá. Hacsak, mint említettem, meg nem adja a dealere elérhetőségét.

  • Majsele,
    sajnos a tudatlanságodra nincs kezelés,nincs gyógyszer.Néhány évvel vagy elmaradva a világ folyamatainak értelmezésétől.Ahova el akartál jutni eljutottál.Bizonyítottad ezt a borzalmasan rád illő mondást:Ha egy zsidó hülye az nagyon hülye.Nagyon tudnám értékelni,ha kikeresztelkednél.Akkor legalább nem kellene,hogy szégyelljelek.

  • Na nézzétek már ez az észmonopol Majsele már hova hajtotta el a témát.

  • pedig milyen fölényesen mondja meg a tutit! lehet, nem is igazi zsidó?

  • Ez az egész perzsa nukleáris hajcihő nem lenne, ha nem a jelenlegi ’79 óta a többségében szekuláris – de legalább is nem bigottan muzulmán – iráni társadalom nyakán ülő reakciós, félfeudális, klerikál-fasiszta jellegű rezsim lenne hatalmon. Mi több talán Izrael mellett tényleg a térség egyik legfejlettebb országává nőhetné ki magát, akár Izraellel együttműködve. A moszlim világban Törökország mellett, ugyanis Irán ismerte el az elsők között Izraelt röviddel 1948-as megalakulása után, ami a ’79-es forradalminak becézett – inkább rohadtul ellenforradalmi – khomeinista puccsig tartott. Ez az ország évtizedek óta fecséreli a természeti erőforrásait, humán tőkéjét amelyet ha így folytat – legkésőbb az szénhidrogénforrások kiapadásakor szerintem keservesen meg fog bánni, úgy le fognak csúszni – nagyjából Afganisztán szintjéig meg sem állva… Pedig a világon az egyik legnagyobb kőolaj/földgáz bevételek töredékéből például önellátóak lehetnének megújuló energiaforrásokból ( olyan de ja vu érzése van az embernek mintha valami Paks2 jutna a eszébe vagy mi… ), ezen a vonalon s máson is ( agrotechnológia, s egyéb „zöld” iparágak, orvos és biotechnológia, informatika stb. ) is új innovatív technológiákat kifejlesztő vállalkozások jöhetnének létre. Ráadásul a petrodollároknak köszönhetően tőkehiányra, aztán nem kellene panaszkodniuk, plusz ott lenne a lehetőség Izraellel sokrétű kapcsolatok kialakítására. A végén Izrael és egy gazdaságilag fejlődő szekuláris-demokratikus Irán egészen eljelentéktelenítené a térségben az ultrareakciós, feudális szunni arab monarhiákat, s így közvetve Amerika és a Nyugat befolyása – de Oroszországé is – csökkenne a térségben. Na pont ez nem érdeke egyik nagyhatalmi blokknak sem. Nekik pont az oszd meg és uralkodj gyarmati logikájú régi, ócska politikája kell: kijátszani egymás ellen szunnit vs. sítát, zsidót vs. arabot, moszlimot vs. keresztényt/yazidit/baháit stb. Most épp a reakciós síta klérus ( amely úgy fest most elég jól pókerezik ) által uralt Iránnal akarják sakkban tartani régi szunni arab klienseiket, s Izraelt ( amely utóbbit minden szép szó ellenére Amerika egyre nagyobb ellenérzéssel szemlél: mivel ugyanis egyre kevésbé szorulnak Amerikára… ), no meg a kőolajár manipulálásának is jót tesz a perzsa olaj ( pláne hogy ezzel meg Putyin cárt lehet sakkban tartani )… Szóval genyó egy pókerjátszma az egész…

  • István,
    merem remélni,hogy igazad van.Bár ennyi hülyeség halmaz után már semmi sem biztos.

  • Geyza,
    csak egy „apróság”, az átgondolatlan, alaptalan sztereotípiáirira.
    É-Amerikában eltüntek az indiánok. Dél-Amerikban, a katolikus államok alakultak ki, megmaradtak a mai napig. E-Amerikábban folyamatosan probléma a rasszizmus, eőször az indiánok kiirtása, majd a négerek rabszolga illetve elnyomot sorsa, napjainkig. D-Amerikában a rasszok integrálódtak, fehér, fekete, indián és összes keverékük békében él, egyre több indián származású csúcsvezető kerül ki közűlük. Minden állam alapvetően katolikus.

  • Szeretem ezt a sokszor igaz,de ide nem tartozó mellé-vitákat. Remélem még 1,2 hónapig folytatjuk.Ameddig megérkezik és eredményt hirdet majd egy független nemzetközi kivizsgáló bizottság,amely megállapítja,hogy a „zsidó terrorból”származó gyilkosság az arabok aljas és rájuk jellemző provokációja volt.Nem az első.Ez is egy előretolt „harci támadás”.Mint például kórházak,iskolák,UNRWA elosztó területek,lakóházak,saját mecseteik stb. rakéta kilövő állásokká alakítása. Az arab pszichológiai hadjárat számításba veszi a”boldog,békevágyó, humánus” világ majd mindig sikerrel járó beetetését.A „boldog, békére vágyó,humánusék”pedig”boldogan,békésen,humánusan etetik az iszlámkrokodilt.

  • enterprise,

    Tenyleg eltuntek az indianok Eszak Amerikaban? Erdekes, csak abban a varosban ahol en lakom van vagy 200 000.
    Tudod, hogy miert hivom Obamat „Barack Black Eagle”-nak, vagy „Sas elvtarsnak”?

    No es mitol lett az hirtelen bun, hogy Del Amerikaban kereszteny allamok alakultak ki? Az is bun, hogy lassan mar mind komcsi lesz?

    Az igaz, hogy a negerek rabszolganak lettek idehordva a kezdetben, es hogy meg a felszabaditas utan is sokaig meg voltak kulonboztatve. De ha te azt mondod, hogy ez meg manapsag is tart, akkor vagy hazudni probalsz, vagy nem tudod mirol beszelsz. Manapsag mar a feher ember van megkulonboztetve Amerikaban.

  • Szegeny Istvan tovabbra sem kepes egy intellektualis vitara. De ez legalabb ertheto.

    Gyuri, a te kirohanasodat viszont nem ertem.
    Legyszives mutatassad ki hol hordtam ossze hulyesegeket?
    Miben vagyok elmaradva a vilag ertelmezet illetoen?
    Hova akartam eljutni, es hova jutottam el?
    Mi az, vagy mik azok, amit szerinted nem tudok, es tudnom kene?

    Ha kicsit jobban megnezed a hozzaszolasokat, nem en hoztam fel az irani temat, en csak valaszoltam az izraeli-nek, aki felhozta.

    Remelem, nem akarsz az Istvan szintjere lesullyedni, es valaszolsz a kerdeseimre, szemelyeskedes nelkul, es elmagyarazod mire gondoltal. Mert ez igy csak ures vadaskodas es szemelyeskedes.

  • Majsele,
    igazad van.Tied a legszebb kanmajom.

  • Mojsele, kivel is kellene intellektuális vitába bocsájtkoznom? Csak nem magával? Ahhoz, komám, magának intellektussal kellene rendelkeznie 😀

  • Erdekes, a Gyuri ertelmes hozzaszolasokkal, kritikakkal rukkolt elo regebben. Ugy latszik valaki betort az email-jebe es megprobalja lejaratni.
    De ha tevednek, ugy is jo.

    A koherens valasz hianya tobbet mond el az Ille-torol, mintha legalabb probalkozna.

  • Mojsele, nagyon leragadt, vagy csak begörcsölt. Nekem nincs mire válaszolnom, nem én vagyok a cikkszerző, én csak a maga fajta répát egyelem 🙂
    Menjen aludni, kezd látszani magán a kialvatlanság. Hogy maga miként ítél meg, teljesen hidegen hagy, amúgy is – mint argumentum ad personam – még érdektelen is.
    De azért az arcából visszavehetne, nem maga a vardói csodarabbi 😀 Igaz, csodának kész csoda: egy zsidó – már, ha az, lehet, hogy csak made in China? – hogy’ lehet ennyire skizo?

  • Moshe,
    nézz vissza néhány beírásodnyit és ha tudod észre veheted,hogy szigorúan a beírásaid alapján írtam,amit írtam.Semmi kirohanás. Igyekezz Izraelt akár keményen is,de objektíven megítélni és nem elítélni.Tisztában vagyok vele,hogy kanadai,amerikai,európai zsidók másképp ítélik meg Izraelt,mint mi.Ugyebár világos,hogy a saját seggeteket kell védeni.Nem bíztok meg bennünk és nem értitek meg, hogy addig van létjogosultságotok ameddig mi létezünk.Na nem kell megijedned.Nem szándékozunk feladni a játszmát,még akkor sem,ha ti a szokásos rövidlátó szemetekkel a „boldog,békés, humánus” dombocskátokon másként látjátok a világ rendjét.Ergo másképpen kukorékoltok.Ezzel együtt nem mondunk le rólatok.Testvérek vagyunk, akkor is ha a családban vannak gyengébb képességű gyerekek is. Több odafigyeléssel,kevesebb vehemenciával képes leszel felzárkózni a normatív irányba.Próbáld meg!Én még hiszek Benned.

  • Moshe Akiva
    2015 augusztus 5
    3:12 du.

    Nem igazán értette meg amit írtam. A „nyakas kálvinisták” (valójában az angolszász, német intolerancia van mögötte) kiirtottak 40 millió indiánt É-Amerikában (csak hírmondók maradtak a saját földjükön), s az 50-60-as években még vígan ketyegett az apartheid…
    D-A-ban, római katolikus államok vannak, ez az eszmei háttér mindezt nem engedte meg, élnek és virulnak az indiánok, négerek, fehérek s minden mixük.
    Tehát ez nem bűn, ez a katolikus vallás ragyogó, szeretetre épülő, emberközeli toleranciáját húzza alá (nem iszlám).

  • Gyuri, te valamit nagyon felreertettel.
    En mindent megteszek mindenfele forumon, hogy az Izrael ellenes Arab es bolsi propagandarol lerantsam a hazugsag leplet.
    Mindamellett ki nem allhatom az eszak-amerikai alszentsegbe burkolozo zsidokat, akiknek csak a dagadt segguk hizlalasa fontos, akar annak aran is, hogy 7 millio testveruk elpusztul Izraelben.

    Engem mar hulyeztek, marhaztak, neveztek zsido szelsosegesnek, cionnacinak … stb … de olyat meg eddig senki sem irt, hogy en Izrael ellen lennek.
    Nem tudom mi tortent, talan valaki mas hozzaszolasat nezted az en hozzaszolasomnak, de valahogy, valamit nagyon felreertettel.

  • enterprise, igy mar erthetobb, hogy mit akartal irni.

    Igazat is adok neked nehany kerdesben, de szerintem rosszul hasznalod az „eszak-amerikai indianok” fogalmat. Az USA-ban valoban nagyon megritkitottak oket, de Kanadaban rengetegen vannak. Ha a keverekeket is hozzaszamitjuk jonehany millio van beloluk. Meg az egyelore egy szem kis unokamban is van indian ver. (Nem hinned, hogy indian szarmazasu is, ha latnad.)

    A masik tevedesedet, a Keresztenyseget illetoen, nem akarom messzemenoen targyalni. Helyette adok nehany linket. Hozzateszem, hogy a website hatalmas es nagyon szerteagazo, tovabba vallasellenes, taglalja a zsido Biblia hibait es ellentmondasait is, es erosen ketsegbevonja az erkolcsiseget is tobb helyen. Nehol tuloz is.
    De ami a del-amerikai Katolikusok „emberseges” banasmodjat illeti, abban azt hiszem igaza van.

    http://www.rejectionofpascalswager.net/history.html

    http://www.rejectionofpascalswager.net/slavery.html

    Szerintem erdemes kiolvasni az egesz site-ot annak ellenere is, hogy nagyon reszrehajlo es itt-ott tuloz.
    Kulonosen azon zsidoknak ajanlott, akiknek teli van a zacsijuk az Izraelben is felbukkano kereszteny misszionariusokkal.

  • enterprise,

    Bocsanat, elfelejtettem irni, hogy a rabszolgasagrol szolo irast nem az indianok sorsat illetoen ideztem be, hanem arra valaszolva, amit irtal:

    „Tehát ez nem bűn, ez a katolikus vallás ragyogó, szeretetre épülő, emberközeli toleranciáját húzza alá (nem iszlám).”

  • Encsör maga olyan sötét , hogy ha egymagában marad akkor hiába minden villanykörte , mégis folyton nekimegy mindennek.
    Ez még nem lenne nagy baj , hiszen a maga baja , de miért hazudozik itten összevisza tudatosan ?
    Mi maga ?
    Valamiféle jezsuita hitterjesztő ?

  • Moshe,
    lustaságom okán nem nézek vissza az előző beírásaidra.Amit itt írsz elfogadom,mert el akarom fogadni.A továbbiakban kérek igazolást az általam adott kreditre.Addig fegyverszünet,amit boldogan váltanék békére,barátságra.

  • Gyuri,

    Reszemrol minden rendben volt eddig is.

    Csak peldakent bemasolok valamit, amit egy melymagyar irt nekem a napokban, a „vitank” soran. Erdemes vegigolvasni az osszes kommentet, „lejjebb” is irt ugyanez az alak:

    Aky Jago 2 days ago
    +Moshe Akiva Te vagy a kiirtható Te Szarházi ..szerinted mért üldöznek titeket vagy 5ezer éve? Mert nincs rátok szükség ennyi! Én tudom mi folyik ott jártam ott ..voltam Jordániában meg Gázában szerinted …elhiszem hogy azt pofázod „jó” emberek vagytok .tehetségtelen, büdös élősködő, undorító férges segglyukú Állatnak sem nevezhető szerves élőlények vagytok mind! És tudod az a szép hogy a művelt közép osztályból jövök jó családból jó tanitatással nem egy borotvált fejű hülye gyerek vagyok …mivel van eszem hogy tudjam mit beszélek ..hidd el ..Mindenki utál titeket!!!! Ebbe bele kell hogy nyugodj ..és hátra hagyva azt a kurva nagy Zsidó öntudatodat kellene leélned szépen nyugiban csendben az életed ..és hagyni hogy a föld igazi gyermekei népei ..vihessék előre a világot! Éljen a Teuton Világrend!!!!

    Innen van:
    https://www.youtube.com/watch?v=GWztCioRosk

    Erdekes, hogy a valaszomra azota nem reagalt. 🙂

  • משה,
    miután elolvastam a beírásokat,azt hiszem a fekete macska közénk futása téves volt.חבר!

  • Moshe,
    egy ilyen aky jagó szerű nyilasköcsög jó lenne ha idelátogatna.Sok mindenre megtanítanám,amiről még nem hallott.Tudd meg,hogy mikor tud szabit kapni az elmegyógyintézetből.Moshe,a Te legnagyobb problémád szemben a nyilas-tetvekkel,hogy túlzottan jól nevelten beszélsz velük.Ezért nem értenek meg.Ha nem a KMH oldalán lennénk beírnám, hogy hol a valódi helyük.Én ugyanis a Hunyadi és a Klauzál téren a szittyák valódi mocskos nyelvét is megtanultam.Persze nem nyelvi szinten intézném el evvel a tetűvel a nézeteltérésünket.Nincs közöttünk nyelvi probléma.Üdv:Gy.

  • A legmocskosabb terror is úgy kezdődött mindig, hogy valaki valamiért „visszaütött”.
    Biztos, hogy ezen túl kell, és túl is fogunk lépni! Jöjjünk bárhonnan, álljunk bármelyik oldalon, nem fogjuk megengedni, hogy a terror uralkodjon felettünk!

  • Heindl Péter, nagy tevedesben vagy.

    A verekedes kezdodik ugy, hogy valaki visszaut. (Addig csak veresrol volt szo.)

    A terrorizmushoz nem kell visszautni, azt elkezdik olyanok, akik gyulolnek valakiket, ugyanakkor tudjak, hogy egy nyilt haboruhoz tul gyengek.

    Ha nem utsz nekik vissza, csak rosszabba valik a terrorizmus, azt hiszik az eroszakos tahok, hogy a terrorizmus kifizetodo, hatasos es ok fognak a vegen nyerni.
    No es ha tenyleg semmit nem csinalsz ellenuk, valoban ok is fognak nyerni.

  • Gyuri, ez az „Aky Jago” hosszu ideje a legrosszabb taho, akivel osszefutottam a neten.

    Altalaban sokkal szebben szoktam beszelni a melymagyarokkal, vagy a felre-informaltakkal, ha nem ilyen allat modon irnak. Ennek meg en is adtam egy keveset a meg meglevo magyar szokeszletembol. 🙂

    De szerintem higgadtan, alaposan elmagyarazva a dolgot sokkal tobbre megyunk, mint egymas szidasaval. Persze vannak gyogyithatlan betegek is, akik csak frocsogni tudnak. Azoknak edes mindegy mit mondasz.

  • Moshe,
    ne tévedj!Soha nem is képzeltem,hogy az ilyen jago féle söpredéket szép vagy akár”csúnya”szavakkal próbálnám meggyőzni.Hogy ezekkel hogyan kell beszélni,majd elzavarni a Yorkshire-i anyjukba jól megtanultam egy hasonló,de sokkal intelligensebb szennycsatorna töltelék,a kuruc in fos varga bélával folytatott sok hónapos levelezésemben.Mint írod,vannak gyógyíthatatlan betegek!?Ezek nem betegek.Ezek genetikus hulladékai az emberi nemnek.Ne menjünk túl messzire.Én genetikus hulladéknak számítom pl. a seggedi 3.14 csa nádot is.Akkor is ha utólag felfedezte zsidóságát és valami gajlesz jíd rabbinál kipával a fején Tórát tanul.Nem ítélem el azért,mert zsidó vagy keresztény.Az ilyen saját erőből kivívta a helyét a pöcegödörben.Ember nem volt és nem lett.

  • Kedves Gyuri,

    Meggyozni az embereket legtobb esetben lehetetlen, mindegy, hogy vallasi, politikai, vagy mas kerdesrol van szo. De el lehet hinteni a masik agyaban valamit, valamiket, amik aztan egyszer, talan, ha a konstellacio ugy adodik, osszeallnak az agyaban.
    A zsigerbol gyulolkodok eseteben persze meg nehezebb a dolog; toluk elfogulatlansagot nehez elvarni. A zsido-gyulolok tobbsege vagy teljesen tanulatlan, vagy kizarolag naci (es ujabban arab) „irodalombol” szerzi be tudasat. Ok egy egesz mas emberi tortenelmet ismernek. Kozos alap nelkul pedig nehez ertelmes vitat folytatni, ebben igazad van.

    A Szegedi Csanad esete elegge kenyes dolog. A melymagyarok azert utaljak, mert kiderult rola, hogy zsido szarmazasu, a zsidok pedig azert utaljak, mert o is melymagyar volt.
    Bar elegge furcsa az egesz, en hajlando vagyok neki is hitelt adni. Lehet, hogy oszinte.
    De be kell valljam, mar hosszu honapok ota semmit sem hallottam rola, nem tudom jelenleg mit csinal.

  • Moshe,
    ez a genetikai hulladék,annyi kárt okozott népünknek a mocskos „ideológiai”szájtépésével,hogy ha Isten őrizzen tízszer újjá születne,akkor sem tudná jóvá tenni.A tiszaeszlári Sharp Móric hozzá képest egy filoszemita zsidó mentő,akinek nevére fát kell ültetni a Jád Vásémnél.

  • Moshe Akiva, nem győztél meg. Más a védekezés – a fegyveres önvédelmet, s azon belül terrorelhárítást is ideértve – és más az ellenterror (ha erre gondolsz, amikor „visszaütésről” írsz), azaz a megfélemlítésre adott megfélemlítő válasz. Utóbbi kontraproduktív, csak „rekontrát” vált ki és nem véd meg semmitől. No meg persze velejéig erkölcstelen. Persze lehet, hogy félreértelek, de akkor ezt érdemes tisztázni.

  • Kedves Gyuri!

    Nem te vagy az elso, akinek ez a velemenye rola.
    Tisztelem is a velemenyedet, csak annyi, hogy en talan naiv vagyok kicsit, es szeretek hinni az emberekben.

  • Kedves Heindl Péter,

    Lehet, hogy felreertettuk egymast.

    En nem a torvenyen kivuli „igazsagszolgaltatast” tamogatom.
    Ha nem tetszik amit a torveny csinal a bunozokkel, akkor szova teszem azt az en draga torvenyt keszitoimnek, de nem allok neki magam „rendet teremteni”.

    Teged ugy ertettelek, hogy szerinted a terrorizmus azzal kezdodik, amivel egy verekedes: azaz valaki visszaut. Ha ezt akartad mondani, akkor -szerintem – tevedtel.

    Amit Izrael kapcsan ertettem az az volt, hogy Izrael allamanak kene kicsit komolyabban fellepnie az arab-muzulman terror ellen, mert ami Izraelben megy az mar esztbonto.
    Nincs a vilagon meg egy olyan orszag es nep, ami ezt a fajta, naponta, orankent ismetlodo eroszakot ilyen „humorosan” fogna fel hosszu evtizedeken at.
    Ahelyett, hogy felakasztanak a gyilkosokat, dedelgetik oket par evig bortonokben, amig az arab vezir el nem boffenti magat az eppen uralkodo amerikai elnoknek, hogy „ugyan mar komam, szolj az izraeli vezetoknek, hogy engedjenek szabadon nehany ezer tomeggyilkost, csupan a johiszemuseg jegyeben”.
    Erre Izrael szabadon engedi oket, akik kozul nehanyat kozben ki is kepzett izraeli egyetemeken. Gondolom kemikusnak, hogy konnyebb legyen nekik bombat gyartani.

    Ennek a „komedianak” veget kell vetni valahogy. Szerintem. Mert ugyanugy szerintem, ez vezet leginkabb ahhoz, hogy egyesek sajat kezukbe veszik az igazsagszolgaltatast.
    No es ez persze meg mindig nem jelenti azt, hogy a cikkunkben leirt bunteny valoban zsido altal lett elkovetve.

  • Mint mindenre , erre a ” Csanád-jelenségre ” is van Frigyesbácsi Mr. Karinthynak analógiája :
    Egy baromságában,
    -többek között- azt írja : ….kommunista püspök…

    Vagyis ez egy nonszensz. Nem kell vele foglalkozni.
    Vannak ilyen fura dolgok , ettől nem lesz sem jobb sem rosszabb a helyzet.

  • Kedves Moshe,
    az EMBEREKBEN én is hiszek.Egy gerinctelen gazdasági politikus,aki undorító bűnbánásaként nem megy el bármiféle csendes munkában eltölteni aljas életét,hanem az ellenkező oldalon próbál parazitaként megélni,már megbocsájtson a világ…Nem sorolható az EMBEREK társadalmába.

  • Kedves Gyuri

    Amen. 🙂