A magyar beteg

2015 augusztus 13 1:19 du.13 hozzászólás

Ritka alkalom, amikor keresgélnem kell a szavakat, de most ez történt. Megnéztem-meghallgattam népünk vezérének a Magyarország Barátai Alapítvány világtalálkozóján előadott ámokfutását és orvosi diploma nélkül is bátran ki merem jelenteni: rohadtul nagy baj van!

Ha a környezete tovább falaz, ahelyett, hogy orvoskézre adná, akkor a környezete nagyon egyszerűen szólva hazaárulást követ el.

Azt gondoltam egészen idáig, hogy Orbán szimplán egy sunyi, hataloméhes kis vigéc, aki a szar áruját rásózza a nem túl okos polgárokra. Azt hittem, pontosan tudja mit csinál és mit miért csinál.
hirdetés

Most belátom: ha eddig így is lett volna, mára ez a helyzet megváltozott. Orbán beteg és nem influenzára gondolok. A saját hatalmába beleőrült, személyi-kultuszába ragadt torz személyisége egészen döbbenetes, kontroll nélküli ámokfutásba váltott. Az volt a benyomásom a videó láttán, hogy ez egyszer már megtörtént. Egy bomlott elméjű politikus 1989. április 12.-én megjelent az MSZMP Központi Bizottságának zárt ülésén és többé nem lehetett titkolni, mennyire nagy a baj.

Most sem lehet tovább titkolni. Ez már nem a szélsőjobb szavazóinak szóló retorika, hanem kőkemény és csupasz elmebaj. A szó orvosi értelmében az. Az autoriter társadalmi berendezkedés dicsőítése a demokráciával szemben – egy zsarnok vágyálma.

Orbán Viktor alkalmatlan emberként, politikusként és miniszterelnökként képviselni ezt az országot. Orbán Viktor nem jelentheti ki egy nemzet nevében, hogy a tekintélyelvű vezetés jobb, mint a szabadság. Nem jelenheti ki azt, hogy egy nagy, közös akarat eredménye az ő országlása. A miniszterelnök mindenhatónak, mindentudónak képzeli magát. Egy isteni akarat művének, aki a hatalmát egy felsőbb lénytől kapta, akinek jogában áll dönteni emberek, családok sorsa, jövője, jelene, múltja felett. Aki élet és halál ura. Ezt ő már hiszi is, talán mindig is hitte.

Aki ott ült a díszteremben és tapsikolt ennek a förtelemnek, az nem barátja ennek az országnak.

Az a politikus, aki közelről látja a betegség elhatalmasodását az egyszemélyi vezetőn, de semmit nem tesz ellene, az árulója ennek a népnek. Egy őrült magához hasonlókkal szereti körbevenni magát, akkor van biztonságban, akkor tud normálisnak látszani. Gondoljunk csak Matolcsy ámokfutására, a gyerek seggén lévő pöttytől a zongora- és kastélyvásárlási őrületig, a sorozatban írt könyvekig, amelyekben önmaga zsenialitását taglalja.

Gondoljunk Kerényi tökéletesen elborult dolgaira.

Gondoljunk Hegedűs Zsuzsa beteg nézeteire, öncélú, értelmetlen baromságaira. A luxuskutyákkal tömött luxusautóra, ahogy a szegények közé vonul és disznót oszt. Ő a szülőanyja a közmunkának és a Minden Gyermek Lakjon Jól programnak. Ő Orbán közvetlen tanácsadója.

A beteg vezér körül sündörgők hadára is gondoljunk. A trónra éhes Lázárra, aki nem kevéssé terhelt, mint a jelenlegi király. A semmihez sem értő talpnyalókra, a hatalomba befészkelt haszonlesőkre. Ők tartják a paravánt ennek az őrületnek, mert ebből kilépni azt jelentené: lemondanak az előjogaikról, de a vezért lemondatni sem merik, mert buknának vele ők is. Falaznak hát, mert ez az érdekük. Falazni fognak akkor is, ha a bomlott gondolatok oda vezetnek, hogy ki kell lépni az Unióból, csatlakozni kell Oroszországhoz, vagy akár Azerbajdzsánhoz. Falaznának akkor is, ha Orbán egy nap hadat üzenne egy másik országnak, vagy bevezetné a pallosjogot. Megmagyaráznák, miért is normális a vegytiszta őrület.

Egyetlen mondata volt Orbánnak, amivel egyet tudok érteni: Nem szabad tovább a vudu és a tabuk világába menekülnünk életünk kérdései elől. Nem lehet tovább tabu az ország vezetőjének elmeállapota. Nem leplezhető sokáig a helyzet és nem hiszem, hogy jobb lesz az, ha Lázár veszi át a hatalmat.

Nem szeretnék cseberből vederbe kerülni.

Edgar Shwan/Gépnarancs

13 hozzászólás

  • Ezt a butaságot leírni:
    ” Nem leplezhető sokáig a helyzet és nem hiszem, hogy jobb lesz az, ha Lázár veszi át a hatalmat.”
    Lázár semmiféle hatalmat nem tud átvenni, hisz a Fideszt nem a pártot szeretők, hanem az Orbán-hívők tartják hatalomban.
    Ha Orbán kiesne, milliós nagyságrend keresne új prófétát (na, nem Lázárt) és nekünk pont van is egy jelöltünk.

  • Hegedűs Zsuzsával az a baj, hogy egyedül, esetlegesen csinálja a dolgát. Ha ő találta ki a közmunkát, jó ötlet volt, a cigányokat vissza kell vezetni a munka világába!

    1) Erre alkalmas a közmunka (Az értelmesebb vajdák mondták, 2 cigánygeneráció nőtt fel úgy, hogy nem látték a szüleiket munkába menni)
    A 25 éves segélyes életmódból, a putriból nem mehetnek az Audi gyárba(sem), a munkaerő picra, de a következő generáció igen, s egy részük mehet mezőgazdasági, építőipari idénymunkásnak stb.

    2) Vidéken a cigányokat meg kell tanítani a mezőgazdasági munkára.
    – földművelésre
    – állattartásra
    – gazdálkodásra
    Ennek előnye:
    – helyben maradnak, nem növelik a városi lumpenproletáriátust(a bűnözés melegágya)
    – 2 generáció alatt beleszoknak a munka világába
    – levetkőzik a rossz törzsi hagyományokat
    – megtanulják eltartani magukat
    3) Ehhez kevés HZs
    – jól megtervezett országos, koordinált, rendszeresen, jól kommunikált projekt kellene hozzá
    – falugazdák – ezt vállaló, rendesen megfizetett parasztok bevonásával
    – jól kiválasztott területekkel (egyszerre sok családot, h legyen minta egy faluban, s egymást is támogathassák)
    – megfelelő ösztönzőkkel (aki huzamosan jól csinálja, megkaphatná az általa művel kölcsön földet, stb.)

  • enterprise: véletlenül minden demagógiától és pártszövegtől mentes okosat mondott. Egyetlen baj van csak vele: mindezt a helyi önkormányzatoknak kellene kivitelezni, amiket a maga vezére a végletekig kivéreztetett. Még a fideszes vezetésűeknek sincs rá pénzük.
    Képzelje el, akad már Magyarországon egy önfenntartó cigány gazdaság (Zics) – valahogy elfelejtették tönkre tenni őket – , akik még arra is képesek voltak, hogy saját termésükből adományt hozzanak fel Budapestre a rászorulóknak.
    Amúgy a közmunka, az értelmetlen robot, tetézve a sok helyen tapasztalható önkormányzati rasszizmussal, nem alkalmas a munka világába való visszavezetésre, de minden esetre jó fideszes duma. Javaslom, tekintse meg a „Legenda a vonaton” c. örökbecsű filmet, vagy olvassa el http://harunalrasid.nolblog.hu/archives/2010/03/27/Fekete_vonat/.
    Higgye el, még magának is tanulságos lesz…már, ha.
    Lumpenproletariátus…wazze, enterprise, maga mikori eresztés?
    „A proletanátus elzüllött, deklasszálódott (osztályából kihullott) alsó rétege és a hozzácsapódó minden más társ. csoportból lezüllött elemek megjelölése. Jellemzője, hogy a hasznos társ. munka és a forradalmi küzdelem helyett, azok elől kitérve, inkább az alkoholba és más narkotikumokba menekül. A lumpenproletárok közül sokan, egyéni megoldásokat keresve eljutnak a bűnözés határára, így azután politikailag és emberileg könnyen manipulálhatóvá válnak, s gyakorta a szélsőjobboldal, a fasizmus tömegbázisát alkotják.”
    Látom, fogott magán a szemináriumi képzés.
    Manapság a panelproli dívik, igaz, ezt is a maga elvtársai hozták be a köztudatba. Maga hányadik emeleti?

  • Nocsak Charlie, mit talál olyan butaságnak azon, hogy „nem leplezhető sokáig a helyzet” ? Ön szerint igen ?

    Lázárt illetően az első lesz aki (mihelyt alkalmasnak és elérkezettnek látja az időt)hátba szúrja a „szeretett vezért”, és abban (is)tök igaza van a cikk írónak, hogy ez a hatalomért bármire képes nagyon alulról felkapaszkodott tanyasi suttyó csak ráteszi az í-re a pontot!

    Orbán csak simán beteg – személyiség zavara, fiatalkori frusztráltsága, és a folyamatosan meghatározó kisebbségi érzése eredményezte, hogy mára teljesen kifordult emberi mivoltából,ennek folyománya „kormányzása” totális fejreállása is.
    Lázár azt gondolom sokszorosan túltesz rajta – ha ilyen egyáltalán lehetséges – már most !

    Nem kellenek a próféták – egyszer s mindenkorra le velük: amíg a nép nem jön rá (mellesleg sosem fog) hogy az életét próféták nélkül egyszerűen a józan ész és belátás kellene hogy irányítsa, addig teljesen mindegy, hogy Orbán, Lázár, vagy az Önök „jelöltje” teszi azt tönkre!

    Jelöltje egyébként mindenkinek van – nekem is lenne, gondolom másnak is : nem a jelölt hiány okozza a gondot !

  • Hegedűs Zsuzsával – azonkívül, hogy egyedül és esetlegesen csinálja a dolgát – még számos gond van.
    Leginkább, hogy totálisan alkalmatlan arra amit csinál!

    Bicskanyitogató a megjelenése, a stílusa – halvány segéd fogalma sincs arról, amire szerződött – milliós fizetésekért „ad tanácsot”- kinek ? Orbán Viktornak? Látszik is a munkássága eredménye!

    Az Önmaga (vélt)zsenialitásába szédült, egyetlen ép, kerek mondatot megfogalmazni képtelen érthetetlenül makogó „tanácsadó asszony” nélkül vajon mi is lenne velünk magyarokkal ?
    Nem csak tragikus, egyszerre nevetséges is amit művel,csodálkozom, hogy egy egy adományozó útján ( persze nem a magáét osztó!) még nem vágták néhányan képen: ahogy beszél és viselkedik, bőven rászolgálna !

    Ahhoz kell kormányzati Audi,meg több milliós havi költség, hogy a mások által összegyűjtött vetőmagot, meg naposcsibét szétossza a falu szegényei között? Ezt jobb helyen minden falugazda, vagy egy erre kijelölt ember megtette: levitték teherautóval az adományokat és a polgármesteri hivatal ( itt elvileg tudják ki a rászoruló) emberei egy lista alapján kiosztották !
    Kell ehhez Hegedűs Zsuzsa lángesze, meg a méregdrága kutyái? Az ő dolga itt ezzel ki is merült!
    Miért nem tanítja meg az ottani embereket földet művelni, palántázni,állatot tartani, gazdálkodni ? Miért nem felügyeli, azaz kíséri figyelemmel egy darabig, hogy az általa szétosztott javaknak mi lesz a sorsa?

    Ja, hát ő sem tud – ezért aztán nagy pofával hirdeti az igét, hogy „ennyi meg ennyi gyereket lakattam jól” meg tulajdonképpen a magyar falu is azóta létezik, mióta betettem ide a lábam…..
    Szemérmetlen, fontoskodó buta tyúk – aki látszólag feltalálta a melegvizet!

  • Ille I.
    aug. 14.

    Az önellátó roma település nem Cserdi volt ?
    Az ottani polg.m. Bogdán László többször nyilatkozott is a Tv-ben, mit és miként tettek a cél érdekében.

    Ha mégsem róluk beszélt, akkor tudjuk már kettő ilyen település van !

  • Besancon: meglehet. Én Zicset találtam, ha Cserdi is az, akkor már van kettő. Ettől még enterprise nem lesz meggyőzve 🙂

  • „Ha a környezete tovább falaz, ahelyett, hogy orvoskézre adná, akkor a környezete nagyon egyszerűen szólva hazaárulást követ el.”
    Marhaság. A környezete az ő vezetésével már régóta és folytatólagosan hazaárulást követett el és követ el. Elárulták és megpuccsolták a Magyar Köztársaságot, visszamenőleges hatállyal rendelkeznek, aóztatnak, elveszik más tulajdonát, uszítanak, rabszolgamunkát alkalmaznak.

  • Endre
    aug.14.6:59

    Kinek mondott ellent ?
    Szerintem senkinek: példázataival alátámasztotta a cikkíró állításait.
    Mert az ugyan mind igaz, amit Ön is ír, de felteszem itt nem konkrétan a szűkebb környezetre gondolt E.S. hanem úgy általában, pl környezete vagyunk mi mindannyian – Ön is én is – és mindenki aki ebben az országban él, és továbbra is elszenvedi O. hagymázas lázálmainak következményeit.

    Azt gondolom, a 24. órában vagyunk.

    Vagyis, amíg hajlandók vagyunk beállni a sorba, és semmi nem történik addig jószerével azt kapjuk, amit érdemlünk !

  • Kedves enterprise, ezt írod:
    „Hegedűs Zsuzsával az a baj, hogy egyedül, esetlegesen csinálja a dolgát”
    ….
    Hát Hegedűssel nem ez a baj, hanem hogy mit keres egy magyar, magát nemzetinek gondoló kormányban.
    ……
    Mert azzal semmi baj, hogy férjével, Kis Jánossal (SZDSZ elnök) bohém éveiben a marxizmus szerelmese volt, az se gond, hogy párizsi éveiben alapítója Daniel Cohn-Bendit anarchista „Zöld” pártjának.
    Az ember meg se rezdült, amikor a „Tégy a gyűlölet ellen” mottóval kampányt indított a liberálisok (Charta) élén minden népnemzeti gondolat ellen.
    Az első Orbán-kormány alatt a „köztársaságot” féltette ugyanazoktól, akikkel most „együtt gondolkodik”.
    2004-ben azonban megvilágosodott és Orbán médiacsatornáinál bugyogni kezdett a Hegedűs-féle szociális ötletelés, ami mára végleg kimerült.
    Szóval, ez a kaméleon, júdási magatartás a mai politikához szokott kisembernek már nem probléma.
    Probléma inkább egy szigorúan elhallgatott részlettel van, miszerint a nemzet Zsuzsája bizony kettős állampolgár (Ille mielőtt törölne, nem izraeli) a magyar mellett francia is. Annyira a szívén viseli a magyarság dolgait, hogy a kinti szavazati jogáról le nem mondana, így itthon nem szavazhat.
    Tehát a magyarokkal való együttszavazás, sorsközösség-vállalás már nem megy.
    Ami megy az az Audi A8.

  • charlie, kezd elhatalmasodni magán az üldözési mániája. Amíg nem késő. javaslom, forduljon orvoshoz.

  • charlie,
    világ életemben pozitivista (a politikában) voltam. Ha valaki valamit előre lendít, főleg lényeges dolgokban, hajlamos vagyok átsiklani a negatív vonásai felett. Mivel HZs egy fontos dologban jó irányba próbálkozik… ezért.
    Amúgy sem A8, sem luxuskutyák, sem pénzeltűnések (mert ilyen fura beszerzések is voltak az ügy körül) nem elegedhetetlen kellékei az ügynek. Másrészt hiszek a pozitív változásban, egy sok kárt okozott szadeszes is „vezekelhet” úgy, hogy előrefelé is megpróbálja vinni a dolgokat. Ezt más párttársainál még nem sikerült felfedeznem. Persze nézhetjük ezt másként is, HZs annyira rajtaül a témán, h más nem tud hozzáférni, s ezért nem bontakozik ki az emlegetett nagyobb kaliberü/országos projekt. Ha így van, ez már baj – megpróbálok utána nézni (lassan megy, mert most vitorlás projekt jön a legkékebb tengeren :-)).

  • Amikor 1919-ben a tizenhét éves svéd gimnazista lány Stella Kuylenstierna beleszeretett a stockholmi magyar követség nyalka attaséjába Andrássy Imrébe és feleségül ment hozzá, nem sejtette – nem is sejthette. Az én karmám.