A magyar reformok működnek!

2015 szeptember 24 12:05 de.3 hozzászólás

Valahogy hátrányos helyzetű vagyok. Korábban, valami felületesség okán beleolvastam az Agyar Hírlapba. Aszzem, Szun Ce –re való emlékezésem indokolta:

„Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe; ha azonban nem ismerjük az ellenséget, csak magunkat ismerjük, akkor egyszer győzünk, másszor vereséget szenvedünk; és ha sem az ellenséget, sem magunkat nem ismerjük, akkor minden egyes csatában feltétlenül végveszély fenyeget bennünket.”

Mondjuk, az fentebb említett sajtóorgánumot olvasván nem kell aggódnom. Ezek nem ellenség. Ahhoz túl buták. Cserébe csak nekik vannak ellenségeik – az egész orbáni politika erre épül – normális ellenzéknek – de normális kormányzó pártnak is – ellenfelei vannak. A különbség az, hogy az ellenfelekkel korrekt vitát folytatunk, az ellenséget pedig legyőzzük, és – az orbáni módszertan szerint – ha már legyőztük, meg is semmisítjük, csak, hogy ne legyen vele máskor gond. Vagy legfeljebb keresünk egy másik ellenséget, igazolván szükségességünket.

Nos, annak ellenére, hogy az első – állítólag anonim – NER kérdőívre válaszként visszaküldött nemzetközi logojelzés hatására további NER konzultációs leveleket nem kaptam, valami félreértés okán landolt a postaládámban egy kormány információs brosúra, a Magyar reformok működnek címmel.
Ezzel két gond van: rohadt kemény, fényes papírból van így se segget törlésre, se begyújtásra nem alkalmas, pedig ezért a pénzért legalább legyen alkalmas az újra hasznosításra.
Nézzük a fejezeteket.

Nálunk nagyobb a gazdasági növekedés, mint az EU-ban.
Az MNB legfrissebb előrejelzése szerint idén 3,3 százalék helyett 3,2 százalékkal nőhet majd a GDP, miközben az infláció a korábban jelzett 0,3 százalék helyett zéró lehet. Úgy tűnik, a negatív növekedés is tényleg növekedés.

A 3,5 százalékos bővülés jócskán az 1,4 százalékos uniós átlag felett volt, de az új, keleti-európai tagállamok között már nem számít kiugrónak. Magyarország az elmúlt tíz évben a régiós ranglistán is visszaesett. A bővülést pedig kizárólag a nálunk bérmunkát végeztető autóipari cégeknek – miket az a szemét bolsilibsi kormány csábított ide – köszönhetjük.

Az államháztartás tavalyi hiánya a pénzügyi számlák adatai szerint 803 milliárd forint, a GDP 2,5 százaléka volt. A prospektus 2,6 százalékra állítja be. Tessék mondani, ugyan piti 0,1% a különbség, de még pozitíve se képesek hazudni?

Magyarország reálgazdasági fejlettsége az EU-átlaghoz mérten 62 százalékról 67 százalékra nőtt, azonban a régiós reálfejlettségi rangsorban a 2004-es ötödik helyről tíz év alatt a kilencedikre esett vissza. Működnek a magyarországi reformok? Mégis, hol?

Újra nő a minimálbér
Összehasonlításul: a minimálbér összege 2014 január 1-től a 483/2013. (XII. 17.) kormányrendelet értelmében a minimálbér összege havibér esetén 101 500 forint. (Hetibér esetén 23 360, napibér esetén 4 670, órabér esetén 584 forint.) A garantált bérminimum összege az idén havibér esetén 118 000, hetibér esetén 27 160, napibér esetén 5 430, órabér esetén pedig 679 forint. Mindez azt jelenti, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum 2014-ről 2015-re 3,4 százalékkal emelkedik. Ez azután a növekedés!

A munkanélküliek aránya 12%-ról 7%-ra mérséklődött.

2014-ben a foglalkoztatottság 5,3 százalékkal bővült, de ehhez a közmunkások létszámának drasztikus növekedése is jelentősen hozzájárult. A Kopint-Tárki szerint a foglalkoztatottság bővülése idén 3 százalékos lehet, míg a munkanélküliségi ráta a tavalyi 7,7 százalékról 7,2 százalékra csökken.

Családalapítási kedv
A spanyolországi 2400 euróval szemben nálunk az állam alig 70000 Ft-tal tudja támogatni egy újszülött érkezését, holott első babánál ennek akár a többszörösét is el lehetne költeni. A Gyes nevetségesen (siralmasan) alacsony, a bölcsődei férőhelyek száma kevés, a munkalehetőség különösképpen kisgyermekes szülők esetében elenyésző. Nem csoda, ha a fiatal párok többsége úgy érzi, így nem lehet gyermeket vállalni.

Rezsicsökkentés általi spórolás
Május végére több mint száz település szemétszállítási rendszere dőlhet össze. Emiatt levélben kért segítséget Gémesi György, Gödöllő polgármestere a miniszterelnöktől, a földművelésügyi és a belügyminisztertől, miután a NAV inkasszózta az Északkelet-Pest és Nyugat-Nógrád megyei nonprofit közszolgáltató, a Zöld Híd Régió Nkft. számláját – írja a Világgazdaság.

HOVA TŰNT A „REZSICSÖKKENTÉS” HATÁSA? AMIT EGYIK KEZÉVEL AD A KORMÁNY, A MÁSIKKAL VISSZAVESZI

A kormányzati retorika szerint a „rezsicsökkentés” révén jelentős többletjövedelmek keletkeznek a lakosságnál, s ez a kiskereskedelmi forgalomban fog megjelenni.

Devizahitelesek: a prospektus szerint a hitelszerződések 74%-a esetében csökkentek a törlesztő részletek.

Vegyünk egy példát.

– Felvett összeg: 10 millió Ft
– Visszafizetett összeg: 6 millió Ft
– Jogos tartozás lenne: 4 millió Ft
– Nyilvántartott banki tartozás: 15 millió Ft, ennek kb harmadáért veszi át a fair bank a portfóliót,pl. 6 millióért.
– Adós átszámított tartozása:(Jóváírásokkal csökkentett összeg,
ami egyenlő a forintosítással): 13 millió Ft, ami 3 millióval több a felvettnél, miközben 6 millió már törlesztésre került.
Összefoglalva:
1. A hitelt nyújtó bank haszna: 6 milliós eddigi törlesztés+ 6 milliós eladási ár (a fair banknak), összesen nyer 12 millió Ft-ot. És még bónuszként büntetlenül távozhat.
2. Fair bank startol az adóstól követelt 13 millióval (nyilvántart 6 milliót, haszon 7 millió startból.)
Az adós meg kamatokkal fizet neki 10 év alatt 26 milliót, amiből kiadása volt 7 millió, tehát a fair bank haszna a következő 10 évben összesen: 19 millió Ft
Az adós terhe összesen: eddig kifizetett 6 millió,a régi banknak és a jövőben fizet még 19 milliót,az új banknak az összesen 25 millió!!!!

Ez az igazi nagy üzlet! A fair-bank-mutyi, adósmentésnek álcázva!!!!

Bűnözés csökkenése
Polt Péter megjegyezte, bár a bűncselekmények száma 2014-ben az előző évhez képest több mint tíz százalékkal csökkent, az ügyészséghez eljutó ügyek száma ennek ellenére nem teljesen ezt mutatja. Ez Polt szerint a közérdekvédelmi ügyeknek köszönhető: a 2013-as évhez képest ugyanis 2014-ben négyszer annyi volt a beérkezett ügyek száma, melynek többségét a szabálysértési ügyek tették ki, de a büntetés-végrehajtás törvényességi felügyelete terén is kiemelkedő volt tavaly a feladatnövekedés – emelte ki Polt.

Háromszorosára ugrott a korrupciós ügyek szám! Az tán nem bűnözés?

A beszámoló szerint az összes bűncselekmény számának csökkenésével szemben, az elmúlt évben a “közélet tisztasága elleni bűncselekmények száma az előző évhez képest megháromszorozódott”, hiszen a 2014-es évben 3.268 korrupciós bűncselekményre derült fény, míg egy évvel ezelőtt „csupán” 1105 esetet regisztráltak.

Nem lenne jobb a felderített bűncselekmények számát közölni? Mert az egy csöppet más számot mutat.

Nem akarunk illegális bevándorlókat!

Ezt már elemezni sem érdemes. Ha egy kormányzati kampány szervezője képtelen felfogni, hogy olyan, hogy illegális bevándorló nem létezik, már nincs is értelme foglalkozni az oldallal. Persze, az ostoba pór, aki képtelen különbséget tenni a szarba csapni, vagy csapba szarni közt, ezt rendesen be is szopja.

Ha még az a rögeszmét is beleszövik, hogy a bevándorlók– mind a párszáz, akik eddig engedélyt kaptak a letelepedésre – veszélyeztetik a magyarok munkahelyeit, meg a szociális biztonságát, amit azért egy régebbi magyar-szovjet szerződés sokkal jobban veszélyeztet, akkor azért komoly kételyeim vannak a felhívás megalkotójának szellemi képességével kapcsolatban.

A magyarok összefognak
Itt a vezérfonal a kettős állampolgárság, mint a nemzet egységének záloga. Igaz, hogy politikai töltete volt, a fideszes hátország, kibővítésének szándéka, de, sajnálatos módon, a java ugródeszkának használta. Aszongyák, hogy lélekben egyesült a magyar nemzet. Érdekes, akkor miért nevezik a turulban született ősmagyarok ide települt erdélyi szomszédjukat – no, nem gazdasági bevándorlónak, de – még most is románnak?

De azért a magyarországi reformok működnek. Vagy nem.

Ehhez még a hátlapon van pofájuk egy „Maradjunk kapcsolatban” kivágható űrlapot mellékelni, amit saját költségeden vissza is postázhatsz.

Anyáddal, azzal maradnék kapcsolatban, de csak akkor, ha még kívánatos.

3 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    A svájci francban felvett hitel visszafizetésénél azt „meséli” a jelenlegi kormány, hogy „megsegített” minket. Ide következnék a hála, meg a köszönet.
    Nincs sem hála, sem köszönet. Imádság van, hogy megéljük, hogy ki tudjuk fizetni. Ne hagyjunk magunk után irgalmatlan tartozást. Ennyi.
    A törlesztőrészletek valóban csökkentek. De miért? Meghosszították a futamidőt. Ennyi és nem több a segítség. No meg reszkethetünk, hogyan alakul a forint ár/érték aránya…
    (( 🙁 ))
    A politika mindig is mocskos volt, de mostanában trutyis is.
    *
    Minden leírt szavad igaz. Mint ahogyan az elkeseredésünk, a felháborodásunk és a reménytelenségünk is.
    *
    G.B.

  • működnek, hát: