Allah csodát tett!

2015 október 27 10:27 de.68 hozzászólás

Korábbi írásaim közt volt olyan, ami az iszlámot próbálta meg kicsit más színben feltüntetni, mint ahogy azt a mainsteam gyűlöletkampány a menekültekkel kapcsolatban bemosta az emberek agyába. Akkor hirtelen muszlimbarát lettem. Később közöltem egy nem teljesen muzulmánbarát írásocskát, akkor meg többen keltek a védelmükre. A harmadik következményeként még most sem tudom, miért nincsenek muzulmánok Japánban, minden esetre úgy tűnik, megint változott a szél. Lássuk, mai dolgozatom – ami, nem tagadom, megint egy szélhordta levelecske eredménye –  milyen hírbe fog hozni?

A hittel és az agymosással is lehet hódítani, és netán „háborút” nyerni , lásd a mai folyamatokat! Végül is Orbán folyamatosan háborúzik és ebben híveinek hite támogatja, az országot meg minden támadással szemben megvédik – mint azt az ötletgazda főmufti plakátja állítja -, de biza, gubanc van, ha a támadók nem marcona hadfiak!

Történetileg kissé bizonytalan, legendaszerű a história, de makacsul tartja magát, hogy az 1200-as években, több keresztes hadjárat kudarca után, gyermekekből verbuvált keresztes sereget küldtek a Szentföld felszabadítására a muzulmán hatalom alól. Mint a Biblia mondja, szilárd hittel hegyeket lehet megmozgatni, csak hinni kell, és csodát tesz a Megváltó, a tiszta lelkű gyermekek puszta megjelenésére térdre hullanak, keresztet vetnek, megtérnek a pogányok, a ruháikat terítik a Jeruzsálembe diadalmasan bevonuló ifjonti sereg lábai alá, pálmaleveleket lengetve üdvözlik őket, a Boldogságos Szűz boldogan tekint le a mennyek országából, a római pápa lesz az egész világ vallási vezetője! Sajnos kissé másképp valósultak meg a dolgok. A vallási rajongók őszinte megütközésére Genovánál nem akart megnyílni előttük a tenger, hogy száraz lábbal masírozhassanak át Palesztinába. Sokan már ott szétszéledtek, az útra kelt maradék pedig a keresztény hitre áttérni valamilyen rejtélyes okból nem akaró szaracénok fogságába esett, a fiúkat kasztrálták és rabszolgapiacon eladták, a lányokat háremekbe hurcolták. Ez lett egy siralmasan hülye ötlet tragikus vége. Persze, ha mindez így történt. Mert hát lehet, hogy ez is hoax. Poros,  talán történelmileg is igazolható, de hát, ki tudja?

Eltelt hétszáz esztendő, amelynek során az iszlám megkísérelte meghódítani Európát, a török hadak Bécsig jutottak, az akkori szállítási, felvonulási lehetőségekkel ott érték el terjeszkedésük határát. Magyarország majdnem belepusztult az Európát és saját magát védő háborúzásba, pedig akkor se kérte fel az akkori önjelölt Orbánokat senki, hogy megvédje a nyugatot, cserébe nem is adtak támogatást – se pénzt, se paripát, se fegyvert, nem úgy, mint mostanság, amikor is számolatlanul jött a pénzbeli támogatás, ami azután nyomtalanul el is tűnt a ki tudja, milyen zsebekben -, ellenben maradt a határtalan jajongás, hogy jajdenagyon egyedül vagyunk, megvédendő Ejrópát, egy petákot sem kaptunk Ejrópától, jajistenem, de nehéz a mi sorsunk, mennyi terhet is viselünk! Az iszlám világ később meggyengülve feladta világhódító terveit, de nemrég leporolta őket. És zseniális ötlete támadt: másoljuk le a gyermekhadjáratot, hátha Allah megteszi azt a csodát, amelyet Jézus megtagadott a híveitől! Hiszen kellően nagy tömegben a fegyvertelen ember a leghatásosabb fegyver! Ne ágyúval, karddal vonuljunk fel, hanem megtört tekintetű asszonyok karján bájosan mosolygó kisdedekkel! A keresztények a szeretet és az irgalom jegyében éppúgy nem tudnak ellenállni az ilyenek látványának (habár magyarországi főpapi szinten azért mégiscsak akadt némi ellenállás), mint a fehér ember új vallásának hívei, a liberálisok.

Csak vonulnak és vonulnak, jól megszervezve, okos-telefonra letöltött térképekkel, kapcsolatokkal, kiokosításokkal, csak mennek, békésen, mint életveszély elől menekülő családok – ahogy Mária, a gyermek Jézus és József, az ács menekült csacsiháton a csecsemőgyilkos Heródes elől Egyiptomba. Vagy tán nem is oda? Elakadt valahol a zsidó pusztában? A fene se tudja már ebben a zűrzavarban…

Ki űzhetné vissza őket? Ki ne adna állampolgárságot, szociális lakást, teljes ellátást, havi apanázst az ilyeneknek? Felkerekednek százezer- és milliószám, viszik magukkal a hitüket, a vallásukat, ki tagadhatja meg tőlük, hogy mecseteket építsenek, és az egész befogadó ország a müezzin hangjára ébredjen? Senki! Mondjuk, Svájcban megtagadták, node kérem, hol esik útba Svájc? És majd ha elég sokan lesznek, bevezetik a sariát, kardélre hányják, aki nem kuporodik le imádkozni naponta ötször! Őket sérti, ha fejkendő nélküli nőt látnak az utcán, tessék, viseljék az őshonosok is! Itt azért akad egy kis ellentmondás, mivel minden törökök atyja, Atatürk anno (1925) betiltotta a fejkendő viselését állami intézményekben, valamint a fez – ami, ugyebár, azért váltotta fel a turbánt, mivel nem esik le imádkozáshoz borulás közben – viselését úgy en bloc, de valamiért most mégis küzdenek a kendőért, úgy világszerte. A fez a kutyát sem érdekli. A fene se érti őket… Európa pedig iszlám lesz!

És lőn: Allah csodát tett! Elvette az európaiak eszét. A liberálisok azt szajkózzák, hogy nincsenek nemzetek, csak emberek vannak. A keresztények azt, hogy a feladatunk nem lehet más, mint a feltétel nélküli segítés. A muzulmánok meg röhögnek a markukba. Ők jól ismernek egy mondást: akit Allah el akar veszejteni, annak előbb elveszi az eszét…

 

68 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    István, István,
    bitang jó ez az írás.
    Ráadásul, ne adja Isten, hogy amit a végére írtál, az „…és lőn után…” – bekövetkezzék.
    (( 🙁 ))
    G.B.

  • G.B: Allah útjai kifürkészhetetlenek…

  • Judith Kopacsi

    Szerintem várjuk ki a végét. Eddig még sosem ették azt a bozonyos kását olyan forrón, mint ahogy azt egyesek meghirdették.

  • Ille, tetszett a cikke!
    Valóban,úgy néz ki, Európa nem lesz az aminek ismertük.

  • Judith: azt is tegyük hozzá, hogy azért ennek a cikknek jó része konteo. Anno ugyan a török vendégmunkások meglehetősen jól integrálódtak pl. a német társadalomba, de még ma is külön kerületekben élnek, és javában egymás közt. Valszeg ez lesz a jelen menekültjeivel is, még akkor is, ha szíriai keresztények. A szélsősége moszlim irányzatok amúgy se tudnak Európában teret nyerni, ugyanis ez – szerintem – nem létszám kérdése.
    De poénnak jó 🙂

  • Figyelő: köszönöm. Véleményem szerint Európa a menekültektől függetlenül se lesz már többé az, aminek ismertük. A belső kör – az alapító atyák – és a külső kör – a volt szocialista országok – közt feszülő ellentétek, a nacionalizmus – ami eleddig nem játszott szerepet – a jobboldal koronkénti előre törése, a gazdasági különbözőségek – ne cifrázzuk, Magyarország még sokáig bérrabszolgák országa lesz, Orbánék stratégiai partnersége ide, vagy oda – biza, erősen szolgálják a változást.

    Mi lenne, ha elásnánk a csatabárdot?

  • Judith Kopacsi

    Rasid, a török vendégmunkások nem önszántukból éltek külön területeken. A teljes integrációra nem kaptak lehetőséget. És ezért talán nem őket kéne hibáztatnunk. Ott, ahol erre lehetőség volt és van,(lásd Kanada) ott az integráció meg is történik. Abban a vársoban, ahol én élek 1976 óta, a lakosság nagyon nagy százaléka ázsiai, kelet indiai. Annyira, hogy pl. a mostani szövetségi választásokon indult politikus jelöltek, (minden pártot képviselők) egytől egyig Indiából származó, kanadai állampolgárságú, többgenerációs egyének voltak.

  • Judith Kopacsi

    Barátnőm, Szilágyi Juli pszhihiáter évekig tanulmányozta a török vendégmunkások gyermekeinek a problémáját, amit pont az integráció megnehezitése miatt szenvedtek el.

  • Judith Kopacsi

    Figyelővel a csatabárd elásásának az ötletét én is szivesen fogadom.

  • Judith: azért egy cseppet neki is változtatnia kellene a gyűlöletpolitikáján – lásd: kommunisták, szocialisták, liberálisok és bármi, ami balról jön, beleértve az éjféli gyorsot is 🙂
    Ja, bocs, ő nem gyűlöl senkit – csak érdekesen viszonyul bizonyos dolgokhoz 🙂

  • Judith Kopacsi

    Viszont értékelni kell benne azt, hogy van véleménye, amivel egyetértek.

  • István,
    tudtommal igencsak kevés keresztény élt Szíriában és annak is nagy részét lekaszabolta a görbe kard Homsz városában évekkel ezelőtt. A török „vendégmunkások”,német barátaim(nem zsidók)szerint nem hamupipőkének mentek Németországba,már sok évvel ezelőtt sem.Az átlag német polgárok nem merik megtagadni a lakás vagy üzlet bérlést sem.Fajgyűlölet gyanúja miatt.Szóval ott sem fenékig Beck sör.A barátaim még isszák a sört és eszik a finom malacpecsenyét,de hogy meddig azt nem lehet tudni.

  • Judith,
    örvendetes,hogy egyetértesz Klárikával.Remélem,sőt biztos vagyok benne,hogy nem mindig.Én is nagyon kedvelem Őt csak nem tudok vele közös nevezőre jutni,amikor kacagányos,buzogányos,agyon magyar szittya virtusból még a nácik védelmére is kél Velem szemben.Be szeretné táplálni nekem,hogy én gyűlölöm a magyarokat.Gondolod,ha írnék egy pár Orbánt istenítő,esetleg antiszemita cikket képes lenne elásni velem is a csatabárdot?Nem megy.Mondd meg,bennem van a hiba?

  • Azé’ a haspókok- így utólag- háládatosak lehetnek a török invázióért.. Mer’hogyám a Török hódoltság alá hajtott területeken, a török konyha jellegzetességei kerültek előtérbe, ezek közül került át a magyar gasztronómiába a pogácsa, a lángos, a bejgli és a töltött káposzta, ami fokozatosan háttérbe szorította a leghíresebb korabeli magyar fogásként ismert húsos káposztát: „A kortársak szemében a húsos káposzta a magyar társadalom minden rétegét összefogó, legjellemzőbbnek tartott étel, „Magyarország címere.” Megsokasodtak a kukoricából és rizsből készült ételek. Ekkor jelent meg először a mák, a paradicsom és a padlizsán. Általánosan kedveltebbé váltak az édességek (grillázs, kalács, kifli, piskóta, tejben főtt galuska, madártej), amelyek közé újdonságok is kerültek, mint a mézeskalács, a „törökméz”, a birsalmasajt, vagy – talán a legfontosabb – a kávéivás szokása, amely nagy szerepet játszott egy későbbi fontos kulturális jelenség, a kávéház megszületésében.
    Török hatásra kezdődött el a dió, a mandula, vékony héjú szőlő, a barack, a cseresznye, a meggy és a füge termesztése. A török kézen lévő területek magyar lakossága körében ekkor vált jellemzővé a sertéshús fogyasztása és a sertészsír használata.(Ennek valszeg az volt az oka, hogy a törökök minden állatot elvittek, kivéve a disznót… :D) A legelterjedtebb fűszerek és ízesítőszerek a petrezselyem, köménymag, ánizs és a torma voltak.
    Ezidőben jelent meg hazánkban a Közép-Amerikában őshonos paprika és a krumpli. A fűszerpaprika először Szenczi Molnár Albert szótárának 1604-i kiadásában fordult elő török bors néven. Kezdetben mindkettőt egzotikus dísznövényként kezelték, általános használatuk csak 18. században vált jellemzővé.
    A török hatással egy időben a Királyi Magyarország területén a magyar konyha szokásaiba az erősen franciás jellegű osztrák gasztronómia keveredett, ezen belül a bécsi udvari konyha hatása érvényesült. Így a francia konyha fogásainak elemei az osztrák gasztronómia közvetítésével épültek be a magyar ételkultúrába. A 17. század második felében e területen zajló fontos változás volt a leves mint bevezető fogás megjelenése: erőleves, borleves – már francia hatás. Talán még fontosabb, hogy az ételsűrítő eljárások között megjelent a lisztes rántás – vitatott, hogy tisztán magyar találmány, vagy esetleg a francia roux volt az ötletadó. Az viszont vitathatatlan, hogy a rántás gyakori használatának tipikusan magyar divatja hívta életre a ma már hungarikumnak tekinthető új ételcsoportot, a főzeléket. Szintén a korszak magyar újítása, hogy a kemencében sült kalácsok mellett megjelent, a parázson sült kürtőskalács. Az osztrák és a magyar konyha közös korszaka a törökök kiűzése után is – egészen a 20. század elejéig – fennmaradt.
    Most narról haddne ejtsek szót, hogyazér’ fürdeni is megtanultak erreség a népek.. Különösen a németek és a franciák lettek jóval kellemesebben illatozók.. 😀

  • A nyugat szétverte az arab világot és most előállnak az égbekiáltó hatalmas ötletükkel és bocsánatot kérnek, hamut szórva a fejükre. Gátlástalanul cselekszenek ezrek halnak meg azért, hogy elképzeléseiket kivitelezzék.

    Játszanak a világgal és az emberek életével. Mikor rájönnek, hogy valami gond van és kibújik a szög a zsákból pofátlanul kiállnak minden lelkiismeret furdalás nélkül elmondják hát tévedtünk nem kellet volna szétverni az arab világot. Bocsásson meg a világ, bízhattok benne itt maradunk és esetleg valami hasonlót kitalálunk

    Donald Trump egy vasárnap közzétett interjúban szelíden elmondta: a világ kétségkívül jobb lenne, ha Szaddám Huszein iraki és Moammer Kadhafi líbiai diktátor még mindig hatalmon lenne – mondta az amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránsok népszerűségi listáját vezető politikus, de hol volt mikor kiötölték, miért nem prüszkölt akkor?

    „Nézze meg Líbiát! Nézze meg Irakot! Korábban nem voltak terroristák Irakban. Ő (Szaddám Huszein) azonnal megölte őket. Irak mára a terrorizmus Harvardjává vált” – hangsúlyozta a milliárdos üzletember a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában.

    Huszeint és Kadhafit katonai intervencióval távolították el a hatalomból 2003-ban, illetve 2011-ben, és mindkettejükkel végeztek is.

    „Őszintén szólva sem Irak, sem pedig Líbia nem létezik többé. Darabokra törtek. Ott nincs többé semmiféle ellenőrzés. Nem lehet tudni, mi történik” – folytatta Trump.

    A republikánus elnökjelölt-aspiráns szerint a Közel-Keleten tapasztalható példa nélküli erőszakot elnézve „középkori időket élünk” egy „hihetetlenül veszélyes és szörnyű világban”, ahol „az embereket lefejezik és vízbe fojtják”.

    Populista szöveg mert mikor kieszelték az „Arab tavast” akkor is az amerikai vezető politikusok közt volt de akkor nem mérlegelte és szólt ellene, esetleg még tapsolt is egy kis haszon reményében.

    Ugyan úgy Tony Blair – aki 1997 és 2007 között állt a brit kormány élén, – előáll a populista szövegével és bocsánatot kér: szétvertük Irakot nem kellett volna mit csináljunk ez van, Európa pedig húzza a rövidebbet a migráns krízissel.

    Tony Blair szerint tévesek voltak azok a hírszerzési értesülések, amelyekre Nagy-Britannia és az Egyesült Államok az iraki katonai beavatkozásról hozott döntést alapozta.

    Az egykori brit kormányfő nem cáfolta azt sem, hogy az iraki háború vezetett az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet felemelkedéséhez. Blair a Londonban rendkívüli feltűnést keltő kijelentéseket a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva tette. Az interjút részleteiben ismertette vasárnap a BBC és a Mail on Sunday című konzervatív brit lap.

    Ugyancsak elnézést kért a háború utáni időszakra szóló tervezés „bizonyos hibái” miatt.

    Hibának nevezte azt is – és ezért is bocsánatot kért -, hogy London és Washington nem értette meg, mi következhet Szaddám Huszein akkori iraki elnök rezsimjének eltávolítása után.

    Hozzátette ugyanakkor: Huszein eltávolításáért „nehéz lenne” bocsánatot kérnie. Arra a riporteri felvetésre, hogy számos vélemény szerint az Iszlám Állam felemelkedésének elsődleges oka az iraki invázió volt, Blair úgy fogalmazott, hogy „ebben vannak igazságelemek (…) nem lehet azt mondani, hogy mi, akik 2003-ban eltávolítottuk Szaddám (Huszeint), nem viselünk felelősséget a 2015-re kialakult helyzetért”.

    Sebaj mind az ami megtörtént átéltük, remélhetőleg valamikor majd Merkel mutti isbocsánatot kér a nyitott határok politikáért és, hogy Németországba csábított a népvándorlást, de lehet akkor már mecsetbe kell bűnbocsánatért járjon. Előre megnyugodhatunk mindenkit ezt is megteszi ha ambíciói kielégítéséhez szükséges.

    Tóth

  • gyuri10
    2015 október 27
    4:46 du.
    Gyuri..
    Mióta itt lopom a napot, tóled még nemolvastam pozitív véleményt Magyarországról, a magyarokról.
    Megérteni ugyan megértem, csak elfogadni nemtudom..
    Bocs.

  • lelszi

    A privát címedre küldtem két e-mail-t is, de nem mentek át. Vagy nálad vagy nálam nem stimmel valami a géppel.

  • sebestyén eszter

    hehe, tudtam, h a japános cikked mintavétel. azért raktad ki, h mit fognak kommentelni.
    (onnan gondoltam, h magamból indultam ki)

    NAGY GRATULA

    most idézzem ide sok-sokadszor pálfi zsombort?

    na, jó: https://www.youtube.com/watch?v=H72yZgrWbxU

  • lelszi
    2015 október 27
    5:28 du.
    Lelszi.. Trump egy idióta. Csak most lett politikus, eleddig beérte azzal, hogy ellenzett mindent, ami a demokratáktól eredett.. Ez az intervjú is televan részigazságokkal, csúsztatásokkal..

  • lelszi

    2015 október 27
    5:28 du.
    Egyet gondoltunk!
    Mindenkinek ezt magyaráztam a napokban.
    Az USA ott követte el a legnagyobb hibát a közelmúltban, hogy kinyírt minden diktátort! Most nézhetik a nővekvő problémákat.

  • Gyuri, nem igaz az állitásod, soha nem védtem a nácikat, sem neked, sem másnak.
    Vagy összekeversz valakivel, vagy rosszul értelmezted az írásomat.
    Sajnos, ennyi év után, néha nem jól fejezem ki magam magyarul.

  • Falusi, éljen a törökök által befolyásolt magyar konyha!

  • falusi
    2015 október 27
    5:14 du.
    Kétségtelen, hogy a kultúrák egymásra hatásának vannak pozitív oldalai is, de közben elfelejted, hogy a török mindemellett kiirtotta a lakosság nagy részét is. Kérdés, hogy talán jobb lett volna még néhány évig koszosnak maradni, avagy így érte meg a dolog, emiatt a néhány étel miatt.
    A Francia tisztálkodást viszont nem annyira a töröknek tudom be, hanem Napóleon paranoiás félelmének a betegségektől. Ugyanis ő hozta meg ezen okból azokat a rendelkezéseket, ami elindította a Francia társadalmat ezen az úton.

  • falusi,
    hajlandó vagyok egy részt elfogadni minősítésemről.Azt már megírtam,hogy vannak szeretetre méltó magyar barátaim és tisztességes EMBEREK is Magyarországon.Sajnos kisebbségben. Ezen felül,ha tudsz valami pozitívumot,közöld velem és én megírom.
    Amit írsz vagy akár gondolsz is rólam én is megértem,de én el is fogadom.

  • Nézd Klárika,
    Te engem elküldtél vagy csak elkívántál a KMH-ról,vélt magyar ellenességemért.Lásd én még a hibás magyar tudásoddal együtt sem szeretném,hogy elmenj innen.Hogy miért azt már egy másik helyen megírtam.Ezen felül továbbra is kedvellek.

  • Figyelő 9,51

    Akkor hát kiskegyed mégse lenne a demokrácia híve, mint azt pedig oly sokszor nekünk mesélte? Hisz itt, ebben a bejegyzésében kifejti, hogy „az USA ott követett el nagy hibát, hogy minden diktátort kinyírt”…

    Egyébként ezt a „kinyírt” kifejezést olvasván olyan dé jávu érzésem támadt, amelyet kamaszgyerek fejjel, 1956. októberének azokban a ködös napjaiban megrendülten, életemben először hallottam. Akkor ugyanis sokan használták ezt a borzalmas zsargont, kevélyen és előszeretettel, nyakukban egy PPS géppisztollyal. Nyilván kiskegyed is ezt tette a pesti utcán. Számomra ez a szó igazolja végleg, hogy maga tényleg ott volt. Ez tehát nem kamu, és lehet, hogy még gyilkolt is.
    Hát persze…, hát menekülnie is kellett, akkor mindjárt novemberben… Óh igen… – A kedves nagymama.

  • A konteok közlésének annyi eredménye van, hogy katalizálja más hülyeségek megjelenését.
    Nem csak hülyeségek jelennek meg, hanem értelmes gondolatok is, legföljebb tévesnek bizonyulnak. (Attól, hogy téves, még nem értelmetlen.) Első pillantásra nem derül ki, hogy téves vagy helyes, el kell gondolkodni rajta, esetenként vitát gerjeszt, és annak során kerülnek felszínre az érvek.

    Azon gondolkodtam el, hogy a diktatúrák megbuktatása miért is olyan nagy bűn.
    Kb. egy óra múlva folytatom. Addig sajnos távoznom kell.

  • S ezt a menekültellenes szöveget éppen egy menekült adja elő. Hogy nem sül rá a bőr a pofájára!

  • Diktatúrák megbuktatásáról

    A diktatúrákat és a diktátorokat útáljuk, de jajongunk, ha megbukik valamelyik. Azért jajongunk, mert a diktatúrák közös jellemzője, hogy bukásuk után nincs olyan működő hatalom, ami biztosítaná a (bármiféle) törvényes rendet az országban.

    Ez alól két kivétel van:
    (1) A diktatúrát (vagy a diktátort) olyan forradalmi erők buktatják meg, melyeknek kész elképzelésük van az ország irányításáról, és megvan az erejük ennek végrehajtására.
    (2) A diktatúrát (vagy a diktátort) olyan külső hatalom buktatja meg, amely azonnal és hosszú távú szándékkal átveszi az ország irányítását (gyarmatosító, megszálló hatalom).

    Az 1. eset nagyon ritka, hiszen a diktatúrák eleve úgy működnek, hogy szétszabdalják lehetséges ellenzéküket, és kijátsszák őket egymás ellen. A bukás után e frakciók között megindul a hatalmi harc.
    A 2. esettől ma az államok nagyrészt tartózkodnak, néhány elvetemült diktatúra kivételével. Még az orosz vezetés sem vállalja fel a nyílt gyarmatosítást. Utoljára Szaddam Husszein próbálkozott ezzel, mikor lerohanta Kuwaitot.

    Általában csak demokratikus jogállamban marad meg a törvényes rend egy kormány bukása után. Diktatúrában minden bukás az általános káosz veszélyével jár.

    A nyugati hatalmaknak érdekükben áll az aktuális status quo fenntartása, mert békében lehet biztosítani az áruk zökkenőmentes szállítását, békében lehet viszonylagos biztosítékokkal úgy befektetni, hogy remélni lehet a számított megtérülést. Háborús viszonyok között megnő a bizonytalanság és a kockázat, ami lassítja az üzletmenetet.
    Lehet persze, hogy egyes konkrét vállalkozók, sőt, államok is nyernek a bizonytalanságon, ha ügyesen halásznak a zavarosban. Egészében véve mégis arra játszik a nyugat, hogy fenntartsa az észak-afrikai és Perzsa-Öböl-menti diktatórikus államokat, mert ezek bukása hatalmi vákumot hagy hátra, amit ők nyíltan, katonai megszállással nem kívánnak betölteni. Afganisztánban, Szíriában és Irakban sem ezt teszik. Tehát (sajnos) nem várható a nyugati hatalmaktól, hogy erővel terjesszék a demokráciát, és rohasszák a diktatúrákat. (A miénket sem.)

    A líbiai és az iraki diktatúrákat is csak azért hagyták (vagy segítették elő) megbukni, mert elszemtelenedtek. A diktátorok tudják, hogy ők a stabilitás biztosítékai, és visszaélnek ezzel a helyzettel. Néha túllőnek a célon, és akkor megbuknak.

    Aki a nyugati hatalmakat azért szidja, mert megbuktatták a diktátorokat, és kitöltetlenül hagyták a hatalmi vákumot, az vagy (a) a diktatúrát sajnálja (és akkor vesszen meg ott ahol van), vagy (b) a nyugati erők nyílt gyarmatosító fellépését hiányolja (és akkor nem tudom, mit tartsak róla), vagy (c) úgy gondolja, hogy ha a nyugati hatalmak nem tudják vagy nem akarják felvállalni a nyílt gyarmatosítást, akkor ne is avatkozzanak közbe.

    A (c) eset nagyon kényelmes álláspont, de vannak esetek, amikor nehéz ehhez tartani magunkat. Például ha egy diktátor tettlegesen fenyegeti világunkat.

  • Kedves Gróf úr,
    azért ne keverjük már össze az 56-os menekülteket(akik között volt ugyan sok köztörvényes is)akik összesen voltak 200.ezren és abból is visszavándorolt + – 20.ezer a mostani honfoglaló áradattal.Szakmai, viselkedési, és kulturális differenciákról már ne is beszéljünk. Kívánom Önnek,hogy éljen közöttük 1,2 évet.Hacsak ez idő lejárta előtt nem sütnek le egy kis bőrt a pofájáról.

  • voronyezs

    2015 október 28
    6:36 de.
    érdekes amit írt. Egy szó meggyőzte, hogy valóban ott voltam. Közben feltételezi, hogy őltem is. Fantasztikus.
    Valóban veszélyes ide írni, vagy kiforgatják amit ír az ember, vagy nem hiszik el.

  • lelszi:
    Honnan veszed azt a hülyeségedet hogy a
    ” arab világot szétverte a nyugat ” ?
    Nagyin kurucinfós propagandának tűnik.
    Miért itt propagálod ezt a képtelen ökörséget ?

  • eszterlánc, sajnálatos módon lelkes tényfeltáró kommentelőimnek halovány érzéke sincs a provokáló cikkek háttérszándékáról. Mind1, azért erőfeszítésük dicséretes.

  • Gróf András: ha kifejtené, ki is az a menekült?

  • Gyuri!
    okt.28.10:06

    Általában egyetértek a véleményeiddel – azokat „magyarellenes negatívumokat” amikről írsz, azt én pl nem csak megérteni de nagyjából még elfogadni is tudom. Egyrészt mert úgy gondolom megvan rá az okod, másrészt sajnos egyre gyakrabban érzek én is hasonlót- testközelből, hiszen itt élek, bőven tudom miről beszélsz.

    Azt gondolom azonban, hogy ezúttal indokolatlan az indulatod Gróf A. szemben – bár nem ismerem, én még nem olvastam tőle több hsz-t – de azt gondolom, hogy a menekült problémát nem számszerűsítette, és sem kultúrát, sem vallást nem vett alapul, pusztán az elv dominálhatott nála: valaki aki maga is menekült volt menekült ellenes szöveget nyom!
    Ezen már én is kibuktam, és az, hogy akkor 200 ezren most meg nem tudom hány száz ezren vannak, magán az alap tézisen nem változtat, és Figyelőnek sem ad külön jogalapot arra a magatartásra és megnyilatkozásokra amit itt képvisel – épp ő.

    Hozzá teszem nem szeretném és nyilván én magam sem vágyom rá, hogy Európa végképp elveszítse az eddigi arculatát, miként Magyarország is csak korlátozott számú szírek befogadására alkalmas, de hogy valamiképp segíteni kell nekünk épp úgy mint sz Unió többi országának, az biztos!

    Még egy észrevétel: az utolsó mondatod meghökkentett,olyan igazán „Figyelős” volt – bár még azt is elhiszem (egyszer utaltál rá)hogy személyes tapasztalataid mondatják ezt veled – mégis úgy gondolom ez az utolsó kívánalom nem fedi az általad eddig írottakat, mindazt ahogy eddig megismertelek.

    Nincs kizárva azonban,hogy tévedek.

  • Besancon: bár Gyurihoz szóltál, de Gróf nemzettárs hozzászólása engem érintett, mivel én lennék a cikk közlője, vagyis a menekült, a maga égetlen arcbőrével. Nem, semmi olyasmi nem tételezhető fel róla, amivel Te szépíteni kívánod rohadtul idegenellenes dumáját. Még arra se vette a fáradságot, hogy beazonosítson…

  • A keresztes „gyermekhadsereg” ota-
    800 ev utan- csak annyi valtozott,
    hogy most az iszlam neveben uszitjak
    oket a fanatikus gyulolkodok.

  • A hírek szerint TÖBBMILLIÓ menekült várható az elkövetkezendő időban Eurüába,
    . Kanadában 157-ben 43 ezer menekültet fgadott be, egy olya oeszágba,melynek határai 3 tenger határa . Atlantik, Csendes oceán és az Északi Tenger.
    Hatamas lakatlan területek vannak mindenhol.
    Nem lehet a magyar menekültek befogadását összehasonlitani, a most induló milliós tömegekre Eurpába.
    Mégy csak annyit, nekem nincs „pofám” hanem annak van, aki azt írta

  • Kanadában 1957 évben, ami lemaradt.

  • Endre!

    okt.28.9:35

    Érthető és világos az érvelése,gondolatainak levezetése példaértékű!
    Lájk!

  • gyuri10
    2015 október 28
    4:48 de.
    „Azt már megírtam,hogy vannak szeretetre méltó magyar barátaim és tisztességes EMBEREK is Magyarországon.”

    Ez kb olyan érvelés, mint amikor valamelyik vérnáci azt mondja, „de ismerek rendes zsidókat/cigányokat is”..
    És észre sem veszed a hasonlóságot..

  • Figyelő
    2015 október 28
    5:22 du.
    Ez egy statisztika arról, hogy milyenj is a bevándorlási ráta Kanadában..
    (Nemkéne légbőlkapott számokkal dobálódzni.)

    http://www.canadaimmigrants.com/immigration/statistics/

  • Jani!
    Angliaban vagyok, angol laptopot hasznalok,szenvedek is eleget. Jovo heten megyek haza, megnezem az otthoni postat, eddig nem volt gond, udv: Szilard.

  • Endre

    Az eszmefuttatasa tobbnyire helytallo, bar a diktaturak megbuktatasanak meg 101 oka lehet. Nehez lehet egz olyan allamot a hagyomanyos modon vezetni, ahol nem cask a partook, modernek es fundamentalistak, hanem kulonbozo vallasok is , nem kuzdenek hanem harcolnak egymas ellen! Itt konnyu felfegyverezni, es kifizetodo, minden azt igenylot. Valaki szallitott fegyvert a hivatalos allamoknak is meg az ellenzeknek is!
    A demokracia exportja olyan mint amikor az analfabetanak odaadjuk a szamitogepet es elvarjuk, hogz tudja hasznalni! A demokracia meg a gorogoknel sem napok alatt alakult ki, Europaban sem!

  • lelszi: mindenkinek jobb lenne, ha ott is maradna. Amúgy angol laptopra is lehet telepíteni a 852-es code page-t.Igaz, a nagyon okos Akivának se sikerült eddig, miért sikerülne pont magának?

  • lelszi: magának is van számítógépe 😛

  • Ille István
    2015 október 29
    5:25 de.
    A latin-2 még DOS maradvány, és sajna mincs mellékelve a setup funkció! Miért gondolod, hogy mindenki a DOS korszakban kezdte kopogtatni a billentyűt? 🙂

  • Windows alatt gond nélkül lehet telepíteni különféle jeleket és azok billentyűkiosztását.

    Nálam a magyar és az angol mellett néhány hónapja megy a héber is, és az visszafelé ír.
    De volt már a gépemen német és japán készlet is ezek mellett.

    Írtam már (évekkel ezelőtt) japán szöveget Word-ben. (Kicsit nehézkes a kétféle kana és a romaji váltogatása, meg a kanji kiválasztása a hiragana beírása után.)

    Telepíthető kínai, koreai is.

  • Én feltettem a gépemre a Piréz ábécét is.
    Nade közismerten toleráns vok.

  • Lelszi mikersnivalója van magának a rothadó kapitalizmus egyik fellegvárában , menjen inkább Iránba.
    Vagytalán attól tart , mivel hitetlen , a sharijja nevében feleségül adnak magához egy kecskét ?

  • falusi

    2015 október 28
    7:30 du.
    Falusi, ezt minek hoztad?
    Nem én igértem meg a 25 ezer menekült befogadását, hanem az új miniszterelnök.

  • Geyza (lelszi)

    Dehogy!
    Őt adják hozzá egy bakhoz.

  • falusi,
    „megérteni megértem amit írsz,csak elfogadni nem tudom”.”Rómában legyél római”.Azzal a differenciával,hogy én mindig igazat írok, ellentétben a hazudozó náci-cukikkal,akikkel próbálsz egy napon említeni.Nekem valóban vannak nagyon jó barátaim(zsidók és nem zsidók)Magyarországon,Németországban és Kanadában is.Nem tehetek róla,hogy nem tudom más szavakkal leírni.Gondolod,hogy egy ilyen kijelentéstől lesz valaki „vér-náci”?

  • gyuri10
    2015 október 30
    12:15 du.
    Olvasd el mégegyszer, hogy mit írtam. Nem tartalak sem vér, sem semilyen nácinak.
    Skatulyázol, általánosságban vanrossz véleményed a magyarokról, mint népről. Nem a nyilasokról, vagy a nácibarátokról van rossz véleményed, hanem úgy globice az egész magyarságról. Erre írtam azt, hogy megérteni megértem, csak elfogadni nemtudom. Bocs.

  • falusi,
    amit megértesz azt pontosan úgy értem szóról szóra,ahogyan leírtam. Ha nem tudod elfogadni azt sajnálom.TŐLEM fogadd el.Nagyon szépen kérlek.

  • bocs, Lélfai, de a kormányzati propagandának keressen másik fórumot.
    Persze, ha van véleménye, szabadon ide írhatja – mármint, a saját szavaival. Copy-paste nem játszik.
    A Moderátor.

  • Nem en irtam, de ezen sok vitatkozni valo nincs! Nem vagyok sem Orban fan, sem idegen gyulolo, de ……

  • Milyen gazdasági sikerek, kit szégyenített meg? Mi van? Felpofozta Junckert? Vagy nem?
    Visszamerték utasítani a vádakat? Mióta hatalmon vannak csak azt csinálják. Rutin. Mindenkit lehülyéznek, mindenkit magukra haragítanak, ez bátorság? Nekem inkább a cigány lova jut eszembe. Magasztalt államférfivá? Hát nem őket tette tönkre, nem őket lopta meg a baráti kör. Érdekes lenne látni, mennyi ideig lehetne Európában hatalmon, ennyi disznósággal a füle mögött. Itt hónapokig.
    Egyetlen sikere van, a migránsok elleni gyűlöletkeltés. Ez nagyon megy. De ehhez nem kell nagy tudás. Gyűlöletet kelteni nem kell tudomány. A lakosság fél a muszlinoktól, csak egy pici segítség kellett.
    Az is kérdéses, hogy akkorra muszlin létszámmal a háta mögött mint a németek és franciák, milyen „bátor” lenne?
    Megjegyzem, itt a kutya nem foglalkozik Orbánékkal. Megjelent egy angol olvasói levél. Ennyi. Pedig EZ Európa.
    Ja, és itt tényleg gazdasági fejlődés van, nem csak az újságban írják.

  • Lélfai, nincs min vitatkozni.

  • A muszlin finomszövésű pamut anyag, amely a Közel-Keletről származik, és a 17. században került be Európába. Nevét a ma Irak területén található Moszul városról kapta, ahol az európaiak először találkoztak vele. Az anyag azonban eredetileg a mai Bangladesben található Dakkából származik.

    A muszlin általában szoros szövésű fehérítetlen vagy fehér anyag, amelyet pamut gyöngyfonálból készítenek. Gyakran használják ruhák vagy függönyök készítésére. A muszlin jól levegőzik, ezért jó ruhaalapanyag a száraz, meleg éghajlatú területeken.

    (Wikipédia)

  • llanfair

    2015 november 2
    12:38 du.
    Hol is él most?
    Ha tudatná velünk, megköszönöm.

  • Figyelő Smaragd-sziget. Írország! Isten szeret minket :).
    Meg ne kérdezd, honnan tudom mi történik Magyarországon,mert már többször leírtam.

  • endre Kedves Endre. Édesanyám szövőnő volt. Én is robotoltam iskolai szünetekben a szövőgyárban. A viseletkészítő barátnőnk pedig a kamara elnöke, folyamatosan továbbképzést tart az anyagokról. Még az ír, skót és olasz tweedet is megtudom különböztetni, pedig nem egyszeű.
    De, gyermekkorom óta keverem az „n” és „m” betűt, és hibázom a kettős betűket. Egy óra múlva látom, de itt nem lehet javítani. Még a szimfónia írását is képes vagyok „n” betűvel írni, 42 év zenehallgatás után. Mit szólsz, milyen hülye vagyok?
    Sajnos hiába másoltad ki fáradságos munkával nekem a muszlin jelentését, mert 1. tudom, 2. holnap megint elrontom.
    Pszichológus barátnőnk szerint, azon az alacsony létformán amin vegetálok, ez is szép tőlem. Ez van. 🙂

  • llanfair,

    Bocs. Tényleg csak viccesnek gondoltam, mert értelme is van.

    Néha én sem tudom. Azomban vagy azonban? Azt hiszem, ennek hivatalos írása iskolás koromban megváltozott.

    ////////////////

    Vigasztaljon minket a tudat, hogy a japán nyelvben nincs szótagvégi m, hanem csak n, amit persze néha hasonulás miatt m-nek ejtenek. (Szótagkezdő m és n is van: ma-me-mi-mo-mu, na-ne-nyi-no-nu, sőt, van mja, mjo, mju, nya, nyo, nyu is.)

    Japánban nincs l, hanem csak r. Viszont úgy tudom, hogy Kínában meg fordítva: ott nincs r, csak l, úgyhogy raccsolóknak ideális hely.

  • endre: majd te is megkapod, hogy minek okoskodsz, ők jobban tudják 🙂

  • endre Dehogy haragszom. 🙂
    Én is láttam, mikor már elküldtem. Érdekes módon a magyar tanáraim tolerálták, és nem számították bele a jegybe. Most már mulatok magamon. Tudok mást?

  • Már megkaptam, és valóban jobban tudják.
    Hogy ugyanis az nem si (shi), hanem palatált szi (si). Amúgy ezt én is tudom, csak átírom magyar (vagy angol) hangzásjelzésre. Ugyanez igaz a ni esetén is.

    Viszont valóban nem tűnt fel nekem (pedig fel kellett volna), hogy nem Hukuya, hanem Fukuya, mert a hu ejtése kb. fu, avagy inkább phu. De Fukuya Hukujának írja, ami elfogadható, mert ők japán kana jelekkel így írják (vagyis hogy: hu-ku-ja, három szótag), és a saját kiejtésük szerint mondják.

    Ha egy japán vagy egy kínai kijavít, akkor örülök, mert legalább megtudom, hogy miben van igazam, és miben nincs.

  • Attol tartok,hogy a fenti irás minden szava meg fog valosulni Europában.Nagyon sajnálom a késüöbbi utodainkat.Lehet,hogy szomoru sors fog rájuk várni.
    Egyébbként az irás gondolatával egyetértek.Én már régota gyanitom,hogy ebben a nagy vándorlásban egy mozgositó erő van a hátterében.