Színházi fotók 48. — Óz, a csodák csodája a Vígszínházban

2015 október 30 5:01 du.1 comment

L. Frank Baum

Óz, a csodák csodája

Fordította: Békés Pál
Dalok: Sztevanovity Dusán

Rendező: Marton László

Dorothyt, a kansasi lányt és kutyusát, Totót hatalmas tornádó ragadja el.  Egy csodás, ismeretlen helyen, Manóföldön ébrednek fel. A kansasi házukat is odapottyantotta a tornádó, egyenesen a gonosz keleti boszorkány fejetetejére, csak a piroscipős lába látszik ki alóla. A manók ujjongva fogadják a kislányt, aki végre megszabadította őket, Glinda, a jótündér pedig megajándékozza Dorothyt a gonosz keleti boszorkány varázserejű cipellőjével. A kislány szeretne hazajutni a családjához, de ehhez végig kell mennie Totóval a sárgaköves úton. Útjuk során találkoznak a Madárijesztővel, a Bádogemberrel és az Oroszlánnal. A Madárijesztő egy kis észre, a Bádogember szívre, az Oroszlán pedig bátorságra vágyik. Dorothy és új barátai együtt mennek tovább a sárgaköves úton, hogy eljussanak Smaragdvárosba, és megkeressék Ózt, a nagy varázslót, mert azt remélik, Óz majd segíteni fog rajtuk, és teljesíti mindenkinek a kívánságukat. Az út során fantasztikus kalandokba csöppennek, ám a gonosz nyugati boszorkány folyton akadályt állít eléjük, mert meg akarja kaparintani a rubinpiros cipőt. Végül Glinda segítségével Dorothy, Totó, Madárijesztő, Bádogember és Oroszlán megérkeznek Smaragdvárosba, Óz, a nagy varázsló palotájának kapujához…

Ez a szívhez szóló történet Marton László rendezésében új értelmezésben kel életre a Víg színpadán. A különleges látványvilágú díszletet Kentaur álmodta meg, a bűbájos jelmezeket Benedek Mari, a káprázatos bábokat pedig Hoffer Károly. Az Óz bábrendezője tehetséges fiatal kollégánk, Ellinger Edina, az előadás koreográfusa régi kedves alkotótársunk, Juronics Tamás. 

A világhírű dalok, az ismert és szeretett figurák izgalmas színházi kalandot ígérnek mindenkinek! Nem mese: ez az előadás valóban a csodák csodája.

(forrás:színház)

Dorothy Szilágyi Csenge
  Pájer Alma e.h.
Madárijesző/Hunk Telekes Péter
Bádogember/Hickory Wunderlich József
Gyáva oroszlán/Zeke Csapó Attila
Marvel professzor/Óz Lukács Sándor
Henry bácsi/Őr Tahi Tóth László
Emmy néni/Glinda Hegyi Barbara
Miss Gultch/Nyugati boszorkány Kútvölgyi Erzsébet

Díszlet: KENTAUR   
Jelmez: BENEDEK MARI
Koreográfus: JURONICS TAMÁS

Fotók: Gergely Bea

Óz a csodák csodája a Vígszínházban 068

Óz a csodák csodája a Vígszínházban 170

Óz a csodák csodája a Vígszínházban 196

Óz a csodák csodája a Vígszínházban 242

Óz a csodák csodája a Vígszínházban 291

Óz a csodák csodája a Vígszínházban 331

Óz a csodák csodája a Vígszínházban 390

 

Óz a csodák csodája a Vígszínházban 032

 

1 Comment