Rendőrtábornokok

2015 október 31 3:40 de.3 hozzászólás

Mottó:
Három gengszterbéka ül a vízparton.
Megszólal az első:brekk
Megszólal a második:brekk
Megszólal a harmadik:brekeke
Erre az első lelövi a harmadikat.
Kérdi a második:Miért lőtted le?
Az első:túl sokat tudott.

Bíróság előtt álltak a rendőrtábornokok, meg a töltelékanyag, akik 2006 októberében, az elvetélt puccs előtt és alatt a rendőrség tevékenységét irányították. A piszkos tizenkettőből csak kettőt marasztalt el a bíróság, az egyikük büntetése irgum-burgum, a másikuké ejnye-bejnye lett.
Ezt a Magyar Nemzet példás ítéletként ünnepelte. Ez az ítélet prognosztizálható volt már az eljárás elindítása idején is, és bár az elsőfokú ítélet ellen a két elmarasztalásban részesülő is fellebbezett, de ez nem változtat semmit a leányzó fekvésén – ha a per tíz évre lett tervezve, akkor tíz évig is fog tartani.

Ez alatt az idő alatt bármikor előkerülhet egy friss tanú, aki bevallja, hogy ő cipelte egy hórihorgas, rendőregyenruhában, azonosítószám nélkül, géppuskával futkározó egyén után a rakaszokat, majd látta és hallotta, amint a Cinege utca sarkán beásta magát, miközben maga elé morgott: lesz tenéked Őszöd, de tavaszod már nem lesz, kicsiköcsög! – de ekkor megijedt és elfutott. Minap viszontátta az ominózus embert egy brosúra címlapján, ott pöffeszkedett a Sokak Magyarországa felirat előtt, nerhű állampolgárként kötelességének érezte ezt bejelentemi az illetékes hatóságoknak. És akkor végre igazságot lehet majd tenni! Minden esemény okok és okozatok végtelen láncolata, Jancsi a bálban meglöki Juliskát – Jóska ezt látva meglöki Jancsit – bicska ki, bicska be, sikoltozás – Jancsi seggén folytonossági hiány és kettő darab vágás – Jancsifutás – Jóska meglöki Juliskát – medicinlabda lenyelése – lakodalom, libaleves – Jancsi röhög a kocsmában.

Ilyen ez rendőreink házatáján is, hiszen Gergényi ott volt mindig a tűz közelében, ő küldte világgá a Sepsi büntetett előéletűt aktuális bűnei miatt börtönbe juttatni kívánó kiskunhalasi rendőrkapitányt, ő volt akkor a megyei rendőrkapitány Bács-Kiskunban, a szőke olaj földjén, a tablettásborok forrásánál, Sepsihez meg Orbán járt lovagolni és a Nógrádi nevű bűnöző szerint Pintér rendőrfőkapitány ott szedte be a sápot legendás Wartburgján érkezve a helyi zsiványoktól… Ez egy Rejtőt idéző történet, ha nem akarod, hogy névsorolvasásnál felismerjenek, olvasd te a névsort.

Itt egy virtigli kis puccskísérlet irányítói és résztvevői ellen kellett volna vádat emelni, helyettük kerültek a vádlottak padjára a rendőrtábornokok, nem biztos, hogy nem egy közülük egy ilyen perben is joggal lehetett volna vádlott. De itt a vád nem azt kérdezte tőlük, hogy miért a szedett-vedett, irodistából és gatyaszámlálókból álló baranyai alegységet állították a védelem első vonalába, hanem a rendőri túlkapásokról értekeztek, miközben a mai napig nem hangzott el azoknak a neve, akik a rendőrök pajzsait kapanyéllel törték ripityára, meg akik betonkockákkal dobálták és kergették halálfélelembe azokat, akik a székház kapuját védték.

Szóval, ezek a rendőrtábornokok többé-nevésbé megérdemelték a sorsukat, de akik idejuttatták őket, még várólistán vannak. Nincs kétségem, ülnek még majd a vádlottak padján ők is, de ezzel nem lesz reparálható az a kár, melyet okoztak. Nem teszi majd semmissé a Rendőrség tekintélyének porbatiprását, a rendőrökbe vetett bizalom megingatását, a társadalom szétszakítását, az erkölcsi és anyagi károkat, Magyarország nemzetközi tekintélyén esett csorbát. A per maga vicces is és szomorú is egyszerre. A szervezett bűnözés tartja kezében Magyarországot, ez a kirakatper is ezt igazolja.

Mindenesetre ne felejtsed el aláírni a tiltakozó levelet az amerikai nagykövet asszony beszéde ellen, hiszen ez egy demokratikus, szabad ország…

3 hozzászólás

 • sebestyén eszter

  Megint igazad van. Gratu, Pupu!
  BTW. a Zsanett ügy mint előzmény…? KKKöhhöm.

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  A sokak által zseninek aposztrofált Orbanini komplex demokrácia szemlélete:

  Tisztőtthöggyejimésurajim !
  Hát, ha egyszer a gengszterek nincsenek bíróság által eltiltva a közélet gyakorlásától, akkor Ők is bármit megtehetnek, amit bármely más állampolgár megtenne a helyükben. Főtéve, ha az is szabadon futkosó gengszter lenne. Hogy nem azok? Hát nézzék meg magukat, gengszternek lenni csak egy >józan paraszt(i)ész<, elhatározás és szerencse kérdése. Sajnálom azokat, akik a helyzet varázsát nem ismerték föl még időben és nem lehettek gengszterek, vagy nem csatlakoztak hozzánk a Fiatal Genyókratákhoz. – Ámbár hülyének lenni is egy demokratikus jog…

 • sebestyén eszter

  @”tisztelthölgyeimésuraim”,

  orbán nem zseni, de a nép ezt eszi. a 2006-os izébe neki kellett volna belebuknia, önmagában, mint pártvezető. ehhez képest országvezető lett. ja, és nem mellesleg ellenzékben építkezett. miből?