Gondolatok a TEK-ről és az állítólagos Orbán-ellenes merényletről

2015 november 29 5:01 du.34 hozzászólás

Kanadai olvasóink egy részéhez talán nem is jutott el az a hír, hogy a Blikk nevű magyarországi bulvárlap szerint két férfi, aki a „Magyar Nemzeti Hadsereg” nevű szervezet tagjai a magyar miniszterelnök és magasrangú fideszes képviselők ellen készítettek elő egy merényletet, illetve lemondásra akarták felszólítani a kormányt. Ezt erősítette meg – közvetve – a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője, Hajdu János. A Magyar Nemzeti Hadsereg nevű szélsőjobboldali szervezet cáfolja és visszautasítja a hírt, hogy Orbán Viktor ellen terveznének egy merényletet, azt azonban jelzik, hogy „ezen rendszer ellen vagyunk.” Egyébként az Amerikai Népszava már 2011-ben írt egy Magyar Nemzeti Hadseregről és „nemzetbiztonsági veszélynek” minősítette a csoportot.

Az alábbi írás azonban Kerék Bárczy Szabolcstól van, amelyben megosztja olvasóinkkal kételyeit a mostani eset hivatalos, fideszes narratívájával kapcsolatban. (A szerk.)

A Terrorelhárítási Központ (TEK).

A Terrorelhárítási Központ (TEK).

Még egyszer a TEK legutóbbi akciójáról, meg a miniszterelnökkel szembeni állítólagos merénylet kísérletről.

1) Ha merényletet tervezett volna valaki Orbán vagy bármely állami vezető ellen, akkor nincs olyan bíróság, amely ne rendelte volna el a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy a TEK állítása blöff.

2) Az alapos gyanút a pénzzel és technikával bőven ellátott TEK elvileg képes lenne megalapozni kiváló felderítő munkával. Erre azonban szemmel láthatólag a) nem képesek vagy b) direkt hazudnak az üggyel kapcsolatban.

3) Hajdu János, Tasnádi László, Pintér Sándorés csatolt részeik összevissza nyilatkoznak most is. Mivel tényekkel nem tudják az állításaikat alátámasztani, ezért nem kizárt a szándékos hangulatkeltésük, a polgárok bizonytalanság érzésének alaptalan fenntartására tett kísérletük. Arra törekszik a kormány, hogy keménykezű, később esetleg jogkorlátozó intézkedéseiket megalapozzák, s ha kell, ehhez valótlanságokat is felhasználjanak. Nem először teszik. Volt az elmúlt húsz évben éppen elég hazugság Orbánék részéről, amibe bevonták a titkosszolgálatokat is. Az Orbán-Kövér-Lázár-Pintér-Habony-Rogán művek működnek rendesen, s bár belül egymással rivalizálnak is, a NER fenntartása mindannyiuk érdeke, mert csak így tudják fenntartani tolvaj hatalmukat, s elodázni büntetőjogi fellősségre vonásukat.

A nemzetközi terrorizmus ellen küzdeni kell, ez alapvető magyar nemzeti érdek is. Az Orbán-kormány azonban aligha ezt teszi: rendre támadja, gyengíti, aláássa a közös európai és euroatlanti cselekvést, s eszközrendszerét sokkal inkább a maga maffiauralmának fenntartására, mint a polgárok biztonságának megerősítésére használja.

Kerék-Bárczy Szabolcs

34 hozzászólás

  • Ez így egy teljesen hiteles következtetés, még akkor is, ha a szerző meglehetősen közelről ismeri a politikai logikát, morált, retorikát, jogot, magukat a résztvevőket, belső mechanizmusokat és IQ rásegítésre sincs szüksége…

  • Egy szóval:
    FéljeTEK!

  • A szerző hitelességét az is aláhúzza, hogy szinte minden magyarországi pártnak volt már”hiteles”, „elkötelezett” tagja, s mindig az aktuális elkötelezettségének megfelelően kommentálta az akkori eseményeket!

  • Különben is, merénylethez nincs szükség szervezkedésre.
    Sőt, aki szervezkedik, az elbukik a magyar földön mindent behálózó felderítő (leskelődő, adatlopó) és jelentő szolgálatok miatt. Magányos elkövető sokkal nagyobb sikerrel indulna a versenyben. Ha bennfentes, akkor esetleg sikerrel járhat. Igazi esélye olyan magányos merénylőnek lenne, akit külső felderítő szolgálat támogat információval.

  • Hajdú János legközelebb majd azt fogja terjeszteni UFÓk vannak a kormányban. Miket is követett el eddig? Izraelben tett látogatása idején égre-földre esküdözött, hogy Magyarország minden eszközzel küzdeni fog az antiszemnitizmus ellen zéró tolerancia. Utána nagy bejelentés, hogy nemzetközi terrorbandát lepleztek le meg fegyverraktárt amiről kiderült kamu. Most Viktor apánk Iránnal kötött valami bizniszt és kijelentette, hogy szorosabbra kell fűzni a kapcsolatokat pláne, hogy megszüntek a szankciók és a közel keleti rendezésben benne kell lennie Iránnak is. Csak úgy mellékesen? A paksi atomerőműben képesek előállítani olyan mellékterméket ami jól jöhet Irán atom tervéhez. Mi jöhet még ez után Hajdú úrtól? Ki tudja de hamarosan ki fog derülni

  • A „kedves Vezető” valamelyik JOBB KEZE azt mondta „nem kellene viccelnünk a TEK-kel”.
    (nem jegyeztem meg melyikük, bele sem akarok gondolni, miket csinál „Nemzetvezető Főtestvér”, a jobb kezével)
    .
    Jogos. De talán először szólhatna a „Kedves Vezető” magán TErrosrista Központjának (=TEK), hogy ne CSINÁLJON bohócot magából.
    .
    Nem lenne szabad, hogy a „Kárpát-medence Fénylő NemiSzerve”. által, közpénzből, főúri kegyként, elszámolási kötelezettség nélkül, osztogatott közpénz milliárdokból, magán hadseregeként működjenek.
    .
    Nem lenne szabad, hogy a főnök mindenkori „Lázálom Lódulásaihoz” alkalmasnak tűnő bizonyítékok tákolgatása legyen a fő feladatuk.
    .
    Nem lenne szabad, kivizsgálatlan, bizonyítatlan, feltevésekkel TV-kbe rohangáljanak, mentegetni a Kárpát-medence, „Capo di tutti capi”-ként, közéletbe furakodott maffia főnökének agymenéseinek kimosására.
    .
    Tovább is van, mondjam még … 

  • lelszi. Ostoba, rosszindulatú hozzászólásokra nagyon ritkán szólok hozzá, de most ez az a pillanat.
    Kerék-Bárczy Szabolcs egy ritka nagytudású ember. Én a hitelességével semmi gondot nem látok, mert ő soha nem volt egyik pártnak se ideológusa vagy katonája, Ő egyszerűen egy profi pragmatikus politikus a saját elvei mentén. De én visszakérdezek. Te melyik pártnak lettél volna tagja körömszakadtodig a sok kloáka közül? Én inkább felnézek rá, hogy inkább az elvei mellett állt mindig ki és nem szegődött el egyik mocsok párttal se.

  • Kerék-Bárczy Szabolcs 1993-ban Antall József mellett/MDF/ kezdte a politizálást, megfordult az első Orbán-kormányban, Medgyessy Péter idején megtarthatta Los Angeles-i főkonzuli posztját, majd az MDF szóvivője és elnökségi tagja lett. Az elmúlt években Bokros Lajosnak adott tanácsokat az európai parlamentben, majd pozíciót kért – sikertelenül – az MSZP-ben és a Együtt-PM szövetségben. Végül tavaly ősszel Gyurcsány Ferenc pártjában, a Demokratikus Koalícióban kötött ki, mindjárt elnökségi taggá választották és őt indította a párt a belvárosi körzetben, ahol elbukott… Láss csodát, most éppen nemzetbiztonsági szakértőként feltámadt, és orbánozik ezerrel !

  • kende, ne untass mostmár senkit ezzel nem tudom, hányadszorra. Válaszoltam előtted erre érdemben. Akkor szólj, amikor majd Medgyessy vagy Szily módra a diktatúra mellet áll majd ki..

  • Már 1990 től vártam, hogy mikor „teszik el lábalól” Orbánt? !
    Egyáltalán nem csodálkoznék, hogy ez a hír igaz lehet!

  • Christopher Adam

    1990-ben Orbán lényegében egy anarchista-liberális volt. Akkor ki akarta el tenni láb alól? A jobboldaliak?

  • Nagyon sokan látnák szívesen holtan Orbánt az tény, de ez amit mostanában a TEK művel az szimplán tudatos hisztéria- és hangulatkeltés.

    Addig kiáltanak farkast, amíg éles helyzetben már senki nem fog fittyet sem hányni rá (legyen az terrorista, vagy merénylő, vagy bármi más..), ez ezért veszélyes amit a TEK-el művelnek felelős vezető politikusok a kényük-kedvük szerint, ám de „legalább” hozzá nem értő módon.

  • Miklos Banfi
    -„Kerék-Bárczy Szabolcs egy ritka nagytudású ember.” A nagy tudás és a köpönyeg forgatás nem zárja ki egymást, pusztán az illető elkötelezettségét teszi kétségessé!
    – Pillanatnyilag a DK szekerét tolja, de ezek szerint az nem egy „mocsok párt”, vagy ilyen „egy profi pragmatikus politikus a saját elvei mentén”?

  • Kerék-Bárczy Szabolcs
    A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
    Kerék-Bárczy Szabolcs (Székesfehérvár, 1971. március 25.–) közpolitikus, szakközgazdász.
    .Pályája
    Pályáját a miniszterelnöki hivatalban kezdte: a miniszterelnök kabinetfőnökének titkára volt 1992-től 1994-ig, majd az MDF országgyűlési képviselőcsoportjában képviselő tanácsadójaként, az MDF frakció gazdasági kabinetjének titkáraként dolgozott, 1995-ig. Közben 1994-95-ben a Külkereskedelmi Főiskolán adjunktusként oktatott. 1997-98-ban a Matáv Rt. lobbistájaként tevékenykedett, majd 1998-99-ben visszatért a Miniszterelnöki Hivatalba mint a miniszter kabinetfőnöke. 1999-2001 között a külügyminiszter főtanácsadójaként, majd 2001-től három éven keresztül a Magyar Köztársaság Los Angeles-i főkonzuljaként szolgált.
    Politikai tevékenysége
    1997-2001 között a Magyar Távirati Iroda Tulajdonosi Tanácsadó Testületének Országgyűlés által választott tagja volt. 1999-ben a German Marshall Fund ösztöndíjasa. 2007-től 2010-ig a Magyar Demokrata Fórum szóvivője és a Külügyi Kabinet vezetője, 2008-2010 között az MDF országos elnökségének tagja. 2009-2013 között Bokros Lajos európai parlamenti képviselő tanácsadója, 2011-2013 között a Szabadság és Reform Intézet ügyvezető igazgatója. 2013-ban belépett a Demokratikus Koalícióba, amelynek színeiben a 2014-es országgyűlési választáson veszített a budapesti 1. sz. országgyűlési egyéni választókerületben. A 2014. október 12-i önkormányzati választásokon a DK XII. kerületi list

    Gyurcsány Ferenc
    Elnökségi tagok:
    Ara-Kovács Attila
    Avarkeszi Dezső
    Borka-Szász Tamás
    Debreczeni József
    Élő Norbert
    Gy. Németh Erzsébet
    dr. Kakuk György
    Kerék-Bárczy Szabolcs
    Vágó István
    Varga Zoltán
    Nem rosszindulatilag : de két párt elnökségi tagja !A pártok nem saját katonát nemigen szoktak ilyen magas posztra emelni.
    Nagy Tisztelettel.

  • „Kerék-Bárczy Szabolcs egy ritka nagytudású ember. Ő egyszerűen egy profi pragmatikus politikus a saját elvei mentén…”
    Ezt nehéz röhögés nélkül olvasni, ugyanis a választók soha semmilyen posztra nem találta alkalmasnak, mindig csak benyomták a mecénásai a megüresített helyekre.
    Ő csak szeretne politikus lenni, de eddig amihez nyúlt, csak elgyengült. Fletó ötlete, miszerint már „konzervatív, jobboldali” tagja is van az elnökségének – tehát lefedjük a politikai palettát – szintén röhejes, semmiféle többletet nem ad a missziójához (szerencsére).

  • Jól van fijjuk. Én elmondtam a magamét és nagyon úgy tűnik, hogy egy szóval se tudtatok cáfolni.
    Mondjátok: Nem, nem okos… Milyen politikus, aki nem pártkatona?… (még azt is aláírnám, hogy nem jó politikus, attól még nem kisebb a szememben). Mondjátok, hogy nem elvhű, de azt már indoklással kérném.. Ja, és még írjatok verseket is hozzá. Röhögtök? Tegyétek a tükör előtt: jót tesz!

  • Az emberek politikai hozzáállása az évek -évtizedek- alatt változhat.
    Lehetnek jobboldali platformon állókból liberális demokraták , mert felismerték hogy a hazai jobboldal csak az ország kifosztására szakosodik.
    Ez a gondolkodásbéli változás tiszteletre méltó dolog, bár eléggé elvétve fordul elő.
    És vannak -szépszámmal- olyan , régebben habzó szájjal politizáló komcsik , akok mostanra horthystává züllöttek.

    Úgyhogy tÓTH pÉTER meg NÁCI CSÁRLI : előbb nézzetek szét a saját házatok tájékán és felejtsétek el a Kerék-Bárczyt !!

  • Bírom mikor LELSZI a pragmatikus náci itten pragmatikussággal vádol olyanokat akiknek a jószándékához kétség sem férhet.
    Mindezt két név alatt teszi az a náci agitpropos senki , nehogy valahogy elsikkadjon a szép szavak köntösébe bujtatott mocskolódása.

  • Bánfi Miklós !

    Mindent elmondtál a nevemben is Kerék – Bárczyról, semmit nem tudnék hozzátenni, és szerintem felesleges is minden szó, betű!

    Nincs semmi ellentmondás az életrajzában és ezt ők is pontosan tudják, hisz egész eddigi életét a külügy, a külgazdaság, a diplomácia és az Európai Uniós gazdaság/pénzügyi tanácsadás területe határozta meg.
    Az MDF-ben kezdte, majd 2007-2010-ig szintén az MDF szóvivője, külügyi szakértője tanácsadója, majd 2008-2010-ig az MDF elnökségi tagja, annak az MDF-nek akinek Bokros volt a miniszterelnök jelöltje!
    Nincs tehát abban semmi különös, hogy 2009 és 2013 között ugyanennek a Bokrosnak ad tanácsokat az Unióban akit az MDF delegált eme posztra.

    Dávid Ibolya felismerte, hogy az MDF-nek szakemberekre van szüksége, így tudta Kerék-Bárczy mellé Bokrost is megnyerni, aki vitán felüli szakember, konzervatív alapállása és hatalmas szaktudása rengeteget tudott volna használni annak a pártnak ahol Ibolya asszony kicsit túlgaloppozta magát az ide oda bokszolgatással – sajnos későn ismerte fel, hogy ő itt max. szép lehet,de okos nem, a tevőleges feladatokat és a stratégiát jobb ha szakemberekre bízza…
    Az MDF vesztett,meg is szűnt – ez után Kerék-Bárczy nem szórt homokot a fejére, nem szaggatta meg a ruháit, nem is ment világgá, a született külügyes és diplomata kereste és meg is találta a számára elfogadható utat, mely a demokrácia és a jogállam mentén képzelte és képzeli a továbbiakban is a tevékenységét !

    Amikor Orbánnak adott tanácsokat – külsősként – nem lett automatikusan Fidesz tag – ez akkor még nem volt kitétel sem a tanácsadáshoz, sem a kormányzati tevékenységhez!
    1990től a 2013-as DK-s pályafutásáig, amikor is elnökségi tag lett, egyetlen párthoz volt kötődése, és az az MDF!

    Nincs ebben semmi összeférhetetlen. Én Is egy abszolút nagy tudású, szimpatikus megjelenésű úriembernek találom.

  • A nácik rühellik az úriembereket.
    Talán mert saját törpeségüket érzékelik mellettük.

  • Rég nem néztem be ide……pár normális és értelmes hozzászólást
    azért olvastam,de ugye az alagsorban lévő liberálisok,akik évek helyett csak uszítani,fröcsögni tudnak megint remekeltek Geyzával
    az „úriemberrel” az élen.
    Az iszlám terroristákon kívül,sajnos vannak magyar szélsőségesek is akik veszélyt jelentenek nemcsak a védett személyekre,de a kisemberekre is,tehát jogos a megelőzés,figyelés!
    Persze azon csak röhögni lehet,hogy ezek a derék emberek régi fegyvereket gyűjtenek és rendszeresen találnak az erdőkben….
    a robbanószert meg tüzijáték céljából gyártják….Hát nagyon jó!

  • Marcsi, egyből hazugsággal kezdi? Rég nem nézett be ide… ahhahhaha 😉

  • Kerék-Bárczi Szabolcs nekem is szimpatikus, de egyetlen pontban azért vannak kétségeim: Azonnal bekerült a politika csúcsára. Hogyan? Miért? AKármilyen tehetségesnek látszik is valaki végzős egyetemistaként, azért ez túlzás. Ehhez nem elég a tehetség, ehhez valaki valakijének kell lenni.
    Csak – bár méltatlan – összehasonlításképp, de gondoljunk Deutsch Tamásra és az ő miniszterségére. Ott más gond is volt, nem is végzett még, arrogáns meg inkompetens is volt, de a helyzet hasonló.

  • Kösz HunCanada, nem mintha kedves ellenszólóim most egy pillanat alatt megingattak volna, de azért jó, hogy vagyunk egy páran, akik nagyon hasonlóan gondolkodunk, ha nem is többségben:) Le a bolsevizmussal:):)
    Endre: Rá se ránts, a szerző kapcolatait nem ismerem, de annyi biztos, hogy Szijjártó tárcáját már a gimnáziumban jobban el tudta volna látni, mint ő… Vannak akik már fiatalon is jól teljesítenek, vannak akik még 50 év tapasztalat után se.. Nem kell ezt túllihegni. Miért, a mai fidesz vezetésben is volt egy-két igen alulkvalifikált még 89-ben, aztán voltak a tehetségesebbek, akik 94-ben ott is hagyták őket:)

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Geyza kiegészítéseként:
    .

    tóth péter és náci-csárli előbb nézzék csak meg pl. az ő szeretett kövér házelnöküket, orbanini legközelebbi barátja, kollégiumi szoba, harcos és munkatársát…

    Hol is dolgozott azelőtt ez setét dózsakoponya… ?
    Az MSZMP …..x intézetében, mint politikai munkatárs !

    Akkor hát miről, illetve kiről is pofáznak ? Uraim, eltévesztették a házszámot.

  • Tisztelt stb!

    Kihagytad Pozsgay és Szürös elvtársakat, akik a legfelső vezetésből egyenesen . r e n e g á l t á k . át magukat a szélsőjobbhoz.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    Valakivel keverni tetszik, hisz nekünk a legkártékonyabb a nemzeti köntösbe bújtatott liberális. Ilyen Kövér is.

  • charlie
    2015 december 2
    8:27 de.
    Köteles Laca, mint „nemzeti köztösbe bújtatott liberális”?
    Hülyéskedni tetszel…

  • Úgy látom teljes a káosz : mindenkire lehet mondani hogy náci,hogy liberális,hogy kommunista,hogy mszmp-és,hogy mszmp-ésből lett szélsőjobbos,,nemzeti köntösbe bujtatott liberális,stb.stb.stb.ezt itt megfejteni nem lehet mi a jó,egy biztosnak látszik: amire Ti azt mondjátok ,hogy az jó ember –az biztosan az,ebből engedni nem lehet,meghogy a ” másik ” az csak hülye lehet.Csodálatos kavalkád! ezt nagyon szeretem.Nagy Tisztelettel és Üdvözlettel!

  • falusi,tóth,
    Mindannyiunknak van egy elképzelése egy szebb és jobb világról, ehhez állítjuk be azt a mércét is, amivel a politikusokat mérjük. Szerintem nincs ezzel semmi gond.

  • HunCanada!

    Nem én szoktam hazudozni és miért is tenném?
    Azon kívül,hogy Gyurcsány,Vadai és a többi lecsúszott ellenzéki erőlködik(de minek? jobb híján),az bizony igaz,hogy ha nem is iszlám,de magyar szélsőségesek próbálkoztak a Szentendrei úton Pestre eljutni, egy csomó fegyverrel és robbanószerrel….először elengedett pár embert a bíróság,aztán most mégis többen előzetesben vannak!Érdekes!……
    Tudja én itthon élek és akár magyar, akár iszlám terrorista akar merényletet elkövetni,az eredmény nekünk ugyanaz vérengzés,sebesülés vagy esetleg halál!
    Na próbálja ezt felfogni „kintről”!……
    merénylet

  • HunCanada!

    Valóban rég nem néztem be,mert tartalmasabb szórakozásom is akadt,több cikket is töröltem,nem válaszoltam,nem szóltam hozzá
    még azokhoz sem, amiket netán elolvastam…. (nem ért annyit,hogy vitatkozzak elvakult emberekkel és valótlan állításokkal)…..)most kivételt tettem,szakítottam rá pár percet,többet nem érdemel!

  • Kedves Tóth Péter!

    valóban mindenkire lehet mindent mondani,de előbb utóbb minden kiderül:nem mindenki náci, aki másképp gondolkozik, és ugye nem mindenki hülye…meg sok régi MSZP (MSZMP-és)is ha akar lehet becsületes és magyar!(egyre több ilyen van szerencsére!)
    Na ez azért sokunkat reménnyel tölt el és megvigasztal…..