Bruck András: Jelentés a slamperájból

2016 január 9 10:30 de.32 hozzászólás

Momentán az őszinteség az egyetlen békés fegyverünk.

Elmondani, amit látunk, hallunk, érzünk, tudunk. Nem azt, amit szeretnénk, amiben bízunk, amit remélünk, hanem azt, ami van: a kollektív lecsúszást, a gyakran egybefonódó egyéni és közösségi kilátástalanságot, az öngyilkos nemzeti önfeladást.

Vagy a tükör volna ilyen torz?

Mondták nem egyszer, természetesen gúnyosan, hogy engem olvasva azon kezdenek tanakodni, melyik karjukon vágják fel az eret. Nehéz döntés, elismerem, de még mindig jobb ezt saját magunknak megtenni, mint rábízni a hatalmon lévőkre.

Merthogy pontosan ez jár a fejükben.

Még sincs sztrájk, munkabeszüntetés, népszavazás, nincs semmilyen érdemleges ellenállás, a demokratikus intézmények csúcsán ülők, azaz a legfőbb ügyész, az államelnök meg alkotmánybírák árulása miatt pedig a miniszterelnök mindenféle fék és kontroll nélkül maradt.

Akkor legalább igazmondás legyen, amikor és akinek módja, alkalma nyílik rá. Mert talán a többség mégsem szeretne még, ki tudja hány évig ebben a csökkent értelmi képességű és a szocializmushoz hasonlóan megjavíthatatlan rendszerben élni.

Ezért nincs más lehetőség, mint őszinteséggel feltölteni azt a teret, amely, mondjuk az világelső magyar egyetemi tandíjak és a szintén világelső magyarországi rák- és mindenféle egyéb halálozások iszonyatos számai között van. Elvégre ebben a térben játszódik az életünk: itt ébredünk, fekszünk, élünk, halunk.

És ha már halál: hivatalos adat, hogy tavaly, az első hét hónapban kilenc százalékkal több magyar halt meg, mint 2014 első hét hónapjában, valamint 2010 óta évenként tízezerrel fogy a 15-65 közötti korosztály.

Nem magától. Megöli őket a rendszer, amelyben élünk.

Íme, a jogrend után már hiányzik a nemzetfenntartó másik két pillér is, az egészség és a tudás.

És mi erre a magyar kormány válasza?

Például egy stadion irdatlan költséggel Szegeden, személyesen a püspöknek, de nem a Vatikán építi neki, hanem az elnyomott, kifosztott, a kórházak kijárata helyett mind gyakrabban a kórházak hullakamrájának bejáratán áttolt magyar nép.

Test, lélek, szellem – egyformán pusztul mind, és nem a globalizmus pusztítja őket Magyarországon, nem is a liberalizmus, a kommunisták vagy a menekültek, hanem a miniszterelnök. Ő maga pedig se nem globalista, se nem liberális vagy kommunista, hanem egy könyörtelen despota. Az adatlapja többi rovata meg teljességgel érdektelen.
Megoszthatnánk ugyan a felelősséget közte és kormányának tagjai között, de ez számára felmentés lenne. Nélküle Magyarországon ma egy játszóteret nem építenek át, így a kormánytagok bűnrészessége jobbára abban áll, hogy részt vesznek az ország és a benne élők tönkretételében.

Elnyomásfok-méricskélők, slamperájt látók hiába lavíroztok, ti sem fogjátok megúszni. Ez a rendszer csak egyre rosszabb, gonoszabb lesz, de mire ti is rájöttök, addigra már késő.

Bruck András

Gloomy Sunday / Andy Gunawan.

Gloomy Sunday / Andy Gunawan.

32 hozzászólás

  • Göllner András

    @Bruck András

    Nem a rájövéssel a gond, hanem a semmittevéssel.

    2014-ben a választásra jogosult szavazóknak már vagy 73%-a rá jött, hogy elege Orbánékból, és nem a Fideszre szavazott. Ettől a rájövéstől függetlenül, a FIDESZ mégis besöpörte a mandátumok két-harmadát.

    A magyarok többsége tudja, hogy maszatos a rezsim feneke, és még maszatosabb azé a társaságé, amely a Fidesz fészkéből repült be a magyar közéletbe és alig várja, hogy át vegye a vezetést. A két kártékony ragadozóval szembeni semmittevéssel a gond, és azzal, hogy a demokratikus ellenzéki pártok szervezettsége, képessége a béka segge alatt lötyög – csak azt várják, hogy na, majd csak egyszer megunja a nép a FIDESZ_JOBBIK párost és akkor a hatalom végre az ő ölükbe fog hullani. Itt állunk most, két évvel a következő országos választás előtt. És eddig semmi jelét nem látni, hogy ez az álláspont megváltozna egyhamar.

    Nem ereket kellene vágni hanem gyökereket kellene eresztenie a demokratikus pártoknak a nép soraiban, és megtanulni, hogy kell emberközeli, helyileg erős és intézményesített hálozatokra építő tömegpártrendszereket működtetni. Ez fárasztó munka. A magyar értelmiség, közszereplő, politikai osztály (a FIDESZt és a JOBBIKOT leszámítva) jobb szereti az erét vágni, másra mutogatni, kussolni, újságcikkeket és beszédeket mondani, illetve lelécelni, mint dolgozni. A demokratikus pártmunkához se türelme, se érzéke, se tapasztalata.

  • Ha Bruck úr annak a bizonyos hvg-cikknek a másik felét is elolvasta volna, közölte volna, hogy a születések száma is nőtt. Három százalékkal. Ebben a 3 százalékékban az én kis Ákosom is benne van. Egyébként Magyarország nem slamperáj, hanem a mi közös HAZÁNK ! (Még akkor is, ha a rendkivüli influenza-járvány itt is szedte az áldozatait.)

  • Két András már kitett magáért, az biztos. A cikk is kitúnő és az első hozzászólás is. Jó lenne, ha pár százezren elolvasnák és meg is értenék. De ezen a ponton sajnos pesszimista lettem:(

  • Evelin, Ön komolyan gondolja, hogy ez a közbevetése bármennyire is releváns? Egy nagyon alacsony bázisról egy 3%-os növekedés nem hogy ellentmond a cikk IGAZI tartalmának, hanem még alá is támasztja..
    Hagyja a statisztikai torzítást a kedves kormányára, aki erről tökéletesen gondoskodik. A KSH-t már csak azért tartják életben, hogy legyen kire hivatkozni, mert a szakmai hitelét már kiölték.

  • Igen Evelin, a Hazám! Épen ezért utálom, hogy erőszakos tahók slamperájt csinálnak belőle…

  • Kedves Bánfi Miklós!
    Ne haragudjon, de miután fotója után mérnöknek gondolom, csak leirok még pár sort. Egy 10 milliós Magyarország miért számit alacsony bázisnak, (az lenne, ha egy 10 ezer fős községről lenne szó.) Németországban a születések száma az utóbbi 6 évben 12 százalékkal csökkent… Ami engem illet, német-szakos tanárnő vagyok, „korán” mentem férjhez, férjem jól kereső (rengeteget dolgozó) térinformatikus-mérnök vállalkozó. „Unalmamban” teológiát is végeztem, s urambocsá templomba is járunk. Rengeteg kisgyerek nyüzsög a vasárnap reggeli diákmiséken. Ugy döntöttünk férjemmel, hogy veszünk egy családi házat Pest vonzáskörében, kihasználva a „tizmilliókat”. Legyen két kishuga még Ákoskának ! (Irány a 3,1 százalék Slampországban…!)
    Ami meg a német jövőt illeti! Egy primitiv női okfejtés: Ha a német önmegvalósitó nő ódzkodik több gyermeket világrahozni a német férfiaktól, akkor a magányos muszlim férfiaknak fognak szülni hatot, vagy a családosaknak (második feleségként) négyet…?

  • Evelin !

    Nem sokáig bírta nélkülünk, az már biztos!
    Ám a kedves nagypapát megkérhetnéd,hogy bizonyos statisztikai adatok helyes értelmezését magyarázza el, ha már önállóan nem megy!
    Úgy egyébként a saját GYEREKEM (bocsi, tőled tanultam, hogy a fontos dolgokat csupa nagybetűvel – gondolom vigyázz állásban – kell írni)legalább olyan fontos és kedves a számomra mint hazám, de attól még „slamperáj” volt sok szempontból kisebb korában, sőt bizonyos dolgokban még ma is az, csak hát változtak a súlypontok -:))))))
    De attól még imádom … !

  • NA kedves urak : így erősítitek egymást,ha más hozzászóló nincs , hiába olvassák el százan.
    Miklós :
    „releváns=

    A tárgyhoz tartozó, idevágó; fontos, lényeges, meghatározó.”
    lehet választani.
    Végszóhoz : akkor majd jönnek az utódpártok (mszmp)és rendszerei,mszp-szdss,meggyesi-gyuriferi-bajnai félék ez százszor jobb lesz ! Előre!
    A cikk egy-egy része felér egy bujtogatással,forradalomra való felhívással.
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • Kedves Evelin, tisztelem a véleményét, de sajnos nagyon nehezen találok egy mondatot is, amit sajátomnak érzek. Nem veszem sértésnek, a mérnökségemre tippelését, de abban se találhatott volna távolabbit:) Közgazdász, zenei menedzser és coach diplomám van. Bizony a statisztikához is konyítok egy picit és tudom, hogy mit írtam.
    Tóth barátom, az első felével egyetértek, a második az már csak zsigeri fröcsögés. Majd amikor az ellenzék hozza fel ezeket a baloldali hősöket, akkor lehet értelme ezekről beszélni.. Ott tartunk, hogy az ország egyelőre tovább süllyed a végtelen iszapban… A többi a cikkben és GA írásában nem is szorul kiegészítésre..

  • Evelin
    2016 január 9
    5:44 du.
    Tessék jobbhan figyelni a számokra..

    „Ezer lakosra 9 élve születés és 15,1 halálozás jutott. Az előbbi 0,3, az utóbbi 1,7 ezrelékponttal magasabb a 2014. január-áprilisinál. A természetes fogyás mértéke (1,4 ezrelékponttal) 6,1 ezrelékre emelkedett. Az év első négy hónapjában ezer élve születésre 3,9 csecsemőhalálozás jutott, ami 1,0 ezrelékpontos csökkenést jelentett az előző év január-áprilisihoz hasonlítva. A házasságkötési arányszám 2,3 ezrelékes értéke 0,2 ezrelékponttal magasabb volt, mint egy évvel korábban. (MTI)”

  • A cikk egy statisztikai adatból indul ki, mely rögvest átvált a rendszerre, melyben élünk s levonja azt a következtetést, hogy mindenért a zsarnok miniszterelnök tehet. A rendszer alatt a szerző nyilván pl egy ápoló, főápoló, kórházigazgató, megyei elnök, kormánymegbízott, miniszter, miniszterelnök hierarhikus lépcsőjét értheti, ha eljutott a statisztikai adatból rögvest a zsarnok miniszterelnökhöz. Ezen kívül a cikk mellőz mindenféle ok-okozati összefüggést, csupán annyit jegyez meg, hogy a kormány stadiont épít. Ezen űrt talán pillangó-effektussal akarja magyarázni a cikk szerzője. E szerint ha egy brazil őserdőben felszáll egy lepke egy virágról akkor a szárnya által keltett légmozgás olyan hatással bírhat a világ időjárást befolyásoló összetett rendszerére, hogy az a japán partoknál tájfunhoz vezethet. A múlt heten lázban feküdtem az influenza miatt s ilyen alapon a gonosz Orbán Viktort kellett volna szidnom azért, mert stadion épít.

    Amúgy megjegyzendő, hogy a szerző a megfelelő felsorolásba illeszti a liberalizmust, a kommunizmushoz és a migránsokhoz. Végre kezdenek rájönni, hogy hol is van a helyük.

    S hogy kinek mire is kellene rájönni itt egy cikk, amin esetleg el kellene gondolkodni: http://mandiner.hu/cikk/20160110_csizmadia_ervin_liberalizmus_es_liberalis_demokracia

  • tropa
    2016 január 10
    9:13 de.
    Formallogikából elégtelen..
    Tod, opk és okozati összxefüggések.
    Más. Citálnád nekem a 2OO9-es egészségügy költségvetését, meg mondjuk a 2O15-et?

  • Nemmontam.. A Nemzeti jövedelem százalékának az arányában..

  • Falusi, nem hiszem, hogy nekem kellene bármit is citálnom. Ha nem értesz egyet azzal amit írok, s ennek cáfolatáról véleményt szeretnél alkotni, örömmel veszem. Linkelj mellé amit csak szeretnél, én rákattintok s megnézem.

    Vagy ha megkérsz ilyenre, adj valami indokot erre, hogy pl. telefonról netezel, s ezzel nem lehet ilyet kikeresni, s akkor is csak talán fárasztom magam kutatással.

  • Maradt még egy fegyverünk:
    a humor.
    A király meztelen. Már régen az. Ideje volna kinevetnünk!

  • Falusi úr, köszönöm !
    Mindenki olyan számokat gyűjt ki, amelyek neki adnak igazat. Én pl. a KSH Gyorstájékoztatójában (2015.V.27) azt találtam, hogy : ” 2015 első negyedévében 22014 gyermek született, 3,3 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában.”

  • Hát Miklós Barátom nem mertem volna gondolni ,hogy a második felével is így egyetértünk,mármint azzal,hogy a cikk és GA írása nagyobb fröcsögésre sikeredett , mint az enyém,valószínű nagyobbak az egyetemi végzettségük( vagy a mellényük).
    Ha nem látnád ezek az urak ott vannak ill. lopóznak vissza a politikába,egyiküknél még óriási nyugati segítség is volt ,de mivel nem sikerült neki-gyorsan háttérbe vonult.Mondjuk Horn Gyulára már nemigen számíthatnak.Köszönöm.
    Tr.:Tehetetlenségükben nem tudják csak a Miniszterelnököt hibáztatni mindenért.Úgy gondolják ha mindent Őrá fognak,ha mindenért Őt hibáztatják ez a legjobb megoldás a lejáratására,innentől meg aztán jönnek a különféle jelzők,nem egyet a régi Németországból idecitálva,hogy még bizonyítottabb legyen ” igazuk”,és akkor jön a végső döfés :hát ilyenek ezek a magyarok és ilyen Magyarország.És már kész M.-o.lejáratása.Persze ők ezt nem teszik,mert szeretett hazájuk.Legalábbis így gondolják.
    A migránsok vonuló tömegét sikerült Mo-ról kivezetni, …” Test, lélek, szellem – egyformán pusztul mind”…,
    ezt már elvégezték a : ” liberalizmus, a kommunisták „, most beköszöntött a globalizmus is,ez is meg fogja tenni hatását, és majd és az átvonulókat meg majd visszakapjuk,hogy nálunk is rendetlenkedjenek egy kicsit.
    hát hiába , a dolgokat kitekerik! Vagy nem?
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • Evelin, a statisztika az egyik leghatékonyabb propaganda fegyver. Ennek oka, hogy az embereknek van egy olyan pozitív előítélete, hogy a számok nem tudnak hazudni. Így aztán az átlagember ezáltal nagyon könnyen befolyásolható, hogy azokat a számokat hogyan tálalják. Még ha ne adj Isten igaz is a szám, amit a Fidesznek már el se kell tortíttatnia a KSH-val, azt egy dilettáns, mint Ön, olcsó áron rosszul értelmezi. Azoknál, akik ismerősek a statisztika világában, azok pontosan tudják, hogy ez nem így van. Remélem ez ad egy impulzust Önnek, hogy vegyen egy féléves gyorstalpalót statisztikából, ami egy nagyon érdekes tudomány:)

  • Egyetértek a szerző céljával, tárjuk fel a valóságot! A patetikus mondatok mellé jó lett volna néhány konkrét eset is. Kertész Imre állítólag itthon olcsóbban kapja a gyógykezelést, ezért jött haza. Idehaza, ha van pénzed vagy orvos ismerősöd, megcsinálják a laborodat egy órán belül. Ha nincs, akkor előfordulhat, hogy háromszor kérnek székletmintát a rákos betegtől, mert eltörték az üveget vagy ilyesmi (megtörtént esetek). Az előző kormányok szar eü-éhez képest most az a változás szerintem, hogy sokkal több beteg hullik ki a rendszerből, ilyen azért régebben nem volt jellemző. Most a csóró beteget kis túlzással a műtőasztalról szinte rögtön az utcára tolják, lássa el magát, ahogy tudja … Márha nem a beteg műti magát.

  • Miklós Bánfi,
    lehet, hogy közgazdász, zenei menedzser és coach diplomája is van,(csak ne használja!),- de amellett egy felfuvalkodott tahó. Üdvözlettel a dilettáns Eveline.

  • Jichak Perlmutter

    Evelin
    A legmagasabb terméshozam általában a nagyon szerves – nem akarom mondani, hogy agyontrágyázott – talajon jelentkezik.

  • Tóthkám azé ANNYIRA undorító ez a maga mézesmázos ál-tisztelettudása , nemgondolja ?
    Engemet például a maga írási stílusa egy hernyó tekergőzésére emlékeztett…nagyon sajnálom öregem.

  • Jichak Perlmutter

    Hazai Lámpa! (5,08)

    Hát nem fogod elhinni, de tegnap délelőtt jómagam is éppen leletre várakozván az egyik tízezreket ellátó óbudai rendelőintézet labor-előterében, amikor a részleg ajtaján papír(!) reklámszatyorral a kezében nagysietve megjelent egy szerencsétlen ürge. Alighanem a hivatalos szállító, v. sofőr… Szóval, annyira telt volt ez a szatyra, hogy a két fogantyút csak nyitott tenyérrel, azaz a jobbkeze széttárt, mármár szinte kiegyenesített ujjaival volt képes átfogni. A ballal a jobbkezének nem segíthetett, mivel azzal pedig a kilincset volt kénytelen babrálni… E hevenyészett, „lélekvesztő” hordozóeszközből színültig kikandikáló tartalom jól láthatóan, mindenféle vért és vizeletet tartalmazó üveg és műanyag akármicsodák és az azokat megtartó állványszerű alkalmatosságok voltak. Amint rápillantottam, egy pillanatra az az érzésem támadt, hogy te jó ég, ez füles zacskó, ezt a terhelést és nyomást nem sokáig fogja bírni… Az események azonban gyorsan pörögtek…
    Miután szegénynek sikerült a labor ajtaját becsuknia, így egyensúlyozva igyekezett a kijárat felé, mikoris alkalmi szállítóeszköze csütörtököt mondott és a teste széjjelszakadt, s a láthatólag felcédulázott minták épp a kijárati ajtó szárnyai között le, illetve szanaszét potyogtak és gurultak… Jajjj!
    Mindez talán hidegen hagy engem is, ha a lelet-kiadó hölgy nem éppen akkor, azt közli hárommal előttem álló beteggel és a mundér becsületét védve, erőltetetett kedvességgel bár, de a körme szakadtáig magyarázza, hogy most meg adjon újra vizeletet ebbe a műanyag pohárba, mert az ő 3 napja leadott mintája bizony ismeretlen okból és körülmények között elveszett. A kedves beteg kérdésére azt válaszolta, hogy nem zárható ki az sem, hogy a régi összetört…
    Aztán még ráadásképp a következő, előttem álló beteggel ugyanez játszódott le… Na! No comment. 🙁

  • már mondtam neked geyza : te csak geza maradsz!

    Néha gondolkodni is kell tudni nemcsak zsebből támadni,ti ezt nem szeretitek úgy látom–aki meg azt teszi az hűje a szemetekben–hát ilyenek vagytok.
    A rohadt alma is undorító tud lenni—de jó pálinkát lehet főzni belőle—ha egy kicsit tovább rohad,sok sikert hozzá.És Én ezt nem sajnálom.
    Nagyon Nagytiszteleti Üdvözlettel most kimondottan csak gezának.

  • Én azért szeretem a sportot, mert ott nincs mese. A fizikai, technikai képesség könnyen mérhető. Ha valaki 20 kilót vagy 200 kilót emel fel, ott nincs min vitatkozni. Itt viszont egy 80 IQ-s hozzászóló, aki egész életében a kisebbségi koplexusai legyőzésén szorgoskodott, most minden tisztelet és következmény nélkül betámad egy 150 IQ-snak, aki egész életét a tudásvágyának kielégítésének és annak felhasználására szentelte. És mit ad Isten, az előző sokak szemében még győz is:)

  • Miklós :az ő előző bejegyzése hány IQ-volt vajon? Ezt nem vetted észre?—-Ja? Persze az nem számít!!!
    Innentől kezdve nem vagyok hajlandó bejegyzésének szintjére leereszkedni!!!Köszönöm,hogy felhívtad rá a figyelmet.De úgy érzékelem Te is 150 felett vagy . Gratulálok Nektek.
    Nagytiszteleti Üdvözlettel!!!

  • Ugyan Totkám.
    Most mit izél itten ?
    Az én IQ.-m olyan 45 körül mozog , híres jappán tudósok is vizsgáltak hogyan tudok életben maradni.
    Attól még útálhatom magát nem ?

  • Te nem érted én mit mondok én nem értem ő mit mond, jól megvagyunk:) Ha rólam beszélsz, akkor ezek szerint a múltkori rám nézve hízelgő bejegyzésedet is nullifikálod, ahol pont a kultúrális és tárgyilagos stílusomat dicsérted? Jajj:(

  • Geyza, akkor már tudom, hogy ki vagy:)
    2 hete a Csizmadia mondta szóról-szóra, hogy neki csak 45 IQ-ja van, miközben alaposan felvázolta az Orbán-Simicska háború teljes elemzését Kálmán Olgának.. Nagy volt.. Ennyi IQ-val meg mentesül a felelősségre vonás alól:)

  • Az érvénytelenítés érvénytelen.
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • Evelin
    2016 január 11
    2:01 de.
    T. Evelin.
    Itt az összes adatot megtalálja. Évekre, megyékre lebontva..

    http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wns001.html

  • Kakaóbiztos számítógépet!!!