Vancouverben paprikaspray támadást szenvedtek szíriai menekültek

2016 január 10 11:40 de.9 hozzászólás

Egy ismeretlen férfi paprikaspray-jel támadt rá körülbelül száz szíriai menekültre és muszlim közösségi szponzoraira Vancouverben. A támadásban összesen tizenöten szenvedtek könnyebb sérüléseket, akiket a vancouveri tűz és mentőszolgálat kezelt. Adam Palmer, a nyugati-kanadai város rendőrkapitánya egy gyűlölet által motivált bűncselekménynek nevezte a támadást.

„Egyetlen egy férfi cselekedete rossz fényt vetít arra a sok pozitív munkára, amit közösségeink végeztek annak érdekében, hogy befogadhassuk a szír menekülteket”–tette hozzá Palmer.

Adam Palmer

Adam Palmer

A Muslim Association of Canada Centre előtt álltak csoportban szír menekültek és a helyi közösség tagjai, amikor  egy biciklin lévő férfi oda ment a csoporthoz és nőket, gyerekeket és férfiakat egyaránt paprikasray-jel  támadt meg. A menekültek éppen egy közösségi vacsorán vettek részt és indultak volna vissza azokba a szállodákba, ahol el lettek szállásolva.

A legtöbb menekült ugyan meglepődött és visszataszítónak találta az esetet, de amikor a CBC közszolgálati televízió meginterjúolt több érintet személyt Vancouverben, a válaszokból általában kiderült, hogy ettől az incidenstől nem lett sötétebb, negatívabb képük Kanadáról. Többen megerősítették, hogy hálásak a kanadai szövetségi kormánynak, illetve a befogadó kanadai társadalomnak.

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnök „a gyűlölet undorító példájának” nevezte a vancouveri támadást. „Ez nem tükrözi azt a meleg fogadtatást, amit a kanadaiak nyújtottak”-tette hozzá a kormányfő.

Rona Ambrose, az ellenzéki konzervatív párt ideiglenes vezetője is elítélte a támadást és reményét fejezte ki, hogy az elkövetőket elfogják és bíróság elé állítják.

Larry Campbell, Vancouver korábbi polgármestere, aki jelenleg szenátorként szolgál „egy őrültnek” nevezte az ismeretlen támadót „aki valószínű, anyukája basementjében él.”

„Sértőnek találom, mert nem szeretném ha azt gondolnák, hogy ilyen Vancouver”–tette hozzá a szenátor.

John McCallum, Kanada bevándorlási minisztere egy nyilatkozatban szögezte le: „ez egy támadás nemzeti értékeink ellen és ellentétes azzal a kedves fogadtatással, amit a szíriaiak tapasztalhattak országszerte.”

9 hozzászólás

  • Lehet ez a biciklis is magyar származású volt s csak kedvesen megkínálta vacsora után a szíreket egy kis paprikával, mert végül is fűszerpaprika nélkül az étel se olyan jó.

    Viszont ha német volt, akkor lehet az unokahúgát most erőszakolták meg 37-en 3 órán keresztül Rotterdamban, s csak a bosszú hajtotta.

    De az is lehet, hogy kanadai lakosság se nagyon ért egyet a szír bevándorlók befogadásával, csak máshogy nem tudnak véleményt nyilvánítani, mint ahogy látjuk a véleményterrort Németországban.

  • nagyon jó kis cikk, tehát hotelben szállásolva (munka meg nincs??) ünnepi vacsora ahonnan a 6 lovas hintó viszi haza őfenségét???
    kérdés: honnan lehet tudni, hogy ezek muzlimok??? csak nem a jelmezbáli viseletükről fényév távolságból?

    Eritreából és Yemenből meg szaúdi arábiából nincs menekült? a kanadai hotelipar ennyire le van rottyanva, hogy állami pénzen kell feltölteni a lakosztályokat???

    az eredeti bejelentések nem így szóltak: arról volt szó, hogy mennek kiürített laktanyákba és onnan pedig az egészségügy karantén lejártával mennek a helyükre dolgozni

    közben a kanadai munkanélküliségi mutatók (annyával annak basement-jében élő munkanélküli biciklizik???)egyre rosszabbak…az árak szépen emelkednek mintha húzná azokat valaki felfelé kötélen mialatt az érte kapott szolgáltatás kőkorszaki (lásd torontoi tömegközlekedés) közlekedési dugók és a városok ilyen szempontból való átszwervezése várat magára (egyirányú utcák hálózata)a közműdíjak csillagászatiak az üzemenyag árak 1-2 cennttel csökkennek akkor amikor a nyersolaj ára 35-55% -kal csökken és még zuhan

    nagyon ügyes kis kormányzat különösen a mccallum

    asszem egyre jobban fogják a menekülteket szeretni azok akiknek a pénzéből eltarttya őket az állam… lesz disznópörkölt is???

  • kérdés: Kanada nem csinálta a levantei válságot (a tuggyukkik csinálják) akkor miért nem kap pénzbeli segíccséget azoktól akik ott menekülteket és hullákat gyártanak???

    nemzetközi undorító játékok hülye gyerekeknek

  • Szerintem, a cselekedet durva reakciója volt a Kölni eseménynek.,

  • @tropa, szia, látom te is… a „normális” bevándorló Kanadában 1-2-3 évig illegális, addig fizeti az ügyvédeket és dolgozik feketén napi 14 órát hét vége sem szabad, mert nem kap segélyt sem és OHIP-ja sincs tehát minden drágább neki, azaz sokkal többel járúl az oltárhoz mint a bennszülött, és akkor most jönnek a menekültek akiket nem kanada gyártott de most miért kell kanadának ennek a kölcségét fizetni fizess az, aki menekülteket éls hullákat gyárt… de nálam bölcsebbek mongyák: NINCS IGAZSÁG A FÖLDÖN, ellopták

  • @figyelő nem jól fidelsz!!! kölnivedl kellett volna? vagy mert máris őhozzájuk kellene aslkalmazkodni ahelyett, hogy mennének dolgozni és alkalmazkodnának ahogy az Trudeau dumájában is volt, vagy nem beszélt erről sem?

    hülye kanadai fizeti a cehhet a tuggyukkik meg gyártyák a hullákat és menekülteket

    kis paparika nem si sok… lesz ez még másképpen

    kormány észnélkűl eldönt valamit és most nem teccik neki hogy a népnek nem teccik

    és még aszt is képes az liba mondani hogy bizonyosan az annya basem,ent-jében lakó munkanélküli bennszülött csinálta örömében hogy ennyivel kevesebb lehetősége maradt neki? vagy nem is akarják elvenni senki munkáját???

    mikor fognak alkalmazkodni és dolgozni, béke van, munka van(???) dolgozni tud hát irány a munka frontya

    háj dzsábban de leginkább anélkűl

    majd ha valaki mutat nekem egy selfy-t amint Saída kap egy pofont allahtól mert niqqább nélkűl imádta akkor majd… de addig röhögény az egész kalamajka, és nekem kell félreállnom??? mert gyünnek?

  • http://www.hirek.sk/belfold/20160106163150/Jozef-Banas-nyilt-levelben-fordult-Angela-Merkelhez.html

    …”Ön önként ott maradna-e egy olyan országban, ahol jóval kisebb szociális támogatást kapna, mint Németországban? Ön attól a szlovák nyugdíjastól, aki télen arról dönt, háromszáz euróért fát vegyen-e, vagy menjen el fájós fogai miatt a fogorvoshoz, azt akarja, hogy olyan menekültekről gondoskodjék, akik márkás ruhákban és hitelkártyákkal érkeznek hozzánk? Szerintem ez óriási hazugság. Ön ilyen óriási hazugságra kényszerít bennünket! És mi azt kérdezzük, miért kellene a szlovákoknak, cseheknek, lengyeleknek, magyaroknak, románoknak vagy a bolgároknak szolidárisaknak lenniük az angolokkal, franciákkal, portugálokkal, spanyolokkal, olaszokkal, belgákkal, amerikaiakkal, hollandokkal vagy akár a németekkel, akik kirabolták és nagy mértékben még ma is rabolják a gyarmatokat (ha ma már nem is így nevezik azokat), és a szerencsétlen afrikaiak vagy az ázsiaiak jönnek visszakérni a tőlük ellopott dolgokat? Miért kellene nekünk, akik nem raboltunk, szolidárisaknak lennünk azokkal szemben, akiket az Önök háborúi kergetnek ki az otthonaikból? Brüsszel arroganciája kezd az idegeinkre menni, ahogy valamikor régen Moszkva arroganciája ment az idegeinkre. (…)”…

    megjegyzésem: az első tutajok idején már ugyaneszt harsogtam és útáltak érte (nem mindenki de azok hallgattak)

  • akit esetleg az ilyen „tudományosságos” is érdekel, annak ajánlom

    http://magyarhirlap.hu/cikk/44720/Globalis_hulladektarolo

    TÉMÁBA VÁG DE NEM PAPRIKA HANEM UBORKA KRÉM

  • Új téma Kanadából.
    Örülnék az itt élő magyarok, ha egy cikk jelenne meg, tegnap elhunyt kiváló íróról,egy magyar származású újságíróról_ Jónás Györgyről( George Jonas)!