Áder János Londonban

2016 május 26 11:24 de.32 hozzászólás

A magyar államfő néhány napja Londonba látogatott. Senki nem hívta meg.

Erdő Péter bíboros Becket Szent Tamás, Canterbury érsek Esztergomban őrzött ereklyéjét, a könyökcsontját vitte Angliába és Áder is csatlakozott hozzá. Az esztergom-budapesti érsek szentmisét tartott a Westminster székesegyházban, ahol a szertartás során elhelyezték a Becket ereklyéjét. Áder is ott volt a misén, de azon egyetlen angol politikus sem jelent meg.

David Cameron brit kormányfő néhány percre fogadta Ádert, és a Downing Street közleménye fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy a találkozó “rövid” volt. Az a diplomácia nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy Áder a kézfogáson kivül nem sokra számíthatott, elvégre senki nem hívta meg. (Itt olvasható.)

A magyar államelnök még egy vacsorameghívást sem kapott az angol kormánytól és díszvacsoráját is saját magának kellett megrendeznie. Ezt úgy oldotta meg a magyar propagandagépezet, hogy Ádert kitüntették a Konstantini Szent György Lovagrend Nagykeresztjével, és londoni látogatásának záróeseményeként a rend delegátusa, Sir Anthony Bailey díszvacsorát rendezett számára. Az MTI így jelentett minderről: “A szerda hajnalba nyúló rendezvényen, amelyet a citybeli Draper’s Hall dísztermében tartottak több száz meghívott vendég jelenlétében, Áder János felszólalásában kifejtette: olyan nemzetet képvisel, amely az angolokhoz hasonlóan büszke a hagyományaira, és meggyőződéssel hisz abban, hogy a múltja nemcsak a történelemkönyvek lapjaira tartozik, hanem képességeiben, vágyaiban, céljaiban él tovább.” (A Magyar Nemzet cikke Áder látogatásáról.)

Ádert kitüntetik Londonban, a kép jobbszélén Bailey úr. Fotó: MTI.

Ádert kitüntetik Londonban, a kép jobbszélén Bailey úr. Fotó: MTI.

Bailey úr civilben egy lobbista. Abból él, hogy vacsorákat rendez és kitüntetéseket osztogat bárkinek, aki ezt megrendeli tőle. Ezt nem is titkolja, vállakozása Anthony Bailey Consulting néven fut. Bailey úr jegyeket is árult Áder úr vacsorájára, ahova jó borok reményében invitálták a fizetőképes publikumot. Kb. 200 Euro volt egy jegy, 275 darabot próbáltak eladni, de úgy tűnik nem sikerült megtölteni a termet. (Az ominózus meghívó.)

Vagyis a többszáz “meghívott vendég”, akikről az MTI ír, tulajdonképpen az a tömeg volt, amelyik a hajnalig tartó ivászat reményében befizetett a cirkuszi mutatványra. Nem meglepően az MTI egyetlen fényképet sem közölt róluk, és ott egyetlen angol kormánypolitikus sem jelent meg.

A vállakozó szellemű Bailey úr nem is olyan régen még a Corvinus Egyetemre járt. Sőt, Áder úr 2013-ban kitüntette a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével, azt Semjén Zsolt úr adta át neki. (Video – Bailey úr kitüntetése.)

Anthony Bailey lobbista 2013-as kitüntetése

Anthony Bailey lobbista 2013-as kitüntetése

Vagyis Áder úr néhány éve kitüntette Bailey urat, és most Bailey úr megrendelésre kitüntette Áder urat! Nem kell irigykedni, mindketten egyformán értéktelen kereszteket kaptak. Úgy tűnik az angol politkusok távoltartották magukat a kutyakomédiától.

Lázár György

32 hozzászólás

  • Komikus:) Egy szép ecsetvonás a politika reprezentációs sznobságából, ahol a megvásárolt gesztusokkal próbálják a látszatot kelteni. Funkcionalitása zéró, de propaganda értéke azért van.

  • Komikus:) Tiszta Oscar-díj átadás.

  • Hol van az előírva, hogy vacsorát kell adni egy kűlföldi kormányfőnek, ha kitűntetést adnak?

  • Áder János miért nem utazhat Londonba vagy bárhova magánemberként?
    Ha nincs mondanivalója sem Neki sem Cameronnak, akkor miről kellene beszélniük hosszasan? (Tudom az angol időjárásról!)
    Lázár Úr ezért van jobb helyzetben, semmi értelmeset nem tud mondani, de azt ecsetelheti bár meddig, igaz Ő másmilyen keresztet kapott s azt cipelheti haláláig!

  • A londoni magyar nagykövetség által szervezett programsorozat első napján, hétfőn Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Áder János jelenlétében szentmisét mutatott be a Westminster székesegyházban, az angol-walesi katolikus közösség londoni főtemplomában, ahol a szertartás idejére elhelyezték Becket Szent Tamás ereklyéjét.

    Kedden a Westminster-apátságban, az anglikán egyház londoni koronázó főtemplomának oltárán is elhelyezték Becket Szent Tamás Esztergomból hozott relikviáját.

    Az apátságot kedd este Áder János is felkereste, és megkoszorúzta az ismeretlen katona sírját.

  • Figyelő
    2016 május 26
    1:47 du.

    Ha kicsit figyelmesebben olvas, akkor rájön, hogy nem csak vacsorát, de kitüntetést sem kapott a nemzet buszsofőre-főhorgász úr!

  • Evettke:
    TE egy hirhedt hazugság-portált idézel ide.
    Miért ?

  • A cikkhez :
    Udvariasak az angolok.
    Türelmesek.
    Mit nekik egy ilyen kis malőr.

  • Miért kapott volna Áder kitóntetést? ő adta a kitűntetést.

  • Ha nem fogadják, magyarul, ha kidobják az ajtón, bemegy az ablakon, és egyházi jelleget erőltet a jövetele céljára.

    Orbanisztán elfogadottsága az uniós szomszédság körében majnem egyenlő a nullával. Már legalább fél éve nem járt nálunk egy állam, vagy kormányfő sem közülük. Ahogy az társaságban lenni szokott, a nem kívánatos, hívatlan vendéggel…

    De, nem tudom, jó gesztus értéke van egy olyan mesterkélt „államfői látogatásnak”, amelynek a központi programja éppen az Angol Királyság és a Pápaság egykori élet-halál harca akkor, amikor Anglia királya még . m a . i s . a . Katolikus Egyháztól oly radikális módon leszakadó, VIII. Henrik alapította Anglikán Egyház . f e j e…!

    Mellesleg angolok, Becket Tamást egy közvélemény-kutatás szerint még ma is „a 10 legrosszabb angol” közé sorolták [azon belül is a 3.helyre.], azt az embert, akit a hivatalos egyház, mint a saját mártírját ma is Becket Szent Tamásként tisztel…

    Egy más kérdés és érthető az, hogy az esztergomi érsek a Katolikus anyaszent Egyház nevében, a maga módján közeledni próbál ehhez az elcsatangolt bárányhoz. Ám az meg megint egy más kérdés, hogy jól teszi e, hogy ezt ott Londonban, éppen egy, az egyik angol király által meggyilkoltatott, majd 400 év múlva [miért is nem előbb?] szentté avatott szent könyökcsont ereklyéjével, ill. annak az erejével szeretné elérni…

    Szerintem az Ádert odakint övező „csend” ennek az önmagában rosszul elsült, megintcsak egy bután „”unortodox”” gesztusnak köszönhető.

    .

  • A fotó alá, Mephysto rondója:

    „Eladóóóóóóóóóóóóóó az egész világ…” ))) 😀 (((

    .

  • Kordon, míg a történelmi mondandóddal nem tudok vitatkozni, de az utolsó mondatodhoz lenne egy kérdésem: Ugyan hogy lehetett volna bármiféle csindradatta angol politikai körökben ennek a niemandnak a hívatlan látogatásától? Csendnek azért nem nevezném, azt a magyarok által szervezett műbalhét, amit ott rendeztek. Anglia ennek teret adott, de próbálták volna valamelyik pro EU államban ezt csinálni..

  • Nem egészen értem. Szóval az ereklyetartót a szent csontokkal együtt csak ideiglenesen utaztatták? Mivelhogy azt olvasom, hogy hol itt szerepelt, hol meg ott. Aztán meg, végül is visszahozták Magyarországra ? Vagy esetleg ajándékba vitték a titokban baráti anglikán híveknek? Mert ez utóbbi legalább megérdemelte volna ezt a marhanagy hajcihőt, amit körülötte rendeztek.
    Megjegyzem, hű de örülhettek az ír katolikusok is: most aztán ezek a magyarok jól megmutatták (legalább ezt az ereklyét) a „rohadt” protestánsoknak. Ez jobb volt, mint egy áruházi bomba…
    Szent Becket olyan régen él – akarommondani, hal – itt magyarországon, hogy szinte már magyarszámba megy. Mi minden esetre tekintsük magyarnak…

  • Kordon Blued !

    Egy ajánlás bamba-Áder számára az elemi diplomácia alapjaiból:

    Carnegi erről az esetről ezt mondja

    „Partneredet soha ne emlékeztesd a hibáira, és főleg a bűneire !”

    .

  • Ez a cikk akkor azzal a kereszttel egyenértékű.
    Még annyit sem ér!
    A cikk szerzőjét legalább meghívták-hisz ő liberialista író,őt meg kellett hívni.Innen tudja,hogy pontosan mikor mik történtek fenti eseményeken.
    Nagyon gratulálok.!
    Na !!! látjátok feleim szümtükkel !!
    Ez a cikk tipikusan azt mutatja,hogy a tiszta magyarok hogyan csinálnak semmit egy bizonyos dologból ! Egyrészt a cikkben ami megjelent,másrészt ami hozzászólások ezt dicsőítik.Egy embernek a kényszeredett lejáratása szélén tulajdonképpen a magyarokat járatják le , úgy tesznek itt sokan , mintha ők körön kívül lennének és nyugodtan leszólhatnak mindenkit,ez rájuk nem vonatkozik.
    ….” Csendnek azért nem nevezném, azt a magyarok által szervezett műbalhét, amit ott rendeztek….” Ezt nyilatkozó e mondatának megfogalmazásával úgy tesz mint aki nem magyar lenne ! Vagy mégis az!?(…magyarok által szervezett !!!)
    Lehet hogy meg kellene jelentetni az amerikai london timesben és akkor nagyobb hatása lenne a magyarokkal szemben. Most már csak valakinek intézni kellene.
    Nagyon üdvözleti rettenetesen kedves üdvözléssel

  • Kedves Tóth Péter,
    Biztos lehetsz abban, hogy ha az angoloknak nem is adják tovább, de a KHM testvér lapjában angolul megjelenik egy cikk erről!

  • Na megint egy megszokott szánalmas megnyilvánulás….
    Nem államfői látogatásról,csupán arról van szó,hogy Áder János MAGYAR államfő magánemberként kiment Londonba,(mivel a szintén
    MAGYAR Erdő Péter bíboros kivitte Londonba az Esztergomban őrzött
    Becket Szent Tamás ereklyéit,)lerótta tiszteletét,résztvett a misén koszorúzott….!
    Ennyi!!!David Cameron rövid időre fogadta is!
    Lázárnak kár volt „tollat ragadni”,megint nem jött be semmi….!

  • Amúgy a gyengébbek….kedvéért megjegyezném:
    Cantenburyi (Becket) Szent Tamás szülei is Londonban éltek(1117-1119 körül),normannok voltak és B.Sz.T 1170 körül Londonban halt meg….Sosem állítottam,hogy mindent tudnék,de ugye akik cikket
    írnak azoknak azért illene többet tudni,de előtte legalább tájékozódni…..sajnos ez itt nem szokás!

  • KORDON BLUED – (Blőd)

    -” Már legalább fél éve nem járt nálunk egy állam, vagy kormányfő sem közülük”
    – „2016. jan. 6. – David Cameron brit kormányfő csütörtöki budapesti látogatása miatt…”
    – 2016. febr. 8. – Orbán Viktor, hétfőn tárgyalt Beata Szydlo lengyel kormányfővel.
    – „2016. ápr. 14. – Robert Fico az eredeti tervek szerint a jövő hét folyamán Lengyelországban és Magyarországon is tett volna látogatást.” Inkább megműtette a szívét, csak ne kelljen Orbánnal találkoznia! 🙂

  • LELSZI!

    NAGYON SZELLEMES A BEIRSA,DE UGYE NEM TEJESEN IGAZ….EGYÉBKÉNT MINDEN STIMMEL…!

  • Kerekes Sandor

    Néhány kiegészítés nagyonis helyénvaló lenne.
    Thomas Beckett a Henry királyjal szemben tanusított ellenállása miatt halt meg, a temploma lépcsőjén főurak kaszabolták halálra. Mint ilyen, a királyság mindig bizonyos fenntartással viszonyult hozzá, különösen az anglikán egyház létezése idején, miután az elhúnyt, önhibáján kívül még pápista is volt. Ebből fakad a második kiegészítés, amennyiben persze, hogy sem a királyi ház sem a kormány nem képviseltette magát Erdő Péter, a katolikus bíboros miséjén, anglikán létükre. Már az is szép volt tőlük, hogy beengedték a koronázó templomba katolikus misét celebrálni.
    Ha a miniszterelnök odáig ment, hogy udvariasan fogadta Ádert: ”how do you do?” már akkor többet tett az udvariasság terén, mint amire Áder számíthatott, ha egyszer hívatlanul jött.
    Az MTI által emlegetett ”többszáz”vendég ezekszerint azok voltak, akik tömegesen nem vettek jegyet az eseményre, akik persze így akár többezerre is rúghattak.
    Cask ennyit szerettem volna megjegyezni.

    Továbbá, kézcsókomat küldöm Marcsikának, aki ezuttal a szokásosnál sokkal termékenyebbnek bizonyult.

  • Kerekes Sándor, ha valakinek kitűntetést és ereklyét visznek egy ország hagyományai szerint, nem tudom MIÉRT olyan nagy dolog az, hogy fogadták az államfőt, aki hozta nekik.
    Szeintem, csak itt csinálnak belóle nagy dolgot.

  • Azért Voronyezsnek a 9,48-as kommetje, ill. idézete Carnegie-től megérdemli az elismerést.

    Abban minden benne van erről a röhejes esetről is, amely kísértetiesen hasonlít arra az esetre, amely a nem is oly rég Nagyracsüccs Tibor – akkor még – igazságügy miniszterrel esett meg, amikor hivatalos angliai látogatására ajándékba Arany János Walesi bárdok angol fordítását vitte „ajándékba” a meghívójának…

    Mert, az egy dolog, hogy a költő ezt egyáltalán nem az angoloknak írta… De ezt Navracsiccsal együtt is csak mi tudjuk. És az is egy másik, hogy csupán a látszólagos angol cselekmény mögött húzódik meg a vers valódi tartalma és szimbolikája; a Habsburg ház bűnössége ’48. leverésében, amelyhez a briteknek az égvilágon semmi közük nem is volt.
    Mit keresett tehát a csizma az asztalon?

    Ugyanakkor ez a költemény, épp a történelmi . k é p e i . folytán, látszólag . m é g i s c s a k . keményen angol-és királyság ellenes, s mint ilyen, egy vendégtől az mégse szép dolog, ha őfelségét egy valahol neki szóló . a j á n d é k . az elődei által elkövetett véres bűnökre emlékezteti… – mert ez így viszont már maga az eredendő FidSS-s hülyeség.

    E két eset után úgy látszik, és el is mondhatjuk, hogy ez a bunkóság már megmarad Orbanisztán unorthodox hagyományának.

    ))) 😀 (((

    .

  • A Navracsics féle látogatás időpontja 2011.ben volt…

  • Lázár! Ez minden örömöd? Remélem elélveztél.

  • Lelszi!

    Igaz is, bocs, akkor nem fél, hanem negyed éve – nem járt errefelé valamirevaló állam, v. kormányfő. Ez az éves külügyi tervhez képest csupán egy negyed éves lemaradás… Mi az nekünk, hát nem igaz? 😀

  • na ez megint egy értelmetlen, erőltetett és teljesen felesleges cikk, maga az írója sem érti a lényeget…..csak próbál uszítani…d ugyan minek és kinek? felesleges!

  • T. Szerző örömködés helyett azon is aggódhatna, hogy Ádert beengedik a küszöbig, és azon, hogy minek utaztat egy szekuláris államfő szent katolikus könyökcsontokat?

    A ballib ellenzék olyan tárgyilagos, hogy az MTI tőlük tanul! Minden apró külföldi viccelődést örömhírként kürtölnek a világba, miközben az EU-ban már számtalanszor kivédték Orbán seggét. Azt meg, ami a szemük előtt van, gondosan elhallgatják, hogy pl. Orbán azon dolgozik, hogy az ő szent seggtörlő jobbkezéből is hátha ereklye lesz egyszer itt Magyarországon …

  • Kerekes Sandor
    2016 május 28
    11:26 de.

    Hívatlanul persze, én meg a római pápa vagyok …

    A királynő majd a garden partyn elítéli a magyar kormányt, de a hátsó ajtó mindig nyitva áll Orbánéknak, ha máshol nem a katolikus sekrestyén át …

  • HÁT SOK IDÉTLEN,SZÁNALMAS HOZZÁSZÓLÁST OLVASTAM ITT,PÁR KIVÉTELTŐL ELTEKINTVE,ehhez már tényleg nincs mit hozzáfűzni,ami lenne azt meg nem érdemes,mert vagy nem értik,vagy nem akarják,……így felesleges időpocsékolás….!

  • Figyelő és Marcsi !

    Áder állítólag Ausztriába is készül, ahol ajándékképpen majd az
    „aradi 13” egy-egy hajtincsét készül átnyújtani az ottani köztársasági elnöknek… Igaz, hogy elvi okokból, annak idején ezekből az egyház nem csinált szentet, mert akkortájt még a klérus egyértelműen a Habsburgok oldalon állt. Ennek megfelelően díszes ereklyetartó sem dukált a róluk lementett daraboknak, testrészeknek, ha egyáltalán történt ilyen mentés. De majdcsak megoldja az elnöki hivatal néhány levélboríték segítségével, amelyekbe még néhány Petőfi versrészlet is beleférhet, hogy mondjuk „Fut Bécs felé Jelasits a gyáva…”, avagy „akasszátok fel a királyokat”…, vagy a „Mit nem akar az a német…”
    Így kiegészítve lesz teljes ez az új haladó hagyomány…