Ne postázzanak semmit Kanadába — Péntektől szünetel a posta

2016 július 5 3:52 du.22 hozzászólás

Péntek reggeltől valószínűleg kizárja a Kanadai Posta valamennyi dolgozóját, miután nem sikerült megállapodni az érintett szakszervezettel. Szerdán 72 órás figyelmeztetést adtak a szakszervezetnek, hogy megegyezés híján, három napon belül kizárják a munkásokat. A felek eddig nem tudtak megegyezni az új és kevésbé bőkezű nyugdíj-alapról, amely az újonnan felvett dolgozóknak nyújtana a korábbihoz képest szerényebb nyugdíjat, illetve a vidéki levélhordók béréről sem. A Union of Postal Workers részben azt nehezményezi, hogy vidéken több mint 6 és fél órán keresztül kell csomagot kézbesíteni az egymástól nagy távolságra lévő címekre, gyéren lakott területeken, miközben a túlórázásra nem kapnak külön fizetést. Szerintük a vidéki postások átlagosan 28 százalékkal keresnek kevesebbet mint a városiak. Ellenben a többnyire férfi városi levélhordókkal, vidéken 70 százalékuk nő, így jelentős bérkülönbségek vannak a női és férfi postások között.

Fotó: Canada Post

Fotó: Canada Post

A Canada Post „mélységesen csalódott” a szakszervezet legutóbbi javaslatában, amely több mint 1 milliárd dollárnyi extra kiadást jelentene a roppant nehéz időkben evező országos postai szolgáltatásnak. A posta vezetősége jelezte, hogy miközben a már meglévő postai dolgozók nyugdíja nem változna, az újonnan felvett dolgozók egy valóban szerényebb csomagra számíthatnak. Továbbá a vidéki postai dolgozók béremelésének kérdésében sincs egyezmény. A Canada Post azért kívánja kizárni dolgozóit, mert a sztrájk lebegő veszélye szinte annyi kárt okoz már eddig is a postának, mint ha tényleg elkezdődne a sztrájk. Az elmúlt hetekben – az elhúzódó és sikertelen tárgyalások miatt – egyre több cég már alternatív csomagszállítási lehetőségeket talált, mivel nem tudják a továbbiakban elfogadni a posta körüli bizonytalanságot.

A szakszervezet vezetője szerint a posta a munkások „kivéreztetésére” játszik. „Az utcára küldik a dolgozókat, fizetés nélkül”–mondta Mike Palecek, a CUPW elnöke. „Nem voltak hajlandóak fair tárgyalásokat folytatni velünk, most pedig bezárják az ajtókat és a kiéheztetésünkre tesznek kísérletet”–tette hozzá.

Utoljára 2011 júniusában szünetelt a posta Kanadában, akkor éppen a dolgozók sztrájkoltak, aztán válaszként a posta vezetősége kizárta a 48 ezer munkást. Több mint három hétig szünetelt a kézbesítés Kanadában. Végül a regnáló Konzervatív kormány intervenciója vetett véget a sztrájknak. (Itt tekintheti meg a KMH képes beszámolóját…)

Justin Trudeau jelenlegi kormányfő kedden bejelentette, hogy a kormányzó Liberális Párt nem követi a konzervatívok „keménykezű” intervencióját és nem avatkoznak be a posta és a szakszervezet vitájába. Így ha péntektől tényleg szünetel a posta, hosszú ideig maradhatunk kézbesítés nélkül Kanadában.

22 hozzászólás

  • Na mi van? Nem fussssa a 113 milliardbol adni egy kicsit a posta dolgozoinak is?

    Persze, hogy nem futja, hiszen kell a „liberalis” haveroknak.

    Errol jut az agyamba: Jott egy email, hogy nezzem meg a Canada Revenue Agency account-omat, merhogy kaptam toluk egy szerelmes levelet.
    Kiderult, hogy csak a GST rebate-emet szamoltak ki az okos fiuk (azoknak akik nem tudjak; a GST a kanadai AFA, es itt adnak belole vissza minden evben a szerenyebben keresoknek).
    Eddig 102 dollart kaptam 3 havonta, most – pedig kevesebbet kerestem tavaly – csak 84 dollart.
    Vajon lehet-e barmi koze ennek ahhoz, hogy a Kenderszivastol Elhulyult Szepfiu felvett 113 milliard dollar kolcsont a habokra?

  • Vigasztalodj! Én is éppen így jártam!

  • Katona Zsombor

    Moshe Akiva
    2016 július 5
    5:23 du.
    Ne szarj be, azt a szerény kis összeget majd újabb hitelekkel 200 év alatt simán törlesztitek vagy Ti is eladtok egy-két szigetet és kikötőt, mint a görögök! Nálunk is elmagyarázták, hogyan szüntethetők meg a rajtunk nem látszó hitelek szorgalmas törlesztésekkel és ésszerű takarékoskodással! Oszt miért problémázol azon, ha pár év múlva Nektek is az amerikai himnuszt kell énekelni Hálaadás Napján mint Új-Mexikóban? Ha minden kötél szakad, szívesen visszavárunk a rezeda illatú óhazába, mert mi a jég és a hitelezőink hátán is már évszázadok óta simán megélünk!

  • Kedves Figyelo!

    Mindjart sejtettem, hogy nem leszek egyedul evvel. 🙂

    xxx

    Kedves Zsombor!

    Olyan problema nem lesz, hogy esetleg visszamennenk az ohazaba. Eloszor hajlektalanok leszunk, aztan vagy ehenhalunk, vagy megfagyunk az utcan.

    Attol sem kell felni, hogy az USA reszeve valnank (en orulnek neki) mert igy sokkal jobban ki lehet zsigerelni az itteni nepet es a tolvaj bandanak van hova szoknie.

    Eladni sem lehet mar nagyon semmit, kotve hinnem, hogy akar csak egy banya, vagy komolyabb ipari letesitmeny kanadai kezben lenne. Kiveve egy montreali biznicet.

    Szerintem a „liberalisek” egy even belul fel fogjak fedezni, hogy a privat egeszsegugy es oktatas sokkal hatekonyabb, mint az allami.

  • upszi, elszaladt…

    Az mar vagy 20 eve, hogy a szinten „liberalis” Vizfeju Kretyo rajott arra, hogy a nyugdijalapba valo befizetes csak az adozas egy masik formaja, es lenyulta az adoalapot.
    Azota tudjuk, hogy a privat nyugdijak sokkal hatekonyabbak, mint az allamiak. Azt privat szemelyek nyuljak le, nem allami csirkefogok. Nem mindegy!

    Bortonbe se lehet menni, mert ott meg 2 szemelyesre tervezett cellaban 6-8 embert tartanak, a gyogyszereiket nem adjak nekik oda, hogy gyorsabban hulljanak, ugyhogy meg ez a megoldas sem johet szoba.

    De amugy szep, tagas orszag ez a Kanada, es mindig szep remenyek ele nezunk, amint megvalasztanak egy humanista „liberalist”.

  • S miért nem alakul egy Kihordanék c. mozgalom (magyar mintára), s felvonulva kiabálnák, hogy „Justin takarodj !”

  • Jichak Perlmutter

    Chris!

    Csak nem emiatt, a Kanadai Posta miatt szünetelt hajnaltól mostanáig a Kanadai Magyar Hírlap adása – vagy vétele ?

    Bosszantó volt, azt hittem már meghekkeltek bennünket….

    .

  • Christopher Adam

    A posta szünetel, mi pedig sajnos meg lettünk hackelve…ismét. Ez kb. addig fog folytatódni, ameddig csődbe nem viszik a lapot.

  • Nagyon sajnálom, pénzbe kerül mindig újra-inditani?

  • Figyelő
    2016 július 6
    2:42 du.
    Nem az kerül pénzbe, hanem amikor ide jön, megjelenik egy vígy több reklám az oldalon. Ez a kattintásokra fizet. A kiesett kattintás pénz.
    Még többe kerül az az emberke, aki kipucolja a hívatlan látogatót.

  • Don, ez rémisztő!
    Köszi a felvilágitást!

  • EZ a náci csőcselék szemléletmódja:

    Pofátlanul belefolytani a szót azokba, akik mást mondanak mint ők.

    Olyanról még nem hallottam hogy fasisztoid vagy neonáci oldalt meghekkeltek volna.

    Agresszív szemét banda.Ezek ölni is képesek , lásd az undorító paramilitáris szervezkedéseiket.

    Ma már Hungarosztán ott tart hogy a kigyúrt kopaszok és a RENDŐRSÉG vállvetve küzd a feleakkora testméretű Liget-védőkkel szemben.

  • Seres Róbert

    Geyza
    2016 július 6
    5:33 du
    Igazad van, de a feleakkora testméretű Liget-védőknek meg nem kellene hagyni hogy, a RENDŐRSÉG vagy az arra játszó gyerekek szedjék össze helyettük a használt tűket! Na persze az is felettébb érdekes hogy a derék Liget-védőkhöz tolmácsot követelnek a munkaidőben véletlenül éppen arra sétálgató ártatlan bámészkodók, felvették a fejpénzt vagy narkót, de fogalmuk sincs hogy miért viszik el őket a gaz, idegengyűlölő, még a nyelvüket sem beszélő kékruhás UFOk!

  • Moshe, visszaszívom a fenti véleményem, ma megérkezett a csekkem, remélem neked is! Valószinű a postasztrájk miatt küldték ilyen hamar!

  • Seres Róbert!

    geyzanak nem érdemes semmit magyarázn,mert nem képes felfogni!!!!
    A ligetvédők egy szélső balosok által szervezett értelmetlen egylet,mivel több lesz az átalakítás után a zöld terület,mint eddig,nekik nem a ligettel,hanem a kormánnyal van bajuk!
    Igazad van pár napja egy őrült bedrogozott (lefizetett!!!)”aktivistát” szedtek le a múzeum tetejéről…..ma meg pár perce mutatták a híradóban,hogy bedrogozott,részeg szintén „ligetvédő” csőcselék oltári koszt,rondítást végeztek(most is volt tű is bőven)annyira örjöngtek,romboltak,hogy a rendőrök elvitték őket….
    Karácsony Gergely politikus és egy másik kivételesen józan aktivista is szégyenkezett,nyilatkozott a TV-ben!Na ennyi,megint lebőgtek a balosok…!

  • Figyelő!

    Nagyon sajnálom ami Kanadában történik,ezek szerint ott is vannak gondok…és ezt őszíntén mondom!!!Itthon is szoktak sztrájkolni több ágazatban,de mindenütt kötelező az elégséges szolgáltatás (vasút,egészségügy,oktatás stb)nálunk a postások még nem sztrájkoltak,de elképzelhetetlen itthon,hogy például sok kis nyugdíjasnak, akiknek nincs bankszámlájuk ne vigye ki a postás
    a havi járandóságukat,(szerencsére engem nem érint,számlámra jön a pénz)vagy például sürgős küldeményt csomagot ne kapjon meg valaki,illetve egy vidékről bejáró dolgozó ne tudjon hazamenni…stb
    Na ennyit a mi „lesajnált”sokat támadott országunkról!!!!

  • A következő következtetésekre jutottam:
    A Világválságot követően a Kanadai Posta nem emelte oly mértéktelenül a szolgáltatások dijjait , mint a US Postal Service.
    (Odáig az volt szinte a legolcsóbb.Talán csak az Izraeli Posta került kevesebbe.)

    Az USPS MÉRTÉKTELENÜL megdrágult, úgytűnik nekem innen hogy két lépcsőben.

    Olyannyira , hogy az már -szerintem- akadályozza a nemzetközi kereskedelmüket.Viszont valszeg nem veszteséges.
    Az már más tészta, hogy az USA költségvetése jelentős bevételektől esik el amiatt hogy csökken a kereskedelem, vele együtt az adóbevételek is.

    Most Kanadának el kellene döntenie hogy mit akar:
    Kicsit dotálni a Postáját és hagyni hogy élénk maradjon a business , vagypedig agyonnyomni szolgáltatási dijjakkal az egészet és más vonalon jóval többet veszíteni.

    Mondom mindenzt azon az alapon, hogy már kevés olyan fejlett ország van e Glóbuszon, akivel ne kereskedtem volna oda-vissza alapon.(Afrikai országgal -érdekes módon- még egyel sem.)

  • OIM*
    Beröfögésed alapján két dologra lehet következtetni:

    1:Anyagilag érdekelt vagy a FIDESZ liget-kisajátítási programjában, miszerint saját építési telküknek tekintik az egészet.

    2:Fogalmad sincs mi folyik ott csak ugatsz feleslegesen.

    Első esetben a tolvaj csürhe lieblingje vagy, nemcsoda hogy végnélkül pofázol itt mellette.Ezestben majd el kell számolnod a loptt vagyon reád esett részével.Hacsak addig -mindannyiunk örömére- meg nem murdelsz.

    Második esetben egy nettó idióta vagy.Én spec. inkább erre tippelek, mert funkcionálisan analfabétának méltóztatsz lenni , veled még lopatni sem bírnának hehehehe.
    TE csak ahhoz értettél hogy talpnyalással és áskálódással kitúrd állásából a hivatali elődödet, mint azt TE MAGAD itt előadtad régebben.
    Gondolom a munkádat ugyan ellátni nem tudtad maradéktalanul, de mindenki félt tőled mert tudták jó viszonyt ápolsz a Szakszervezettel, (amint ITT előadtad régebben) ,
    a párttitkáral meg a Nőszövetséggel meg még fene tudja kikkel.
    Inkább elnézték neked a svindlijeidet és kijavították a hibáidat.
    Végülis…egy iskolában túl nagy kárt nem tudtál okozni mint kréta-felelős.

    OIM* Ostoba Idióta Marcsi.

  • Előző beírásomhoz, bár nem tartozik a tárgyhoz:
    Érdekes tanulmányozni a megjelenés-béli különbséget egy Izraelből és egy Oroszországból érkező kis csomag kézbevételekor:

    Az izraeli valahogy békét sugároz. Semmiféle harcias elem nem fedezhető fel a kék-fehér domináns színekben megjelenö csomagocskán.A bélyegen csak egy menora tűnik fel, halványkékben.A szövegek maradéktalanul olvashatóak.

    Ezzel szemben az oroszon szembeötlő
    az arany-fekete és arany -vörös színben megjelenő valami bástyákat vagy várakat ábrázoló több bélyeg, továbbá a félig olvashatatlan feladó.
    Valahogy…agresszivitást sugároz.
    Külön érdekessége még az orosznak, hogy „lekoppintották” a speciális angol plasztik borítékot, ami teljesen bombabiztos,szakadás-mentes.Ha egyszer ezt laragasztják, ott többé fel nem nyitható,erős tépésre max. a leragasztás mellett szakad fel. De az nagy munka mint mondtam.
    Viszont, a lekoppintott orosz változatnál valahogy nem sikerült jól ennek a molekuláris csúcstechnikás ragasztónak a lekoppintása, ezért még tűzőgéppel is „leszegecselik” és Cellux-szalaggal szintén leragasztják. Biztos ami biztos.
    Ha megvásároták volna a licenszét, nem kellene teleragasztgatniuk keresztbe-kasul, mint egy hirdetőoszlopot.

  • A posta sztrájk szerintem a postások fizetéséről szól.Gondolom , elég alacsony. A posta nem olcsó különben itt sem.
    Viszont, a posta vállalatnak az a problémája, hogy sok kis vállalkozó, mint a fiam is, nem velük küldi a küldeményét, hanem a federális kihordóval(Kurier)ami még olcsóbb!
    A posta állami, tehát a kedves szépfiú miniszterelnök, tegyen róla.

  • Nahát Figyelő…Hogy kiskegyednek mennyire lényegbelátó meglátásai vannak..
    Ezt so’sem gondoltam volna..hogy a fizetésükért sztrájkolnak…furcsa, különös fejlemény, nemde ?

  • Gézya, rosszul írtam, a nyugdij alap volt a főoka a sztrájknak.
    DE nem természetszerü, hogy CSAK a fizetés miatt sztrájkol egy közösség. Mivel szakszervezet van, azért sztrájkolhat, munkaidő miatt is, meg szabadságolás stb.
    Kár gunyolódni, ha értelmesen nem tud a témához szólni.