Antiszemita támadás Magyarországon – Flashmobot szervez az Eleven Emlékmű

2016 szeptember 10 9:20 du.158 hozzászólás

Barátaink, honfitársaink, magyarok!

2016. szeptember 9-én a budapesti Szabadság téren vandál kezek feldúlták az Eleven Emlékmű mára világhírűvé vált tárgyegyüttesét, amit mi, magyar polgárok 2014. márciusában a német megszállási emlékmű ellen tiltakozva hoztunk létre személyes tárgyakból, dokumentumokból, emlékkavicsokból.

Akciónk akkor arra irányult, hogy a valódi, élő emlékezet szimbolikus jeleivel foglaljuk el a helyet a történelemhamisítók elől, akik a nemzet egészét tüntették fel az idegen megszállás áldozataként, eltagadva a magyar állam felelősségét a holokausztban. Bár a szobrot felállították, ellenállásunk eredményeképpen a kormány lemondott a hivatalos avatásról. A kormánypárti politikusok azóta is messzire kerülik a Szabadság teret.

A Szabadság téren két és fél éve folyamatos a tiltakozás: a téren működő aktivista csoportok télen–nyáron, hóban–szélben–napsütésben politikai és kulturális eseményeket, megemlékezéseket, közös énekléseket, beszélgetőköröket szerveznek, folyamatosan gondozzák, pótolják az időjárásnak kitett emléktárgyakat, információs pultot működtetnek és idegennyelvű tájékoztatással segítenek évente több tízezernyi külföldi turistának megérteni, mi zajlik ma Magyarországon. A világsajtót bejárták az egymással farkasszemet néző két emlékmű – a döglött és az eleven – meggyőző képei. Ma már tanulmányok, magyar és idegen nyelvű szakdolgozatok, doktori disszertációk, szakkönyvek elemzik az egyik legjelentősebb magyar civil ellenállás példáját.

Néhány kisebb incidenst leszámítva, a holokauszt áldozatai iránti kegyelet mindmáig megvédte az ellen-emlékművet a durva támadásoktól. Tegnap azonban megtörtént az, amit eddig senki nem mert megtenni: a Kurucinfón beharangozott módon vandálok gyalázták meg az Eleven Emlékművet. Bár azonnal büntető feljelentést tettünk a rendőrségen és elvárjuk a hatóságoktól, hogy a számos térfigyelő kamera felvételeinek alapján haladéktalanul kerítse kézre az elkövetőket, igazi választ a provokációra nem az államtól várunk.

Eleven Emlékmű rongálás, Budapest., 2016. szept. 9. (Fotó: Favics Péter).

Eleven Emlékmű rongálás, Budapest., 2016. szept. 9. (Fotó: Favics Péter).

Eleven Emlékmű rongálás, Budapest., 2016. szept. 9. (Fotó: Favics Péter).

Eleven Emlékmű rongálás, Budapest., 2016. szept. 9. (Fotó: Favics Péter).

2016. szeptember 18-án vasárnap du. 16 órára újabb flashmobra várjuk az áldozatok emlékét tisztelő honfitársainkat. Hozzunk ismét köveket, mécseseket, fényképeket, emléktárgyakat, állítsuk helyre és újítsuk meg az Eleven Emlékművet! Mutassuk meg a provokátoroknak, hogy nem félünk és továbbra sem tágítunk a történelmi hazugságok elleni tiltakozástól.

Facebook esemény: Gyertek oda újra, hozzátok el újra! – Flashmob reloaded

A Szabadság téri ellenállást szervező közösségek:

Eleven Emlékmű beszélgetőkör és

TÉR-KÖZ Társaság

Csatlakozó közösség:

Szabadságszínpad

Eleven Emlékmű rongálás, Budapest., 2016. szept. 9. (Fotó: Favics Péter).

Eleven Emlékmű rongálás, Budapest., 2016. szept. 9. (Fotó: Favics Péter).

Eleven Emlékmű rongálás, Budapest., 2016. szept. 9. (Fotó: Favics Péter).

Eleven Emlékmű rongálás, Budapest., 2016. szept. 9. (Fotó: Favics Péter).

Eleven Emlékmű rongálás, Budapest., 2016. szept. 9. (Fotó: Favics Péter).

158 hozzászólás

  • Levédiab…nak már annyiféle múltya volt, hogy ez az egy még belefér…amikor a Dunaparton folytak az események senki sem fogta le a nyilasok kezét…és sehol máshol sem és ez nem csak erre a kausztikára vonatkozik, hanem minden egyéb másra a rencerváltás egyik büdös zokni helyett a másik büdös zokni és máig senki sem képes eldönteni melyik büdösebb???
    1848/49, 1919, ???1956??? az a legrohadtabb, mert még élnek szemtanúk szóval hátrább az agarakkal

  • ugye esvány a kerál, koppány és esvány, tatárok, törökök, habsburgok…Rákóczy Rodostóban…és akkor semmit sem említettem…haggyuk má’ eszt is kár a csámcsogásért, a rántotta odaégett ki kell dobni

  • VAN MÉG EGY KÉRDÉSEM: miért kell emlékezni erre, ha azóta ezerszer nagyoöbb népírtások fordúlnak elő…és azok semmiféle megemlékezést és akármit sem kapnak…talán egyenlőtlenség van???
    demokrácijá? Óhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  • rodeo36
    amit itt leírsz a különböző korszakok hatalmi harcból,gyilkos árulásokból,szerencsétlen idiótizmusból fakadó történelmetek. Büszke lehetsz rá.Az ellenünk elkövetett tömeges rablógyilkosságaitokat és annak kipellengérezését nem te fogod megmondani,mikor kerüljön le undorító történelmetek lapjairól. Bizony a szemtanúk és a szenvedő áldozatok egy része még él és nem felejt!

  • Szeretném remélni, hogy a rövidesen azonosítandó vandál valóban egy szélsőjobbos káder volt !!!

  • Téged kell kidobni. De még a szemétdomb is kivett magából. Antiszemita söpredék. Csak ott Orbanisztánban obégathat az ilyen büntetlen. Másutt már rég lecsukták volna az ilyent. A kormány meg egy írd és mond egíy Budaházyt állít be főbünösnek. És a többivel mi van? Ja nincsen hely már a börtönökben? Javasolnám,hogy minél előbb itéljék el őket és kötekezném az elítélteket börtönépítésre. Annó a szegény halálraítéltekkel ásatták meg saját sírjukat. Miért nem lehetne ugyan erre kötelezni ezeket az aljadékokat. Az EUban eltörölték a halálbüntetést de a börtönbüntetést még nem.

  • Ha kimászhatnak a csatornából, mindent összepiszkítanak.
    Büntetlenül lehetnek állatok, miért ne lennének? Könnyebb mint embernek lenni. Mikor már a kommentekben is nyíltan fenyegetődzhetnek, vérdíjat tűzhetnek ki, négy IQ-val megáldott
    vezetőjük ott pisálhat ahol akar, komoly következmények nélkül?
    Csodálom, hogy csak most jutottak el ide. Azt az állatot, aki emberre veszélyes, kiirtják. A nácikat simogatják, és ha megsértődik az érzékeny lelkecskéje, akkor még bocsánatot is kérnek „szegénytől”. Persze, hogy megint elpofátlanodik.

  • A kormány hazug emlékművet állított, az ellene tiltakozókat bíróság elé citálta, vagy megbűntette, most pedig az engedéllyel, folyamatos demonstráció részeként elhelyezett megemlékezés tárgyait rongáló szélsőséges elemektől a számos kihelyezett térfigyelő kamera ellenére sem tudta, vagy szándékozott megvédeni.
    Egy az emlékmű elleni békés demonstrációt idéz fel a videó Magyar Fruzsina civil aktivista felmentő ítéletének kapcsán.

    https://www.youtube.com/watch?v=9pYC9cjcbEg

  • Rodeo36, 11:03 !

    …,de azért két és fél hónap alatt ennyi, tudniillik 450’000 embert országos méretekben és viszonylatokban . ö s s z e h a n g o l t a n . d e p o r t á l n i; az bizony nem semmi, és a Horthy-rendszer ezt mégis „bravúros ügyességgel”* megtette. Az ő „kezüket kellett volna még időben megfogni”, persze már évekkel korábban, ahogy ezt ön, mint egy elmulasztott lehetőséget reklamálja itt, tisztelt uram… Pedig nyilasok, ehhez képest már csak amatőr gyilkos gonosztevőknek bizonyultak a maguk kb. csupán tízezr áldozatával. A fenti számok jegyében is, az intézményes Holokauszt véghezvitelében a hungaristáknak már alig jutott szerep a Horthy-bagázs profizmusához képest…

    .

    * A Horthyrendszernek ez „a feladat” akkor már nem jelentett kihívást; a „Kamenyec-Podolszkíji idegenrendészeti eljárás” három hete alatt, az >élő anyagon< ők ezt 1941-ben már jóelőre begyakorltatták…

  • Rodeo Ki tiltja meg, hogy emlekezzel minden nepirtasra? De segitek ez azert szornyubb, mert magyarok csinaltak magyarokkal, es megint szeretnek megcsinalni.

  • véleményem: 1 halott = 1 halott

    bárhol is gyilkolták meg, nincs értékesebb halott és értéktelenebb halott…vagy -egyesek szerint- van?

    és mi van a palesztínokkal?

  • @fortimbrász

    esztírod: Az ő “kezüket kellett volna még időben megfogni”, persze már évekkel korábban, ahogy ezt ön, mint egy elmulasztott lehetőséget reklamálja itt, tisztelt uram…

    igen, hááát bezony, és mi lesz a törökök áldozataival 150 év alatt?, meg a tatárok áldozataival? szóval nem sikerült, a sarki kóbot kutya sem mozdította a kisújját sem, most meg megy az ájvékolás…ogv és bandája aszt csinál a zországgal (levédiaba…d) amit akar és már 4.5 millióan nyomorognak és senki a sarki kóbor kutya sem emeli fel a kisújját sem…mint a hsz-ekből kiderűl mindenki más le van szarva csak …a II. VH-ban több mint 50 millióan haltak meg, miért is??? senki sem tuggya? akkor legyen emlékmű nekik is?

  • @gyurka

    nekem nincs történelmem, neked sincs de „nekünk” van…szóval mi is a stájsz? nekünk jogunk van emlékezni mindenre, fehér ember nem felejt ugyanúgy, mint az elefánt…érted gyurka? mindenre!!!
    1 halott = 1 halott

  • Rodeo36

    Azt hogy valakiket egy aljas és tudománytalan elmélet alapján szabályosan kinyírnak – előtte kirabolják – vagy azt, hogy a katona harcban magát is védve(!) hal meg, azt egy . k u l t ú r e m b e r . másképpen értékeli. Azért kultúrember, mert ő fel tudja fogni.

    .

    Megjegyzés: A katonának még az is megadatik, hogy még hősnek is fogják föl, még akkor is ha nem igaz ügyért harcol.

    A Holokauszt ártatrlan, védtelen és teljesen kiszolgáltatott [polgári személy] áldozata tehát legföljebb . m á r t í r , míg a katona . h ő s i . h a l o t t . is lehet…

    .

  • Vögelein !

    Nagyon igaz. Aki ezt nem tudja felfogni, az nem kultúrember…

    És még annyit erről, hogy normális hétköznapokon – mondjuk úgy, békeidőben ezt, a zsidók ellen elkövetett bűntettet – ha csak egymagában követi is el valaki – akkor azt aljas szándékból elkövetett rablógyilkosságnak minősítik, és az emberek hónapokig ezt emlegetik. Akkor hogyan is lehetne a félmillió meggyilkolt békés polgár teteme felett akár csak napirendre térni ?

    .

  • @főgeláin

    a háborúban (már megint csúsztacc???)nem csak katonák haltak(nak) meg a többi süket duma…miért kell csak erre emlékezni ha semmi másra nem vagytok hajlandóak emlékezni? mennyivel értékesebb halott egy zsidó mint egy ártatlan palesztín?

  • Figyelö:

    nem igaz, a nácik kerssztények voltak, német pogány elemekkel belekeverve….úgy mint most Magyarországon is hasonló ös-magyar és keresztény elemek keverednek az olyan „nemzeti” hungarista mozgalmakban.

    Söt, az amerikai neo-nazi mozgalomban sok „white christian” keresztény protesténs vallások is vannak. Az hogy az átlag keresztények öket nem tekintik igazi keresztényeknek az lényegtelen, ök annak tartják magukat és a bibliát használják.

  • Nem értem miért kell a magyarok szapulásának ismét teret adni, és miért kell ebbe a magyarokat belevonni.
    Törzsi, rokoni belvillongásról van szó, a manapság havi 1,5 millióért fidesz-tanácsadó, régebben munkásőr és az ÁVH-s Komlós titkáraként dolgozó zsidóvezető Zoltai Gusztáv és leánya Zoltai Andrea köré szerveződő csoportocskák hatalmi harcáról.
    A fidesz soraiba egyre nagyobb számban beintegrált zsidóság, volt szdsz-esek és az ezt ellenzők, ebből kimaradók sárdobálása ilyen alibi tiltakozásokban csúcsosodik ki, amit csak álmélkodó szemekkel néz a magunkfajta. Az egész szoborállítás nem a mi találmányunk, pedig elkészültekor már ragasztották is ránk a dolgot, miszerint „náci emlékhely” lesz belőle. Pedig hogy reménykedtek az állandó „gyúanyagban”, de minket inkább a békés társadalmi együttélés izgat.

  • Kedves Mindnyájan,
    remélem nem gondoljátok komolyan,hogy egy ilyen súlyos,gyógyít- hatatlan agysérüléssel született,szennycsatornából időnként előbújó patkányt megtudtok győzni bármiről?Ez még a saját lökött mondatait sem érti meg.Ez fogja megérteni,hogy nem a tatárokról, örményekről vagy a háborúban elpusztult katonákról van szó?Itt a magyar uralkodó osztály a legaljább csőcselékkel összefogva kiirtott 460.000 magyar állampolgárt.Ennek a dicső hungárikumnak nem Török országban állítanak emléket.

  • rohadeo,
    hogy én mit értek és mit nem,ahhoz a föld felszinén kellene élned,hogy elbírálhassad.A te csatornádban még a többi patkányok is egyetemi docensek lehetnek melletted.

  • Régóta némán figyelem a hozzá szólásokat.Véleményem szerint végleg tiltani kellene a Rodeo,Charlie,Figyelő,Marcsi,stb.fejletlen,szellemtelen,elmaradott alakokat.Semmit nem tudnak,értenek,nem is akarnak.Állandó tahóságaikkal vélhetően nem csak engem irritálnak évek óta.Miután a legkisebb fejlődés sem észlelhető,javaslom fentieket.

  • @gyurkácska

    már megint őszinteségi rohamod van és bemutatkoztál? képes vagy a csatornába bemászni és összekenyni magadat mindeféle izével???460000 és 50000000 között soxoros a különbség…egyik sem érdemel kiemelt helyet a történelemben, meghaltak, meggyászolni, eltemetni és elfelejteni az élet megy tovább…nem kell ezt tovább csócsálni és főleg nem jómennyiségű anyagi kárpótlás ellenében, a többiek miért nem lettek kárpótolva? rossz családba születtek? gyurkácska megmondanád miért nem volt egyetlen Rotschild sem a Dunaparton cipő nélkűl?

  • Rodeo36 Tényleg abbahagyhatnád, ennél tahóbb nem lehetsz már. Szerintem elérted a célodat, úgy általában mindenki megundorodott tőled, charlie pedig majd elintézi a jobbikos pártkönyvet neked.
    Régen még emberformád volt, sajnálom, hogy így kifordultál magadból. Ez az ámokfutás amit most csinálsz, ez érthetetlen és értelmetlen.

  • @deáksanci

    magadat nem akarod kitiltani? úgy eccerűbb lenne…csípi a szemedet a valóság? meg nem vagy vitaképes…háááát evvan

  • @gyurcsi

    lelkem, bogaram

    helyessírás jujjjjjjjjj
    „előbújó patkányt megtudtok győzni bármiről?”
    meg tudtok győzni…a magyar helyessírás szabáljajjajajajai

    és mióta levelezel patkányokkal? tucc patkányúl? aszt jobbról barla írod vagy balról jobbra esetleg felülről lefelé egészen a Cloaca Maxima fenekéig…tudod ugye arra fenékre sem lehet bugyit húzni valamint rád sem

  • Kedves Rodeo 36, nem akarok hinni a szememnek. Egy halott=egy halott? elment az eszed? Ha én meggyilkolom anyukádat, majd ágyban párnák közt magam is elpatkolok, akkor kvittek vagyunk? Miféle embertelen, agyament gondolkozás ez?
    A Holokauszt a legborzasztóbb és legnagyobb gyalázat volt amit az emberiseg eleddig elkövetett. Nem mondom, hogy Ruanda nem jött közel, de még így is az. Ezen semmiféle okoskodás nem tud úrrá lenni. De hogy mennyire ez a helyzet, hogy mennyire leküzdhetetlenül tornyosul ez a gyalázat minden hasonló fajta gyalázat fölé, annak legjobb bizonyítéka az, hogy Te és a náci haverjaid a világban mindenhol megpróbálják elmismásolni, kimagyarázni, lekicsinyíteni, kétségbe vonni, – és mégis a fájdalom, a szégyen és a bizonyosság egyre terjed. És Belinben, és Bécsben, és Philadelphiában, és Prágában, és Varsóban ott magaslanak az emlékművek, a múzeumok, amelyek minden kétséget kizáróan bizonyitják azt, hogy a gyalázat nemcsak megtörtént, de hogy a Világ megbánta és hasonlót akkor sem fog eltűrni, ha Te és a cinkosaid akár meg is feszültök. A szemetet kibasszák.
    Ja, el ne felejtsem megemlíteni, hogy a 460,000 nem annyi volt ám, hanem 900,000, akiket Horthy a vágóhídra küldött, akik ott fagytak meg Voronyezs alatt és Gulágban. És nem 900,000 volt ám, hanem 6,000,000 a zsidók összesen, akik ottvesztek a német, magyar, osztrák, lengyel zsidógyűlölők kezei között. De nem is 6,000,000 volt ám, hjanem 50,000,000, azaz ötvenmillió, a polgári veszteségek száma, húszmillió egyedül csak a Szovietúnióban, akikre a náci barátaid és példaképeid a méltatlan halált rászabadították. A szemetet kibasszák!
    De tudod mit? Itt van még valami a hülye, hazug pofádra. Barbara Lipstadt történész propesszor 2000 áprilisában a brit bíróság elött lemészárolta a Holokauszt tagadó David Irvinget, amikor is a bíróság kikezdhetetlenül megállapította, hogy a holokauszt tény, annak tagadása bűnözés, és az áltörténésznek bíróság elé kell majd állnia annak bűnnek az elkövetéséért. (https://www.theguardian.com/books/2000/apr/11/irving.uk)
    Egyszóval hazudsz, szemét vagy és megérdemled, hogy kibasszanak.

  • Rodeo, azt szeretem, amikor az ismeretlenség homályából hülyeségeket kikiabálsz. Kötve hiszem, hogy akármelyikünk szemébe mernél nézni és buggyogtatni félhomályos elmédet.

  • Rohadeo,
    a Rotschildok mind Londonban éltek és élnek.Te pedig dögölj meg cipőben.Te születtél rossz családba,mert egy ilyen aljas hulladéknak már a világrahozatala is az”emberiség ellen elkövetett bűntett.”Már az elődeidnek is a tálas,jányi,baky stb. melletti pöcegödörben lett volna a helyük.Lehet,hogy eltaláltam pontosan,csak már előbb fröccsentettek a kárpátteknőbe?

  • Judith,
    szerintem ez a buggyant agyú”akármelyikünk szemébe merne nézni”, mert azt fel sem tudja fogni,hogy ettől fogva többé soha semmit nem látna.

  • A témához tartozó és ahhoz nem igazán illő hozzászólások olvastán Jean Effel Az ember teremtése című műve meglehetősen kevés szereplős rajzaiban is láttatni képes sokféleségünk jutott eszembe, illetve ahogyan erről Örkény István fogalmazott. Kikerestem: “… a Jóisten sem lángész. Afféle öreg, tapasztalt, józaneszű és ügyeskezű mester ő, amilyen nálunk – és bizonyára az egész világon – a derék kisiparosok közt szép számmal található. Nem is kell talán hosszan magyarázni, hogy az ember – akármilyen nagy számban is fordul elő a világban – mégsem tömegcikk, hanem kisipari termék, s úgy készült, mint egy jólszabott férfiruha vagy egy szépen kicifrázott csikóbőrös kulacs. Nem minden példánya egyforma, ez is kisipari jelleg. Nem minden darabja hibátlan, sőt… “

  • No igen; a jelenlegi magyar államtól várni a valódi választ, amely a civil tiltakozás tárgyát képező „emlék”művet állította, finoman szólva naivság…

  • @gyuriska és a többi kedves akárki

    a Kruppokat kihagytam…

    meg Tróját, Karthágót, én nem tagadom a valóságot csak ti vagytok akik nem láttyátok az egészet, a borzalomért most pénzzel fizetnek kárpótlást, mindenki aki meghalt az nem él, és senki más sem kap pénzbeli kárpótlást csak a rettenetes, borzalmas, szörnyű áldozatai, senki más aki kínhalállal, nyomorékon, kisemmizve…tehát elemezzétek azt, hogy ki vagyok én ne pedig azt, hogy a világ igazságtalan, mialatt a Rotschildok és a Kruppok meg a többi finanszírozta a II. VH mindkét oldalán harcolókat, addig Schreiber néni a Gáncs utcában a földszint B -ben útjában volt a kedves magyar tezsvéreknek, kellett nekik az egy szoba konyha komfort a gang végén lakása? vagy csak…és akkor ott maradnak az amerikai őslakosok, az importált néger rabszolgák, a palesztínok, és az egész Levante meg a Maghreb…azok nem áldozatok? 1 halott=1 halott

  • A fenti beírásokat olvasva a zoltaiandreák dörgölik a kezüket örömükben. Legyünk már észnél emberek!

  • Rodeo, most már szüntesd be magadat. Egyszer és mindenkorra. Sőt, én ezennel megkérem Christophert, hogy hajitson ki innen, mint a szaros macskát. Mert hogy szerintem nem minden antiszemitának van, vagy kéne lennie itt „charta tyere be.”

  • Én nem is olvasom, ez segít.-Ingerel , ha valaki hülye, vagy csak annak adja magát.

  • @kopácsijutka

    mi is antiszemita abban amit írtam? ha esetleg tudnád ídézni a soraimból? és javaslatod mind mind a szent demokrácijá nevében mert rendnek kell lennie olyannak amit te meg a hasonszőrűek képzeltek…kik vagytok ti, hogy bárkit körbeugassatok csak mert meg meri említeni, hogy a közel 300 éve folyó rabszolgatartás a világ csúcs demokráciájában az össze sem vethető azzal ami pesten egy „emlékmű” megrongálása… mert ugye arról szól eme cikk itt fenn? halottakat meg kell gyászolni, el kell temetni és 30 év után újra megvenni a sírhelyet ha nem akkor meg kiássák és másik halott megy a gödörbe, ez a világ rengye (indiában égetnek, hogy ne legyen gond a hátramaradó test „porladásából”)

    ti itt miről is ömlengtek? az nem teccik talán, hogy meg merem említeni, másokkal ugyanolyan, vagy borzasztóbb dolgok történtek (említem újra a rabszolgákat akik egy életen át szenvedtek kínzások közepette, meg a napalm mal élve elégetett vietnami falusiak… soroljam? népeket írtottak és írtanak ki ma is de ennél a borzasztónál nincs borzasztóbb … állíttyátok ti a valóság meg mást mond…sajnálom…de meg kell magyaráznom neked is, hogy Kanadában szólásszabaccság és liberális demokrácia van

  • Rodeo, idézzen tőled a halál. Csak nem képzeled, hogy még elmés csevegésbe is eredek veled ezek után? Menj és évődj a magadfajta gyülölködökkel. Nekem jobb és több dolgom van annál, minthogy akármelyikötökkel is itt egy levegőt szivjak.

  • @kopácsijucika

    ha hisztérika vagy akkor kezeltesd magad, ebből a rablómesédből egyértelmű, hogy sehol sedmmit sem találtál de mint a maradék rothadó cafrangokra a hiéna a többi hiéna után nyivákolsz…ha olyan jó dolgaid vannak, akkor menny és tedd azokat és ne rontsd itt a levegőt…kellemes dolgokat kívánva, maradtam magam, mint mindíg… azért szégyellhetnéd magad egy iciripicirit két jobbfajta dolgaid között…a @gyuriskát követni az olyan mint begyalogolni a gyorsvonat alá…eszt ti itt többen megtettétek, tudod egy majom százat csinál…na akkor minden kellemeset neked is

  • Judith,
    amit tanácsolsz az az egyetlen normális lehetőség az ilyen szarházi tetükkel szemben.Egyáltalán álljon szóba vele a Malche Móvesz.Ennek a hulladéknak mondani valója úgy sincs,az aljas buborékait meg eregesse a csatornában társlakó barátainak.

  • Judith Kopacsi Nem hiszem, hogy rodeo most antiszemita kirohanást végez. Egyszerűen megveszett, már hetek óta látszik a folyamat. Mindenkibe belemar, csak azért, hogy bántson. Vagy kikezelik a veszettségéből, vagy rendbe jön a magánélete, és akkor abbahagyja. Ha nem veszed észre, belefullad a közönybe, és torkán akad a nyála. Szerintem. Az, hogy neki természetes, hogy több százezer halottat gyaláz azért, hogy néhány élőt bántson, az sajnos neveltetési hiba. Ebben a korban már nem változtathatsz rajta.

  • Szégyen és gyalázat ami a magyar zsidó honfitársainkkal történt hazánkban !
    http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=2&type=movie&chapter=7_2_2
    Mi egy aljas, megbocsáthatatlan bűnt követtünk el a magyar zsidó honfitársaink ellen. Magyarok, magyarok ellen !
    Ez a film sokat mond – anya cipeli a kisgyerekét, öregasszonyok, öregemberek, gyerekek menetelnek föltett kezekkel ! – és ami nekem a legszomorúbb az amikor a film elején egy fiatal nő átszalad az úton és átvág a menetelők során, rá se hederítve, hogy mi is történik itt ! Itt a letagadhatatlan tény az akkori magyar társadalom kollaboráns gyávaságáról ! Hol volt az nap Gabriel védőangyal ? Megmondanátok ? Segítek. Egy ágyban fetrengett a náci sassal !

  • -es meg folteszik itt eretetlenkedve a kerdest egyes barmok……………….miert gyulolom ennyire adazul a magyartokat.
    NA EZERT…………………..is.

  • @gyuriska

    tonalu datus vis sausme gatus

    üdvözlettel, kedélyesen…szóval benneteket a többi 100 millió halott nemm is érdekel…csak nektek fizessenek…???

    @llanfair

    nem tűröm jól a hazug mellébeszéléseteket, kiütéseket kapok tőlük…

  • Rodeo Akkor gyorsan ird ide mikor hazudtam, mert olyat nem tudsz idezni. Vak gyuloletedben csapkodsz ossze-vissza. A te kiuteseidet szerintem a rendszeres furdes megszunteti, kulonos figyelemmel a szajhigieniara. Amit itt te muvelsz, mar a Robert elmere tartozik.
    Szerinten bootold az agyad, es Rodeo 37 neven kezd elorol. Regen nem voltal ilyen alkas, mi tortent?

  • @llanfair

    íme: „Egyszerűen megveszett, már hetek óta látszik a folyamat. Mindenkibe belemar, csak azért, hogy bántson. Vagy kikezelik a veszettségéből, vagy rendbe jön a magánélete, és akkor abbahagyja.”

    nem vagyok megveszve, nem martam bele senkibe (belém annál inkább) és semmi közöd a magánéletemhez, és kezelésre sem szorulok!!!

    viszont -ismétlem- nem tűröm jól sem azt, hogy a nickem hallatára ugrotok mint kecskebéka a fűzfára, és hogy veletek nem lehet két értelmes szót sem váltani, mert meg vagytok vakulva attól, hogy nem tudtok egy normális életet kialakítani magatoknak a nagy mély és borzasztó örökkétartó gyásztól, normális ember igyexik túltenni magát a bajain és nem hordozni mint púpot a hátán…megjegyzem a wiesenthal nevű az hamis néven élt, sohasem volt a táborban mert az akire rámutatott a képen nem ismerte sohasem és ebből kerekedett egy hatalmas anyagi haszonnal járó üldözés és sikeredett néhány 85-95 éves majdnem halott embert meghurcolni, hogy Jahve haragja lecsapjon, Jahve sohasem örül, vagy mosolyog? csak ordibál és dühöng? senki a témához hozzá nem szól, vcsak az én leugatásom folyik ami a valóságon egy jottányit sem változtat

    én nem szedtem le a a megemlékezés papírjait és egyebeket, sohasem jártam arra és semmikor …abba kellene már hagyni ezt az örökkétartó izét… és nyugalmat derűt csinálni, nem pedig szítani a az egyébként sem jó közéletet

  • Én teljes mértékben igazat adok Rodeo36-nak. Írása tényszerű.Van valaki az itt írók között, – gondolok itt a cikk írójára főleg – aki vitába tudna szállni Rodeo azon állitásával, hogy a zsidóság kiirtása egy a tengernyi öldöklés között – a teljesség igénye nélkül most csak az indiánokra gondolok….könnyű kizárással fenyegetőzni tisztelt Kopácsi Judid, főleg, ha nincs megfelelő felkészültsége a saját cikkének megvitatásához. Rodeo érdekesen fogalmaz, de minden szava igaz, tessenek utána járni valamely lexikonban.

  • bocsánat, még egy kérdés:

    ha nem zsidó származású lenne, hanem japán, hogyan bírálná el objektiven az atombomba bevetését Hirosímában??

  • Óriási külömbség van Hiroshima és a Shoa,, azaz Holokouszt áldozatok között. Bár mindkettő hatalmas emberáldozatot kivánt az egyiknél, a Holokauszt esetében egy népcsoport,alaposan előre kitervezett, és tervszerüen kivitelezett, szisztematikus kiirtásáról szól Hirosima egy kegyetlen háború befejezéséről szól, amiben a Japánok, mint agresszorok vettek részt, és miután nem mutattak hajlandóságot a békés megoldásra, igy nem volt más megoldás, mint ezzel az agressziv és kegyetlen módszerrel kikényszeriteni a békét. Ha a kettő között nem vagy képes különbséget tenni, akkor ott nem az én készülékemben van a hiba.

  • Rodeo, a baj az, hogy a közérzet rongálásában te igencsak elől jársz.

  • Egy esetleges látogatás Pearl Harbourban kiválóan alkalmas lenne arra, hogy a Japán agresszivitást és annak minőségét egy kissé felelevenitsék a történelemben elmaradt nebulók.

  • Rodeo36 Ez azért így nem igaz. Beszélgettem volna veled, de szerinted nem vagyok méltó társ, mert nem emlékszem tengernyi élményeim közül, ki énekelte a Ringet. Ugye emlékszel?
    Arra is, hogy az volt a kikötésed, hogy ítéljem el „geyza” és „gyuri 10” kommentjeit, akkor majd szóba állsz velem. Mi közöm van a Ti ellentétetekhez? Már akkor folyamatosan lekezelően bántál velem, és sértegettél. Te dolgod, biztos van hozzá jogod, de akkor most ne add a sértet ártatlan kommentelőt.
    Teljesen normális életet élek, és nem gyászolok senkit, illetve mindenkit. Zsidó sem vagyok, magyar, szlovák és lengyel őseim vannak. De miután zsidó mindenhol van, nem kizárt egy kis zsidó vér sem. Na és? Te sem vagy biztonságban.
    Nem válaszoltál, ki akadályoz meg abban, hogy gyászold az indiánokat, avarokat, kurdokat? Tőlem még a palesztinokat is, mert aljas módon lelövik őket, mikor késelni akarnak.
    Remélem az írek miatt is vérzik a szíved, akiket a XXI-ik században Európában még mindig elnyomhatnak az angolok.
    Mint írtam, szörnyű minden népirtás. De nekem szörnyűbb az a népirtás, amit a magyarok a magyarok ellen csináltak, ezt aljas módon tagadják vagy ünneplik, és szeretnék újra megtenni. Nem hiszem, hogy nem érzed, milyen nagy a különbség, hogy a Te néped csinálja, vagy valahol a világban történik.
    Továbbra is állítom, hogy Te most több százezer halottat gyaláztál meg, csak azért, hogy keserűségedet kiöntsd.
    Ha már lebékáztál, inkább lennék Common frog (gyepi béka). Nálunk őshonos, nagyon szép béka. Nekik építjük a kerti tavunkat.

  • Deák Sándor
    2016 szeptember 11
    1:39 du.
    Tehát mindenkit ki kell innen tiltani, aki más véleményen van, mint a beíró! Vajon, hol képzeli magát? Ti. ITT sem fasizmus, sem kommunizmus NEM diktálja senkinek az egyéni véleményét, vagy élettapasztalatát!

  • Az Eleven Emlékmű tárgyegyüttese megrongálása alig ért el hirértéket még a magyar baloldali sajtónál sem. Hála a KMH-nak, szomorúan értesültem róla, s kimegyek vasárnap a flashmobra.
    Szeretnék olyan tárgyakkal is szembesülni, melyek a magyar zsidó ellenállással kapcsolatosak. Nyilván vannak, hisz kb. félmillió ember között nyilván voltak hősök, ellenállók is, – nemcsak szerencsétlen mártirok !

  • Javaslom Gábori György: „Amikor elszabadult a gonosz” cimű könyvét. Azonkivűl számtalan zsidó vett részt a miskolci MOKAN ellenállásban is, nem beszélve a cionistákat, akik hamis papirokkal láttak el számtalan embert. Vagy Anyukám, aki ugyan szintén hamis pairokkal, Simon Sarolta név alatt volt aktiv tagja a MOKAN Kopácsi csoportjának, 13 bujtatott emberre fözött, apámmal együtt vágta el a Lillafüredi német katonai központot összekötő telefonvezetéket, stb. Zsidó hősökröl viszont azért nem lehetett sokat tudni, hallani, mert ellentétben a Yad Vashemmel akik kizárólag nem zsidó menekitöket jutalmaznak és ismernek el, a zsidók számára az embermentés kötelességnek számit, tehát nem kitüntetendő. Azonkivűl is sokan szeretik elfelejteni, hogy mire a magyar holokousztra került a sor, addigra az összes katonaköteles, tehát aktiv férfit munkaszolgálatra kötelezték, és Ukrajnáig meg sem álltak velűk. A gettósitás csupán időseket, asszonyokat és gyerekeket érintett, túl sok aktiv ellenállóra nem igen lehetett számitani már emiatt sem. Ami kevés lehetőség volt, azok is csak nagyobb városokban, ahol egy hamis papir segitségével lehetőség volt eltünni a tömegben. Vidéken erre nem volt lehetőség, mert ott mindenki ismert mindenkit, és nagyon kevesen merték családjuk életét is zsidó mentéssel kockáztatni.

  • Őtvenhatos,
    A magyar zsidó ellenállás nem létezett akkoriban! Mindenki reménykedett és nem hitte el, hogy ő is sorra kerül.
    1948 .ban voltak ugyan olyan bátor zsidók, akik kimentek az akkoriban megalakult Izraelbe, de igen kevesen!
    Amire nem szívesen emlékezem, többek között, hogy a zsidó férfiak mentették magukat, vagy vettek „svéd” papírokat drága pénzen maguknak, amit erre a célra kaptak, vagy kimentek.
    A nők, gyerekek, öregek szenvedték meg legjobban, akiket vagy a Dunába lőttek, vagy koncentrációs táborokba vittek.

  • @kopácsielvtársnőkérem

    Judith Kopacsi
    2016 szeptember 12
    10:55 de.
    Egy esetleges látogatás Pearl Harbourban kiválóan alkalmas lenne arra, hogy a Japán agresszivitást és annak minőségét egy kissé felelevenitsék a történelemben elmaradt nebulók.

    a legutóbbi történelem kutatások és a Pentagon naplói bizonyíttyák, hogy az usa 1 évvel Pearl Harbour előtt tudta mi is lesz ott de szüxégük volt háborúba vinni a nemzetet és egy „aljas” támadás nélkűl ez nem volt leheccséges!!!!

    az usa hegemónia törekvései nem csak az indiánok szemét csípték ki hanem a fél világét, sem japánhoz, sem koreához, sem vietnamhoz, sem afganisztánhoz, sem pakisztánhoz, sem lybiához, sem szíriához a lófasz köze sincs, senki sem kérte meg erre sőt…
    a IIVH valós okai semmiképpen sem a fasizmus hanem a németek kiszállása a nemzetközi bankvilágból és önálló devíza bevezetésével semmi járulékot nem fizetni a Rotschildoknak!!!! és az atlantiak elvették az életterüket is még egy igazi szabad kikötőjük sem maradt mert körűl voltak zárva, és sokaknak a tökei tele vannak és voltak az I és II VH okaival és lett szöveccségese nem is egy, hogy …ezért az atlantiak kiprovokálták a háborút nagyon szépen kezdődött ugyanúgy mint a 911!!!!!!!!!!!! (a világ vicce usa megtámadta saját magát)

    NAGY KÖSZÖNETEM JÁR SZENTIPET NEK SZÍVBŐLJÖVŐ…most majd te is kapsz majd hideget meleget

    Gadhaffy csinált egy gazdag és prosperáló országot még úgy is hogy bohócnak öltözött mint a magyar polgármester érpatakon csak a Gadhaffy sokkal gazdagabb volt és eurót akart az olajáért nem a hamis usa dollárt ugyanúgy a szaddam husszein is …életükbe került mert van aktív usa külpolitika és odadugják ahol még nem harapta le a harapós ló pedig assincs messze

  • Figyelő Ötvenhatos Nem értek a témához, nem éltem 44-ben. Azt sem hiszem, hogy itt vannak olyanok, saját tapasztalatból emlékeznének rá. Azt tudom, hogy Budakalászon úgy szedték össze a zsidókat, hogy a falu lakói nem is tudták mi történt, csak nem nyitott ki az öreg zsidó boltja reggel. Jóval később tudták meg mi történt.
    Tehát a fegyvertelen maradék zsidó közösségnek kellett volna ellenállni a náci hadseregnek és szekértolóinak? Nekem ez erősen necces kívánság. Az értelmetlen hősi halott csak egy halott, haszna nincs. Mentek volna ki az utcára vaktában lövöldözni (pászkával?), vagy mikor hősiesek voltak, kiabálniuk kellett volna, hogy zsidó vagyok? Jól érzem az erős cinizmust ötvenhatosnál, aki az áldozatokat vonja kérdőre, nem a gyilkosokat?

  • Kopácsi Judit!

    Meg lehet igen ideologizálni, hogy miért fontosabb egy zsidó ember meggyilkolása,mint egy japán, egy vietnami, vagy egy koszovói.Nekem meggyőződésem, hogy az indánok kiüzetése és legyilkolászása pontosan olyan előre eltervelt gaztett volt, mint a zsidóságé. A bünösöket sem ezért sem azért felmenteni nem lehet sohasem. Az embereket az bántja és ezt tessék megérteni, hogy amíg a többiek leélték kereső családfő nélkül szegénységben nyomorult kis életüket, addig a zsidó emberek 71 évvel a 2. Vh után még mindig jóvátételt kapnak, manapság ugye már az unokák.Hát hogy is van ez?Az USA-ban pl. kerekesszékben koldul a vietnami veterán….szégyen.

  • @llanfair

    küldök neked egy békepipát…azonosan gondolkodunk, bár a zetimo lógiánk nem konvergál…

    még jó, hogy nincs halhatatlanság, képzeld az a sok „ártatlan” mind elővonúlna és ordibálna mindenfélét

    na maraggyunk ennyiben

    majd a többit kopácsielvtársnő elmagyarázza…ő is azok közé tartozik akiknek a rokonai 1945 május 8 után lettek kurvanagy ellenállók meg mint a pozsgay elvtárs 1990 ben már ellenállt a kádárnak ész aczélnak 1957 ben csak olyan titokban csinálta hogy nem láccott ki

    leb wohl mein süsses kind (ugye tudod ki ez?)

  • Figyelő, azért ez nem igazságos részedről, hogy azokat okolod, akik próbálták menteni a menthetőt. Akinek módja és lehetősége volt a menekülésre, természetes, hogy élt is vele. A svéd, svájci és spanyol vagy olasz menedék papirokat sem feltétlenűl pénzért osztogatták, azoknak a kiosztása is az esetek többségében a cionistákra szorult. A másik dolog amiben kissé vak vagy, hogy 48-ban az Allijázok száma már eleve csekély lehetett, mert igen kevesen élték túl a Holokausztot, és számtalan esetben nem sikerült nekik átmenni a Jugosláv határon sem. Sok embert ismerek, akiket visszaforditottak onnan.

  • szentipet, tudod te azt pontosan mennyi kárpótlást kaptak a zsidók? Na, most csak anyósómat veszem példának, aki ird és mond 1988-ban kapott összesen kettőezer dollárt, no nem a német vagy magyar államótl, hanem a Krupp gyártól, ahol közel egy évig végzett rabszolgamunkát télen-nyáron egy karton tuhácskában, mezitláb, a föld alatt töltötte a bombákat. Kiszámitottuk: az átlag óra bére lehetett kb. 1-2 cent. Apósom egy fillért sem kapott, mint ahogy egyetlen munkaszolgálatos sem. A legtöbb magyar zsidó nem kapott, mert amit 1990 előtt a németektől kapott volna, azt az állam lenyulta. 1990-es években végre hajlandók lettek volna valamennyit fizetni, ez fejenként, pl, megőlt nagyanyámért és nyolc éves nénikémért, ird és mond, fejenként harminc dollár értékben. Még sértésenk is kevés lenne, nem gondolod?

  • Rodeokám, ugye tudod, hogy hazudsz? Ugyanis dokumentálható a Kopácsi család 1944-es ellenállási története. Mit gondolsz, miért kapott az egész család Yav Vashem kitüntetést 1988-ban?

  • Rodeokám, olyan nevetséges vagy, amikor azt akarnád bizonyitani, hogy többek között az emerikaiak provokálták ki Pear Harbourdi támadást csak azért hogy rész vehessenek az árvák vasárnapi vacsoráján, nem? A Pearl Harbouri múzeumban többek között ki van állitva jónéhány egyszemélyes japán öngyilkos torpedó is. Az egész masina már eleve úgy volt felépitve, hogy a pilóta tudva tudta, hogy ott csak meghalni lehetett. Ez ellen a fanatizmus ellen nehéz lett volna védekezni, és persze béketárgyalásokat sikeresen lefolytatni.

  • Szentipet, azért már az amerikai vietnami veteránt, aki tolószékben űl és koldul, ne irjuk már a zsidók rovására, mert elöször is nem igaz, másodszor pedig kiröhögteted magad. Logikátlanul vagdalózzól jobbra-balra, mint akinek elment az a csöpp esze is.

  • Judith Kopacsi
    2016 szeptember 12
    1:43 du.
    Én, nem okoltam a svédeket a papírjaikért. Az átélő emlékét idéztem, egy ilyen átélő mesélte, tőle hallottam, bizony, a pénz, az segített sok zsidót!

  • @kopácsielvtársnőkérem

    Pearl Harbour(!!!) nál az usa legénység pihent, és még riadó készűlcségben sem voltak, az a fegyveranyag és emberanyag ami ott tönkrement elég lett volna a japánok megsemmisítésére még mielőtt megközelítették voln a két nagy anyahajójuk távol poroszkált és gyakorlatozott a parancs szerint Marshall tábornok bevallotta elfelejtett elküldeni (az összes többi támaszpont megkapta) a parancsot a riadókészűlcségre

    na erre varrjál gombot

    hiroshima és nagaszakiban szinte egyetlen katona sem halt meg a civil lakosságra dobták azaz nagyobb volt az áldozatok száma mint a „táborokban” van e pontos számadat hányan és hányan élték túl
    de hagylak mert már a gyep kinőtt a fejeden és a pitypang is

  • Nos 2014-ben MINDEN holokauszt áldozatnak akartak emlékművet állítani jogosan,mert köztük sok ártatlan keresztény is volt,sőt
    olyanok akik segítették az üldözött zsidókat!
    Ez ellen hőbörögtek a tolerancia nélküli zsidók és azok leszármazottai…..míg a szovjet emlékmű ellen nem,annak ellenére,hogy a „felszabadító”hadsereg sokaknak nemi és egyéb erőszakot,rablást stb. jelentett….!
    bele kéne nyugodni,hogy itthon demokrácia van és a megemlékezés
    minden áldozatra vonatkozik!!!
    Csak tüntessenek nyugodtan,bár nem tudom ki rongálta meg az emlékhelyet,természetesen nem értek vele egyet,mert megbékélés
    és tolerancia nélkül csak tovább fokozódik az értelmetlen gyűlölködés!

  • Figyelő, ez már szinte magától értezödik nem? Elvégre a zsidóknak a börük alatt is pénz van, ugye? Én meg személyesen hallottam Faludy Gyuritól, amikor elmesélte, hogy annak ellenére, hogy volt az anyjának pénze, mégsem volt képes orvos hugát megmentenie a nyilas nyikhajóktól.

  • Rodeokám, az a bizonyos gyep és pitypang a te fejedből nőtt ki. Sajnálom, hogy csak most néztél tükörbe, rengeteg időt és energiát sporolhattál volna meg vele, ha azzal foglakozol és nem a marhaságokkal akarnál minket etetni.

  • Sajnos, antiszemitizmus, nem akar kihalni a világban!
    Példa erre a montreali egyetemi diákok tűntetései!

  • Rodeo, azért mert te szeretnéd elterelni a figyelmet, a közel 600.000 magyar zsidó szervezett kiirtásáról, attól az még sajnos létezik. Persze, ha te inkább Hirosimáról akarsz társalogni, nosza fogd magad, irj egy értelmes cikket, amit majd Christopher feltesz és akkor azt is meg lehet majd vitatni. De most és itt nem az volt a téma.

  • Rodeo, túlfeszítetted a húrt nálam is, azzal hogy gúnyosan említetted az érpataki polgármester ruházatát. A többiben meg igazad van.

  • @kopácsielvtársnőkérem (szépen??? ádehogy)

    szóval „lementél” kiscsoportos óvodás szintre…beeeeee az én apukámnak abból is 3 van és nekem meg piros kislapátom és akkkor (toprzékol) is az enyém a zegész homokozó, beeeeeeee (kiölti a nyelvét)

    mivel a wiesenthal által kilalakított nemzetközi cionista összeesküvés visszahatása (úgye tanúltál fizikát az oviban???)
    minden hatásnak van egy ellenhatása valami hülye fizikus mondta…aki asszitte a Föld Gömbölyű pedig levédiaba…n lapos és 6000 éves 12 elefánt tartya a saját lábán mint a zorbánrécsöl a lopott holmit

    szóval keszdheted a gyepnyírást olyan snassz ilyen kuszán vigyázz a pitypangokra azok nem bántottak

  • @kopácsielvtársnő kérem én sohasem terelgettem 600000 halottat az nálatok divat…két ájvék között…hordozzátok őket körbe körbe mint büdös lábat és mutogattyátok, ahelyett hogy a zeltávozott lelkek végre békét leljenek de ti zargattyátok őket, hogy harcra hajtépésch – 6-tig

  • @kopácsielvtársnő kérem

    te mindíg a bakelit lemez rossz oldalát teszed fel… tudod a Gluck (Christoff Willibald Glück …) írta az Orpheo i Euridice operát minden idők egyik legcsodálatosabb harmónia világa de nem a fúriák táncát meg a Charón kártomkodását kell feltenni a játszódra, hanem a Boldog Lelkek táncát meg Orpheo lament-ját Euridice elvesztése miatt…amiért a zistenek mégeccer összehozzák őket Cháron meg hőbörög meg a Plutón (ugyanúgy mint te kopácsikartársnő)

    Hőbörgő Judith az Meg Vivaldi Oratórium az olasz címe kicsit más

    majd lapozzál…és mosolyszünet a haragvó jahvét tedd a kredencbe a levesestálba és tedd rá a födőt hadd hőbörögjön magában

    a világ nem ordító ajvékolásból áll hanem boldogság, öröm, meg vidámság és kacagás és néha elfelejteni, hogy ráesett tégla a pitypangodra…

  • Figyelő!
    LÉNYEGESEN
    kevesebb az antiszemita,mint gondolnád…!!!!(pláne itthon)de a gyűlölet (pláne az alaptalan)gyűlöletet szül,kár,hogy ezt sokan nem fogják fel!

  • Rodeo ezekre a sorokra én nem reagálok, mert hogy egy bizonyos minőség felett nem szállunk le egy bizonyos minőség alá. Persze a stilus maga az ember, stb.

  • Klárika,
    sajnos teljes zűr-zavarral halandzsázol.Olyannyira,hogy teljesen hiteltelenné vált minden szavad.

  • rohadeo,
    vigyázz ezekkel a kiütésekkel,mert ez már az első látható szimptómája az agyad rohadásának.Ez már gyógyszerrel nem gyógyítható.Sajnálni sem lehet egy ilyen húgyagyú állatot.

  • @kopácsielvtársnő

    na oda nem megyek…most meg báj báj van

  • charlie,
    a nézeteidet ismerjük,de azért erről nem mertem álmodni sem,hogy egy ilyen agyi sérültet társul veszel.Szégyen szemre még kaphatsz egy szép nagy elmarasztalást a huzavona-görénygyösi-kurvai hisztina triumvirátustól.Vigyázz a nimbuszodra,előmeneteledre.Egy ilyen fütyi fejűért ne rizikózzál.

  • Amúgy ki is írta ezt cikket??????

  • Gyuri 10!

    Eddig sem és ezután sem számítottál…(mármint a normális,és egyáltalán számító hozzászólók között)és voltál valaki….
    Na nem kell erőlködni,felesleges!

  • Gyuri, igen sajnálom, hogy ez a véleményed rólam!
    Azt hittem, barátok vagyunk..

  • Tetszett ahogy a két szélsőség egymásnak csapot.

    Két észrevételem van.
    1 A cím első sorát illett volna kérdőjellel leírni, mivel az indíttatást jelenleg nem ismerjük. Lehet hogy valóban szélsőségese támadás, de lehet hogy szimplán vandalizmus, mint az a vidéki fiatal aki 50 autót rongált meg a fővárosban.

    2 Az emlékmű megrongálása elítélendő, az indíttatástól függetlenül. Viszont ameddig az elkövetőt nem azonosítják, a cikk ilyentén megfogalmazása inkább indulatkeltés mint realisztikus, és az ellentétek elmélyítésére szolgál.

    A menetrend:
    Elindíttatni a vizsgálatot, és ennek függvényében állást foglalni, mivel az írás megelőzött minden hatósági intézkedést. Vagyis kategorikusan kijelentett dolgokat előre. Igen, van térfigyelő kamera, ami bár gyenge minőségű képet ad, mégis segít majd a rendőrségnek mind a keresésben, mind a bizonyításban. Már ha ad azonosítható minőséget.
    Jelenleg nincs olyan állásfoglalás a hatóság részéről, hogy ne vizsgálódna,avagy lezártnak tekintené az ügyet.

    Összefoglalva:
    Mindenfajta rongálás elítélendő, az emlékhelyek, emlékművek megrongálása különösen az. Viszont nem mennék elébe a dolgoknak.

  • Rodeo36
    Számomra túl szélsőséges az ön nézőpontja.
    Minden nációnak az őt ért sérelmek a legnagyobbak, így ennek hangoztatásával sem lenne különösebb probléma.
    Az, hogy most ez erőteljesebb hangot ad, nem csupán a nációt ért kiirtási kísérletnek szól, hanem a szélsőségek újraéledésének.
    A fasizmus eszméinek újraéledésével, a neonáci csoportok újra alakulásával létjogosultsága van annak a dolognak a hangoztatása, hogy ezek az eszmék hová vezetnek.

  • Gyuri bácsi, egy ilyen „agyi sérültet” a honlapon tobzódó „intellektuális őrnaszádok” percek alatt elsüllyeszthették volna tényszerű beírásokkal, ehelyett elkezdtetek személyeskedni. Innentől övé a pont.

  • To whom it may concern…
    „Holokauszt tulélők kárpótlása” . (SZOMBAT)
    http://www.claimscon.org

  • Rodeo36

    Ugyan Rtschildok alatt te kiket értesz ?

    Hadd hozzak fel két példát, hogy megnyugodhass, Te véglény:

    .

    – RICHTER GEDEON;

    Őt 72 évesen 1944. december 30-án a családjával együtt a nyilasok lőtték a Dunába.

    – BUDAI GOLDBERGER LEÓ [a nemesi, Budai előnévet még Ferencz József császár és király adományozta az alapító Goldbergernek];

    Őt német szövetségeseink 67 évesen 1945. május 5-én a Mauthauseni Koncentrációs táborban végezték ki.

    .

    Ez a százezrek közül kiragadott két példa megfelel a magasfokú elvárásaidnak ? Persze csak, ha van halvány f…d arról, hogy kik is voltak ők.

    .

    Najó ! Megsúgom, de csak neked:
    A te fogalmazásodban afféle magyar „Rotschildok”. Máskülönben a magyar ipar dicsőségét a mukájukkal és lényükkel öregbítő . m a g y a r . n á b o b o k…

    .

  • Rodeo36:PEdig már kezdtem azthinni ember vagy.

  • Boda:itt most félegy. Egyre hülyébb vagy

  • Megjegyzem a neocsárli-félék meg kijárnak a Dunapartra, belehuggyozni a cipökbe. Nég büszkék is rá.
    Erről beszélek:https://www.youtube.com/watch?v=t3qw97fPGzo

  • @do no vuz

    most már csakis asztatatatatat kellene eldönteni, a kecske volt e előbb vagy a káposzta illetve a tojás és a tik őselemzése…mármint melyik másiktól szármadzik

    a puszta (v….m) megérzései szerint a túlzott gyász túlzott antipátiát vált ki és akkor a többi Anti ról és Pátiá-ról nem is szólék vala…mert ugye özv. Berger Buciné megtért Jahve hoz és utána örökké üldözzük, hogy minek ment oda? mialatt R(észeg). Kiskovácsi Alfréd III. osztályú gulyás földi maradványai még alig kezdenek a szent triumvirátushoz battyogni oldalazva, máris elfeletve leszen és más fogja a gulyát karbabn tartani

    ?????????

    pléne ha Buciné havi járadékot is kap minden ájvék után

  • @gájza
    én meg asszittem (minő tévedések vagynak vala) hogy te vagy az igazi Gá J. Za, és most íme kiderűl, hogy @gyuriska the deplorable oldalán álldigálsz? remélem fáj neki

  • Az Eleven Emlékműnél nem csak a zsidó áldozatokról kellett volna megemlékezni! Ki kellett volna tenni néhány képet Budapest ostromáról és a nem zsidó áldozatokról is, ennyi!

    A holokauszt okait boncolgatva szerintem jobb lenne, ha mindenki fölhagyna a sárdobálással. A történészek ma sem tudják pontosan, hogyan öntötte el a nácizmus a kontinenst, de nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ez vagy az a hibás.

  • kanadai.
    2016 szeptember 11
    11:51 de.

    Azt tegyük hozzá, hogy a vallás és az újpogányság mellett egy harmadik ideológia is volt a náciknál: szociáldarwinizmus. Ezt egy angol találta ki, ráadásul tudós, a szent felvilágosodás jegyében!

    Könyveket írtak tele akkoriban arról (Nyugat-Európában!), hogy lehet az egészséges népet genetikailag megtisztítani, eugenikának nevezték ezt a tudományt.

  • @hazai lámpa
    okai? hatás és ellenhatás a fizika egyik alapvető törvénye okozta…próbáld meg -nagyon hűvös fejjel- elemezni az atlantiak tetteit 1848/49-től 1914-ig…majd a borzalmak 1914-1919 között és az inga leng tovább!!!! magyarázzák sokan sokféleképpen de szvsz teljesen normális reakció (az akcióra válaszként) a munkásmozgalmak, majd azok mindenféle módon és bármi áron való elnémítása és akkor a vörös színek hol is tűnnek föl…fentiekben már magyaráztam (mint minden háborúnak gazdasági okai vannak és nem a szépheléna trójában mint Andyvajnatimikéje) és akkor ki lett provokálva és az inga megint lendűlt egyet…és mint mindíg bűnösöket és ellenséget kellett keresni mindenfelé…és megtalálták (nagyon kúrvára keresték)
    a többi az inga további lengése mai napig

  • Rodeo36
    2016 szeptember 13
    10:51 de.

    Okok a teljesség igénye nélkül:

    1. a németeket le akarta nyomni a többi nagyhatalom, de két vesztes háború után megint jönnek föl. Ki támadja Merkelt legjobban? (angolok)

  • @hazai lámpa

    akkó’ ugyanaszt bazseváljuk, a KMH harci naszággyai meg …aszt csinálnak ami nekik jólesik

  • @fortimbras

    kivételek erősítik a szabályt, ugyan hagyd már a magyar nábob -ot meg a Kárpáthy Zoltán -t is…nem aktuálisak…lejárt a vadromantika ami csak könyvekben létezett…a francia forradalom fel kellett volna hogy ébressze a sok hülyét de csak az nem történt

    üzi: „Hamlet”-tól:…jól vagy?

  • Klárika,
    elfogadtalak és elfogadlak nem csak barátnak,hanem jóbarátnak. Pontosan ezért kérlek,hogy történelmi tényeket és dátumokat ne keverj össze csak úgy emlékezetből,esetleg rosszul emlékezve. Azért se,mert ezek az itt pimaszkodó hendikeppes szörnyszülöttek minden felhasználható tévedésbe belekapaszkodnak.Ezért fejeztem be a válasz adást az összes boda marcselédeknek,rohadeoknak, hazai gyertyázóknak.Az egyetlen aki még emberi szintet üt meg a charlie.Nem a nézeteivel,hanem kultúrált szöveg írásával.
    Egyszóval:Soha nem számítottalak még gondolatban sem ezek közé.
    Tisztelettel üdvözöllek:Gyuri.

  • @fortimbras

    the washington most recent issue:
    ” If the regimes observe their promises in this case, it may be because the time to exploit this U.S. administration — which has retreated from its red lines, allowed Russia to restore itself as a Middle East power and betrayed those Syrians who hoped to rid themselves of a blood-drenched dictator — is finally running out.”

    spread the „democracy” to gain power over a region, and now it is in smoke evaporating…agreement…
    https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/whether-or-not-the-syrian-cease-fire-sticks-putin-wins/2016/09/12/6ad73a86-791e-11e6-ac8e-cf8e0dd91dc7_story.html?utm_term=.7f592ba1642a&wpisrc=nl_draw2&wpmm=1

  • geyza!

    neked aztán mindegy,hogy nappal vagy éjjel van…….
    nappal sugárzol…..,éjjel meg világítasz (,mindkét esetben a hülyeségtől)igyál tovább és próbálj meg ritka józan perceidben
    tájékozódni,értelmezni…..

  • Boda Marcsi
    nalad hulyebb itt meg nagyitoval se talalhato.

  • Na végre,
    ez az agysérüléssel született rohadeo,nyilas állat most derül ki,hogy angolkóros is lett.

  • barlév,
    kár megszólítani ezt a hulladék cselédet,még azt hiheti,hogy emberszámba veszi valaki.

  • @gyuriska
    „gyuri10
    2016 szeptember 13
    4:52 du.”

    honnan veszed a zangolkórt? még sohasem láttál…ja és a jelzőid jellemzőek arra aki írta…ennél a színvonalnál ugyi (ídézve @…jutka elvtársnőt) már csak a gyuriska van

    nem gondoltál ideggyógyászati kezelésre, olyan bentlakásosra gondolok

  • Rodeo36
    2016 szeptember 13
    12:30 du.

    Hozzátenném még, hogy a zsidóüldözés nem az állampolgárok tudtával történt.

    folytatom a pontokat:
    2. A németek Hitlerben egy erős vezetőt láttak, aki megtorolja a németeken esett sérelmeket, és talpra állítja az országot gazdaságilag.
    3. A végső megoldásról nem tudott a közvélemény, és egy jól olajozott államgépezetben végig lehetett vinni a népirtást szinte titokban.

    Egy őrült ötlet kiterjesztése ment végbe viharos gyorsasággal, és ez bármikor újra megtörténhet (Ormos). Nem lehet a német nép (és szövetségeseik) kultúrájával és neveltetésével magyarázni, ahogy sokan próbálják. Az angol kultúra semmiben nem különbözött a némettől akkoriban, náluk is poroszos volt a nevelés, hasonló a vallás.

    1. Háborús vereség.
    2. Addigi államforma megszűnése.
    3. Gazdasági összeomlás.

    Ezekben az országokban volt a zsidóknak a legtöbb vesztesége, ahol ezen okokból fennállt valamelyik, vagy több egyszerre. (Ormos)

  • Kopácsi Judith 2:38

    Egyetértve érveiddel, csak egy megjegyzés:

    Nem tartom okos dolognak a nyilas pribékeket „nyikhajoknak” nevezni. Ez a jopofáskodó, bűnfelejtető, de legalább is enyhítő kifejezés talán maximum futball-huligánokra illene rá, ámde könyékig, vagy nyakig véres náci . g y i l k o s o k a t . nem becézgetünk… Ezzel az erővel mondhatnánk akár sihedert, vagy kiskamaszt, vagy fiukákat is.

    Ez olyan, mint amikor az MSZP-ések a fid SS nyilvánvaló gazdasági panamáit finomkodva, mutyizásként, illetve mutyiként emlegetik, mert nem merik „nevén nevezni a gyereket”…

    Üdv. és kézcsók: F

  • Barátaim,
    emelkedjünk felül érzelmeinken.Ezeket,az emberiség hulladékait hagyjuk magukra.A magam részéről hagyom kiböfögni tévedhetetlen igazságaikat.Ha mindnyájan le szarjuk őket,maguk között egyedül rághatják a gittet.Ennyi…

  • Fő szerkesztő úr, vagy hölgy !

    Azt kell mondjam,hogy ahol(a többi hasonlókkal együtt)egy ilyen

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> RODEO36-ot

    hagynak így tobzódni,

    az az oldal

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> EGY NÁCI OLDAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    🙁

  • Christopher Adam

    Cukihara,

    bármenniyre is elutasítom amit Rodeo írt e témában, azt kell mondanom – kanadai szemszögből nézve – hogy a kit kéne kitiltani féle elfoglaltság és pánik egy számomra értelmezhetetlen magyar nemzeti hagyomány.

  • cukihara
    2016 szeptember 14
    9:46 de.

    Kövessen el harakirit?

  • Christopher Adam
    2016 szeptember 14
    10:16 de.

    Én például nem írtam, hogy gyurit ki kéne tiltani, de tőle még nem határolódtál el soha, míg rodeóval szerintem nincs baja az átlag kommentelőknek, az itteni szubkultúrát leszámítva.

  • Christopher Adam

    hazai lámpa,

    nincs időm egész nap elhatárolódni különböző internetes kommentelőktől–ráadásul viszonylag ritkán szoktam kommentet írni. Elég sok időm megy rá így is a cikkek publikálására és a másik lapom – a Hungarian Free Press – fenntartására. Ezirányú tevékenységem mellett dolgoznom is kell.

  • Christopher Adam
    2016 szeptember 14
    10:25 de.

    Arra mindig szorítasz időt, hogy rodeótól elhatárolódj, persze semmi közöm hozzá.
    Én csak leírtam a véleményemet, mert olyan érzésem volt, mintha kíváncsi lennél minden olvasód véleményére, arra is, aki nem járul hozzá anyagilag a laphoz.

  • Christopher Adam

    hazai lámpa,

    a laphoz egyedül én járulok hozzá anyagilag.

  • Chris, ha csak egyedül te tartod fenn a lapot az nagyon magányos és egoista dolog lehet. Minden olvasó megérti, hogy ez pénzbe kerül, egy kanadai és egy magyar bankszámlát nyitni és kitenni jól láthatóan az oldalra szerintem megérné.
    Ezzel még a függetlenséged sem sérülne.

  • @christopheradam

    nem is tudtam, hogy el vagy határolódva? és ha szabadna tudnom? pontosan mitől??? jobb tudni mi a doktrína hátha követni akarom (bizonyos, hogy nem!!!)

  • Chris, nagyon jól csinálod!
    Csak így tovább, hiszen szabad országban élünk, szabad véleményekkel!

    Engem is sokszor ingerelnek buta beírások, minden oldalról, de az ember ilyenen keresztül lép, és kész!

  • FORTIMBRASZ
    2016 szeptember 11
    6:07 de.

    Azért tegyük hozzá, hogy a Sztójay-kormány kész forgatókönyvből dolgozott, Eichmann forgatókönyvéből. Pl. a gettók területén nem volt tisztálkodási lehetőség, így fellépett a járványveszély. Egy idő után maga a városvezetés sürgette a kormányt, hogy szállítsák el a zsidókat, fertőzéstől félve.

    Szerintem az angyalos emlékmű sokkal rosszabb volt, mikor az angyal Magyarországot jelképezte. Jelenleg az áldozatokat szimbolizálja, sajna Orbán arcával. A sas szörnyű, nem is náci, elég nagy sértés a németeknek.

  • Christopher Adam
    2016 szeptember 14
    10:56 de.

    Az olvasók azért érdekelnek, vagy csak írni szeretsz?

  • hazai lámpa
    2016 szeptember 14
    4:23 du.
    Ha kicsit figyeltél a Christopher Adam által leírt dolgokra, két lapja van.
    A KMH volt az első lapja, ami a viszont a diaszpórának szól, nem neked. Az őket érdeklő dolgokról szól elsősorban. Ha vannak olyan dolgok amikor mozgás van a diaszpórában, az elsőbbséget élvez.

    Volt egy időszak, amikor az Ellenszék magazin ami magyar, ide települt amikor a szerverüket többször feltörték. Ez a magazin hozta a magyarországi olvasók zömét. Ezek többsége a magazin távozása után is maradt, mivel a többi diaszpóra lap alig ér valamit.
    A facebookra történő felvitel hoz még új olvasókat, de ettől még nem magyarországnak szól, hanem a kint élő magyaroknak.

  • @hazai lámpa

    most kaptam, majdnem olyan „mély” mint a Zauberflöte…nem kommentálom,

    csak úgy nézzed meg én a könnyeimet törölgetem a röhögést nem tudom abbahagyni

    http://kepkezelo.com/images/lwkffau268u5g61zpnxb.gif

    ugye a valóság fáj és nyomorba dönt

  • Kristopher Úr 10,16 !

    Az emberiességnek nincs . s z e m s z ö g e , mint azt Ön írja. Nem egy relatív fogalom. Ugyanaz Kanadában, mint Magyarországon.
    Az embertelenség ugyanígy a viszonyul a filozófiához. Mindkettő csakis egyhez – a humanizmushoz képest ítélendő meg.

    Bartus László is ezek miatt volt kénytelen feladni, illetve vált egyéni dzsungelharcossá… „Ezek” pontosan ezt akarják, ezért rakódtak rá a Kanadai Hl. kényes pontjaira, mostmár „…mint a guanó, keményen, vastagon…”

    „Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók” – New Yorkban, Torontóban, vagy Budapesten ugyanúgy. Önnél is egy ilyen helyzet látszik kirajzolódni. S a j n o s !

  • chris,
    nagyon úgy néz ki,hogy cukihara nem téved,amikor a KMH szétcincálásáról beszél.Ennek a sok náci hulladéknak ez a valódi célja.Én nagyon jól érzem magam a KMH-n,de valóban nem kívánok ezekkel vitázni,vagy alja gondolatviláguk leírásait olvasni. Tegyél valamit,hogy ne sikerüljön nekik a KMH szétzüllesztése.

  • olcsó másolat de másolat, beindult a KMH-n a BÉKAMENET már transparenseik is vannak és abba kapaszkodva próbálnak vonulni … csimpaszkodnak és csak hulladékot hagynak maguk megett…mint a blog zászlós naszádjai az elszabadult hajóágyúk és dirr durr csinnbummcirkusz bruhahaha és hulla dia spóra

  • Judith Kopacsi
    2016 szeptember 12
    1:43 du.
    Judith, én a budapesti zsidók helyzetéről írtam, amit Te megcáfolsz.

  • Gyuri bácsi, szerintem hagyjuk ezeket az értelmetlen címkézéseket, volt idő, amikor te is csúnya szavakat kaptál itt a véleményed miatt, – főleg a sajátjaidtól, Illétől Avi ben Gioráig – neked sem esett jól. Mindannyian rendelkezünk az igazság egy kis szeletével, inkább rakjunk belőle közösen egy egészet.

  • Don Ovuz
    2016 szeptember 14
    10:55 du.

    Budapesti tüntetés kinek szól, a kanadai magyaroknak?

  • charlie,
    Illével kitört utána a világbéke.Személyes találkozásunk után. Egy kívül állótól elfogadom a tévedést,esetleg érzelmi alapon is A lényeges különbség,hogy egy állítólagostól,bár szerintem hazátlan senkitől nem fogadom el hazaáruló propagandák vulgáris szellőztetését.Tudhatod jól, hogy a belső bomlasztók mindig veszélyesebbek,mint a külső ellenség. Tőled több fényévnyi nézeteltérések választanak el.Ez viszont nem zárja ki,hogy mint ember közelebb állsz hozzám,mint az a másik akit említettél. Minden(szerintem)téves nézeted ellenére.Ha ismernéd a Hazámat és Népemet még az is lehet,hogy nem sokat,de változna a véleményed az ilyen önantiszemita álzsidókról is. De hagyjuk ezt a témát, mert már felfordult a gyomrom.

  • Figyelő, én is a budapesti zsidóságról irtam, amikor Faludy Gyurka hugát hoztam fel példának. A vidékieknek még annyi esélyük sem volt.

  • T.Kopátsy Judit !
    A nyilasokon kívül is, azért lássuk be, voltak rendes csendőrök, akik viszont egy kis suska, vagy egy-egy aranytárgy fejében igenis szemet húnytak néhány szökés fölött. Így volt ez a Tatterzál, vagy a KISOK pálya néven elhíresült gyülekező – pontosabban „bevagonírozó” – helyen is, ahol már csendőrök, nem nyilasok teljesítettek őr, illetve felügyeleti szolgálatot, minthogy ez már az állami „kötelezettség” vállalás körébe tartozott, akárcsak a vasúti [marhavagon] szerelvények összeállítása, ill. biztosítása, személyzettel együtt. Ez is a Magyar Államvasutak – közismert nevén a MÁV – országos kompeteciája volt…
    Naszóval, egy ismerősöm anyja, kislány nővére és a nagymamája kifogott egy ilyen jószívű csendőr őrparancsnokot, kinek tanácsára este 10-kor nekiálltak átmászni a drótkerítés megadott pontján, amíg az őrök félrenéztek. [Végülis, ki is verhette volna belőlük azt a cuccot, de ő csak elfogadta…] … „Csak” a nagymama volt az, akinek nem ment a kerítésmászás. Ő szegény belül ragadt és a másnap induló auscwitzi expressel kénytelen volt elutazni az örökkévalóságba…

  • Eddig valamelyest kapaszkodtam,de végülis úgy döntöttem,hogy a hulladékokat magam után hagyom.Dőzsöljenek nélkülem,ameddig Chris meg nem unja pofátlanságukat.

  • Sunyi Vérbárány

    Kerekes Sandor
    2016 szeptember 11
    2:32 du.
    „Ja, el ne felejtsem megemlíteni, hogy a 460,000 nem annyi volt ám, hanem 900,000” Hát ez ügyes!
    Sanyika, ügyesen tornásszátok fel a már eleve túlturbózott magyarországi számadatokat 6 millióra, a már látszatra megelégedett 6 milliót meg hat milliárdra, a Vöröskereszt (mely a ti kisajátított tulajdonotok) 1946-os 271000-es összes holoizé áldozati számát meg mindenhonnan tüntessétek el! Szegény Gogol, hogy foroghat a sírjában, mert az Ő holt lelkeinek kiárúsítói csokornyakkendős üzletemberek voltak hozzátok képest!

  • Sunyi Vérbárány Nem hiszem, hogy a számokon kell lovagolni kedves sunyi úr (úrnő). A lényeg, hogy a magyarok több százezer magyar állampolgárt (is) saját rablógyilkos ösztönétől vezérelve elárult és hagyott meggyilkolni, aki véletlenül megmenekült, azt saját kézzel gyilkolta meg. Itt a számadatokon cinikusan vitatkozni, értelmetlen és ostoba. Teljesen mindegy, hogy 460 vagy akár 900 ezer ebből a szempontból. Nem gondolja?

  • Na, hogy valaki mégis helyre tegye a számkülönbségeket. A 460 ezer az eredeti kismagyarország területéről értendő, a ráadás meg a Hitler ajándéka által visszacsatolt területekből, mint Erdély, felvidék, stb adódik.

  • cukihara, a nevem Kopácsi Judith, tehát ha engem szólitsz meg kéretik ehhez tartani magadat. Az a tény, hogy csenödök között is volt emberséges és lefizethető, nem lep meg, én is ismerek hasonló eseteket. Sajnos csak kevesen voltak.

  • Sunyi Vérnáci,
    szó sincs hat milliárdról.Ha te lennél az egyetlen aki Gogolt leváltaná a forgásban,máris tisztább lenne a levegő.A „holoizé” áldozatai és a megmaradottak sem mondanának utánad kaddist.

  • Judith Kopacsi
    2016 szeptember 17
    10:27 de.
    Kedves Judith, kizárt dolog hogy Te lefizethető csendőrrel találkozhattál volna, mert azokat már az alkalmassági vizsgálatok során kiszuperálták, ez legalább akkora hazugság, mint a hős magyar partizán!

  • Sunyi Vérbárány

    Llanfair
    2016 szeptember 17
    9:23 de.
    Teljesen mindegy, hogy 460 vagy akár 900 ezer ebből a szempontból. Nem gondolja?

    Nekem mindegy, de nektek nem, mert így majdnem kétszeres, viszont a 271000 és a 6000000 viszonylatában pedig több mint húsz-szoros a holt lelkek utáni rizikómentes haszon! Tehát a ti szempontotokból jogos a határszámok állandó fölfelé srófolása!

  • Orsos, te sok mindenről nem tudsz, amiről én tudok. Nyugodj bele, és viseld tudatlanságodat méltósággal.

  • Sunyi Vérbárány

    gyuri10
    2016 szeptember 18
    4:36 de.
    Én viszont igen, érted, bármely pillanatban, ha nem törne bele a nyelvem a primitiv, takonytól orrhangú makogásotokba!!

  • Sunyi Vérbárány Elmondanád, nekem római katolikusnak, aki nem baloldali, milyen hasznom van a nagyobb számból? Csak, hogy tudjam. A számok egyértelműen változnak, ha területenként vesszük Őket. Senki nem mondta a hat milliót, Magyarországon. A hatmillió világviszonylatban. És ha egy millió, akkor mi változik? Az nem bűn, az nem tömeggyilkosság? Egyébként a számokkal a nácik szeretnek a legjobban játszanak, úgy gondolják, így lehet hiteltelenné tenni a halottakat. Nem lehet. Egy tucat is sok.
    Ki az a tik? Nekem a jobboldal nem jelent egyet a rasszizmussal és zsidógyűlölettel, mint itt a többségnek. Nem azért nem tetszik az Orbán rendszer, mert jobboldali, hanem mert csak annak mondja magát, és káros az ország népének. Ez nem jelenti egyenesen azt, hogy a másik jó volt. De ennél sajnos jobb. Ettől még nem leszek baloldali. „Ti” csak nálatok lehet, akik bármit lenyelnek, csak a „baloldalnak” rossz legyen. Engem nem érdekel, mi a főnökötök neve, ha jó az országnak. De nem jó. Sem az országnak, sem Európának. Az ország népe nem a gyűlölettel teli embereket jelenti. Abban mindenki benne van. Nekem is meg van a kételyem a menekültválsággal, de nem osztom a ti hihetetlen gyűlöletkampányotokat. Nekem más lenne a megoldás. Sem korlátlan befogadás, sem a gyűlölet.
    Amíg nem fogjátok fel, hogy az ellenzék nem egy homogén egység (ez a szerencséje a hatalmon lévőknek), csak egyszerűen nem tudja elfogadni ezt a kormányt, addig tévúton jártok. De ahogy nézem, titeket ez nem érdekel, titeket (az itt írók)csak a nagy szavak, a melldöngető hazafiság, és az ellenzék gyalázása érdekel. Azt hiszitek, ha a „libsinek” rossz, akkor nektek jó. Ostoba gondolat. Mindegy mi van, csak piros-fehér-zöldre legyen festve? Ez nem használ az országnak. Tudom, „titeket” nem érdekel az ország megítélése, azt hiszitek, hogy minden rendben, ha a szélsőséges külföldiek elégedettek veletek. Nem elég, a többséget vagy nem érdekli Magyarország, vagy rossz véleménnyel van róla. Ez pedig nagyon sok helyen visszaüt, és akkor hiába kiabáljátok, hogy „báncsák” a magyart. A tisztelet nem jön meg a plakátoktól. Szerintem.

  • Judith!

    Elnézést a neved rossz interpretálásáért.

    Azonban abban a kommetben a hangsúly valójában épp az ellenkezőjén volt, mint amit kedvességed kiolvasott belőle. A lényeg, ha figyeltél volna rájössz, hogy az „a jó csendőr” egy ugyanolyan aljas gazember volt, mint a többi, mint anyilasok is, hisz aranyért mérte az életet. A csendőrök ugyanis nemcsak veréssel, de testi motozással is kizsarolták a deportáltaktól a náluk lévő elrejtett értékeiket… – És ott nem voltak ám női-csendőr motozók…

    Kár, hogy nem tettem idézőjelbe, bár épp az érthetőség kedvéért, viszont tettem még egy olyan megjegyzést is, hogy „végsősoron ki is verhette volna belőlük”…

    Ja! És úgy tűnik, a történetből nem szűrted le a nagymama, sőt így mindhármuk drámáját se… Kár.

    Üdvözlettel !

  • Merthogy én csak azt szürtem le, hogy minden körülményben lehetett tisztességes embert is találni. Gondolom, számodra meg ez magas.

  • vérnáci,
    te csak mondjál kaddist,ha tudsz rovottírásos Undorlandi nyelveden,a kopasztott turulcsirke záptolyásából a kárpátlavórba pottyantott tetves csatornatöltelékeid után.

  • gyuri10
    2016 szeptember 19
    2:56 du.
    Gratulálok, álandóan szidod a nyelvünket, de azért őszintén valdd be, tudnál ivritül vagy jiddisül ilyen gyögyörűen és ízesen kacifántos mondatot szerkeszteni? 🙂

  • Kedves Kopácsi Judith! 10:01

    A tény pedig az, hogy sajnos itt és most, enyhén szólva sem az emberi jóság van terítéken…
    A cikkíró itt sem jóságos cukrosbácsikról elmélkedik, hanem közvetve, de egy gyilkos rendszerről, amelynek a csendőr az egyik jellemző csapszege volt.

    Judith, József Attila is arra figyelmeztet, hogy
    „az igazat modd, ne csak a valódit”.
    Azaz, a jellemzőről kell szólni és nem a kivételről, bár
    >a kivétel erősíti a szabályt<,
    tulajdonképpen pont adott, saját mondanivaló javára. Sokan mégis hajlamosak a kivételt is jellemzőnek beállítani.
    Az utóbbi szólásmondás csupán egy evidencia, amely minden negatív előjelű témában ott bújik… Tehát fölösleges minden alkalommal hangsúlyozni, mert anélkül is tudjuk, hogy ez van…

    Ennek tudatában ironizáltam én is ebben a témában és nem azért, mert nem létezik, és számomra ez magas lenne. Pedig különösen igaz éppen az én egykori speciális esetemre is, hisz engem egy hasonló kivétel mentett meg akkor… Azonban természetesen ugyanakkor nem mentette meg az apámat, a nagyszüleimet, nagynénéimet, unokaöcsémet és más, oldalági rokonomat sem.
    Mert egy rendszerre ami jellemző, az annak hű katonái [többek közt a csendőrök] magatartása.

    Baráti üdvözlettel: cukihara

    .

  • orsós elemér,
    amit írtam olvasd el újra.Egy szót sem írtam a magyar nyelv ellen.Ami és akik ellen írtam azért írtam,mert nem számítom sem a rovott írást sem a rovott multuakat az emberi lények közé,dacára annak,hogy két lábon járnak.Kérdésedre csak annyit,hogy jidsül nem tudok amit pedig ivritül el tudok mondani,jobb ha nem érdeklődsz utána.Egyébként az antiszemita provokáló kérdésedet vedd úgy,hogy meg sem értettem. Magyarországot és a magyar nyelvet mindig is szerettem és ma is szeretem.Az ott élő kétlábon járók már más tészta.

  • gyuri10
    2016 szeptember 20
    7:19 de.
    Mea culpa, de ha hiszed, ha nem, meg se fordult az agyamban hogy, most szándékosan kötekedjek veled, utánanéztem és rájöttem hogy valóban a nyelvünket nem gyalázod, sőt kifejezetten helyesen, stílusosan és élvezetesen használod, ezért bevallom, mivel kettőnk közül csak Te tudsz ivritül, tényleg arra voltam kíváncsi, hogy a Te nyelveden is lehet ilyen vizuálisan érzékeltetni a vérnácinak írt kívánságokat, magyarul tényleg csak a két nyelv kifejező erejének összehasonlítása volt a kérdésem célja!

  • Orsós Elemér,
    a magyar egy nehéz,de nagyon értékes nyelv,melynek minden csinyját-binját csak mi tudjuk akik ott születtünk és iskoláink alapozó és nagyobbik felét is ott végeztük.Sok száz példát tudok mondani rá,hogy ezt vagy azt miért így és miért nem úgy kell írni vagy mondani.Biztos emlékszel rá,hogy mi az iskolába TANULNI jártunk.Tanáraink is mások voltak mint manapság.A magyartalan fogalmazás vagy a helyesírási hiba szégyen volt és jogosan dacival járt.Eddig és a sportteljesítményekig minden rendben is van.A továbbiakon már van miről vitázni.

  • Ilyen volt a Flashmob.
    Félnünk kell hazánkban?
    Viszatér a dicstelen múlt?

  • Hazai Lámpa anno felvetette hogy, mit lát ma egy idegen túrista a Szabadság téren, no a hungarikum tovább bővült, mert most már azt is észreveheti, hogy a Fővárosi Közterület Fenntartó Vállalat a tér nem minden pontján tartja be a rábízott közfeladatot.

  • „a rendes csendőrökről” jutott eszembe, hogy vannak rendes határőrök is!
    Minket is vőlegényemmel egy ilyen engedett át a határon 1957 november 27-én!
    Nagyon fiatal volt és a mi „kisérőnk” aki az utat mutatta, úgy félkilométerre az osztrák határtól, ott hagyott minket., mondván: „na ezen az úton végig mennek, a határhoz jutnak” . Igaza volt. Az út egyenesen a határmenti figyelőtoronyhoz vitt ahol ült egy fegyveres őr.
    Megállított minket és kérte az igazolványunkat, hivatalos hangon. Megmutattuk, mikor visszaadta, azt kérdezte, a túloldalon majd megesküsznek? Mindjárt tudtuk, hogy szabad az út! Ilyen határőr is volt.

  • Klárika,
    Te 1956 november 27.-ét akartál írni.Előtted 2 nappal 25én mentem át „szabad földre”.

  • Sunyi Vérbárány! Akinek a holokauszt holoizé, az holokauszttagadó, és egyéb aljasságokra is képes. Valóban egy sunyi vérbárány.