bayer zsolt a Népszabadságról

2016 október 12 11:33 de.176 hozzászólás

Normális üzemmenetben, békeidőben nem írnánk bayer zsoltról. Hányásról sem szoktunk írni. Asztal közepére rondított szarról sem. Ez egyszer kivételt kell tennünk.

Bayer honfitárs – majdnem kollégát írtam – a Magyar Hírlapban örül a Népszabadság megszűnésének. Azt írta Széles Gábor visszataszító lapjában, hogy a Népszabadsággal a „Kádár-rendszer egyik legutolsó, legaljasabb műhelye tűnik el talán örökre”, a most bezárt újság olvasóit pedig rohadt, tetves komcsiknak nevezi, akiknek majd „szét kell cseszni” a fejét.

Ez ma a polgári újságírás csúcsteljesítménye.

Azt nem részletezte bayer zsolt, hogy ő maga miért volt egy időben kilenc hónapon át a Népszabadság munkatársa. Nyilván, mert megtévesztették, és pisztolyt szegeztek a tarkójának. Belülről bomlasztott, ahogyan az ilyenre utólag emlékezni szoktak.

bayer zsolt úgy tesz, mintha nem tudná, hogy a Népszabadságnál – ameddig hagyták őket – emberek dolgoztak. Újságírók, családos emberek, akik mostantól még az eddiginél is nagyobb bizonytalanságban élnek. Olyan kollégák, akik nagyságrendekkel tisztességesebbek és kvalitásosabbak, mint bayer. Sajnálhatják a magukat jobboldalinak gondoló honfitársaink, hogy nekik csak bayer jutott.

De most és itt nem csak a Népszabadság munkatársairól van szó. Sőt, főként nem róluk. A Népszabadság eltüntetésével a nyilvánosság szenvedett vereséget. A tájékozódáshoz való jog, a demokrácia sínylette meg ezt a gazemberséget.

Rogán Antal újból utazhat helikopteren, ha kedve úgy tartja, akár parasztfiúként is urizálhat – eggyel kevesebb hely lesz, ahol ezt meg fogják írni. Matolcsy Görgy is szépen kistafírozhatja a szeretőjét, valamint annak családját – a magyar emberek a Népszabadságból már nem szereznek erről tudomást. És Mészáros Lőrinc is kedvére gyarapíthatja a vagyonát, számolatlanul és ellenőrizetlenül, mert már a látszatra sem kel adnia, Garancsi István, a miniszterelnök kötélbarátja is gazdagodhat, látástól vakolásig.

Orbán szétlophatja az országot, már csak néhány lapot kell elhallgattatni, és a magyar emberek ezt sem fogják megtudni a sajtóból. Egyszer persze majd biztosan feltűnik nekik, hogy nem maradt semmijük, mert amijük volt, azt a hatalom mai urai zsebre vágták.

Akkor majd nagyon mérgesek lesznek a magyar emberek. Talán még az is az eszükbe jut, hogy hatvan évvel ezelőtt volt egy forradalom. És akkor majd bayer zsoltnak sem lesz jó lenni.

Föld S. Péter

176 hozzászólás

  • Én soha nem olvasom a Bayert, mert a ballib médiumok jóvoltából úgyis megtudom, mi a legújabb „aljassága”.

    Jobbos lapokból a Magyar Nemzet a legnormálisabb, ha jól emlékszem.

  • bayer egy uindorito koponyeghforgato fereg. kar a tintaert rta

  • föld s. péter

  • Göllner András

    @ Hazai lámpa

    Látom már megint az első gondolat ami a fejedbe ugrik az a bal-liberális oldal felelősége mindenért. Nem csodálkozom, hisz a már több mint tízenöt év óta megerőszakolt, és kiherélt Magyar Nemzetből meríted ismereteidet. Szánalmas kis bohóc vagy.

    Ami a Népszabadság megsemmisítését illeti – nem tudom miért vert fel akkora port ez a legutóbbi esemény, hisz nem más mint egy kis része annak a sorozatos sajtószabadság elleni merényletnek, ami magyarországon folyik már rég óta. Ebből lesz most végre forradalom odahaza ? Tessék ??? Azért fog lázadni a magyar, mert 45.000 ember már nem olvashatja többé Tamás Ervint ? Szegény Magyarország. Az senkinek se tünt fel mit csináltak a Magyar Nemzetből már több mint 15 éve, hogy a hazai lámpa jól érezze magát ??? Az nem tünt fel senkinek, hogy mit csináltak a Magyar Hírlapból, a Napi Gazdaságból, az Origóbol, vagy a közszolgálati TV és Rádióbol, a TV 2-ből, vagy „mongyuk”, a magyar demokráciából, a jogállamból, az igazságszolgáltatásból, vagy akár az odófizetők száz és százmilliárjaiból ? Ki az utcára a Népszabadságért????? Ezt valaki komolyan gondolja? Ha ez a kis porszem megakad a magyarok torkán, miközben a sorozatos közéleti csatornabűzt úgy beszívja a magyar mint egy teve a vizet a sivatagba, akkor ennek a népnek bár mit el lehet adni.

  • No a megszűnésről maga a lap tehet,aztán Bayer lehet,hogy ironikusan,sarkosan fogalmaz (de nem szárnyalja túl a baloldali mocskolódásokat..!)tehetséges,szellemes újságíró ,nem véletlen,hogy régebben csupán 9 hónapot „húzott”le az újságnál..
    Manapság sok veszteséges cég szűnik meg ahol a dolgozók végkielégítést kapnak a munkáltatójuktól,(és nem zokognak ezen a fórumon értük)így lesz ez esetben is,és a tehetséges újságírók majd találnak munkát maguknak!

  • Göllner András
    2016 október 12
    2:00 du.

    Tényleg nem tudom, miért kell Bayert reklámozni, talán mert kell az ellenségkép?

    Az információimat nem a Magyar Nemzetből veszem, mert én a hvg-t olvasom, online.

  • Boda Marcsi
    2016 október 12
    2:06 du.

    Érdekesen értelmezi az iróniát! Inkább írja így politikailag ironikus, politikailag tehetséges, politikailag szellemes, etc.

  • Föld S. Péter
    „Rogán Antal újból utazhat helikopteren, ha kedve úgy tartja, akár parasztfiúként is urizálhat – eggyel kevesebb hely lesz, ahol ezt meg fogják írni. Matolcsy Görgy is szépen kistafírozhatja a szeretőjét, valamint annak családját – a magyar emberek a Népszabadságból már nem szereznek erről tudomást. És Mészáros Lőrinc is kedvére gyarapíthatja a vagyonát, számolatlanul és ellenőrizetlenül, mert már a látszatra sem kel adnia, Garancsi István, a miniszterelnök kötélbarátja is gazdagodhat, látástól vakolásig.”
    – Ezeket a híreket az emberek a bulvár lapokból is megtudhatják, és mivel Ön is ezt tartja a Népszabadság legfontosabb erényének, végül is a bulvárlapok konkurenciája csökken! 🙂
    – Egy valódi politikai napilapnak inkább az ellenzék és az elv társak összefogására kellett volna nagyobb hangsúlyt fektetni!

  • Egyébként jól kiforgatták Bayaer Zsolt cikkét,szavait amiben a a 87- 88-89-es esztendőkre,az akkor buszon utazó különböző politikai hozzáállású fiatalokra célzott,amikor még minden fekete és fehér volt….
    a Magyar Nemzetet olvasok a rendszerváltáskor azt hitték,hogy csak az ő igazságuk létezik…a Népszabadságot olvasókat ,akiket
    „rohadt,tetves komcsiknak hitték”
    Ezzel egy akkori nézőpontot idézett,ami az idők során természetesen megváltozott!
    Na ennyit a cikk hitelességéről…hazugságukról!
    Aztán ugye 2007-ben (nem Orván idejében!)kezdett lecsúszni.,eladósodni a lap,amit a jelenlegi osztrák kiadó felfüggesztett!!
    Ajánlom akik tájékozódni akarnak, olvassák el a tegnapi Magyar Hírlapot és vonják le belőle a tényeket,igazságot,ahelyett,hogy az embereket megtévesztő hazugságoknak bedőlnek!!
    Na ez megint tök „égő” volt!!!!!

  • Hanyadik cikk ez már a Népszabadság megszűnéséről?

  • Kedves Figyelo!

    Ez egy nagyon jo kerdes, amin mar en is elmerengtem. De meg kell erteni, nagy gyasz erte az elvtarsakat. 🙂

    Amugy a Bayernek valoban legalabb annyira mocskos a pofaja, mint nekem, de hat en nem vagyok ujsagiro. Azonban ha kivesszuk belole a retorikat teljesen igaza van ebben.
    Nekem csak azert nem tetszik mert kozben elegge zsidogyulolo is.

  • Figylő!

    Sokadik és hazug uszító ez a cikk,ha tudod szerezd meg a Magyar Hírlap
    tegnapi október ll-i számát,ott elolvashatod az igazságot és elmondhatod a kinti félrevezetett,félretájékoztatott magyar honfitársaidnak,akik képesek tárgyilagosan és normálisan gondolkozni!
    Egyre inkább undorító a lecsúszott baloldal hazug erőlködése!!!

  • Mizsótink 1994-ben Horthy újratemetéséről írta. -természetesen a Népszabadságban..-
    „Kenderesen veszett el végképp minden. A kormányzó sírjánál nyilvánult meg az új hatalmi elit azon szándéka, hogy az elmúlt negyven évet zárójelbe téve, Kádár diktatúráját Horthy embertelen és tisztára moshatatlan rendszerével “haladja meg”.”

    Csókutat titeket a kenyeresjány, jobbantkáim…

  • Tüske Zsófia

    „Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
    És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
    És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
    Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

    Lassan kihull a memóriákból az egyéni tapasztalat
    És átírja a központból kiküldött új adat
    S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók
    Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok”

  • Bayert nem ismerem, sem őt, sem az írásait, nincs véleményem róla.

  • Moshe Akiva
    2016 október 12
    4:18 du.
    „Nekem csak azert nem tetszik mert kozben elegge zsidogyulolo is.”

    Ez igaz, viszont a bayergyűlölő cikk, migráns simogató koszorús szerzője meg nem eléggé, hanem kifejezetten magyargyűlölő, amit most kivételesen elfelejtett velünk érzékeltetni, mert ez esetben, slamposan csak az antidemokratikus Népszabadság mizériára tudott koncentrálni!

  • Göllner András

    @ Moshe Akiva

    „Amugy a Bayernek valoban legalabb annyira mocskos a pofaja, mint nekem”

    Most végre, több év próbálkozás után, fején találtad a szeget, komám. 🙂 🙂 Itt az ideje, hogy öblögess.

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „Bayert nem ismerem, sem őt, sem az írásait, nincs véleményem róla.”

    Jaj, már annyira ki voltam éhezve erre a hírre. De jó, hogy megosztotta ezt velünk. Most jól fogok végre aludni. Kezicsókolom.

  • falusi
    2016 október 12
    5:08 du.
    Kedves falusi, kaptam levelet Ausztriából , ott élő magyar zsidó embertől is, aki direkt elment Horthy Miklós temetésére, mert neki köszönhette családja és az ő életét.
    Nem kell mindent elhinni amit a baloldal ír!

  • Moshe Akiva Bayerről 4,18-kor

    az utolsó mondatában – a zsidógyűlöletben – foglalta végülis össze Bayer lényegét, ami mozgatja, és amiből nem is adhat mást, mint a saját lényét. Épp ezért még javaslom, ezt összekapcsolni a fotó lényegével is, ahol ez a fid SS-es . n á c i . éppen a legjobb haverját eteti valami közös sz@rral…

    .

  • Göllner 8,25

    ))))))))) 😀 ((((((((((((

    És gratulation !!!!!!!!!!!

  • Göllner!

    8,36: Detto az előbbi …

  • Kedves Földes Ur!
    Minden elismerésem az Öné.Sjnos a birka magyar egyszerüen csak ugy tudomásul vette ezt a mocskot.Ugy látszik,hogy a birka magyaroknak bajerzsoltok (igy kisbetüvel) kellenek.Ide süjedt a magyarnép igénye.Szégyelje magát az MSZP.is,hogy némán hallgat az ügyről.Azt javaslom nekik,hogy vegyenek példát Önröl.
    Minden jót Önnek,akit igaz magyarnak tartok.
    B.István.(Már félek kiirni a nevemet.)

  • Buda Marcsi%
    Nyald ki B.Zs.valamijét.

  • a boda ma megfekudt a bayernak……………most a hazai pilacs a soros

  • …”… úgy beszívja a magyar mint egy teve a vizet a sivatagba, akkor ennek a népnek bár mit el lehet adni.”….
    Ez a nép ez ilyen:Azt nem vettétek észre : a liberálisok és komenisták, ssdsz-k idejében is mindent bevettek!Mert ezen politikusok is azt akarták.
    De a külföldre szakadt „hazánk fiai ” azok nem vesznek be semmit–: ők a mindent tudók.
    Pedig ők is bevehetnének néha valamit.
    Magyart nem gyűlölő és nem bántó üdvözlettel.

  • ….”2016 október 13
    10:57 de.

    Buda Marcsi%
    Nyald ki B.Zs.valamijét.”
    Szerintem „Buda Marcsi” ezt nem fogja megtenni.Ő mást fog javasolni! Ebben biztos vagyok.
    Biztos üdvözlettel.

  • Elvtársak!— No! És senki az újság volt tulajdonosai közül nem hibás! Miért is adta el üzletrészét az ss -mszp-ss?
    Miért is nincs joga az új tulajdonosnak meghatározni,mi legyen a lapjánál?
    Miért is kellene az új tulajdonosnak a milliárdos hiányokat finanszírozni!Az ss mszp-ss,hogyan is gazdálkodott a lapnál? Hogyan ellenőrizte a gazdálkodást?
    Miről is beszéltek?
    Egy gazdálkodó vállalat tönkre mehet –egy újság nem ?Egy újságíró mennyivel is különb,mint egy ács,egy kőműves,egy építész…stb.Tömegével mentek csődbe építőipari vállalatok –senki nem jaj-békolt.
    A kádár rendszerben mindenhol kötelező volt e lapot megrendelni-hivatalokban állami intézményekben.Ma -ugye ez nem így van! Az újságírók nem tudták eladni magukat ! Nem jól dolgoztak! Nem vették észre.?
    Ja!!! Persze már tudom : Mindenért Orbán a hibás!!!. Így már minden érthető!
    Megértő üdvözlettel.

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Nííí, már Ausztráliába is vannak zsidók ??? És jóba teccik lenni velük ??? De jóóóó. És mind szeretik a Horthyt ?? Beszarok !!!

    (jaj – Chris – ezt nem montam komolyan, bocsáss meg, a Klári néni le vett a lábamról, de az is lehet, hogy a Moshe rossz hatással van rám. Igyexem, hogy további hozzászólásaimmal megfeleljek a nemzeti minimumnak.)

  • Göllner András

    @ tóth peti

    Mit idétlenkedsz már megin ? Mi ez a „ss-mszp-ss” címkézés ? Ha van egy matrica ötleted, akkor gyere ki vele bátran, nem kell itt közben arról értekezni, hogy „egy ujságíró mennyivel különb mint egy ács” Ki a túrót érdekel ez ????? Peti, arra válaszolj, hogy te mennyivel vagy különb mint egy kőmüves, vagy akár egy tégla ?? Mindíg csak falazol, vagy van amikor csak hintesz ?? Ha falazol, kinek, ha hintesz, mit ??? Ezek most a nagy kérdések, ahogy Donald Trump-al együtt kezdünk átcsúszni a 21. század derekán.

  • Kedves Bandi!

    A tanitvanyaidat is ugy tanitod, hogy osszekevered a kecsegve ringo fecsket a recsegve fingo kecskevel?
    Ausztria es Ausztralia, tudod, nem ugyanaz az orszag. Remelem nem foldrajzot tanitasz, hanem marxizmust-leninizmust.

  • Excuse… Elfelejtettem Bandikam, hogy a Toth Peternek adott valaszod felelmetes volt.

    ” nem kell itt közben arról értekezni, hogy “egy ujságíró mennyivel különb mint egy ács” Ki a túrót érdekel ez ????? Peti, arra válaszolj, hogy te mennyivel vagy különb mint egy kőmüves, vagy akár egy tégla ?? ”

    A Peternek igaza van a tonkrement biznicek es a munkanelkulive valt emberek sorsat tekintve, roppant erdekesnek talalom, hogy te mint „liberalis” mar olyan marhara „progressziv” vagy, hogy mar nem is erdekel a kirugott emberek sorsa, kiveve ha megbizhato, jo elvtarsak voltak.

    De inkabb az erdekelne, hogy ha a marxizmus-leninizmus oran egy diakod valami olyat kerdez, amire nem tudsz valaszolni erdemben, akkor ot is lehulyezed, avagy ezt a csodas attitudot csak ide tartogatod?

  • Figyelő
    2016 október 12
    9:03 du.

    Most ezzel megcáfoltad a Mizsótinkat? Ugyanis azon van a hangsőly, hogy a Mizsótink egy megélhetési bértollnok.
    Ott csápoé, liheg állandóan az aktuális ülepek körül. Huszonkét évvel ezelőtt még felháborodott a Horthy kultusz visszasírásán. Ma élharcosa annak.
    Melyik részét nemérted?
    Énis ismertem Bécsben egy zsidó családot, akik havonta mentek magyarországra, Fertőrákosra, meglátogatni és támogatni az egykori móri csendőrparancsnokot, mert-ahogy ők mondták- a lányával üzent nekik, hogy húzzanak el, mert másnap összegyűjtik a zsidókat.

  • István Berecz!

    Ne féljen leírni a nevét itt biztonságban van a „hasonlók” között,meg még a fórum dicsőségére is válik,különösen a stílusával…..”hasonló a hasonlónak örül”…..

  • Göllner@
    Azt sose lehet előre tudni, mi az z utolsó csepp, amitől túlcsordul a pohár. Valamitől egyszer, lehet egy morzsa, lehet egy gyertyalángnyi hő; fölrobban az egész. Lehetne – elvileg – a Népszabadság is.

  • BODA MARCSI
    „HASONLO A HASONLONAL”…………….TE MAR CSAK TUDOD NYILASKURVA

  • oldberg
    2016 október 13
    7:22 du.

    Azt nem tudni, mi lesz az utolsó csepp, de azt igen, hogy csúnya vége lesz!

  • Göllner A. Folytatódik a „sorozatos sajtószabadság elleni merénylet, ami magyarországon folyik már rég óta.”
    …..
    A gaz náci Puch László – civilben az mszp pártpénztárnoka – semmit sem törődve az igaz szóra éhes nyugdíjas proletárokkal, most a Népszavát adta el egy svájci magánszemélynek, aki valószínűleg Orbán bérence. Ha erről is tetszene Göllner úr egy búsongó riposztot kanyarítani, azt előre is megköszönöm.

  • Közben a szintén náci Tom Hanks is a diktatúra szekerét tolja, majd csodálkozhat az Oscar-gálán:
    http://kep.cdn.index.hu/1/0/1321/13215/132156/13215688_303d03a6aa0596dbb1b6f6f181cde3b1_wm.png

  • oldberg Moldova írt egy mozdonyvezetőről, aki „tizensok” öngyilkost gázolt halálra. Vitézül elviselte. Mikor elgázolt egy kutyát, akkor kapott idegösszeomlást. Az volt az utolsó csepp.

  • Kedves Charlie!

    Koszonom a hirt. Egyszemelyben tobb hirt kozolsz Magyarorszagrol, mint a KMH osszes szerzoje.

    No es bar ertem, hogy ahhoz, hogy valaki cocjalista legyen bizonyos agykarosultsagra van szuksege, azert felmerul a kerdes, hogy vajon mennyire hulyek ezek az elvtarsak? Hogy a Neprabsag vezetoi nem igazan tudta mit csinalnak majdnem ertheto. De most, hogy csodbe ment a Neprabsag, ugyanazt a hibat koveti el a Nepszaga is? Ennyire hulyek nem lehetnek!

    xxx

    Kedves Oldberg, Terminus es Llanfair!

    Latom a kommunista forradalom kitoreseben biztok. Haaat… talan Kanadaban, az USA-ban, Irorszagban… de Magyarorszagon nem lesz egyhamar. Ahhoz kellene tobb mint 5 komcsi.
    Na meg hat, csak azert mert tonkrement egy szennylap senki nem fog megmozdulni.

    Inkabb lottozzatok! Azzal sokkal tobb eselyetek van.

  • Moshe Akiva Kedves Moshe. Mibe bízok? Elment az eszed, vagy csak megbontottál egy üveg kóser szilvát? Az enyhítő körülmény. Aki irodalmat olvas, az kommunista? Biztos jól vagy? 🙁 Ezt a butaságot nem vártam Tőled. Akit a mozdony füstje megcsapott, kommunista mű? Tuti nem olvastad. Kár.

  • barlev
    2016 október 14
    7:31 de.
    …””” barlev
    2016 október 14
    7:31 de.
    BODA MARCSI
    “HASONLO A HASONLONAL”…………….TE MAR CSAK TUDOD NYILASKURVA” ::::Idézet tőled.
    Kedves Barlev !

    Nem tudom Ki vagy ,nem tudom milyen vagy semmit nem tudok rólad !!!
    Egyet tudok !
    Christopher Adam , mint laptulajdonos nevében is kikérem az ilyen ocsmány megjegyzést , Bár ezek után gondolom — ELNÉZÉST — nem fogsz kérni : pedig megilletné az általad így tituláltat.
    Hogy milyen állapotban voltál képes ilyet ideírni,nem tudom.De gondolom,ha a LAP TULAJDONOSA ezt elolvassa — abban a pillanatban kitörli innen e megjegyzésed!—Remélem és majd meglátjuk.
    „…Csúnyabeszédes…” üdvözlettel.

  • Kedves Llanfair!

    Vagy en ertettem felre Oldberg hozzaszolasat, vagy te.

    Ez

    ” Azt sose lehet előre tudni, mi az z utolsó csepp, amitől túlcsordul a pohár. Valamitől egyszer, lehet egy morzsa, lehet egy gyertyalángnyi hő; fölrobban az egész. Lehetne – elvileg – a Népszabadság is. ”

    nagyon ugy tunik, hogy a varhato bolsevik forradalomra celoz.
    Te erre valaszoltal mintegy beleegyezoen.

    En termeszetesen nem a szepirodalmi muvekre gondoltam.
    Abban a temaban a Hazai Lampaval akasztottad ossze a bajuszt.

    A kotonasagnal egyesek ugy viccelodtek az egyetlen sotetebb boru (de nem cigany) sraccal, hogy „akit a mozdony fustje megcsapott”. Ugyhogy ne izgulj, szemelyesen ismerem. 🙂

  • Üdvözöllek ANDRÁS!
    Ezen az oldalon jelent meg :…..ez a fid SS-es …..
    Mit is írtál róla? Ez miért is nem baj ? Ez az a bizonyos ” egyes mérce ” nem?
    Kedves ANDRÁS !
    Én sosem dicsekedtem végzettségeimmel-nem is fogok!
    A kőművessel nagyon jól megvagyok!A munkásemberrel nagyon jól megvagyok. Jó Apám is az volt!Ha ezzel le akarsz alacsonyítani valamilyen szintre , ami a munkásokra jellemző— én szívesen vállalom azt is.
    Ezek az emberek sokszor magasabb szinten vannak ,mint itt beíró egyes magas végzettségű úriemberek, különösen mint ” újságíróknak” titulált emberek,akik nem látnak az orruknál távolabb és rengeteg marhaságot írnak,mert igen kevés a valódi élettapasztalatuk. Az ASZFALTON szerzett tapasztalat az nem sokat ér! Az csak annyit ér amennyit ide írni szoktak,tudnak.
    Ja : a TÉGLA ???.
    Nagyon sokféle van : kisméretű,B30-as,HB 30-as HB 38-as egész ,felező……és ez az oldal nem lenne elég felsorolni!
    Hogy mennyivel vagyok különb ?
    Annyival amennyivel Te !
    Írd meg Te mennyivel vagy különb mint a tégla ! ?
    Erre válaszolsz–megtudod én mennyivel vagyok különb !
    A Donald úrról a kacsa jut eszembe!
    A Clintonnéról meg a ” demokraták „, meg a felszarvazás furulyás módszerrel.
    A hintő-falazás nagyon jó! Csak nem tudom mire! De Te biztos jól értelmezed!Magadnak!
    Idétlenkedős – de őszinte üdvözlettel!

  • Gyerekek, a KMH zsido, es angol beszedet erto tagjainak kuldom ezt a 16 es fel perces videot, sziv kuldi szivnek alapon. A hapsi a videon is zsido, csak nem tul vallasos, es nem tul korrekt politikailag:

  • Moshe Akiva Kedves Moshe Nem arra válaszoltam, hanem egy lélektani megfigyelést írtam le, Moldova tolmácsolásában. Moldovát jó írónak tartom, és gerinces embernek. Büszke vagyok, hogy kezet fogtunk, nem érdekel a pártállása. Ha komcsi forradalomra várnék, nem jöttem volna el, harcolnék érte. A hátam közepe nem hiányolja a szocializmust sem, nemhogy a kommunizmust. Én egy emberszabású kapitalizmust szeretnék.
    Nem hiszem azt, hogy bármelyik írásomból is arra lehet következtetni, hogy én komcsi voltam, vagy akarok lenni. Idáig úgy éreztem, viszonylag egészségesen beszélgettünk, erősen meglepett ez a vád. A liberális és a kommunista oximoron. Szerintem mond azt, hogy erős volt a kóser szilva, és ugorggyunk. 🙂

  • Moshe Akiva
    2016 október 14
    10:49 de.

    🙂
    Ma Magyarországon postkommunista diktatúra épül, van. Ha forradalom lesz (de ezt én nem írtam), akkor az inkább az 1989-es romániai forradalomra fog hajazni.
    Nem veszem sértésnek, hogy lekommunistázott, csak röhögök rajta.

  • terminus
    2016 október 14
    5:03 du.
    Tod, komenyistázni többnyire azok szoktak, akik a vállalati párttitkár beszéde után az első sorban felálltak és úgy tapsolták vörösre a tenyerüket..
    Ne vedd zokon. 😀
    Neki mindenki ” komcsi” vagy ” coclijista”, ha nem ugat vele és a falkájával együtt.

  • Göllner András

    @ tóth peti és Moshe

    Mi van fiúk – nem izlik a saját orvosságotok ? Berágtatok ? Ha legalább annyira értelmesek lennétek mint egy tisztességes munkás, vagy parasztember, megtisztelnélek benneteket egy kupica öregágyassal. De azután a sok hülyeség után, amit idehordoztok nap mint nap, csak egy adag darmolra tartlak érdemesnek benneteket, kiskecskéim. Most kénytelen vagyok lefeküdni Bovarynéval. Ugye nem veszitek rossz néven hogy elmentem ? 🙂 🙂

  • Kedves Bandi!

    ” Ugye nem veszitek rossz néven hogy elmentem ? ”

    A francokat! Mindig emelkedik a szinvonal, amikor nem kukkantasz be ide.

  • Kedves Llanfair!

    Hogy oszinte legyek, en is meglepodtem, mert azt hittem ama beszolasra valaszoltal. De csak felreertes volt, tehat minden OK.

    Nem bannek egy kis kis koser szilva palinkat, bar itt Eszak-Amerikaban a rabbik szerint minden egetett szesz koser, tehat mindegy milyen.
    De mar elore felek a mexikoi baratnom hazajoveteletol, mert hozni fog egy uveg 100 Años tequilat, ami az egyetlen tequila amit eddig meg tudtam inni – es nagyon finom is.
    Nem szabad innom semmi alkoholost, de neha „megfeledkezem” rola, mint a KMH szerzoi a tenyekrol.

  • Kedves Falusi!

    Gondolod, hogy a Terminus a vallalati parttitkar beszede utan rongyosra tapsolta a tenyeret?
    Szegeny Terminus…

  • toth peter
    en az vagyok akit csaladostol-/velem egyutt 47 fot/- ti magyarok kifosztottatok,gettoztatok,sargacsillaggal megbelyegeztetek,megverrtetek,deportaltatok………..most ezt es igy kapjatok vissza tolem egyeduli tulelotol.
    adazul fektelen haraggal gyulollek benneteket hitler seggnyualoit.

  • ARRRA AMIT A MAGYAROK MUVELTEK VELUNK ZSIDOKKAL SZEMBEN 1038-1945 KOZT NINCSEN SEM MEGFELELOEN KIFEJEZO SZO………..PARDON MEG MEGUGY SEM.
    VALAKI EGYSZER EZT IRTA A MAGYAROKKAL KAPCSOLATBAN,;-
    -MOSLEKOT ZABAL SARBAN ROFOGVE HENTEREGO SZOLGANAP AKI A GAZDAI PARANCSAT NYALCSORGATVA LESI. GENETIKAI HULLADEK CSORDANEPSEG.-
    NOS EN EZZEL 1000%-IG EGYET ERTEK.

  • ERVENYES RAJUK EZ IS ES OOHH ISTENEM DE MEHNNYIRE IGAZ,;-
    -KI A MULTJAT NEM VALLALJA-A JOVOJET SE ERDEMLI-

  • uton utfelen olvasom az agyamentek probalkozasait hogy plo,;-” no de az usa politikaja igyy es ugy .meg izraelben igy vagy ugy…stb”
    csakhogy.;-
    AZ ES AHOGY TORTENIK TORTENT MASHOL MASOK ALTAL ELKOVETVE. AZ NEKTEK NEM AD SEMMINEMU FELMENTEST A BUNEITEK ALOL EGY MASODPERCCRE SEM!!!!!!!!!!!!!!!!

  • barlev, „AZ NEKTEK NEM AD SEMMINEMU FELMENTEST A BUNEITEK ALOL EGY MASODPERCCRE SEM!”
    ….
    Nekünk semmiféle felmentést nem kell adnotok, mivel semmiféle bűnt nem követtünk el veletek szemben. Akik a múltban vétkeztek, azok a felelősök, nem pedig a leszármazottak. Azt ne várd, hogy még az unokáim is szemlesütve járjanak a háborúban történtek miatt.

  • Moshe Akiva
    2016 október 14
    11:27 du.

    A FARKAS ÉS A BÁRÁNY
    A szomjas farkas és a szomjas kis bari
    Ugyanazon patakra ment véletlenül.
    A jámbor gyapjasnál az ordas följebb állt,
    Gonosz szándékkal mégis így kötött belé:
    „Mért bolygatod fel nékem a patak vizét,
    Ha én iszom?” A gyapjas félénken felelt:
    „Hogyan tehetném, kérlek, mit szememre hánysz?
    Hiszen a víz felőled árad szájamig.”
    A meghazudtolt farkas így acsarkodott:
    „Fél éve rútul rágalmaztál engemet.”
    „Hisz akkor még nem éltem én” – felelte az.
    „Apád gyalázott akkor, istenuccse, ő” –
    És ráugorva széjjel marcangolta őt.
    Oly emberekről íródott e kis mese,
    Kik ártatlant koholt ürüggyel nyomnak el.
    (Terényi István fordítása)
    Phaedrus

  • Charlie
    a kutya se varja azt az unnokaidtol…………toled megkevesbe.
    de!!!
    azt viszont elvarjuk hogy ne mereszeetek megkerdojelezni magyarazgatni,szepitgetni es foleg lehazudozni azt amiken mi mentunk keresztul a ti tomeggyilkos nyilas szuleitek a besugo spiclskedo apaitok-anyaitok miatt.

  • moshe akiva
    nem mindegy.
    mer ha swzesz egetett is…………….a hordo vagy az uveg amibe toltik -/ha nem let mikvebe meritve/- nem okvetlenul.
    igy viszont a szesz se kosher

  • Llanfair
    a valodi passower sligowitz-ot te ki se birnad szerintem.
    az 70* foknal kezdodik…………

  • Barlev :
    Az ilyen mocskos szájú megnyilatkozó nem érdekel.Az sem érdekel amit mondtál.Ébreszd fel azokat akik tették és beszéld meg velük a bajodat.De az ókori időkben történteket is !!!!
    Ezek is ti vagytok :::::
    /////Téglavetőként az izraeliták saját embereik felügyelete alatt álltak, akik az egyiptomi munkafelügyelőknek tartoztak elszámolással a napi teljesítményről. Amennyiben az előírtnál kevesebb lett, botütést kaptak, így nem csoda, ha ŐK IS BOTTAL noszogatták a saját embereiket.
    /////Nílusi iszapból téglát formázni nem igazán nehéz, de piszkos munka volt. Igénytelen munkának számított, így senki sem kedvelte, főként nem az izraeliták, akik sokkal szívesebben őrizték volna a birkáikat. Rehmiré vezír thébai sírjában tíz téglavető látható, akiket két felügyelő tart szemmel. Feltűnő a képen, hogy a két őr sötét, míg a nyolc munkás világosabb bőrű, tehát nem egyiptomi. Az egyik felügyelő így szól: „A bot a kezemben van, ne lustálkodjatok!”
    Azokkal az idegenekkel szemben, akik élő hadiadóként kerültek Egyiptomba, és ezért nem is volt más választásuk, mint a rabszolgasors, az izraeliták lázongtak a sorsuk miatt.
    /////A Kr. e. 13. században élt egy néptörzs, nem messze Tanisztól, mely „Izráel fiai”-nak nevezte magát. II. Ramszesz adott nekik egy földdarabot, melyet Gósennek hívtak. Izráel fiai egy Jákob nevű férfi leszármazottai voltak, akit évszázadokkal azelőtt az éhség hajtott Palesztinából ide, és az akkori fáraó (valószínűleg a hükszósz uralom alatti király), letelepedési engedélyt adott neki. Jákob nagy családdal érkezett, mely két szempontból is figyelemre méltó volt: állandó viszálykodás dúlt közöttük, mégis hihetetlen számban szaporodtak.
    /////A munka, melyet II. Ramszesz Izráel fiaira kiszabott, egyáltalán nem volt embertelen. Egész biztosan nem volt olyan nehéz, mint az asszuáni kőfejtők vagy a Sínai-félszigeti bányák rabszolgáinak a munkája. Az ellátás pedig bőségesnek tűnt az Izraelita nomádok számára. Olyan mennyiségben és rendszerességgel kaptak húst, halat, gyümölcsöket és a szokásos gabonát, hogy az Izraeliták évtizedek múlva is – úton az Ígéret Földjére -, erről álmodoztak.Másrészt a munka idején olyan felügyelők ellenőrzése alatt álltak, akiket II. Ramszesz a saját soraikból választatott ki. Mindenkinek egy bizonyos normát kellett teljesítenie, viszont ha ezt nem tette, jöttek a botütések
    Ennek értelmében a ZSIDÓ NÉP SZOLGASÁGA Pithom és Ramszesz építésekor kezdődött.
    izraelita törzsek tényleg II. Ramszesz alatt kezdték-e meg szolgaságukat, az ásatások időközben megválaszolták.
    //// Ő, Ramszesz, szívesen hallaná, ha az izraelitáknál sok haláleset történne, főként a fiúk között. A lányok továbbra is változatlan számban születhetnének. Ramszesz bizonyára háreme világos bőrű utánpótlására gondolt
    /////A körülmetélés, melyet Mózes az izraelitáktól megkövetelt, szintén Egyiptomban volt szokás
    /////Kétségtelen, hogy a zsidók sokat tanultak az egyiptomiaktól
    /////a zsidók kényszermunkásként elsősorban vályogvetéssel
    foglalkoztak.
    /////II. Ramszesz az Izraelitákban nem látott mást, mint problémát jelentő élősködőket, de semmi esetre sem ellenséget, akiknek az elűzése könnyű lett volna számára. Ehelyett egyfajta munkaszolgálatra sorozta be őket, melyet étellel és itallal fizettek meg, tehát nem robotként kellett dolgozniuk! Történelmükben először azonban az Izraelita nomádoknak szabályozott tevékenységet kellett végezniük más nép számára, és ez egyáltalán nem tetszett nekik.

    KI IS VAGY te ??????

    +”+”+”+”+” A megkülönböztető jel viselésének előírása a zsidók számára önmagában nem nemzetiszocialista eredetű, hanem sok évszázados múltra tekint vissza::::::::
    —- Az első ilyen tárgyú feljegyzések a nyolcadik század közepéről származnak, amikor II. Omár omajjád kalifa elrendelte a zsidók megkülönböztetését
    —-887-ben Szicília szaracén elöljárója előírta, hogy a zsidók a ruhájukon és házukon szamarat mintázó jelet viseljenek
    —-A keresztény világban az 1215-ös negyedik lateráni zsinattal kezdődött meg a zsidók (és muzulmánok) számára a megkülönböztető jel viselésének előírása
    —-1269-ben IX. Lajos francia király sárga csillag viselésére kötelezte a zsidókat. Ennek konkrét megjelenési formája a Dél-Franciaországban előírt, a felsőruházaton viselendő gyűrű alakú jel volt
    —-. Spanyolország keresztény részén a 13. századtól kezdve változó szigorral kötelezték a zsidókat a különféle megkülönböztető jelek viselésére, de csak a 15. század második felére vált ez egész Spanyolország területén általánossá
    —- Angliában már III. Henrik angol király idején bevezették a zsidók számára a sárga szövetből kivágott, hat ujjnyi magas és három ujjnyi széles jel kötelező viselését.
    —- Sziléziában, Ausztriában és Lengyelországban a 13. század második felére kötelezték a zsidókat a megkülönböztető fejfedő (hegyes tetejű kalap) viselésére
    —-Németországban 1434-ben Augsburgban vezették be először a zsidók számára a megkülönböztető jeleket (sárga kör a mellkason a férfiaknak, csúcsos kalap a nőknek
    —-1551-től pedig Ausztriában is, ahol még Mária Terézia idején is megkülönböztető jelzést viseltek a zsidók
    —- Budán 1279-ben az egyházközség előírta a zsidóknak a kereket formázó jel viselését a felsőruházat mellrészén

    És akkor ezek közül kikre is haragszol??????

    …—…—Erdélyben Bethlen Gábor 1623. június 18-án kibocsátott rendelete, amellett hogy szabad vallásgyakorlatot és szabad kereskedelmet biztosított a zsidók számára, a más országokban szokásos „zsidójel” viselése alól is mentesítette őket
    ++++ fokozatosan megszűnt a zsidók külsődleges megjelölésének kötelezettsége
    ++++. II. József 1791-ben törölte el ezeket
    ++++a francia forradalom nyomán az 1790-es években érvényüket vesztették a zsidók fizikai megkülönböztetését szolgáló rendeletek Franciaországban és Itáliában is.

  • barlev,: „elvarjuk hogy ne mereszeetek megkerdojelezni magyarazgatni,szepitgetni es foleg lehazudozni azt amiken mi mentunk keresztul”
    …..
    Magyarországon kb. ötszáz problémásabb téma merül fel manapság, mint hogy ki mennyit szenvedett a múltban, így nincs is miről hazudozni. Akik csak provokálnak ebben a témában, azokat én is elítélem.

  • Kedves Andráska!
    Göllner András
    2016 október 14
    10:50 du.

    E bejegyzésed tipikus liberalista !!!
    Amikor nem tudnak mit kezdeni a másikkal , annak véleményével,akkor jön az amit itt tettél!!! Megpróbálni lejáratni,semmissé tenni tartását, emberi mivoltát ,létét a másiknak!!!!Nem véletlenül kérted a múltkor ” pikcsöröljem magam” , Na ekkor jönne a személynek a kinézete,megjelenése,annak böcsmérlése.stb.
    Most lehet pl. két dolog : az egyik az,hogy ennyire vagy képes Te is( de akkor minek az a doktorandusz,meg egyéb jelzőcske?)
    A másik : valószínű bizonyos anyagok hatása alatt csinálsz ilyet,és amikor e hatás kimegy fejedből : már szégyenled önmagad ,de bátorság nincs a megkövetésre,visszavonásra— Nyilván ilyenkor már ki kell tartani a végtelenségig az álláspont mellett.
    Idézet ” kiskecskéim.” Tőled : A kérdés az,hogy milyen szempontból emlegetted fel őket : szopni akarod a kiskecskéket ???, vagy azt akarod ahogy mint Hoffi Géza mesélte …. kb.: „…. és a kisdiák megkérdezte : Tanár néni a kecskével lehet – e? ”
    Melyik a kedvezőbb???
    Andráska :…”Ugye nem veszitek rossz néven hogy elmentem ?”… Tőled .
    Akkor azt kérdezném : sikerült elmenned? … Hányszor is.???
    Idétlenkedő-de őszinte üdvözlettel.

  • Néhány fenti beírónak:
    Mivel sokan nem ismerik itt egymást, nem tudják a beírók származását, múltját stb.

    Igazán betegnek tartom, hogy ezt a mindenféle rágalmat és gyűlölködést a szerkesztőség ben hagyja!

  • barlev,
    azért kéne egy kis határt is húzni a rágalmakban. Az itteni beíró igazából, NEM tudhatja a másik múltját, eredetét, származását.
    Eddig, nem volt gyűlölködés ezen a lapon, semmi szükség nincs folytatni, anélkül, hogy TUDNÁ , hogy a másik kicsoda.

  • Egy nap októberben

     

    „A Duna-parton hittől égve,
    Nem félve járt a város népe
    S a fák hullaták lombúkat.”
    (Kannás Alajos: Hazám, 1956)
    Az utcán sárga faleveleket kavar a szél, s én mint minden októberben, gyönyörködve csodálom a napsugártól bearanyozott színes fákat és emlékezem! – Akkor is, 54 évvel ezelőtt, ragyogó napsütés volt október 23-án
    Reggel kilenc óra lehetett, hogy leszálltam a Kálvin téren az autóbuszról. A Múzeum- körútra siettem, hogy aznapi bevásárlásomat elkezdjem a Keravill üzletben.
    Kezdő anyagbeszerző voltam a Radelkisz  Híradástechnikai Szövetkezetnél .Kitűnő állás volt, mellette elvégezhettem az esti
    technikumot.  .   .
     Tehát a  Múzeum körúton mentem és gyönyörködtem az őszi színekben, mikor a fák törzsére ragasztva  piros-fehér–zöld  keretes plakátokra
    lettem figyelmes, s megdöbbenve   olvastam; lehetséges lenne, a
    diákság követelései 16 pontban, itt az utcán? Hallottunk már az Irodalmi Újság forradalmi hangú cikkeiről, a Műegyetemen tartott gyűlésről, de itt  a pontok követeléseit olvasni ,  bizony  megrázó élmény volt !
    Az üzletbe érve az eredeti vásárlásom mellett, kötöző, elektromos zsinórokat is kértem, piros, fehér, zöldet., hogy kokárdát készítsek belőlük. Hiszen itt  tudtam meg, hogy a Petőfi szobornál az egyetemisták tüntetést szerveznek és szavalni fog Sinkovits Imre! A Ferenciek terén felhívtam az udvarólomat, későbbi férjemet, hogy mi készül a városban. Ő lebeszélt arról, hogy odamenjek, ”ki tudja hová fajulhat” felkiáltással Visszatérve az irodába, azzal fogadtak, hogy a Bem szobornál is lesz tüntetés három órakor  Mire ódaértünk, már hatalmas tömeg gyűlt össze.
    Bessenyei Ferenc  színművész szavalta a Nemzeti Dalt és a Szózatot. A szobor mögötti kaszárnya ablakaiból  a katonák magyar  zászlót lengettek ki, de már a lyukas zászlót.
    Akkor  már sejtettem, hogy ez a tüntetés nem mindennapi lesz…
    Aztán a tömeg elindult a Margit hídon a Parlamenthez, addigra már a munkások is csatlakoztak a tüntetőkhöz. Száz és százezer ember ment a.hídon, köztük menve, a Himnuszt énekelve értettem meg, hogy egy történelmi  pillanatnak vagyok a tanúja és ezért a pillanatért érdemes volt élni!
    Mire a parlamenthez értünk a tömeg még nagyobbra nőtt. Sok órás várakozás után, teljesen besötétedett és valaki újságból fáklyát gyújtott, majd a többiek is követték . Száz és ezer fáklyás  magyar állt a sötétben , és Nagy Imrét követelte, hogy megjelenjen.
    Végre Nagy Imre kijött a Parlament erkélyére, és így kezdte beszédét:
    Elvtársak! A tömegben hangos morgás volt  rá a válasz!
    Majd beszédével csillapitani akarta   az embereket (Menjenek haza
    békében stb.) de a kedélyeket ez nem nyugtatta meg. A tömeg két csoportra oszlott, : volt aki a Bródy Sándor utcába ment a Rádióhoz, mások a Hősök terére ledönteni a Sztálin szobrot.
    Mi udvarlommal, a Rádióhoz mentünk, már a Múzeum körúton nagy tömeg fogadott. A végén, a Nemzeti Múzeum kertjében álltunk meg és vártuk, hogy a diákoknak sikerül e bemondaniuk a rádióba  a 16  pontot?
    Elmúlt már talán 10 óra is, mikor az első lövéseket meghallottuk, majd egy egész sorozatot. Egyre „melegebb „ lett a helyzet, a Múzeum kertben az embereken pánik tört ki, hiszen a fegyvertelen diákokra lőnek az ÁVÓ-sok.( Egy montreali ismerősömnek a feleségét is itt lőtték le.) A hazafias lelkesedésnek máris áldozatai voltak.
    Váratlanul, a Múzeum körútra teherautókkal katonák érkeztek, mi úgy gondoltuk, fegyvereket hoztak a felkelőknek! Leírhatatlan  volt a reakció, többen sírtak! „A katonaság mellettünk van, hihetetlen!”
    (Jóval később tudtuk meg, hogy az ÁVÓ-sok hívták ki a katonaságot, hogy segítsenek a Rádiót megvédeni, de a katonák,  a felkelők mellé
    álltak.)
     A tűzharc   erősödött és a tömeg szaladni kezdett a Múzeum-kert
    távoli sarkába..
      A nagy izgalomban, alig vettük észre, hogy átáztunk a hideg őszi esőben, mely már órák óta szemerkélt…Úgy döntöttünk, hogy a szemben levő Múzeum kávéházba megyünk egy kávéra, mert egész nap alig ettünk és halálos fáradtak is voltunk. A kávéház zsúfolva volt.  Kávézás közben láttam Szabó Sándort színművészt szintén kávézni. Akkor láttam
    őt   utoljára életemben..
    .A harcok, a fegyverek még  harsogtak, de mi már nem tudtunk semmit tenni.
      A  Rádió körül a harcok  egész éjjel  folytatódtak,   de ahogy
    később megtudtuk,  már reggelre a  forradalmárok  átvették a Kossuth rádió adását.
    A villamosok  rég nem jártak már ,  ideje  volt hazagyalogolni……
    Még egyszer körülnéztem a feldúlt Múzeum-körúton és valahogy úgy tűnt, hogy évek teltek el reggel óta, mikor az őszi színeket csodáltam!
    Azóta, minden októberben erre a napra emlékezem, mikor a természet újra felölti színes köntösét. Egy napra, ami megváltoztatta a magyar történelmet és mindannyiunk életét !
     

  • Moshe Akiva Kedves Moshe. Sosem ittam tequilát, kóser szilvát igen, de nem szeretem a pálinkát. A hordóerősségű whiskyvel is csínján kell bánnom, nekem sok az 56-58 fok.
    Nekem a határ a 46 fok. Fölötte hígítanom kell.

  • Figyelő
    2016 október 15
    12:45 du.

    Sajnos eddig is volt gyűlölködés, és ordenáré stílus is már bőven elégszer.

  • barlev
    2016 október 15
    11:45 de.

    És sósavat sem isszuk meg…, de miért is kéne?

  • Moshe Akiva
    2016 október 14
    11:27 du.
    A párttitkár elftárs előtapsolójának személyére vonatkozóan,- egészen pontosan terád gondoltam. Valszeg az üzemi négyszögben is te bólogattál legsűrűbben.

  • barlev Az „őswhisky” amit poitinak hívnak, az 65 fokos. Olyat ittam és kibírtam. 🙂 De nem okozott élményt. Kaptam itt házi poitint is ajándékba, az nem tudom, hány fokos, de nagyon sok (40-90). No abból is csak egyszer ittam. Ha valami nem ízlik, nem iszom meg. De szőrtelenítette a nyelőcsövemet, az biztos.

  • Göllner András

    @@ Tóth Peti

    Szeretem amikor becézel. Csináld gyakrabban.

  • Göllner András

    Olvasott itt valaki is egy sort Roberto Bolanó tollából ? Ideje lenne.

  • terminus

    „Sajnos eddig is volt gyűlölködés, és ordenáré stílus is már bőven elégszer.”
    Nem tőlem, akárhogy sértegetnek!

  • Kedves Barlev!

    En egyetertek veled a kashruth kerdeseben, de itt Eszak Amerikaban kicsit furcsan itelnek neha a rabbik.
    Ugyan tudom, hogy a kasruth nem egeszsegugyi tema, azert elegge furcsallom, hogy irtozatos mergeket is kosernek nyilvanitanak a bolcs rabbik.

    xxx

    Kedves Toth Peter!

    A Barlevnek irt hosszu ismertetod elso resze teli van marhasagokkal. Mar eleve nevetseges az, hogy a Mozes 5 konyvet keszpenznek veszi a cikk, vagy a konyv iroja.
    Legjobb tudomasunk szerint csak egy kisebb semita torzs csatlakozott a kanaani (es konyorgom, nem „palesztinai”) semita torzsekhez valamivel kesobb, ahogy azt a Torah allitja.
    (A tobbi hibaval nincs kedvem most foglalkozni.)

    xxx

    Kedves Llanfair!

    Itt Edmontonban ugyan lehet kapni valami osztrak rumot, ami 80 %-os, de a kanadai es amerikai egetett szeszek messze tobbsege csak 40%-os. Nekem az is sok.
    Ha iszok is valamit, altalaban froccsot, vorosborbol.

    Magyarorszagon viszont kiprobaltam a 98%-os alkoholt is. Roppant erdekes es educational volt.

    xxx

    Kedves Falusi!

    Na ja, most lebuktattal. En irtam Kadar beszedeit is november 7.-re, aprilis 4-re, es marcius 21-re. A parancsomra vigyazzba alltak meg a volt AVO-sok is, mint pl. te is.

  • Figyelő
    2016 október 15
    6:04 du.

    Elnézést, ha félreérthető voltam, bár némi gyűlölködést Ön részéről is érzek, jelen esetben nem Önre gondoltam, csak a megjegyzéséhez fűztem hozzá.

  • Tóth P. 12.29

    Igazad van a NYILAS KURVÁVAL, mint sértéssel kapcsolatban.

    A NYILAS az valóban egy szégyenletes elfajzottságot takar.

    .

  • Nos az a helyzet,hogy a Népszabadságot (amelynek ideje lejárt…)
    követi a Népszava,ahol szintén gondok vannak….
    ellopták a baloldali fejesek a pénzt és kétes cégekbe fektették,ahelyett,hogy fejlesztéseke fordították volna,pláne,hogy a lapok az ő „dicsőségüket”,meg a gyűlöletkeltő
    cikkeket közölték!Hát se ész,se tisztesség,se hitelesség…..
    Aztán most éppen a szerencsétlen Simicska L. fia próbálja most a Magyar Nemzetet
    csődbe vinni,egymás után küldi el az embereket!…….
    Az a helyzet,hogy mind a bal,mind a jobboldalon vannak szélhámosok,csalók és hülyék!
    A kiadók)(pláne a kintiek!) meg nem vállalják a veszteséget,ami természetes!
    Persze minderről Orbán tehet,meg arról is,hogy ha nem süt a nap és esik az eső….
    Na lehet hőbörögni tüntetni,!(ki figyel oda…?)meg az embereket hülyíteni,de ugyan minek?hiteles lapot kell
    készíteni,aöbbmit az emberek vesznek is, és a nyereséget nem ellopni!
    Sajnos ezt több „észlény”baloldali politikus nem fogja fel ehelyett,polgárháborúra,forradalomra hergeli az embereket….remélhetőleg eredménytelenül!…a többség nem velük van,annak ellenére,hogy most sem kerek minden….a jelenlegi kormány magasan vezet!!!
    A 2018-as választásokat tisztességes versenyben,stílusban és főleg hihető és konkrét programokkal lehetne megnyerni,de erre a leépült és hazaáruló ellenzék képtelen…..

    Ilyen egyszerű lenne a dolog!!!!

  • Egyébként aki itthon él az pontosan tájékozódhat,képben lehet,a kinti „okosok” persze tovább uszíthatnak,mérhetik az „észt”(ami nincs…)
    Az itthoni ellenzék agyát meg annyira elborította a jelenlegi szintjük,esélyük …miatti kétségbeesés,a gyűlölet,hogy képtelenek az önkritikára,a gondolkodásra!

  • Boda Marcsi
    2016 október 16
    5:44 du.

    Boda: „A kiadók)(pláne a kintiek!) meg nem vállalják a veszteséget,ami természetes!”

    Boda Marcsa, hogy lássa megint milyen bugyuta és inkompetens ismét: Az ne zavarja, hogy a MediaWorks kiadó vesztességesen vette át a lapot eleve 2015-ben. Azaz akkora hülyeséget állít Marcsa. Nem, hogy nem vállalják a vesztességet, hanem egyenesen úgy vette meg a Népszabadságot.

    Egy nem túl régi, áprilisi cikkre had hívjam fel a figyelmét, aztán a MediaWorks kiadó saját oldalára, hogy hogyan mutatja be a Népszabadságot, mint egyik termékét.

    Egyik cikk (2016. április 6.) „A kiadó vállalat, sikerpályára állította a cégcsoportt, amely azt mutatja, hogy stabilan nyereségesen lehet üzemeltetni azt a nehéz lappiaci körülmények ellenére is”
    http://24.hu/media/2016/04/06/terv-feletti-arbevetel-a-nepszabadsag-a-vilaggazdasag-es-a-nemzeti-sport-kiadojanal/

    Másik: A kiadó vállalat a Népszabadságról: „…A Népszabadság Magyarország legnépszerűbb közéleti napilapja, amely budapesti és országos kiadásban jelenik meg a hét hat napján, különböző tematikus mellékletekkel. A lap a hazai sajtópiacon a legnagyobb újságírógárdával rendelkezik, szerkesztősége önálló szellemi műhely. Csaknem 200 ezres olvasótáborával, közel 50 ezres példányszámával jóval meghaladja a többi közéleti napilap mutatóit. A lap magasan kvalifikált, minőségi olvasóközönséggel rendelkezik, az olvasók 40%-a diplomás, 69%-uk minimum érettségizett….”
    http://mediaworks.hu/hu/product/nepszabadsag

    Ezek után még mindig azt képzelni, hogy gazdasági érdek az, hogy egyik napról a másikra leszámolnak egy piacvezető, legnagyobb példányszámú napilappal, az több mint vakság, az egyenesen gyengeelméjű szervilizmus, egyfajta biorobotság.

    Ezek mind a gazdasági elméletet semmisítik. De ami a politikai vonalat és Orbán kézi vezérlését viszont erősítik a hirtelen és pofátlanul véghezvitt bezárásnál, hogy 10 éve nem nyilatkozik a Népszabadságnak (El lehet képzelni mennyire csípi, illetve csípte a vezér szemét). Annak a lapnak, mely utánajár és megírja, hogy hogyan lopják el a magyar emberek pénzét és sorozatosan fényt derít és igazolja is a rezsim aljasságait.
    Csak ezeket figyelembe véve, van további kérdés, hogy miért böki a miniszterelnök úr szemét mindez, és miért nagyon is orbanista jeleket visel a lap bezárása, és teljesen érthetetlen mód, az egész archívum eltüntetése? Ja igen az archívum eltüntetése is a politikai érdekből felszámolást erősíti, hiszen az összes disznóság elérhető volt az Interneten, most már nem az. Gazdaságilag pedig jelentéktelen összeg az archívumot tárolni, annak eltüntetése semmiképpen sem gazdasági kérdés.

  • Moshe Akiva
    2016 október 14
    1:27 du.

    Moshe, érdekes figurát hoztál ide:)) Illik is a cikkhez. Ezra Levant épp annyira jelentéktelen TV-s, mint amennyire Bayer és a Szaniszló együtt, és pont annyira gyűlöletkeltő is. Emlékszem, amikor ez a Levant a romákat is úgy ábrázolta, hogy mind csaló, tolvaj és ki fogják fosztani Kanadát is. Szerinte a gypsy szó sem véletlen az angolban: „He gypped me, azaz átvert engem” -érvelt.
    Nem vitatom, ezek nagyon „jópofa” dolgok, ha gyűlölködni kell egy egész népcsoport felett kollektíven. De ha ilyen módon és mereven követjük Ezra Levant torzított logikáját, akkor a Szláv népeket is (vannak egy páran) illethetjük mind a mai napig -megsértve és lenézve őket – szolgasággal, rabszolgasággal. Természetesen sem az első sem a második esetben kollektíve ilyet nem lehet kijelenteni, még politikailag inkorrekt módon sem, mert az csak a szűklátókörűség bizonyítéka volna.

  • Ja és Ezra logikája szerint a magyarok mindegyike mindig éhes, mert a Hungary, az pedig a Hungry-Éhes szóból alakult ki az angolba, gondolhatja ő. Ez sem igaz!:))

  • charlie
    2016 október 15
    9:28 de.

    „akik a múltban vétkeztek, azok a felelősök”

    Csárli, ne legyél bunkó, ne gyalázd az őseidet! Olyan leszel ezáltal, mint a farizeusok, akik megholt prófétáknak állítottak emlékművet! Az igaz, hogy deportálta a zsidókat a magyar kormány, de a német megszállásig megtagadta Horthy a nácik parancsát, és ezután is voltak zsidómentők a magyarok között!

    De tegyük föl, hogy a magyarok önként deportálnak még a megszállás előtt, és ráadásul ők nyomják fel Anna Frankot, akkor lenne-e létjogosultsága annak a bosszúhadjáratnak, amit itt egyesek folytatnak a magyarok ellen? Rövid távon biztos elégtétel egyeseknek, és talán a magyarok hírét is lehet vele rontani. Hosszú távon véleményem szerint a bosszúhadjárat olyan értelmes és hasznos, mint Orbán szabadságharca az EU ellen, mint a Hatvannégy vármegye mozgalom a trianoni döntés ellen, mint a Magyarország angyalszobor a német sas ellen.

  • Kedves Bandi!

    Miert tetszik neked – egy, a kapitalizmust szereto liberalisnak a kis komcsi Roberto Bolaño ilyen nagyon?
    Csak nem tetszik neked, ahogy o is a ploletall forradalomrol almodozik, aminek soran majd jol lelo teged is?

    xxx

    Kedves HunCanada!

    Azon lehetne vitatkozni, hogy a Levant mennyire jelentektelen, vagy nem. Erdemes lenne talan utananezned. Persze, ha a Bayerhez hasonlitod, mint jeletektelen figurat, akkor azt hiszem mindjart sajat magadnak ellent is mondtal.

    Hogy a stilusa es a logikaja neked nem tetszik, illetve nem erted meg ot az ertheto, vegulis o nem cocjalista, nem komcsi, nem modern „liberalis”, nem is „progressziv” es meg csak nem is korrekt politikailag.
    A fenti videoban mondottak viszont tokeletesen igazak az eszak-amerikai zsidokra, azokra, akik mar itt szulettek es nottek fel, es ennelfogva halvany gozuk nincs a vilagrol. Kiveve persze azt az egy dolgot, amiben szakbarbarok lettek.

    A „liberalis” szokasokhoz hiven most is artatlanul felreertetted a valamitol valo felelmet a gyulolettel. Meg tudnad magyarazni, hogy ez a „fereertes” nalatok miert megy ilyen konnyeden?

    Az Ezra Levant a ciganyokrol tartott eloadasaban is megemlitette (ahogy minden mas kritikaja soran is megemliti, kihangsulyozza) hogy az adott nep nem minden elemet tekinti rossznak, vagy veszelyesnek.
    Persze ti „liberalisok” errol is allando jelleggel „megfeledkeztek”, hogy igazsagosabbnak, erkolcsosebbnek es jobbnak erezhessetek magatokat, amire szuksegetek is van, mert kulonben latnatok a siralmas valot.

    ” Szerinte a gypsy szó sem véletlen az angolban: “He gypped me, azaz átvert engem” -érvelt. ”

    Nem csak szerinte:
    https://www.google.ca/?gfe_rd=cr&ei=KGc2Vo_IN6vE8geVvY-oCg&gws_rd=ssl#q=gypped+meaning

    Amit a Boda Marcsinak irtal erdekes, de enyhez szolva gyanus. A mediaworx cikket elolvastam. Datum nincs rajta, viszont mar tud arrol, hogy oktober 8.-tol le lett zarva a Neprabsag.

    Remelem a Charlie ismertetni tudja az igazsagot ebben az esetben is. Nekem nincs kedvem felhivni a mediaworx-ot csak ezert.

  • a magyarok 100% onkent deportaltak es vegeztek ki appatrid -/23700 fot noekt,ferfiakat,gyerekeket/- zsidokat 42-ben kameniec podilskij-ban. erree a nemeteektol soha semmilyen utasitas vagy keres nem volt.
    errol a vakbuzgosagrol tanusito levelet -jelentest kuldott Himmler reichsfuhreer reszerre az einsatzgruppa-A vezetoje friedrich jeckeln ss gruppenfuhrer.

  • a teljes videki zsidosag -/44 marciusa-juniusa kozt/-deportaciojat,gettozasat,kifosztasat,osszegyujteset onkentesen vallaltak a magyarok. ott es akkor kizarolag magyar csendorok,rendorok es honvedek vettek reszt Eichmann zsidopugyi magyar reference ferenczy Laszlo csendoralezredes szzemelyess felugyelete mellett……….437000 zsido ferfi-no- gyerek-oregek .

  • -de majd fiogyelo-boda vagy hazai pilacs ezt is jobban fogja tudni meg azoktol is akik szenvedo alanyaai vooltak szemelyesen az esemenyeknek………

  • mojsele. linber haver
    a kashruth nem cask az italra vonatkozik……….arra is amilyen fazisokon edenyeken hordokon at megy. ha cask egyike ezelknek nem kosher az egesz taref azonnal…

  • Kedves Hazai Lampa!

    ” Olyan leszel ezáltal, mint a farizeusok, akik megholt prófétáknak állítottak emlékművet! ”

    Mikor, hol es milyen emlekmuvet allitottak a „farizeusok” a profetaknak?

  • hazai lámpa, abban mi a „bunkóság”, ha azt mondom, hogy „akik a múltban vétkeztek, azok a felelősök”? Én nem tudom eldönteni, hogy kik a vétkesek, de az tény, hogy sokan meghaltak ártatlanul. Legyen azoknak lelkiismeret-furdalása, akik vétkeztek, persze ha még élnek. A „bosszúhadjáratot” meg a „szabadságharcot” szerintem ne keverd össze.

  • Boda Marcsi
    2016 október 16
    5:44 du.

    „A 2018-as választásokat tisztességes versenyben,stílusban és főleg hihető és konkrét programokkal lehetne megnyerni,de erre a leépült és hazaáruló ellenzék képtelen…..”

    Ez az ellenzék, valószínű tényleg nem lenne képes most egy tisztességes választást sem megnyerni. A gond, az, hogy ma Magyarországon elég sok minden hiányzik egy tisztességes választáshoz! Az is tény, hogy a fidesznek, ha ma lennének a választások, akkor, ha tisztességes lenne, biztos nem lenne 2/3-a (erősen kétlem, hogy az 50% összejönne, bár azt elismerem, hogy megnyerné)!

  • na barlev paraszt..meg HunCanada észlény—már megint „okít”,trágárkodik csak erre képes,önkritikára,a tények (lopás,csalás,hazugság …)elfogadására képtelen.
    Tényleg nagyon sikeres gazdálkodást folytattak(az meg vicc,de igaz,hogy 1 euróért stb. képletesen megvesznek egy lapot,)de ettől a helyzet ugye nem változik?Csődben vannak,a lap is a pártjuk is!Rém kellemetlen!

  • Boda Marcsi
    2016 október 17
    4:01 du.

    Marcsika, ki trágárkodott? Barlev? Mert én ugyan nem. Ha rám gondolt, akkor mellélőtt. Okítok? Ugyan kérem. Nagyon el van tévedve, ha rámutatok olyanra ami valóban tény, és önnek nem tetszik, akkor azt besértődve okításnak veszi.
    Mondja Marcsika, egyáltalán ért magyarul? Elolvasta a link tartalmát? Fussunk neki, mert szerintem nem volt hozzá mersze: Az egyik cikkben a lapot kiadó vállalat elnöke nyilatkozta áprilisban, hogy jó úton járnak és már a cégcsoport egésze várakozáson felül nyereséges. (tehát nem libajnaigordonésagyurcsány, nem emeszpé, nem bolsik, nem komcsik, nem libsibibsik, hanem a kiadó lap elnöke nyilatkozta) A másik linken meg maga a lapkiadó a saját weboldalán mutatja be a Népszabadságot, mint egyik termékét, mely a legtöbb legolvasottabb napilap annak ellenére, hogy kormányzati részről nem tömik egy fillérrel sem, nem úgy mint a többi pártpropaganda lapot milliárdokkal). Melyik része nem tiszta? Erre válaszoljon egyszer tisztességesen és érveljen mintha volna lövése is bármiről. Legalább tegyen úgy, mert amit iidekaristol folyton az egy nagy szánalom.
    A harmadik hülyesége, hogy keveri szokás szerint a szezont a fazonnal. 1 euróért a szerkesztőség akarta most megvenni a lapot. A MediaWorks kiadó vesztességgel vette meg, de mint a linkelt cikk is mutatja erre az évre stabilizálták a helyzetet.
    Ön mint autentikus észtelenlény, valami érdemi reakciót is tud mondani, vagy csak keverni a szezont a fazonnal? Ennyi sületlenséget csak ön tud összevissza érvek nélkül blablálni.

    Nem akarok példálózni, de ha nagyon kéne akkor pl. Moshe sok mindent másképp lát, de legalább valamiféle érveket hoz, van egy bizonyos ismerete, tudása is a világról. Hazai Lámpa is tud érveket hozni, Ötvenhatos is..Nem sorolok fel mindenkit, de azért vannak akikkel lehet értelmesen beszélgetni. Aztán azok az érvek vagy helyén valóak vagy nem, de ön még érveket sem tesz ide le, csak – nincs más szó rá, ide okádik, ide trollkodik, szétzilálja az érdemi vita legkisebb szikráját is az értetlenségével.

  • Moshe Akiva
    2016 október 17
    11:39 de.

    Kedves Moshe. Én ismerem Levantot.

    Mire gondolsz pontosan, amikor azt mondod, hogy ha Bayerhez hasonlítom, akkor ellent is mondtam magamnak? Mind a két figurát jelentéktelen, jellemtelen kis pondrónak tartok. Mind a kettő frusztrált és ezt a feszültséget a gyűlöletkeltésen próbálják levezetni. Szerinted nem így van, úgyhogy ezen túl is léphetünk.

    Ezzel mit próbáltál sugallni: „Hogy a stilusa es a logikaja neked nem tetszik, illetve nem erted meg ot az ertheto, vegulis o nem cocjalista, nem komcsi, nem modern “liberalis”, nem is “progressziv” es meg csak nem is korrekt politikailag.” Talán azt, hogy én meg akkor ezekkel a jelzőkkel vagyok cimkézhető? Ugye, ezt nem gondolod, mert teljességgel nem így van. Ez meg nálatok a szokásos séma, hogy be akartok mindenkit skatulyázni, aki nem feltétlenül ért mindenben egyet. Nem jó, nem helyes gondolkodás. Jól van most tovább olvastam, és ott tényleg libsizel :))
    Akkor viszont ne haragudj, de Te, illetve Ezra is ellent mond magának, mert ha egyszer azt mondja, hogy nem minden elemét tekint egy népcsoportnak ilyennek vagy olyannak, de ezzel párhuzamosan, mégis azt is mondja általánosan, hogy a cigányok azok csalók, tolvajok és kifosztják Kanadát is, na meg maga a minden cigányra értendő gypsy szót is megmagyarázza, akkor hogy a büdös francba ne értsem azt, hogy a népcsoport egészére gondol? Ha pedig elfogadjuk, hogy nem minden elemére gondol, akkor honnan a büdös francból tudja, hogy éppen a cigányság melyik szegmense fog Kanadába költözni, hogy 100% biztonsággal mégis ki meri jelenteni, hogy ezek ki fogják fosztani Kanadát? Érzed az ellentmondásodat, illetve Ezrának is tulajdonítható ellentmondást? Látod te viszont lehet, hogy politikailag túl korrekt vagy hozzá és jóhiszemű, ha nem látod ezt az ellentmondást. Érdekes mód ez a PC az jó PC.

    Na nézzük tovább. Igen, a Gypsy szó. Moshe, én nem azt vitattam, hogy nem onnan származik, ne bolondozz. Ne vidd már félre. Amit fentebb írtam, a Gypsy szó lefedi az egész roma közösséget, ily módon hiába a szó etimológiai helyessége, akkor sem használható és példálózhatunk vele, csak azért mert az hú de jópofa, és igazolja az állításunkat (Ezráét a romákról). Ez annyira óvoda.

    A MediaWorks honlapján található írás az nem cikk így nem szűkséges rá dátum. De miért hiányolod a dátumot egy termékismertetőből? Nem kell sokat gondolkodni, ha nagyon be akarod lőni mégis, hogy mikor írták. Nyilván amikor a MediaWorks-hez került a Népszabadság, akkor lett írva.

    Viszont köszönöm a tartalmas és normális érveket, felüdülés volt Boda után olyan hozzászólást olvasni, amire lehet válaszolni is és megismerni más vélemények szellemi eredőjét, szellemi hátterét. Ez volna a normális diskurus.

  • * kimaradt egy z-betű. billentyűzetet kell cserélnem, mert sok betűm kimaradozik. Szóval Diskurzus* az ott a végén.

  • charlie
    2016 október 17
    12:53 du.

    Voltak magyarok, akiket bepaliztak a náci eszmékkel, vagyis elhitték hogy a zsidóság kollektívan kártékony. Sokszor köztiszteletben álló, megbecsült emberekről van szó, mint pl. Endre László (államtitkár).

    Ember Mária meginterjúvolt egy gépírólányt, hogy ő milyen büszke volt, mikor Endre megdicsérte a munkáját (zsidók összeírása), mert fiatal létére nagyon ügyesen dolgozott.

  • barlev
    2016 október 17
    12:07 du.

    Kamenyec a kommunista időszakban tabu volt, de csak a náci emlékmű avatása óta vált közismertté! Tehát a magyar társadalom ki se fejthette ezzel kapcsolatosan az álláspontját sokáig.

    Tény, hogy ez a magyar állam akciója volt, de
    1. elvileg az idegen állampolgárság miatt,
    2. a magyarok nem végeztek ki senkit, hanem szélnek eresztették az embereket
    3. leállt az eljárás, miután nyilvánosságot kapott az ügy, és MAGYAROK tiltakoztak a kormányzónál.

  • barlev
    2016 október 17
    12:11 du.

    Én nem tudok mindent jobban, csak azt amit elhallgatsz. Soha nem teszed hozzá a kollaboráns magyar kormány bűneihez, hogy
    1. a Gestapo rögtön lefejezte a budapesti vezetést, pl. Bethlen István bujkálni kényszerült, Goldbergeréket deportálták,
    2. a budapesti zsidókat MEGMENTETTE Horthy (Ormos),
    3. a német megszállásig nem deportáltak senkit az „idegenrendészeti eljáráson” kívül,
    4. Magyarországon több zsidó maradt életben, mint bármely közép-európai országban.

  • Moshe Akiva
    2016 október 17
    12:21 du.

    Nem tudom, hogy megadjam-e az Újszövetségi idézet helyét. Jézus mondja a farizeusoknak, de ő neked nem tudom, hogy hiteles forrás-e?

  • Moshe Akiva
    2016 október 15
    6:17 du.

    „En irtam Kadar beszedeit is november 7.-re, aprilis 4-re, es marcius 21-re. A parancsomra vigyazzba alltak meg a volt AVO-sok is, mint pl. te is.”

    Kivan riglizve. túlságosanis jólsikerültek voltak azok az írások, vagyis kizárt, hogy közöd lehetett hozzá.
    Te ott max a töltőtollakat töltögethetted volna tintával.
    Öregnek ugyan öreg vagyok eléggé, de az ávóssághoz tulságosan fiatal.
    De bevallom neked, a kínai fogolytáborok kinzókamráiban még tudnék egy-két érdekes dolgot mutatni a Fómacerának.. 😀

  • barlev

    Magának címzem a linket, de mindenkinek szól, akit érdekelnek a magyarországi Holokauszt körülményei. Nem kell mindent elhinni, elfogadni, de „Hallgattassék meg a másik fél is” – úgy igazságos. Vajon mit hogyan látott, mondott és tett Horthy?

    http://24.hu/tudomany/2016/10/15/horthy-a-magyar-nemzet-becsuletet-megorzom/

  • hazai…..stb
    1.; 1938-ban mit fejezett le es hol a gestapo magyarorszagon?-mutasd mar te nyomorult hazug.
    2.;- Horthy alairta a az osszes zsidokat jogfoszto,sargacsillag,es ghetto rendeleteket. amig Eisenhower nem fenyegette meg terrorbombazassal-/lasd dresda/-addig nem allittatta le a deportaciopkat sem. ugyhogy nem mentett senkit Horthy a sajat seggen kivul.
    3.; hazudsz meggint cask kutya.
    slachta margit irgalmas nover leveleiboll Horthy-nehoz kiderul hogy mar 40-41-ben a magyarok karpataljan es a felvideken elkezdtek teljesen onkentesen es ONKENYESEN a zsidokk deportalasat.
    4.; az Eichmann fele -/wann see koferenz/- nepszamlalasi adatokk szerint magyarrorszagon elt tobb mint 700000 zsido.
    ebbol 45 aprilisara megmaradt ugy 23000……………
    szamolj el a tobbivel te undoritoan aljas fereg. szamolj el a csaladom 39 tagjjaval is te tetvedek.
    ——————————————————-
    ne gyerre te itt a hulyesegeiddel te nyomoreult senki.

  • Fontos teny.
    Himml;er SS Reichsfuhrer szamonkerte a magyar megszallo eroktol milyen alapon avatkoznak bele ONKENYESEN a nemet zsidokitelepito programba 40-41-ben karpataljan es a felvideken………….

  • Hazai Lámpa !!!
    6,17-6-31-ig, nem Ágnesasszopnynak hívják véletlenül ? – mert
    végig hazudva mossa-mossa a sz@rt…

    Ez már undorító. Itt ezen az oldalon már sokan bizonyítottuk a maga mentegetései nem állják meg az igazság próbáját, mert finoman szólva is csúsztat, de inkább tudatos célzattal hazudik.

    Ha bárki kívánja, részletezem is az ezekkel szemben álló valóságot.

    .

  • Hun Kanada 6,00!

    És ráadásul ez a Moshe Akiva zsidó álnevű mélyen cinikus alak ezzel kijelentésével véletlenül a saját rasszizmusát is kiénekeli a szájából.

    Amikor meg máshol azt a személyes névmást használja, hogy „ti”…
    Ugyan már kikre is godol ? Azokra, olyanokra akik nem ő és nem ők… (?)

    .

  • barlev
    2016 október 18
    4:07 de.

    Nem elég, hogy gonosz vagy, még szenilis is. Te írtad föntebb az 1942-45-ös időszakot.

    Ha az 1938-as törvények miatt sírsz, tőlem megteheted. De még senki nem bizonyította be, hogy a jogfosztó intézkedésekből következik a népirtás. A népirtást Hitlerék az 1942-es wansee-i konferencián határozták el, és azt hogy a túlélőket különleges kezelésben részesítik.

  • málnaszőr
    2016 október 18
    6:36 de.

    Vádaskodás helyett írjál már legalább egy bizonyítékot, hogy én hol hazudok!

  • barlev
    2016 október 18
    4:07 de.

    1944 áprilisában megjelentek a szövetséges bombázók Magyarország felett. A vidéki zsidók deportálása május közepén kezdődött és június végéig tartott. A budapesti zsidók deportálására először júliusban került volna sor.

    Ezt az Eisenhower-féle elméletet hallhattad valamikor szóbeszédként. Arról nem tehetsz, ha buta vagy, de arról igen, ha egy történelemkönyvet se veszel a kezedbe lustaság miatt!

  • Kedves HunCanada!

    ” Mire gondolsz pontosan, amikor azt mondod, hogy ha Bayerhez hasonlítom, akkor ellent is mondtam magamnak?
    Mind a két figurát jelentéktelen, jellemtelen kis pondrónak tartok. ”

    Ugy irtad eloszor, hogy jelentektelenek, nem reszletezted, hogy neked. Minkettonek eleg nagy olvaso es nezo-bazisa van a sajat orszagaban.

    „” Ezzel mit próbáltál sugallni: “Hogy a stilusa es a logikaja neked nem tetszik, illetve nem erted meg ot az ertheto, vegulis o nem cocjalista, nem komcsi, nem modern “liberalis”, nem is “progressziv” es meg csak nem is korrekt politikailag.” Talán azt, hogy én meg akkor ezekkel a jelzőkkel vagyok cimkézhető? „”

    Valasztasi lehetoseget adtam, mind nem lehet igaz ugyanarra az emberre.

    Az Ezra soha sem skatulyazott be egyetlen nepet, vagy torzset sem ugy, ahogy irod. Majdnem minden videojat megnezem, a Rebelnel messze o a legjobb. Logikus, targynal marado, nem tuloz, a hirt adja le (amit valamiert a „liberalis” media nem ad le) es frappans. Nem alszol el a hirein.

    Nem emlexem, hogy a ciganysagrol olyat mondott volna, hogy azok ki fogjak fosztani Kanadat.
    Mellesleg, gondolom te is tudsz rola, hogy a magyar allam nem sokkal 2000 utan visszaallitotta a vizumkotelezettseget a magyaroknak. Nem a feher magyarok miatt tortent ez. Oldalakat tudnek teleirni avval, amit itt muveltek nehany ev alatt a „menekult” magyarorszagi ciganyok.
    Ettol fuggetlenul nekem sem tetszik az, amikor mindenkit egy kalap ala vesznek, ismertem tobbet is kozuluk, akik normalisan dolgoztak. De nem kell annyira polkorrektnek lenni, hogy nem vesszuk eszre a rosszat sem. Kanada allama is eszrevette.

    A MediaWorks irasa azert erdekes, mert ha valoban mindjart a lap megvetele utan irtak ezeket, akkor nyilvan meg lattak benne biznicet es tuldicsertek. Nagyon nehez elhinni, hogy annak a szennylapnak olyan magas olvasottsaga lett volna. Akkor mitol ment tonkre?
    En csak az online cikkeibol olvasgattam neha, sikerult is nekik mindig felpumpalni a vernyomasomat, akarcsak a Haarec nevu szennylapnak Izraelbol.

    xxx

    Kedves Hazai Lampa!

    Ha megvan, erdekelne a konyv es vers az Ujszovetsegbol.
    Ha szo szerinti emlekmurol van szo, az roppant erdekes lenne, mert akkoriban a zsidok nem nagyon szobortak, foleg nem a „farizeusok”.

    Tovabba, amit a Barlevnek irtal:

    ” De még senki nem bizonyította be, hogy a jogfosztó intézkedésekből következik a népirtás. ”

    Ezt nem gondolhatod komolyan! Mindig, minenhol azzal kezdodott. Nemetorszagban is jogfosztottsaggal kezdodott.
    De beszelhetnenk az en kedvenc „vallasomrol” az iszlamrol is: Ok is jogfosztassal kezdik.

  • Hazai lampa!
    Nem tudom,on milyen „torikonyvbol” tanult,
    de figyelmebe ajanlok nehany tenyt-
    a „datumokkal” kapcsolatban.
    Forras.
    Fokusz.
    Elveszett eletek
    (2011.apr.3}
    {reszlet}
    „1944 marc.19-en a hadosztalyokkal egyidejuleg
    erkezett Budapestre Adolf Eichmann,aki mogott akkor
    mar Europa megszallt orszagaiban deportalasi
    akciok sora allt.
    KIS STABBAL ERKEZETT,MAGYARORSZAGI SEGITOI AZONBAN
    MINDENBEN KISZOLGALTAK:AZ AKCIOT ENDRE LASZLO
    ES BAKY LASZLO ALLAMTITKAR,VALAMINT CSENDORI
    VEZETOK IRANYITOTTAK.
    Fennmaradtak az Eichmann kommando ertekelesei
    arrol,hogy SEHOL EUROPABAN NEM SIKERULT ENNYI EMBERT
    ILYEN ROVID IDO ALATT ELHURCOLNI.
    Majus 14-tol julius 9-ig 147 vonattal 434.351
    zsidot deportaltak Magyarorszagbol-IRTA JELENTESEBEN
    FERENCZY LASZLO CSENDOR ALEZREDES.”

  • Izraeli
    2016 október 18
    12:16 du.

    Én nem ugyanezeket a dátumokat írtam (hónap)? Képzeld, ha nem tanítanák ezeket az iskolában, akkor a neten is megnézheti a magyar ember. Én ezt sehol nem vitattam, hogy így történt, visszaolvashatsz. Én bizonyos tények elhallgatására hívtam föl a figyelmet.

    Balev talán arról hallott, hogy a budapesti zsidókat nem merték 1944 nyáron gettóba gyűjteni, mert féltek a szövetségesek bombázásától. Ezért jelöltek ki csillagos házakat.

  • Moshe Akiva
    2016 október 18
    11:24 de.

    Az amerikai négerek még a 60-as években se voltak teljesen egyenjogúak, de népirtás mégsem érte őket. Ezzel persze nem a megkülönböztetést akarom védeni, de nem kéne lenácizni a nemzsidókat a zsidótörvények miatt.

    Amúgy Hitler egy szalonképes politikus volt 1938-ban a nyugatiak számára, pedig már túl volt a nürnbergi törvényeken.

  • hazai lampa Igazad van, nem kell oket lenacizni. De teljes joggal le lehet. Senki mas disznosagaval nem lehet betakarni a mienket. Aki helyeselte vagy helyesli a zsidotorvenyt, az naci.
    Van olyan folt, amit nem lehet kimosni. Azt csinalod mint Agnes asszony.

  • HAZUGAG MEGINT
    A CSILLAGOS HAZAK CSAK 44 OKTOBEREUTAN LTEZTEKAMIKOA KIIURITETTEK A XIII IK KERULETI-/HGEDUS,VISEGRADI UTCA- NEMZETKOZI KISGHETTO-T.

  • HAZAI…STB
    TE NYOMORULT FEREG.
    SZIVBOL KIVANOM NEKED ES CSALADODNAK LEGYEN RESZETEK MINDABBAN UGYANUGY UGYANOLYAN KORUILMENYEK KOZT MINT MIATTATOKK NEKUNK VOLT.
    AZTAN VISSZATERUNK A SZULEID KOLKEID MEGDOGLESEE LEOLESE UTAN ARRA HOVA VEZET A JOGFOSZTOTTSAG VAGY SEM.

  • Llanfair
    2016 október 19
    2:54 de.

    Akkor szerinted az összes amerikai náci volt a hatvanas évekig? Illetve, akik a „békeharcosok” megregulázását követelik, azok nácik?

    Ágnes asszony mosogatása kutyaf.sza volt ahhoz képest, amit ti csináltok a történelem meghamisításával.

  • Christopher Adam

    Barlev,

    Ezt a kommentet majdnem töröltem, de végül mégis bent hagytam, mert sokan szóváteszik azt, hogy túl megengedő vagyok az itt megjelenő kormánypárti, jobboldali hangokkal. Az a gond, hogy az ilyen jellegű gyűlölködés és embertelen szavak gyakoriak–naponta minimum tucatnyi ilyen hosszászólást kell törölnöm.

    Én ugyan nem éltem át a haláltáborokat, nagyapám viszont ott halt meg, apám a budapesti gettóban vészelte át a háborút gyerekként. Mégis, azt remélném, hogy a Holokauszt horrorja, annak öröksége, az emberi mivoltunkat erősítené meg. És ezzel nem fér össze az, amit fent írt.

    Most már tényleg elég volt a féregezésből–minden oldalról, egyébként. Ez primitív, szánalmas és értelmetlen.

  • barlev
    2016 október 19
    8:05 de.

    Gyógyszer elgurult? Nácizmust a magyarok találták ki? Csak nem Darwin, a nagy angol volt az első, aki meghirdette a fajelméletet?

    A csillagos házakról meg nagyon nem vagy képben. A budapesti vezetés június közepén 2600 elszórtan elhelyezkedő házat jelölt ki, ezekbe kellett június 24-ig átköltöznie az összes budapesti zsidónak.

  • Christopher Adam
    2016 október 19
    9:40 de.

    Bocs Chris, csak az előző kommentem elküldése után olvastam a tiédet.

    Csak jelezni szeretném, hogy nem szerecsenmosdatásból próbálom a történelmi tényeket sokadszorra elismételni. Elég nagy tudatlanságot látok itt, ami főleg az érintettek részéről meglepő. Én nagyon tudom ajánlani pl. a Holokauszt Magyarországon honlapot az olvasóknak.

    Az áldozatok emlékével kapcsolatban talán ridegnek tűnik a tényfeltárás, de szerintem más formái vannak a megemlékezésnek, amiket én soha nem szóltam le, pl. művészeti alkotások, ünnepségek.

  • Kedves Hazai Lampa!

    Aki mas tortenelmet ismer nem szuksegszeruen naci. Itt hamar rasutik barkire. Aztan csodalkoznak, hogy oket pedig leelvtarsazzak.
    A mai magyarok kozott is csak legfeljebb nyilasokat es egyeb zsidogyuloloket latok, azokat is elvetve.

    Az amerikai helyzet kicsit furcsabb volt, mert ott rabszolgasaggal kezdtek a negerek es aztan fel lettek nagyjabol szabaditva (es alaposan atverve). Ok forditott iranyban csinaltak.

    Zsidok, es mas nepek eseteben mindenhol jogfosztassal kezdodott a ceco, mert ugye „ok semmibol sem tanulnak”. Ertsd; pofatlanul eletben akarnak maradni, es ez turhetetlen egyeseknek.

    Oh… majd elfeledem: A szuadi kiraly es a katari nagyvezir is szalonkepes politikus manapsag. Az ilyenfajta szalonkepesseg nem azt jelenti, hogy imadjak ot, es felneznek ra, hanem hogy szukseg van a tahojara, kivaloan hulye proxy-nak nez ki, es ezert 1-2 „aprosagot” elneznek nekik azok, akik ki akarjak hasznalni az idiotat.
    Legyszives ne keverd ossze a politikat az elvekkel.

  • Jó lenne törölni a többi eszement gyűlölködő némely förmedvényét is.

    Gyakorlatilag nem lehet értelmesen kitárgyalni egy egy cikket a MArcsik meg Tropák meg Tóthok mocskolódásai és Hazai cinikus végnélküli hozzáfirkálásai nélkül.

    Nem csoda tehát ha időnként az ember zsebében kissé kinyílik a bicska.

    Eldrad.-ot már sikerült kimarnia Bodának , pedig NAGYON hiányoznak az ő tudományos igényű magyarázatai és kommentjei.

  • Chris, ne töröld barlev beírásait, mivel ő legalább őszinte a velünk, magyarokkal kapcsolatos érzéseiben. Nincs ezzel semmi baj, legfeljebb nem keresztezzük egymás életét ezután. Nekünk a gondunk inkább a szintén így érző, de őszintétlenekkel van, akiknek a károkozása nem csak egy fórumra írogatásból tevődik össze.

  • Jaj Gézuka!
    Szeretettel üdvözöllek.Nem bántuk mi TÉGED,megfogadtuk,mert vigyázni kell lelki életedre.Régen hallottam rólad , talán nem beteg voltál? Nem szeretném.
    Ja!? Egyébként úgy veszem észre megint magadról mondtál el mindent!Pontosan és keményen fogalmaztál magadról!
    Megértő,baráti üdvözlettel

  • charlie
    2016 október 19
    11:53 de.

    Nem értek egyet veled.

  • Geyza, én is üdvözöllek, már Tóth úrral eluntuk a témákat nélküled. A „zsebedben kinyíló bicskával” meg vigyázzál, nehogy valami nemes részed megsérüljön.

  • Geyza
    2016 október 19
    11:02 de.

    Akit Marcsi innen el tud marni, az meg is érdemli.

    Egyébként hihetetlen, hogy mennyire elfogult vagy. Ráadásul a ti végnélküli kádár kori lózungjaitok még unalmasabbak, mint Marcsi „trollkodása”. Legalább nem kell kinyitnom a fideszes újságot, mert Marcsi kommentjeiből megtudom, mi az aktuális brosúra. De a ti hsz-eitekben semmi hasznos, rég lejárt, elavult információk vannak. Kivétel, ahol néha a családodról írtál.

  • Christopher adam
    eppen mivel maga szemelyessen nem elte at azt es ott……………..nem ertheti igazabol teljes valosagaban mi volt az ott.-foleg a halaltaborokkban min t Treblinka,sobi-bor,majdanek,birkenau,buchenwald.
    en viszont reszt vettem abban olyan ordas hazug alnok kepmutato eszmek miatt amiket itt kepviselnek olyanok mint hazailampa,charlie,figyelo,bodamarcsi,stb…….fe…ek.
    erre job szot nem tudok ettol.

  • de ha zavarja a ven szar zsido jelenlete……………torolje ki mindet. nyuiugodjon bele mar nem zavarokk sokaig. nem vagyok orok eletu…en se.
    meg egy picit zavarok aqztan lehet hazudozni mindent mer nem marad egy tullelo se aki ellent mondjon .

  • ,,,,es hat ez van,ezen en mar nem valtoztatok mer az hazugsag lenne reszemrol,…..igenis adaz feneketlen fektelen haraggal,undorral gyulolom a magyarokat. aki nem merti miert……………….sajnalom de nem magyarazom ujra es ujra.

  • en sajat szemmel lattam-sajat fullel hallottam-sajat oral szagolltam mire kepesek a magyarokk katpataljan 41-ben a bug partjan.
    erre nincsen semminemu magyarazat vagy elfogadhato erv.
    aki ezt vitatja,magyarazgatja-/plane ugy hogy o azt cask tv-bol esetleg…/-tagadja.az az en szememben nem erdemli meg az ember jelzot.
    konnyu a szobabol fotelbol pofazni………..egyikteket se lattam ott helyben szenvedni.mi volt vajon az az egbekialto fortelmes bune a karonulo 2 honnapos kisocsikemnek amiert a magyar keret ket tagja belewfolytotta a bug-ba 41ben??
    varoom erre a valaszt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ezert mondtam mar eddig is es most utollszor.
    nektek gozotok nincsenn arroll micsoda orjitoen fajo sebeket teptek fol minduntaslan a hazugsagaitokkal.fogalmatok nincsen mirol mit pofaztok ossze vissza

  • hazai…stb
    nem gurult el……
    de a magyaroknal mar 1932-ben volt turulmadaras horogkeresztes jelvenyu magyar nemzetiszocialista part dr boszormenyi geza ujsagiro vezetesevel. ezt Horthy betiltotta 33-ban
    ugyhogyy a gyogyoszered neked gurult el amikor engm probalsz leckezni hulyegyerrek

  • Kedves Hazai Lampa!

    Charlie azert akarja latni a Barlev magyargyalazo hozzaszolasait, mert bizonyitekkent tudja mutatni masoknak.

    Az csak a hiba ezzel, hogy ezt a fajta gyuloletet csak azok a zsidok erzik (erthetoen), akik ateltek a Soah-t.
    Akik utana szulettek (mint en is) nem emlekezhetnek szemelyes serelmekre, tehat megelegszunk a megemlekezessel es egy hasonlo eset ujboli, lehetseges megelozesevel (lehetosegeink szerint).

    100 ev mulva ugyanolyan emlekunnep lesz a Soah, mint a Tisa B’Av, vagy az elso es a masodik szamuzetesrol valo megemlekezes.
    A szemelyes harag elmulik, csak az emlek marad fenn.

    Igy tehat hiaba nezegeti barki is a Barlev keseruseggel irott hozzaszolasait, ez nem jellemzo mar manapsag a zsidokra.

    xxx

    Kedves Charlie!

    Nincsenek olyanok, akik elhallgatjak a gyuloletuket. Akik gyulolnek, meg is mondjak. Ugyanugy, ahogy a zsidogyulolok is megmondjak minden kontorfalazas nelkul a zsidokrol valo velemenyuket.

    Nem erdemes osszekeverni az elvtarsakat a vallasos, vagy egyeb jobboldali zsidokkal.
    De meg az elvtarsak sem azert utaljak a magyarokat, mert azok magyarok, csupan csak azert, mert jelenleg a magyaroknak eleguk lett az elvtarsakbol egy idore, es ezt az elvtarsak nem birjak se megerteni, se lenyelni.

  • barlev
    2016 október 19
    1:44 du.

    Ha Horthy betiltotta a náci pártot, akkor te mit leckéztetsz itt minket? A zsidókat pl. Marxért nem ítéli el senki, csak csárli, aki úgy gondolkodik, mint te.

    ” ezt vitatja,magyarazgatja-/plane ugy hogy o azt cask tv-bol esetleg…/-tagadja”

    Álljon már meg a fáklyás menet, ha kérhetem! Annyit mertem leírni, hogy Kamenyecről soha nem hallottam az angyalos szobor állításáig. Szerintem lehetett egy olyan idegenrendészeti vonulata, hogy a menekült külföldi zsidókat nem fogadhatta be az ország, mert akkor mind ideözönlött volna Kelet-Európából (menekültválság).

    Egyébként helyeslem a történészek munkáját, hogy földerítették és közzétették, hogy az Einsatzgruppék kivégzéseihez a magyar katonák kísérték oda az áldozatokat az ukrán fronton. Elég elborzasztó, hogy ez már a népirtás része volt, bár a magyarok nem tudhatták, miről van szó. A németek a lengyeleket, oroszokat és kommunistákat szintén üldözték és tizedelték.

  • barlev
    2016 október 19
    1:24 du.

    Senki nem képvisel itt semmilyen ordas eszmét, bár természetesen egymás fejébe nem látunk bele.

    Az meg nem tudom, miért zavar meg a fájdalmadban, ha a téves adataidat kiigazítom, mert félreértésre adhatnak okot. Kortársként nem láthattál át mindent te sem. Persze abban nem tudom mi akadályozott meg, hogy azóta kezedbe vegyél egy történelemkönyvet? Mások, ha nagy veszteség éri őket az életben, inkább utánajárnak, hogy mi történt miért történt, és nem csak igaztalanul vagdalkoznak.

  • Moshe Akiva
    2016 október 19
    2:29 du.

    Csak annyit kérdeznék tőled is, hogy mit teszel hasonló helyzetben, pl. mikor azzal vádolnak, hogy a Rotschildok vezetésével uraljátok a világot? Ráhagyod a hülyeséget, vagy azért iparkodsz árnyalni a képet?

  • Kedves barlev, soha, semmilyen formában nem sértettelek meg sem a fájdalmadban, sem a történtek megítélésében. Engem leginkább a magyarok érdekei izgatnak, ezt ne ródd fel hibámnak, én se teszem ezt veled és a te népeddel kapcsolatban. A ma élő generációknak már egy messzibe vesző tragikus történet a holokauszt, főleg ahogy a mindent elárasztó és gyakori tragikus hírek özöne napi szinten eláraszt minket. Tehát még egyszer: megértem a haragodat, elhiszem a veszteségeidet, sajnálom hogy így történt, de felelőssé nem teheted azokat, akik akkor még nem is éltek.

  • Moshe, azt írod „nincsenek olyanok, akik elhallgatják a gyuloletuket.” Hát szerencsés vidéken laksz, errefelé vannak azért egy páran. Némelyiküknek mindent megadott ez a kis ország, mégis ott rúgnak belénk, ott okoznak kárt, ahol csak lehetőségük adódik.

  • charlie
    2016 október 19
    5:12 du.

    Nem értek veled egyet.

    „ma élő generációknak már egy messzibe vesző tragikus történet a holokauszt,”
    Ez nem igaz, mert élnek még velünk kortársak. Az 1848-as forradalmat is akkor lehetett reálisan értékelni, mikor kihaltak a mindkét oldali résztvevői, bármilyen sajnálatosan hangzik is ez.

    „felelőssé nem teheted azokat, akik akkor még nem is éltek.”
    Ez attól függ, hogy milyen felelősség. Azt én se tudom elképzelni, hogy gyalázzam a nagyszüleim generációját. De azzal egyet tudok érteni, hogy a történészek feltárják az igazságot a múltról.

  • Náci-patkány Tóth :
    Nekem megvan a saját reál-életem ezért nem lógok itt éjjel nappal mint te meg a horthy-fasiszta Hazzay továbbá a neonáci Charli és a többi magadfajtájú senki .

    Tudom nektek vagy szórakozás vagy pénzkereset leköpdösni a cikkeket , azok íróit és a demokratikus liberális hozzászólókat.

    De akkor tessék szépen elviselni a kritikáinkat is.

    Te náci kis patkány.

  • Én ennek az izékének a nevének a kezdőbetűit sem irnám le :

    ” ayer solt ”

    Így is tudható kiről van szó.

  • Moshe Akiva
    2016 október 19
    2:29 du.

    Sajnos az a baj, hogy a holokauszt ürügyén a mai napig lehet hergelni a magyar lakosságot egymás ellen!

    A kommunisták pl. mártírkultuszt csináltak a Don-kanyari katonáknak, lsd. pl. Rekviem egy hadseregért. Arról sem volt szó, hogy 1941-ben a megszálló magyar hadtest segített a németeknek, mikor az ukrán zsidókat összegyűjtötték, és a vesztőhelyre kísérték. Igaz, ezt a segítséget megtagadta a magyar állam később. A kamenyeci tömeggyilkosságban magyarok nem vettek részt közvetlen, de a meggyilkoltakból kb. 15 ezret a magyarok deportáltak oda. Azon megy most a vita, hogy tudták-e a magyar hivatalok, hogy milyen sors vár a zsidókra. Szerintem ezt a galíciai zsidóság elleni támadásnak hitték (1941), de nem hitték el, hogy ez népirtás az európai zsidóság ellen.

    A magyar megszálló alakulatok zsidókkal kapcsolatos tevékenységéről nem lehetett sokáig semmit tudni. Év elején erről vitatkoztunk a Kertész Ungváry topikjában.

    hazai lámpa
    2016 január 27
    7:37 de.
    Voronyezs, Ungváry ezt mondja a Kertász Á. által kifogásolt mancs interjúban:

    “A magyar csapatok feladata az volt, hogy megteremtsék a gyilkosságokhoz szükséges infrastruktúrát. Ők szedték össze a lakóhelyükön a zsidókat, ők vezették a vesztőhelyre őket, ők készítették fel az áldozatokat arra, hogy „megfelelően” viselkedjenek.

    MN: Mit jelentett ez?

    UK: Ezerötszáz ember – körülbelül ennyit vittek egyszerre a vesztőhelyre – kivégzése nem megy egyik pillanatról a másikra, el kell juttatni őket oda, el kell érni, hogy először százasával elkülönüljenek, majd tízesével meztelenre vetkőzzenek, majd ötösével beálljanak a gödör szélére. El kell érni, hogy elfogadják a sorsukat, hogy ne álljanak ellen, ne omoljanak össze, ne próbáljanak szökni nagyobb számban. Ennek a metodikáját nem a magyarok találták ki, hanem a németektől kapták a receptet.” (A halál infrastruktúrája)

    Kétlem, hogy U. ezzel belopta volna magát Orbán szívébe …

  • Moshe Akíva

    Látom, Hazai Lámpa nem küldte el a kért bibliai igehelyet:

    „Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert síremlékeket emeltek a prófétáknak, és felékesítitek az igazak sírköveit,..”

    Máté 23/29

  • barlev

    Mózes könyvében az van, hogy Isten az embert a maga képére teremtette és számon kéri a kiontott emberi vért. Ezt még Noénak mondta, amikor még nem volt sem körülmetélkedés, sem zsidó, sem pogány stb. Vagyis, minden embert számít istennek. Sőt, ugyanebben a fejezetben Isten az állatokkal is szövetséget kötött (ez megható). A szövetség emléke a szivárvány.

    Csak szólok. A nemzeti és a személyes önimádat is bálványimádás. A nácizmus = bálványimádás.

  • Kedves Hazai Lampa!

    ” Csak annyit kérdeznék tőled is, hogy mit teszel hasonló helyzetben, pl. mikor azzal vádolnak, hogy a Rotschildok vezetésével uraljátok a világot? ”

    Ezert szoktam vigyazni, hogy ne keveredjek bele torzsi, vagy nemzeti vitakba. Akikkel leginkabb bajom van sem azert van, mert a nemzetisegukkel van bajom, hanem ideologiai alapon all problema.

    Nem tetszik, amikor valaki egy egesz nepet valami negativ modon ir le, tolem sosem hallottad, hogy a magyarok ilyenek, vagy olyanok lennenek, es foleg nem tartom az unokakat hibasnak a nagypapaik buneert.

    xxx

    Kedves Charlie!

    Nem elek ott, nem tudhatom biztosra, de szerintem felreertesz valamit. Akik beletek rugnak nem azert rugnak beletek, mert ok gyulolnek barkit is, hanem mert vagy kicsit utodottek (ideologiai problemak), vagy csak egyszeruen gazemberek, akik barkin es barmikor keresztulgyalogolnak.
    Van az ilyenekbol boven Kanadaban is.

    xxx

    Kedves Jani!

    Koszonom az idezetet. Sirhelyet epiteni (ahogy azt a Karoli jol forditotta gorogbol) nem volt soha tilos.

    Azonban mintha a Karoli is vetett volna egy kis hibat a forditasban, mert ez lenne helyesebb:

    ” Jaj néktek írástudók és képmutató farizeusok! mert építitek a próféták sírjait! és ékesgetitek az igazak síremlékeit. ”

    (ουαι υμιν γραμματεις και Φαρισαιοι υποκριται οτι οικοδομειτε τους ταφους των προφητων και κοσμειτε τα μνημεια των δικαιων)

    Mivel a siremlek epitese nem szamithatott bunnek sem Jezusnak, sem annak a keresztenynek, aki 70-80 evvel az allitolagos Jezus halala utan ezt leirta, feltehetonek tartom, hogy itt a hipokrita (kepmutato) szon van a hangsuly, miszerint ok a sirokat kepmutatasbol epitik es gondozzak, es nem azert, mert valoban erdekli oket a zsido vallas.
    Hogy ez mennyire hiheto pont az okori rabbikrol, azt rad bizom.

    Amit a Barlevnek irtal: Szerintem nem az a baj a nemzetimadattal es az onimadattal hogy az balvanyimadat lenne, hanem inkabb az, hogy elmebaj.
    Korabban mar irtam a buszkesegrol, tobbek kozott, amikor valaki buszke a nemzetere. Nem ismetlem meg, csak annyit, hogy szerintem elmebaj.

  • jani
    a „sajat kepere” teremtes nem azt jelenti amire celzol…………..de nem irom lle neked mert bonyolult es ugyse ertened.
    a neshama kerdeserol van benne szo mindossze

  • hazai…stb
    Horthy betiltotta aztan ket honap mulva ujra alakult ezuttal az ugynevezett „kaszas”horogkereszttel mint jelveny. ez mar Horthy-t se zavarta.
    ne l;eckezz engem olyasmibol amit enm eloben is llattasm

  • sok hulye itt.
    varoom a magyarazatot.;- arra milyen fortelmes bunt kovetett el akisocsikem akit a bug-ba fojtott ket magar keret tag rohogve 41-ben!!
    varoom a kierito valaszt arra.;-vajon milyen egbekialto bune volt 93 eves felig vak bena nagymamamnak hogy a magyar csendorok puskatussal osszevertek!!
    varoom a valaszt arra.;- mi bune volt a kishugaimnak.-/3,4 es 7 evesek/-hogy gazkamraban kelett vegezniuk!!

  • kollektiv bunosseg elve miatt pofaztok??!!
    rank az osszes zsidofaju szemelyre rafogni ugyanezt nem voltatok ennyire finnyasok ugye??-mert neknuk mindannyiunknak menni kellett, az agyban fekvo lazas betegeknek,csecsemoknek is. ott nem volt kriterium az idos kor. kepmutato csirkefogo banda…………most a felelossegre vonasnal bezzeg rogton jottok nagy pofaval hlogy „jajjhatmaoregbetegember”…
    gyalazatos tetvek vagytok.
    es meg van pofatok kerdezni mjiert a gtyulolet irantatok??EZERT…………………IS!!!!!

  • barlev
    2016 október 20
    6:26 de.

    Látom, Chris figyelmeztetéséből annyit értettél meg, hogy ha a fg-et lecseréled motkányra vagy bármi másra, akkor az rendben van … Nem érted meg, hogy itt nem az igazsággal van baj, hanem hogy idejössz egy fórumra és szétvered a gyűlölködéseddel? Miért nem elég neked, hogy leírod, hogy mi történt a családoddal, és neked ez mennyire fáj?? Miért kell itt személyeskedni, a nem zsidó kommentelőket emberi mivoltukból kiforgatni?

    Én elítélem a náci eszméket, azaz hogy kollektívan megbélyegezték az embereket (ezen belül a zsidókat) az elmélet képviselői. De nem fogom itt gyalázni a náci kollaboráns magyarokat, mert a nemzeti felelősségvállalás nem erről szól.

  • Moshe Akiva
    2016 október 20
    1:07 de.

    Azért írtál valamit a bamba magyarokról a Kádár-korszak idején. Butaság, hogy itt törzsi vitákról van szó, nektek is fontos lenne, hogy ne csak utánatok az özönvíz!

    Konkrétan a kamenyeci és az ukrán megszállási eseményekről kibővíteném fenti álláspontomat.

    1. Kamenyecnél a magyar hatóságok nem vettek részt semmilyen tömeggyilkosságban, de a hatóság egy csoport külföldi menekült embert kitett a senki földjére (ma úgy mondanánk, hogy a szögesdróton túl). Ezt tanítani kellene a magyar iskolában, mert kiszolgáltatták őket a népirtásnak. De nem fogadom el, hogy ezzel a zsidó népirtásban akart volna résztvenni a magyar állam.
    2. A másik az ukrajnai magyar megszálló csapatok segédkezése a németeknek a zsidók vesztőhelyre kísérésében. Ezt is tanítani kellene, mert ezzel bűnrészessé váltak a népirtásban. De szintén úgy látom, hogy nem volt célja a magyar politikai vezetésnek a népirtás, ezt inkább a németek kiszolgálásának tekintették, és ezért vettek benne részt.

  • Geyza
    2016 október 19
    6:54 du.

    Ha csárliék elhallgatják az eseményeket, akkor nácik, de ha én beszélek a Horthy-kor eseményeiről akkor meg fasiszta vagyok? Nem vagy te egy kicsit telhetetlen, mert neked semmi se jó?

  • barlev
    2016 október 20
    6:20 de.

    A gyerekek előtérbe tolásával azt csinálják egyesek, mint Lázár János, aki a gyerekek deportálásán szokott felháborodni. Természetesen ez nem rád vonatkozik, mert nyilván a fájdalmad miatt emlegeted mindig a rokonaidat.

    Magyar részről hibának tartom, hogy beléptek a háborúba 1941. júniusban, a szovjetellenesség és a versenytársaktól való félelem miatt. De 1942-ben nem lehetett volna megúszni a 2. magyar hadsereg kiküldését, és ezt a szövetségi rendszer miatt tették.
    Voltak magyarok, akik hittek a náci eszmékben, és a német megszállás után voltak magyarok, akik önként részt vettek a deportálásokban, ezt is mélyen elítélem, de szerintem ezt mocskolódás nélkül kell elítélni.

    Megjegyezném, hogy a német nácik élettér elméletéig kéne visszamenni, ha valaki meg akarja érteni az akkori történéseket. Illetve idejétmúlt az az elmélet, hogy a rossz oldalon állók (német oldalon) voltak az ördögök, a szövetségesek meg a szentek.

  • Barlev:
    „1932-ben volt turulmadaras horogkeresztes jelvenyu magyar nemzetiszocialista part dr boszormenyi geza ujsagiro vezetesevel.”

    Böszörményi Zoltán.

  • hazai…stb
    maga engem orokre felejtsen el.
    magaval nincsen mirol…………..maga mar megkapta a reg kierdemeltett. annak elobb-utobb latvanyos hatasa lessz. erre merget vehet be nyugodtan

  • belzebub
    a lenyegen semmit se valtoztat a nev.
    de ha mar igy szoba hozta potositsunk,; Dr Boszormenyi Zoltan

  • Barlev:
    „a lenyegen semmit se valtoztat a nev.
    de ha mar igy szoba hozta potositsunk,; Dr Boszormenyi Zoltan”

    Egyetértünk, csupán a pontosság kedvéért igazítottam ki a nevet.

  • barlev
    2016 október 20
    11:28 de.

    Miért is kell rögtön szaladni átkozódni? Más miért tudja mocskolódás nélkül leírni a vele történteket?

    Ez egy fórum, elnézést hogy hozzád mertem szólni. Ha nem bírod elviselni, hogy szóba kerül a holokauszt, akkor ne írjál ide.

  • Kedves Gézuka ! Örülök,hogy régi erődben hallhatok rólad.Lelki világodra ügyelve engedtessék meg megismételni: a patkány nem én vagyok!!! Úgy látom nem néztél utána .! Közelebb viszlek : nézzél szét! Köztetek találod meg! Nem itt a hozzászólók között , csak egy kicsit távolabb ! Meg fogsz döbbenni ha még eddig tényleg nem tudtad volna!
    Megismétled egyébként azon módszert : hogy minden rosszat elmondasz magadról és azt a másikra akarod fogni.
    Másokra fogó üdvözlettel Kedves Gézunak.

  • Kedves Andráska! Üdvözöllek,-ahogy kérted,- anélkül,hogy itt lennél velünk-de biztosan be-be olvasol.
    Szintén üdvözlettel.

  • Belzebub
    ertettem en kitunoen kedves pokolifju.

  • Moshe Akiva
    2016 október 20
    1:07 de.

    Jól látod(érzed) ebből az egy sorból is a Máté 23/29 üzenetét, amely a szövegkörnyezettel együtt teljesen világos.

    Ugyanebben a fejezetben van szó más szavakkal a farizeusok „önimádatáról”, amit – hogy jobban érthető legyek – barlev teológiai zsargonja miatt írtam „bálványimádatnak”.

    https://www.bible.com/hu/bible/198/mat.23.efo

  • Kedves Jani!

    Amig bizonyos fokig a Mate konyvet ironak igaza volt az elso szazadbeli rabbikat illetoen, eleg sok a felreertes ebben a reszben is.

    Kulonosen erdekes az eros hangnem, ami tipikus azokra nezve, akik kozel ugyanabban hisznek, de az aranylag kicsi nezetelteres miatt jobban gyulolik egymast, mint az igazi ellenseguket. Lasd pl. szunni-siita ellensegeskedes minden komoly ok nelkul. (A rabbik es a korai keresztenyek is a Judaizmus megreformalasan dolgoztak, csak kulonbozo modszerekkel.)

    Szembeszoko a sok tevedes is, aminek feltehetoen az az oka, hogy mire kanonizalva lett a konyv, sok valtozason ment at. Azaz, mire a konyv elerte a vegso formajat mar sok mende-monda, hazugsag, bugyuta vadak utat talaltak bele, „bizonyitvan” a zsido vezetok, vagy eppen kollektive az egesz zsidosag „gonoszsagait”.
    (Ha alaposabban odafigyelsz a 4 fennmaradt Evangeliumra, nem csak a Mark-Mate-Lukacs-Janos valtozatokban fellelheto teologiai evoluciot veszed eszre, hanem azt is, hogy ahogy teltek az evek egyre kevesebbet tudtak az igazi Judaizmusrol az irok, mert nem is erdekelte oket. Massal, masokkal voltak elfoglalva.)

    Egy masik aprosag, amit sokan nem tudnak: Az allitolagos Jezus elete soran a rabbinikus Judaizmus gyakorlatilag meg nem is letezett. A rabbik es hiveik csak az egyik kis zsido szektat alkottak, elegge kis szamban. Persze, mire az Ujszovetseg konyvei elertek a vegso formajukat, addigra mar letezett egy aranylag eros (de meg mindig nem tobbsegi) rabbinikus Judaizmus.
    Tehat ha Jezus ki volt akadva a zsido vallasi vezetokre, neki jobban illett volna a Szaddoceusokat, vagy az Esszenitakat tamadni, mint az akkor legjelentektelenebbeket, akik raadasul nem is voltak kepmutatok, csak siman vallasi orultek.
    (Nem tudom hogyan irjak magyarul helyesen a sadducees es essenes szavakat, csak probalkoztam.)

    Vegezetul hadd alljon itt egy muris idezet Jezustol:

    ” Ne engedjétek azt sem, hogy »Mester«-nek szólítsanak benneteket, mert csak egy mesteretek van, a Krisztus! ”

    Tehat Jezus szidja a rabbikat mert kulonbnek, nagyobbnak tartjak magukat az „am haarec-ektol” (bunkoktol), azaz mesternek hivattatjak magukat, es erre o hivja magat mesternek, automatikusan kulonbnek deklaralva sajat magat a tobbitol. Most akkor ki a rosszabb?

  • Moshe Akiva
    2016 október 21
    11:36 de.

    A tömör fogalmazás ára gyakran az általánosítás látszata vagy egyéb félreértés. Viszont az Evangéliumok összes részletének ismeretében már nem tűnik olyan nyersnek és durvának a szöveg. Pl. Nikodémus is farizeus volt, a főtanács tagja, aki szintén Jézus követőjének számított,és akiről pozitívan ír az evangélista. A későbbi Pál Apostol is farizeus volt, éppen olyan fanatikus, amilyennek a farizeusokat lefestetted.
    Egyébként, Jézus sokkal „cifrábbakat” is mondott magáról, mint amin te megütköztél. De amikor számon kérték, mindig frappánsan megválaszolt.

  • Hazai nem BESZÉLSZ a Horthy-kor eseményeiről hanem fényezed őket

  • geyza
    ja.-plane hogy meg nem is elt Horthy alatt

  • Göllner András

    @ Moshe

    Bocs, kinn voltam a konyhában, csak most olvastam kérdésedet. Azért komálom a Bolano-t mert úgy játszik a szavakkal mint Csarlie Parker a szaxijával. Téged azért nem komállak, mert úgy bánsz a szavakkal, mint a szódás a lovával. Világos ?

  • Kedves Bandi!

    Koszonom a kritikadat. Ezek szerint nagyon jo lehet az iroi stilusom.
    Nem dicsekveskeppen mondom, de mar Magyarorszagon is nagyra ertekeltek a tanaraim.

    Furcsallom viszont, hogy Bolanot (akit allitolag kedvelsz) egy szemetzene muvelohoz hasonlitasz. De hat te tudod.
    Gondolom orulsz a Bob Dylan Nobel dijaval is, es orulsz neki. Szerintem ez ugyan mar a vilagvege, de azutan hogy a rablogyilkos, tolvaj, hazug Arabfart is elnyerte a Nobel-dijat mar nem lehet csodalkozni semmin sem az elvtarsaktol.
    Miert nem terjeszted fel a Madonnat a kovetkezo irodalmi Nobel-dijra? Par napja felajanlotta a kozonsegenek hogy leszop mindenkit, aki a Hillary-ra szavaz, es kozolte azt is hogy o nagyon jol szop es lenyeli a gecit. Ez az igazi balos „kultura”, amit te is roppantul kedvelsz a jelek szerint.

  • elnezest:
    ” orulsz a Bob Dylan Nobel dijaval ”
    helyesen: orulsz a Bob Dylan Nobel dijanak…

  • No már. Bob Dylannel meg mi a baj? Ő is komcsi?

  • Moshe Akiva Kedves Moshe. Ezt most nagyon nem értem. Miért kell ennyire lejáratnod magad? Tényleg ennyire nem értesz a kultúrához, vagy csak Bandit utálod annyira, hogy műveletlen tuskónak mutatod magad, hogy ellent mondj neki? Tényleg nem látsz különbséget egy Bob Dylan és Madonna között? Arafat pedig, hogy jön ide? Nagyon nagy a baj. Ez a Nobel-díj egy életmű díj, amit meghatározó szerepéért kapta. A verseiért és a jelenségért.
    Neked mindenki elvtárs, aki nem veled énekel egy kórusban? Akkor nagyon sok a kommunista. 🙂 De alapítsál egy ellen Moshe-díjat, és már adhatod is Ákosnak, Patakynak és a többi senkinek.

  • Kedves Llanfair!

    Mindossze azt erzekeltem a Bandink hozzaszolasabol, hogy neki is tetszik a szemet kultura. Mas hozzaszolasaibol latszik, hogy a szemet politika is tetszik neki. Az, amit az allitolagos „liberalisok” muvelnek egy bizonyos cellal.
    Hence the comment.

    Eleg szomoru, hogy szerinted az nem ert a kulturahoz, akinek nem tetszik ez a szemet, embereket lealjasito mai nepszeru „kultura”. De hat te tudod. Ha szerinted a Bob Dylan-nek volt barmifele emlitesre melto „munkassaga” az mar eleve elszomorito. Azt hittem ennel tobbet ertesz az irodalomhoz es a zenehez is. Elnezest kerek, tevedtem.

    Ami a Bob Dylan es a szopos Madonna kozotti kulonbseget illeti, valoban van nehany szembeszoko kulonbseg. Pl. a Bob-nak kuki log a laba kozott, a Madonnanak pedig puncija van. Fel merem tetelezni, hogy a Bob-nak nincsenek dudai sem. Tehat, amint latod, megsem vagyok annyira „muveletlen” a szemetmuveszetben, hogy ne vennek eszre alapveto kulonbsegeket.

  • Moshe Akiva Kedves Moshe A helyzet az, hogy a könnyűzenében is vannak gyöngyszemek. Például rengeteg Bródy János vers vagy Led Zeppelin szám. Ezeknek csípőből elítélni nagy hiba.
    Sajnos klasszikus zenében is csináltak sok szemetet, ezt így nem ítélhetjük meg.
    Nem tudom mennyit értek a zenéhez és az irodalomhoz, de mindenben keresem az értékeket, és bizony sokban meg is találom.
    Nem tudom, megérdemelte-e Bob Dylan a Nobel-díjat, az indoklás jó. De Madonna a bokájáig sem ér fel, ez biztos számomra.