A gépfegyveres és a politika

2016 október 27 10:08 de.23 hozzászólás

Pálvölgyi Péter 46 évet élt. Hősi halottá nyilvánították, és a belügyminiszter kitüntető szándékának köszönhetően előléptették rendőr alezredessé. Kint van vele az összes vizekből. Azok is, akik gyászolják. Nekik a gyász, másoknak a tanulság marad. Óhatatlanul politikai felhangokkal.

Ezek egy része nyilvánvalóan a rendőrség, illetve a belbiztonságért általában is felelős szerveket, illetve irányítóik felelősségét, tenni akarását, és kirakatbeli létüket érinti. Nem véletlenül. Ahogy a Teréz körúton történtek esetében is. Mert lehet, hogy egy bombánál benne van a pakliban, hogy felrobban, de egy ismerten szélsőséges gondolatokat valló fegyverbirtoklónál is előfordulhat, hogy a gépkarabély elsül. Csak remélni merem, hogy az akcióért felelős parancsnok, illetve a fegyvertartónál elrendelt házkutatást előkészítők mindent megtettek, ami ilyen esetben technikailag és emberileg megtehető. Mert a gépfegyverek, illetve általában véve a harcászati lőfegyverek és a konyhakés közt van egy igen komoly különbség. Gyilkolásra tervezték azokat. Nem igazán lehet hirtelen felindulásból felkapni a vacsoraasztalról és belevágni a szomszédba.

kisalfold1280

(Fotó: Kisalföld)

A jelen gyilkosságért alaposan gyanúsítható egy ismert hungarista, a szélsőséges nézeteiről ismert Gy. István. Az ítéletet remélhetőleg egy bíróság méri ki. Akkor, ha a bűnössége bebizonyosodik, és az eljárás is lezáródik. Kellő cinizmussal hozzátehetném: még időben. Mert az említett figura jelenleg 75 év feletti korral bír. S ugye még emlékszünk arra, amikor egy háborús bűnös elleni eljárástcsak sikerült addig húzni, míg a biológia megoldotta a bíróságok összes dilemmáját. A tettest a jelen bűntett esetében a győri kórházban műtötték meg, miután hasi lövéssel a győri kórházba vitték. A Magyar Nemzeti Arcvonal vezérének tehát a jelenlegi információk szerint van esélye, hogy elinduljon a bírósági eljárás. Majd. Addig azért előfordulhat, hogy pánikolgatnak kicsit mindazok, akiknek a személyes vagy politikai felelőssége esetleg felmerülhet az ügy kapcsán. Mert az említett militáns szervezet elleni átfogó, országos hajtóvadászatról eddig nem igazán hallottunk. Ahogy az egyéb paramilitáns egyletek kapcsán is igancsak fékezett volt habzás.

Annyira, hogy még arra is emlékezhetünk: a Hősök terén a belügyi erők óvták és védték a gárdautánzatok esküdözését. Ahelyett a bizonyos sokat emlegetett két pofon helyett. Amelyek helyett máshol is legfeljebb az igazoltatások látszatáigsikerült eljutni. S azt sem vitatom, hogy a leginkább decibelben jó majdnemgárdisták nem azonosak a nyilasokkal. De annak idején, Gyöngyöspata példáján, látszott: a határ nem túl éles. A maradék emberség egyre vékonyodó kérge gyorsan beszakadhat a lélekben feldübörgő csatazaj hatására. Még akkor is, ha nem egy esetben a populista hominidák által szándékosan gerjesztett gyűlölet, az előítéletek felkorbácsolása, a saját képességek hiányának okát is másban kereső szimpla irigység összetett hatása kell mindehhez. Elvégre nem minden státuszirigy senki ragad fegyvert. Szerencsére. Ahogy sokan az egész életüket leélik úgy, hogy az előítéleteik a kocsmai zsidózáson nem terjednek tovább. Szintén szerencsére. De összességében mégis igaz lehet, hogy amikor a politikai programokat a pogromok láza kezdi leváltani, akkor alapvetően egy összefüggő folyamat egyes lépéseiről van szó.

Amikor az országos politika hallgatólagosan elviseli a rasszizmust, nem is hallgatólagosan plakátol a gyűlölet szellemében, akkor ezzel hallgatólagos támogatást ad mindazoknak, akik mindezt felhasználva toborozhatnak. Amikor mindezek mellett „biztonsági cégek” izombábuit használhatják a civilek, illetve a kormány ellenzékének megfélemlítésére, akkor egy idő után elég nehéz feladattá válhat szétvakarni a formálódó „Torna és sportrészleg” egyes szakágait és a regnáló hatalmat. Még akkor is, ha egy rendőrgyilkosság adott esetben nagyon rossz reklám. Különösen azoknak a szervezeteknek és pártoknak, amelyek ismertek a paramilitáns szervezetekkel ápolt múltbeli, illetve jelenidejű kapcsolataikról. Érthető tehát, hogy a Jobbik, például, nagyon gyorsan igyekezett elhatárolódni a bőnyi rendőrgyilkosság elkövetőjétől.

Ugyanakkor persze a kormánynak is rossz reklám. Nem csak az esetleges inkompetencia-gyanú, miatt. De akkor, amikor ezerrel migránsoznak, milliárdokat költenek a bűnbakkeresésre, akkor kínos lehet azzal szembesülni, hogy a terroristák nem a kapu előtt, hanem a határokon belül vannak. Valamint cseppet sem migránsok. Hacsak be nem ismerik majd, hogy rossz elkövetőt fogtak el. Vagy azt, hogy jó elkövetőt, de nem a szélsőjobbos hungarista felel a tettért, mert őt a világ migráns-összeesküvésének agyközpontja delejezte meg.

23 hozzászólás

  • Persze Kanadában, nem újság egy gyilkosság.
    Legyen az politikai vagy más..
    Biztos nem örül a magyar kormány semmiféle katonai megmozdulásnak, bár melyik oldalon van.

  • Persze Kanadában, nem újság egy gyilkosság.
    Legyen az politikai vagy más..
    Biztos nem örül a magyar kormány semmiféle katonai megmozdulásnak, bár melyik oldalon van.

    Mi van? Nem jön ki a válaszom.

  • A magyar kormány egész jól megvan a paramilitáns protoSA-kkal.

  • Egy liberális-szocialista kormány biztos nem járna így!
    Ők ugye nem engedték volna masírozni a fél katonai szervezeteket a hősök terén , meg egyéb helyeken???
    Mert ők tudják , hogy ezt nem szabad , mert ők ilyen kormányok voltak!!!
    Vannak értelmes gondolatok a cikkben,de hogy végül szerzője olyan legyen mint a festők??? akik lemeszelik a falakat : ebben az esetben a kormány a fal!- a szerző szemében.

  • tóth péter
    2016 október 27
    2:03 du.

    A mi lett volna, nem kategória. Nem tudom, hogy mi lett volna ha ….

    Az azonban tény, hogy Pintér lepaktált a gárdákkal, ahogy az is, hogy grasszáltaka Hősök terén. Az is, hogy grasszáltak sokgfelé. az is, hogy a bőnyi nyilasokat is megtűrték. Az is, hogy a TEK utólag került oda. Az is, hogy feláldozták a rendőrt.

    A mi lett volna nem érdekel. A tények a kormány-fasisztákkal kötött szövetségéről szólnak.

  • Andy, már ideje lenne a félelmüket vissza szorítani a magyar zsidóknak!
    Senki sem tör ellenük, az az idő lejárt.

  • Figyelő,
    Nem rémlik, hogy bármely népcsoportot emlegettem volna…

  • Kedves Klárika,
    bemondásaid alapján Te lehetsz akár a két lábon járó Tolnai Világ Lexikon is.
    Mindenen túlmenően a magyarországi zsidóknak semmi okuk a félelemre.Majd ha már nagyon félnek forduljanak Hozzád,védelemért Írsz egy olyan védő cikket,hogy már csak attól fognak félni,hogy Te véded meg Őket.

  • Az idézett esetnek egy másik, igen csak mellbevágó és nyilvánvaló tanulsága van:
    Nálunk Magyarországon nem a muszlim-arab migránsok terveznek terrorcselekményeket a keresztény civilek ellen, hanem derék, színmagyar fullkeresztény polgártársaink… 🙁

  • A szent cél szentesíti az eszközt. Ez a Jezsuita jelmondat.
    A vezérkar számára mindenk fel és elhasználható ESZKÖZ.
    A rendjük fenntartók is. Épp úgy, ahogy a szüleim is azok voltak és ahogy mi is azok vagyunk.
    A vezérkar diktatúrát akar és ehhez ürügy gyártásra elhasználták.
    Béke poraira.
    Érdemes odafigyelni arra is, h már egy ideje intenzíven folyik a közgondolkozás militarizálása.
    A háborúhoz katonák kellenek.
    Katonákat pedig csak azokból lehet gyártani akik el tudják képzelni, h fegyvert kell fogniuk.

  • Horváth György

    A rendőrgyilkossággal kapcsolatban a kérdések nagyjából arra korlátozódnak, hogy mely rendőri vezető(k) sara az, hogy ez megtörténhetett. Pedig a kérdések ennél jóval összetettebbek. Az én kérdéseim (az előzőeken túlmenően):-
    – Milyen katonai jellegű kiképzések folytak a vén náci szervezésében?
    – Vajon a kiképzés kiterjedt-e lőfegyverekre is? Erre, ill. lőfegyver(el) tartására volt-e engedély, és ha igen, ki adta ki?
    – Mivel a kiképzés(ek) nyilvánvalóan nem folyhattak titokban évek óta, mely kormányzati ill. rendőri vezetők engedélyével vagy hallgatólagos engedélyével történt mindez, milyen törvényi felhatalmazás alapján?
    – Kik voltak a kiképzésen résztvevők, külföldi vagy magyar állampolgárok, és ki(k)nek a megbízása alapján?
    – A fentieken túl vajon hány más helyen folynak hasonló tevékenységek a szakszolgálatok ill. a rendőrség tudtával esetleg beleegyezésével?

    http://index.hu/belfold/2016/10/27/orosz_hirszerzok_gyakorlatoztak_a_rendorgyilkos_harcosaival/

  • Figyelő!
    2016 október 27
    3:29 du.

    ” Andy, már ideje lenne a félelmüket vissza szorítani a magyar zsidóknak!
    Senki sem tör ellenük, az az idő lejárt.”

    Számtalanszor leírta különböző oldalakon, hogy nem él itthon nem tud semmit, nem ismeri a magyarországi viszonyokat!
    Ha ez így van, akkor mégis mire alapozza a fenti megjegyzését?
    Azért mert Ön felületesen tájékozódik, és csak és kizárólag a saját ízlésével és véleményével egybevágó írásokat olvassa a neten is meg az írott sajtóban is, attól még nem biztos, hogy úgy van ahogy gondolja!

  • Mire alapozom? PL. erre a lapra.

  • Klárika,
    ez épületes!Besokalltál.

  • Gyuri 5:29 és 12:41 !

    ))))))))))))))))))))))) 😀 (((((((((((((((((((((((((

    Klárikáról ennyit…

  • A cikk mondanivalója már jó 40 évvel ez előtt megtalálható a Kabaré című kitűnő amerikai filmremek képkockáiban, csak a világ rest ahhoz, hogy tanuljon is a művekből…

  • Auróra Boreálisz

    ˙

    A cikkíró nem vitatja azt, hogy ezek „a majdnemgárdisták” nem azonosak a nyilasokkal…

    Természetesen, mégpedig azért nem, mert bár egy az egyben nyilas egyenruhát viselnek, viszont azon a nyilaskeresztet nyiltan sehol nem hordják, legföljebb egy két árpádsáv itt-ott… Igen, ők tiszták, akár a halál angyala…

    2012-ben a Hősök terén Gárda avatás volt. Többszáz novicius gárdista sorakozott fel, helyesebben ült le a kövezetre, mégpedig azon oknál fogva, mert a gyülekezési törvény nem engedi meg egyforma katonai egyenruhába bújtatott emberek alakzatban történő megmozdulását, és szerintük a földön sorban ülés az nem alakzat. Ez utóbbit a rendőrség is elismerte, sőt utólag azzal dicsekedett el a miniszterük, hogy az ő határozott fellépésüknek köszönhetően nem történt eskütétel. Pedig a nácik a maguk módján ezt a szabályt is kijátszották úgy, hogy a felolvasott eskű után csak annyit mondtak, hogy Isten engem úgy segéljen. A himnuszt sem énekelték el, mert akkor fel kellett volna állniuk, és máris kész az alakzat… Így aztán valóban nem történt rendőri beavatkozás, bár nemcsak a fakabátosokat, de a demokratákat is kijátszották.
    Íme „tisztűtt hőggyejim és urajim” ilyen ma a tipikusan jogszerű magatartás Orbanisztánban, csak olyan, mint a baltás gyilkos kijátszása a jogos fogvatartásából…

  • Én meg arra vagyok kiváncsi, hogy ebből a kvázi betiltott magyargárdából hány embert vett már át a TEK és a rendőrség – nameg a katonaság is ???
    Pláne így, hogy vannak ilyen Györkösféle önfeláldozó jóemberek, akik csak úgy inggyé kiképzik és katonai ismeretekre, nyilazni – merthát az embléma kötelez – oktatják az ifjúságnak ezt a színe-alját…

  • Minden alkotás magán (magában) hordozza az alkotóját is.
    Az évezredek óta és térben is ismétlődő mintázatok egyértelműen mutatják az egykezűséget (egy szervezet folyamatosságát és hatását).

  • Andy Mage !
    Úgy látom nem értetted meg : Amiket kérdésként megfogalmaztam ::: az mind bekövetkezett a szocialista-liberalista,msz(m)p-ssdsz idejében: Kérdés helyet egyszerűen állíthattam volna is a leírtakat–de úgy látom akkor még bonyolultabb lett volna a feladat! A glasszálás a gyuriferi és hasonló rendszerekben is bőven megtörtént,sőt szándékosan engedték,hogy ezzel is a jobboldaliakat tudják lejáratni,meg alkalom arra , hogy kendőzetlenül összemossák a szélsőségeseket az egyéb jobboldaliakkal.De kilóg a lóláb : mert a szélsőbal is összefonódik a szélsőjobbal.
    Tudod : a vértestvérek be lettek fogadva a 45 utáni években szocialista jellegű-komenista pártba és átvették módszereiket és ma is használják!
    Át kell nézni a múlt eseményeit és rájössz !, nem csak a mostaniakat akarod te i s összemosni?
    Öszzemosós üdvözlettel

  • Az Egyiptomi, majd a Görög rendszerben funkcionális Istenségek és ezek szolgálói konstrukcióval hozták létre a megosztottságokat.
    Az alap koncepció jelenleg is ugyanaz.
    Csak a díszleteken és a módszertanon változtattak.

  • Igen!

    A cikk szerzőjének azon föltevéséről, miszerint a rendőrség egyelőre hallgat arról, hogy akit a Teréz-körúti robbantás miatt elfogtak, az nem volt e baklövés – valahogy hallgatnak a kommentek.
    Bizony, ebből a szempontból a Györkös féle náci elfogása direkt „jól jött nekik”, hisz az legalább egy fix tettes, biztos gyanusított.

    .