Valódi találkozások fóruma

2017 február 23 3:18 du.9 hozzászólás

A sajtó meghívott képviselői előtt, ünnepélyesen nyílott meg egy új társkereső oldal. Egy kicsit a kultúrához, a művészetekhez, de a gasztronómiához is kapcsolódik és az igényesebb közönségnek szól. A segítségével finom ételek, jó borok mellett találhat társra, aki magányos.

Kétségtelen, hogy már most is rengeteg online társkereső program működik. Valóban az látszik, hogy az elmúlt évtizedekhez képest egyre több az egyedül élő fiatal felnőtt, olyannyira, hogy erre a társadalmi csoportra már önálló elnevezés is született. A „szingli” lét világjelenség és ez alól Magyarország sem kivétel. A különböző online társkeresőkre nálunk összesen 4,7 millióan regisztráltak, és ha tekintetbe vesszük, hogy ugyanazok esetleg több oldalra is bejelentkezhettek, ez a szám akkor is mintegy 1,5 millió embert jelenthet! Bizonyos, hogy eltérő korú, ízlésű, érdeklődési körű, anyagi helyzetű csoportokra bontható, de egy dologban feltétlenül megegyező közösségről van szó: mindannyian társat szeretnének maguk mellé. Ám hiába nagy a választék, a tapasztalat azt mutatja: ez így sem egyszerű dolog.

gaszt-2

Találkozzanak a rendezvényeinken és szerezzenek élményeket társkeresés közben – fogalmazta meg a kezdeményezés lényegét a vállalkozás tulajdonosa, Kertész József. Ő ugyanis – úgy gondolja – részben felismerte az online társkeresők sikertelenségének egyik okát. Az ötlet egy borkóstolón szerzett tapasztalatból származik. Az látták, hogy oda külön-külön érkeztek, egyedül vagy kisebb társaságban a fiúk és ugyanígy külön a lányok, párok viszont elvétve sem. Olyan rendezvényeket kellene tehát szervezni, ahol találkozhatnak az egyedül élő, párkereső fiúk, az ugyanilyen céllal érkező lányokkal. Kiderült: ilyen nem létezik az online társkereső „piacon”. Vannak egyéb, általánosnak tűnő problémák is. Megvizsgálva a működő társkereső oldalakat, sok van, amelyikre elég nehézkes regisztrálni, bonyolult kitölteni a kérdőíveket, ám a fő gond az, hogy nem találnak „valódi” társat. Leveleznek, leveleznek, egyszerre több partnerrel is – de nem találkoznak! Elbújnak a számítógépük mögé, félnek megmutatni saját magukat. Sok esetben a feltöltött képük sem azonos a mai megjelenésükkel.

gaszt-3

A GASTRORANDI, mert így hívják ezt a legújabb oldalt, olyan embereket hív, akik hajlandóak elmenni egy rendezvényre. Ott mindenkiről látszik, hogy néz ki, beszélgetni lehet vele, kiderül, milyen gondolatai vannak. Bár igaz a mondás: az ellentétek vonzzák egymást, mégis valószínűbb, hogy hasonló érdeklődési körök mentén könnyebb kapcsolatot találni. Szemben a hagyományos „randi”-val, itt nem csak egy emberrel lehet találkozni. Ha az, akit eredetileg kiválasztottam – még az oldalról – szemtől szembe már nem szimpatikus, akkor még mindig odamehetek máshoz. Más emberekkel is meg lehet ismerkedni. Az oldal majd úgy működik, hogy ha tetszik 1-2-3 partner, meg lehet őket jelölni és minden, ami velük történik, egy „hírfolyam” révén látható. Itt nincs „zsákbamacska”. Kiderül, hogy a kiválasztott milyen rendezvényeken vesz részt, meg lehet őt hívni egy hasonlóra vagy ahová már jelentkezett oda mi is elmehetünk.

Portrait of amorous young couple spending time in restaurant

Ebben a rendszerben sok olyan szolgáltatás, amiért máshol pénzt kérnek, itt ingyenes, bár lesz, amiért itt is fizetni kell. A tervek között hatvannál is több, különféle rendezvény szerepel, ezeken a részvétel 2-6 ezer forint körüli összegbe kerül majd – a fogyasztással együtt! Lesz például borkóstoló, kiállítás, sörözés, lakásszínház, kirándulás, vacsora. A közös élmény esetleg már a helyszínen megerősítheti a kialakuló kötődést. Aki ki mer lépni az online világból, elmegy egy rendezvényre, megmutatja a saját arcát, arról jobban elhihető, hogy komoly társkereső. Tény, hogy ezáltal ez az oldal csak egy szűkebb réteget szólít meg, de olyanokat, akikről feltételezhető: valóban társat keresnek. A GASTRORANDI nemzetközi oldal lesz. Máris megszületett a megállapodás, hogy hamarosan Spanyolországban is elérhetővé válik, április környékén pedig a szlovák és a cseh oldal is csatlakozik hozzá. További tárgyalások folynak tíz-tizenkét országgal. A rendszernek – ha kiépül – egyik nagy előnye az lesz, hogy amikor a regisztrált tagjai hosszabb-rövidebb időre, tanulás, munkavállalás vagy akár csak egy nyaralás idejére felkeresik a másik országot, folyamatosan tájékozódhatnak, hol, milyen programok kínálnak ismerkedési lehetőséget. A végén talán majd úgy fogják nevezni: ismerkedés, határok nélkül!

9 hozzászólás

 • Mi a korhatár?

 • Figyelő írja, ill. kérdezi, hogy ” Mi a korhatár ? ”

  Nekem erről rögtön egy tőrőlmetszett, régi pesti vicc ugrik be, még ama boldog Horthy időkből:

  .

  A Konti-utcai Erkölcsrendészet előtt [email protected] bárcáért állnak sorba…

  Odamegy egy igen idős néni és remegő hangocskáján így szól az utolsóhoz…:

  – Miért álltok sorba, kedveskéim ?

  – Miért, miért nénike… hát cukorkáért… – veti oda neki a hátsó lány.

  – Nagyszerű, hát akkor beállok a sorba… – és beáll mögé…

  Néhány perc múltán az előbbi lány csodálkozva fordul hátra:

  – Na de nénike, maga ehhez már öreg… !

  Mire az:

  – Öreg, öreg !! Ugyan ! … Azért még én is elszopogatom…

  😀

 • Ötletes és kellemes kezdeményezés.

  Érdekes, hogy hogyan fejlődnek a társkeresés módszerei.

  Nagyjából tíz éve nehezen terjedt el a virtuális ismerkedés, a netes társkeresés. Akkor nehéz volt belépni az online vagy levelezős ismerkedés világába.

  Most arról szól az újítás, hogy a valódi társkeresőknek ki kéne bújni a számítógépek mögül.

  Nekem tetszik az ötlet, stílusos, drukkolok a sikeréhez.

 • cukihara!

  Nem tudom hány éves vagy(?) de mindegy…biztosan fiatal!
  Figyelő érdeklődött,akár más nevében,akár a saját személye miatt…ez is mindegy,joga van hozzá!
  Erre Te egy egyébként szellemes viccet közöltél rá hivatkozva…
  A vicc jó,csak éppen nem kellett volna,….ugyanis minden korosztálynak joga van ismerkedni,több idős ismerősöm,barátnőm
  talált társat szanatóriumban,nyugdíjas klubban,nekik is joguk van hozzá!
  csak megjegyzem nem volt “cuki” a hozzászólás!

 • cukibaba, feltételezem az édesanyádról nem ez a vicc jut “rögtön” eszedbe. Ha karikírozni szeretnél valakit, ne tisztes korú hölgyeket, hanem válassz inkább engem.
  Meglátod sokat fogunk nevetni.

 • charlie!

  Köszi,gratulálok!

 • Sajnos, sok embernek nincs humorézéke!Cukinak sincs ezek szerint.

 • Charlie 2:15

  Ha ennyire erőlteted, hát legyen: tudod mit, inkább a . t i é d, az jutott az eszembe… 😀

  Ami pedig hát a tisztes életkort illeti, Figyelő, Ő maga jelentkezett úgymond a korhatár iránt érdeklődve. Tehát ezzel egy magas labdát adott föl, miért is humorérzékem kapásból erre, – hangsúlyozom – a valószínűleg még nála is idősebb viccre engedett aszociálni, amelyet bár sajnos, de nem én találtam ki… 🙂

  .

 • cukihara
  2017 március 2
  7:23 de.
  Hát ami a viccet illeti, kissé savanyú. de biztos tetszik egy 20 évesnek!
  Mikor én 20 éves voltam , akkoriban nagyanyám velünk élt “társbérletben”.
  Szerettem hozzá bemenni a szóbájába és beszélgetni. Ő akkoriban 90 es éveiben járt már. Nagyon szeretett velem könyvekről beszélni, mert ő kiolvasta életében az összes magyar írót, előszertettel Jókai könyveit.
  Én is szerettem olvasni, viszont a kűlföldi írók forditásait. Úgy hogy, volt téma kettőnk között.
  Sajnos, gyáva kutya voltam mikor elhagytam Budapestet 1957-ben, nem mondtam meg neki, hogy elmegyek, nem voltam képes rá! Mikor a hajó kikötött Halifaxban velem, aznap halt meg, erről Apám értesitett.
  Még ma is sajnálom gyávaságomat!
  Minden rokon azt állitja, hogy hasonlitok rá és mikor kicsi voltam és valami “okosat” mondtam, azt mondták rám, hogy a “kis nagymama” vagyok!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.