Jogászati toprongyászat

2017 május 10 11:43 de.18 hozzászólás

A Fideszhez közeli vértakony-felelős korábbi irományával kapcsolatban, annak idején, feljelentés született. Mára az is kiderült, hogy hiába. Mert az Origo-n megjelent információk alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elutasította Szél Bernadett feljelentését az áprilisi szövegekkel kapcsolatban. Ami különösen akkor lesz még érdekesebb, ha a civilekkel kapcsolatos legújabb kirohanása nyomán született állásfoglalás is ismert lesz majd.

Vagy mégsem lesz érdekesebb. Azt majd akkor meglátjuk. Addig pedig az tekinthető mérvadónak, hogy nem tekinthető fenyegetőnek, ha valakinek az üldözöttség és fenyegetettség megtapasztalását helyezik kilátásban. Legalább is abban a megfogalmazásban, ahogy B. Zs. alulszocializált magyar állampolgár internetre vetette: „aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni”. Még akkor sem, ha előtte de facto a saját jelenlétével felékesített kivonulással kapcsolta össze. Mármint az utcára való kivonulással összekapcsoltan. Mert az a kutyát sem érdekli, hogy egy elgörbült éjszaka után hova vonul az alulszocializált állampolgárok bármelyike. A mostani állásfoglalás nyomán különben azt okvetlenül érdekes lenne tudni, hogy a döntést hozók láttak-e az életben olyan könyvet, amelyik a pszichológiával foglalkozik és Herbart koránál egy kicsit frissebb kiadást képvisel. S nem a könyvet tároló polcról egy grafikai ábrázolást, hanem magát a könyvet. Kinyitva. Mondjuk a fenyegetés címszónál. Ebben az esetben ugyanis tudhatnák, hogy a hasonló indirekt fenyegetést kinyilvánító fogalmazványokat miért ellenjavalják a nevelés pszichológiájával foglalkozók.

Alkalmasint éppen azért, mert tartós, és alapvetően tárgytalan, tehát a tehetetlenséggel is frusztráló fenyegetést jelentenek. Ugyanakkor, talán éppen ezért, a hatóság szerint ez teljesen rendben van. Akkor azonban nyilván a hasonlóan indirekt ellenzéki gesztusok is rendben kellene, hogy legyenek. Akikkel kapcsolatban, egy bíró fogalmazott meg olyan tényállást megvalósultnak tekintő ítéletet, amely tényállást korábban ő maga címkézett baromságnak. Mint olyat. Így aztán jó lenne, ha legalább a testületeken belül lenne némi egység. Azon az egységen kívül, amelyet a hatalomnak csontig benyaló talárosok képzetes egylete látszik képviselni. Tisztelet a kivételnek! Akár azon az áron is, hogy önmaguk korábbi munkásságát köpik szemközt. Így aztán még az is lehet, hogy a Fidesz-barát taknyász ügyében döntést hozó is ellentétes véleményen volt mostanáig. Akármi megtörténhet.

Az is előfordulhat, hogy valaki esetleg arra lesz kíváncsi, hogy milyen lehet egy bádogesernyő egy fenyegetéskereskedő ősszájában kinyitva. Mert mit lehet tudni, hogy ki mikor mire lesz kíváncsi. Van, aki erre, és van, aki arra. B. Zs. például arra, hogy miként csúszik egy civil a vérén és a taknyán. De az is nyilvánvaló, hogy az ő kíváncsiságának is határt szab a környezet. Valószínű, hogy csak a lelkükben barnán pestisesek gyűrűjével megerősített szellemi körben ilyen kíváncsi. Különösen addig, amíg a kormányfő megvédi. Mely védelem legalább világossá teszi, hogy Orbán legalább hallgatólagosan egyet ért talán az ellenzéket fizikailag megsemmisíteni vágyókkal. Valószínűleg felülve annak, hogy B. Zs. szerint a világon bárhol máshol ugyanígy bánnak el az ellenzéki tüntetőkkel. Amiből valószínűleg az is következik, hogy B. Zs. perfekt beszéli a koreai nyelv északi dialektusát. Viszont a hazai történelem hírei elkerülhették. Mert fogalma sincs arról, hogy Rákosi elvtárs már egy ideje nincs hatalomban. Az általa használt takonybasznádi dialektust különben az sem menti, ha mások, másutt ugyancsak tahó módon nyilatkoznak meg.

Ugyanúgy nem menti fel, ahogy a jelen kleptoligarchkus korruptokráciáját sem menti fel senki más lopása, csalása, korrupciója. Ellenkező esetben ugyanis akár a nemi erőszakot elkövetőket is felmenthetnék. Elvégre számos nemi erőszak fordul elő a nagyvilágban. De azért alig hiszem, hogy az orbanistákat a korábbi kormányok csibészségeivel mentegető fórum-huszárok felmentenék a nejüket, a lányukat, vagy az őket magukat megerőszakolót az említett indokkal. Így az alulszocializált publicistát sem menti semmi az, hogy más is tud baromságokat írni. De akár mondani is. Miközben persze a BRFK-n döntést hozó véleménye abban az esetben is érdekes lenne, ha valóban kivonulnának az utcára B. Zs. elvtársai, és a különben békés tüntetőket véresre vernék. Vajon elítélné-e a békés tüntetők inzultálását? Vajon, legalább utólag elismerné, hogy tévedett? Vagy elégedetten csettintene? S mit szólna, ha a békés tüntetők közpénzt játszanának? Azaz, elvesztenék a békés jellegüket, és a földdel tennék egyenlővé B. Zs. cinkosait. Lehet, hogy akkor csettintene elégedetten? Keresve egy sürgősen kinyalandó feneket?

18 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Teljesen reális, korrekt cikk, mert jogos Fidesz bírálat Föld S. kollektív Magyarország lejáratásához képest!

  • Hihetetlen, kárt okoznak az ellenzéknek, akik ilyen naftalin szagú közhely katyvaszt rondítanak,ide mint a három nevű Tata! Aki többedszer, jóízűen csámcsog a vértaknyon ! … -A kormány ótvarolása, a honi ellenzéki médiumokban, sokkal intelligensebb, a szánalmas Simay gyülölködésnél…Most már valakit, vagy valamit támogati kéne, a politikai palettán… –
    Ja, hogy nincs kit, az egy másik történet..

  • slapaj
    2017 május 11
    2:18 de.

    Látom a copy/paste az megy? Valami saját gondolatod is van?

  • A nem mondhatom ki kik, csak addig tudnak garázdálkodni ameddig vevők vagyunk a megosztásra és a megosztottságok egymás ellen való uszítására.
    Amúgy meg, a hagyományainkban levő módiban az a szép, h közel sem mindenben kell egyetértenünk.
    A hagyományainkban levő módi a személyektől induló autonómiák szabadon megkötött megállapodásai szerinti szövetségi együttműködési konstrukció.
    Ebben az egyéni szabadságot a józan belátás, a megállapodások betartási kötelezettsége és a károkozási tilalom (a cselekedetek jogkövetkezmények keletkeztetők) korlátozza.

  • Nagy Gyula 4’21

    Pont ellenkezőleg. Az nem autonóm vélemény, egyetértés és/vagy nem-egyetértés kérdése, hogy egy magát pártnak tituláló egyszemélyi hatalom az ő favorizált „publicistája” útján egyértelműen náci húrokat pengető, fizikai erőszakkal és üldözéssel fenyegetheti a tőle másképp gondolkodókat sőt, most főleg, és elsősorban az autonóm civil szervezeteket…

    Ez a menűpont bizony nem szerepelt anno, a Vezér által is aláírt 1989-es úgynevezett „ellenzéki-kerekasztal” megállapodásban. – Bár ma már nem zárható ki, hogy ő ezt, már akkor is pont így, vagy minimum hasonlóan tervezte el…

    Tehát, ne dumáljon mellé és összevissza, homályos szóvirágokban!

    Orbanisztán, mint rendszer [a NER] egyszerűen diktatúra.

    .

  • Orsós Elemér

    málnaszőr
    2017 május 12
    3:43 de.
    „Orbanisztán, mint rendszer [a NER] egyszerűen diktatúra.”

    Szerintem Orbanisztán majdnem stimmel, de a diktatúra -így ex catedra- erős túlzás, melyet még a mai Köves Slomó nyilatkozat, sőt Puzsér Róbert és Föld S. Péter szabadon választott, gusztustalanul személyeskedő, megtorolatlan gyalászkodása is alaposan megcáfol! HA ez az Orbanisztán diktatúra, akkor szerintem nagyon sokan szeretnének szerte a világban ilyen despoták által guzsba kötve vegetálni, elcserélve mostani diktátoraikat! Jó lenne az erős túlzásokat és az elveszelytett hatalom miatti, tettenérhető bosszúvágyat, önkritikusan reális mederben tartani, mert ez a sok betegesen eltúlzott -szerencsére ma még csak verbális- revans kisérlet kontraproduktivvá válhat!( De szerintem már az!)

  • málnaszőr
    2017 május 12
    3:43 de.

    Egyetértünk abban, h gyalázatos amit művelnek.
    Az pedig, h milyen lehetett a hagyományainkban őrzött konstrukció, sok forrásból nagyon jól dokumentált.
    A régi működésrendünk jogrendszeresítéseként hozták létre a természet/szárazföldi jogot.

  • Orsós Elemér
    2017 május 12
    9:44 de.

    A jelenlegi konstrukció elsősorban megélhetési alapú diktatúra.
    A szólás szabadság korlátozása ebben a konstrukcióban elsősorban annyi, h ha nem fogod be a pofád, akkor éhen döglessz.
    Az h ezen az élőhelyen béke időben, hatalmas természeti katasztrofák nélkül éhhalálos, fagyhalálos nyomor van, már önmagában nézve is sokat mutat.

  • Orsós Elemér

    Nagy Gyula
    2017 május 12
    11:10 de.
    Na, erre most nem tudok gombot varrni!

  • Orsós Elemér

    Nagy Gyula
    2017 május 12
    11:10 de.
    A megélhetési alapú diktatúrával sajnos nem tudok egyet érteni, mert, ha igaz lenne, akkor nem csak Puzsér, Föld S., de Szigetvári, Gyurcsány, Vona, de még Ángyán is alulról szagolná az ibolyát, no persze nem Dávid Ibolyát!!

  • Orsós Elemér
    2017 május 12
    4:39 du.

    Általában nem ennyire szélsőséges.
    Illetve, dehogy is nem.
    A mély nyomorosok egy a beállított rendszer paraméterektől függően automatikusan létező, automatikusan formálódó milyenségű réteg.
    Alap esetben az h, ki van ebben, attól függ, h a beállított szabályok mellett ki hogyan teljesít.
    E mellett van az egyes emberekre lebontottan is működtetett protekcionalizálás és diszkriminálás.
    Nekem volt szerencsém megismerkedni a csoport és a személyes szintű diszkriminalizálással is.
    Most a korszak váltó működtetési rend változtatáshoz tartozó tömeg átideologizáláshoz megjelent egy újabb elem is. A nyomorgatással beszédre késztetés is.
    Ez is zseniális. Sokkal olcsóbb (és hitelesebb), mint a bérpropagandisták.
    Végül, legyen egy kis tananyag. A módszertan szintjén sokminderől jó tisztasággal beszél.

  • Orsós Elemér 3:43-kor nekem címzatt kommetjében úgy véli;

    „ha Orbanisztán diktatúra, akkor nagyon sokan szeretnének a világon ilyen despoták által gúzsba kötve vegetálni”.

    – Először is olvtársunk azzal, hogy ugyanott elismeri az ország nevének Orbanisztánra történő szimbólikus névcseréjét, már azzal is elismeri, hogy Magyarország nemhogy az egypártrendszer tetszhalála, de az >egypárton< belüli direkt utasításos [belső direktívák és közvetlen szóbeli utasítások] rendszerében, valóban egy egyszemélyi diktatúra igája alatt vegetál.

    – Orbán diktatúrája (egyelőre!!! hisz' már belekeztek a különféle fantázia néven nevezett, önvédelmi alakulataik kialakításába és sajátos fegyvereik beszerzésébe), tehát egyelőre még nem a fegyverek erejével akadályozza az állampolgári szabadság sőt, immár az alapvető emberi jogok és az ezeken alapuló európai jogok érvényesülését, hanem az Alkotmány felbontásával és a jogszabályok visszamenőleges [ez különösen szembetűnő és diktatúrákra jellemző] és főleg az eredeti rendeltetésüktől ellentétes tartalmú átalakításával, ezek napi, illetve pillanatnyi eseményekhez és főleg a saját fidSS [mégcsak nem is választói] érdekköréhez szinte naponta aktualizált, hozzáigazított átalakításával…

    – Tehát ezzel az egész megváltoztatott jogrendszerrel, kikapcsolta a fékek és ellensúlyok rendszerét és azzal együtt az ellenzék hatékony, rendeltetésszerű működését is, felszámolta a köztársaságot.

    – Így teszi – egy valójában hamis többségre hivatkozva – lehetővé ennek a diktatúrának az ország minden apró szegletére kiterjedő immár totálissá tett és valójában zsarnoki uralmát. Azt ahol a valódi, azaz érdembeli ellenzéki ellenállás már szinte tökéletesen ellehetetlenült.

    – Ma már azt is tudjuk, hogy a Führer már diákkorában is nyíltan ezt a fajta jogpolitikát tűzte a zászlajára, ahol e sokszor arrogáns társukat a "forradalmár" kollégiumi szoba és bajtársak birkaként követték a FidSS-be, ahol az ő beteges álmai sajnos a jelen évtizedben, az általa megformált államrezon formájában jutnak sötét zenitjükre, tökéletsen meghazudtolva az egykori úgynevezett Ellenzéki Kerekasztal megállapodását ahová még anno, ő is odatolakodott.

    Ergo, jóindulatból sem kívánom O. Elemérnek, hogy még sokáig ennek "látszólagos" diktatúrának legyen az alattvalója, hacsak nem tartozik a FidSS kedvezményezettjei közé. Az mingyáá más…

    .

  • Talalom 10,49

    Magyarországon is tiltott a holokauszt tagadása, rövény van rá.

    Nagyon helyes, csakhogy ezek nem áűltalában tagadják a Holokausztot, hanem csupán Magyarország bűnrészességét tagadják abban a népirtásban, ami viszont egy aljas hazugság. Ennek a fajta tagadásnak különböző módozatait tapasztaltuk, tapasztaljuk meg az Orbán-kormány idején.

    A Ungarische Führer und Kanzler abból indul ki – amiből nem kevés magyar is – hogy „nemcsak a zsidók voltak a II.Világháború áldozatai, de a magyarok is”, hogy úgymond „mi is szenvedtük”…

    Ebből az „elméletből” kiindulva Orbán maga építtetett egy [német] megszállási emlékművet, amelyet aztán a közfelháborodás hatására ő már nem avathatott föl, de csak azért, mert annak már a nemzetközi visszhangja is hátrányos volt a számára. Egy éjszaka lefolyása alatt felállítatott és ez a (giccses) márvány és bronz valami már ott áll, és mint minden más sumákolással, mint mindig Orbán arra apellál, hogy a végén, mint annyi más balhés ügy, valahogy majdcsak ez is „megoldódik” és majd akkor felavatja, illetve, „úgyis neki lesz igaza”. Csak ki kell várni. [Kihasználva az EU engedékeny weimarista politikáját és ügyintézését, a kohéziós pénzeket is ezzel amódszerrel „legalizálja” illetve zsebeli be.]

    De ha csak erről a relativizáló ún.”emlékműről” lenne szó. Már kezdettől fogva ugyanezt a viszonylagossá degradáló, kettős játékot folytatja, a:

    – Az Andrássy-úti Terror Háza, kontra Hokauszt Központ eldugásával egy „sikátor” [a Páva utca] mélyén;

    – Az ún. Sorsok Háza téves koncepcióját illetően, amikor mindössze a MAZSIHISZ-t akarta kihagyni a tervezésből, melynek a névadása is botrányosan relativizáló, amelyre úgy hivatkozott, hogy az a Holokausztnak csupán a gyermekáldozatairól lett volna hivatott megemlékezni;

    – Aztán a Horthy, a Hóman és más nagy antiszemita nácik szobrai körüli – „nem szólok mellette, de ellene sem” – komédia;

    – És természetesen a szövetségesi Német bevonulást megszállásnak nevezve, azaz azt tenni felelőssé félmillió magyar halálba küldéséért; stb.

    Természetesen ennek a színjátéknak a szerves részét képezi, a Köves Slómó kontra MAZSIHISZ mérkőzés megrendezése és levezetése is…(lásd: a Köves cikk és annak kommentjeit is.)

  • Málnaszőr.9,11 kiegészítése:

    Én hibásnak tartom azt . n a i v . [és félek, inkább sanda szándékú] nyugati koncepciót, amely Holokausztnak . c s a k . a t a g a d á s á t . szankcionálná, azt feltételezve, hogy olyan, hogy annak . i g e n l é s e . már ’45. május 9. óta már nem is létezik.
    Pedig éppen Magyarországon – még itt KMH-n is – sokan vannak hozzászólók, akik bár nem tagadják sőt, néha kis célzások formájában, máskor viszont akár direkt formában is, racionális elméleti magyarázatot igyekeznek fűzni, a genocídium szerintük „”logikus”” elemeihez, mely gyilkos szavaknak sajnos a szerkesztés még helyt is ad…

    .

  • Orsós Elemér

    málnaszőr
    2017 május 17
    5:11 de.
    Nos, kurvára nem szeretem a másikat hülyének néző, túlzásokkal, csúsztatásokkal és félremagyarázásokkal teletűzdelt szalmabáb érveléseket, mert az messze nem illik a korrekt vitába, ezért sportszerűségtől és őszinte szánalomtól vezérelve, szivesen igazat adok Önnek, elkerülendő mindenféle meddő álvitát!

  • Orsós Elemér

    Nem értem, hogy Ángyán professzort miért vette a feketelistájára. És a földbirtokos osztály, főleg Orbán hogyan maradt ki belőle ?

    .

  • A holokausztnak voltak megtervezői, elrendelői és végrehajtói.
    Tessék ezeket megkeresni és ezeken számonkérni.

  • Orsós Elemér

    málnaszőr
    2017 május 17
    7:56 de.
    Orbán szempontjából szegény, jóhiszemű Ángyán professzor a legveszélyesebb, mert Ő benfentesként, a közös husosfazék tartalmának ismeretében merészelt kritizálni, ráadásul megcáfolhatatlanul, ami felbátoríthatja a többi, elégedetlenkedő alattvalót is.