Keveset loptál Orbán!

2017 július 16 9:47 de.89 hozzászólás

Eddig csak 170milliárdnyi csontváz borult ki a szekrényből, pontosabban a szekrénysorból a „vizesvb” kapcsán. No nem automatikusan, a kormány által önként bevallottan, hanem az oknyomozó-riporterek szívós munkája eredményeként.

Törzsszaunás ismerőseimet hallgatva döbbentem rá, hogy szerintük ez tökéletes, nem történt lopás, de nem is szabad olyan oldalról nézni a dolgokat, hanem a bődületes sikert szabad csak szemelőtt tartani, hiszen ennek az ára megtérül! Megtérül? Hát azt meg honnan veszi? És,ha csak 27- 28milliárdba került volna, mint a mexikóiaknak, akkor nem biztosabban térülhetett volna meg és akkor a felette levő rész a mienk lehetett volna oktatásra, egészségügyre és miegymásra, amit kitalálnánk. Pl. gazdaságélénkítésre….

De, ha nem 28, hanem eddig 170, és megtérül, akkor miért nem 270??? Az elvakult orbánvallásúak, isteni áhítattal szerelmesek arra is azt mondanák, hogy: „Nembaj! Úgyismegtérül!!! Nem közvetlenül, hanem megfoghatatlanul, mérhetetlenül. Az országimázsban. Félmillió vendégéjszaka! Esznek, isznak!”

Hát akkor csak számolni kezdtem, amit matematikus ismerősöm lehet, hogy nem mert megtenni. Vegyünk egy eltúlzott 10ezer forintot NYERESÉGET (nem költést) naponta fejenként , ami a szállás, kaja, pia, stb-ből jön össze. Az máris 5- azaz ötmilliárd forint nyereség, ami a 170 összköltséget csak elhanyagolhatóan csökkenti. Akkor hazudjunk egy combosat! Legyen a napi fejenkénti költésből adódó nyereség ( nem forgalom, hanem nyereség!) 100.000, azaz százezer forint! Az is csak 50milliárd lenne! Na, most azt már nem is számolom, hogy a jegyvásárló nézők jelentős része magyar, azaz nemigazán fog napi százezer, de mégcsak tízezer forint nyereséget se termelni a napi költéseikből. Szerintem még azis jó, ha napi 1000 forint nyereséget termelnek a költésükből. Inkább azt mondanám, hogy ha nem ott, nem a vizesvb-n, akkor valahol máshol költenék el Magyarországon.

De hiszen a mexikóiak sem hülyék! Ha ők kiszámolták, hogy a rendezés költsége, a 28milliárd nem jön vissza, mégsem rendezik meg a vb-t, akkor az minimum jelzés értékű kéne, hogy legyen! Pedig az ő 28-uk is már felül van lőve! Ahogy pár évtizede Hugo- a mexikói doki mondta, a világ korrupciós listáján Mexikó az izmos második. Még percekig örlődtem ezen az második helyen, de amikor visszatértem erre a kérdésre, széles mosollyal kérdezte. Tudod milyen sokat kellett fizessünk, hogy a felmérők kihúzzanak az első helyről?!

De a fantasztikus barátom már nem élte meg az orbánrezsimünket.


Szentgyörgyi Dávid a Góliát Sárkánnyal szemben

Vizes vb 2017 - Megnyitó

(Méregdrága giccsparadéval nyitották meg a vizes VB-t Budapesten. Fotó: Népszava)

89 hozzászólás

  • nem csak giccs, a 24.hu fotóalbumán közeli képeken látni, használt, dobálósból összeszedett ruhadarabokat adtak a „szereplőkre” ilyen snassz ruházatgott gyűrütt használt pantalló, fekete félcipő és zsinóros lajbi vagy kacagány (röhögény???) és semmi csákó meg és használt kórházakból ellopott lepedők kék fénnyel megvilágítva a női ruházat és leplek lobogtatva…öcska, selejtes és a nyitóest után az egész tákolmányból mi lesz? ócskavas?
    nagy sztájlusz olyan NER, nemzeti és illiberális

  • Mind ezek a „mutogatasok”, mint az Olympiak oriasi osszegekbe kerul a vendeglato nemzet adofizetoinek.

    S persze a magayrok orokoltek azt a felfogast, szeretett Szoviet mesteriektol ,hogy mindent mutogatni kell, s mindennek magasabbnak, gyorsabbnak, szelesebbnek, stb.stb. kell hogy legyen.
    Oh a penz ? hat az nem az a maguk penzet koltik arra.
    A lakossag penzet, ill. az adofizeok penzet, s azok majd ugy is buszkek lesznek meg a koltsegek osszegeire is.

    Tehat folytatni kell a reg tanult lecket az elvtarsaktol.

  • Sok értelme nincs a számolgatásnak, mert ma már sehol nem bírnak nyereségesen megrendezni egy világversenyt. Aki azt állítja, akár számításokkal is, hogy de igen, az hazudik.
    Ennek objektív okai vannak, a sok közül az egyik, az emberek életének biztosítása.

    Néztem a megnyitót, különösen tetszett a fotón látható jelenet, ami láttán két dolog jutott eszembe: a hátán ruhafogast hordó valaki helyettesíti a csodaszarvast, illetve szegény embert fölszarvazta a felesége.

  • az orban kormany szerinti kereszteny gyokeru magyarorszag miert samanokkal es taltosokkal tancoltat?
    a papsag aldasaval vagy azok tudta nelkul…?
    lehet eppen ezert kussol a papsag orbaniaban amiatt hogy a bayerzsoti lemarhazta a papa-t?!!!

  • Magyarország éves költségvetése kereken 30.000 milliárd Ft. Ha a ráforditás és a megtérülés nem egyenlitené ki egymást, mondjuk minusz 30 milliárd lenne a szaldó,- az ugye egy ezred költségvegtés… (Ez kb. egy jobb országos viharos jégeső mérlege..)
    De ha pl. Mage Andor ur Budapestről valóban adózna is, sőt a tengerentulra szakadtak is hozzájárulnának az ügyhöz pár USD-vel, s nemcsak siránkozással,- akkor a a szaldó még kedvezőbb lehetne. HAJRÁ MAGYAROK !

  • ISTVAN Nagy
    2017 július 16
    10:38 de.

    csodálatos matematikai és közgazdaságtani akadémiai székfoglaló (tudod ugye melyik székre gondoltam???)

    az utóbbi 7 évben (6 1/2 költségvetési) összesen elloptak, írd és mondd (azaz ezek az összegek magánszámlákon az országon kívűl magánszemélyeknek fialnak) HUF 56000 milliárd-ot az államadósság még ezen felűl van, akkor ez a 30 milliárdocska tényleg sem nem oszt sem szoroz de maradjunk a 210 milliárdnál mert sokkal inkább közelít a valósághoz, mevel haszna nullszaldós lesz de szvsz negatív

    bizonyítsd be, hogy nincs igazam, számszakilag, ugye megteszed már csak az itteni nagyérdemű közönség szórakoztatására is

  • Te barom lelkű kis pista!
    Ezek a számok egyrészről nem igazak, más részről még torzítottak is.. A kormány propagandából vágtad ki?
    Temessük be a kis rést a Te adataid között és aközött, hogy ez a kis hacacáré 170 000 000 000 bevalott elherdálása a közvagyonnak, ami egy adózó polgárra 4 millió forint.. Túl sok kérdés nem volt… Csak költötték a pénzt, mintha rövidesen kimenne a divatból – de egyre azért nagyon vigyáztak, hogy elég jusson az ő zsebeikbe.

  • Miert kellen az allamnak lopni a penzt ?

    A bankok boldogan kolcsonoznek barmi osszegeket.

    Mas modszerekkel nem lennenekk kepesek torvenyes uton az egesz orszagot majd tulajdonozni ?

  • Nos, azoknak a kedves külföldön élő magyar honfitársaimnak, akik nem látták a nyári olimpiai játékok megnyitási ceremóniájára emlékeztető, és a vizes VB-k történetében első ízben Magyarországon produkált megnyitóját, azoknak alább belinkeltem a teljes műsort.

    Ebben a műsorban láthatják azt a Bogányi Gergelyt zongorázni, aki az általa föltalált, és hirdetett világ legjobb zongoráján zongorál, és ami zongorából a magyar adófizetők pénzéből a magyar állam gyorsan vásárolt darabonként 10 millió forintért tíz darab zongorát.

    És nem mellesleg úgy tessenek nézni ezt a csodálatos és világraszóló megnyitóceremóniát, hogy csak ez került egyedül 3,4 milliárd forintjába az adófizetőknek abból a 170 milliárdból, amibe eddig került. (mert a költekezésnek még nincs vége, mivel a versenysorozat bezárása után sok ideiglenesen fölépített létesítményt el is kell bontani és visszaállítani az eredeti állapotot)

    Íme a világot ámulatba ejtő megnyitóünnepség a magyar köztelevízió jóvoltából, a maga körítésével vegyítetten:

    http://www.youtube.com/watch?v=E5b973_Iekk

  • Bánfi Miklós, most már értem, hogy miért kellett kitántorognod Kanadába Budapestről Molnár Gyula mellől. A Polgi ugyanis utálta az alpári tehetségteleneket. Budapesten az általános iskolában már tudják, hogyha 170 milliárdot elosztunk kb. 4 millió választópolgárral, akkor az eredmény 40 ezer Ft . Pro kopoltyu. Nem pedig 4 millió Ft…! SZÁZszorosan tévedtél, azaz KÉT NULLÁT, VAGYIS PONT AZT, AMI TÉNYLEGESEN VAGY !

  • Nos,hogy Orbán lopott volna (akár keveset is…)arra ugye nincs
    bizonyíték,(bár a ballibsik összetörik magukat ennek bizonyítására)míg a volt baloldali pártokra és tagjaira igen,egymást érik a tárgyalások….,de az ellenzéki jobboldal sem különb……
    a baloldal „törpékre” osztódott és mindegyikről kiderül nem kevés
    bizonyítható szemétség!Volt aki be is vallotta(Fletó…)
    Egymást is irtják,sőt ezzel a vádakat is segítenek bizonyítani,na csak így tovább,hamarosan megsemmisülnek!
    Ami a vizes VB-ét illeti,hát a rendezés csúcs,a normális emberek
    drukkolnak a hazájuknak,amúgy sok külföldi is érkezik,nő az ország bevétele,nőnek a munkahelyek és a dicsőségről már ne is
    beszéljünk…..
    Na megint levizsgáztak a szerencsétlen önhibájukból lecsúszott
    ellenzékiek,csak így tovább a megsemmisülés felé!

  • Bendeguz79
    2017 július 16
    10:03 de.

    „S persze a magayrok orokoltek azt a felfogast, szeretett Szoviet mesteriektol ,hogy mindent mutogatni kell, s mindennek magasabbnak, gyorsabbnak, szelesebbnek, stb.stb. kell hogy legyen.”

    Szerintem a „minél nagyobb annál szocialistább” szemlélet kifejezetten bolsevik találmány. Igaz, Orbánról csak a vakhívei állítják, hogy nem egy bolsi véglény.

    A „magyarok” mint olyan, mármint a határokon belüli adófizetők, valószínüleg kevesebb rongyrázással és stadionnal de jobb egészségüggyel is el lennének kápráztathatóak.

  • Rodeo, csöppet le vagy maradva, a „demokratikus” ellenzék szerint 12000 milliárd forintot (40 milliárd eurót) loptak eddig Orbánék. Oké, tételezzük fel, hogy ez így van.
    Közben az országban emellett sosem látott mértékben épülnek a hasznos vagy haszontalannak vélt dolgok, beruházások és csökken az államadósságunk, minden évben 10% felett emelkedik a reálbér.
    Közben habzó pofával bírálják a liberális közgazdászok a fideszes gazdaságpolitikát.
    A szocik alatt semmi nem épült, modern pénzügypolitikát folytattunk – értsd majd megduplázódott az adósságunk – és a lopás sem volt idegen tőlük. A konklúzió levonását rád bízom.

  • A vizes VB költsége már áprilisban súrolta a 100 milliárdot
    http://24.hu/fn/gazdasag/2017/04/12/mar-a-100-milliardot-kozeliti-a-vizes-vb-koltsege/

    Azóta egészen biztosan meghaladta, mert a közelmúltban is „találtak” több milliárdos „surranó” tételeket. Így alakult ki a 170 milliárd körüli becslás.

    Ehhez jön az alsó hangon (216-ban) 215 milliárdos stadion-hullám
    https://atlatszo.hu/2016/05/03/stadionlaz-2-resz-legalabb-215-milliard-forintba-fog-fajni-a-koznek-orban-stadionos-bogracsgulyasa/

    Ez közel 400 milliárdos kiadás Orbán öltöző-noztalgiájára.

    Ez adófizetőnként kb. 100 ezer Ft.
    Nekem ez a hibbanulat nemhogy százezret, de egy százast sem ér meg, amíg emberek halnak meg kórházi fertőzésekben, kigyulladnak a metrók, elavultak a vasútvonalak, és a „munkahelyteremtés” legfeljebb a gazdasági exodus erősödését jelenti.

    Pontosabban, azt a százast akkor éri meg, ha ezért Orbán kap egy gombfocipályát kartonból, és egy szívószálat, hogy muszájdzsekiben is tudja pöckölgetni vele a gombfocit.

  • rodeo36
    2017 július 16
    10:58 de.

    szerintem arra a bizonyításra várhatsz, míg ki nem rügyezel.

    Nagy Pista elvtársnak (Orbáné) nem erőssége a konkrét adatokkal valóelőfordulás.

  • KÖSZÖNET, Drizari ! (Végre egy magyar kultúrember balközépen….)

  • ISTVAN Nagy
    2017 július 16
    1:47 du.

    most megkapod az összes pisa díjakat…szóval, hogyan is van ez a közgazdasági nonsense amit ide benyomtál…amíg a nyomorsegély 27000 addig a 42500 is túl sok de a többiről miért hallgatsz??? elfogytak az abakuszodon a golyócskáid???

  • Andy Mage
    2017 július 16
    3:48 du.

    no news is good news, igazolva a feltevésed (meg az enyém is)

  • Az azóta kibukott Gyárfás úr nevéhez köthető a vb rendezés elnyerése.

  • Nagyon szép volta a megnyitó ünnepély!

  • A második rész tartalmasabb.

  • Nem az a kérdés egyenlöre, mennyit, hanem, h lopott!

  • charlie
    2017 július 16
    3:37 du.

    Az 1980-as évek közepétől folyamatosan emelkedett a reálbér és folyamatosan szaporodtak az állami beruházások is.
    Ez a bomba a rendszerváltás után robbant. Ennek és az Antall-kormány hozzá nem értésének köszönhetően ’91-92 -ben robbant a gazdasági aknazár. Nagyon erős inflációval, és satufékkel megálló gazdasággal. Mivel ennek a hatását Antall nem merte ráengedni a lakosságra, a belső adósság terhére tartották fenn a vízfejeket, és a romos gazdaság maradékát.
    Az a kuplerájt kellett kitakarítania Bokrosnak. Aki emiatt nem lett népszerűbb. Viszont stabilizálta a zuhanórepülést. Az őt követő Orbán-kormány populista gazdaságpolitikája ismét tisztára söpörte a kincstárat. A kormányváltást követően megérkezett kisebb nagyobb válsághullámok, amelyek legnagyobbikát az USA kongresszusa 2006 után engedte ki a palackból (mert a republikánusok ezzel gondoltak betartani az akkori elnöknek) 2008-ra ért ide.
    Így a 2. Orbán-kormány indokoltan üres kasszát találét. Amelyet az uniós lélegeztetőgép tartott egyáltalán életben. Kicsit kómásan. Az elmútnyócévezés egyik oka éppen ez lett. Meg a magánnyugdíjpénztárak benyelésének is. A populista, jobbára haverok oligarcháinak tett maffia-ígéreteknek nem volt fedezete. Márpedig Orbán tudta: olyan köröknek tartozik szívességgel, akik nem cicóznak.
    Nem véletlen az sem, hogy görcsösen igyekezett és igyekszik a mai napig is kialakítani egy csak neki hűséggel tartozó familiáris-csapatot. Az sem, hogy igyekezett megszabadulni a régi idők olyan tanúitól, mint Csányi és Simicska.

    A beruházások, amiket instenítesz 150-175% bekerértéken valósulnak meg. Olyan minőségben, hogy egy különben 20-30 évre tervezhető beruházási objektum várható technikai amortozációja jelenleg 5-8 év. Vagy kevesebb, mint a Tiborc-világítás esetében. Ez azt jelenti, hogy a TCO valójában 300-400% -os. Ami a beruházáshoz köthető vagyoni érték (pl. pénz) durván felének az ellopását jelenti.

    Ami az államadósságot illeti: Csau bukásakor nulla volt Románia államadóssága. Közel húsz év, és számolatlan francia tőkeinjekció kellett ahhoz, hogy ezt az ország kiheverje. Igaz, mára sehol nem vagyunk mögöttük. Köszönhetően Orbán alapvetően restriktív és presztizsberuházásokba pénzt ölő politikájának.

    Rodeo majd kiegészíti a fentieket, ha gondolja.
    Tőled, ha egyáltalán megértetted a kommentet, akkor tényszerű cáfolatokat várok, ha valamivel nem értesz egyet.

    Természetesen leállhatsz libsizni, meg hazugozni, de ez legfeljebb Téged minősít. Ha eltűnsz az érvek elől, ahogy Nagypityu szokta, az is.

  • rodeo36
    2017 július 16
    4:20 du.

    No igen.
    Csárlinak futtattam egy kis eszmét. Ha gondolod korrigáld, ha adódik

  • Charli!
    júli.16.3:37

    „Közben az országban emellett sosem látott mértékben épülnek a hasznos vagy haszontalannak vélt dolgok, beruházások és csökken az államadósságunk, minden évben 10% felett emelkedik a reálbér.
    Közben habzó pofával bírálják a liberális közgazdászok a fideszes gazdaságpolitikát.”

    Szóval ha ilyen rózsás a helyzet, vajon miért is kéne nekünk az Orbán kormányt lecserélnünk egy „Jobbik”(?) kormányra?
    Folyamatos szerepzavarba kényszerülsz, amennyiben a sajátjaidat kéne előtérbe tolnod, de ez láthatóan nem menne másként, csakis a jelenlegi kurzus és csatolt részei cselekedeteinek ekézésével- ám ez valahogy nem akaródzik neked. Akkor pedig lásd be végre, hogy sült bolond lenne a magyar ha ezt a jelenlegi Kánaánt egy bizonytalan,félig meddig középre húzó, polgárosodni vágyó, de alapjaiban kirekesztő politikát folytató, ám azt nyíltan soha fel nem vállaló egyletre cserélné, csak azért mert „ők még nem voltak!” Lelkes kampányszövegeidből melyben az Orbán rezsim eredményeit méltatod ugyanis az jön le, hogy erre semmi más okuk nem lenne a magyar állampolgároknak mint, hogy kipróbálják, vajon a „Jobbikok” is fognak-e lopni?
    Mert eddig állítólag, hatalmi pozícióból minden párt és kormányzó tagjai- amint módjuk nyílt rá, erősen eltérő mértékben ugyan- de ezt tette: miért hinné ez a frusztrált, rendre félrevezetett és becsapott tömeg, hogy majd a Jobbikkal másként lesz, ha a tetejében te mindent meg is teszel annak érdekében, hogy a polgár erősen meginogjon a váltás szükségét illetően?
    Miközben ezerrel bizonygatjátok, hogy az ellenzék sehol sincs és nem képes összekovácsolódni a cél érdekében(sem)- aközben ti, mármint a Jobbik darabokban hevertek, és minél inkább igyekszik Vona vezér az egység erejének látszatával fellépni, annál inkább kilóg már maga a ló nem csak a lába, hogy bizony forgácsolódtok szerte szana, mert a tagságotok erősen átverve érzik magukat a Jobbik hitvallását és ideológiáját illetően, és ezért a napokban két új, a Jobbikból kivált formáció is megalakult – Vonával szemben! Lehet azt mondani, hogy ők nem is voltak, meg sosem voltak, meg ők aztán nem is a mi embereink stb de a tény attól még tény, hogy a radikálisabb arculatot és fellépést hiányolók mást és másként akarnak, mint amin a ti parlamenti képviselőitek, élén Vonával per pillanat dolgoznak! Az ellenzék jól látható és érzékelhető töketlensége sajnos nem menti fel a Jobbikot – mint kormányzásra készülő pártot – az erős egység megteremtése alól, ha bármit is el akarnak érni: ezzel a sunyi kétarcúsággal amit jelenleg képviseltek, és aminek jó példája te magad vagy itt, nem igen fogjátok megnyerni a választókat. Egyik oldalon a „náci romantikára vágyók”( by Vona) osztódnak, szervezkednek, a képviseleti oldalon pedig heves szócsatákkal kísérve ugyan, de magukat folyamatosan kefélgetve simulnak bele a kormányzópárt ölébe,a vélt vagy remélt koalíció reményében Vonáék.
    Te pedig a kettő között pendlizel, amennyiben a fenti szövegeidet komolyan gondolod – de hát biztos, mert nem először írsz ilyen „cukiságokat!”

    Na, még a „habzó pofájú liberális közgazdászokról”: Mellár Tamás, Chikán Attila, Csaba László, Bod Péter Ákos stb mint liberális közgazdász? Charli, most azért nincs olyan meleg!

  • Andy Mage
    2017 július 17
    4:57 de.
    ez elegendő, úgysem ért belőle egy árva betűt sem… fidexkft a drága

  • charlie
    2017 július 16
    3:37 du.

    ez olyan „mélység” amibe én nem merek leereszkedni…az a 12000 az évente értendő???

    ha évente +10% a reálbér az 7 1/2 év alatt pontosan +75% (ilyet az usa 150 év alatt sem tudott…csak úgy mellékesen jegyzem meg, ott 25 éve befagyasztott béreket próbálnak 15-25%-kal de nem sikerűl, most b…ák szét az egészségügyet mert a tőke éhes zabálni akar)

    erre mondanál számszerű példát egy pedagógus, kórházi ápoló, vasutas, rendőr esetén???

    nagyon érdekel és a nagyérdemű közönség repedve figyel

  • Orbanfun
    2017 július 17
    1:45 de.

    szóval orbán egy tréfa??? mert ha orbánhoz hű akarnál lenni, ott meg a „u”-t kell lecserélni „a” ra de kicsire nem adunk…és angolul sem tudunk, mi magyar nemes vagyunk talpig röhögényben

    és „egyenlőre” ebben a contextus ban nem használatos, ehelyett egy „n”-nel fosztott változata ajánlott Grétshy László szerint (ha tuidod ki ő)

    de azért maradj tréfás…olyan jó tréfákat olvasni, segíti az emésztést, remeg a hasam

  • Figyelő
    2017 július 16
    10:51 du.

    természedtesen, annak aki még sohasem látott cheap shit et Patyomkin Város nak álcázva

    nekem a csodaszarvas tetszett igazán a macskabajuszával és a használt férfi pantallók (jó gyűrötten mosás előtt) zsinóros lajbival és feklete kitaposott félcipővel (azokat meg egy charity től lopták) és a sok lepedő kék fényben és közöttük elvesző női statiszták amint lengetik, de a csúcs a kopasz néger hálóingben és némán üvöltve, mint a vak indián, mikor medvét lát

    a világon sehol sem közvetítették

    ma volt hajnalban az itten sporthírekben 27 másodperc a canadai szinkron ugró csajokról és a kínai szinkronugró fiúkró és közben FINA volt kiírva,… Budapest sehol, csak a nagy vizek

  • Miklos Bánfi

    Alapos, tényszerű, jó írások Andy és Besancon. Már kellettek habzás mentes mosás szempontjából:)

  • Tilos bringázni a vizes vébére épített kerékpárhídon. Bővebben itt:

    http://index.hu/belfold/budapest/2017/07/17/tilos_bringazni_a_vizes_vebere_epitett_kerekparhidon/

  • Miklos Bánfi
    2017 július 17
    8:48 de.

    Köszi, a magam részéről 🙂

  • rodeo36
    2017 július 17
    8:21 de.

    Igen. Esélyes, hogy fogalma sincs 🙂

  • Rodeo 8:28, nem, két ciklus alatt ellopott pénzről.
    Ha kíváncsi vagy a konkrét számokra fideszéktől – mivel neked is ugyanolyan keresőd van mint nekem – keresgélj.
    Egy kis segítséget azért kaphatsz:
    http://www.alon.hu/fokusz/2016/11/igy-lehet-negyvenszazalekos-realber-emelkedes-2016-es-2021-kozott
    ……..
    https://www.hrportal.hu/hr/10-szazalekkal-nohetnek-a-brutto-berek–a-realber-novekedes-7-8-szazalek-lehet-20170420.html
    ……..
    Persze nekünk van honnan feljönni, hála a szoci hazaárulóknak.

  • Besancon, örülök ha ilyen mélységig elemzik a hozzáállásomat a politikához, megtiszteltetésként veszem.
    A tévedésed rólam abban áll, hogy te nem tudsz különbséget tenni aközött mi a hasznos az országnak és mi a favorizált pártomnak. Én próbálok.
    A Fidesz dicsérete részemről viszonylagos, a szocikkal vetem össze, amiben jobbak azt megdicsérem, amiben rosszak, ott alternatívaként felhozom a Jobbikot.
    A Fidesszel rohadtul kell vigyázni, nem felejthető, ahogy kivégezte a nála népszerűbb kereszténydemokratákat, kisgazdákat, MDF-et, MIÉP-et. Mára szépen ketyegő gépezetté nőttek, ahogy összetartják az utolsó fogaskereket is, az szintén irigyelni való. Ebben mi még sehol nem tartunk, ez igaz.
    A leforgácsolódott tagok miatt ne aggódj, a választásokon senki nem szeretné elpazarolni a szavazatát, esélytelenre ezen az oldalon nem szavaznak.
    ……….
    Liberális közgazdászként az szdsz sleppjét, Lengyel László, Petschnig Mária Zita, Csillag István, Békesi László, Bodnár Zoltán stb. nevével fémjelezte kört értettem.
    Biztos észrevetted, hogy a könnyebben levadászható Matolcsyt támadják a produktív Varga Mihály helyett.

  • charlie
    2017 július 17
    12:49 du.
    ha jól emléxem Csőrcsill mondta: csak azt a statisztikát hiszem el amit én magam hamisítottam

    na pont ezért ezeket nem nyitom meg link linkek
    van valami más ügyeskedésed…

    tengermély

  • 🙂 Oké, Rodeo, akkor higgy nekem, a bérek sosem látott mértékben nőnek, infláció alacsony, munkanélküliség nincs, a családtámogatás veri a világot, és a magyaroknál is a terepjáró már a legnépszerűbb autófajta. (na jó, ez negatív)

  • charlie
    2017 július 17
    1:20 du.

    Matolcsy miniszterként is hülye volt és MNB elnökként is az.
    A Fideszt minősíti, hogy ilyen embereket tesz pozicióba.
    Ha könnyen levadászható balfék, és mégis poszton van, akkor nyilván erős indok szól mellette. S nem szakmai.

    Amúgy, ha nem vetted volna észre, adós vagy a tényszerű cáfolatokkal. Nem csak nekem, hanem úgy általában is.

  • charlie
    2017 július 17
    1:45 du.

    ha ez mind így igaz, akkor számíccsatok hatalmas migráncs áradatra az USA ból, mert ott ilyen nincs… patyom kinn

  • Charlie!
    A tájékozatlan,hiteltelen és kínjukban alaptalanul uszító hazaellenes népséggel nem érdemes törődni…..meggyőzni meg pláne nem lehet
    őket,mivel nincsenek azon a szinten!
    Nem osztanak,nem szoroznak,hagy dühöngjenek…..!

  • Rodeo, német, holland, izraeli nyugdíjasok jönnek hozzánk letelepedni, hisz olcsók vagyunk, biztonságosak vagyunk és gyönyörű a környezet. Ja, meg türelmesek is vagyunk.

  • Simay, elnézést, hogy elsiklottam a bejegyzésed felett.
    Elmondtad, hogy a baloldal a körülmények áldozata volt, amikor hatalomba került, a fidesz meg mindent ellop és a szocik verejtékes szakértelmének köszönheti, hogy van mit osztogatni. Szerintem a lényeget direkt kerülöd kimondani, ugyanis a fidesz mert önálló lenni a szocik behódoló gazdaságpolitikájával szemben.
    Merte kirúgni az IMF-t, akik mindenre adnak hitelt, csak termelő beruházásra nem. Az IMF kölcsönt kifizettette a bankokkal bankadó formájában, visszavette a nagy közszolgáltatókat, autópálya fenntartókat.
    Állami beruházásokat indított a legnagyobb keserűségetekre. A mezőgazdaság és a turizmus teljes erőből pörög, hetente nyílnak hazai kézben levő feldolgozó üzemek.
    Az amortizációról nincs fogalmam, de gondolom akkor a Nemzeti Színház összedőlése még az idén várható.
    Azt megértem, hogy a fidesz vállalkozók habzsolása és növekvő számuk nem a szíved csücske, de remélem Kapolyi elvtárs körével is ilyen elítélő voltál.

  • DRAZIRI megjegyzesere, hogy nem leheto rendezni egy sport bajnoksagot anyagi vesztesegek nelkul.

    TEVES. Ott ahol mar volt oly verseny, s nem szukseges uj-varosreszeket , stadionokat , stb. epiteni.

  • charlie
    2017 július 17
    4:02 du.
    és az a sok hülye magyar migráncs??? ott a csatorna másik oldalán meg emezen ott tajcslantpan???

    tényleg lesz egy nagy invázió, ha így folytattyátok te meg a @Bodamarcsi…de aszt a sok píííízzet amit behoznak hová teszik??? ki kap 27000 et havonta
    és az usa vizeseinek miért is drága a Marriott hotel Budimpestyén ??? hogy azonnal adtak nekik -30% -ot csak úgy pofára???

    még egy szerény kérdés a Balaton és a Duna fenekét is kikövezitek??? és tesztek bele műanyag halakat mert az nem romlandó???

  • „…és a magyaroknál is a terepjáró már a legnépszerűbb autófajta…” 😀 😀 😀

    Erre szükség is van, elvégre Magyarország csupa lakatlan dzsungel, az egyes településekre csak árkon-bokron át, terepjáróval lehet eljutni, mint mondjuk egy afrikai szafarin…

    A 70-es években térképészedtem, főleg állami erdők, hegyek-völgyek térképeit készítettem, TEREPEN. Trabanttal akkoriban MINDENHOVÁ el lehetett menni a legsárosabb utakon is… 😀

  • Miklos Bánfi

    Charlie, kifejezetten élveztem a beszámolód. Szarkazmus nélkül. Iszonyú torzítások vannak benne, de tudom, hogy mindenkiében, viszont azért koherens.
    Nem, nem egyezik a véleményünk, csak egy-két példát: A felsorolt vezető közgazdászaink most éppen nagyon is egyet mondanak. Mellár (volt pg szeminárium vezetőm), Chikán, Bod P. Ákos konkrétan mint volt Fidesz vezetők ma már keményebben bírálják a fideszt, mint azok az általad ballibeseknek tartottak: Petschnig (volt pénzügy profom) számomra túlságosan is védi a Fideszt. Lengyel: ő is azért igencsak megjárta közelről a fidesz házatáját.. Ok, Bodnár osztja őket rendesen, amit megérdemelnek.

    Az hogy mennek Mo-ra külföldiek, ez igaz és teljesen érthető. Annyira elmaradott de mégis szép az ország, hogy vígan élnek a nagyságrenddel nagyobb pénzükből és a politika zsarnoksága egyáltalán nem érinti őket. Ugyanakkor más országokba is mennek, bár a Balkánt még talán kerülik.
    Türelmes a magyar? Remélem, ezt viccnek szántad vagy olyanokhoz hasonlítasz minket, akik már valóban türelmetlenek:) Mellékes..
    Viszont hogy Boda elhelyezte a halál csókját homlokodon, ezt nem tudom hogy fogod lemosni:):)
    Összefoglalva én úgy látom, hogy az ellenzéki pártok 150-180 fokra állnak a fidesz gazdaság politikájától, a Jobbik és Te meg körülbelül 30-ra. A fidesz egy nagyságrenddel nagyobb tolvaj, mint a a szocik és az szdsz, a Jobbiknak tényleg semmi nem maradt, úgyhogy sose tudjuk meg, hogy Ti mennyire loptatok volna, mert Ti hatalom közelébe se kerülhettek – soha:) Vagy Te adsz valamennyi esélyt magatoknak?

  • Rodeo, sajnos ebben a témában igazad van, a magyar fiatalok szívesen mennek külföldre dolgozni, nagyon hiányoznak majd, ha végleg kint is maradnak. Árnyalásképpen mondom, hogy a környező országokban is hasonló nagyságrendű az elvándorlás, sőt a dúsgazdag németekből is hétszázezren dolgoznak hazájukon kívül.
    …..
    A társadalom azon része, amely az elroncsolódás olyan fokára jutott, hogy 27000ft-ből tengődik, azokon már semmi nem segít, figyelni szerintem arra kell, hogy újratermelődésükre alig legyen esély. Az USA 60%-ának nincs 2000 dolláros megtakarítása, szerintem a szegénységgel ők sem tudnak mit kezdeni. Az ingyenpénz ezen nem segít.
    …..
    A szállodás sztorit én is olvastam, inkább büszkeségre ad okot, hogy a bunkója a Marriott Hotelben akar lakni, de a számlán szereplő összegen meg alkudozik. A hotel vezetése úriemberként viselkedett, én kiraktam volna őket a villamosmegállóba a kevéske dollárjukkal együtt. Mivel Budapesten egy üres szállodai szoba sincs, mehettek volna a közeli Bécsig, ahol mindez háromszorosába kerül.
    De írtam már, rendkívül türelmes a magyar.

  • M.Bánfi, a Jobbik nagyon könnyű helyzetben van, a Fidesz és Mszp szavazók sem kezelik a legelutasítottabb pártként, talán a csalódottak nagy tömegei érkezhetnek hozzánk. De a Fidesz leváltásához gyengék vagyunk, a társadalmi, de főleg az önkormányzati beágyazottságunk nulla. Reálisan szerintem egyedüli nyerésre nincs esély.
    „Marcsi halálos csókja” engem megtisztel, az ilyen elhivatott pártkatonákkal lehet egyről a kettőre jutni. Ha a ti részetekről is lenne a 3200 magyar településen egy-egy, nem itt tartanátok.
    ……
    Azért az érdekelne, mi lenne amit a fidesz gazdaságpolitikájából kidobnátok? És mit tartanátok meg? És amit megtartanátok, miért nem ti találtátok ki?

  • charlie
    2017 július 17
    1:45 du.

    http://alapblog.hu/minimalber-novekedes-a-regioban/

    eszerint a 2008-as csúcs óta rohamosan csökken a magyar reálbér és mélypontyát 2015ben érte el, azóta HUF 113 -ról HUF 114-re növekedett 2016 ra és azóta stagnál mialatt 2008 (A VILÁGGAZDASÁGI VÁLSÁG CSÚCSA) -BAN: HUF 130 volt

    ennyit a te öblögetéseidről…

    ez már nó bele díj is lehetne, ha nem lenne patyom kinn

  • charlie
    2017 július 17
    4:02 du.

    MÉG EGY KIS „10%”
    2017. MÁRCIUS 24. PÉNTEK | 08:14 |
    Citadella kollégám már boncolgatta, hogy mennyire 10% az a 10% nominális béremelkedés. Neki például az jött ki, hogy a versenyszféra 75 százalékának ez mindössze nagyjából 5,5%. Én is szeretek a számok mögé nézni, ezért hozzáteszek egy keveset ehhez a 10 százalékhoz. Illetve elveszek belőle.

    Az egyik szám, amit érdemes leírni, ha képbe akarunk kerülni, hogy ez a 10% nominálisan kifejezve 18.200 forint nettó bérnövekedést jelent az átlagos kereső számára. Illetve mivel az átlagos kereső nem kapta meg azt a 10 százalékot (a legalacsonyabb keresetűek kaptak ennél többet, a többiek kevesebbet), hanem a már említett 5,5-öt, ezért ez a kézhez kapott jövedelem-növekedés legyen inkább 10 ezer forint, nagyjából 172 ezer forintról 182 ezer forintra. Havonta.

    A lakásár alakulásnak élesen kitett rétegek miatt egyszer már aggódtam, most megteszem újra, ugyanis természetesen az inflációs számok továbbra sem tükrözik az ingatlan ár/lakbér-emelkedést. Ez alatt az egy év alatt, amíg egy átlagos nettó fizetés 10-18 ezer forinttal nőtt, a Duna House Barométer – igaz, havi szinten kicsi – mintája alapján (lásd grafikon) a lakásárak – és így vélhetően az albérletárak – jellemzően 15-30 százalékkal nőttek. Ezt forintosítva pedig régiótól függően 10-30 ezer forinttal növekvő „rezsit” kap, aki albérletben lakik. Havonta.

    de a csatolt ablakon mindent részletesen láthacc

    azaz megint félre akarod vezetni a nagyérdeműt, pedig milyen repedezve várja Ó NAGY CSÖKÖK HATALMAS ATTYA SZAVAIDAT…és még inni is akar hozzá

    patyom kinn

  • Almasi Alma Ez nagyon merev allaspont. Egy mai terepjaro az SUV, nem terepjaro, csak a formaja olyan. A Suzuki Jimmny talan az utolso mohikan. Nagysaguk miatt biztonsagosabbak es kenyelmesebb a ki-beszallas, ami nem megvetendo. Az, hogy hasznaloi kozott hulye is van, az termeszetes. Mondom annak dacara, hogy 4×4-es limuzinom van, mert nekem az az auto. De a negykerekmeghajtas nem csak terepen jo.

  • charlie
    2017 július 17
    4:39 du.

    Nagyon kedves az azonosításod a cikkíróval 🙂 De….

    Na mindegy. Azért menjünk végig a csúsztatásaidon?
    Mert tényszerű cáfolatot „természetesen” kerülöd, mint az ördög a tömjént. Érthetően. Az ugyanis nincs. A nagy Selmeczi kartársnőnél sincs. Kérdezd meg, ha nem hiszed az elvtársnőt.

    Tehát:

    „a fidesz mert önálló lenni a szocik behódoló gazdaságpolitikájával szemben.”

    A „behódoló gazdaságpolitika” egy lózung. Ellenkező esetben definiáld. A Fidesz most éppen Putyinnak hódol be, és teszi energetikailag teljesen kiszolgáltatottá az országot. A gazdaságpolitikája sem lehet független. Egészen egyszerűen azért sem, mert az egész magyar gazdaság függő helyzetben van.

    „Merte kirúgni az IMF-t, akik mindenre adnak hitelt, csak termelő beruházásra nem. ”
    Valójában az IMF-et azért „merte” kirúgni, mert megnyíltak az EU-s kasszák. Ellenkező esetben a pénzcsapok elzárását jelentette volna. Amellett az EU-s pénzeket Orbán nem termelő beruházásokba fektette. A stadion a VB a polgármesterek díszkútjai nem ilyenek. A banki részvények sem (a piacinál drágább részvényárfolyamon meg pláne). Orbán valójában a viszontszolgáltatói piacba dobta bele a pénzt számolatlanul. Ennek a megtérülése erősen kitett és munkahelyeket sem generál. Legfeljebb időszaki munkákat. Ezek szerint Orbán kirúgta az IMF-et, majd annak a beruházási programjait hajtotta végre?

    „Az IMF kölcsönt kifizettette a bankokkal bankadó formájában, visszavette a nagy közszolgáltatókat, autópálya fenntartókat.
    Állami beruházásokat indított a legnagyobb keserűségetekre.”
    Az állami beruházások, ld. fentebb. Nem termelő beruházások. A szektoriális különadók tipikusan restriktív gazdaságpolitikai elemek. MAgyarul: Orbán a rövid távú népszerűsége érdekében feláldozta a gazdasági potenciálját az országnak. Amellett a szektoriális különadók tekintetében átvert mindenkit. 1-2 évre hirdette, majd fenntartotta. Ez a szektorban munkanélküliséget generált. Elsősorban a vidéki fiókhálózatokban. Olyan területeken ahol egyébként is nagy a munkanélküliség (Zala, Békés, stb.). Ez közvetve, mivel segélyt, illetve közmunkát kell fizetni a központi költségvetésből, dupla pofon a gazdaságnak.

    ” A mezőgazdaság és a turizmus teljes erőből pörög, hetente nyílnak hazai kézben levő feldolgozó üzemek.”
    Pörög. Helyben. A szabad piacú mezőgazdaság átlagos üzemmérete bőven a gazdaságosság alatt van. A haverok haverjainak a gazdasága pedig annyi szubvenciót nyel el (támogatásként), ami országosan teszi gazdaságtalanná. De ennek az alapjait még Antall fektette le, valóban nem Orbán a főcsirkefogó ebben.

    A turizmus pörgése relatív. A nagy pörgés mellett elég sokat panaszkodnak a kihasználatlan vendégéjszakákról, és az „only bed” típusú turizmusról. Ha a nagyi pálinkafőzdéje szintű megoldásokra gondolsz, akkor lehet, hogy sok a feldolgozó üzem. De Kína gazdaságát sem a népi huta-mozgalom lapozta meg. A cukor és konzervgyárak, növénynemesítő bázisok, célgazdaságok rendszere már a múlt. Márpedig talán nem véletlen, hogy a névtől függetlenül, de nyugaton is a valamikor TSZ-ek, ÁG-k termőterülete a gazdaságossági határ, és az ezekre alapozott nagy feldolgozókapacitások. Nézd mg egyszer az USDA statisztikáit. Ha pedig kelet, akkor a „zöld forradalom” statisztikáit (ICARDA, ICRISAT, illetve FAO általában).

    „Az amortizációról nincs fogalmam, de gondolom akkor a Nemzeti Színház összedőlése még az idén várható.”
    A technikai amortizáció nem jelent összedölést. Csak az idő előtt elkezdett és intenzív karbantartási munkák kényszerét, azaz aránytalanul magas TCO-t.
    Tiborcz műve ettől még de facto „összedölt”.

    A tételes cáfolatokat továbbra is várom. A csúsztatásaid egyelőre jégre mentek,

  • Boda Marcsi
    2017 július 17
    3:28 du.

    Te végtelenül tájékozott és megalapozott tudású csodalény.
    Előtted is ott a pálya, hogy az általam leírtakat tételesen cáfold.

    Csárlinak nem sikerült, csak egy nagy csúsztatás és lózungparádé. De majd akkor TE

    Na ugorj neki. A sok süketelés helyett.

  • Andy Mage
    2017 július 18
    10:08 de.
    Fele sem igaz amit írtál

  • Andy Mage
    2017 július 18
    10:08 de.
    Mosdatod magatokat ennyi látszik , a tőbbi : egyenlő a csomón a kákát keresed.

  • . Trabanttal akkoriban…….
    Hát hiába ez a ::::szocialista terepjáró

  • Rodeo 4:24, nem keverném a minimálbér növekedést (a linked) a reálbér növekedéssel (a hozzászólásod), szedd össze magad, többet várok tőled.
    2010-ben a minimálbér 73500, manapság 127500. Az évi növekmény százalékos megfejtése remélem nem lesz gond.
    A halandzsát miattam nyugodtan mellőzheted, mert ennek megfejtése nekem okoz gondot.

  • Rodeo 4:32, a levezetésed rendben van, el kell fogadnom, esetleg azzal egészíteném ki, hogy a lakások majd 95%-a magántulajdonú Magyarországon, így az albérletárak emelkedése kevés embert érint, az ingatlanárak emelkedése meg öröm a többinek.

  • charlie
    2017 július 18
    1:38 du.

    szóval el sem olvastad…
    én nem keverem a minimálbért és a reálbért de mind a kettő rossz állapotban van…és a lényeg!!!!!!!!!!!!! a reálbér csökken 12-13% kal 8 1/2 év alatt ami éves 1,52% kos csökkenés és ez semmiképpen sincs köszönő viszonyban azzal a bizonyos 10% -kal amit nem lehet semmire sem használni mert egyik zsebedbe be a másikból ki

    szóval
    http://www.munkaugyiforum.hu/munkaugyi-segedanyagok/minimalber-2008-2009-2010-2011-2012-2013-2014-2015-2016

    Minimálbér 2015
    A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2015. január 1-jétől
    havibér alkalmazása esetén 105 000 forint,
    hetibér alkalmazása esetén 24 160 forint,
    napibér alkalmazása esetén 4 830 forint,
    órabér alkalmazása esetén 604 forint.

    A fentiekben meghatározottaktól eltérően a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén 2015. január 1-jétől
    havibér alkalmazása esetén 122 000 forint,
    hetibér alkalmazása esetén 28 080 forint,
    napibér alkalmazása esetén 5 620 forint,
    órabér alkalmazása esetén 702 forint.

    és akkor ebből levonandó ÁFa, béfa, céfa, adó1, adó2, rezsi (mindegy mekkora levonandó), egészségügy és ami még azaz nem marad semmi az a reálbér!!!!!!!

    (TUDTOMMAL, DE HA TE MÁSKÉPPEN TUDOD AKKOR IDE ÍRHATNÁD A SZÁMÍTÁSI MÓSZEREIDET)

    patyom kinn

  • Simay,
    1. A “behódoló gazdaságpolitika” egy lózung. Ellenkező esetben definiáld. – Alattatok az Európai Központi Bank és az IMF gondosan tervezett pénzügyi útmutatása alapján mentünk tönkre és jutottunk görögországi „magasságokba”.
    2010 óta nyitottunk a világra, közel-keleti, orosz bankok mellett kapcsolódtunk a Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetséghez (Asian Financial Cooperation Association – AFCA)
    Azóta uraljuk a forint árfolyamát, ami szintén a függetlenedést mutatja.
    …….
    2. „Orbán a rövid távú népszerűsége érdekében feláldozta a gazdasági potenciálját az országnak.”
    Hmm, sajnos ez a demokrácia négyéves ciklusainak is következménye, szemben az én általam preferált tekintélyelvűbb berendezkedéssel.
    Az exportunk évi két-számjeggyel növekszik, a mezőgazdaság teljes kibocsátása tavaly 29 százalékkal nőtt. A bruttó hozzáadott érték 48 százalékkal, a mezőgazdasági tevékenységből származó nettó vállalkozói jövedelem pedig 75 százalékkal volt magasabb, mint 2010-ben.

  • Andy Mage!

    Én itthon élek,eddig is tényeket írtam(több hiteles forrásból!)
    és nem kívánok a gyűlölködő,nem itthon élő és hiteltelen emberekkel vitatkozni…minek,kinek,az idő és a valóság engem és a hasonlóakat igazolja!

  • charlie
    2017 július 18
    2:03 du.
    a kisember egyetlen lehetséges vagyona a „real estate” ebben a levédiab—di ünnepi kurmány elrabolt mindenkitől minden mást meghagyva a lakás vagy családi ház formáját a többit a földek, erdők, tavak, szántók (azaz teremlő tulajdonok) egy aljas kisebbség kezébe kerültek (lásd még a trafikokat és a többi vagyont) erőószakkal, diktatórikus rendeletrendszerben

    ezért a családi házak és lakások árainak jelentősége kizárólag az új vásárlók a fiatalok, életkezdők számára borzalom mert az ezzel elért (kierőszakolt) infláció lenullázza a különbségeket de az esetek nagy részében negatív hatással van az életkezdők lehetőségeire (lásd még elvándorlás) ilyen körülmények között ingatlant eladni öncsonkítás és hülyeség…ugyanakkor az adó és illetékrendszer sem ennek irányába tereli tehát akinek van annak haszna nincs belőle (költségei igen fenn kell tartani és ápolni) az összes többivel ki van b—rintva

    szóval ennyi erről

    errefelé az államnak lellett beavatkozni, (új adótörvény 2 hónap alatt elfogadta a parlament és már műxik) mert lakások házak üresen állnak mialatt lakás és házkeresők nem találnak megfizethető egységet mert külföldi „beruházók” felvásárolták és utána az AIRBNB révén egy két alatt visszszerezték az árát kamatostúl mialatt a lakosság szüxéges mobilitása nullára tendált, mert ki bírja ki tömegközlekedéssel (még lassú 10 év múlva gyors is lesz, tervgazdálkodás 5 éves terv meg 10 éves hahahahaha) nem lehet 4 órát elvenni attól akinek az a +4 óra a jobb létet eredményezhetné egy másodállással

    na ez arrafelé ahol orbán folyik a szennycsatornából sokkal rosszabb országrészek halnak ki és meg

  • charlie
    2017 július 18
    2:42 du.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_gazdas%C3%A1ga_1989-t%C5%91l

    Magyarország a fejlett ipari országokhoz hasonlóan egyre korosodó népességgel rendelkezik, az aktivitási ráta 67%-os szintje alacsony, vagyis egy nagy értékű munkát végző kisebb népesség sok inaktív (tanuló, nyugdíjas, állástalan) embert tart el. Magyarország több javat fogyaszt el, mint amennyit megtermel, államháztartása deficites, az államadósság szintje az éves bruttó hazai termék (GDP) körülbelül 73,9%-ára tehető.[3]

    Magyarország természeti kincsekben szegény ország, gazdasága jelentős behozatalra szorul, fizetési mérlege és külkereskedelmi mérlege is deficites.

    van benne egy tábla az mindent elmesél

    2016 új lakások 9994 és az egy főre eső államadósság a legmagasabb 20 év távlatában: HUF73938, munkanélküliség 5,1% (ez jó adat) és a banki alapkamat is 0,90% és mégis …

    magasak a kölcsönök kamatai ami rablás

    Az ország külkereskedelme
    2007-ben a behozatal értéke 1368 milliárd forint (68,62 milliárd euró), a kivitelé 1330 milliárd forint (68,18 milliárd euró), így külkereskedelmi mérleg hiánya 38 milliárd forint (443,5 millió euró) volt. 2006-ban a hiány 2,379 milliárdot tett ki, 2007-re a kivitel 15,7%-kal, a behozatal 11,9%-kal nőtt. Az import 60, az export 70%-át az Európai Unió tagállamaival bonyolítja le Magyarország.[32] A legfontosabb exportcikk a mobiltelefon, amit a gépjármű követ.

    IDE RAKHATNÁL SZÁMOKAT 2010-2016 RA UGYANERRE

  • Rodeo, a tavalyi évünk nem 443,5 millió euró mérleghiányt,hanem 10 milliárd euró többletet produkált:
    http://adozona.hu/altalanos/Ilyen_volt_a_kulkereskedelmi_merleg_2016ban_PNP7OV
    A többi megállapításod sajnos tényszerű, van még miben fejlődnünk.

  • Rodeo,2:11 mit kellene elolvasnom egy belinkelt grafikonon?
    ……
    „a reálbér csökken 12-13% kal 8 1/2 év alatt ami éves 1,52% kos csökkenés” – erről egy linket küldhetnél, lehet népszavás is 🙂
    ……
    „trafikok és az aljas kisebbség”- ről annyit, hogy bátor, hazafias húzás volt a fő forgalmazó multik (Tesco, Auchan, Spar stb) kezéből kivenni a dohányforgalmazást és helyi vazallusoknak kiosztani. Te azt hitted hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere Orbán két szép szemére épül?

  • charlie
    2017 július 18
    4:39 du.

    azért ebben az „adózóna” sajttermékben elemezhetnének is mert az ördög -mindíg- a részletekben búvik meg…
    EUR 10 000 000 000 = HUF 3400 milliárd… (magam részéről hatalmas öncsalásnak tartom a forint csődölését amit a legelső fidex akcióként csináltak 2010 ben…semmit nem nyer az ország azon, hogy sokkal nagyobb számokkal kell számolni, hacsak nem az, hogy az ucca embere fel sem tud fogni 100000 nél nagyobb összeget, azaz lehet ámítani és olyanokat beetetni az üres gyomrokba amiket egyébként azonnal kiköpnének ÉS EZ EGY NAGY POLITIKAI HÚZÁSUK VOLT A PATYOM KINN AKCIÓ LEGNAGYOBB SZEMELLENZŐJE)

    és hova lett a pénz??? mert ekkora összeg (azonos volumennyében az ellopott nyugdíjpénztári vagyonnal) már láthatóvá kellene váljon, a statisztikát nem lehet megenni

    és én -a magam részéről- alapvetőnek tartom pusztán és kizárólag a reálbérekkel való számolást semmiféle bruttó meg nettó meg a náncsi néni fingja nem oszt nem szoroz

    és …??????????? ez marad bennem

    patyom kinn

  • tóth péter
    2017 július 18
    11:00 de.

    Cáfold. Tételesen.
    Csárlinak nem jött össze.
    Boda hallgat. Több hiteles forrást említ, de egyet sem jelöl meg, és nem cáfol

    De Ze nyilván megteszed.
    Na elő a forrásokkal, a tényszerű cáfolattal.

  • Charlie,

    Most a megszólítástól függetlenül….
    Kit akarsz meggyőzni.

    „Az exportunk évi két-számjeggyel növekszik, a mezőgazdaság teljes kibocsátása tavaly 29 százalékkal nőtt. A bruttó hozzáadott érték 48 százalékkal, a mezőgazdasági tevékenységből származó nettó vállalkozói jövedelem pedig 75 százalékkal volt magasabb, mint 2010-ben.”

    És ezzel majdnem elérte, nominálértéken az 1988-as szintet. Mármint a mezőgazdaság.
    A 2010-es értékben pedig még vastagon benne volt 2008-as válság, a leblokkolt gazdaságok hatása. Ha nem hiszed nézd meg a termelési értékgörbék tendenciáit a többi mezőgazdaság-túlsúlyos gazdaságnál. De általában is.

    „2010 óta nyitottunk a világra, közel-keleti, orosz bankok mellett kapcsolódtunk a Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetséghez (Asian Financial Cooperation Association – AFCA)
    Azóta uraljuk a forint árfolyamát, ami szintén a függetlenedést mutatja.”
    Egyrészt azt, hogy Orbán mennyire uralja a forint árfolyamát legjobban az mutatja, amikor egy ausztrál fiatalember az egész gazdaságot megtornáztatta egy kis spekulációval. 2011ben vagy ’12 -ben.
    A közel-keleti gazdaságok jelenleg elég komoly fékezésben vannak. Az ottani forró pénzes manőverek kitetté teszik a magyar gazdaságot. Az ázsiai monetáris viszonyok pedig úgy ugrálnak, ahogy Peking illetve Tokió fütyül és veri a tam-tam dobot hozzá.
    A „kis-tigrisek” mitosza 1980 körül kezdett meginogni. Amellett szintén forró pénzekkel operálnak. Ha nem hiszed és ne hidd, hasonlítsd össze az adóságok költségét abban és a nyugati irányokban.
    Amellett ezek szerint az IMF-nek való behódolást felváltotta egy ázsiai behódolás. Kicsit drágább hitelekkel.
    Ez szerinted a gazdasági függetlenség. Gratulálok.

  • Andy! Charlienál és tsainál beakadt a „függetlenség”, és akkor is imádják, ha a józan észtől (sőt a józan paraszti észtől) független valaki.

  • Simay, egy példát hoznék az IMF – minden más bank viszonyára. Ha valaki választhat, hogy kap 23000 forint segélyt, amit szigorúan csak kiválasztottan a megélhetési kiadásokra költhet, vagy kap 21000 forintot szabadon elkölthetően, szerinted nagy többségben melyik lenne választva? Ez a gazdasági szabadság nagyon fontos nekünk, még ha ára is van a választásnak.
    ……
    Az USA sem ijed meg a távol-keleti pénzektől, legnagyobb finanszírozójuk Kína.

  • Rodeo, van valami „fogyasztói kosár” ami a nettó reálbérek vásárlóerejét hivatott mutatni, de ennek részleteivel nem untatnálak, mert pontosan én sem tudom a összetevőit.
    A lényeget összefoglalom, régen rossz volt, most jó az országnak, ha meg mi kerülünk hatalomra, akkor meg kurva jó lesz. 🙂

  • charlie
    2017 július 19
    4:08 de.
    optimizmusod letaglózó…úgy legyen…szóval a fogyasztói kosarak üresek, mert a reálbérből (egyelőre) oda már nem jut demajd ha „jobb” IK lesz …na akkor akkor el fogtok tudni számolni a 3400 milliárd szőrplasszal (nem arra gondolok, hogy a lakosságra és a gazdaságra költitek, hanem hogy listázzátok hová lett elbaltázva, vagy eldugva???)

    repedve várom a jövőt ami „majdan” csakeljő… most még lesz a quintalaterális V4+netányahoo orgazmus (országimázs) és megkapja a Se U Só kincsek mellé a siratófal egy darabkáját amit majd bevihet a börtönybe és ott meg dughattya bele a likakba ami fáj neki…

    patyom kinn

  • Rodeo, erre a rövidke időre, ami még nekem hátra van, próbálok a gyerekeimre, unokáimra gondolni, ha fatálisat tévedek, már nem lesz időm javítani. Szóval innen az optimizmusom…

  • Charli !

    Kissé későn reagálok, mert ritkán tudok mostanában írni, bár olvasni még csak csak, de összeszedetten azaz nem egy -két mondatos reagálásokra kevesebb időm van. Ennek ellenére kétszer is elolvastam amit válaszul nekem írtál, nehogy valami „fontos” elkerülje a figyelmemet, és félreértselek de változatlanul nem kaptam arra választ, hogy miért érné meg a választónak, a Jobbikra szavazni ha mostanság minden jó, minden szép, és minden felfelé ívelő ágban van – azt a csomagot ugyanis amiben az okosságaitokat őrzitek nem nyitottad meg!
    Nem véletlenül soroltam fel azokat a közgazdászokat, akikről pontosan tudom, hogy nem „habzópofájú liberálisok”, ezzel szemben Orbán szekértolói voltak- ki a minisztere, ki az államtitkára, vagy a jegybank elnöke volt stb – hallgasd meg őket, hogy vélekednek ma a gazdaságról, vagy csak úgy natúr Orbán politikájáról!
    Ch. az nem túl nyerő, hogy azt mondod, te a Fideszt az MSZP-vel szemben értékeled, amiben jobbak azt kiemeled, amiben rosszabbak ott a Jobbikot kínálod alternatívaként, de épp az a kérdés, hogyan, mivel? Gondolod, hogy a választók eszerint fognak dönteni,hogy te mit mivel magyarázol ?

    júli.17.1:45 ezt írod rodeónak:

    „Oké, Rodeo, akkor higgy nekem, a bérek sosem látott mértékben nőnek, infláció alacsony, munkanélküliség nincs, a családtámogatás veri a világot, és a magyaroknál is a terepjáró már a legnépszerűbb autófajta.”

    Ez van mostanság szerinted – és ha ez így van, mi az a plusz, amit viszont csak ti tudtok, és tényleg megfogja a választót?

    Majd juni.17.4:02-kor azt írtad, szintén Rodeónak:

    „Rodeo, német, holland, izraeli nyugdíjasok jönnek hozzánk letelepedni, hisz olcsók vagyunk, biztonságosak vagyunk és gyönyörű a környezet. Ja, meg türelmesek is vagyunk.”

    Olcsók lennénk? Hát a felsorolt német, holland, akármilyen stb nyugdíjasoknak biztos, de vajon tudod e, hogy ők történetesen nem annyi nyugdíjból tengetik életüket ebben a „gyönyörű környezetben” mint a magyar átlag vagy erősen átlag alatti nyugdíjas, tehát ez semmi szín alatt nem a magyar gazdaság érdeme, annál inkább a német nyugdíjbiztosítóké! Ilyenkor nem dolgozik benned a mérhetetlen nemzeti érzés, hogy végül is nem elegendő sőt nem is cél, hogy miközben a német nyugdíjas a maga nagyságrendekkel nagyobb nyugdíjával mindent gyönyörűnek talál, itt Magyarországon, aközben a magyar kisnyugdíjas megkeseredve figyeli a boltban, vagy meg el a német, holland stb háza előtt, érezve, hogy ez egy más világ! Tehát ez máris a sokadik átverésed,jó esetben csúsztatásod. Biztonságosak vagyunk? Milyen értelemben? Mert van egyszer a jogbiztonság -akkor érzi magát ugyanis az ember igazán biztonságban, ha ez működik – és van a „hagyományos” közbiztonság, mely viszont szorosan összefügg az előbbivel. Mondd már Ch. miféle biztonságról beszélhetünk egy országban, ahol pl megtörténhetik, hogy egy 18 éves diákot éjszaka kettőkor elvisznek, mert jelezni merészelte a BKK felelősei felé, hol miben tévedtek, hogyan játszható ki az online jegyvásárlással az egész erre épülő rendszerük, és ahelyett, hogy megköszönték volna, és észbe kapva sürgősen intézkednének – nem, ők feljelentést tettek a bejelentő ellen, és a rend őrei úgy látták jónak, ha még éjnek évadján felzavarják a családot a gyerek kihallgatása okán – ha már egyszer a BKK ilyen idióta volt – nem lett volna muszáj nekik is. Vajon nem ért volna rá mondjuk másnap reggel, ha egy illetékes átbiciklizik az idézéssel, hogy ugyan gyere már be Laci, sürgős kihallgatás néz ki neked! ( a fiú 300 km-re lakik Budapesttől) Mitől tartottak? Szökéstől,elrejtőzéstől, bűnismétléstől – hogyan miként, és miért? Mert felhívta a figyelmet egy orbitális hibára ? A Kovács Béla nevű Jobbikos gyanúsítottal nem voltak ilyen határozottak, pedig jó néhányszor hülyére vette a hatóságokat, ügyészséget, és nem jelent meg a kihallgatásán, nem túl fantáziadús történettel előállva! Ha ez lenne az első és egyetlen eset, még szerencsétlen félreértést is feltételezhetnénk! Ez nem egyedi és elszigetelt eset, példák sokaságát sorolhatnám én is te is. Abban az országban ahol a több milliárdos csalást felfedve a NAV dolgozója komplett bizonyítékokat és adatokat mellékelve adta volna át a dossziéját az illetékes szerveknek, ám ellene indult nyomozás, jogosulatlan adatkezelés és felhasználása címen, és szintén éjszaka „jöttek érte” és vitték számítógépestől stb. Hát,Istenem két év kellett hozzá, hogy rehabilitálják Horváth Andrást, ám az általa feltárt milliárdos csalások ügyében nem sietnek nyomozni,pedig ha jól emlékszem ez egy USA kitiltási botránnyal is járt. Mondd csak Ch.hány vezetőszáras Fideszes csalót, tolvajt láttál az elmúlt években amint épp a rend őrei kísérgetik kihallgatásokra?- Szerintem nem tudsz mondani, pedig bőven van, lenne alany! Milliárdos csalásokkal, lopásokkal ülnek a parlamentben mintha mi sem történt volna, vagy az önkormányzatokban polgármesterkednek, ahelyett, hogy ügyük vizsgálata alatt felfüggesztenék az állásaikból, netán előzetesben, rabosítva várnák a vádak bizonyítását, mint az ellenzéki politikusok garmada, vagy bárki aki Orbán szeszélye folytán erre ítéltetett! Farkas F., Mengyi R., Simonka Tibor, vagy az izsáki pm. és még sorolhatnám, vannak elegen, vajon miért is nincsenek vezetőszáron hurcolgatva? Miért csak a szoci vagy a bármely ellenzéki „tetteseket” találják meg az igazságszolgáltatás emberei? Pl Simon Gábort aki 240 milliót parkoltatott az osztrák számláján, melyet nem szerepeltetett a vagyonnyilatkozatában: igaz, hogy azóta megfizette már az adót is, a vád mégis költségvetési csalás volt, és jogerősen elítélték! Hányszorosa pihen fideszes potentátoknak a számláin, amit rendre elfelejtenek beírni és nem kell tartani semmiféle retorziótól, míg Polt Péter úgy látja jónak! Czeglédy Csaba épp egy milliárdos leleplezésre készült a Fidesz háza táján – nem volt rá alkalma, ha jól emlékszem érte is előtte való éjjel mentek, minden adatát és számítógépét elvitték, noha a neves ügyvédet rendszeresen ellenőrizte a NAV és sosem talált semmit, most mégis gazd. visszaélés gyanúja a vád! Neked ez sem szúr szemet Ch? Te ezt is megtudod magyarázni? Hát persze! Oké, aki bűnös, lopott, csalt,hazudott, visszaélt a költségvetési forintokkal az bűnhődjék és kapja meg ami jár – de neked/nektek nem furcsa, hogy csak ellenzéki politikusok, szakemberek, ügyvédek stb akadnak fenn a rostán, és azokat egyből le is kasztlizzák – igaz, majd évek múltán kiderül, hogy hát…nem is annyira, meg „deazonbanámbár” ám addig sikerült tönkre tenni X életet, családot! És neked ez oké, itt minden totálisan biztonságos, és szép – nem Ch. nincs biztonság, nincs jólét, nincs becsület a minimális erkölcs nélkül, és ha te nem látod, hogy ez a rendszer totálisan rohad, mert semmi nem fehér vagy fekete, minden esetleges és bizonytalan, minden pofára megy, a jog aminek mindenre és mindenkire kiterjedősen azonosnak kellene működni, mára teljesen értelmét vesztette, kijátszható, oda és visszafordítható és „félrealkalmazható”, ill. tetszés szerint cserélhető és újra gyártható! Nincs jog, nincs jogbiztonság és nincs biztonság sem! Semmilyen! Ne tévesszen meg, hogy mindenhol vannak letelepedett külföldi nyugdíjasok,(szám szerint nem olyan sokan) mert amint nem tetszik nekik a lét, légy nyugodt, tovább állnak, elvégre semmi nem köti őket ide, kötelezettséggel nem tartoznak! Ehelyett hányan mennek el innen magyarok, akik sosem jönnek vissza – a kalandvágy az gondolom te is tudod, hogy baromság – az a 67 család aki a több százezerből hazatalált, a mai napig is bánja! Nincs még egy ország, ahol az MNB elnöke magánpénzként kezeli és magán alapítványokba tömi az MNB nyereségét, kvázi az állampolgárok pénzét – mindezt mine.-i jóváhagyással! A Fideszes vazallusokat hatalmas összegekkel fizeti ki (ösztöndíj) közpénzből, míg ugyanebből a közpénzből finanszírozza a szeretője lakáshitelét – ezzel szemben családok ezrei lettek földönfutóvá a fizetni képtelen „frankhitelük” miatt! Azt hiszem, 0,9 % kamattal, mely Vajda Zitának terheli a hitelét bármelyikük kiegyezett volna! Mondd, Ch. kapnál levegőt, ha mindennek csak a negyedét csinálta vagy követte volna el a Gyurcsány, Medgyessi, vagy a Horn kormány? Már lángba borítottátok volna a várost a B közepes fiúkkal, mert ez a magyar virtus! Most meg tapsikolsz, és nem átallsz akkora baromságokat leírni mint a fenti Rodeónak írt mondatot, melyet beidéztem! És az itt felsorolt ügyek, példák olyanok amik a szemünk előtt zajlanak napi szinten, tehát az úgynevezett „fajsúlyos ügyekről” egy szót sem szóltam, és nem is fogok, annyi időm végképp nincs!

    Szóval, ha te mindezt melyből csak ízelítőt vázoltam rendben lévőnek, sőt jónak, szépnek, fejlődőnek és teljesen elfogadhatónak találod,sőt nem is érted mi a gond akkor mitől is lenne a ti rendszeretek vonzóbb – még ennél is ?

    Mert az alábbiakat is te magad írtad Bánfi Miklósnak:

    „De a Fidesz leváltásához gyengék vagyunk, a társadalmi, de főleg az önkormányzati beágyazottságunk nulla. Reálisan szerintem egyedüli nyerésre nincs esély….”

    Elég világos, egyben kétarcú beszéd! A parlamenti képviselőitek ugyan megpróbálják hitelteleníteni a Fideszt, de te (is) pontosan tudod, hogy bármit óbégatnak is Vonáék, és válaszul akárhogy rángatózik is Orbán, ti mindig ott lesztek nekik, és összenő ami összetartozik! Hát ezért véded úgy a mundér becsületét Ch.! Csak te elég óvatlanul ki is fecseged, míg nagyjaitok óvatosabbak- egyelőre. Amint látom te a dohányboltok „helyi vazallusok” közötti szétosztását is helyesnek tartod mondván ez működteti a Nemtzeti Együttműködés Rendszerét, és ebben már benne is foglaltatik, hogy ti sem tennétek, gondolnátok másként! Ezt sem és mást sem! Na, és hol van az aggodalom a kisember megélhetéséért, a trafikja adta megélhetési biztonság? Ez esetben ez éppúgy nem érdekes, mint a jobban élő német nyugdíjas árnyékában a magyar kisnyugdíjas, tök mindegy hogy az mit minek talál, első a lé a Fideszes vazallusoknak, akik vállukon viszik a rendszert, mely megteremti nektek is a körülményeket! A Jobbiknak egy a lényeg, és ezért bármit elnéztek, bármihez hozsannáztok: hogy titeket is bevonjanak, megosszanak veletek mindent,titkot, pénzt, hatalmat, partnerként kezeljenek,és ketten együtt legyetek a főbácsik! Nem baj bármennyit lop is a Fidesz Orbánnal az élen, csak ti is ott ülhessetek a bársonyszékben megbüszkülve!

    Hogy is mondtad Ch. egy kicsit még lejjebb?( júl.19.4:08)

    ” A lényeget összefoglalom, régen rossz volt, most jó az országnak, ha meg mi kerülünk hatalomra, akkor meg kurva jó lesz. :)..”

    Kinek Ch.? Nem lesz már annyi pénz, a ti zsebetek alighanem üresen marad, a nagy testvértől viszont joggal rinyáltok ami a szalámizást, meg a kisgömbőc effektet illeti!

  • Besancon, a Jobbik minden, a társadalom jobbítása érdekében kidolgozott programpontja fellelhető a neten, én csak egy nekem fontosat emelnék ki – a fidesztől megkülönböztetőt – a súlyozott választójogi rendszer bevezetését. Nekem nem mindegy ugyanis, hogy egy sosem dolgozó, négyosztályos, hat börtöntölteléket az országnak „nevelő” anyuka, vagy egy emberéleteket naponta mentő, példás családapaként élő sebész a mai rendszerben egyenlő, szavazatuk súlya egyforma.
    …..
    Említed a sanyarú sorsú kisnyugdíjast, hát mitől is kicsi a nyugdíja? Ja, hogy nincs még ledolgozott tíz éve sem? Nincs szerető, segítő családja sem? Piócaként leélte egész életét és most meg kicsi a nyugdíj? A gazdag USA nyugdíjrendszerében ilyen befizetési paraméterek mellett szintén nélkülözne. Ennek a lump, erkölcsileg és testileg leroncsolódott rétegnek a valamiféle felemelése rátok marad, mert a jelenleg hasznos társadalmi résztvevők „víz felett tartása” sokkal fontosabb a jobboldalnak – helyesen. Enélkül ugyanis szeretett nélkülözőid éhen is halnak majd.
    …….
    Felsorolsz kismillió elítélendő gazdasági eseményt a fidesz részéről, de hát ez csak a vazallusi réteg és a középosztály megerősítése miatt folyik. Mit vagy ezen álnaivan felháborodva? Így ment ez a történelem minden korszakában, sőt valamikor még sokkal csúnyábban, emlékezz csak vissza a sok komcsi két perc alatti kapitalistává való átvedlésére és az egész közös vagyon megkaparintására. Megerősödésük után majd konszolidálódik a dolog, ahogy anno a vadnyugaton. A Jobbik technikája persze hasonló lenne, persze csak ha nincs behódolás a fideszes vazallus és középosztály részéről. Azt elismerem, hogy a nemzet számára ez piszkosul sok kárral jár, ezért reklámozom inkább a hosszabb lecsengésű autoriter rendszereket a mai „demokráciával” szemben.
    ……
    „…és összenő ami összetartozik!Csak te elég óvatlanul ki is fecseged, míg nagyjaitok óvatosabbak- egyelőre.”
    Ha valaki nem kétbites, politikai összefüggésekben agyhalott, az tudhatja, hogy a politikusok is terméket próbálnak a nyakunkba sózni, reklámoznak, akár a termékügynökök. Ez a fogkrém sokkal jobban fehérít mint a másik, a másiktól meg üdébb lesz a leheleted. Csak az örök kíváncsi jön rá, hogy a legalján kisbetűkkel olvasva, mindkét termék gyártója ugyanaz. Én azt szeretném, ha ez a „gyártó” a magyar nemzet lenne, és nem valami kozmopolita, megfoghatatlan hatalmasság.
    …….
    A „bársonyszékhez” vonzódás a jobbikosokat fertőzte meg legkevésbé, mivel a mai pártok közül őket a legerősebb eszmei, lelki azonosság ereje vezeti, ha ez megkopik, akkor jön majd a fideszhez és mszp-hez hasonló pragmatikus, üzleti megfontolásokon alapuló modell, amitől majd valószínűen hányingerem lesz.

  • Besancon Tegnap agyonvertuk a franciakat vizilabdaban. Valami vivasban is aranyermesek lettunk (jelentkezzen aki mar volt ilyen versenyen). Legyen eleg a Magyarnak. 🙁 Telhetetlen vagy.

  • Miklos Bánfi

    Grat és kösz Besancon, alapos munka volt a több ezer esetből ezeket kiválogatni és utána tárgyilagosan ki is fejteni. Valami indulatot érezni, de le a kalappal, hogy mégis civilizált, igen tiszta és érthető stílusban leírtad. Nem tartok tőle, hogy a fő papagájok elkezdjenek rikoltozni, ahhoz túl konkrétak voltak a példáid, hogy beleköthessenek.

  • Bánfi Miklós!

    Tudod Miklós, azt már tapasztaltuk, hogy aki nem látja fától az erdőt,és főleg ingerenciája is van rá, az bármibe beleköt – de ettől a tények még tények!:-)))))

  • LIanfair! Jaj kedves jóbarát, most megfogtál – már írtam valahol, de nem biztos, hogy olvastad: én meg a sport nem igazán vagyunk pertuban! Ez valahogy kimaradt, nem is értek hozzá, meg nem is igen köt le. Végtelenül elismerem bárki sport eredményét, csak ne kelljen permanens figyelemben részesítenem, mert arra úgy gondolom nem vagyok képes. A szóban forgó vízilabdát „félfüllel láttam” – ez konkrétan annyit jelent, hogy a szobában voltam, félig háttal/oldalvást a TV-nek ami a szoba másik sarkában áll, és írtam a nagygépen – ezért félig meddig hallottam mi történik, mert az „uram” (és parancsolóm) nézte, és hallottam amint a sörös-doboz kattant a kezében, ebből arra következtettem hogy ok van az örömre! Általában így szoktam ha nem a laptopot használom, és jó is ez így, mert nem direktben tévézek, tehát azzal ámítom magam hogy „nem pazarlom” az időt, viszont a háttértévé előnye, hogy nagyjából képben vagyok, ha valami olyasmit hallok ami érdekel akkor megfordulok, ha nem, nyugodtan duruzsolhat akár éjjel 2- ig vagy amíg fenn vagyok.
    Ma de. viszont néztem egy kicsit Katinkát,Jakabost, és Cseh Lacit – mert a korcsolyán kívül talán az úszás az egyedüli sport amit megtudok nézni,főleg ha számunkra tétje van; rövidek a távok, egy-egy szám, és objektíven dől el az eredmény! A korit meg még kislánykoromban szoktam meg, akkoriban még rendesen, az egész esetét betöltően közvetítették az Intervízion, nem csak „szemelvényeket” játszottak be a sporthírekbe mint mostanában!

    A „személyes alkalmatlanságom” azonban remélhetően nem von le semmit a vízilabdások teljesítményéből, akiknek így utólag is gratulálok! -:)))

  • Amúgy aki képben van….. és nézi az itthoni eseményeket(tényeket)az láthatja,hogy egymás után szerzik a magyarok az érmeket,jó helyezést érnek el,a szállodákban már szinte nincs is hely,rengeteg külföldi érkezik az országba,milliárdokat költenek el,ami sok bevételt hoz az országnak,az új munka lehetőségekről már nem is beszélve,a dicsőségről meg pláne nem…!.
    Egyébként az Olimpiai Bizottság elnöke is gratulált Orbánnak a
    színvonalas rendezéshez!
    Aki nem örül fentieknek,az nem tisztességes magyar(akár itthoni akár kinti),hanem egy szánalmas ballibsi „pártkatona”!!!
    Na megint sikerült „lebőgni” ,nem kicsit hanem nagyon….!

    Na sokan megint „lebőgtek”

  • Kedves Marcsi, amikor rászánom magam, hogy az Origót olvassam, vagy a valamelyik kormánytévét nézzem, magam is úgy gondolom egy pillanatra, ahogy te. De amikor egy icipicit belegondolok, vagy körülnézek a valódi világban, hát…

  • Kedves Éva!
    Senki sem tökéletes,a mai kormány sem(soha nem állítottam az ellenkezőjét!!!,mert senkinek sem vagyok a lekötelezettje!!!)
    de továbbra is azon a véleményen vagyok,hogy a jelenlegi szétforgácsolt,egymással is hadakozó,szánalmas baloldal nem fog labdába rúgni….sem 2018-ban,sem a közeljövőben,ami teljesen érthető,még a tisztességes,normális baloldali ismerőseim is osztják a véleményemet!
    Egy olyan baloldal amelyik egymással is hadban áll,és csak a hatalom megszerzése a cél,hogyan is kormányozhatná az országot,a népet,hogyan léphetne koalícióra???!! (pártállástól függetlenül)
    Hát erről ez a véleményem!

  • Egyébként már csak a migráns helyzet kezelése miatt is nyerő a jelenlegi kormány (az egyéb sokakat érintő pozitív intézkedéseken felül….!!)a jelenlegi baloldali ellenzékkel szemben,mert a haza áruló Sorossal szemben az ország és annak népének
    biztonságát akarják garantálni!
    Egyre több ország osztja a véleményünket,szerencsére…és ennek
    hangot is adnak!

  • Besancon
    2017 július 21
    6:37 du.
    hááát, ez borzalmasan hosszúra sikeredett…a sport sikerek is sikerek és emberi értékeket közvetítenek de mint minden egyéb szórakoztató ipari termék túl van fizetve, mert ha nem lenne(??? na akkor mi lenne???) akkor nem lenne miért „felnézni” rájuk…az emberileg értékeset és az emberileg emberit nem értékeljük semmire (írd és mondd!!!)
    az emberi életet lehetővé tevő szürke mindennapi melós (bárki kétkezi) az éretelmiségi akadémikus és mérnök, meg kutató és a tűzoltó meg a mentős és az egészségügy az A KAPITALIZMUSBAN EGY KÉNYSZERŰ NYŰG, ÉS SEMMIRE SEM ÉRTÉKELIK KIZÁRÓLAG AKKOR, HA (HAHAHAHAHAHAHAHAHA) MINT A FÁCSÉ A MICROSOFT AZ APPLE PÉNZT IS TUD CSINÁLNI AKKOR FELÉRTÉKELIK A TŐKE ÉS KAMATAI ÉRTÉKÉRE ÉS MIVEL MILLIÁRDOS ZÖLDHASÚ BAN MÉRHETŐ MAJDNEM ANNYIRA ÉRTÉKELIK MINT EGY KOSÁRLABDÁS 3 PONTOS DOBÁSAIBÓL ÖSSZEKALAPÁLT ÉVENKÉNTI 25-50 MILLIÓJÁT de lehet baseball, ún.: amerikai foci ami balettrióuhában bukósisakban játszott idétlen szar… meg a többi időpocsékolás meg a lopott márka budweiser és coors light
    tankhajóny mennyiségben…

    szóval a csepürágást megfizetik az értékeknek meg vagy jut vagy nem…ezért nincs oktatás ki a frász akar tanulni amikor 4 elemivel lehet kosárlabda bajnok és kereshet 25 millió dollárt évente de még a rágógumit sem tuggya kultúráltan rágni és köpködik

    na jó erről ennyit mert engem is fárasztom saját magamat

  • Besancon
    2017 július 21
    6:37 du.
    még rövidebben (valainek le is írtam már régen) majd ha egy ewsztergályos és egy
    ápolónő kap Grammy -t és Oscar-t meg a többiből egyet …na akkor majd

    de addig ?????? háááááát a többit nem mondom (Figaró a Mozart Figaró házasságában Cherubino nak aki aszt hitte már nagyobb fiú, mint amekkora

  • Kedves rodeo!

    Írásodban a júli.21.-i hozzászólásomra hivatkozol amit Charlihoz intéztem, ám én ott egyetlen sort sem írtam a sportról.
    A sporttal kapcsolatosan 23.-án egy másik hsz.ben reagáltam LIanfair megjegyzésére, viszont egy szót sem ejtettem arról, hogy számomra a sport siker ne lenne siker! Személyesen a sporthoz való viszonyulásom messze nem azt jelenti, hogy ne ismerném el bármely sport/sportoló erőfeszítéseit vagy az elért eredményeit!:-)))
    Tegnap este pl néztem és szurkoltam H.Katinkának, ma de. pedig láttam Kenderesi Tamást, és Cseh Lacit akik rendesen hozták a formájukat, sőt ha módomban lesz a döntőt is megnézem! Ettől függetlenül állapítottam meg, hogy nem kísérem figyelemmel a sport eseményeket úgy általában és nem is igen értek hozzá – pl még egyetlen futball meccset nem néztem végig, mert nekem tök mindegy, hogy ki mért és mennyit lohol egy labda után – pár perc figyelem után úgyis elkalandozok, és fogalmam sincs mi történik a pályán, így meg nincs értelme! Pedig abban aztán van pénz, több is mint kéne!
    Szóval „..nem értek a focihoz..”- van ilyen :-))))

  • Besancon
    2017 július 25
    9:00 de.
    kedves Bezançõn, teljesen félreértetted, nem a sportról szól a bömböményem, hanem emberi értékek kificamításáról, mely szerint egy sport siker nagyobb társadalmi értékű, mint egy alkotó kétkezi melósé és egy csepűrágó színésznek nevezett akárki hatalmas díjakat kap és gázsit mert eljáttsza a rongybaba halálát egy hólivudi termékben és a világ leég, emberek milliói halnak meg mert erre költ a „néző”

    remélem ez világosabb???

    majd ha lesz Aranytengely díj alapítva kíváló esztergályosoknakés Gyémántszikra Nagydíj a hegesztőknek és Szent Krumpli Nagydíj a mezőgazdasági dolgozónak aki napi 14 órát dolgozik, mert a természetet nem lehet kikapcsolni hogy megvárja, amíg kialussza magát

  • Rodeo36!

    Rendben, a vélhető félreértést az okozhatta, hogy írásod az én utolsó írásom után következett – melyben LIanfairrel a sportról „értekeztem” – és arra gondoltam, most aztán jól megfeddsz mint egy Cilikét, hogy ilyen félresikerültem „sportilag”! Amit írsz az „egyébfoglalkozásúak” erőfeszítéséről abban teljesen igazad van – aki napi 12-16 órát dolgozva az egészségét, testi épségét kockáztatja, annak nem jár semmiféle extra díj, még akkor sem, ha pontosan tudjuk nélkülük, az ő mindennapi keserves munkájuk nélkül sehol sem lennénk! Nekik nem jár életműdíj havi 650 e.-ft. külön rendszeres juttatással élete végéig!

  • Aki a cikket irta es nehany hizzaszolo
    es TE MNNYIT LOPNAL?