Mit csinál Orbán Miniszterelnök Úr?

2017 július 26 2:06 du.52 hozzászólás

Orbán: „ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”… 2006

Mit is mond ÖN? Küzd Brüsszel ellen. A brüsszeli bürokraták ellen!

Mi Brüsszel? Egy főváros.

Belgium, valamint Flandria fővárosa, az EU és a NATO székhelye. Nos, az Ön szerinti brüsszeli bürokraták választott vezetők Európa országaiból és kinevezett vezetők is, velük harcol? Nevezze meg az EU-t, ha erre gondol, ezt tegye!
Mondja ki Orbán úr, hogy az Európai UNIO ellen harcol, ámbár nem a diplomácia eszközeivel mondja és teszi.

Egyértelmű, hogy megválasztott testület felé kellene, szavaival élve: nem „háborús”, értelmetlen plakátharccal üzengetni és háborogni. Tetteivel azonosuljon egyenesen a beszédben is!

A diplomáciában sok lehetősége van, de tetteivel Magyarország ellen cselekszik. Akarja az EU-t vagy sem? Érezze magát otthon Európában a nemzetek önálló szövetségében, erről beszéljen kulturáltan, államfőhöz méltón keressen kapcsolatokat! Az EU modernizálása előttünk áll Önnel, vagy Ön nélkül!

Nemzeti Konzultációs levelében nem találtam 4 olyan válaszadási lehetőséget, amely az egyéb kategóriát is lehetővé tesz, nem hagyott lehetőséget a lehetséges „diplomatikus, javító szándékú” hazafias, nemzeti konzultációs válasznak sem.

2011-ben Ön újból kifejtette: ma is azt mondja a külföldi diplomatáknak, ne ítéljenek abból, amit “szavai értelmezése révén tulajdonítanak a kijelentéseinek”, ezzel ne törődjenek, “egyetlen dologgal törődjenek – és ezt mondtam akkor is – (…), hogy a tettek beszélnek”.

Ön „Brüsszeltől” nagyon messze van, félrebeszél, tettei zavart keltenek!

Befejezésül szívesen látnék Önről több olyan képet akár az interneten is, amikor színházban volt csak a családjával, nem protokollárisan kormánytagokkal, és nem a focipályán a jól ismert szotyizásokkal.

Hajrá magyarok! Építsük Európát!

T. I.

nyugdijas, állami díjas történelemtanár, gyógypedagódus 

szotyi0

52 hozzászólás

  • Lélfai Szilárd

    Gondolom nem véletlenül nem tudni ki a szerző, kitől és miért kapta az Állami Díjat. Egy biztos, amikor megalakul az Európai Emirátus nehéz lesz Európát újra felépíteni. London már a legnagyobb iszlám város Isztambul után, a következő Párizs lesz, vagy Brüsszel?
    Milyen meggyőző az EU migráns politikája, alig több mint két év elég volt ahhoz, hogy hozzanak egy határozatot, megtiltják a migránsok szállítására használt csónakok exportját! Az embercsempészek egyből a kardjukba dőltek!

  • Christopher Adam

    Maradjunk a tényeknél: a londoni lakosság 12 százaléka muszlim vallású, 48 százaléka keresztény, 20 százalékának pedig nincsen vallása.

  • Aczél Gábor

    Valóban nem véletlenül nem közli a nevét a szerző. Mert attól fél, hogy a nyugdíját kiegészítő mellékkeresetét esetleg elvesztené. Ezt tőle tudom.

  • Kiss Kálmán

    Kedves Kolléga!

    Igen nagy örömmel olvastam gondolatait. Ha nem haragszol meg: 2010-ben szűkebb-tágabb családomban, környezetemben nem győztem hangosan kimondani a választás tétjét: szotyola vagy kultúra.

    Sajnos, választópolgáraink, majd négy évvel később kiegészített választópolgáraink – magyarschágunk hajbakapaszkodós nőlerángató hazaffyai – a szotyola mellett voksoltak.

    Ez a dilemma azóta is szorongat mindannyiunkat, csak a helyzet sokkal-sokkal komolyabb. Határon inneni-túli támogatással akarja megvalósítani disznóólkultúrájú nemzeti szotyialista nemzetvezetőnk a nemzeti focializmust.

    (Most telefonált a gyerekem; továbbképzésen vett részt (munkaköréből következően), ahol közölte velük az előadó a központi direktívát: addig nincs pénz a kórházakra, amíg a lakosság átnevelése nem történt meg.)

    Sajnos, elérkeztünk oda, hogy már nem érvényes a „Ne azt nézzék, mit mondok, azt nézzék mit teszek!” szituáció. Ez a félművelt, szakvizsga nélküli jogász már azt teszi, amit mond. Mi meg kikerülünk Európából, és mire a többség észhez tér, nem fogunk találni magunk között „egyetlen egy európait sem a fehérek között”. (Ezt a József Attila-i gondolatot mindjárt ki fogják csavarni figyelő csárlik, bendegúzok, tóthpetik; figyeld csak meg!)

    Mert Hitler is demokratikus választások eredményeként került hatalomra; „oszt” mi lett belőle?!

  • Kíváncsian várom Orbán Viktor válaszát. Vagy színházi előadáson magáról és családjáról készült szelfiket.

  • Nos nem véletlen,hogy nem közlik a szerző nevét…mert ez egy csupán acsarkodó,hiteltelen cikk,amelyben tagadják a mindenki számára valós tényeket,helyette csak égetik magukat egy ilyen „névtelen és színvonal alatti!” hazugsággal!!!

  • Aczél Gábor!
    Így már érthető…sunyi az ürge,mert ugye Orbánék(ez a szörnyű kormány…) épp most vezették be a nyugdíjas szövetkezeteket,ahol a még munkaképes és dolgozni akaró,esetleg kisnyugdíjasok kedvező feltételek mellett dolgozhatnak(!!!!)na öklendezem,nem kicsit hanem nagyon és nem vagyok egyedül!!!!

  • Kiss Kálmán

    Hibáztam.

    Nagy „sietségemben” kimaradtak a felsorolásból a bodamarcsik (2017 július 26 4:26 du).

    A fene egye meg! Deák Ferenc óta tudni illene mindnyájunknak, hová vezet a vak nacionalizmus (a butaság). Mégsem vagyunk képesek olyan vezetőket választani magunknak, akik értelmesen „politizálnak”. Nem látják ezek a hazaffyak: minél magyarabbak lettünk, annál kisebbek lettünk? Mikor látja be ez a buta, árvalányhajas, bigott massza (jelen esetben egy félművelt, skizofrén tüneteket is produkáló, elfuserált Mussolini-imitátor által vezetett, Fidesznek nevezett szekta), hogy az izolacionizmus végső soron először kulturális, majd biológiai beltenyészetet eredményez?

    Ha pedig a szerző megírta volna a nevét …; nos, „az elmúlt csaknem nyolc év” alatt éppen elég példát találhatunk arra, miféle bosszúálló rendszerben élünk idehaza. (Váradi András, Komáromi András, Szebellédi István, Welsz Tamás várják azokat, akik nem állnak be a sorba. A ki nem nevezett, kirúgott iskola-igazgatók, megfélemlített kórházigazgatók, Sándor Máriák hangja nem elég ahhoz, hogy felemeljük a fejünket.)

    Hiába új a ruha! Iszonyúan büdös naftalinszag árad belőle! Bűzlik a rendszer!

  • Kiss Kálmán
    2017 július 26
    5:29 du.
    Jó, akkor azt mondja meg Kis Kálmán, kire szavazhattak volna a magyarok? Gyurcsány Ferire?

  • sharapova2008

    Orbán Európa szotyolahéjköpködő,pocakos,ázsiai ellensége,akit aMagyarország és Európa érdekében sűrgősen el kell távolítani!

  • Rászántam pár órát, T.I. állami díjas gyógypedagógus, történelemtanár az utóbbi 27 évben nem volt.. A disszertáció stilusa egyébként Aczél Gáborra vall (meg a megboldogult Bogdán Gézára). Nagy kár ilyen szotyolás írományokkal lejáratni a KMH-ot !

  • Ráchelről nincs esetleg kép, amint az Operában művelődik, történetesen a királyi páholyban?

    Amúgy be lehetett volna adni valami kulturálisat, Orbán inkább értelmiségi, mint munkás-paraszt származású. Már ha ez olyan fontos a finnyás nyugdíjas díjazott tanároknak, hogy állandóan mások származását vagy osztályhelyzetét firtatják …

    Egyébként közismert, hogy a szotyizós, kajálós képek csak PR-termékek Orbánnál. Csak a hülye ellenzék hiszi azt, hogy lejáratják Orbánt azzal, hogy úton-útfélen leprolizzák. Ezzel inkább szánalmat és együttérzést keltenek iránta.

  • T.Szerzőnek és Kiss Kálmánnak. Minden tiszteletem mellett néhány megjegyzés.
    Az, hogy valaki kapásból idéz Platónt, vagy Marcuse-t, esetleg hibátlanul eldúdolja a Nyugat lánya bármelyik áriáját, a világon semmire sem garancia. Rendkívül művelt egyének glasszékesztyűben is képesek iszonyú gazságok elkövetésére. Ugyanakkor egy-egy művészeti-kulturális ágban jelentőset alkotókat sem védi meg az ordas eszméktől a tehetségük: gondoljunk csak Wagnerre.
    Természetesen igaz, hogy jelentősen változtat a felfogáson,ha az ember megismerkedik mások gondolataival, felismeri a szépséget egy művészeti alkotásban (ehhez is tetemes ismeretanyag kell).
    A kulturáltság azonban nemcsak a művészetek ismeretét jelenti. Az iskolázottság meg ennél is kevesebbet. A mai magyar kormányfő sokáig tanult, még külföldön is – legalábbis tanították -, mégis kulturálatlan maradt. Nem azért, mert nem feszít operabemutatókon, verniszázsokon. Én még azt sem rovom föl neki, hogy szotyizik a meccseken: a bűne az, hogy jelentős pénzeket von el a magyaroktól, hogy magánmániáját erőltesse.
    Az igazi bűn az, hogy a Boda úrasszony-féléknek nem azt mondja, hogy: nem vagy Te alábbvaló másoknál, nem kell neked másokat gyalázni ahhoz, hogy érj valamit!
    Bizony, a „művelt” értelmiségieknek nagy szerepük van abban, hogy nem foglalkoznak a könnyen emészthető, tetszetős, ám hamis, gyakran mérgezett tartalmú könyvek, szobrok, képek, zenék bemutatásával: közérthető formában.
    Mert a kulturáltság fokmérője nemcsak a „műveltség” mennyisége,hanem az embertársaink iránti empátia is. Ez hiányzik a bodafélékből,és ezt a hiányt dicséri föl mértéktelenül a mai magyar kormányzó Párt és feje.
    Még egy:Kiss Kálmán listáját mindenképpen kiegészíteném Császy Zsolt és Tátray Miklós nevével.És talán azokéval a politikusokéval is, akikről már bíróság előtt bebizonyosodott: nem követtek el korrupciót,alantas ösztönöknek estek áldozatul.

  • Hurrá emberek, az egymás lemészárolásával foglalkozó MSZP tagok szerint „Gyurcsány a Fidesz embere”.
    Akit érdekel a derűs agónia:
    https://444.hu/2017/07/27/botka-nekimegy-az-mszp-ben-megbujo-fideszeseknek
    …….
    A magunkfajták hátradőlve már csak egy kávét kérnek.

  • TALALOM irta a kovetkezoket a Csaszy es Tatrai neveikhez;

    „..akikrol mar birosag elott bebizonyosodot hogy nem kovettek el corrupciot, alantas osztonoknek estek aldozatul…”

    De ketsegtelenul volt bizonyitva, sot meg Mr.Adam is soraiban bizonyitotta,hogy az allami tulajdon jogtalan elsajatitasak a bropalkozasaval voltak elitelve a birosag altal.

    S a Gyurcsany Ferenc tu;lajdonaban levo es altala es baratai altal szereszztett es fentartott web-lap jelentese szerint, ahol meg a volt PM kepe is kozolve, ahogy tanuvallomast tesz ,hogy az az o egyeni otlete volt, amit javasolt a Csaszy es Taraiaknak.
    Szinten kozli hogy ha probalkozasaik sikereskedet volna a nemzet, ill. a magayrnep 1,294 MILLIARD Ft. vesztesseget szenvedet volna. Az am nem kis borravalo !
    Az volt am az a „..alantas osztoneiknek esetek aldozatul..” Aki NEM korrupt, annak nem letezik „alantas osztone..” bunt kovetni !

    Hasonloan, buntet elkovetesenek ptobalkozasa is buntett barhol a vilagaon. Mint TALALOM soraival elismeri.
    Hasonloan mint a SIKERTELEN gyilkossag, betores, rablas, stb.stb.
    Tehat nem csoda hogy a birosag, barmennyire gyulolne is azt, de bunisnek talalta a bunonkovetoit. Aki nem kovetet el bunt, azt a birosag felmentett. Az a letezo adat !

  • ‘Mit csinal a PM ?”

    A kozolt kepbol itelhetoen hogy napraforgomagaot maszogat.
    S nem hihetnenk ,hogy a szemtet nem kopkodne a jardara.

    S kezd nagyon elhizva lenni is. Nem csak a pocakban de meg a pofaban is.
    Mi a fizetese a mgayarnap altal ?

  • Mégis nagy politikus lehet Orbán ha ennyit foglalkoztatok vagy tok vele nem irígységből gondolom mert a tehetségét irigylitek vagy ti is privatizálni akartok vagy fizessetek nekünk mint botka lomha mondta ti elkullogtatok 56-n de mi itt maradtunk ki is uszta meg a HOLOKAUSZT A NAGYMAMÁM SWARC IRÉN AZ EGÉSZ GRUPP KANADÁBA EMIGRÁLT MI ITT MARADTUNK CHILLA MEISZEN LETAGADTA HOGY MAGYAR 1990- LETT UJRA MAGYAR ADDIG CSAK ZSIDÓ VOLT NOS A SOROS IS MEGUSZTA MA SPEKULÁNS A VAGYON NEM MUNKÁBÓL VAN NA TITEKET IS Ő FIZET GYARMATOSÍTATTOK MINDENT A MI NYAKUNKON OSZTRÁK TÖRÖK,MONGOL,TATÁR,MEG A SAJÁT KOSSUTHJAINK HOVÁ VITTE A BANKOT HÁT LÁSS CSODÁT KANADÁBA LOPTA KI NEMESEINK MINT MA AZ ELITT PÁRIZSBA DŐZSÖLT MIG A MAGYAR CSELÉDKÉNT ITT ROHAADT TI MIT IS AKARTOK TRUMP BUZIT NEM ENGED A HADSEREGBE NA EZ A SZIVÁRVÁNY DEMOKRÁCIÁTOK SAJÁT NÉPETEK MÓSZEROLJÁTOK DE 75000FT NYUGDÍJ NEM KÉNE MI ITT ROHADTUNK TI ONNAN KUKORÉKOLTOK ORBÁN NYERNI FOG USZÍTHATTOK MA UJRA MEGY AZ ÉLET JOBBAN MINT 7-ÉVE BOKROSOTOK MENJEN A SZOLNOKI PÁRTTITKÁRNŐ FIÁVAL KANADÁBA USZÍTA DE HELYES MINKET LEGJOBBAN A SAJÁT KEVERT NÉPE FENYEGET DE NINCS ORBÁN FÓBIÁM Ő IS EMBER ÁLLÍTÓLAG KEVERÉK MINT ÉN ANYÁM ZSIDÓ APÁM SZLOVÁK NEMES Ő ÜLT E NÉPÉRT 5-ÉVIG AZ ANDRÁSI ÚT 60-N TI DISSZIDÁLTATOK A CIGÁNYOKKAL AMIBŐL NEKÜNK BŐVEN AKAD NOS KÜLDÜNK NEKTEK DE A BONÁT SIMLICSKÁT,GYURCSÓTÁNYT MEG A FÜTYÖLŐS JUHÁSZT MEG A LEMPET,MOMENTET S A TÖBBI SENKIT HA ORBÁN SENKI LENNE NEM IS EMLÍTENÉTEK JÓ NEKTEK CEU MEU SUMÁK SIMLI USZÍTÁS HAGYJATOK VÉGRE BÉKÉN DE GA PUTYIN BEJÖNNE ELŐJÖNNE E PÁRT EMBEREK TAGKÖNYVE MARXISTA EGYETEMET VÉGEZTE 1985-N ÍRTÁK ELŐRE A LENINI ÚTON UGYE AZ ÁVOS APÁK KÖLYKEIRŐL A HAZUGSÁGOKRÓL NEM KELL ÍRNI MOSLÉK EMBERNEK SEM NEVEZHETŐK VAGYTOK KÁDÁR SEM VOLT MAGYAR MÁTYÁS KIRÁLY SEM, DE TI SEM, ÉN SEM VAGYOK TISZTA MAGYAR DE MI VÉDTÜK EURÓPÁT VAGY NETANJAU ,BONA BOTKA,VIZSEK KÁLMÁN DOLGA RUG EMCS, GECI GRÉCI MEG A TÖBBI SENKI DE HATÁS ELLENHATÁS NEWTON NOS EZT JÓL CSINÁLJÁTOK BIZTOS VESZTESEK LESZTEK EZÉRT TI IS HAZUDTOK CIKKEITEK RUPPÓTLANOK BESZÉLNI SEM TUDTOK ÍRNI MAGYARUL HELYESEN SEM A SAJTÓ ITT PÁRTOT JÁTSZIK NÁLATOK KAVARJANAK LEIGÁZOTT ŐS LAKÓK KIK IS VAGYTOK AJ EZ AZ IGAZI NÉPI,SZOCIALISTA ÜZEMI,LOPÁSI DEMOKRÁCIA,NÉZZETEK A TÜKÖRB KIK US VAGYTOK DE RAJTA ,,KÁR A SZAVAMÉRT TI NEM TANULTATOK SZART KEVERTEK MI EURÓPÁBAK ÁZSIAI CSORDA VAGYUNK 1989-N MAGYAR CIGÁNYNAK HÍVTAK BÉCSBE AZ ARISZTOKRATA HITLER FAJTA ILLETVE UTÓDAI DE MÉLTÓK MIN SS-BŐL LETT ÁVÓS GYEREKEK GYURCSÓTÁNY APJA IS DUNÁBA LŐTE A ZSIDÓKAT MAJD ÁVÓS FŐHADNAGY LETT TI LEPÉNZETÉTEK A CSNDŐRÖKET MAJ ÚTLEVÉLLEL OSONT KI DÉLAMERIKÁBA HÁT EZÉRT KUSSOLJATOK ,MERT TI MEG MEGPATTANTATOK 1945-N AZ ÖSSZE NYILAS PÁPAI PAPÍROKKAl ÚTLEVÉLLEL AMI HAMIS VOLT UGYE MOST NAGY A POFÁTOK ARABOK TENORÍSTÁK HOZZÁTOK MENJENEK HAJRÁ IDE NEM KELLENEK SAJÁTUNK IS VAN BŐVEN MEG MÉG TI IS GECISKEDTEK ZSIDÓNAK IS SENKIKK VAGYTOK JÉZUS FOROG A SÍRJÁBAN MERT Ő IS ZSIDÓ VOLT S KI IS FESZÍTETTE KERESZTRE NOS SAJÁT FAJA MÉLTÓ KÖVETŐI VAGYTOK NOS HERODES EGY ÚR VOLT A TOLVAJ VAGY JÉZUS NÉPSZAVAZÁS DEMOKRatikus választás rosszkor volt rossz helyen mint mi akik itt éltünk ki nyalta sztálin valagát dicső demokratikus nyugat ROOSWELT CHURCHILL ENYIT A POFÁTOKRÓL DE BÁTRAK LETTETEK DE ITT VAN KINA NA ATTÓL RESZKESSETEK MERT VELETEK KEZDI A LESZÁMOLÁST EMLÉKEZZETEK EGY 71-ÉVES HÜLYE SZLOVÁK ZSIDÓRA ÉRSEKUJVÁR 1945 SIŐNYEG BOMBÁZÁS PUSZTÍTÁS MINT IRAK S AZ EREDMÉNYÉT MI IGYUNK DEMOKRÁCIA EXPORT FIUK AZ NEM VOLT BAJ KI EZ AZ EURÓPA EGY RABLÓ CSORDA MA IS KÉRNEK A FRANCIÁK GYARMATI ADÓT NIGÉRIÁTÓL NOS CSAK SZARAKODJATOK ORBÁN FÓBIÁSOK MINT A BUTA PROLI BETELEFONÁLÓ KIK IS FENE TUDJA MERT SA HÜLYE SZVATOPLUK FEHÉR LÓÉRT ÁRPÁDNAK ADTA KI JÜTT ÁZSIÁBÓL AZ EZ A GYÜLEVÉSZ HORDA !

  • Avi Ben Giora

    Most majd lehet, hogy sokan azt fogják gondolni, olyan vagyok mint az a bizonyos köpönyegforgató akárki. Nos tisztázzunk valamit. nem vagyok sem fidesz párti se semilyen párti. Ott sem élek, tehát mi a fészkes fenének izgassam rajta magamat. DE! Pusztán magyar vagyok, és ha néha a fejemhez vágják, hogy na jó ha magyar vagy akkor miért vagy ilyen vagy olyan? Szóval. Orbán lehet, hogy egy rabló egy műveletlen suttyó, de egyben igaza van: nevezetesen abban, hogy Brüsszel vagy az EU nagyobbik fele ne akarja Magyarország szuveranításába beleszólni. Mi az, hogy kötelező betelepítés? Tessenek szives megmagyarázni nekem azt, hogy mit kell ezen szó alatt érteni? Magyarország egy szuverén állam. Tehát az államnak magának jogában áll döntenie, hogy kit fogad be , kiknek ad menedékjogot letelepedést.(szó se róla nagy hiba volt értékpapirok fejiben állampolgárságot adni) Az EU bármennyire is nemzetközi, nem szabhatja meg a tagországoknak, hogy kiket fogadjon be, és legkevésbé hogy kötelezni akarja őket? Bocsánat kedves tisztelt Eu honanyák honapák. Maguk mitől jobbak mint bármely gyarmatosító vagy elnyomó hatalom? Mert ez minden csak nem demokratikus, hogy kötelezni akarok egy független államot, hogy azokat akikre már neki nincsen szüksége azokat fogadja be. Elnézést de ha az EU egy nemzetközi szervezet, akkor nem kényszerítenie kellene bizonyos szerinte „lemaradott EU országokat”(szerintük lemaradott, mert a gazdasági mutatóink azért nem annyira rosszak)hanem egységesen fellépni és leállítani a menekült áradatot.(nekem ne akarják megmagyázni hogy erre nem volna mód. Pusztán valakiknek ez bisnisz és nem akarják leállítani) Én elismerem azt hogy manapság sok a szerencsétlen Afrikában és a Közel Keletn. DE! Miért azokra a volt keleteurópai országokra akarják rátukmálni ezeket? Gazdaságilag nem bírják, mert a saját honpolgáraiknak nem bír olyan körülményeket biztosítani hogy ne éhezzen senki, mindenkinek jusson fedél a feje főlé stb. A nyugat ha annyira akar segíteni ezeken az országokon akkor ha úgy gondolja fogadjon be annyi menekültet amennyit akar, de nem úgy hogy azokat aztán ráakarja sózni egy másik államra. Hol van akkor a nagybüdös demokrácia, ha engem mint független államot arra akarnak rávenni hogy azt tegyem amit először is nem bírok sem anyagilag sem gazdaságilag, másrészt úgy ugráljak ahogy a nyugat azt szeretné? Elnézést hol jobbak akkor az EU vezető országai, ha hasonló elvek alapján akarnak dirigálni mint annó az oroszok? Nem jogos, hogy Orbán „üzenni mer Brüsszelnek”.?

  • Kossik Péter, nem vagyok már kezdő a fórumozásban, de hogy valaki egyszuszra ennyi keserűséget összerakjon, hát ilyet még nem olvastam. Szerintem kicsit szálazd szét, aztán egyesével oszd meg a nagyérdeművel, mert így egyben alig van hatása és értelme.

  • Kérem, hogy Kossikár szájdiaréját ne vegyük figyelembe. Kérlek Chris, gondold meg: van-e helyük mentálisan sérült egyedeknek. Bendegúzt is szívesen nélkülözném, miután a bírósági ítélet is az állami vagyon megkárosításának kísérletéről szól, vagy huszadszor hajtogatja a hazugságait.
    Ügyetlen fogalmazás nem bűn. De kilométer hosszú érthetetlen zagyvaságokra úgy hiszem, nincs szükségünk.

  • Egyébként Orbán köszöni jól van és nem rángatódzik idegesen,nem beszél hülyeségeket,mint például Gyurcsány,meg a vele kb.azonos szinten lévő baloldali törpék…..
    Na le kéne nyugodni,talán feladni…mert ez a sok és felesleges harc,csata bizony sokat árt az egészségnek!

  • Elvira bácsi

    Édes Marcsi!

    Aki sokat gondolkodik, az még a végén elkoptatja az agyát! Maradj éles, mint mindig!

    Millió puszi:

    Elvira bácsi.

  • TALALOM soraira;

    A valosag nem HAZUGSAG ! Talan csupan a maga alma az, nem kepes elismerni a valo esemenyt?

    Elhinne a Gyurcsany elvtarsa web-oldalan? Olvassa!!!
    A valosag allando yagadasa nem lessz soha valosag.
    Csupan az a hazugsag. Az amit maga ismtelget.
    Csipje meg magat es ebredjen fel !
    Nem olvasta a mai legutobbi cukket ?
    A maguk balja sulyed a szavazokkal mint a ko !
    Mikor ebrednek fell ? Valotlansagokban ohajtanak elni orokke ?
    A valosagot ismetelten tagadja, de az nem lessz azzal valo. Tobb mint 27 ezer magyarnyelvu lapok adjak az esemeny leirasait es adatait. Veli hogy itten mindenki analfabeta, s nem kattintana keresve a valo adatokat.

    Az egesz eset gazemberseg volt. Miert magasztljak a gazemberseget ? Azert lettek visszautasitva a tomegek altal vilagszerte. Mikor fohjak a valot belatni ?

  • Lélfai Szilárd

    Christopher Adam
    2017 július 26
    3:23 du.

    „A The Muslim Council of Britain oldalán elérhető statisztikai adatok szerint az országban élő muszlimok száma 1,6 millió volt 2011-ben. Ebből Angliában és Wales-ben 1,54 millió, míg Skóciában 40 ezer muszlim élt. Tower Hamlets-ben a lakosság 36 százalékát tették ki, míg Newhamben 24 százalékát. A Guardian 2002-es felmérése alapján viszont a muszlim lakosság száma akkor elérte az 1,8 millió főt. Londonban azonban ezek az arányok eltolódtak, itt ugyanis a 7,2 millió lelket számláló teljes lakossághoz képest 1 millió muszlim élt.”
    2014-ben 2.960.000 muszlim élt Nagy-Britanniában
    Ezek szerint bár Nagy-Britanniában nőtt a muszlim lakosság létszáma Londonban csökkent?

  • Elvira bácsi!

    Nekem még van agyam és tökéletesen működik is,sokak bosszúságára…meg az én szerencsémre!

    Na pá!Minden jót és főleg több észt kívánok(őszintén!!!!!)

  • MAGYARORSZÁG örömmámorban! Vízipóló csapatunk a világbajnoki döntőben !!! Az Andrássy úton a heterós fiatalok (és öregebbek) ezrei ujjonganak ! Úgy látszik Viktor a szotyolán kívül másban is nagy… A külföldiek meg csak bámulják HAZÁNKAT !!! HAJRÁ!!!

  • Elvira bácsi

    Édes Marcsi!

    Tudom, hogy tisztességes keresztény asszony vagy, de a tévézéshez küldhetnék esetleg egy finom kis vibrátort? Hidd el, úgy még szebb és még kellemesebb az Echo TV, a TV2 meg az M1.

    Forrón ölel:

    Elvira bácsi.

  • Elvira bácsi!

    Ritka bunkó vagy…nincs szükségem vibrátorra,de neked talán egy normális nőre,vagy szerezz magadnak örömet…egyéb módon!

    István Nagy!

    Igazad van ,mind a magyarok(sportolók!!)mind Orbán nagyobbak és hitelesebbek az itteni lecsúszott ballibsikkel szemben,de ez legyen az ő bosszúságuk!!!

  • Lélfai Szilárd

    Avi Ben Giora
    2017 július 27
    1:48 du.

    Igazad van, de ez még nem minden! A svédek egyenesen az általuk kitoloncolandókat akarja a nyakunkba varrni.
    Az EU eddig kb. 20.000 migránst osztott el a tervezett 160.000-ből, de nem ezeken szenved, hanem az általunk visszautasított 2-3.000 gazdasági menekültön!

  • Elvira bácsi!

    Majd elfelejtettem: való igaz,hogy tisztességes keresztény asszony vagyok, de jó a kapcsolatom több zsidó barátommal,minden vallást tisztelek,csak a feleslegesen gyűlölködő,igazságtalan és jellemtelen embereket vetem és ítélem el,amivel nem vagyok egyedül!
    Na gondolkozz el ezen,de nem szükséges válaszolnod!!!

  • Már ne haragudjon István Nagy: mi köze van a kormányfőnek a vízipólósok teljesítményéhez? Pont annyi,mint Rákosinak anno az Aranycsapathoz.

  • Avi Ben Giora. Kérem, ha fogalma sincs az EU felépítéséről, intézményeiről, elveiről – ne beszéljen …csacsiságokat.

  • Margit, lemegyek és megkérdem…. Ha lesz időm, holnap megírom.

  • István Nagy. Önnek hová kell lemennie,hogy megkérdezze a saját véleményét?

  • Avi Ben Giora

    Kedves Találom!
    Sajnos kissé több fogalmam lehet mint magácskának. Mint fentebb írtam senkit ne akarok a kebelemre ölelni sem Orbánt sem másokat, de amikor olyan kijelentése van, hogy amig ő a miniszterelnök addig nem fog bárkinek letelepedést adni az mindenképpen dicséretes. csak egy apró adalék még. Az Európai Unió évente cirka 160 millió eurót ad a nemlétező (csupán csak papíron) palesztin államnak. Monegri asszonnyal az élen bőszen hírdetik az igazukat. Kérdezem(nem azért mert izraeli vagyok) ugyan mi a fenének támogat anyagilag is az Eu egy olyan köztudottan terrorista szervezetet akiknek semmi más céljuk nincsen, csak kiírtani a nem muszlimokat szerte a világon. Nem elég, hogy az általuk gerjesztett menekültáradatot valahogy kezelni kell még pénzt is adunk nekik hogy tovább tudjanak fegyverkezni és Európaszerte gyilkos akciókat tervezni ártatlan emberek ellen.(és havi 2700 eurót fizetni azoknak akiknek a hozzátartózója valamilyen akcióban résztvett és hátrahagyott feleséget családot, avagy még életben van és ujabb akciokon töri a fejit) És természetesen öleljük a keblünkre a gyilkolászásban megfáradt terroristákát nehogy egy hajuk szála is görbüljön. Normális az ilyen? Azt támogatni aki a legnagyobb ellensége? Ilyen csak a mesében van illetve Európában.

  • Avi Ben Giora
    2017 július 27
    1:48 du.

    „Nem jogos, hogy Orbán “üzenni mer Brüsszelnek”.?

    Már régebben írtam, hogy van egy ember, belesz.rik a kertedbe, bedobálja a sittet, aztán meghív a pénzedből sörözni. Most ez az ember szögesdrótot húz a kerted köré, és megvéd az ún. gazdasági migránsoktól, akik letapossák a káposztát menekülés közben.

    Kösz, engem az ilyen ne védjen meg. Várható, hogy majd kéri a „védelmi pénzt”, de lehet, hogy még ünnepelni is kell érte?

  • Avi Ben Giora
    2017 július 27
    1:48 du.

    Egyébként meg itt van a témáról Ungváry Krisztián cikke. Kissé ruszofób, de abban igaza van, hogy Orbán egyik kezével ad, a másikkal elvesz.

    http://hvg.hu/itthon/20170511_Europa_megmentoje

  • Avi Ben Giora. Ön pontosan ugyanúgy beszél a palesztinokról általában, ahogyan az antiszemiták a zsidókról.

  • Avi Ben Giora

    Talűlom drága!
    Nem lehet a kettőt összehasonlitani. A kettő nem ugyan az. Szöges ellentétben van egymással. De ajánlanák magácskának valamit. Ugyan már fogadjon be a saját kiskertecskéjébe pár menekültet. Etesse itassa őket(nem állami hanem saját pénzén) aztán fél év utén amikor majd a nyakát fogják nyiszálni a sok jótetteiért akkor szivesen várom, majd a leveleit és hasonló hozzászólásait. Tisztánlátás miatt: ha Izrael állam nem adna elektromos áramot, vizet, élelmet és kórházi ellátást a szegény palesztinoknak akkor még ennél is rosszabb volna a helyzetük. Avagy kötelességük az izraelieknek ellátni a gázai arabokat mindennel? Tessék szives lenni egy kicsit ezt is látni ne csak azt, hogy az egyszeri arab inkább elmegy gyilkolászni és robbantgatni, mert a rendes munka az büdös számára. És mégvalami. Ha ők is arabok ugye akkor annó Egyiptom miért nem volt hajlandó őket is hozzácsapni az országukhoz? Elvégre valaha Egyiptomhoz tartoztak. Nem tetszik gondolni, hogy valami bibis a dologban, hogy szinte senkinek sem kellenek és a Hamasz is csak maradjon ott ahol van mert senki sem tolakodik értük.

  • Avi Ben Giora
    2017 július 28
    2:58 du.

    Az a baj, hogy Orbán válogat a menekültek között. A gazdagokat beengedi. Lehet, hogy a szegény teszi a torkodra a kést konkrétan. De más meg szabadon mozog, keresi a pénzt, aztán ki tudja mire fordítja a hazájában?

  • Tisztelt Avi! Nagyobb tétben fogadtam volna 2:58-kor felhozott érveire. Pont ugyanazok, mint amikor a magyar cigányságot próbálom védeni:Másképp beszélnél, ha mellettük laknál! (A nyóckerben nőttem, föl, sok cigánnyal együtt, és ma sem káderdűlőn lakom:háromszor raboltak ki. És,bizony, az egyik közeli cigánycsalád.)
    Természetesen tudom, hogy nem ugyanaz évi 100-120 gyilkosság, aminek a 80-90%-át itt is cigányok követik el, mint folyamatosan az erőszak fenyegetésében élni Izraelben, vagy másutt a Közel-Keleten. A logika azonban ugyanaz: „ezekkel” nem lehet semmit kezdeni – táborba velük! A Jobbik programjában konkrétan – bár fedett fogalmazásban már megjelent ez a szándék.
    Nem vagyok altruista – a jótékonyságot nyálas, sunyi önfelmentésnek tartom. Tényleg nem tudom, mi lehetne a megoldás.

  • György Molnár

    Ez meg a színház……A Nemzet Bunkója…..

  • Avi Ben Giora

    Kedves Találom!
    A cigányokat és ezeket az „arab felszabadító” harcosokat ne vegyed egy kalap alá. A cigány, ha megvan a saját kajibája, és munkája is, amiből úgy ahogy eltudja látni a csládját, soha sem fog bántani, vagy kirabolni. Én nem csak éltem arabok mellett(na nem úgy, hogy két város állt közöttünk)hanem tényleg a szomszédom volt. Sőt! Még annyira jóban voltunk, hogy ő meghívott engem és én vissza. Magasról letojtuk a mások véleményeit. (igaz ez Nazarethben, volt ahol annó volt egy alsó Nazareth a régi piaccal és ott él az arab lakosság zöme, és van egy felső Nazareth, ahol vegyesen lakik arab és zsidó. Akárcsak Akkon vagy Tel Aviv Jaffón, illetve Haifán.) Egyszer arról beszélgettünk, ugyan mit csinálna ha lenne egy önálló „Palesztin állam”? Átköltözne? Erre azt mondta: miért költöznék át? Nekem az őseim itt éltek itt dolgoztak és itt építkeztek. Én nem megyek el egy olyan helyre, ahol az a legjobb megélhetési forrás,(egyben az egyedüli is) hogy vagy köveket hajigálok a zsidókra, vagy kirabolom őket, és eleve nem csinálok semmit csak olyant ami törvénybe ütközik. Nektek zsidóknak van eszetek, mert tudjátok ha munkát adtok nekünk, akkor azt mi elvégezzük, és nem jut eszünkbe rabolni kifosztani titeket. Ha nem hagysz időt felesleges hülyeségeken gondolkozni, adsz sanszot arra, hogy ugyan úgy szép háza kocsija és normális élete legyen, eszibe nem fog jutni, hogy felrúgja a jólétét, mert a szomszédja azt mnondta neki. Adj az arabnak megélhetést, ne akarj belőle rabszolgát csinálni, tekints rá úgy mint egyenrangú félre és soha semmi problémád nem lesz vele. És ez így igaz. Maga Ben Gurion is ugyan ezt mondta. Ha a „pítán” paradicsomon és sajton kívűl még mást is adsz nekik, normális megélhetést, nem fog neked menni egy arab sem. Maga az arab fog nekimenni a másik arabnak hogy ne csináljon patáliát mert ezzel veszélyezteti az ő megélhetését és békéjét. Nazareth erre a legjobb példa. Itt van a kommunista pártjuk. és szép számmal van köztük olyan Kneszet képviselő mint Achmed Tibi vagy Zuávi asszony. Van támogatottságuk, de arra nem tudják rávenni a honi arabokat, hogy ugyan azt tegyék mint a gázai arabok. Majd ha megbolondultak volna. Csak meg kell nézni milyen házuk, milyen autójuk van és hogy hogyan járatja a gyerekeit. Ezzel pusztán azt akarom megmagyarázni, hogy a benti arabok és a területi arabok közt mindenben ég és föld különbbség van. Azért véstem ezt ide, hogy a cigányok sem azért olyanok mert ahogy sok ősmagyar mondja a cigánynak a vériben van a törvénytelenség elkövetése. Nem mindegyikre igaz. Általánosítani nagy marhaság. Nem mindegyik lesz betőrő vagy bünöző. Itt is ugyan az van mint kint. Ha adsz neki megélhetést és hogy ne érezze magát kirekesztetnek nem fog ellened tenni. Sokukat a kényszer veszi rá arra, hogy lopjon. Hogy mi lenne a megoldás ott az Olajfák hegyén? Nehéz kérdés. Bennünk zsidókban megvan és mindig is meglesz a hajlandóság az egymásmellett élésre. Pusztán egy nagy baj van, hogy kettőn áll a vásár. Ezt egyoldaluan nem lehet megvalósítani. És persze mind a két oldalon bőven van sok fanatikus őrült akik hisznek az erőszak politikában, illetve képtelenek a másik felet egyenrangú félnek tekinteni.

  • Avi Ben Giora
    2017 július 29
    9:25 de.

    Bocsánat, kedves Avi Ben Giora!
    Ha ezt a fenti hozzászólást komolyan gondolja, akkor most én hová tegyem az előző hozzászólásából ezt a mondatát, hogyaszongya

    „…az egyszeri arab inkább elmegy gyilkolászni és robbantgatni, mert a rendes munka az büdös számára…”

    ??????????

  • Kedves Avi! Minden szavával egyet tudok érteni. (9:25) Csakhogy van itt egy mentalitásbeli, kulturális- nem tudom milyen – különbség.Én tényleg együtt éltem,tanultam dolgoztam mo-i cigányokkal. Igen, amikor mindnek jutott munka, előrelépési lehetőség, kevesebb volt a bűncselekmény.
    Van egy magyar kifejezés, amit el kell felejteni, mert nem korrekt: cigánykodás.Azt jelenti, hogy miközben valaki háládatosan lesi a szavaidat, kilopja a szemedet is. Sose felejtem el: a suliban az egyik gyerek ellopta a másik tollát. (Hatvanas évek eleje.) Akkoriban mi nem is tartottuk számon, ki a cigány, ki nem. Csak arról tudtuk, akinek az apja zenész volt,így sokkal „gazdagabb” volt nálunk:nem is hallottunk színes radarról, amikor neki már illatos is volt, dobozos kólát hozott az uzsonnához stb. Egy ilyen zenészgyerek volt a tolvaj – megtetszett neki a másik csehszlovák versatilja. Tagadott váltig, de ott volt a tolltartójában a névvel jelölt irón: még csak el sem dugta. Amikor a tanárnő megfeddte, alázatosan bűnbánatot gyakorolt. A szünetben meg nagy mellénnyel hajtogatta: biztos azért pikkelnek rá, mert cigány. Én már akkor is ilyen „aktívka” voltam, megkérdeztem: Miért loptad el azt a vacakot,apád bármikor meg tudja venni Neked? És mire az a látványos bűnbánat, ha igazságtalannak érzed? Valami olyasmit válaszolt, amit nem is értettem: hogy az apja csak három hét múlva jön haza, neki meg most tetszett az a töltőceruza. És igenis,azért őt bántják, mert ő cigány. Különben is az apja meg tudná venni az egész iskolát, tanárnőstül, ha akarná. Érti ezt? Mert én nehezen.
    Az a család, amelyik engem – és sok környékbelit kirabolt, nem szegény. Bérlopásból élnek: vagyis van a klán feje, aki megmondja, hogy kinél kell betörni.Az egész zsákmányt le kell adni neki, ő abból oszt vissza „jótékonyan”.
    Ez a mentalitás a nyolcvanas évekre kezdett eltűnni, felszívódni: a cigányoknál is érték lett a tanulás, sok-sok család építkezett,lépett egyet-egyet a társadalomban. A legtöbben ma már letagadják, hogy a cigánysághoz tartoznának.
    Aki ma cigánynak vallja magát – kevés kivétellel – olyan vezetőket választ, mint a 1,5 milliárddal sáros Farkas, de kisebb közösségekben is ez a helyzet. Divatba jött a „cigánykodás” – mondhatnám, mai urai „elcigánykodják” az országot. Nem tartom erre jó megoldásnak a Jobbik terveit.

  • Ez a fotó

    alighanem 2006-os hatalmas választási vereséget követő egyik Fradi-meccsen kélszült, amikor a VEZÉR beült a B-közép padsoraiba az ő vezéreikkel tárgyalni, illetve megszervezni a soron következő őszi zavargásokat…

    .

  • Kedves Alma és Talalom!
    Eddigi hozzászólásaikból azt veszem ki, hogy Önök is a „lét határozza meg a tudatot” alapján állnak és ítélnek, hozzátéve, hogy azért időnként maguk is meg-meg inognak ebbéli hitükben.

    Sajnos a vallás – helyesebben a hit – hamis tudatot diktál(!) a felekezetek egyes tagjainak és eltéríti őket a fenti törvénytől amellett, sőt ezzel együtt, kultúrális és etikai gyökerei tagadhatatlanok márcsak azért is, mert át-meg átszövik a társadalom minden egyes szögletét és bizonyos földrajzi elhelyezkedésben afféle micéliumként már hatalmi köntösben tetszelegnek a többi, kisebbségbe szorult vallás kárára…

    Ami pedig a kultúrális elmaradottságba szorított kisebbségeket illeti, mint a cigányokat is, őket szemben a többséggel szándékos szegregáltságukban még a vallásukban erkölcsileg determinált kötelékeiktől megfosztott pária népcsoportként nem kötötték azok a vallási hagyományok, amelyek még más üldözött népcsoportokat – még a hallgatólag épphogy elfogadott, mint időnként a zsidókat is – mégiscsak kötötték és az alkalmazkodás irányába tereték évezredes bibliai kötelmeik, míg a cigányság ezzel az „előnnyel” nem rendelkezett, s csak úgy alakult ahogyan a mindekor adott helyi többség ide-oda rugdosta őket.

    Kétségtelen, hogy az ún. szocializmus a vallásosság erőltetése nélkül is sokat javított a cigányság addig egyértelműen szegregált sorsán, de sajnos a rendszerváltás ezt a tudatos javító akaratot jelentős mértékben visszadobta úgy lehetőségeikben, munkavállalás stb., az ellenük is szított gyűlöletben mint a mindennapi megaláztatásaikat illetően…

    .

    Analógia: az afroamerikai „kisebbség” kálváriája a „demokrácia” útvesztőiben.

    Üdv 🙂

  • Orsós Elemér

    Avi Ben Giora
    2017 július 27
    1:48 du.

    Ez nagyon szép volt!

  • talalom
    2017 július 30
    4:21 de.

    Roma egyetemi tanárunk mondta, hogy régebben bizony volt cigánytörvény, ami szerint a gádzsótól lopni nem bűn.

  • cukihara
    2017 augusztus 2
    2:05 du.

    A cigányoknak volt munka, de az iskolákban szinte teljesen elkülönítették őket a Kádár-rendszerben. Ahogy talalom írja, minden osztályban legfeljebb egy-két roma gyerek volt. A többieknek ott volt a kisegítő iskola vagy a telepi iskola.

    Középiskolákba nem jutottak be tömegesen. Manapság viszont szinte uralják a szakmunkásképzőket, a szegény tanárok meg nyugtatón élnek, mert senki nem készítette föl őket a helyzetre.

  • Cukihara 2:05-höz

    Természetesen mindez azt is jelenti, hogy ez az önkéntelen, belülről ható vallási kötelezettség, mint történelmi szükségszerűség(!) az egyén számára nemcsak elkerülhetetlen sors következményként hat, de ugyanakkor egyfajta önvédelmi fegyvernek tűnő, sajátos védekezési mechanizmus látszatát is kelti. Azt az illúziót nyújtja neki, hogy ő nem a pap, vagy a rátestált felekezte, hanem Isten kezében, mégis önállóan cselekszik… Az ilyen komplex, szabályokba foglalt magatartási skatulya mégis megnyugtatja és irányítja cselekedeteit, melyről joggal feltételezi, vagyis érzi úgy, hogy neki erre szüksége van…

    A cigány népcsoport bármerre „jártában-keltében” kirekesztetett ebből az isteni adományból, vagy inkább a történelmileg különféle vallások által szabályok közé szorított többi nép szorította ki, illetve tette őket páriává, amelynek a levét ma is isszák, és isszuk mi is…

    .

  • Bocsi, de a cigányoknak is vallásuk.
    Én itt az indiánokat tanulmányozom, szerintem sok hasonlóság van a cigányokkal..