Európa – vagy?

2017 szeptember 18 9:21 de.122 hozzászólás

Úgy gondolom, a bevándorlás jelenlegi problémáját ketté kell választani – ebben a mai magyar kormány ellenérdekelt, mert egyetlen esélye a hatalomra, ha sikerül külföldi – és már belföldinek is mondott – veszélyekkel úgy megfenyegetnie a magyar szavazókat, hogy rémülten bújjanak a „védelmébe”.

Van egyszer egy globális probléma, ami az infokommunikációs fejlődés következménye. Nagyon leegyszerűsítve: ötven évvel ezelőtt Afrikában, Indiában (Ázsia e szempontból más) a sokaság nem is tudott arról, hogy létezik a Földnek olyan része, ahol nincs éhínség, a gyermekek nagy többsége megéri a felnőttkort, az idősek megélését a közösség biztosítja, nem kell a gyakran sovány zsákmány, termés egy részét rájuk „pazarolni”. Ma meg az indiai serpa, meg a kenyai maszáj is okostelefonon várja a turistacsoportok megrendelését. Azon az okos eszközön meg nemcsak a neki szánt információkat találhatja meg.

Főleg emiatt vált tarthatatlanná, hogy a Föld erőforrásainak döntő részét – a különböző mérések szerint 70-85 százalékát – a népesség 30-15 százaléka használja föl. (Más típusú ellentét, hogy az ún. fehér civilizáción belül hasonló a javak eloszlásának aránya a társadalom felső 10 és a többi 90 százaléka között. Ez azonban nem globális probléma – a „civilizált” társadalmaknak maguknak kell ezzel megküzdeniük.) Ezt az élessé vált ellentétet csak globális méretekben lehet megoldani – ehhez még az egységes Európai Unió ereje sem lenne elég. Sajnos a megoldás esélye jelenleg távolodni látszik, ahogy az USA elnöke felcsatlakozott Putyin mögé a maga „velikájá Roszija” (hatalmas Oroszország) koncepciójával, az „America first”-tel.

A probléma másik fele jobbára csak az Európai Uniót érinti, mivel országai könnyebben elérhetők a Földközi-tengeren át – sőt, most már a török földön keresztül kelet felől is –, mint az amerikai partok. Ez sürgős intézkedést követel az EU-tól, mivel tengerparti országaira – elsősorban Görögországra és Olaszországra – aránytalanul nagy teher hárul az érkezők ellátásában, de főképp a tömeg ellenőrzésében. Ez a probléma másik – mondhatni napi aktualitású vetülete.

Ezért aztán az ún. kvótaügy fontossága nem is abban rejlik, hogy a tagországoknak egy ideig etetniük kellene a menekülők egy kicsiny részét – Magyarországnak pl. egyezer háromszáz embert! -, hanem abban, hogy ellenőrizni kellene: valójában honnan jön, kicsoda és milyen szándékkal, hiszen az olasz és a görög hatóságok képtelenek megbirkózni a naponta érkező százakkal. Legyünk tisztában azzal: annak idején a kétszázezer magyar menekült között is volt a zűrzavarban kiszabadult köztörvényes, nem egészen „jószándékú” ember. Most pedig –egyes felmérések szerint – minimum 6 millió afrikai, közel-keleti indult (vagy akar indulni) Európa felé! És bizony, sokan lehetnek köztük, akik nem egyszerűen az élhető, vagy gazdagabb élet reményében kelnek útra. Az „egy igaz hitet” akarják elfogadtatni, akár erőszak árán is, hiszen mindenki, aki nem követi vakon istenük dicsőségén alapuló törvényeiket, ellenség! Vagyis: az EU azt akarja elérni, hogy az érkezők befogadásáról vagy kiutasításáról ALAPOS ELLENŐRZÉS után dönthessen a közösség.

Ha Magyarország – illetve jelenlegi kormánya – a probléma közös megoldása elől való elzárkózásban látja a megoldást, akkor szembe kell néznie azzal: a nemzetközi közösség is magára hagyja a nemzetet, csökött kormányfőjével együtt.

Az azért érdekes, hogy a magyar kormány, amely szavakban annyira félti a „nemzetikeresztény” kultúrát, éppen azzal az Iránnal szerződik atomprogramra, amely a legkeményebb iszlám törvényei (a sarija) alapján rendezte be államát. Amely állam – éppen harcias iszlámista politikája miatt nemzetközi embargo alatt áll, főképp a nukleáris fejlesztések területén. Vagy: muzulmán gyilkost szabadon enged, aki korábban bevallottan a kereszténysége miatt gyilkolta meg örmény katonatársát. Az utóbbi ügyben mostanában került szóba 7 millió dollár rejtélyes végállomása. Joggal élünk a gyanúperrel, hogy az iráni üzlet körül szorgoskodó kormánypotentátok azt a nyolcvanas években sokaknak – pl. Széles Gábornak –jelentős vagyont hozó „üzleti tervet” másolják, ami akkor a keleti blokkot sújtó számítástechnikai embargó kijátszásán alapult. Széles „gazdasági zseni” hírén sokat rontott, hogy a kezébe került Ikarus és Videoton szinte nyom nélkül ment tönkre. Az általa beígért, a gravitáció (vagy mi) alapján működő energiacelláról sem tudni sokat, pedig már 7 éve volt az állítólag kész terv kivitelezésére.

Nyugodt, magabízó és büszke társadalom képes megbirkózni lakossága kevesebb, mint 7600-ad részét kitevő más kultúrájúval, főként, ha olyannyira meg van győződve saját hitei felsőbbrendűségében. Sőt, ennél sokkal többel is.

Despoták azonban semmitől sem félnek jobban, mint egy nyugodt, magabízó társadalomtól. Nekik megfélemlített, tájékozatlan páriák kellenek – ezért is szól az összes közrabszolgálati tévé kanálisán pl. a híradók majd kétharmada a migráns-ügyről, egybe keverve valóban terroristák által elkövetett akciókat magányos ámokfutók meg egyéb pszichopaták bűntetteivel. Nincs kétségem: még erősödik is a hazai ellenzék megbélyegzése, a nem kormányzati civilszervezetek – önképzőkörök, segítők és hímzőszakkörök – ellenséggé nyilvánítása. Érthető a törekvés: 2020 után jelentősen csökkennek az EU-ból áramló pénzek, és nagy az esélye annak, hogy a magyar választók kegyetlen valóságra ébrednek: kiszolgáltatták magukat csodálatos gázszerelők, meg egyéb úrhatnám hűbéresek világának.

Rátesi Margit

122 hozzászólás

  • Több pontban szeretnék itt válaszolni.
    Iránt. Obama amerikai elnök is „kesztyüs kézzel” kezelte és bizonyos mértékig szövetkeztt azzal.

    A másik pont, hogy képtelenség az „ellenőrzésben” bízni. Csak Angliát kell ma megnézni. A többszörös , különböző terrortámadások, többnyie már befogaadott „menekülteknek” köszönhető, mint pl. a legutobbi is.
    Még az is érthető volt, hogy Angliának kutyakötelessége volt befogadni a menekülteket, mert többnyire az általa gyarmatositott országok fiairól volt szó.

  • Be kéne ülni egy”tisztaszobába” ahol az agytekervények is kitisztulnának és nem születne ennyi valótlanság , mint ami e cikkben van.

  • Kedves Margit, Iránnal kapcsolatban el tetszett tévedni. Olyan „kifogástalan” balos demokráciák mint Olaszország 18 milliárd dollár, Franciaország 25 milliárd dollár értékben kötöttek üzletet a „terrorista” Iránnal. A mi bizniszecskénk a nagyok mellett csak csepp a tengerben.
    ……
    A görög és olasz határvédelem egy perc alatt civileknek áthatolhatatlan vonalat húzna akár a tengereken, akár szárazföldön, ha meg lenne ehhez a politikai akarat.

  • Rétes Margit!

    Tisztelettel adózom intelektuális irási stilusodnak, és szeretnék adózni ennek a cikknek a kapcsán a nyugodt és tárgyilagos téma felvetésednek.

    Van abban valami bizar hogy én mint egyike annak a sokszázezer magyar kivándorlónak akik befogadtatást nyertek más ország(ok)ban mégiscsak találok valamit ami felborzolja a szőrt a hátamon.

    Eddig még szinte kivétel nélkül mindenki aki a „menekültek” befogadása mellett korteskedett párhozamot vont a mostani invázió és a mi emigrációnk között. Sajnálom, hogy az elfogultság elvakultságot eredményez, de ez mindkét oldalon megtalálható.

    Saját példámmal szeretném illusztrálni a cikked alapvetően hibás de kétségtelenül jóindulatú vonalvezetését. Kezdeném azzal, hogy amikor én elhagytam Magyarországot az uralkodó vezetés hazaáruló volt, mely Magyarország népét és erőforrásait alárendelte egy idegen ország érdekeinek. Ez sajnos történelmünkön végigvonuló irányzat, semmi új nem volt benne.

    Amit cselekedtem:
    1. Igaz, hogy illegálisan léptem be Svájc területére, mert az útlevelemben nem volt érvényes viza de nem rohantam le a határőröket, hanem az ország többi szabályait betartva kultúráltan jutottam el a rendőri szervezet irodájába.
    2. Amikor megérkeztem önként jelentkeztem a hatóságoknál és rendelkezésükre bocsátottam a kilétem megállapításához elengedhetetlen dokumentumokat.
    3. Miután a kihallgatásoknak vége volt és az ideiglenes tartózkodási helyről átirányítottak a menekülteket ellenörző intézménybe vita és ellenállás nélkül követtem az utasításokat.
    4. Annak ellenére, hogy semmi kedvem nem volt „lágerben” várni a kérelmem elbírálására, négy hónapot lehúztam Altstattenben, mely idő alatt ideiglenes munkavégzéssel járultam hozzá a saját és NÉGY TAGÚ családom költségeinek fedezéséhez. Feleségem a lágeren belüli munkákban vett részt mig gyermekeink a nyelv elsajátításán szorgoskodtak.
    5. A lágerben tartózkodás alatt aktívan kerestem a jövőbeli munkahelyemet és mire megkaptam a menedékjogot már volt potenciális munkahelyi ajánlatom. Két héttel a „kiszabadulásunk” után már dolgoztam és a családomat állami támogatás nélkül eltartottam.

    Amit nem tettem:
    1. Nem tüntettem el az azonosításhoz szükséges iratokat.
    2. Nem követeltem semmit hanem alázattal elfogadtam amit a svájci állam ajánlott ami nem volt sok, mindössze napi 8 frank költőpénz.

    Ami nem volt szándékomban:
    1. Megváltoztatni a befogadó ország kultúrális életét, nyelvét, jogi rendszerét és vallási alapjait.

    Soroljam még a külömbségeket vagy ennyiből világos miért nem értek egyet azzal a mondattoddal, hogy: „Nyugodt, magabízó és büszke társadalom képes megbirkózni lakossága kevesebb, mint 7600-ad részét kitevő más kultúrájúval, főként, ha olyannyira meg van győződve saját hitei felsőbbrendűségében. Sőt, ennél sokkal többel is”

    Tény hogy nem csak Magyarország de Európa sem képes erre. Nézd meg a hagyományosan befogadó (gyarmatosító) nagyhatalmakat mennyire nem voltak képesek integrálni a területükre érkezett muszlim bevándorlókat. Több generációs önkéntes elkülönülés következtében „gettókban” él a többségük és saját kultúrájuk néhol saját jogi rendszerük szerint állam az államban alapon elutasítják az integrálódást. És ez még csak a kisebb része a problémának. Ami ennél sokkal súlyosabb az, hogy akár erőszak alkalmazásával is, de túlszaporodásukkal mindenképpen rá akarják, és sajnos rá is fogják eröltetni a befogadóikra az akaratukat. Ez pedig nemcsak anyagi jellegű terhet jelent az „őslakóknak” hanem erkölcsi, kultúrális, biztonsági hanyatlást is és végsősoron az egyéni szabadság elvesztésébe fog torkollani.

    Kívánom, hogy ne legyen igazam.

  • Tóth Péter!

    Soroljon fel néhányat, amit valótlanságnak ítél! Figyeljen arra, hogy mi az amivel nem ért egyet, és mi az ami ténylegesen valótlanság – a kettőt nem jó összekeverni!

  • Kedves Margit, nem ide tartozna, de sok egészségügyet ekéző beírása után megkérném vessen egy pillantást erre a hírre:
    https://444.hu/2017/09/17/ket-kezdo-orvos-felugyelt-436-betegre-egy-brit-korhazban
    ……..
    Remélem a továbbiakban ennek függvényében bírálja a magyar egészségügyet.

  • Robert Morrison
    2017 szeptember 18
    11:42 de.
    Egyetértek a fenti beírással. NEM lehet ősszehasonlitani a magyar menekűltek álláspontját a mai muszlim bevándorlókkal.
    Itt Kanadában, nem nagy a hangjuk, mert ez az ország mindenkit befogad, azaz, végsőfokon emigránsokból nőtt naggyá.
    Itt egy muszlim egy a sok közűl, akinek be kell olvadnia azz államtörvényekbe, mint az afrikai feketéknek, a zsidóknak és más etnik csoportoknak. A nyelvhasználat is általános: angol-francia-.
    Európa egy egészen más világ. Ott a kűlönbőző országokban, a nyelv a HELYI országé , így a vallásuk is, ami keresztény.
    Fú probléma szerintem a nyelv, de persze a kultúra is. Európában, már ávsyazadok óta az egz nejűség a domináló-. A nők a 19-2O. században egyenranguak a férfiakkal.
    Minden szempontból. Viszont, az iszlám vallásnál ez nem így van. ott a nőnek nincsen egyenlő joga ,a férfiakkal.
    Tehát, már ez sem felel meg a mai európai kultúrában!

  • Bocsi a hibákért, amit nem javítottam!
    Javítás:
    Fű:Fő
    ávsyazadok: évszázadok

  • R.Morrison. Megtisztelne,ha legalább a szerző nevét helyesen tudná elolvasni. De sok-sok pontja ellenében NEM vontam párhuzamot az ’56-os magyar disszidensekkel, hanem azt írtam: közöttük is lehettek nem egészen jószándékú emberek, hiszen köztörvényesek is kiszabadultak abban az időben.
    A másik: ha nem előre tervezetten távozik, hanem bombázások elöl menekül – esetleg úgy, hogy a házában bennégett minden papírja – akkor más a helyzet. Éppen emiatt kellene, hogy minden tagállam részt vegyen a személyek ALAPOS ELLENŐRZÉSÉBEN, mert erre 1-2 ország hatóságainak ereje kevés. Ugyancsak össze kellene hangolnia terrorcselekmények felderítését, az elkövetők üldözését is. A büntetés sem kérdés: legyen az elkövető most érkezett,vagy második generációs arab, muszlim, vagy fehér, keresztény.
    A magyar kormány aljas szándékból,belpolitikai érdekéből riogat, miközben a terrorcselekményeket valóságosan is elszenvedő városok, országok lakóit vezetőik arra hívják fel: legyenek éberek, de NE FÉLJENEK!
    Charlie: sokat ugyan nem ekéztem az eü-t, ahol foglalkoztam ezzel, mindig hozzátettem: valamennyi állam, a gazdag, fejlett államok is küzdenek a problémával. Az nekem nem vigasz, hogy a szomszédom háza összedőlt, nálam meg csak a tetőt vitte el a vihar…

  • Egy utolsó kérdés a cikkíróhoz, mi a véleménye a „demokratikus, szolidáris” német liberálisokról:
    “Az Európai Unió területén a magyar államhoz tartozó földterületeket és ingatlanokat is le lehetne foglalni és el lehetne adni” abban az esetben, ha Magyarország nem fogadja el az Európai Bíróság döntését és nem hajlandó azonnal megkezdeni a migránsok betelepítését – áll a Die Welt beszámolójában.A lap által hivatkozott szakértő kifejtette, hogy amennyiben Magyarország nem kezdi meg a betelepítést, az Európai Unió bírságokat szabhat ki. Ebben az esetben felmerül annak lehetősége, hogy a magyar kormány nem akarja kifizetni a bírságot sem – erre válaszként az Európai Unió megkezdené az EU területén lévő magyar állami tulajdon lefoglalását.”

  • charlie!
    Ez szörnyű,elképzelhetetlen és jogtalan lenne,idáig már nem merészkedhetnek…önálló,szuverén ország vagyunk,a német liberálisok szintén hazaáruló barmok,akik nem néznek szembe a sok
    ártatlan áldozat tényével a saját országukban sem!Undorítóak!

    tóth péter!

    Röviden,de velősen megírtad a véleményed,talán nem csak a fanatikus „hívek”,de a cikkíró is megfogadja,szégyellhetik
    magukat…hát még mindig van lejjebb,nem gondoltam volna egy magyarról….,de ismét tévedtem!!!!!

  • Amúgy érdekes lenne megtudni,hogy Rétesi itthonról vagy netán kintről ossza a sok bölcsességet?na nem mindegy,ha kintről nem
    csodálkozom,ha itthonról akkor kételkedem a józan ítélő képességeiben,meg egyebekben….!

  • Európát nem a minden szempontból idegen és saját bevallásuk szerint is integrálhatatlan afrikai és ázsiai -akármilyen vallásu-migránsokkal kellene megváltatni, hanem azzal a 10 millió európai munkanélkülivel akiket nem kell integrálni, nem kell európai nyelvre tanítani, nem kell a nők és leánygyermekek fogdosásáról, az utcára vizelésről és ürítésről leszoktatni, nem kell munkára szoktatni és nem mellesleg európai rokonaink! Vajon miért tartja az EU felsőbbrendű vezérkara saját rokonainkat sokkal értéktelenebbnek az ide vezényelt, élősködésre szakosodott hittérítőknél?

  • Almási Alma, változatlanul az a véleményem, hogy nem lehet ellenőrizózni ezrek számára mért bevándorlókat.!
    Arról, nem is beszélve, hogy a nyelv nehézség fennáll, minden esetben.

  • „nem kell a nők és leánygyermekek fogdosásáról, az utcára vizelésről és ürítésről leszoktatni”

    Keresztény férfitársaidról beszélsz, ugye? 😀

  • Robert Morrison!

    Csak gratulálni tudok a hozzászólásához,tárgyilagosságához,az önvallomáshoz(életrajzhoz..)…amiből egyértelműen kiderül,hogy más a valódi, igazi menekült,(aki a szabályokat betartja,aláveti magát a befogadó ország törvényeinek,alkalmazkodik) és más az illegális,randalírozó idegen „kultúrából”…..érkező csőcselék!
    Remélhetőleg felfogják a fórum illetékesei…?!bár nem biztos!

  • talalom
    2017 szeptember 18
    12:52 du.
    Hát nem tudom, hol írják, mondják az európaiak, hogy „Ne Féljetek”, mikor naponta vannak új hírek a terrortámadásokról, melyett sokszor helyi emgiránsok idéznek elő!

  • Almási Alma
    2017 szeptember 18
    2:11 du.
    Hát már elég régen élek a „keresztény férfi tátrsadalomban” de még nem emlékszem, hogy ebben részem lett volna, vagy más egykorú iemőrősőmnek.
    Utoljára , a szovjet csapatok busdapesti műkődésére emlékszem, ahol a pincében megerőszakolták a nőket.

  • Ejnye Alma!

    Ennyire értetlen vagy(szomorú…)vagy csak „játszod”?
    Orsós a semmilyen kultúrával nem rendelkező „jobb”esetben csak..fogdosó,erőszakoló,ittas,WC-t nem ismerő,randalírozó migráns csőcselékről beszélt,és igazat írt!
    Na tényleg nem érek rá tovább……ennél még a reklám is jobb,de szerencsére van más!
    Pá!jobbulást!

  • Kedves Orsós Elemér!

    Európát azzal lehet – és kell – megváltani, hogy végre elterjesszük a józan, emberséges viselkedést egymás iránt, hogy le tudjunk végre mondani a hiúskodásról és a fölösleges luxusról a rászoruló embertársaink javára.

    De ahogy most nézem, nem fogjuk megváltani magunkat… 🙁

  • Tisztelt TALALOM;

    Kenytelen vagyok NEM megeggyezni az on velemnyevel.
    Elsokben, a Sziriai katasztrofa a vilag nagyhatalmaiknak a versenygese ami okzota a hat (6) eves haborut.

    Gammel Abdel Nasser es Hafaz el Assad mivel feldekeltek az Angol katonai erok tetteiktol, osszeszovetkeztek a volt Szoviet Unival.
    A Szoviey Unio nem letezik tobbe, de Mozkva orokolte hagyomanyait.
    Mivel a Sziria lakossaga tobbszor propbalkozott fegyveresen szabadulni az Assad kegyetlen diktaturajatol, amit az Assad csalad mindeg a leg-kegyetlenebb katonai erokkel pusztitott el.

    Az u.n. „Arab Sporing” lelkedsedesre inditotta Sziria lakossait, egy pro-Assad tuntetes alkalmaval ami az Assad ellen fordult.
    Assad hadserege azota tomeg-gyilkossagok modjara, tankok, tuzerseg, legi-eroi altal pusztititta el legnagyobb varosaikat.

    Az Obama administracionak nem volt gerince anyagilag (fegyverel) segiteni a felkeloket. Saud Arabi nyujtott anyagi (penz) segitseget.
    Csupan nemi ISIS erok ellen vett akciokat.
    Az orosz legi-ero regota bombazza Sziria varosait.

    Kb. fel millio Sziriai lakos halott, 10 milliok otthontalanok es menekult taborokban sinylenek.
    Azok akik kepesek szaladnak eletuket menteni.

    A Merkel aszony elonyet veve annak invitalta a menekuloket.
    Nemet orszag mar is befogadodtt egy millio arab menekulot.

    Azt a helyzetet latva vilagszerte, aki csak latja a jelenteseket a smart-phonjan az mind serkentest kapott es probalkozott europaba menni. Tobb tucat orszagokbol megy aki csak mehet. Mind remnykedve europaba jutni.
    Eddig meg minden menekulo fizetett nem kecesebb mint 5,000 USD csmpeszeknek bizonytalan gumi csonakokon athozni oket.
    Az EU gerinctelen az ember csempaszeket uzletbol kiszoritani.

    Maga figyelemen kivul hagyta hogy Afrika a vileg leg-gazdagabb foldresze termeszeti kincsekben.
    Persze gazdasagilag eleg elmaradt, mert majd nem minden orszag egy politikai diktatura. Amig a lakossag szaporodik mint a nyulak.

    Nyugati kolcsonokkel nem sikereskedtek mert vezetosegeik gazemberek, igazi maffia rendszer.
    Lasd pl. Mogabi kincseit.Minden afrikai orszag vezetoi rablok es gyilkosok.

    A vilag problemaja, hogy a fejlett nemzetek nem kepesek egyuttesen akcioba lepni. Mind a masik elleni versenygest latja celjanak.

    De ami a magyarorszag esetet illeti, az NEM Frau Merkel ugye. Semmi joga arra Merkelnek. O hivta a menekuloket, nincsen semmi joga Merkelnek sem az EU burokrataiknak hatarozni es donteni hogy valami mas europai orszag ohajtana idegen bevandorlokat a sajat hatarozata ellen.

    Mit lat maga abban demokratikusnak ???
    Ha a magyar Parlament nem kepes donteni, akkor az csupan a magyar lakossag egyedulli joga azt meghatarozni !

    Az a demokratikus modszer. NEM ???
    Mi alapon elelnezne maga vagy barki is azt ?

    Ami a gazdsagilag fejletlen orszagokat illeti annak csupan egyetlen megoldasa letezik; DEMOKRACIA es SZABAD KOZGADASAG ami szukseges.
    Megszallo hatalmak, sem diktatorok azt nem fogjaak megtenni ! Nem tettek meg magayrorszagon sem !

    Kina belatva a gazdasagi lehetosegeket erosen ott letezik mar is a jovo lehetosegeit kihasznalni.

  • Kedves Marcsi, ne mondd, hogy téged fiatalabb korodban nem tapiztak végig tetőtől talpig azok a derék keresztény férfiak a villamoson, buszon… Ne mondd, hogy te nem láttad még a kivillanós felálló fütyit egy kapualjból, ciccegéssel egybekötve… Ha nem volt ilyen élményed, ugyancsak ronda lehettél… 😀

    Arról nem is beszélve, hogy nyilván egyszer sem mentél végig valami pesti mellékutcán, ahol minden kapualjból dől a derék húgyszag…

    Kurvául utálom ezt a hazug, álszent stílust.

  • ORSOS ELEMER soraira;

    A valasz igen egyszeru am.

    Nemet orszag europa gazdsagi es ipari nagyhatalma. termel es exportalja termekeit.

    De mind azt a termekekt valakinek vegezni kell a fizikai piszkos munkakat a gyarakban, s aleheto leg-olcsobb fizetesekert.

    Ki elnne hajlando arra ha nem a semmitlern idegen ofaerkezo, aki ismeretlen az ottani korulmenyekkel es munkaberekkel. Azok az zzsiai es afrikai most-erkezettek.

  • AMERIKA FIRST .

    Szeretik azt mint egy negative hirdeteskent ismtelgetni.

    De neman mardatak azon hogy az elnok Inagural beszedenek elso mondata volt, hogy „..elismerjuk, hogy minden nemzet kormanyanak elso kotelessege a sajat nemzetenek erdekeit venni elso celjaiknak…”

    S ugyan az kotelessege a kormany, s fokent az elnok leg-elso torvenyes es eskudt kotelessege a nemzete erdekeit szolgalni az Alkotamnya es torvenyei alapjan.

    Na , valoban mit talalna barki is elnemfogadhatonak abban ? Vagy mi abban ellenkezheto ?

    Lenne valaszuk?

  • Almási Alma
    2017 szeptember 18
    2:11 du.
    Sajnos én nem tartom viccesnek Európa szándékos etnikai, erkölcsi és gazdasági leamortizálását! 🙁

  • TALALOM cikkenek minden szavait vitathatjuk.
    De egyett kifeljtet a cikkbol.

    S az a kerdes ami lett volna leg-elso;

    Van-e magyarorszagnak szuksege Azsuai muzulman es afrikai bevondorlokra ???

    Felejtsuk el minden mast ! Vallasaikat, szokasaikat, neylveiket, stb.
    A kerdesre teljes es megnyero valsznak kell lenni !

    IGEN, vagy NEM . Vann-e az orszagnak szuksege azon idegen bevandoelokra?

    S ha valaszuk IGEN lenne. kerem valaszoljanak hogy akkor miert nem befogadni a szomszedos orszasgokban elo magyarokat inkabb?
    Minmt pl. a Karpatlajai magyarokat akik ohajtannak magyarul beleszli szabadon? Vagy Erdelybol, Szlovakiabol, stb.stb.
    Van valaszuk ?

  • Bendegúz!
    Megint jó volt a hozzászólásod!!!

    Amúgy a „józan,emberséges viselkedés” nem Európától,hanem a kétes migránsoktól van messze, kb.mint Almától a józan tárgyilagosság,amin
    már csak azért is csodálkozom,mert ugye ő is itthon él,( ha jó tudom,?)
    Na mindezt egy olyan reklám alatt,ami tényleg nem érdekel!

  • Almási Alma
    2017 szeptember 18
    3:13 du.

    „Kedves Orsós Elemér!

    Európát azzal lehet – és kell – megváltani, hogy végre elterjesszük a józan, emberséges viselkedést egymás iránt, hogy le tudjunk végre mondani a hiúskodásról és a fölösleges luxusról a rászoruló embertársaink javára.”

    Tökéletesen egyetértek, de ezt a jogos szeretetet miért nem az európai 10 millió rászoruló munkanélküli rokonunkon próbáljuk ki először és majd ha, Őket sikeresen boldoggá tettük és marad még valami felesleg, akkor jöhetnek a muszlimok a budhisták és talán még a mormonok is!

  • Alma!

    Képzeld nem tapiztak a villamoson,nem erőszakoskodtak,sem zsidók,pláne keresztények,…pedig nagyon csinos lány voltam(mások véleménye alapján írom!)és bizony sokszor mentem végig mellékutcákon még este is,fütyit meg csak egyszer mutogatott egy őrült,(világos nappal)akit el is kaptak szerencsére!
    Na én is unom a süket ballibsi elfogult dumádat!(nem írom mint Te,hogy „kurvára”…mert veled ellentétben volt gyerekszobám,és nem a konyhából leválasztva,….mint neked!)
    Menj a pártodba,ott hőzöngj,de kár az igyekezetedért,lásd be!!!
    Na nyugodj le szépen és többek kérésére dugulj be,picinyem!

  • T. Szerző !

    Idézet a cikkből:
    „…muzulmán gyilkost szabadon enged, aki korábban bevallottan a kereszténysége miatt gyilkolta meg örmény katonatársát.”

    Egy kis pontosítás:
    Én úgy tudom, hogy az évek óta húzódó Hegyi-Karabah-ért vívott örmény-azeri háború volt a magyarországi nemzetközi katonai tovább-képzésen résztvevő örmény és azeri fiatalok konfliktusának hátterében. Állítólag két örmény katona rendszeresen bosszantotta, alázta azeri társukat, aki egy idő után nem bírta cérnával és baltával vett elégtételt. Az egyik örményt megölte, a másikat megsebesítette. Nem volt vallási indíték. Egyébként a tovább-képzésen a többség keresztény volt, miért pont az örményekre támadt volna?

  • Amúgy sosem csíptem,se a komcsikat,se a szocikat,de ugye akkor még nem volt ennyi kétes elem az országban,mint most,akik 2014-2015-ig özönlöttek be sajnos,de szerencsére jelenlegi kormánynak sikerült lezárni a határt,így az elenyésző magyar perverz alakokon kívül (persze vannak 6-os villamoson..is)egyre kevesebb támadástól kell tartani a nőknek!
    Na ez a szerencsés (nem véletlen!)változás is a jelenlegi kormánynak köszönhető és nem a szánalmas ellenzéknek!
    Ha másért nem is,(több pozitív intézkedés miatt lenne miért)de már csak ezért is bukásra van ítélve az ellenzék,különösen a „törpék”..

  • CHARLEY soraira;

    Nem Charley, semmi szo nem letezik magyar allami tulajdonokat elfoglalni !

    A legrosszabb esetben az orsazag szvazojogat fuggesztik fel az EU-ban.

    Eichman es SS pancelossai nem jonnek ez alakalommal.

  • Bendeguz79
    2017 szeptember 18
    3:27 du.
    Mindenben igaza van, de én nem csak Németországra, hanem a teljes fejlett Európára általánosítanám a véleményét! Amikor a koszos munka bérét kezdték egyre alacsonyabbra csökkenteni, nem kellet volna engedni, hogy, arra a nagyon szegény távoli országokból importáljanak a hiány szakmákba olcsó munkaerőt, célszerűbb lett volna arra inkább egy kicsivel nagyobb bérért a finnyáskodó saját országbeli munkaerőt rávenni, na de akkor a kapitalisták és az őket tápláló, távlati gondolkodásra alkalmatlan politikusok haszna is kevesebb lett volna! Ámde a saját zsebre dolgozó politikustól és az őt lekenyerező kapitalistától ne várjunk társadalomban gondolkodást, mert az a profitjuk rovására menne! 🙂 Szerintem a profitéhségnek és az észnélküli segélyezések miatti eltunyulásnak köszönhető a mostani munkaerő mizéria és az etnikai állapotok drasztikus megváltozása.

  • Drága Margit Nêni !
    Sok-sok csacsiságot, kókányolt itten össze vissza…Köszönöm, hogy, most nem írta le , hogy a diktatúra, nem adekvát a terrorral,(ez gondolom saját kutatási eredménye) Megjött a despotázás is, ez az inkriminált mondat egy ökörség…
    Felhívom, figyelmét, hogy vannak, menekültek, migránsok, bevándorlók, honosítottak, oltalmazottak, határsertök, befogadottak, kiutasitottak, elutasítottak, ideiglenesen tertózkodók, azonosíthatatlan státuszú idegen személyek, disszidensek stb. folytathatnám a sort, ez nem a magyar nyelv szépsége, ez mind jogi kategória !
    A kormany, nem befogadást vitatja, hanem a sehol nem kellő, migránsok kötelező elosztását.. Akik nem is akarnak ide jönni!

  • Almási Alma
    2017 szeptember 18
    3:26 du.
    „Kedves Marcsi, ne mondd, hogy téged fiatalabb korodban nem tapiztak végig tetőtől talpig azok a derék keresztény férfiak a villamoson, buszon… Ne mondd, hogy te nem láttad még a kivillanós felálló fütyit egy kapualjból, ciccegéssel egybekötve…”

    Sem családtagjaimtól, sem kolléganőimtől, sem barátnőimtől nem hallottam ilyen pajzán jelenetekről mióta elölgombolós vagyok, viszont a belvárosi kapualjak penetráns bűze még mindig kisért, pedig már 10 éve élek rezeda illatu városkámban!
    Lehet hogy Te direkt kerested az ilyen helyeket? 🙂

  • „Ha Magyarország – illetve jelenlegi kormánya – a probléma közös megoldása elől való elzárkózásban látja a megoldást, akkor szembe kell néznie azzal: a nemzetközi közösség is magára hagyja a nemzetet, csökött kormányfőjével együtt….Nyugodt, magabízó és büszke társadalom képes megbirkózni lakossága kevesebb, mint 7600-ad részét kitevő más kultúrájúval, főként, ha olyannyira meg van győződve saját hitei felsőbbrendűségében. Sőt, ennél sokkal többel is.”
    Ez szóról szóra igaz és így van ! Köszönjük kedves Rátesi Margit.

    Az Európai Bizottság válasza a nemzeti konzultációra.

    TÉVES ÁLLÍTÁS:
    „Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot, hogy illegális bevándorlókat engedjünk be.”

    AZ IGAZSÁG:
    Az Európai Unió küzd az illegális migráció ellen, és segíti a tagországok külső határigazgatás terén végzett munkáját.

    ‘’Különbséget kell tennünk az illegális migránsok és a menedékkérők között. A valódi menedékkérők esetében az Európai Unió teljesíti a demokratikus országokra vonatkozó nemzetközi kötelezettséget, hogy védelmet nyújtson azok – férfiak, nők és gyermekek – számára, akik háború miatt kényszerültek
    elhagyni otthonukat.’’

    Az EU Magyarországot arra kéri, hogy a két leginkább migrációs nyomás alatt álló tagországból, Görögországból és Olaszországból menedékkérőket – nem pedig „illegális migránsokat” – fogadjon be, igen korlátozott számban (1294 főt).
    Az Európai Uniót a tagállamai irányítják és alakítják. A tagállamok mindegyike – ideértve Magyarországot is átlátható és rendszeres párbeszédet folytatnak eghmással és egyoldalúan és demokratikusan döntenek, hogy melyik útra lépnek. Minden egyes tagállam – ideértve Magyarországot is – a közösen hozott döntésekért vállal felelősséget, illetve részesül azokért előnyben.
    Kulcs szavak: 28 TAGÁLLAM KÖZÖS DÖNTÉSEI !

  • ORSOS ELEMER soraira Bendeguzhoz ;

    Maga inkabb csak predikalt a „kapitalizmus” es a „politikusok” ellen, elhagyva a cikk ill. hozzaszollasok alanyat.
    Persze az emberi gazembersegben nincsen hiany sehol a Foldon.

    De a valosag az hogy Nemtorszagban van ma ot (5) millio munkanelkulli. Ketsegtelenul, megelnek mind munka nelkul is.

    Sokan vannak vilagszerte, (bistos vagyok abban hogy meg ottan is ) akik megerik ugy ahogy elenek munka nelkul is.
    S hat sokan velik akkor, hogy miert dolgozzanak egy kicsit tobbert, izzadni , reszkirozni a jobb jovoert?

    Sot sok esetekben aki nem dolgozik jobban elhet mint aki gurcol minden nap.
    A nem-dolgozo kap mindent semmiert. Amikor masok meg dolgoznak es aggodnak hogy hogyan lesznek kepesek fizetni minden koltsegeiket.
    Itt a US-ban van 47 millio akik mindent ingyen kapnak.
    ill. masok dolgoznak fizetni mind azert.
    Ki nem szavazna azokra a politikusokra akik azt lehetove teszik nekik?
    Latja a gazemberseget abban ?

  • Kedves Orsós Elemér!

    1. Természetesen elsősorban a hazánkfiával kellene tisztességes és szeretetteljes viszonyban lennünk. De az idegenek is embertáraink. Az a fő tévedése itt mindenkinek, hogy akkor, amikor az interneten már az őserdőben élő hottentották is tudják, hogy Európában jobb az élet, és amikor már szépen elszaporodtak az olyan derék embercsempészek, mint akár Miviktorunk, aki néhányezer azerit már jó pénzért becsempészett hozzánk; hát akkor a bevándorló emberfolyamot kerítéssel aligha lehet megállítani. Hanem meg kellene kísérelni emberként közeledni hozzájuk – hacsak nem inkább a legéppuskázásra szavazunk – és a magunk pártjára állítanunk őket, ha már kénytelenek vagyunk együtt élni velük.

    2. „Sem családtagjaimtól, sem kolléganőimtől, sem barátnőimtől nem hallottam ilyen pajzán jelenetekről” – hát akkor kérdezősdködjél, lesz meglepetés…

  • A cikkbol:

    ” Főleg emiatt vált tarthatatlanná, hogy a Föld erőforrásainak döntő részét – a különböző mérések szerint 70-85 százalékát – a népesség 30-15 százaléka használja föl. ”

    Nem akarok rosszmaju lenni, mert pl. nekem is 5 gyerekem van, ami manapsag feher emberek kozott ritka, de Afrikaban a hatartalan szaporulatot szinte minden orszagban az iszlam okozta. Ha hajlandok lennenek valamifele fogalmazasgatlast hasznalni, akkor nem lenne ez az arany.
    Tovabbi problema, hogy a 20 leggazdagabb orszag minden evben, egyenkent(!!!) tobb milliard dollart kuldozget a „fejlodo” orszagokba, ahol a penzt lenyuljak es a donor orszag politikusainak adnak egy kis halapenzt. Persze nem verik nagy dobra.
    Talan ha megszunne e ket problema, akkor nem lenne ilyen elosztasi arany, es nem kene nekik a nyomor elol elmenekulniuk.

    ” hiszen az olasz és a görög hatóságok képtelenek megbirkózni a naponta érkező százakkal. ”

    Khmmm… ezreket akartal irni, ugye, csak felrehord az ujjad?

    ” : a nemzetközi közösség is magára hagyja a nemzetet, ”

    Csacskasag. Azok a „halado”, vagy magukat jobbosnak hazudo politikusok, akiknek a zsebet tomik penzzel jelenleg azert, hogy jatszak a hulyet, azok hozongenek Orban ellen, nem valamifele alomvilagbeli „nemzetkozi kozosseg”. De majd megnyugszanak.
    Hidd el nekem, hogy Orban meg vidaman fog pecazni a felcsuti stadionban letesitett mesterseges tavaban, nyugdijaskent, amikor ezeket a hazaarulo nyugati „haladokat” mar regen kiirtottak irmagostol az altaluk behordott bekegalambok.

    Es nem 1300-rol van szo. Csak most van szo 1300-rol. Aztan ha azokat egyszer sikerult ratok sozni, akkor jon majd meg minimum 200 000.
    Harcolj erte! Nagyon kell az nektek!

  • charlie,

    https://444.hu/2017/09/17/ket-kezdo-orvos-felugyelt-436-betegre-egy-brit-korhazban

    Ugyanmar! Ez nem gond Angliaban. Ott mar jelenleg az orvosok kb 80% bekeaktivista. Legalabbis allitolag.

    Eszembe jutott a volt magyar dokim, akivel beszelgettunk, azutan hogy – ha jol remlik Glasgow-ban – egy bekegalamb orvos (!!!) bele akart rohanni a repter varotermebe valami jarmuvel, amiben mindenfele erdekes dolgok voltak.
    A magyar dokim valahogy igy szolt hozza: „Ugy latszik a kecskeb_szoeknal meg az orvosok is terroristak.”

    Ugyhogy le van a gond az angol betegekrol. 🙂

  • talalom,

    ” De sok-sok pontja ellenében NEM vontam párhuzamot az ’56-os magyar disszidensekkel, ”

    Ez azt jelenti, hogy te vagy a Ratesi Margit?

    ” A magyar kormány aljas szándékból,belpolitikai érdekéből riogat, ”

    Ez viszont igaz. Vannak olyan aljasok, hogy nem engedik meg nektek, hogy szavazobazist epitsetek ki magatoknak. Az ilyesmi nagyon alavalo cselekedet.

  • Bendeguz79,

    ” AMERIKA FIRST .

    Na , valoban mit talalna barki is elnemfogadhatonak abban ? Vagy mi abban ellenkezheto ? ”

    Hogy lehet ilyet kerdezni?

    Akiknek ez nem tetszik mind a tipikus bolsi internacionalista hipoktratizmusban szenvednek.
    Amikor rola van szo, akkor o az elso, amikor a csaladjarol van szo, akkor ok az elsok, de amikor mar az orszagukrol van szo, akkor mar minden le van szarva.
    Nehezen ertheto ez a fajta logika, de valoszinu valamivel meg tudjak maguknak ezt is magyarazni.

  • Pityi Palkó!
    2017. szeptember 5-én elutasította az Európai Bíróság a migránsok tagállamok közötti elosztását szolgáló uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák keresetet.Az ítélet jogerős és végrehajtandó.

    Az Európai Tanács határozatának tartalma:

    Az Európai Bizottság a kötelező betelepítési kvóták szerint osztaná szét az EU területére érkező menedékkérőket az Európai Unió tagállamai között. A bizottság az európaiak egymás közötti szolidaritására hivatkozva tett javaslatot egy olyan mechanizmus elfogadására, amely az egyes országok adottságainak és teherbíró képességnek figyelembe vételével kialakított arányszám (kvóta, arányos rész, hányad) szerint, automatikusan osztaná szét a menedékkérőket.

    A nemzetközi védelem területén Olaszország és Görögország érdekében elfogadott átmeneti intézkedések megállapításáról szóló, 2015. szeptember 22-i (EU) 2015/1601 számú tanácsi határozat[3] kötelező betelepítést állapított meg a tagállamok számára. A határozatot Magyarország, Csehország, Szlovákia és Románia ellenszavazata, valamint Finnország tartózkodása mellett minősített többségi szavazással fogadták el. Eszerint minden tagállamnak be kell fogadnia valamennyit a Görögországban és Olaszországban tartózkodó menedékkérők közül.[4]

  • Van itt valami alapvető katyvasz. Egyrészt az objektív folyamatokat Európa megszállásának tekintik sokan. Másrészt sokan úgy értékelik – kereszténydemokraták, jobboldaliak, konzervatívok is! -, hogy azokat az okokat kell mérsékelni, megszüntetni, amik ehhez az áldatlan állapothoz vezettek, és az elzárkózás, az agresszió csak erősíti a terrorban megoldást látó más hitűek erőszakosságát. A kvóta törvény nem megoldás, csak egy sürgős intézkedés arra, hogy az Európai Unió (közös hazánk) határországaira nehezedő nyomást segítsünk elviselni.
    Boda: látható,hogy Önnek nem erőssége az értő olvasás: eszerint a reprodukáló olvasás sem. A nevem Rátesi, és a rövid biográfiából is kitűnik: Budapesten születtem, itt is élek, immár majd 70 éve.
    Slapaj:hogy a diktatúrának mik a jellemzői, és a terrornak mik, azt nem vélemények döntik el, hanem a társadalom működésének objektív paraméterei. Ma Magyarországon diktatúra van: vagyis minden döntést egy személy és szűk köre diktál, mindenféle kontroll nélkül. Ez persze előrevetíti a terror alkalmazását is, de nem szükségszerű. Sok függ a nemzetközi, a gazdasági feltételektől, a társadalom kondíciójának állapotától. Persze ebben a közegben sokan gondolják a terrort szükségesnek, ahogy Robert Morrison is, pont úgy, ahogy 1989 táján a munkásőrség legelszántabb egységei. De sem a nemzetközi, sem a gazdasági feltételek, sem az ország akkori vezetőinek józansága nem tették lehetővé a proletárdiktatúra megvédését a terror eszközeivel.
    Ma a globális történések kifejezetten kedveznek a terrorpártiaknak.

  • TALALOM soraira;

    Ahol Bofa Marcsit erosen meg-dorgalta, na de az nem az alany.
    Habar irta; ” Ma Magyarorszagon duktatura van, vagyis minden dontest egy szemely diktal minden mindenfele control nelkul.”

    Kedves Ralalom, a tortenelmi valosag, hogy ottan a Parlament
    (ikk. annak osszes tagjai) kepezik az allam-hatalmat.
    Ok az uralkodo hatalom, s egyben a torvenyhozo es donto tarsulat is.

    Vsupan a Parlament tpbbsegi dontese alapjan jeleztek-ki, ill. jova hagytak hogy kit, ill. kiket biztak meg az orszag napi ugyeinek intezesevel.

    Ha nem tevednek arra a FIDESZ es a KD part koalicioinak vezetoit jovahagyva kormanyfonek.

    Velemenyem szerint, amit en itten ismetelten jelzek, igen gyatra allamigazgatasi modszer, s egyaltalan NEM nevezheto DEMOKRATIKUSnak !
    De azert a velemenyemert maguk engem megallas nelkul szidnak.

    Az igen gyatra modszer, fokent mert a Parlament tagjait, ill. kepviseloiket nem a valaszto-keruletek szavazo-lakossai egyenileg, nevszerint valasszak barki palyazok kozzul. Mind politikai manuverekkel erik el pozicioikat.
    S persze ha nem hajlandok a part-fonokukkel 100%-ban huseget kovetni, akkor azok nem lehetnek a Parlament ytagjanak kinevezve.

    Tehat a buzos dog ott van eltemetve.
    De maguk nem hajlandok a demokratikus modszert meg figyelembe venni sem.
    Sot mint hatalomra palyazo p[olitikai part, halvany fogalmat sem mutatjak azt megerteni. S leg-kevesbbe azt orvosolni. Csupan a reg-megbukptt Marxista elveket ismetelik.

    Kerdezhetnem, hogy mirt tamogatjak a „KOALICIOS” modszert?
    Az soha nem mukodik, mert nem mukodhet.
    Mikor lenne majd a lakossag altal egyenileg, szabadon ,barki reszere szabadon, az egyenileg-nevszerinti valasztasa a nep altal?

    Mikor fognak a Parlament labat a tuzhoz kotelessegeiket teljesiteni?

    Mikor fogjak a kormany-fot az Alkotmany es torvenyaltali felelosegre tartani, ill. felelosegre vonni?
    A piszkos rikacsolasok azt soha nem eszik. Azzal csak maguk lehetosegeit pusztitjak.

    Demokracia a nep, a lakossag dontesei alatli allam es kozigazgatas. Mikor lennenek hajlandok azt meg figyelembe venni is ?

    Persze ha mind azt mukodtetove tennek, nem igen lenne lehetoseg rikacsolniuk es szidalamzkodniuk.
    Tehat az a cel, gancsolni, s nem javitani ami torott.

  • Miklós: „Ez azt jelenti, hogy te vagy a Ratesi Margit?” Nem, én a Rátesi Margit vagyok, ahogy korábban már egy cikkben jeleztem.
    „Vannak olyan aljasok, hogy nem engedik meg nektek, hogy szavazobazist epitsetek ki magatoknak. Az ilyesmi nagyon alavalo cselekedet.” A szabadelvű demokratáknak – legyenek konzervatívok vagy szocialisták – kb. két millió szavazójuk van, a bázisukat tehát nem kell „kiépíteni”. És főképp: nem kell senkinek az ENGEDÉLYE, hogy akár többeket is meggyőzzenek elképzeléseik helyességéről. Despotáknak ugyan ez nem tetszik – de kit érdekel egy sunyi szolgahad?

  • TALALOM irta soraiban SLAPAJ-hoz cimezve;

    „..hogy a diktaruraknak mik a jellemzoi, es a terrornak mik, azt nem velemenyek dontik el, hanem a tarsadalom mukodesenek objective parameterei.”

    A diktatura jellemzoi mindeg a terror tetteik.
    Mint a kenyszermunka taborok (gulagok) ejszakakon at eltuno egyenek, kinzo-kamrak, tirkos-rendorsegek, artatlanok elitelesei, akasztasok s minden mas kegyetlen tettek azok allen akik semmi kart nem okozva senkinek, sem a tarsadalomnak.
    Azok a diktaturak es terror tetteik „jellemzoi” !
    S amig mind az titkosan kovetve, a lakossag zomenek a „velemnye dontik” mindeg.

    S a „tarsdalom moszdereinek objective parameterei.”

    Hat az valoban egy regi part-brosurabol” idezett kefejezes. Az persze Moszkvabol erkezett rendeletek alapjan tovabbitott parancsok voltak.

    De miert nem letezhetne a nep, a lakossag tobbsegenek a dontese alapjan letezo Alkotmany es egyenileg felhatalmazott torvenyhozoi ???

    Az persze nem letezhetne mint „egy part korlatlan diktaturaja”, mert az a demokratikus modszer.
    De miert ellenzik azt ???
    Miert ellenzik a nep-hatarozatai altali donteseket, minden vonalon, minden alanyon ???
    Lenne jo valaszolni arra ???

  • TALALOM Mikloshoz cimzett soraira;

    Latva soraibol hogy igen haragos On ma reggel.

    Mi az hogy „NEM ENGEDIK hogy szavazo-bazist epitsenek ki”?

    A szavazo bazis a szavazo lakossag.
    Amig az egy ember-egy szavazat leheto nincsen gatlas.

    S van a partjuk, ill. partjaik sokasgai is. Van a sajtojuk, a nyomtatott es az elektronikus is. S az internett korlatozhatatlan. Sot van minden leheto media szabadon barki szamara.

    Hangoztatjak ragalmaikat vilagszerte.
    Csak nincsen normalis elveik, sem semmi javaslataik barmi problemak orvoslasara.
    Az a szellemi-szegnyseguk !

    Azert nem latja a lakossag tamogathatonak magukat.
    Eleguk volt mar a „szocialista diktaturakbol”.
    Mikor lesznek kepesek belatni azt ?

    Nincs otleteuk, nincsen valasz semmire, ragalmazas azt nem teszi.

    Miklosnak helyes javaslata volt; Alakotsnak egy vallast inkabb.
    A CENZOR csak itten mukodik maguk altal.

    A Sukoro, Csaszy es juhasz , s hasonlo ragalmakkal soha nem fognak sikereskedni.
    Csak le-jaratjak magukat azokkal.

  • Robert Morrison

    talalom 2017 szeptember 18 12:52 du.

    Ezzel a gondolattal kapcsolatban várok valami értelmes választ:
    „A büntetés sem kérdés: legyen az elkövető most érkezett,vagy második generációs arab, muszlim, vagy fehér, keresztény.”

    Milyen büntetésről beszélünk olyan terroristák esetében akiknek a mártírhalál az életcéljuk, sem megfélemlíteni sem megszégyeníteni nem lehetséges, miközben a mi saját magunkra eröltetett jogi korlátozások miatt sem halálra nem tudjuk itélni, sem kínzásnak nem vethetjük alá, sem a vallásán keresztüli elrettentés egyetlen eszközével a disznóvérben megfürdetésével nem vehetjük el a kedvét a többi terrorista jelöltnek?

    Álltatjuk önmagunkat, hogy a „jövevények” majd beilleszkednek, miközben ők jól tudják, hogy túlszaporodnak bennünket és lesöprik a kultúránkat éppúgy mint a jogi felépítményeinket. Elsőként a nők és a zsidók mondhatnak búcsút a jogaiknak a LGBTQ-kal egyetemben, majd mindenki más követi őket akik nem hajladók áttérni az inváziósok vallására.

    Abban pedig hogy „A magyar kormány aljas szándékból,belpolitikai érdekéből riogat” lehet valami hiszen a külföld akkor barmok gyülekezete, hogy „a terrorcselekményeket valóságosan is elszenvedő városok, országok lakóit vezetőik arra hívják fel: legyenek éberek, de NE FÉLJENEK!” Könnyű azoknak prédikálni akiket 24/7 állig felfegyverzett izomagyuak védenek. Mondjátok ezt a Manchester-i anyáknak!

  • Bendeguz79
    2017 szeptember 18
    8:02 du.
    Nagyon egyetértek, de mániákusan kijelentem, hogy az ingyenélésre szoktatás nem csak Németországra, hanem az ÖSSZES nyugati gazdag államra jellemző előre megtervezett tendencia volt, kérdés hogy, mikor fogják a nyugati munkanélküli proletár elvtársak megunni hogy, a munkanélküli segélyük a befogadott új, munkát megtagadó, integrálhatatlan munkanélküliek hatására egyre kevesebb lesz és mikor eszmélnek rá hogy, abból már egy nyomorult Mercedes fenntartási költségeire sem telik, vagy mikor fogják az aktivan dolgozók észrevenni hogy, a rájuk mindenféle hamis címszóval gyarapodó adók tulajdonképen az Ő ellenük becsalt ingyenélők abszurd integrálására pocsékolódik? Na, -és ezt nem Önnek mondom!- lehet küldeni rám a szaftos anti-összeesküvés elméleteket!

  • Almási Alma 2017 szeptember 18 3:26 du.

    “ ne mondd, hogy téged fiatalabb korodban nem tapiztak végig tetőtől talpig azok a derék keresztény férfiak a villamoson, buszon…”

    Attól tartok, hogy nagyon beteg ez az állítás. Nem tartom kizártnak, hogy volt nemkívánatos “közeledés” de hogy minden nem ronda nőt tetőtől talpig végig tapiztak azt csak egy beteg elme tudja ráfogni a férfiakra.

    És volószínüleg volt “kivillanós felálló fütyit egy kapualjból, ciccegéssel egybekötve…” de ez sem jutott minden nőnek osztályrészéül annélkül hogy “ugyancsak ronda” lett volna.

    Egyben viszon egyet tudok érteni Veled:
    “Kurvául utálom ezt a hazug, álszent stílust” ami Belőled és migráns simogató társaidból árad

  • Pityi Palkó 2017 szeptember 18 7:04 du.

    Örülök, hogy a jó nemes Magyar Pálinka hive vagy, csak ne igyál egyszerre ilyen sokat, mert megárt a gondolkodásodnak. Persze az is lehet hogy józanul sem tudsz gondolkodni. Az meg egészen biztos, hogy van nem hallottad még vagy nem akarod megérteni a külömbséget az elosztás és a határvédelem között.

  • A diktatúráknak lehet eszköze, végkimenetele a terror, de NEM Feltétele. Sőt, még az egypártrendszer se:az NDK-ban és Lengyelországban 1990 előtt is több párt működött, ahogyan a Horthy-rendszer idején Magyarországon is.
    A többi marhaság (gulagok, moszkvai utasítások) szóra sem érdemes,

  • Almási Alma 2017 szeptember 18 8:25 du.

    “ De az idegenek is embertáraink.”
    Ezt minden bizonnyal ugyanígy látják a Manchester-i anyák és a párizsi, brüsszeli, barcelonai, londoni, etc. lemészárolt áldozatok hozzátartozói is. A háztetőkről ledobott homosexuálisok és az elevenen megégetettek valamint a lefejezett szerencsétlenek szülei, testvérei, gyermekei, közeli és távoli rokonai pedig csókoltatnak a szeretet jegyében.

    “Hanem meg kellene kísérelni emberként közeledni hozzájuk – hacsak nem inkább a legéppuskázásra szavazunk”
    próbáljuk meg az első változatot a másodikhoz való jogunk fenntartása mellett.

    “és a magunk pártjára állítanunk őket, ha már kénytelenek vagyunk együtt élni velük.”
    Ennek első felével Európa naïve része évtizedek óta eredménytelenül próbálkozik, míg a második felét a Magyar Kormány eddig eredményesen megakadályozta, és remélem hogy továbbra is meg fogja tenni minden külső és belső nyomás és árulás ellenére. Ha pedig ebben a küzdelemben elbukik akkor én utolsó forintjaimat is egy géppisztolyba fogom fektetni, hogy az olyan idiótákat mint Te is vagy megvédjem.

  • talalom
    2017 szeptember 19
    6:01 de.

    „Ma Magyarországon diktatúra van: vagyis minden döntést egy személy és szűk köre diktál, mindenféle kontroll nélkül.”

    Az az igazság, hogy a Kádár-rendszerben ez még inkább így volt, de akkor legalább jól éltek az emberek. Na, nem nyugati színvonalon, hanem akkor volt egy széles alsó-középosztály.

    Társadalmilag és gazdaságilag megbecsülték ezt az osztályt, igaz a politikában soha nem kérték ki a véleményüket. A rendszerváltás is így zajlott le, azt nem az emberek akarták. Leginkább értelmiségiek és üzletemberek hajtották, pl. mert osztrák életszínvonalat akartak – na nem az országnak, hanem saját maguknak.

    Manapság is vannak emberek, akik nagyon agresszívan politizálnak, de manapság nincsen fegyveres szervezetük, mint anno a munkásőröknek. (Bár én a munkásőrökről leginkább azt tudom, hogy a közösség meg a jó ismerkedési lehetőség volt a motiváció a belépésre.) Van abban valami, hogy amíg a fidesz hatalmon van, addig sikeresen elnyomja az erőszakra hajlamos csoportokat. Más kérdés, hogy sokakat pont a fidesz propaganda hülyít be.

  • talalom
    2017 szeptember 19
    6:01 de.

    Ugye, ha Orbán betartotta volna a sok szociális ígéretét, amivel hatalomra került 2010-ben, akkor óriási lenne az elfogadottsága. Nem kéne neki a nyomorult migránsok démonizálásával, szerencsétlen nyugdíjasok hergelésével szerezni a szavazatokat.

    A nyugdíjasok egy része már teljesen be van hülyítve a bevándorló propagandával, és az EU-nak ez ellen kéne fellépni, nem a kvótaügyben. Azt se tudják, ki az a Soros, de azért gyűlölik. Főleg az iskolázatlanok képzelik azt, függetlenül az életkortól (fiatalok is!), hogy akár már holnap rájuk törhet egy migráns banda és megerőszakolja őket („ezek állatok”). Ennek az ellenszere nem az, hogy azt hajtogatjuk, hogy a migránsok jó emberek, akikkel semmi baj nincs, hanem a korrekt tájékoztatás.

    Elképzelhető, hogy sok fiatal van a bevándorlók közt, akik irigykednek az itteni (európai) életszínvonalra, vagy lelkileg sérültek a menekülés közben. Ők egy olyan légkörből jöttek, ahol Amerika és Nyugat-Európa évtizedek óta a gyűlölet tárgyai, mert ők tették tönkre az országukat szerintük.

    A multikulturalizmust sem kéne kritikátlanul hirdetni a cikkben, mikor már a nyugatiak is kimondták, hogy megbukott. 30 éve még lehet, hogy ez divat volt Nyugaton, de ma már ott szerintem kövekkel dobálnák meg azt, aki kiállna azzal, hogy a multikulti jó dolog.

  • Miklos
    2017 szeptember 19
    1:22 de.

    Az orvosok közt is vannak hülye emberek. Reméljük, az ilyenek csak törött lábakat gipszelnek, vagy széklet-mintákat tanulmányoznak.

    Nemcsak a terroristára, hanem a bunkó rasszistára is igaz ez …

  • Ma kitűnő beszédet hallottam a TV-n, Trump elnök mondta az UN gyűlésén!

  • Miklos
    2017 szeptember 19
    1:49 de.

    Az USA az elmúlt 30 évben jó sok országba importálta a demokráciát, oda is, ahova nem kérték. Most hogy összedőlt ez a kártyavár, meg már menekül?

    Vagy nem kellett volna beleavatkozni más országok életébe, vagy ha már megtörtént, akkor most nem kéne magukra hagyni őket a katyvasszal, amibe Amerika vitte őket.

  • talalom (alias Rátesi Margit) 2017 szeptember 19 6:01 de.

    Legyen szabad elöljáróban elnézést kérnem a neved rendszeres tévesztéséért mindenki nevében. Ez egyrészt a helyesiírási ellenörzők bűne, ami persze nem mentség, másrészt az emberi agy játéka aminek minden bizonnyal egész életedben áldozata voltál. Azért ezt ne vedd túlzottan a szivedre, szerintem senki nem sértő szándékkal téveszti el a nevedet.

    Abban egyetértek hogy “Van itt valami alapvető katyvasz.”
    Nem is kicsi. Nem kevesebb mint a Magyar Átok. Mi inkább egymás tokának ugrunk mint egymásba karolnánk. Aztán meg itt vannak a politikai célú mismásolások. Hogy lehet “objektív folyamatokat” látni ott ahol tömegek árasztanak el területeket az ott élők egyetértése nélkül. Mert nekem nem Merkel Banya vagy Spicces Junker egyetértése kell ahhoz, hogy a hazámba beronthasson egy horda, hanem a Magyar Nép által törvényesen megválasztott Parlament és annak végrehajtó szerve a Kormány hivatott ezt a döntést meghozni, illetve a folyamatot megakadályozni.

    “Európa megszállásának tekintik sokan.”
    Miért? Lehet ezt másként is tekinteni?

    “Másrészt sokan úgy értékelik ……hogy azokat az okokat kell mérsékelni, megszüntetni, amik ehhez az áldatlan állapothoz vezettek”
    Sokan, de nem elegen. Legalábbis nem elegen hangoztatják. Főleg a megfélemlített német-francia-svéd állampolgárok. Minden tisztességes doctor a betegség kórokozóját szünteti meg csak azok eröltetik a soha véget nem érő gyógyszeres kezelést akiknek anyagi érdeke fúződik hozzá. Érthető a hasonlat?
    Soros és bandája nem a migráció okát akarja megszüntetni, hanem az általa (nem ingyen) ajánlott kölcsönnel finanszíroztatná a betolakodók eltartását. Ezen a trükkön csak a vakon hívők és a lefizetetttek nem látnak át.

    “az elzárkózás, az agresszió csak erősíti a terrorban megoldást látó más hitűek erőszakosságát.“
    Ezen lehetne vitatkozni de ahhoz olyan vitapartnerekre van szükség akik a realitás talaján állnak. Mert aki azt hiszi hogy a hódítási szándékkal érkezett agresszor “megszelidíthető” a kebelre öleléssel az vagy álmodozó, vagy betegesen optimista.

    “A kvóta törvény nem megoldás, csak egy sürgős intézkedés arra, hogy az Európai Unió (közös hazánk) határországaira nehezedő nyomást segítsünk elviselni.”
    Ebben is csak annyi a valóság tartalom, hogy üszkös sebre ragtapaszt tesznek. Nem elosztani kell a migráció eredményét, hanem megállítani azt. Nem kvótákra hanem határvédelemre van szükség. Ezt pedig sem a Soros bérencek nem akarják, sem azok akiknek gazdasági érdekük fűződik a fogyasztók számának növeléséhez. Arról pedig beszélni sem érdemes, hogy ezek a tömegek kiket fognak politikailag támogatni amikor szavazati joghoz jutnak.

    A kvóta “törvény” pedig nem más mint egy formája a terrorizmusnak, olyan mintha egy férj megszabná a feleségének, hogy hányszor kell szétraknia a lábát akár akarja akár nem. Röviden egy politikai erőszak, mely törvény soha nem lehet csak az erősebb kutya b…k metódus.

    Ne feledjük, hogy egy jogért, amit erőszakkal elvesznek tőlünk örökké harcolhatunk és vissza is szerezhető, de amiről önként mondunk le az örökre elveszett. Ezért támogatom a mai Magyar Kormányt ebben a harcban és azoknak akik azon nyavajognak, hogy Orbán és társai szétlopják az országot, annyit mondhatok, hogy önmagukat okolhatják ezért. Ha a korrupció ellen és nem a Nemzet fennmaradása ellen harcolnának akkor a szavazók valószínüleg a “tolvajok” ellen fordulnának. Igy azonban a választás nem egyszerű, és a többség inkább a “tolvajt” mintsem a “hazaárulót” fogja támogatni 2018 tavaszán.

  • hazai lámpa.
    Az lehet, és én is hejtelnitem,. A jó Bush család műve volt de NEM Trumpé.

  • talalom
    2017 szeptember 19
    10:23 de.

    A Horthy-korszakban nem volt diktatúra az országban, és demokrácia sem. Parlamentális rendszer volt, tekintélyelvű elemekkel.

    Azért nem volt diktatúra, mert nem volt egy személy vagy klikk, amelyik egyedül döntést tudott volna hozni. A keresztény nagybirtokosok, a zsidó nagytőkések, és az úri középosztály osztozott a hatalmon.
    A parasztságot és a munkásokat kirekesztették az uralmi megegyezésből, tehát nem volt demokrácia sem.

    Nem is ez volt a baj, hanem hogy végletesen megosztott volt a magyar társadalom. Ez Európában kevés országban volt ennyire szélsőséges.

  • Robert Morrison

    Figyelő 2017 szeptember 19 11:19 de.

    Érdekes beszéd volt, kétségtelenül.

  • Figyelő
    2017 szeptember 19
    12:29 du.

    Az az igazság, hogy én még mindig nem látom, hogy Trump lemondott volna a befolyásról ebben a térségben.

    Ukrajnában még mindig háború van, ha jól tudom. Nyilván nem magától találta ki Ukrajna, hogy dacol a Nagy orosz szomszéddal. A magyar hírekben is rendszeresen olvasható, hogy amerikai katonák gyakorlatoznak nálunk is. A románok azok főleg nagy Amerika-barátok.

    Ugyebár a kommunizmus már megszűnt, de azért a nagyhatalmak mindig találnak valami érdekellentétet. Most leginkább Európa issza ennek a levét.

  • talalom
    2017 szeptember 18
    12:52 du.

    „A másik: ha nem előre tervezetten távozik, hanem bombázások elöl menekül – esetleg úgy, hogy a házában bennégett minden papírja – akkor más a helyzet.”
    – Ezeknek a „szerencsétleneknek” egyetlen szerencséjük az volt, hogy az okos telefonjuk, a pénzük és minden értékük a meneküléskor pont a zsebükben volt! A németek szerint, – biztos hazudnak, – a hozzájuk érkezettek kb. 10 %-a jogosult a menekült státuszra!

  • Robert Morrison
    2017 szeptember 19
    12:28 du.
    Ezzel én is egyetértek!

  • talalom,

    ” Ma Magyarországon diktatúra van: vagyis minden döntést egy személy és szűk köre diktál, mindenféle kontroll nélkül. ”

    Aha. De ugye a Gyurcsany es a tobbi, akik elotte voltak, nem szuk koru gardaval iranyitottak az orszagot, hanem az ellenzeki politikusokbol allitottak ossze a minisztereket, allamtitkarokat?

    Csak nem azt akarod mondani, hogy vilagon mindenhol diktatura van? Nagyon ugy nez ki, hogy pl. Kanadaban is egy szukkoru garda vezeti az orszagot (a pusztulasba).

    Nem lehet hogy az a baj veletek, hogy nem vagytok kepesek belatni, a nep altal valasztott part vezet, es nem valami szanalmas kisebbseg?

    Errol jut eszembe: 2 millios szavazotaborrol irsz, azaz 2 millio magyar szavaz ratok allitolag.
    Ez marhara erdekes! Ha a 10 milliobol feltetelezem, hogy van 7 millio felnott (es) szavazazasra jogosult, es ha figyelembe veszem, hogy a lakossag 40% leszarja a szavazast (akik koze ti nem tartoztok, mert a „szent” ugy nektek ennel fontosabb), valamint azt is, hogy sok kis partra van szakadva az orszag, akkor nektek kene 2/3-osnak lennetek. Ehelyett azonban sehol sem vagytok.
    Hol bujkalt legutobb az a ket millio?

    No es hat elnezest kerek, nem vettem eszre korabban, hogy a Ratesi Margit talalom nev alatt kommental.

  • hazai lámpa,

    ” Az USA az elmúlt 30 évben jó sok országba importálta a demokráciát, oda is, ahova nem kérték. Most hogy összedőlt ez a kártyavár, meg már menekül? ”

    Igazad van, de Amerika nem menekul. Ez szandekos, elore kitervelt aljassag minden esetben. Jelenleg, illetve a kozelmultat illetoen az volt a terv, hogy elarasszak Europat „menekultekkel”, akiknek 80-90% nem menekult sehonnan sem. Ezen belul is, a „menekultek” 95-99%-a muzulman, ami roppant erdekes, mert a muzulmanok uldoznek minden kisebbseget a sajat orszagaikban. Tehat az uldozo menekul…

    Az amerikai hatterhatalom minden valoszinuseggel a gazdagabb europai orszagok tonkretetelere jatszik, mas okot nem nagyon tudok elkepzelni. Az europai vezetok pedig vagy agymosottak, vagy megvettek oket, vagy zsaroljak oket. Itt sem latok tobb lehetoseget.

  • Lelszi!”… az érkezettek 10%-a jogosult menekült státuszra.” Meglehet, ezért éppen ennek megállapítását kellene szétosztani a tagországok között – hogy a többit ki lehessen utasítani!
    R. Morrison: A nevem ügye nem sértődés – csak helyreigazítás. Sokféleképpen torzították már, de aki egyszer helyesen megjegyzi, évtizedekig nem felejti el:)))
    A kvótatörvény, mint terrorizmus. Rossz a feleség-hasonlat. Ha már család: inkább olyan a helyzet, hogy egyikük utálja a másik szüleit, és megtiltja, hogy betegyék a lábukat a közös otthonba. Pedig lehet,hogy pl. a gyerek mindkétoldali nagyszüleit szereti. A gyógyszeres kezelés pedig nagyon sok esetben hatásos: pl. az Európában élő több millió török, indiai, pakisztáni, kurd stb. közül csak pár ezren terroristák: a nagy többség békésen él.
    Sem Magyar Átok-ban, sem semmilyen eleve elrendeltetésben nem hiszek. A magyarok – pont úgy,mint a többi nép – 1-1 kérdésben egyetértenek, másik száz ügyben meg nem. Valamivel szegényebbek, ezért tán kevésbé toleránsak, empatikusak, mint a nyugat-európaiak.
    Hazai: Igen,a Kádár-rendszer is diktatúra volt, ahogy A diktatúrák hétköznapjai című cikkben megírtam,itt,ebben a lapban.
    Hazai és Charlie! Gyertek fel a face oldalamra: épp most akarnak megenni a politikai barátaim, mert feltettem egy névsort Az én kormányom címmel!

  • Figyelő,
    én is egy nagyon jó beszédet hallottam Benjamin Natanjahutól.

  • @Robert Morrison
    Én sem minősítettem magát, maga se minősítsen engem.
    Ha majd képes higgadtan válaszolni köpködés nélkül, akkor majd megvitathatjuk a köztünk lévő véleménykülönbségeket.

  • MIKLOS, LAMPA es masok soraira az USA es a Demokracia exportalasan.

    Sajnos az eletben nem minden vegzodik amint azt bar ki is remelne a kezdetben.
    Az valosag a US kulpolitaika, es a nemzetvedelem eseten is.

    Tobbjelentos dolgok inkabb sikertelnsegekre forultak a sok evi kuzdelmek es koltsegek utan.

    Eslo pelada arra Europa vedelme.
    A US nem kevesebb mint 100 billio USD koltott 1945-ota Nyugat-Europa vedelmere, megelozni a Szoviet tank-oszlopok alatali lerohanasat.

    Vegre Trump elnok jelezte, hogy idej Europanak a sajat vedelme. De azert az eutopaiak pamaszkpodnak.

    Putin megszalta kelet Ukrajnat es Kremiat, NEM a USA.
    Csupan mert Merkel fizette Ukrajnat, ugy mint Pestet az EU-hoz csatlakozni.

    S arra az europaiak sirankoznak, hogy a US segitse oket a Putin veszdelemmel szemben. Azert vannak ottan ma valami US csapatok.
    Amit mi NEM ohajtunk ! Europe vedje magat ! Nem mi !

    Afghanistan es Iraq eseten sok hibat kovettek el, mert nem a szoviet mintaju uralom volt a cel.
    Azok ketsegtelenul NEM kepesek a sajat onallo civiliazalt rendszer fenntartasara.
    Na de meg maguknak is nagy problema az.

    Eszak Korea eseten, mi letezhet a nyilt atom fenyegetres eseten ?
    Hasonlo Iran eseteben is. US never fenyegette sem E.K-t, sem Irant. Iran nyiltan kijelentett celja Izrael ersoprese a Fold felszinerol. Hasonloan K,K. allando fenyegetesei. Fenyegeti Guam-ot, raketakat lovel Japan felett. Senki nem teszi azt Eszak Korea ellen.

    Na hat maga mit tenne azon esetekben ?

  • Robert Morrison

    Almási Alma 2017 szeptember 19 4:21 du.

    „Én sem minősítettem magát, maga se minősítsen engem.”
    Sajnálom, hogy csak ennyit sikerült levonnia a beírásaimból. Szeretném tudatosítani, hogy ha minősítve érzi magát azt nem én tettem, hanem a saját kommentjei. Én csak a tükröt tartottam amiben saját értékeit láthatja visszacsillogni.

    “Ha majd képes higgadtan válaszolni köpködés nélkül, akkor majd megvitathatjuk a köztünk lévő véleménykülönbségeket.”
    Ezzel csak két baj van, az egyik, hogy nem én hanem Ön köpköd “Kedves Marcsi, ….., ugyancsak ronda lehettél”, “Keresztény férfitársaidról beszélsz, ugye?”; a másik pedig az, hogy közöttünk nem véleménykülömbség van hanem gondolkodási külömbség ami a saját Hazám érdekét állítja szembe az Ön internacionalista demagógiájával melyeket soha nem lehet „megvitatni”. Bizzuk ezt a szavazók bölcsességére jövő tavasszal, és ki ki vonja majd le a következtetést az eredményből.

  • MIKLOS soraira;

    Miklos, minden nemzet kormanyanak az elso kotelessege a sajat nemzenek es lakossainak az erdeke !

    Pontosan amint Trump jelentte be beavatasi beszedeben.

    Barmi kormany azt NEM teljesitene kozozzek oket ossze, herlejek ki a ferfi tagjait es dobjak a szemtdombra mindet !

    Mert azok semmi mast nem erdemelnenek !

  • @Morrison

    Hogy mi ketten Marcsival hogyan ugratjuk egymást, az ne izgassa magát. Az sem, amit másokkal csevegek. Tudja, vannak, akikkel együtt őriztem libát, és vannak, akikkel nem. 😀

    Sajnálom, nyilvánvalóan maga is érzi, hogy nincs igaza, ezért ez az agresszív hang. (Tudjuk a pszichológiából, az agresszivitás mindig ilyesmit jelent.) Engem nem izgat különösebben, hiszen maga nincs benne az életemben, így csak egy disszonáns hang, ha nem akarom hallani, nem olvasom a Morrison Összest. Zagson! 😀

    Mióta divat lett elvetni a korrektséget (v.ö.: Orbán és a PC 😀 ), azóta egyre többen hiszik, hogy most igazán nagyszerűek. Ez elég szomorú.

    Tudja, én még azt tanultam a szüleimtől, hogy a korrektség a legfontosabb az életben. Hogy micsoda ország lesz ez az én hazám, ha végképp mindenki az inkorrektséget tekinti helyesnek, abba belegondolni sem merek. De reméljük, egyszer majd ez a divat is elmúlik. Maga is, mások is észre térnek, és majd akkor más divat lesz, hasznosabb és kellemesebb…

    Addig is üdvözletemet küldöm…

  • Gondolkodni való… (megint a rossz oldalon fogunk állni?)

    https://www.facebook.com/sevaster1/videos/719766108162970/

  • talalom,

    ” … az Európában élő több millió török, indiai, pakisztáni, kurd stb. közül csak pár ezren terroristák: a nagy többség békésen él. ”

    Hat akkor minden glatt koser!

    Ez a nehany ezer csak nehany tizezret gyilkol meg a gonosz feher emberekbol, aztan majd a nehany ev mulva „csak” nehany-tizezernyi terrorista lesz, es csak nehany-szazezernyi aldozat… es igy tovabb, amig te is sorra nem kerulsz a csodalatos proletar internacionalista logikaddal egyutt.

    Akkor is ilyen megerto lennel, es ugyanilyen konnyeden dobaloznal a szamokkal, ha mar kiirtottak volna a gyerekeidet es unokaidat a bekeharcosok?

    Mint mar emlitettem, ti elvtarsak es elvtarsnok mindig a mas faszaval szeretitek verni a csalant, es csodalkoztok, hogy kizarolag komplett idiotak hisznek nektek.

  • Bendeguz79,

    ” … minden nemzet kormanyanak az elso kotelessege a sajat nemzenek es lakossainak az erdeke ! ”

    De nem akkor ha mar eleve kulfoldrol kapjak a penzt a valasztasokhoz, es az azt megelozo felforgatashoz. Mit gonolsz kinek a szolgalataban all az aki kulfoldrol kapja a penzt, es nem a sajat nepetol?
    Nem nagy csoda, hogy aztan atjatszanak mindent a kulfoldi gazdaik kezebe.

    Erre jatszik most a „halado” ellenzek Magyarorszagon es meg ok vannak megsertodve, hogy a magyar allam nem ker beloluk es a kulfoldi gazdaikbol.

  • Kedves Margit, megnéztem a névsort. Nem értem, ha az egyik oldalon kifogásolsz valamit, az a másikon miért elfogadható? Ha Mészáros Lőrinc meggazdagodása elítélendő, hogy lehet az azonos recepttel dolgozó Dobrev Klára kormánytag? Hogy lehet állandóan a demokráciáért sírni, és közben a legnagyobb és legtámogatottabb politikai tömörülést kirekeszteni a leendő kormányból? Ha Göncz Kingát Szabó Jánosnénak hívnák, akkor is lehetne külügyminiszter? Bauer elszámolt már pártja egymilliárdos köztartozásával? Pusztai Erzsébet mellett még a „rozsdamentes” pártok is elkorrodáltak, milyen produktum alapján vezethetne ő egy minisztériumot?
    …….
    A „gárdista hordák” emlegetése szerintem méltatlan, soha nem követtek el semmiféle bűncselekményt. És a rokonszenv hiánya
    még nem ok ilyen jelzőkre.

  • Csak néhány hozzászólást olvastam el, a többségét átugrottam. Olvasás nélkül is tudom, mindenki a maga álláspontját írta le.

    A cikkhez : az alapprobléma az, hogy alig találni köztük igazolványokkal felszerelkezettet. Alig akad köztük olyan, aki a hivatalos határátkelőnél „akarna” belépni Magyarország területére.

    Alapprobléma az is, hogy több afrikai országból érkezettet kiutasítás esetén (mert kiderült, mégsem minősül menekültnek) az anyaországa nem akarja visszafogadni, mert ott örülnek, hogy kevesebb iskolázatlannal kell foglalkozniuk. Előfordultak olyan esetek is, hogy a németeknél ügyük végleges eldöntésére várakozva, a kapott pénzből inkább hazautaztak mintegy nyaralásra, mert nem találták kielégítőnek az elhelyezési körülményeiket.

    A legfőbb alapprobléma, hogy az érkezők 99 százaléka tanulatlan, a helyi nyelvet nem beszélik, a munkaerőpiacra való „kiképzésük” (taníttatásuk: szakma-nyelvtudás) tetemes költségekbe kerül, a rájuk költött adófizetői pénzek megtérülésének ideje rendkívül hosszadalmas.

    (zárójelben jegyzem meg, hogy nálunk a roma felzárkóztatási programban a nyelvtanulásért nincs kiadás)

  • Figyelő 2,47
    Utoljára a szovjet csapatok budapesti működésére emlékszik amint a pincében megerőszakolták a nőket.

    Érdekes az emberi emlékezet és a kölcsönös viszonzás.
    Azok a „szovjet csapatok” viszont, amikor a magyar betolakodókat idáig kergették, azokra a magyar katonákra emlékeztek, akik a feleségeiket és lányaikat, nem biztos, hogy a pincében, de megerőszakolták . s ő t . utána még ki is végezték szegényeket.

    Érdekes, hogy a velünk szövetséges német nők, ott Berlinben ugyanígy panaszkodtak, mint ez némber itt, mintha előtte 4 éven át ennél nem sokkal szörnyűbb dolgokat műveltek volna ott Oroszországban „mi” katonáink… 🙁

  • Almási Alma 2017 szeptember 19 10:24 du.

    “vannak, akikkel együtt őriztem libát, és vannak, akikkel nem”
    A liba őrzés még nem lenne nagy gond ha nem jelentkezne a Stockholm szindroma eközben.

    “nyilvánvalóan maga is érzi, hogy nincs igaza, ezért ez az agresszív hang”
    Az igazság soha nem egy konstant, ami nekem igaz az Önnek nyilván nem, de ha egy ilyen közösségi lapon akarja megvívni a harcát akkor ne legyen meglepődve, hogy nem mindenki látja a képet ugyanabból a szemszögből mint Ön.

    “egy disszonáns hang, ha nem akarom hallani, nem olvasom a Morrison Összest.”
    De mégis olvassa, mert egy szálka vagyok a körme alatt, nem tudja elviselni, hogy valaki leiskolázza a téves nézeteit .

    Abban pedig jelentős nézetkülömbség van közöttünk hogy “divat lett elvetni a korrektséget” mert az is relative, viszont megvetni a nemzeti önérzetet és öntudatot az tényleg divatba jött és “azóta egyre többen hiszik, hogy most igazán nagyszerűek.” Ezeket nevezzük ball-liberális globalistáknak, Soros bérenceknek, vagy leegyszerüsítve hazaárulóknak.

    “Tudja, én még azt tanultam a szüleimtől, hogy a korrektség a legfontosabb az életben.”
    Elhiszem ha Ön mondja, csak a baj hogy vagy elfelejtették megmondani mit is jelent ez a szó vagy Ön felejtette el annak igazi jelentését.

    Engedje meg, hogy ezt a hiányt pótoljam Ön és hasonlóan gondolkozó társainak:
    Korrektség az, ha valaki az országot ahol született, melynek nyelvén először megszólalt, melynek iskola falai között megtanult írni-olvasni, melynek himnuszát vigyázállásban énekelte és/vagy hallgatta, HAZÁJÁNAK tekinti és nem adja el néhány rongyos Soros garasért hanem kiáll annak ha kell fegyverrel való megvédésért és politikai nézetkülömbsége érvényesítéséhez nem idegen hatalmak segítségét hívja a másik fél leverésére.
    Korrektség az, ha valaki a saját népét és kultúráját BÁRMI áron megőrzi és megvédi azoktól akik nyiltan hirdetik, hogy annak megsemmisítése a céljuk.
    Korrektség az, ha valaki előnybe részesíti azokat a honfi (honleány) társait idegenekkel szemben akik a mindennapi életben a HAZÁJUKAT képességeik szerint szolgálták és ennek a HAZÁNAK az erőforrásait azok megsegítésére fordítja akiknek itthon van rá szükségük, nem importálnak tudottan haszontalan és kifejezetten káros tömegeket melyek a HAZA limitált forrásait leszívják.
    Korrektség az, ha valaki a HAZÁJA népének biztonságát mindenek fölé helyezi és nem enged be a nép akár cask egyetlen rétegének egyetlen potenciális ellenségét sem.

    Soroljam még vagy megértette, hogy a korrektséget nem mint zászlót kell lobogtatni, hanem a mindennapokban kell gyakorolni. Ha ehhez több időre lenne szüksége akkor…

    “Addig is üdvözletemet küldöm”

  • Hát bizony, igazmagyarnak lenni tudni kell. Főleg „Robert Morrison”-nak… 😀
    (Még „Bendeguznak” is volt annyi esze, hogy egy magyar fórumon magyar nevet válasszon…)

  • Csak néhány lényeges tévedés. Azt hiszem Miklós vagy jani?)
    Két dolgot állítottak.
    Az egyik: akkor a kormányba ellenzéki minisztereket kellene kinevezni? A parlamenti többség kontrollja nem ezt jelenti.
    A kontroll eszközei:
    Parlamenti ellenzék – jogait a házszabályban jelentősen csorbították 2010 óta. Emellett a házelnök és brancsbéli társai minden alkalmat megragadnak a képviselőik korlátozására: büntetések, indokolatlan szómegvonások stb. 2010 előtt ez nem így volt. A Párt(a néhai fiatal demokraták) és kapcsolt részeik évekig nem jártak a parlament üléseire, több molinós és más obstrukciós technikát is alkalmaztak. Most, miközben a kormányfő arról beszél, hogy kormányuk nem koalíciós, hanem pártszövetség, aközben a választáson önállóan nem is induló kdnp nevű csoportosulásnak ÖNNÁLLÓ FRAKCIÓJA van az országgyűlésben. Ugyanakkor a frakció alakításhoz szükséges 10 képviselőt 12-re emelte a kormányerő. Mert pl a DK ÖNÁLLÓAN 10 képviselővel jutott be. Ehhez pedig tudni kell: a frakcióknak jelentősen több joguk van a parlamentben (megszólalási lehetőség, azok időkerete stb.), mint a függetleneknek.
    Ellenőrző intézmények:
    Alkotmánybíróság (AB): a kétharmad idejében a bírák szolgálati idejét 9-ről 13 éve emelte a kormányerő, majd kialakította a Párt többségét. A bírákat a frakciók jelölik – itt is jelentős, hogy a nem is létező kdnp-nek önálló frakciója van, így a kormányzat eleve kétszer annyi bírát jelölhetett, mint az ellenzéki pártok (ugyanez a parlamenti bizottságokban akkor is kétharmadot ad a kormánynak, ha a plenáris ülésen már nincs kétharmaduk.) A parlamenti többség megszavazta. És nem, a szocialista-szabaddemokrata kormányok idején nem volt így: az AB elkaszálta 1995-ben a Bokros-csomag harmadát, 2008-ban pedig népszavazásra engedte a vizitdíjat, holott költségvetési tételekről még az alaptörvényük is tiltja a népszavazást. Ezek csak a nagyobb ügyek. A mostani AB meg szó nélkül átengedte a vallásszabadságot sértő egyházügyi törvényt, a tanszabadságot sértő CEU törvényt, a társadalmi szervezetek önállóságát sértő civil törvényt, az egyetemi autonómiát sértő felsőoktatási törvényt – hirtelen ennyi jutott eszembe. Holott ezek az alapértékek az alaptörvényükben is szerepelnek – tehát a parlamenti többség alaptörvény ellenesen működik.
    Fontos kontroll a tájékoztatás kötelezettsége és a nyilvánosság szabadsága – ezek itthoni helyzete lesújtó. Erről most csak annyit: a sajtószabadság nem az újságíróknak fontos – hanem a közönségnek. Az ő joguk csorbul, ha nincs meg a sokoldalú, azonos módon elérhető tájékoztatás – aminek alapján felelős döntést hozhatnak.
    Ezek csak az alapok – amivel minden felnőtt állampolgárnak tisztában kellene lennie – de ahogy itt is látható: megy a hablaty ezerrel népakaratról, „nemzetvédelemről”, választásokról – hosszú mondatokban, anélkül, hogy legalább egy állam működésének alapjairól halovány sejtelme lenne sokaknak.
    Valahol „felvilágosítottak”, hogy Nyugaton is vannak kommunisták. Nem újdonság: az olasz és a francia (Franco után a spanyol is)kommunista párt nagyon erős volt, és mindkettő ma is működik. A múlt század folyamán gyakran volt mindkettő kormánytényező – vagy éppen kormányt vezető erő. A hetvenes években – a szovjet utat nem követők – az ún. eurokommunizmus alapján politizáltak, aminek a lényege a proletárdiktatúra elutasítása volt.
    De kötve hiszem, hogy az ottani kommunisták a kereszténydemokrata, keresztényszocialista, konzervatív, jobboldali néppártokban politizálnának, amely pártok ma az Európai Unió és vezető testületeinek túlnyomó többségét adják.

  • Robert Morrison

    Almási Alma 2017 szeptember 20 2:51 du.

    „Hát bizony, igazmagyarnak lenni tudni kell. Főleg “Robert Morrison”-nak…”

    Ilyen amikor valaki már kifogy az érvekből. A kutya ha már reménye sincs hogy nyerjen hanyatt vágja magát és felteszi a mancsait. Egy alma csak lehullik a fájáról és jó messzire elgurul. Gratulálok! Most már tényleg egy igazi alma tetszik lenni.

  • Mr. Morrison, magát egyelőre még élvezem… 😀

    Tudja kedveském, már Miviktorunk is megmondta, nem azt kell nézni, amit mond (ja, ülök, és nézem a szememmel, hogy mit mond a szájával…), hanem azt kell nézni, amit csinál. Magával is ez a helyzet, kedves Mr. Morrison…

  • ALMASI TALALOMhoz cimzet soraira;

    Velheto lenne hogy Almasi a „kozep-osztaly” lehetosegere celzott.

    Minel szelesebb ill. szamosabb az u.n. kozep-osztaly, annal egysegesebb, tarsdalmilag es anyagilag is nagyobb a lehetosegek es jobbak az eletszinvonalak az ossz-lakoosag reszere.

    Ahol csak az „uralkodo-osztaly” es az adofizerto s, mellos tomegek leteznek a szakadek kozottukk annal szelesebb es menlyebb.

    Az volt a Horthy korszakbanm is.

    S az „elvtarsak totalitarianizmusa”-ban , csupan a part KB-je es a bagoval fizetett „dolgozok” zome letezett.
    Meg a partaggok sem szamitottak a „kozep”-nek.
    S szamuk kevesbb volt mind a rendoreik.
    A nagy Szovit Unio Bolshevik partjanak nem volt soha tobb mint 6 millio tagja. S azok neveben 13 politburo-tag uralt 260 milliot. Az volt nevezve a „dolgozo-nep-demokracia”-janak.

    S ma csodalkoznak hogy sikertelenek amikor mindenki szabadon valszthat korlatozatlan szavazasaival.

  • Charlie! szept.20. 3:53
    1. A csodálatos gázszerelő kizárólag 2010 óta gazdagodik, kizárólag a magyar állam által kiírt pályázatok elnyerésével, méghozzá rapid módon: tehetős milliomosból 7 év alatt lett az ORSZÁG LEGGAZDAGABB EMBERE pár száz milliárddal megelőzve Csányi Sándort, az immár régiós vállalattá fejlesztett OTP Bank elnök-vezérigazgatóját.
    Az Altus ZRt., ahol Dobrev Klára a vezérigazgató – 2006 óta NEM PÁLYÁZOTT magyar állami, és ideérkező eu-s forrásokra, mivel a cégvezető férje Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök. Az Altus ezért 11 éve kizárólag nemzetközi pályázatokon – többnyire más cégekkel konzorciumban – vesz részt és ér el sikereket.
    Azóta változtattam: jobb külügyérnek találom Navracsics Tibort, aki EU biztosként azért láthatott egyet-mást, horizontját nem szűkíti végletesen a gazda terebélyes árnyéka.
    Persze, kevésnek gondolod a 20%-os párt 1 db tárcáját – de a belügy nagyon fontos hely, felér másik hárommal.

  • TALAMOM-hoz;

    Sok szo esett mar a csoszerlo falusi polgarmesterrol ,hogy remesen megagadagodott.

    Ketsegtelenul ismeretseg segit minden uzleti osszkottetesekben.

    De letezne barmi adatok ami mutatna hogy mind azt tisztessegtelen modon jutott vagyonahoz ?

    Szeretnem megkerni kozolje mind ami kozolheto.
    Igazan szeretnem latni a valosagot az ugy mogott.

    Koszonom.

  • A csodálatos gázszerelő ma a leggazdagabb magyar. Megelőzte az ország legnagyobb bankját évtizedek óta építgető elnök-vezérigazgatót. Cégeinek se szeri, se száma. Építő cége nyeri az ÖSSZES állami megrendelést, pályázatot, miközben a munkát alvállalkozókkal végezteti – és gyakran ki sem fizeti.
    Cégei 7 év alatt HATVANSZOROSÁRA nőttek, ami magában nem lenne baj, de nem innovációval, hanem az állami és európai pénzekből. Polgármester a mostani kormányfő szülőfalujában. Az állami pénzből fizetett közmunkásoknak részben bónokban adja ki a fizetését, amit azok csak az ő tulajdonában lévő kiskereskedelmi boltokban vásárolhatnak le. Családja sok ezer hektárt nyert az állami földpályázatokon – Magyarországon nem vásárolhat földet cég, csak magánszemély, vagy az állam. A közös pénzek nélkül cégei percek alatt összeomlanának, mint az 1998-2002 között is uralkodott Párt (néhai fiatal demokraták) korábbi kedvence, ami úgy eltűnt, hogy a nevét se találni a szaklistákon.

  • Kedves TALALOM;

    Kertem mar az elobbiekben itten, sot a HFP-en is, mert szeretnek valami adatokat ertelmezni, a „csoszerelo” rendkivulli es hirtelen meggazdagodasarol.

    Az ismetelt kritikat mind olvastam, de valami alatamszto adatoak vagy tenyeket ami valova mutatna hogy mind az a NEM tisztesseges uton tortent.

    Persze, minden uzletben, de meg a szerelemben is sokat jelent a ismeretseg, es kapcsolat.
    De nem a tisztessegtelenek am.

    Lenne kedves kozolni amik azt alatamasztanak?

    Elore is koszonom.

  • A csodálatos gázszerelő cégeinek adatai a Cégbíróság nyilvános adataiból, illetve a közbeszerzési pályázatok adataiból származnak. A közbeszerzési pályázatok – ha jól emlékszem 200 millió forintos értékhatáron felül – kötelezően nyilvánosak, és a Közbeszerzési Értesítőben hozzáférhetők.

  • Bendeguz,

    Hat most kepzeld el, hogy az en legjobb haverom lesz a kanadai miniszterelnok. Nekem egy vasam sincs, foleg nem arra, hogy egy epitoipari vallalatot hozzak letre, amihez illik megvenni a legmodernebb gepeket. Attol fuggoen, hogy mit akarok epiteni, tobbszaz millio dollarra lenne szuksegem csak ahhoz, hogy a ceg eloallhasson.

    Am hirtelen az allam ad nekem 300 millio dollart kolcson, vagy szavatolja azt a bank fele, ha esetleg en nem tudnam kifizetni. Mert az allam ilyesmit szinte minden nap megtesz minden allampolgara szamara, csak kerni kell.

    Onnantol fogva aztan en kapom meg a legzsirosabb szerzodeseket a kulonfele epitkezesekhez, sot, nagy valoszinuseggel meg tulertekelem az epitkezes koltsegeit is, amit az allam valami fura oknal fogva nem vesz eszre. (Talan azert, mert valakinek adni akarok egy kis kick-back-et???)

    Gondolom ez a felallas ismeros neked is, mert meg a legutobbi amerikai valasztasok soran hallottam, hogy valamikor regebben a Trump atvett egy felig-meddig kesz epuletet teljesen felepiteni, mert az allam altal megbizott ceg esznelkul szorta az allam penzet.
    Termeszetesen ugyanez megy Kanadaban is.

    Hogy aztan az tisztessegtelen-e, hogy a kocsmai haver hirtelen epitoipari ceget tud nyitni a semmibol, es kizarolag o kapja a jo kis allami szerzodeseket, annak az eldonteset rad bizom.
    Persze gondolhatod azt is, hogy leszallt a Mennyekbol a Gabriel arkangyal, es o intezte ezt igy, mert a gazszerelok a kedvencei. (En marha pedig nem annak tanultam!)

  • Koszonom valaszat MIKLOS:

    Sajnos hogy mindent feltetelezett modban tett.

    De a pelda amit jelzett a Trump eseten pont annak ellenkezoje.

    A politikusok „haverjai” vesztegtteg az adofizetok penzet es az idot is az emlitett epitkezesen, ami evetek vesztett.
    Trump atvette a szerencsetlen esetet es honapok akatt a koltsegek allt is keszitette el.

    De a „csoszerelo” eseten, mi az amit itten sokan „gazembersegnek” allitanak.

    Mar irtam, hogy igen tudatos dolog az hogy valaki kit ismer, az igen sokat jelent a eletben, s hasonloan az uzleti vilagban is. Meg a szerelemben is !
    De az NEM gazembeseg magaban.

    S gazemberseg tortenik vilagszerte baratsagok es osszekottetesek hianyaban is.

    Talalom adta hogy keressemm a hivatalos lapokon.

    Talan TALALOM elhiszi hogy „gazembersegek amik az asztal alatt ” mennek azok a hivatalos lappokon nyilvanitva?

    Kertem hogy mi informacioja letezik ami azt bizonyitana?

    Talan elakarna hitetni velem hogy az is mint a „Csaszi” a „Varadi letra”, meg mas allitasok itten?!

    Ha egy „cso-szerelo” (plumber) a sajat kepessege es szorgalma altal sikereskedik, az kivallo. More to it. Igazi melos proli.
    Itten legtobb a „csoszerelok” es legtobb szakemberek igen sikeresek a maguk szorgalmabol.
    De barki is meg-gazdagodott gazembersegei altal azt meg a micsodaja altal kellene felfuggeszteni.
    Sokan veltek hogy Gyurcsany elvtasaik jelolt lett volna.

  • B79-es! Talán próbálja meg elolvasni a szept. 24. 2:50-kor írt válaszomat.

  • talalom
    2017 szeptember 19
    6:01 de.
    Nem igaz, hogy ma diktatura van M.orszagon! T.i. a diktatura elso feltele a diktator. A diktator az a szemely, aki katonai erovel kerul hatalomra , ez van mindenutt a vilagon.
    Akit demokratikusan valasztanak meg az nem lehet diktator, mert ahogy megvalasztottak, ugy le is tudjak szavazni!

  • Robert Morrison

    talalom 2017 szeptember 19 3:32 du.

    “A kvótatörvény, mint terrorizmus. Rossz a feleség-hasonlat. Ha már család: inkább olyan a helyzet, hogy egyikük utálja a másik szüleit, és megtiltja, hogy betegyék a lábukat a közös otthonba.”
    Ez jobban sántít mint a feleség-hasonlat. Ki az a barom aki az illegális inváziós hadsereget akár az én akár más anyósához hasonlítja? Az előbbi elpusztítani akarja (és fogja) a hozzámtartozókat (és az Önéit is ne legyenek hiú ábrándjai) míg a másik életet adott a választottamnak. Természetesen a bal-lib Soros csapatban a tények és valóság semmi súllyal nem szerepel. Csak a demagógia a testvéri szeretetről (kár hogy a szaudi király nem olvassa ezt a propagandát) és a mi kötelességünkről beengedni azokat a szerencsétlen (82%-ban erőteljes harcra képes fiatal férfiakból álló) “menekülteket” akiket az Önök által bálványozott Obama-Clinton duo szabadított a világra.

    “ A gyógyszeres kezelés pedig nagyon sok esetben hatásos:”
    Ha ebben valóban hisz akkor javaslom keresse fel a pszichológusát sürgősen mert valószínüleg kifogyott a gyógyszere. Addig is csak úgy érdekesség gyanánt olvassa el ezt a cikket … http://hvg.hu/vilag/20170607_Leszurta_a_pszichologusat_egy_sziriai_menekult_Nemetorszagban
    Vagy ezeket:
    http://www.expressen.se/nyheter/attackerade-polis-i-paris-har-studerat-till-journalist-i-sverige/
    http://index.hu/kulfold/2017/08/18/cambrils_terrortamadas_rendorseg/

    “pl. az Európában élő több millió török, indiai, pakisztáni, kurd stb. közül csak pár ezren terroristák: a nagy többség békésen él.”
    Ehhez pedig különösen gratulálok. Merthogy ha történelmi ismereteim nem csalnak akkor a Harmadik Birodalomban is csak “pár ezren” voltak igazi nácik, a többség békés német bárány volt. Mégis hat million testvéremet veszitettük el a “szeretet és türelem” oltárán.

    Abból az Ön által felbecsült “pár ezer terroristából” csak egy vezette a kisbuszt bele a barcelónai járókelőkbe 15-nek a halálát okozva 130-t pedig megsebesített. Szorozza be ezt pár ezerrel és remélnykedjen hogy nem lesz közöttük senki akit Ön szeret.

    A manchesteri arena 23 halálos áldozatával akik a jövő generációjához tartoztak volna CSAK EGY terrorista végzett aki további 250 sebesültet produkált. A tizenhét million font “anyagi segítséget” pedig nem a “békésen élő nagy többség” vagy a hőn szeretett Soros migráns szervező nemzetközi főterrorista fizette ki az áldozatoknak, hanem az angol dolgozó kisemberek.

    A párizsi robbantásokat is csak kilenc terrorista követte el 130 ember halálát okozva.
    http://www.bbc.com/news/world-europe-34821813

    Lehet vagy kell még ehhez akármit is hozzátenni? Talán csak annyit, hogy az Önhöz hasonló jóindulatú hiszékeny emberek ássák Európa sírját, de remélhetőleg kifogynak a szusszból, mielőtt a magyarok sírjára kerülne a sor.

  • Robert Morrison

    Bendeguz79 2017 szeptember 25 8:45 de.

    Őszinte sajnálattal kell bevallanom, hogy többször próbálkoztam olvasni a beírásaidat, de nemcsak az ékezetek hiánya miatt de az értelmi keverésekkel együtt lehetetlenné teszed az egyébként talán jó gondolataid olvasását. Csak egy példa a rengetegből:

    „Sokan veltek hogy Gyurcsany elvtasaik jelolt lett volna.” Mit akartál ezzel mondani?

    Nem bántalak már de továbbra is kénytelen vagyok átugrani amit írsz.

  • Kedves Robi!

    Tudom, hogy a gonosz ekezetlenek koze tartozom, de hozzatennek valamit ehhez:

    „” “pl. az Európában élő több millió török, indiai, pakisztáni, kurd stb. közül csak pár ezren terroristák: a nagy többség békésen él.”

    Ehhez pedig különösen gratulálok. Merthogy ha történelmi ismereteim nem csalnak akkor a Harmadik Birodalomban is csak “pár ezren” voltak igazi nácik, a többség békés német bárány volt. Mégis hat million testvéremet veszitettük el a “szeretet és türelem” oltárán. „”

    Az evtized talan legjobb karikaturajat lattam kb egy evvel ezelott. Nem rajz volt, hanem egy kep. Egy nagymeretu hirdetoteblan allt a kep, egy SS tiszt csaladjat abrazolta, egy aranyos kislannyal es kisfiuval a szuleik elott allva, vagy ulve. A kep ala ez volt irva angolazva:
    „A nice nazi family moved into our neighborhood.”
    (Remelem nem hianyolod a neighborhood-bol a „u” betut, mert az amerikai angol nem hasznalja.)

    Magyarra ez talan fordulna le, hogy „Egy kedves naci csalad koltozott a szomszedsagunkba.”

    Namost, neked nem kell magyarazni mi ebben a „vicc”, de a gyengebbek kedveert hadd mondjam el, hogy ha most a „naci” szot kicsereljuk a „muszlim” szora, akkor mar talan dereng valami meg a lassubbaknak is.
    Ha megsem derengene, szerencsere itt vagyok en, aki elmagyarazza:
    Altalaban nem az emberrel van a baj, hanem azzal, hogy miben hisz. Ugyanaz az ember ha „rajon valamire” vademberbol meg normalis emberre is tud valni.
    A nacik kozott is voltak zsido-mentok, voltak akik ki voltak akadva a verontastol, sot meg olyanok is akik soha semmi gonoszt nem tettek azon kivul hogy kiszolgaltak a rendszert.
    Ugyanigy, vannak olyan muzulmanok, akik soha senkit sem bantanak …stb. De ettol meg sem az iszlam, sem a nacizmus nem lesz rozsafuzeres eszme.

    Es ritka nagy baromnak kell lennie annak, aki akár nacikat, akár muzulmanokat akar betelepiteni az orszagaba.

    Miert (kerdik a lassabbak)?
    A nacizmus lenyege: Kiirtani, vagy leigazni mindenkit, aki nem nemet.
    Az iszlam lenyege: Kiirtani, vagy leigazni mindenkit, aki nem muszlim.
    Ki az a hos bolsevik vagy „halado” itt, aki lat ebben a kettoben valami forradalmian nagy kulonbseget?

    M A R H A K!!!
    E B R E S Z T O!!!

  • Kedves TALALOM;

    Nem csak „probaltam” de olvastam is sorait amire hivatkozott.

    Na de mi abban gyuloletre melto ,ha valaki, s ez esetben egy csoszerelo sikereskedett egy valami szerzodest nyerni a torvenyes es tisztesseges modon?

    Lenne valasza azt reszletekben adni?

    S hasonloan, mi az el-nem ismerheto ha valaki a torvenyes es tisztesseges modon kap kolcsont?

    Na ha az nem ugy tortent volna, akkor tudna adatokat es bizonyitekokat adni arrol ?

    Nem cafolom, sem ellenzem ismeretlen meglatasait, de szeretnem az adatokat es a vaalosagot latni abban.

    Koszonom.

  • MORRISON soraira;

    Isten mentsen. Soha nem gondolnek magat vagy barkit is kenyszeriteni olvasni soraimat.

    Ha nem ohajtja, akkpor NE olvassa !

    Erti azt eddig ?

    S a Gyurcsanyra valo megjegyzesemben, talan meg maga is velhette az itten kozolt hozzaszollasokbol tobbek atal, hogy velve meglatasaikbol remeltek volna hogy Gyurcsany vagy ahoz hasonlo elvtars lenne a minszterelnokuk.

    Hat ki masban remenyerkedhetnenek?

    Rakosi, Kadar, stb, mind por es hamu.

    Talan Soros, vagy Goller lenne a remenyeik ?

    Errtjeto az is maganak ?

    Remelve, bar ki is legalabb mas-fel-liter langyos velo-anyaggot lotyogtatva a kopnyajaban, ertelmezhetne.

  • Bendeguz79 2017 szeptember 27 5:57 de.

    „Remelve, bar ki is legalabb mas-fel-liter langyos velo-anyaggot lotyogtatva a kopnyajaban, ertelmezhetne.”

    Na idefigyelj Te moslékos nyelvgyalázó. Nemhogy elnézést kernel azért a zagyva billentyűzéseidért ami már-már rejtvényfejtési főiskolát igényel, itt pimaszkodsz azt még az sem menti fel hogy amiket összekatyvagolsz sokszor találkozik a véleményemmel.

    Szedd már össze magad és kezd el használni a Magyar Nyelv minden betűjét és figyelj oda, hogy a mondanivaló legyen értelmes. Ebbes sokat segíthet ha mielőtt idelöttyinted egy word-processor segítségével kitisztásod, hogy necsak az ékezeted hiányozzanak a szavakból hanem a betűk sorrendje is álljon fel.

    Javaslom, hogy a Word-höz található Hungarian Language Pack-ot installáld, ami fel fogja ajánlani a HELYES szavakat.

    Csokol Anyad Sari!

  • Bendeguz79 2017 szeptember 27 5:57 de. – javítva

    Látod Moslékos Nyelvgyalázó, még odafigyelve is elcsúsznak szavak ha az ember egyenesben írja ide, mert ennek a korrektora is angol. Ezért jobb más programban megírni.

    Itt vannak a javítások: kernel >> kérnél, ebbes >> ebben

  • Miklos 2017 szeptember 27 12:16 de.

    @Kedves Öreg Miki Bácsi!
    Csak azért hogy meghozzam az étvágyadat az ékezetes betűk használatához „lefordítottam” a rovásírásos bejegyzésedet „magyarra”. Remélem értékeled és mindenki más is látja miért harcolok az ékezetek életben tartásáért. (ha valamit kifelejtettem volna a javításból azért elnézést kérek, de sokkal nehezebb korrektálni mint írni)
    *******************************

    Kedves Robi!

    Tudom, hogy a gonosz ékezetlenek közé tartozom, de hozzátennék valamit ehhez:

    “ ‘pl. az Európában élő több millió török, indiai, pakisztáni, kurd stb. közül csak pár ezren terroristák: a nagy többség békésen él.’

    Ehhez pedig különösen gratulálok. Merthogy ha történelmi ismereteim nem csalnak akkor a Harmadik Birodalomban is csak “pár ezren” voltak igazi nácik, a többség békés német bárány volt. Mégis hat million testvéremet veszitettük el a ‘szeretet és türelem” oltárán. ‘ ”

    Az évtized talán legjobb karikatúráját láttam kb egy évvel ezelőtt. Nem rajz volt, hanem egy kép. Egy nagyméretű hirdetőtáblán állt a kép, egy SS tiszt családját ábrázolta, egy aranyos kislánnyal és kisfiúval a szüleik előtt állva, vagy ülve. A kép alá ez volt irva angolul:
    “A nice nazi family moved into our neighborhood.” (Remélem nem hiányolod a neighborhood-bol a “u” betüt, mert az amerikai angol nem hasznalja.)

    Magyarra ez így fordítható le: “Egy kedves náci család költözött a szomszédságunkba.”

    Namost, neked nem kell magyarázni mi ebben a “vicc”, de a gyengébbek kedvéért hadd mondjam el, hogy ha most a “náci” szót kicseréljük a “muszlim” szóra, akkor már talán dereng valami még a lassúbbaknak is.

    Ha mégsem derengene, szerencsére itt vagyok én, aki elmagyarázza:
    Általában nem az emberrel van a baj, hanem azzal, hogy miben hisz. Ugyanaz az ember ha “rájön valamire” vademberből még normális emberré is tud válni.
    A nácik között is voltak zsidó-mentők, voltak akik ki voltak akadva a vérontástól, sőt még olyanok is akik soha semmi gonoszt nem tettek azon kivül hogy kiszolgálták a rendszert.
    Ugyanigy, vannak olyan muzulmánok, akik soha senkit sem bántanak …stb. De ettől még sem az iszlám, sem a nácizmus nem lesz rózsafüzéres eszme.

    És ritka nagy baromnak kell lennie annak, aki akár nácikat, akár muzulmánokat akar betelepiteni az országába.

    Miért (kérdik a lassabbak)?
    A nácizmus lényege: Kiirtani, vagy leigázni mindenkit, aki nem német.
    Az iszlám lényege: Kiirtani, vagy leigázni mindenkit, aki nem muszlim.
    Ki az a hős bolsevik vagy “haladó” itt, aki lát ebben a kettőben valami forradalmian nagy különbséget?

    M A R H Á K!!!
    É B R E S Z T Ő!!!

  • Figyelő szept. 26. 2:29 NEM, nemcsak katonai uralom hoz diktatúrát, bár a fenntartásához szükség van erőszakszervezetre. Hitler választásokon jutott hatalomra.Ne keverd a diktatúrát a terrorral! A diktatúra legfőbb jellemzője, hogy a különböző hatalmi ágak nincsenek elválasztva, és nem működnek a jogállami kontrollok. (Ezeket már felsoroltam korábban.) Törvényhozói hatalom – országgyűlés. Végrehajtói hatalom: kormány, államigazgatás. Igazságszolgáltatás: bíróság, ügyészség.
    B79! A csodálatos gázszerelő gyakran nyer sokkal drágább ajánlattal, mint a többi pályázó. Ez még lehetséges: nem mindig a legolcsóbb ajánlat a legjobb. De az azért már kérdés: hogy-hogy KIZÁRÓLAG az a pályázó felel meg, amelynek a konzorciumát valamelyik Mészáros cég vezeti, útépítéstől a kórházi zsemlék szállításáig?

  • Robert, szerintem már csúcsra pörgetted az ékezetek hiányának emlegetését, hagyd a csodába. Én már évek óta olvasom így és mindig megértettem, elfogadom, hogy sokan több fórumra is irkálnak, nem fognak állandóan nyelvet váltogatni. A kezdeményezésed helyes, amit tudtál megtettél, továbbiakban szerintem nyugodj ebbe bele.

  • Kedves Robi!

    Mivel alulrol felfele mentem a hozzaszolasokhoz, azt hittem eloszor, hogy a moderator „ekezetezte fel” a kis beirasomat.
    Becsaptal! 🙂

    Viszont ha nem vetted volna eszre, ket esetben, a felreertesek elkerulese vegett hasznaltam az á betut. Ahelyett hogy megdicserted volna az extra effort-omet, meg itt sirsz nekem.
    Szegyelld magad! 🙂

    De abban igazad van, hogy a Bendeguz lusta arra, hogy atolvassa amit ir, mielott elkuldi. Ha visszamesz a hozzaszolasaiban, lathato, hogy tudja o nagyon jol hogyan kell lebetuzni a szavakat, csak szarik ra ha melleut a billenytunek.
    En ugy vagyok a beirasaival, hogy ha az elso ket mondatnak nincs ertelme, akkor nem olvasom tovabb.

  • Kedves TALALOM;

    Igen olvastam es olvastam sot olvastam ismetelten.

    De sorai szerint a „Cegbirosag” adtai adja mind azt amit maguk itten feltetelznek a „gazszerelo” tisztessegtelen gyors meggazdagodasainak adatait ?

    Valami nem stimmel valamly allitasaikban.

    De amint ertem az urge nem „gaz-szerelo”, hanem PLUMBER.
    Amit maguk „cso-szerelonek hivnak.
    S ma ottan egy plumber nem lehetne sikeres a tisztesseges modon ? Csupan gazemberseggel ?

    Azt a szot maguk nem hasznaltak, DE azt az ertelemezeset adjak.
    A „Ceg-birosag” adhatna azt?
    Az persze azt jelentene hogy bajokba volt a torvennyel,.

    A kerdesem volt, es ismetlem, van barmi adataik hogy NEM atisztesseges uton gazdagodott ?

  • charlie 2017 szeptember 27 1:34 du.

    “Robert, szerintem már csúcsra pörgetted az ékezetek hiányának emlegetését, hagyd a csodába. Én már évek óta olvasom így és mindig megértettem, elfogadom, hogy sokan több fórumra is irkálnak, nem fognak állandóan nyelvet váltogatni. A kezdeményezésed helyes, amit tudtál megtettél, továbbiakban szerintem nyugodj ebbe bele.”

    Charlie, köszönöm a véleményedet. Vannak dolgok amibe soha nem szabad belenyugodni és a harcot soha nem szabad feladni. Szabad legyen megosztanom Veled és a többi olvasóval azon meggyőződésemet, hogy mindenkinek kijár a szabad vélemény nyilvánítás de ezzel nem jár együtt a Magyar Nyelv torzításának a joga. Az ékezet nélkül irkálók nincsenek tekintettel sem Rád sem a többi olvasóra, mert csak saját önző akaratukat kényszerítik Rád ok nélkül.

    Szeretném a nekem fentebb adott tanácsodat visszafordítani és MINDENKIT felkérni arra, hogy az ékezet nélküli beírásokat ugorják át és semmiféle válaszra ne méltassák. Garantálom, hogy nagyon rövid időn belül vagy elmaradnak az ékezet nélkül firkálók, vagy megtalálják az ékezetes betűket, mert nekik fontos, hogy a véleményükkel zsongjanak a lapokon.

    Amit védelmükre felhoztál az kicsit sántít, mert én is írok angol nyelvü lapokba is és egy szimpla kettős billentyű lenyomással (Alt+Shift) reptében váltok a klaviatúrák között. Ugyanez egy egér mozdulattal is elérhető csak én jobban szeretem a billentyűket.

    Ahhelyett, hogy engem bíztatnál a torzítás elfogadására, lépj fel Te is és a többieket is erre vagyük rá együtt, hogy tisztítsuk meg ezt a lapot a spongyola nyelvhasználattól. Remélem számíthatok Rád. Üdv Robi.

  • Miklos 2017 szeptember 27 3:06 du.

    “Viszont ha nem vetted volna eszre, ket esetben, a felreertesek elkerulese vegett hasznaltam az á betut. Ahelyett hogy megdicserted volna az extra effort-omet, meg itt sirsz nekem.
    Szegyelld magad! “

    Ne reménykedj. Mint ahogy a rendőr sem megy oda a kijelölt helyen átkelő gyalogosokhoz megsimogatni a buksijukat, én sem fogok leborulni előtted mert két helyen használtad a helyes betűt miközben sok száz helyen nem.

    Amit a Bendeguz79 lustaságáról írtál arra annyit tudok mondani, hogy én csak a nekem címzett beírására vesztegetek néhány percet, a többit egyszerűen átlépem. Nem vagyok hajlandó behódolni a terrorjának és ha Ő engem nem tisztel annyira, hogy értelmesen olvasható módon írjon, akkor nem számíthat az én tiszteletemre hogy elovassam amit összekotyvaszt. És akkor még a fogalmazási hibákról nem is beszélek, de azt könnyebben fogadom el, mert ott nem feltétlenül cask a nem akarás játszik hanem a fogalmazási képesség is lehet akadály.

    Egyébként hogy megnyugtassalak a Te írásaidat is ugyanúgy kezelem mint az Övét … figyelmen kívül hagyom kivéve amit nekem címeztél. Kapis Jó Öreg Miki Bácsi?

  • Tisztelt Olvasók/Kommentelők!

    Heteken sőt hónapokon keresztül lehettetek szemtanúi szélmalom harcomnak ezen az intellektualitásával élenjáró Magyar Nyelvű bloggon melynek egyetlen célja van, hogy a beírások minőségét hozzuk a lap szinvonalára a Magyar Nyelv helyes használatával.

    Elkeserítő, sőt megbotránkoztató, hogy egyesek a lustaságukkal és nemtörődömségükkel rákényszerítik az olvasókat, hogy Anyanyelvünk torzítását elfogadják és ezáltal züllesztik a lap szinvonalát.

    Irtam egy cikket ezzel kapcsolatban, de azt a szerkesztő nem hajlandó közzétenni amíg a valódi kilétemet nem fedem fel. Ezzel én nem értek egyet mert a cikk éppen a blog érdekeit szolgáló információs anyag nem politikai kinyilatkoztatás. Ugyanakkor tudomásul veszem, hogy a blog fenntartójának joga van a saját szabályait felállítani, ezért nem vitatkozom Christopherrel a témán. Reméltem, és még mindíg remélem, hogy megváltoztatja a véleményét, de addig is szeretném a T. Olvasók figyelmébe ajánlani a Facebook oldalamon ma megjelentetett cikket mely „Bűnösök közt cinkos aki néma! Babits Mihály után szabadon….. cimmel” itt található:

    https://www.facebook.com/robimorri/posts/10212272155593389

  • Kedves Robi!

    A dolog roppant egyszeru. Mondd azt a Chrisnek, hogy a neved Kolozsvari Robert. Es ha valoban Kolozsvari, akkor hasznald az Eperjesi Robert nevet.

    Vegy peldat rolam, az en nevem Braunschweigi Miklos. 🙂

  • Robi, az életem minden percét háborúskodással tölthetném, ha a környezetem és a világ történéseit szemlélem. A környezetszennyezéstől az idegesítő bürokráciáig, az élelmiszerek minőségétől az oroszlánfóka kihalásáig, és most itt a te háborúd is, ne haragudj, de nekem is jár egy kis pihenés. 🙂
    Amúgy szerintem minden tiszteletet megérdemelnek azok a magyarok, akik negyven év után is ilyen választékosan használják az anyanyelvünket. Bendegúz nem ilyen, én is hajlok Miklós meglátására, hogy csak játssza a tudatlant.
    Hisz még az egyszerű „Almási Alma” nevet is három hibával írja le, ami tényleg röhej.

  • Robert Morrison

    Miklos 2017 szeptember 29 1:53 du.

    “A dolog roppant egyszeru. Mondd azt a Chrisnek, hogy a neved Kolozsvari Robert. Es ha valoban Kolozsvari, akkor hasznald az Eperjesi Robert nevet.”

    Drága Jó Öreg Miki Bácsi!
    Ha ismernél akkor még viccből sem irtad volna ezt a tanácsot. Én ennél sokkal fontosabb ügyekben is egyenesebb gerinccel viseltettem az elmúlt 70 év alatt és most már egy cikk megjelentetése érdekében ezt az önbecsülésemet nem adom fel. Arról nem is beszélve hogy nem vagyok hajlandó Christophert hülyének nézni, mert nem az.

    Amiben segíthetsz Te és a Többiek is, hogy vegyétek rá Chris-t a cikk megjelentetésére.

    Remélem elolvastad a Facebook-on ami itt nem jelent meg és már tudod hogyan kell beállítani az ékezetes betüket. A Te esetedben ha nincs az op rendszerben Hungarian 101 akkor kénytelen leszel együttélni a Z és Y felcserélésével.

  • Robert Morrison

    charlie 2017 szeptember 29 3:30 du.

    Köszönöm a jó tanácsod. Szeretnélek megnyugtatni, hogy én sem harcolok mindig és mindenért. Nem vagyok Don Quixote, de amit az ékezetekkel művelnek az kinyitotta a bicskát a zsebemben és a zászlómra tűztem a témát. Amíg élek harcolni fogok az én Dulcinea del Toboso-mért.

    “Amúgy szerintem minden tiszteletet megérdemelnek azok a magyarok, akik negyven év után is ilyen választékosan használják az anyanyelvünket.” Ha ezt vehetem dicséretnek akkor köszönöm, de nekem nagyon könnyű dolgom van mert SZERETEM AZ ANYANYELVEMET és amit az ember szeret azt ápolja és dédelgeti. Mindhárom lányomat megtanítottam rá és ha lenne lehetőségem az unokáimnak is magyarul mesélnék.

  • Kedves Robi!

    ” Arról nem is beszélve hogy nem vagyok hajlandó Christophert hülyének nézni, mert nem az. ”

    Nem kell hulyenek nezni, csak kuldesz neki egy kepet a 20 eves Dalai Lamarol es azt mondod, hogy Teng-Leng Xiao Ping-Pong a neved.

    ” Amiben segíthetsz Te és a Többiek is, hogy vegyétek rá Chris-t a cikk megjelentetésére. ”

    Nem hinnem, hogy erdekelne. De ha akarod elkuldheted az email cimemre: [email protected]
    Majd en megmondom neked, hogy egyetertek-e vele, es ha igen mit tennek meg hozza, ha nem tartom teljesnek.

    ” Remélem elolvastad a Facebook-on ”

    Isten orizz!!! Orulok, hogy megszabadultam toluk nagynehezen. Ha ujra rakkintok valamire ujra felkerulok ra.

    Hany unokad van?

  • Atirhatod a Teng-Leng Xiao Ping-Pong-ot Teng-Leng Ciao Ping-Pong-ra, ugy mar van valami ertelme is.

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Miklos 2017 szeptember 30 12:29 de.

    Kedves Jó Öreg Miki Bácsi!

    Legyen szabad azzal kezdenem, hogy ha ez tényleg a Te E-maIl címed akkor vagy nagyon bátor, vagy nagyon elővigyázatlannak tetszik lenned, merthogy arra számíthatsz hogy jönnek majd a bal-lib-bolsi mocskolódások.

    Itt van egy a Te válaszodból kiragadott példa ami ékesen bizonyítja az ékezet hiányából adódó értelmezhetőségi problémát.

    “Nem hinnem, hogy erdekelne.” Azt még el tudnám fogadni (ha akarnám de nem akarom), hogy a “hinnem” ebben az esetben annyit jelent hogy hinném, de az “erdekelne” két külömböző értelmek ad a mondatnak az ékezetek függvényében.
    1./ Nem hinném, hogy érdekelne. (engem, illetve ebben az esetben Téged)
    2./ Nem hinném, hogy érdekelné. (Őt vagyis Christophert)
    Köszönöm, hogy egy élő példával szolgáltál a célom eléréséhez.

    Olvasd el a cikkemet bátran a Facebookon, mert nem kell bejelentkezned az olvasáshoz és a link nem fogja “feltámasztani” a törölt FB oldaladat.

    https://www.facebook.com/robimorri/posts/10212272155593389

    “Hany unokad van?”
    Tisztelette jelentem Mindenkinek, hogy az én Családom biztosította a szükséges utód nemzést ezért nekünk nincs szükségünk az illegális bevándorlók segítségére.

    Ölel “Pelenkás” Robi (Fenti Göllner Andriska után szabadon)

  • Kedves Robi!

    Latom buszken viseled a pelenkas jelzot. 🙂

    Az email persze kicsit rizikos volt, de ugy latszik mindenki fair volt vele, eddig csak azok irtak (te es a Charlie) akiket meghivtam hozza. (Nem mintha nagyon zavarna ha masok is irnanak.)

    Jo hogy van boven utanpotlasod a tronorokosokbol, de ha Svajcban laksz lehet hogy nemsokara nekik is Magyarorszagra kell menekulniuk.

    En szereny maganyomban mar banom hogy nem tudtam csomot kotni arra bizonyos szervre annak idejen. „Szerencsere” a gyerekeim nem nagyon iparkodnak a gyermeknemzes teren, igy legalabb nem lesz tobb mint egy unokam, aki majd nem tudja hova menekuljon innen.

  • MIKLOS; De kedves pelankas Robikad nem kepes azt elolvasni a pontok es vesszok hianyaban a maganhangzok felett!

    Elfelejtette azt?

    Vagy Robinak nem szokasa az igazat irni?

  • Robert Morrison

    Bendeguz79 2017 október 1 2:10 du.

    Ha nekem vagy rólam írsz használj ékezetes betüket vagy
    ne írj emnek vagyóla rmóla sitemm.
    Olvasd el a cikkemet itt: https://www.facebook.com/robimorri/posts/10212272155593389
    És alkalmazd az ott található megoldást. Még ember is válhat belőled.