„Már csak az utolsó jegyek” konzultáció-határideje

2017 november 24 2:14 du.82 hozzászólás

A népszavazást pótló pótkonzultáció legújabb híre az, hogy a hatalmas érdeklődésre való tekintettel még mindig várják a leveleket. Halász János bejelentése alapján december 1-ig. Amely hír hallatán óhatatlanul a bazári kikiáltók marketing-blöffje jut az ember eszébe. Amikor az üres sátor előtt a telt házra hivatkozva „már csak az utolsó jegyeket” próbálják rásózni az óvatlan arra járókra.

Alig egy héttel ezelőtt még annyira meg volt akadva a kommunikációs gőzhenger, hogy a jelenleg külügyérként szolgáló nyaloncot akarták bevetni egy telefonso kampányban. Mely bevetés ténye már akkor is ellentmondani látszott a végtelenül nagyra beállított, végtelenül nagy hangon hirdetett érdeklődésnek. Valósabbnak tüntetve fel azt, hogy valójában olyan alacsony a visszaérkezési arány, amihez már hazudni sem lehet egy hihető számot. Ennek alig mond ellent az, hogy az LMP-s konzultáció-látogatók szerint hatalmas kamu az egész. Amire a 24.hu értesülése szerint a kormányzati tájékoztatás felkent mondóka-felelősei némi sorosozós rizsával reagáltak. Akár nekik is igazuk lehetne.

Azonban az továbbra is világos, hogy ha a kormány, és benne Orbán Viktor olyan fenemód biztos lenne a támogatottságukban, akkor népszavazást tartana a kérdésben. Maga az a tény, hogy erre nem kerül sor mutatja: maga a hatalom sem hisz a saját szövegében. Valószínűleg okkal. Mert tegyük fel, hogy igaz az a szám, amit állítanak. Az a bizonyos 1,7 millió. Azt is feltehetjük akár, hogy csak azok küldték vissza, akik egyet értenek Orbánnal. Azt is tegyük félre, hogy a bolsevik módszertanhoz hozzá tartozhat a kisebbség nevében, mesterségesen előállított többség. Amit jól példázott a 2014-es választás. Az, amelyen a Fidesz kevesebb, 2,1 millió, szavazattal nyert parlamenti kétharmadot, mint amennyivel korábban választásokat vesztett. A 2014-es és a jelenlegi számokból azonban látszik: annyian sem küldték vissza a sorosozós badarságot, ahányan korábban beszavazták a Fideszt a hatalomba.

Így könnyedén előfordulhat, hogy a mostani hosszabítás célja leginkább a korábbi támogatottság hihetőbb állításának megalapozása lehet. Ami puszta szóvirág. Ellentétben egy népszavazás többször ellenőrzött eredményével. Amely alapján azt tudjuk: legutóbb a többséget nem érdekelte Orbán-ripacs akciózása. 

(Illusztráció: VastagBőr)

82 hozzászólás

  • Nem kellene a cikk írót is helyretenni? „…bazári…nyalonc…kamu…rizsa…ripacs…” Adjuk meg a kommentelőknek is a tiszteletet, hogy mihez is szólnak hozzá!

  • Az en gyarlo velemenyem szerint mind ez a kettos allampolgarsag, idegenek szavazati lehetosegei, stb. igazan szelszoseges, onzo es esztelen.
    Igazan gyanitanam ,hogy megrene a nemzet adofizetoknek mind azt ami abbol eredemenyezheto barki szamara is.

    De ha van hatarido szabva, hat az a hatarido. Barmennyire is ellenezne azt a cikk szerzoje.

    Sot, az eletben mindennek van hatart-ideje. Sot mag az eletnek is.
    Tehat miert nem elemezne az ellenzek szovivije az egesz maszlagokat az alapveto ertelmetlensege alapjan?

    Van azon is meglatasom tisztan, de azt nem engedne Mr.Adam itten kifejezni. Tehat hagyom azt masokk elkepzeleseire.

  • ISTVAN Nagy,
    Ha nem láttál még bazárt, és ripacsot, kikiáltót, akkor az a Te problémád.
    Szíjjártóra a nyalonc még egy nagyon eufémisztikus megközelítés. De maradhatunk az ősszaájfényesítőnél is. Ha Neked jobban tetszik. A rizsa szintén egy nagyon enyhe kifejezés. De említhetjük populista demagóg hazudozásnak is azt, mait Orbán és szavalókórusa előad.
    Kamunak az LMP-sek emlegették a nemzeti inzultációt. Fáradj hozzájuk a problémáddal, ha nem tetszik. Az

  • Szerencsére eddig is aktívak voltak az emberek,akik továbbra is
    biztonságos normális keresztény ( de minden más tisztességes,bejegyzett vallást támogató országban )szeretnének élni!
    A hosszabbítás helyes és kell,bár sem Brüsszel,sem Soros nem
    tud minket legyőzni,akkor sem ha az „öreg” (utóbbi…)össze.vissza hazudozik!!!!!!!!
    Még az itthoni baloldali ellenzék is a maga és családja biztonságára szavaz (minden közismerten baloldali ismerősöm is!!)

  • „Kunzultacio” ???
    Amikor megy az orvosahaoz, vagy a fogasszagoz azzal tart konzultaciot.

    Ez inkabb az u.n. referendum helyet levo koz-propagandasag. Semmi mas. S alig is lehetne „hivatalosnak” nyilvanitani.
    De miert nem tartanak rendesen az evi szavazasok alapjan mind azt, amikor mindenkinek adva lehetosege bar mi kozerdeku alanyokon a lakossag donteset venni a dontonek bar mi alanyon.

    Velem hogy az ottaniak az ellen majd rikcsolnak mert mind az szamukra ismeretlen.
    De amig „demokraciat” allitanak, miert nem elni azzal ?

  • Örűlnék , ha valaki itt megmondaná, hogy a mai kotmányon kivül, kire lehet szavazni.

  • Bendeguz79
    2017 november 24
    5:07 du.

    A határidő az határidő, mint mondád. A kormány éppen most változtatja meg önkényesen a különben szintén önkényesen általa kiírt izére megadott határidőt.
    Amúgy valóban nem mer referendumot (népszavazást) kiírni. Azon akkora zakót kapna, mint legutóbb. Az emberek egész egyszerűen le se sz..ták a populista demagógiát és otthon maradtak.
    Egy újabb érvénytelen népszavazást meg nem mer Orbán megtartani. Egyszerűen a komplexusai nem bírnák.

  • Figyelő
    2017 november 24
    6:43 du.

    Elég sok mindenkire lehet. Igazán van válszték.
    A rasszista Jobbiktól (charlie-t idézve szelektíven rasszisták, de attól még azok) a potenciális nagykoalíció többi babaszemecskéin keresztül (LMP, Momentum, Gulyás Marci) a halódó MSZP-n át a DK-ig, és azon túl Thürmerig.
    Többé kevésbé konzisztens jelszó-gyűjteménye is van némelyiknek (programnak egyiket sem mondanám, de azért van).

  • Andrew/Istvan Nagy és
    MINDEN ÉRDEKLŐDŐ-nek

    Andrew írja:
    „…Kamunak az LMP-sek emlegették az inzultációt.”

    XI. 22.
    Két LMP-és Hadházy és Szél levélben követelte, hogy országgyűlési képviselőként látni akarják az eddig befutott, ill. kitöltött íveket. A betekintésre az engedélyt 24-én „x”(?)óra időpontra, írd és mondd mindösszesen 1,5 óra(!!!) időtartamra nagylelkűen „engedélyzték” nekik.

    XI. 23.
    Úgy 48 órával ez előtt Orbanisztán (az egyik államtitkára révén) bejelentette, hogy a kitöltött ívekből, immáron 1`700`000 kitöltött példány érkezett vissza a megadott címre.”

    XI. 24.
    A képviselők a városi csúcsforgalomban lavírozva(!!!), a megadott időpontokban megjelentek a megadott 3 azaz három helyszínen…

    XI. 24.
    Az egyik helyről a másikra közlekedéssel együtt „biztosított” másfél óra alatt a helyszíneken a hivatalnokok mindent elkövettek, hogy ezt a végsősoron kikövetelt képviselői szemlét megnehezítsék.

    XI. 24.
    A beépített(!!!) akadályok ellenére megtertott szemlét (szemléket) követő sajtótájékoztatójukon mindkét honatya (bocs’ill. honanya) egybehangzóan állította, hogy az így, ilyen mostoha körülmények között megtekintett, számegység csomagokba kötözött kötegek valamint a a fizikai nehézségek között megtekintett, mindössze egy két(!) kiemelt minta alapján is, a beküldött ívek száma . m e g . s e m . k ö z e l í t i . a hivatalosan beharangozott 1,7millót, annak még az egyharmadát se, de maximum, „a legjobb esetben is” legföljebb annyi lehet, azaz: 5-600ezer, tehát az egész konzultáció* egy nagy . k a m u…

    .

    .

    !!! UI:

    Kedves Bernadett és Ákos!

    Még a lottó, és egyéb szerencsejátékok esetén is kötelező a sorsolásba független, hivatalos KÖZJEGYZŐ bevonása. Javaslom, a következő országos jelentőségű akciójukra feltétlenül vigyenek magukkal egy ilyet is…

    .

    * Az alaptörvény ilyet, mint „nemzeti konzultáció” nem is ismer, csupán csak a népszavazás intézményét rögzíti.

  • Beszari kormánynak beszari nép kell.
    B79! A legutóbbi papírküldésnél részletesen megírtam, hogy néz ki egy ilyesmi: http://kanadaihirlap.com/2017/04/06/nemzeti-inzultacio-2/
    Ez se más: nincsenek kérdések: állítások vannak.
    Senki nem ellenőrzi a visszaérkező papírokat. Szerintem fel sem bontják a borítékot, csak lemázsálják, és abból számolják vissza, hányan dőltek be megint.
    A mai magyar kormányt mélységesen nem érdekli, hogy mi a többség véleménye – elég 2-2,2 millió voks a győzelméhez. (25%)
    Ezeket kell izgatni, félelemben tartani. Akik úgy értik a vallásszabadságot pl., hogy mindenki olyan vallású, amit szabad.
    Figyelő! Van lehetőség a választásra: bár nem könnyű eligazodni az uralgó Párt (a néhai fiatal demokraták) tájékoztatási monopóliuma mellett. De van egy ennél is nagyobb baj, amitől – ahogy a kommenteket olvasom, Kanadában sem mentesek az emberek. A demokrácia nem az, amikor nekem (vagy Neked) van igazam.

  • Bendegúz79 6:32

    Úgy van, ahogy mondja

    )))))))))))))))))))))) 😀 ((((((((((((((((((((((((((

  • Tisztelt Cristopher Adam!

    Mennyi ideig tart egy komment átszűrése, illetve mikor tudható meg, hogy valamelyik fennakadt az etikett rostán ?

    Talán karakter szám, bit, vagy bájt mennyiség alapján kalkulálható ki a „szürés” várható időtartama?

    Üdvözlettel: V

  • ANDREW_s soraira;

    Tehat meghoszabbitotak a „kunzulktciojuk” hataridejet.

    Hat mi lehetne abban megdobbento ?

    Meg a foci mechet is lehet meghosszabitani !

    S ha a tomeg nem menne szavazni azt a politikusok imadjak, mert nyerhetnek ugy csupan a sajat szabvazattaikkal.
    Rakoncarlansag nem segit !
    A torvenyes uton mukodni es elerni a sikereket mindenki javara.
    Miert nem alkalmaznak az ertelmesebb modszert ?

    De meg mindeg sokkal jobb hogy letezik lehetoseg a lakossagnak a dontesre a sajat ohajaik alapjan.
    Mi volt a maguk ezereveben jobb megoldas ?
    A kegyetlenseg, eroszak, bortonzesek, kinzasok es diktatura?
    Ohajtana azt ismet?
    Azert nem kell aggodnia, mehetnek oda boldogan ahol az ma is letezik ! Hat miert nem ?

  • TALALOM megjegyzeseire’

    Elso mondata teljesn valosag !

    Mondanak inkabb „zsak a foltjat megtalalta.”

    Ha veli hogy az igy lenne, miert nem adjak ellen-hatarozataikat a „konzultaciojuk” vagy meg a „inzultaciojuk”-kal ???

    Mert a tomegek nem eggyeznek meg a maguk velemenyeivel !!!

    De HA velne hogy sikereskedhetnenek, ill. a tomeg a maguk meglatasaval eggyezne, MIERT nem teszik a torvenyes lehetosegiket az Alaptorvenyuk 8-ikk Cikke alapjan ???

    Mint itten a mondas; „CSELEKEDJ AMINT BESZELSZ.”

  • Bendeguz79
    2017 november 25
    8:47 de.

    Orbán egyre kevésbé enged más megoldást szabadon, mint a közvetlen népképviseleti köz-szavazást.
    Akkor megint flaszterből lesz a szavazócédula és sokan fognak lógni a körúti fákon.

  • Száz szónak is egy a vége: a jelenlegi választási rendszerben legyőzhető legkönnyebben a Fidesz. Mivel a baloldal a sajátjainak leölésével – lásd a legújabb, Horváth Imre, Újpest – van elfoglalva, nem tud 25% szavazatot elérni.
    Ezért nem a Fidesz a hibás.
    Az összes baloldali ötletet szétlopják a még valamennyire potens pártok, a szakszervezetek már többet tanácskoznak a Jobbikkal, mint az MSZP-vel. Az SZDSZ után megy az MSZP is a süllyesztőbe.

  • Figyelő!

    Az a nagy helyzet(kérdésedre: kire érdemes szavazni…),hogy
    a Fidesz-KDNP magasan vezet (49 %)míg az (összement ellenzék)
    együtt sem rúg labdába.Vannak lecsúszott(MSZP,Jobbik)kisebb pártok,akik leszerepeltek,vannak hadakozó törpék(LMP,DK)és vannak „kerti törpék”
    (Együtt PM,ordibáló Momentum stb),mind a hatalmat akarja,egymást is nyírják……Ha összefognának akkor sem lenne esélyük!

  • Amúgy közel 1,8 millióan küldték vissza eddig a konzultációs
    ívet,ami szép szám és remélhetőleg többen is lesznek,akik
    biztonságos országra szavaznak……több baloldali ismerősöm is
    támogatja a kormányt a kétes bevándorlók elleni intézkedésében,ugyanis ők is és a családjuk is itt élnek….!!!!

  • Andrew_s
    2017 november 24
    7:54 du.
    Köszi Andrew, értem.

  • Mellesleg, elképeztő, hogy mennyi párt van a magyaroknál.
    Már régen megszoktam itt, hogy maximum 3 párt van, de inkább kettő ami számit, az USA-ban is.

  • Tudod Figyelő,itt sem volt régebben ennyi párt,csak az a bajuk,hogy egy-egy párton belül sem értették meg egymást,mindenki
    másképp akarja a hatalmat megszerezni(csakis a hatalmat)….hát kissé „túlosztódtak” a szerencsétlenek….nem tisztességes kormányzásra
    vágynak,hanem ismét kifosztani,becsapni az embereket,ráadásul még eszük sincs!
    Még a TV-ben egyenes adásban is lejáratják egymást!!!!!!

  • Ja meg ugye programjuk sincs,csak felelőtlenül ígérgetnek(ellenzékből könnyű…),aztán kormányra kerülve
    nem tartanák be azokat és ismét csődbe vinnék az országot!
    Az itthon élők ezt pontosan tudják,mert átélték!!!!!!

  • Boda Marcsi
    2017 november 25
    4:35 du.

    A Fidesznek sincs programja. Ad hoc szólamgyűjteménye van. A vezér pillanatnyi elmeállapotának függvényében

  • ANDREW_s soraira;

    Andy, „kponzultacio” az NEM nepszavazas.

    Ha maga ki kuld 10,000 levelet a postan, ha nem iger valami jovedelmazot, mint anyagi ajandekokat, csupan keri, meg ha konyorog is, alig kap vissza nehanyat.

    A valasztas az mas, azt inkabb ertekelik a tomegek, kiveve HA szamukra jelentos esemnyek lehetosegeit nyujtaj majd az.

    De miert mind a hula-bula ezen ?

    Olvassa Alaptorvenyuk 8ik Cikket es cselekedjen !!!
    Leheto nepszavazas a lakossag kezdemenyezesenek alapjan.
    Csak a pofazas nem segiti azt. Munkalkodniuk szukseges !

  • Figyelő ne légy ostoba:
    Szerinted miért volt az hogy a legutóbbi választáskor hirtelen bejegyeztek vagy 40 pártot ?
    Ki pénzelhette ezeket és miért ? ( Némelyik logója és neve megtévesztően hasonlított a VALÓBAN létező pártokéira.)

    Elmondom.

    A FIDESZ hozta ezeket létre és pénzelte öket.
    Két ok miatt :

    1 hogy a végletekig megossza a választókat és a kissé buta választópolgároknak megnehezítse azt hogy arra szavazzanak akire valóban szeretnének.
    Képzeld el hogy a szavazófülkében kapsz egy 70 centis papírcsíkot amin átekinthetetlenül sok párt van felsorakoztatva és a nevük meg a jelük hasonló a FIDESZ ellenfeleinek a nevéhez.
    Hát nagyon sokan belebonyolódtak és a szavazásuk érvénytelenné pontosabban súlytalanná vált.

    A másik ok :
    A cimborákkal jegyeztették be a sok kamu-pártot igy pénzt dugtak a zsebükbe. Az adófizetők pénzét !
    (Merthogy a választásokon induló pártoknak JÁR a kampány-finanszírozásra valamennyi pénz. Ezek meg nem kampányoltak semmit csak feliratkoztak a választási listákra.)

    Mert ugyebár azt mondanom sem kell hogy ezeknek a kamupártoknak, mikor megszűntek a választás után, NEM KELLETT ELSZÁMOLNIUK A KORMÁNYTÓL KAPOTT PÉNZEKKEL !!!

    Ezekről a dolgokról kérdezd meg a félnáci OIM* .-ot !

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Elftársakk!! Most mongyaja tanittóur, hogya nagy írdeklűdésre valló tekintette a Zállami nyommda december tizenötödikéjig nyomgya a kitőtött inzultácijós levelekett!!

  • AZ ÖSSZEFOGÁS DILEMMÁJA
    (T. külhoniak figyelmébe)

    A fidSS kormányra jutásának első fegyverténye volt, hogy gyökerében változtatta meg a Választási Törvényt, mégpedig többek közt aképp, hogy eltörölve a demokratikus választási harc lényegét, a nyitva tartott alternativa lehetőségét, az évtizedek óta kétfordulós rendszert egyfordulóssá redukálta…

    Mit is biztosított a kétfordulós szisztéma ?

    Azt, hogy az első forduló után következő egy hónap alatt lehetővé tette azt is, hogy a voksolásban esetleg lemaradt felek egyeztessék oldalaik erejét. Azt, hogy az első megmérettetés ismeretében partnert választva maguknak, például koaliciós ajánlattal betagozódjanak oldaluk valamely legjobban álló pártalakulatának, egy nekik ideológiailag még megfelelő, másik párt politikai küzdelmébe. Meg azt, hogy az ott látszólag gyengén szerepelt alakulat a II. fordulóra még átalakíthassa a saját jelölti névjegyzékét. Egyszóval, hogy minden potens erő sorait mégegyszer rendezve bent maradjon a küzdőtéren…

    Ezzel szemben az egyfordulós szavazás . k i z á r j a . annak még a lehetőségét is, hogy a pólusok az I.erőpróba „részeredményeinek” ismeretében alternatív alapon erővonalaik mentén még egyszer újra ringbe szállva méressenek meg…

    .

  • Bendeguz79
    2017 november 25
    6:43 du.
    „Andy, “kponzultacio” az NEM nepszavazas.”

    Én tudom,
    Orbán is tudja. Csak nem mer népszavazást tartani.

  • Tobbek megjeegyzeseire alanyonkent.

    A „ket-fordulos szavazas” az az elozetes es a vegso szavazasnak kellene lenni.
    A vegso szavazason csupan az elso ket gyoztesek kozotti dontes.
    Ugy mint a sport merkozesek eseten.
    Azert letezik ma az u.n. ‘ket part’ az US ban.Az elmut ket-evszazad folyaman csupoan a kepes partoknak van verseny kepesseguk. Kozben meg a vezeto partok is megsemmisultek.

    A ‘nagyon hasonlo a logo es part nev’.
    Az megy Afrikaban, azok kulombozo allatokkal abrazoljak a partokat. Talan az szukseges ottan is;))

    Amokor a vesztett felek egyesulnek a masodfoku valasztasokra, hat az csalas !!!
    A vesztett foci csapat nem versenyezhet ismet a gyoztes csapat jatekossaival !

    A lakossag alatal kezdemnyezett nep-szavazasuk leheto az Alaptorvenyuk alapjan. De azon sikereskedni szukseges am igen szorgalmaskodni. Miert nem cselekszenek azon ?

    Jovo ev tavaszan lesznek a maguk Parlamenti valasztasa. S majd a Parlament valssza a kormnyfot.
    Ha az nem igen tetszik, miert nem valtoztassak azt ?
    Az is leheto am az Alaptorvenyuk alapjan!

  • Mindenki arra szavaz akire akar és akit az eddigi tevékenysége,múltja alapján hitelesnek,programja alapján jónak
    tart!
    Ilyen egyszerű,! A régebbi baloldali pártok MSZP még él.. (egy mag maradt,de több kisebbre züllesztette Gyurcsány)SZDSZ megszünt,MDF már régebben,LMP működik bár (Schiffer kilépése óta,nem ugyanaz)a jobboldali Jobbik meg botrányai
    miatt folyamatosan csúszik lefelé…..
    Tehát marad a Fidesz-KDNP akik a jelenlegi állás szerint egyedül is simán képesek kormányt alakítani,nem úgy mint Merkel aki kénytelen alkudozni egy koalíció érdekében,esetleg meg is bukik…A Fidesz már csak a migráns politikája miatt is NYERŐ!

  • Andrew!

    A Fidesz amit ígért betartotta,sőt túlteljesítette,korrigálta
    a bukott MSZP csalásait,átveréseit,hibáit!Ezek tények!

  • Bendegúz 79!

    A népszavazás dönti el,hogy ki lesz a győztes párt,majd az akkor
    hivatalban lévő köztársasági elnök bízza meg kormányalakítással az általa
    megnevezett személyt, figyelembe véve a szavazás eredményét,valamint az adott párt által javasolt személyt!
    Bár rendezett,jó körülmények között élek (szeretnék nyerni a lottón.,mint mindenki..)úgy legyen telitalálatom,hogy az bizony Orbán Viktor lesz!Mellékesen 100-szor ismételve,nem vagyok párttag!!!!!

  • Természetesen a Jobbik, és a jellemtelen,bukott Gyurcsány,…a baloldal,(MSZP)…meg a
    „törpék” is szeretnének kormányt alakítani,de lássuk be ez egy
    elmebeteg utópia részükről!
    Ezt egye több ismert baloldali politikus és közeli ismerősön is
    elismeri!
    Persze lehet pár fős „tömeggel” cirkuszolni,tüntetni,csalással rágalmazni,mint szokták,de ugye nem rúgnak labdába,csak még jobban lejáratják magukat,pláne akik be sem jutnak a parlamentbe…..!
    Hát ez van!

  • Marcsi, a Párt ökle elmondta a tutifrankót.

    Az ugye világos mindenki számára, hogy Boda Marcsi 1989 előtt a Belügyminisztérium III. Főcsoportfőnökségének munkájához „járult hozzá” ? Boda nem jobboldali, nem keresztény, nem konzervatív és nem hazafi. Egész egyszerűen az éppen uralkodó párt kiszolgálója, mint ahogy 1989 előtt az akkor uralkodó rendszert is hasonló buzgósággal szolgálta ki és tépte száját az akkori ellenzék tevékenysége miatt.

  • Puff!

    Ennyire sötét hogy lehet valaki?Részvétem,de nem méltó rá…,gyógyíttassa magát sürgősen!
    Én keresztény,jobboldali,konzervatív,de normális párton kívüli vagyok,aki a mocskos komcsikkal,szoci utódaikkal soha semmilyen kapcsolatban nem voltam.!!!!
    Nem tud bosszantani,csak megvetem az ilyen szerencsétlen idiótákat!Sajnos nincs egyedül ezen a fórumon!

  • ja amúgy vigyázzon bele ne őrüljön (vagy már késő,megtörtént?…)a nagy
    politizálásba!
    Szerencsére én nem veszem komolyan sem magát,sem a hasonló politikus söpredéket,más tartalmas,értelmes dolgok kötnek le!
    Az én múltamban nincs szenny,mint itt többekében!

  • Boda Marcsi
    2017 november 26
    2:11 du.

    Hogyne. Azt ígérték „folytatjuk”. Valóban folytatták a tömegek hülyítését, és a lopást.

  • falusi, örülök, hogy látlak.
    .A napokban volt eszemben, hogy megkérdem előbbi feleségedtől, hogy mi van Veled? Hogy vagy? Már régen láttalak.
    Látom, még mindig a régi „bőrben” vagy’

  • Puff:
    Boda egy idióta. Ő az Oldal Idióta Macája.
    Ágál itt mint egy hőscincér és közben akkora baromságokat hord össze mint ide Lacháza.

    (Azt már nem is említem hogy nálánál ezerszer képzettebb, intelligensebb és okosabb embereket aposztrofál naponta elmebetegnek.)

  • Ms.Boda, PUF es Andrew_s;

    Remelve belatjak hogy kisse tulzasba mentek a szemlyeskedseikkel.

    Ha valaki hajlando lenne penzt kolteni ugyvedekre,felelosegre is vonhatnak szemelyi-hirnevuk szennyezeseert.

    Nemi jelzoket amit dobaltak egynmasra talan azt cenzurazta volna Mr.Adam a KMH-;ap es a tisztesseg ,modor es joindulat erdeket vedeni.

  • Ms.BODA soraira;

    Igen, belatom hogy az ottani Parlamentari szisztem alatt, a szavazo lakossag partokat valaszt. S annak alapjan, a gyoztes part, ill. a legnagyobb szamu szavazatokkal nyert part kepviseloi alapkjan, annak a partnak a vezetojet jeloloi ki a Parlament a kormany alkotasaval.
    A koztarsasagi elnok csupan rendkivulli korulmenyek alapjan alkalmazhatja sajat donteset. Onalloan nem letezik lehetosege a parlamnet hatarozatat figylmenkivul hagyni.

    Na de kerdesem lenne, mivel ma a HFP (az angol nyelvu lapjukon)
    adatokat kozlt amiben csak 27% kedveli a Fideszt.
    51% ohajtana egyenileg versenyzo allamfoi jeleoltet, s aki NEM elozo politikus, de bizonyit kepesseget a kormany vezetesen.

    Tehat azon alapon vissza a kerdesemre, velne ,hogy a kormany-fo, s hasonloan az allam-fo, ugy szinten minden kepviselo kerulet palyazoi, polgarmesterek,birok, ugyeszek, rendorfonokok, stb.stb. azon poziciokra, egyenileg, nev-szerint lehetne lehetoseguk valasztani a szavazok dontesei alapjan ?
    Csupan kivancsisagom alapjan kerdezem.
    Habar az nem leheto ottan maguknak.

  • Olvasva itt a sok okos és figyelemre méltó véleményt,azért arról nem kéne megfeledkeznünk, hogy a visszaérkezett „konzultációs levelek” állítólagos darabszáma még nem meríti ki a néphülyítés minden kritériumát! Mert majdnem mindegy, hogy az azt kibocsátó kormánypárt szerint mennyi érkezett vissza, ha arról nem szól a fáma, hogy valójában mit tartalmaznak azok a „válaszok?” Boríték = véleménynyilvánítás, és az már azt jelenti, hogy 1.7 millióan értenek egyet Orbánnal és bandájával? Egyáltalán nem, noha a cikk némileg helyesen feltételezi, hogy nagyjából azok küldték vissza akik egyetértenek – de legalább annyian azok akik minden szépet és jót kívánva a legszebb helyre küldik a kitalálókat, gyakran súlyos állításokat megfogalmazva, kíméletlen igazságokat, nem ritkán trágár kifejezéseket mellékelve! Egyáltalán felbontja valaki azokat a borítékokat és megnézi, hogy mit tartalmaznak? Vagy az már nem is számít, hanem egy boríték, meg még egy boríték, meg még egy…stb az egyenlő 1.700068, tehát „ennyi magyarember konzultált már velünk, és mondta el a véleményét” – miközben közeli ismerősöm nem tett mást, mint vastagon áthúzva a lapot egy óriási falloszt rajzolt rá filccel, és úgy küldte vissza! Vajon hány ilyen lehet, mert hogy nem egyedi, az biztos? Ezeket vajon levonják az egyetértő véleményekből, vagy tök mindegy mit tartalmaz a levél, mert mint feljebb már írtam: boríték + boríték + boríték… stb, hisz amikor a beérkezik és a posta „összesíti” akkor a darabszámba beszámít, függetlenül, hogy miről konzultálnak a megszólítottak!?

  • Bendegúz79!
    Csak balliberálisok hazudják,hogy 27 % szavazna a Fideszre,a
    VALÓSÁGBAN:49 %!!!!!Több független közvéleménykutató szerint is!
    Nincs kormányváltó hangulat,csak az ellenzék szeretné,híreszteli ezt!!!!!
    A köztársasági elnök természetesen a parlamenten keresztül tesz
    javaslatot a miniszterelnök személyére,aki majd kormányt alakít!
    Én itthon élek,ez a valós helyzet!

  • Besancon!

    Friss hírek:már 1,9 millióan küldték vissza a konzultációs íveket
    Ebből hivatalos szervek a NISZ ZRT 600 ezret,a Kopint-Datorg KFT
    490 ezret dolgozott fel,interneten 155 ezren válaszoltak.
    Még tart a szavazás,így nem közöltek eredményt,tehát alaptalan,gyűlöletkeltő,hazug vádaskodás folyik az ellenzék részéről!!!
    Hadházy Ákos félrevezeti az embereket a vádaskodásával,ezért a
    kormány megteszi a szükséges jogi lépéseket…!!!

  • Marcsi legalább a számokkal lenne tisztába, hogy a 27 és a 49 százalék az mire vonatkozik, de nem, áááá minek is magának tudás, ismeret a fejébe, nem igaz?
    Marcsi, kérdezem én: Nem éppen a kormány vezeti félre az embereket? Az a kormány, amelytől egy hónapig kellett kiszenvedni, hogy egy független ember is megnézhessen legalább egy darab visszaküldött kérdőívet?! Akinek megtiltották, hogy sajtót hozzon magával, akinek 15 percet adtak helyszínenként, hogy bejárja a raktárat?? Mi ez a cirkusz? Ha olyan nagy szám és büszkeség ez a nemzeti konzultáció, akkor miért nem tekinthetett be eddig bárki a Fideszen kívül, és most is nem láthatja a sajtó a betekintést, miért tiltották meg ezt is? Miért nem adnak több időt a megtekintésre is? Ha nem esik le magának ezekből, akkor egészen pontosan kérdezem: MIÉRT kell titkolózni és kamu számokat bemondani a kormánynak ha annyira büszkék a visszaküldött kérdőívekre, és egyáltalán miért nincs egy független testület, vagy bizottság, vagy szavazószámláló egylet, aki összeszámolja?? ELmondom, azért mert Magyarországon sehol nincs valódi független testület, vagy intézmény ami nem a Fidesz távirányításával működne. Arról azért tud, hogy a neten kitöltött íveket bárki, akárhányszor is visszaküldheti? Ugye tudja? Ez aztán marha hiteles eljárást feltételez úgy alapjába véve is az összes többi konzultáció kezeléséről, amelyről aztán be is bizonyosodott, hogy nincs rendszerezve, nincs vezetve és számolva sehol sem.
    Ez a konzultáció megint csak arra volt jó, hogy Marcsi Önt méghülyébbnek nézze a szeretett pártja, és ebből még hasznot is húznak politikailag és pénzügyileg is. A saját cégeiket és újságjaikat pumpálják megint fel az emberek pénzéből, hogy így újra és újra és újra elcsalt választásokat tudjon a Fidesz nyerni. Igen Marcsi, ebből veszik meg Önt is indirekt mód 10 ezer forintért Erzsébet utalvány formájában és vidéken pedig egy zsák krumpliért szintén ezekből finanszírozzák a szavazatvásárlásokat direktbe.
    Na de, hogy ne csak pislogjon ki a fejéből elmesélhetné, hogy mire gondol akkor amikor azt hazudja, hogy Hadházy vezeti félre az embereket?? Hazudja ezt Marcsi annak ellenére, hogy épp a kormány nem kívánta Őt és senki mást sem, hogy betekinthessen a KamuKonzultációkba tudva tudván, és reszketve attól, hogy minden egyes bemondott szám egy nagy kamu.

  • Eltűnt az írásom…
    Röviden:akik az ország és családjuk biztonságára szavaznak(normális,tisztességes baloldaliak is!)azok küldik vissza a konzultációs ívet,akik meg Sorossal és a kétes migránsok befogadásával értenek egyet,nem strapálják magukat ezzel,kidobják
    Remélhetőleg az előbbiek lesznek többségben,a héten kiderül!!!

  • Geyza
    2017 november 25
    6:43 du.
    Nem tartom magam ostobának. De ha három ország pártjait figyelem, a magyar vezet.
    Még emlélkemben van, a Fidesz még akkor sehol sem volt,
    hogy a rendszerváltáskor hány magyar párt alakult meg másnap.
    Megértettem. 45 év után mikor csak egy párt volt, mindenki pártot alapitott. DE ma már ez teljesen felesleges. Minden felnőtt ember tudja, mi a lényeges párt ma.
    Emlékszem, akkoriban volt Kisgazda párt, Paraszt párt stb.. Hová tűntek?

  • Boda Marcsi
    2017 november 27
    12:19 du.

    „Én itthon élek,ez a valós helyzet!”
    ________________________

    Nem az a kérdés, Marcsi, hogy hol élsz, hanem, hogy mit tapasztalsz.

    Két éve még, ha utcán, boltban vagy járművön, vagy orvosi rendelőben politikára fordult a szó, mindenki tele szájjal Orbánt gyalázta. Ma viszont, ha valami orbánellenes kiszalad valaki száján, mindenki kussol, és mindig van egy öregasszony, aki halkan beszól, hogy halgasson már…

    Te mire következtetsz ebből?

  • 1,9 millióan küldték vissza a konzultációs íveket. Honnan tudom? Puskás Imre Fidesz-szóvivőtől, aki ezt szombaton nyilatkozta mikrofonba. Ha mondta, biztosan így van, neki is ennyit mondtak.
    .
    https://hirtv.hu/video/195523

  • Alma!

    Két éve sem gyalázta mindenki Orbánt,azóta meg sok pozitív dolog történt,így most pláne nem szidják többen,persze kivételek a
    megrögzött fanatikus baloldaliak(azok is egyre kevesebben,sőt
    az impotens baloldalt szidják…)az ellenzék uszítására….
    Pozitívumok: rezsicsökkentés,fiatalok támogatása,több helyen évente óriási béremelés(Például orvosok,nővérek előbbiek bére
    207 ezerrel nőt!!!)egészségügyi intézmények fejlesztése,közalkalmazotti,köztisztviselői béremelések és még sorolhatnám,nyugdíjasok járandóságának emelése,prémium….és még
    sorolhatnám!Mellesleg szabadon szidhatja aki akarja,demokrácia.
    Ezek bizony tények akkor is,ha most sem minden tökéletes és van
    sok dolog amin javítani kéne!

  • Kimaradt egy szó:demokrácia van,talán túlságosan is,minden idétlen szabadon bunkó módon,trágárul is hőböröghet (többeket meg is fizetnek ezért …)míg ez
    ugye Gyurcsány idejében,előtte meg pláne elképzelhetetlen volt!!!

  • OIM* nem veszi észre hogy mindenki gyalázza Miurunkat aki van Isten kegyelméből kétharmadon.
    Merthogy nem a választó-polgárok akaratából van neki annyi, az is tutti…

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Drizari!

    Világosan leírtam pár napja,hogy független szervezetek(cégek,KFT) értékelik a válaszokat és végleges eredményt valószínűleg hétfőn
    hirdetnek,mivel a hét végén a válaszadási határidő lejár!
    A haza,ország és népellenes ellenzéki pártoknak meg lenne lehetőségük kontrollra,főleg ha valóban érdekelné őket az eredmény,de szerintem nem fognak „vergődni” vele,csak a cirkusz
    a fontos számukra!!!!
    A normális itt élő többség pártállástól függetlenül nem akar kétes,ingyen ill. az állam pénzén élő esetleg veszélyes(terrorista)migránsokat befogadni!!!

  • Christopher Adam

    Marcsi,

    „népellenes” erőkről írni valóban az 1989 előtti időket eleveníti fel.

  • Christopher Adam,

    Marcsi nem veszi észre magát, hogy tisztára komisszárként viselkedik. 😀 Rákosi idejében ezért kitüntetések garmadát viselné a mellén.

  • Mondom hogy komcsi ez az OIM*

    Ott szedte fel ezeket a kirohanásait.

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Figyelő : Hja hogy TE a gengszterváltás utáni napokról írsz..hát azt nem tudom..eltűntek.

  • Boda Marcsi
    2017 november 28
    3:42 du.

    „Alma!”
    ___________________________

    Marcsikám, ne izélj már… Én, mint nyugdíjas, ezt a nagy emelkedést MÉG NEM VETTEM ÉSZRE…

  • Ms.BODA sdoraira;

    Igen irta ,hogy „az ugy letezik ottan”.
    Maga igen megelegedett azzal ?
    A magyarok mindeg megelegedettek voltak helyzetukkel ezer evig.
    Pont azert nem jobb elet-korulmenueik.
    Azt nem kritizalskent irom

    De a kerdesem lenne , megelegedett maga azzal?
    Vagy ohajtana dolgokat mas modon ?
    Mint az emberiseg eli eletet mashol, es sikeresebbek es boldigabbak.
    Nem mutatna az azt hogy lehetosege a jobb, igazsagosabb letnek elerheto barki tarsdalaok szamara. Sot meg a magyaroknak is.
    Nem propgandizalok, csupan a kivancsisag az ottani megelegesesukrol.
    Itten csupan a ragalmakat olvashatok a helyzetrol.

  • Christopher Adam
    2017 november 28
    4:42 du.

    Marcsi,

    “népellenes” erőkről írni valóban az 1989 előtti időket eleveníti fel.”

    Most, hogy mondod, talán felsejlik neki valami… – dehát, a megszokás nagy úr! -:)))

  • Almási Alma
    2017 november 28
    7:01 du.

    „Marcsikám, ne izélj már… Én, mint nyugdíjas, ezt a nagy emelkedést MÉG NEM VETTEM ÉSZRE…”

    Nem vetted észre, nem vetted észre…nagy ügy – mert az Istennek nem figyelsz! -:))))
    Neked aztán törheti magát a jó Viktor, hogy a kedvedre tegyen!

  • Nácizni lehet?

  • Bendgúz79!

    Természetesen sem én,sem a többség soha nem tökéletesen elégedett
    azzal ami van,de ugye a szocik idején sokkal rosszabb helyzetben voltunk,aktívak és nyugdíjasok egyaránt.
    A jelenlegi kormány több ciklus alatt sok pozitív intézkedést tett(már a régebbi hozzászólásomban felsoroltam!)
    Ezek tények,számok,valóság és nem lehet elvárni,hogy egyszerre
    minden tökély legyen,azt meg pláne nem,hogy a nyugati szinvonalat
    elérjük,mert itthon szocializmus volt hosszú ideig ,sajnos!
    Ha maradtak volna a szocik,messze nem tartanánk itt!
    Aki nem itthon él az nehezen érti ezt meg,de meg kéne próbálni!

  • Csak megállapítom,hogy a moderátor hol működik,hol nem…..
    ugyanis egyes primitív,sértegetők (különösen az ész nélküli alkoholista)provokatív őrjöngéseit leközli,míg a velős,rövid és
    jogos reagálásomat nem……ez így nagyon nem korrekt,talán figyelmeztetni kellene az ilyeneket…..de ugye elfelejtettem,hogy
    ez egy balliberális fórum,ahol csak az egyetértőknek vannak
    jogaik….!(???)

  • PONTOSÍTOK!

    Geyzának válaszoltam,hogy 0000000000000000….ami „moderálás”
    után nem jelent meg…..(???)érzékeny „lelkére” való tekintettel,aki azóta sem fogja vissza magát,másokkal szemben sem!
    Érdekes..

  • Jólvan Kisboda ne erőkőggyé’
    Láttyuk hogy komcsi vagy.
    Nyugi…nem vagy vele egyedül:
    A Parlament is tele van ilyesfélékkel.
    Sőt.Mintha csak ilyenekkel lenne telisteli.
    Kisztikárok..párttitkárok.. van minden.
    Idd a söreidet az majd lenyugtat.

  • Drizari!

    Sületlenségeket beszél,én tényeket,véleményt írok,amivel nem vagyok egyedül,mi köze ehhez Rákosinak…..ugyanolyan idétlenségeket ír,mint szerencsétlen Geyza,úgy látszik ragályos
    a kór….

  • Amúgy hogyan lehettem volna „komisszár”,amikor soha egyetlen
    pártnak nem voltam a tagja,(mint itt sokan…)DOLGOZTAM és nem politikából éltem,most meg a megérdemelt nyugdíjamból!

  • Azt azért végképp nem értem,hogy vajon miért nem jelent meg
    a mai hozzászólásom,amiben közöltem,hogy 2,2 millióan válaszoltak
    a konzultációs felhívásra? ezzel a ténnyel vajon ki ellen vétettem,amikor még eredmény nincs is?…..
    Kellemetlen a baloldalnak,hogy ennyi aktív ember van az országban?
    ezen nem volt mit moderálni,pláne,hogy nem is jelezték….

  • tóth péter
    2017 november 29
    11:53 de.

    „Nácizni lehet?”
    ___________

    Jajistenem… Ki volt az a gazfickó, aki téged lenácizott?

  • Geyza
    2017 november 25
    6:43 du.

    idézet a piros almától,vagy paradicsomtól :

    …..Ezekről a dolgokról kérdezd meg a félnáci OIM* .-ot !……

    Ime a fenti : kedves Almási Alma
    2017 november 30
    4:58 du.

  • Kedves Péter, te más néven Marcsi vagy? 😀

  • Amúgy meg, ha komcsizni lehet, miért ne lehetne nácizni is?

  • tóth péter!
    Igen itt… sajnos lehet nácizni,komcsizni holott a cikkek tartalmáról
    kellene kulturált eszmecserét folytatni,mint általában más normális fórumokon!

  • Marcsi…

    Gondolom tudod, hogy a komcsi munkásőrök — akik jelenleg éppen a Fideszben kötöttek ki — nem a kulturált eszmecseréről ismertek.

  • Mijabaj mán megint Tótkám.
    Nem jutott árvalányhaj vagy mi ?

  • hehehehe kisboda és az ő „kúltúrált” társalgása…Pfff..fff.ff

  • Puff!

    megint valótlanságokat állítasz!

    Mint régebben írtam,több mai fideszesnek anno az állásához kötelező volt belépni a pártba(amint lehetett…kiléptek)de
    ugye a munkásőrség nem volt kötelező…..meg az is elképzelhetetlen,hogy ÁVH-sok lettek volna,mert akkor ma nem
    lehetnének a Fideszben magas pozicióban.
    Munkásőrök,ÁVH-sok a mai szocik voltak,akik most sem „tagadják”meg magukat….kivéve a múltjukat,de a lényeg,hogy ezek az emberek nem rúgnak labdába manapság,a volt pártjukról már nem is beszélve!Szerencse!!!!

  • Amúgy lehet,hogy tévedek,de olyanról nem hallottam,hogy a Fideszből valaki is átment volna a baloldal valamelyik pártjába,és nem csak most(ami érthető mivel semmi esélyük!)de
    még az előző ciklusban sem,amikor még a baloldal „mérhető” %-on
    állt és volt még valamennyi esélye!

  • Almási Alma
    2017 december 1
    4:23 du.
    Vagdalkozó , alacsony színvonal.A testvéré meg különösen!

  • Kedves Alma!

    csak benéztem,de ugye minek?…..
    A gyengébbek kedvéért közlöm,hogy tóth péter és B.Marcsi nem vagyunk azonosak,csak szerencsére hasonlóan gondolkozunk,és nem
    vagyunk egyedül…..

  • Amúgy egy nagyon jó filmet nézek(nem sorozatot,bár azt is tehetném ugye?)így nem érek rá
    pláne felesleges,értelmetlen „eszmecserére”!