Cassandra esete a választásokkal

2018 április 9 12:16 du.77 hozzászólás

A választás másnapján olvasom, hallgatom a reflexiókat, amelyek úgy kezelik a Fidesz győzelmét, illetve az ellenzék szerepét, mintha legkevesebb a Holdon töltötték volna az emberek az eddig eltelt hónapokat, illetve éveket. Szó se róla: ilyen mértékű Fidesz-győzelmet nem vártam volna. Ugyanakkor az is világos, hogy a kialakult helyzet nem egy előzmény nélküli állapot.

Nem volt az különben a 2014-es választási bukta sem. Annyira, hogy nem egyszer merült fel már akkor is, hogy azt a választást gyakorlatilag előre megfontolt szándékkal vesztette el a Mesterházy-Bajnai páros. Illetve azok akik Bajnai mögött voltak. Köztük egyébként Juhász Péter is. Aki most ugyan játsza a sértett hercegkisasszonyt, de azért vastagon benne volt az akkori és a jelenleg vereségben is. Elég ehhez a nem is túl régen megesett 2017. októberére gondolni. Amikor nem csak Juhász, hanem az LMP és a Momentum is hozzátett ahhoz a kompromisszumtalansági összképhez, ami akkor már világosan jobban erősítette Fideszt, mint az ellenzéket. A közösnek indult ünneppekl kapcsolatban:

„Kezdve attól, hogy a Fideszből megvilágosult Hadházy Ákos lemondta az LMP nevében. Amire hivatkozva a programnak nevezett ígéret-cunamival jelentkező Momentum is kiszállt a buliból. Hogy aztán nem sokkal később Juhász Péter arról tudósítsa a híveit, hogy az Együtt (senkivel), illetve a Párbeszéd (önmagunkkal) nevű, csilliárdos támogatottságú szerveződések is majd máshogy, máshol ünnepelnek. Aztán, az utóbbi név, mármint Juhász Péter kapcsán bevillant egy közel öt éves helyzet. Az, amikor 2012-ben sikerült olyan gesztushullámot elindítani az ellenzékben, ami legfeljebb a kormány erősítésére volt igen alkalmas. Miközben arra is emlékezhetünk, hogy nem csak a Milla, hanem az LMP is ismerős szereplője mindkét történetnek.”

Az LMP kapcsán most többen mondogatják, hogy „ha visszaléptek volna”, illetve „ha kompromisszumot kötöttek volna”. Ami csak azért nem világos, mert az LMP kezdetektől fogva több hasznot hajtott a Fidesznek, mint az ellenzékiségnek általában. Tudom, tudom. A korrupcióellenesség következetes élharcosai, meg minden. Meg más politika. A hatékonyságát mindenki lemérhette. A Fidesznek biztosították ugyanazt a demokratikus flepnit, amit a sehova vezető, valós programmal alig rendelkező tüntetések, illetve akcionizmusok. Hadházy Ákos elmondta rendszeresen a magáét. Egy olyan pártszintű háttérrel, amely az utolsó pillanatig kitartott az ellenzék megosztása mellett. Az egyik oldalon tehát lehetett kritizálni a hatalmat. De a másik oldalon vigyáztak arra, hogy ne alakulhasson ki egységfront a regnáló hatalommal szemben. Márpedig a kettőnek, egy egységesen képviselt, kompromisszumokban érlelt programnak, valamint a hatalmat támadó hívószavaknak együtt talán lett volna értelme. A megosztottság, az ellenzék felszalámizása azonban Orbánnak kedvezett.

Ez utóbbiból ismerten kivette a részét már a kezdetektől is az a Momentum Mozgalom, amelynek már a párttá alakulása is több morális kérdést vetett fel, mint amennnyire választ adott. Habár lehet, hogy rájuk is igaz a moralitás keresésének hiábavalósága a mai magyar politikában. Ahogy Gulyás Márton és mozgalma esetében is. Nem azért, mert összefogná a fiatalokat. Hanem azért, mert az aki provokatőrnek jó, még lehet csapnivaló politikai szereplő. Az utóbbi illusztrálásához elég a közelmúltba tekinteni. De az előbbihez sem kell túl messzire menni. Gulyás felvállalta annak a provokatőr celebnek a szerepét, aki mozgalmat hirdet a feszültség leföldelésére úgy, hogy cserébe gyakorlatilag nem nyújt semmit. Legutóbb novemberben.

Az a helyzet tehát, amelynek most az eredményét élvezheti a Fidesz, nagy vonalakban, tulajdonképpen már novemberre kirajzolódott. Adottá vált egy autoriter hatalom, amellyel szemben egy olyan párt látszott jobboldli alternatívát adni, amely nem is olyn régen, 2012-ben még felvállalta a vérvádazós antiszemitizmust. Majd azzal gondolta támadni a kormánypártot, hogy az az ő programjukat hajtja végre. Elárulva a nagyfokú programazonosságot a Fidesz és a Jobbik között. Amely alapján egy jelentősebb jobbikos eredményt sejtettem. Elég jót ahhoz, hogy azt követően nyílt koalíció alakuljon ki a Jobbik és a Fidesz között. Tévedtem. A Fidesz nem került koalíciókényszeres helyzetbe. Amelynek hatására majd a jövő parlamenti munkája mutatja meg, hogy a hallgatólagos támogatást megkapja-e a Jobbiktól és az LMP-től. Az ellenzék megosztását már megkapta előlegbe a hatalom.

De nem csak az említett pártoktól, pártvezetőktől. Nem véletlenül lettem volna kiváncsi a szegedi Orbán-Botka megbeszélések valós tartalmára. Mert Botka programtalan tündöklése azt vette el az ellenzéktől, amely a végső megméretés előkészítése során a legértékesebb lett volna. Az időt. No meg persze egy kompromisszumképes hozzállást egy kompromisszumok alapjául szolgáló programmal a tarsolyban. 2017 júliusára azonban kiderült, hogy az ellenzék két nagy ellenfele maga az ellenzék, és a naptár. Akkor írtam, hogy az akkori viszonyok között egy kompromisszumos prgram:

„Ha sietnek, akkor február elején-közepén meg is lehet. Na, ekkor kellene nekiállni annak, hogy meggyőzzék egymás szimpatizánsait. S nem csak a fővárosban, hanem a falvakban is. Nem leugatni, és leuralni, hanem meggyőzni. Valós vitákban, olykor ellenséges hangulatban, de az ilyen hangulatot is kiálló érvrendszerrel.”… „Ezt mármint akkor, ha a pártoknak sikerül valóban közös fórumokat szervezni, és valóban komolyan vehető közös programmal országot járni, és minden elsőre sikerül, akkor jövő augusztusig még össze is jönne. Jah, hogy a választások valamikor áprilisban lesznek? Pech.”

Ami azt jelenti, hogy az áprilisi fiaskónak tulajdonképpen már 2017 nyarára megágyaztak az érintettek. Miközben 2017 októberére egészen világossá vált, hogy a már májusban is inkább alapvetően antidemokratikus törtetőként viselkedő Botka, szereplésének legnagyobb haszonélvezője a Fidesz és a Jobbik lett. Márcsak azért is, mert Gyurcsány folyamatos támadásával olyan helyzetet teremtett, ami gyakorlatilag lehetetlenné tette Gyurcsány lemondását a DK éléről. Amelyben egyébként felfedezthető a másik nagy egyesítő vonulat az ellenzékinek állított pártok többségénél. Az ugyanis világos, hogy egy párt vezetőjének a lemondását a tagság kezdeményezheti, de amely tagság nem fogja kezdeményezni, ha kívülről próbálják ennek érdekében megerőszakolni a pártot. Márpedig az tudható volt, hogy Gurcsány Ferenc a hívei szemében olyan képpel bír, mint aki egyedül lehet alkalmas Orbán érdemi kihívójaként szerepelni. Ugyanakkor az is tudható volt, hogy személyében sokak szemében eleve a DK elutasítását jelenti, mint a párt vezetője.

Azon el lehetne persze töprengeni, hogy a 2014-es vereség után miért nem próbálta átadni a párt arcának helyét valaki másnak? Az azonban biztos, hogy 2017-re már biztosá vált, hogy a szerepe tiszta nyereség a Fidesznek. Amikor tehát gyakorlatilag odacementezték a pártvezetői szerephez, mérhetetlen segítséget adtak Orbánnak. Illetve tegnap óta mérhető segítséget. Nem, eszemben sincs mentegetni egyik felet sem. Gyurcsánynak valószínűleg tényleg vissza kellett vonulnia. Nem most, hanem 2014-ben. Akkor, amikor ezt nagyobb arcvesztés nélkül megtehette volna. De nem vagyok a DK tagja. Így nem ismerem azokat a párton belüli szálakat, amelyek mentén a párt vezetőjévé választották.

Az azonban ettől független, hogy a Fidesz győzelmének a mértékén meg lehet talán lepődni. De azt is kár lenne vitatni, hogy ebbe a győzelembe az egész ellenzékinek állított politika bagázsnak komoly munkája van. De legalább mindenki megvigasztalódhat azzal, hogy könnyen lehet: hosszabb időre megszabadult a következetes ellenzékiséggel szemben támasztható elvárásoktól.

77 hozzászólás

  • Nem ennyire bonyolult a helyzet. A vidék megfricskázta a fővárost. A fővárosban élő ellenzéki pártok nem találtak utat a társadalmi piramis alján élőkhöz. Ezek az emberek meg elhitték, hogy róluk csak a Fidesz gondoskodik. Hitték olyan falvak lakosai is, ahol cigány az önkormányzat, és 2014-ben többségében az MSZP-re voksoltak. Most viszont a Fideszt favorizálták. Ennyi az elmúlt négy év története.

  • Orban helyet lennek, kuldenek egy csokor viragot Gyurcsanynak.

  • Iszonyú okos emberek vannak…. utólag! Itt is a KMH-n, de mindez semmi…
    BREAKING !!! Rátévedtem az Amerikai Népszavára, s olvasom bizonyos Bartus László úr leleplezését, hogy a FIDESZ vasárnap este 7-11 között meghamisította az eredményeket, s valójában az Orbánék buktak! (Lehet, hogy közben már a magyar Helsinki Bizottsághoz is fordultak…)
    Csak arra kérem Christ, s tényleg barátian, hogy Szigetvárit se engedje ide többé a KHM felületére. Hanem inkább Révay András urat és Petényi Judit asszonyt, de minél többször!

  • Addig nem is fognak
    utat találni Mari nénnyéhez
    és Jaúzsibácsihoz míg Heller Ágnes féle
    félkegyelműekkel magyaráztatják hogy mi volt előbb:
    A tyúk, vagy a tojás ?

    (Holott minden hímsoviniszta tudja hogy a kakas hehe.)

  • Joe:

    Így is küldhetsz neki.
    Mi tart vissza ! Menny és cselekggyé’

  • NAGY István
    2018 április 9
    5:04 du.

    Majd te megmondod mit lehet és mit nem.

  • Drizari
    2018 április 9
    4:44 du.

    A világ tényleg nem bonyolult. S az ellenzék jó része valóban belerévedt egy értelmiségi nyámmogásba.
    De ennek speciel az cikk sem mond ellent szerintem.
    A programtalan egymásrakönyöklésben benne volt az előzmények között az is, hogy meg sem próbálták megszólítani az „átlagembert”. Ellenben bőszen tapogatták egymás ádámcsutkáját. Ami viszont a kutyát sem érdekelte. A fővárosban sem.

  • NAGY István
    2018 április 9
    5:04 du.

    A szövegértelmezés egyáltalán nem az erősséged, ugye? Mert nagyon úgy tűnik. Beszélgess Bodával. Te nem érted amit leírnak, ő meg nem szokott olvasni, csak írni.

  • Joe
    2018 április 9
    4:48 du.

    De csak miután köszönő-odát iratott Széll Bernadettnek és Botkának valamelyik udvari ripaccsal. Mondjuk Bayerrel.

  • NAGY István
    2018 április 9
    5:04 du.
    Erdekes amit irt. Azt irja, hogy Orban vasarnap este 7 -11 kozott meghamisitotta a valasztasi eremenyeket. Hat, eloszor is, este 8 kor zarjak le a valasztast es van neheny ora, mire az ORSZAG osszes eredmenyet megszamllaljak.
    Minden orszagban hasonloan megy ez az esemeny. A magyar falukbol behozott eredmenyek azert kicsit tobb idot vesznek igenybe.
    Ha valamit kijelent az ember, azert elotte kicsit gondolkodni illik.

  • Kedves Figyelő!
    Vegyél elő egy papírt – tollat és egy számítógépet azzal gyorsabban kiszámíthatod mint a létszámban mint a százalékarányban a csalást – ez az egyik de találtak konkrétumot is a videót a végén linkeltem – és tessék olvasd a dolgozatom első felét!
    A SZÁM NEM, DE ITT VALAKI HAZUDIK!
    Jegyzem ma 2018. április 9.-én 12:00:00 órakor!
    Legelőször tisztázzuk azt, hogy mennyi jogosult szavazó van –
    . Magyar állampolgár magyarországi lakcímmel (fő):. 7 933 639. Magyar állampolgár …
    A választásra jogosultak száma 8 312 264 fő.
    A határon túli, magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok száma 319 152.
    /
    Választópolgárok száma – Nemzeti Választási Iroda
    Országgyűlési képviselők választása 2018 – választópolgárok száma. A szavazás napja: 2018. április 8. Frissítve: 2018. április 8., 07:31:38. Választásra jogosultak száma összesen: 8 312 264 fő. Választásra jogosultak száma összesen: 8 312 264 fő. A magyarországi választó- jogosultak száma a szavazóköri névjegyzék …
    http://www.valasztas.hu/valasztopolgarok-szama

    Állítások:

    Kajak Zoltán
    20 perce
    István Károly Kiss::Összegzek.
    Van az országban három nagyon nagy kapacitású számítógép!
    Abban a teljes lakosság minden adata benne van!
    Egy a NAV-nál!
    Egy az OEP-nél!
    S egy a Parlamentben!
    17-órakkor a készenléti rendörség hermetikusan körbezárta a parlamentet, s az Alkotmány utcában a NVI-t!!!!!
    Számtástechnikusok a szavazatokat informatikai módszerekkel módosították, s vissza bontották helyi választási körökig. Mivel a fidesz tábor nem változott, 2,5millió, s kb. 5millió ellenzéki szavazó volt, nem lehetett volna meg a kétharmad. Ezt manipulálták meg elektronikusan!!!!!!!!!
    Van megoldás!
    KÖVETELNI KELL A KÉZI ÚJRASZÁMLÁLÁST!!!!!!
    Van rá lehetőség, élni kell vele!!!
    OSSZÁTOK CSOPORTOKBA, ÉN NEM TUDOM!!!!

    Vigh Kata megosztotta a bejegyzését.
    OSSZÁTOK!!!!
    „11 óra ! A Fidesz szembesül az csúcsot döntő szavazási morállal ! Elromlik a szavazatszámláló rendszer ! Jönnek fel a készenlétiek és körbeveszik a NVI-t Elhúzódnak a választások a Bocskai úton ( szándékos időnyerés ) Összevissza adatok jönnek ki 18:30 -kor 5 365 000 (80 %-s feldolgozottságnál ) később 19:00 kor visszaesik 5 011 000 – re ) És a végén kihozzák a 2 /3-t ! A választási irodából érkezik egy felhívás a média és a pártok felé,hogy semmi baja nincs és nem is volt a rendszernek ! A visszaesés valószínű, hogy egy korábbi választási eredményt tükröz ! A nagy kapkodásban lehoznak egy a 1 900 000 -s Fidesz szavazót a 80 % s feldolgozottságra , amely köszönő viszonyban sincs arányában a végleges szavazói létszámmal ! EGYÉRTELMŰ A CSALÁS ! Az ellenzék miért nem lép ?Vajon miért nem ? Vagy ha eddig nem jött le nekik , akkor azonnal kérjenek újra számolást! Számítás alapján,amit olvastam ezzel kapcsolatban 24 % lenne a Fideszre voksolás !”
    Akkor jöjjenek a konkrétumok:
    István Kiss
    11 órája
    Itt a bizonyíték a csalásra!!!
    A Fideszre leadott szavazat 1912626 fő, hiányzik kb. egymillió szavazat, hogy összesen ötmillió fölé kerüljön a leadott szavazatok száma! Valamelyik pártnál hiányzik 1-es a számok elé. Ha megcseréljük az egymilliós számot a Fidesz és a Jobbik között, akkor a 900 000 körüli szavazás lehetett a 24% a Fidesznek!
    ID. KISS LÁSZLÓ – ÍROM:
    Azt írtam nem számolok – mert már kiszámolták előttem – de még is vettem a fáradságot és neki álltam – azzal, ha találok cáfolhatatlan tudatos hibát, akkor is folytatni fogom, végig viszem és nem csak számtant érintően, ha nem tényeket érintően is ezt a vizsgálatom! Mert lehetséges, hogy véletlen hibázás a mérlegben!
    Szóval az első közlés 15 óra kor volt amikor közölték, hogy 53,64%-os részvétnél leszavazott 4 224 112. szavazó – majd ezt követte: hvg. tudósítása melyben 17- órai közlése 63.21.%- részvétet ír és 4 977880. fő szavazót – majd a feminin közli 23 – óra közléssel a teljes százalékos és fő állást mi szerint 3 870 065 fő 23 pártnak %-os arányban elosztva – ide idézem:
    Lezárultak a 2018-as országgyűlési választások, a szavazatok számlálása folyamatban van. 23 óra után 20 perccel, 80,76%-os feldolgozottságnál már jó eséllyel számítani lehet a végeredményre.
    A jelenlegi eredmények szerint így alakulnak a pártlistákra leadott szavazatok:
    1. FIDESZ-KDNP (49,08%, 1 912 626 szavazat)
    2. JOBBIK (19,86%, 773 949 szavazat)
    3. MSZP-PÁRBESZÉD (12,04%, 469 277 szavazat)
    4. LMP (6,65%, 259 048 szavazat)
    5. DK (5,41%, 210 777 szavazat)
    6. MOMENTUM (2,69%, 105 024 szavazat)
    7. MKKP (1,65%, 64 259 szavazat)
    8. EGYÜTT (0,58%, 22 746 szavazat)
    9. MUNKÁSPÁRT (0,29%, 11 390 szavazat)
    10. CSP (0,20%, 7974 szavazat)
    11. MIÉP (0,16%, 6200 szavazat)
    12. SEM (0,13%, 5238 szavazat)
    13. TENNI AKARÁS MOZGALOM (0,11%, 4154 szavazat)
    14. MCP (0,09%, 3450 szavazat)
    15. KÖZÖS NEVEZŐ (0,08%, 2929 szavazat)
    16. SZEM PÁRT (0,06%, 2398 szavazat)
    17. KÖSSZ (0,05%, 2002 szavazat)
    18. IRÁNYTŰ (0,04%, 1500 szavazat)
    19. REND PÁRT (0,03%, 1225 szavazat)
    20. ÖSSZEFOGÁS PÁRT (0,03%, 1100 szavazat)
    21. NP (0,03%, 1066 szavazat)
    22. MEDETE PÁRT (0,02%, 969 szavazat)
    23. EU.ROM (0,02%, 764 szavazat)

    innen: https://femina.hu/terasz/2018-valasztas-eredmenyek/
    igen ám DE NEM STIMMEL SEMMI HA VÉGIGI KISÉRED AMIT ÍRTAM LOGIKAI SORRENDBEN – MERT EZ UTOBBI FELOSZTÁSNÁL HIÁNYZIK A 100%-BÓL 0.7 % VAGY IS HA ÖSSZEADOD A SZÁZALÉKOKAT 99.3%-RA JÖN KI! AMI ANNYIT JELENT, HOGY AZ ELOSZTÁSBAN CSAK KB. 30000 FŐ SZAVAZÓT TAKAR! Amiből logikus, hogy sehogyan se lehet a vég szavazó fő 3870065 meg 30000 = 3900065-nél több!!!

    É R T H E T Ő ez volt az első hiba – de a szavazati létszám sem stimmel a logikai sorendben!
    Mert, 8312264 fő szavazónak a 63.21%-a = 5254182 szavazó! és nem 3870065 kihozott szavazó de még a hiányzó 0,7 – % al se jó!
    Tulajdon képben, most hátra dőlhetnék és kérhetném a szavazatok újra számlálását már ebben a periódusban is – de még nem teszem, mert ne hidd el amit írtam – sőt felkérek egy egyetemi matek professzor urat – és remélem van ott valódi magyar aki hitelesíti számításaimat! Kérlek jó magyar ember ha olvasod jutasd el hozzá kérésem – köszönöm neked kedves ismereten!
    Amit még leakartam írni és ígértem tulajdon képen a tények lettek volna – kik és mennyien nem szavaztak volna a fideszre ennyin –
    pl. a sok százezer millión felüli családtagos elüldözött – a 900000 ezres család devizás – a megszívattak – és stb. és marad egy kis rész elenyésző valóban jó indulattal is 24 % fidesz szavazó ha számszerűsíteni tudnám őket ha volna róla statisztikám adatom – de hivatalos eljárásban ez is rendelkezésre kell hogy álljon majdan a következőkben! Ennyi egyenlőre én id. Kiss László Bázakerettyéről írom nektek 2018. április 9.
    utó írta . Megint palira vettek bennetek- szavazók!
    mások is írják:
    Kerékgyártó László
    1 órája •
    Jól gondolom?
    Adott 106 szavazó körzet az országban.
    Adott hozzá kicsivel több, mint 10.000 szavazókör.
    Ez átlagban, mondom átlagban, 1 körzetre 100 szavazókört ad ki.
    Minden szavazókör végeredményét megkapja az összes résztvevő párt.
    Ezek alapján nincs más teendő, mint a 100 szavazókör leadott voksait pártonként összeadni, a pártok adatait is összeadni és máris kijön a pártok százalékos és az összesített ellenzéki végeredménye. Nagyon pontosan.
    Ezt már csak össze kell vetni azzal a végeredménnyel amit az NVI kiad.
    Kiderül, hogy volt-e csalás vagy sem.
    És ehhez néhány ember kell csak, meg emberenként egy számológép.
    Hülyeség?
    Mester Erzsébet Igen ,jól gondolod!
    Marinkó István 24% -ot kapott a fidesz . Teljesen hihető ! „11 óra ! A Fidesz szembesül az csúcsot döntő szavazási morállal ! Elromlik a szavazatszámláló rendszer ! Jönnek fel a készenlétiek és körbeveszik a NVI-t Elhúzódnak a választások a Bocskai úton ( szándékos időnyerés ) Összevissza adatok jönnek ki 18:30 -kor 5 365 000 (80 %-s feldolgozottságnál ) később 19:00 kor visszaesik 5 011 000 – re ) És a végén kihozzák a 2 /3-t ! A választási irodából érkezik egy felhívás a média és a pártok felé,hogy semmi baja nincs és nem is volt a rendszernek ! A visszaesés valószínű, hogy egy korábbi választási eredményt tükröz ! A nagy kapkodásban lehoznak egy a 1 900 000 -s Fidesz szavazót a 80 % s feldolgozottságra , amely köszönő viszonyban sincs arányában a végleges szavazói létszámmal ! EGYÉRTELMŰ A CSALÁS ! Az ellenzék miért nem lép ?Vajon miért nem ? Vagy ha eddig nem jött le nekik , akkor azonnal kérjenek újra számolást! Számítás alapján,amit olvastam ezzel kapcsolatban 24 % lenne a Fideszre voksolás !”
    Mészáros-Darabos Edit Így van. Erre irtam hogy a XVII kerületben ezt csináltuk. Begyüjtöttük az összes jkvt és a statisztikus infós srác összesítette. Sajnos stimmelt. Mashol nem tudom megtörtént e.
    Kerékgyártó László mind a 100 szavazókör eredményeit összesítette? Ott pontosan mennyi kör volt?
    Mészáros-Darabos Edit De itt a jkvk alapjan is minden szavazókörben fidesz nyert. Hol kevesebbel hol többel. Az abszolút többseget sehol nem szerezte meg vagyis nem volt 50% fölött de mivel az ellenzek meoszlott így vitte a körzetet.
    Mészáros-Darabos Edit Az összeset
    Mészáros-Darabos Edit 76 szavazókör volt
    Mészáros-Darabos Edit Nalunk egyeniben a 23 körben szoros volt vagyon. Mashol meg majdnem 47% ot kaptak ( azt hiszem a 72 körben) mindenhol volt több ellenzéki delegált és azonnal adtuk az adatokat
    Vica Ujházy Bakné Jól mondod ez szerintem minden pártnal meg is törtent mert azt aközpontba lekell adni.már mint a pártok központjába. Ahogy beérkeznej a papirok már gepet küldik ia nekik befele . 14 be voltam szavazszámlálo megfigyelő, igy tudom. Mert nem minden szavazókörbe egyszerre végeznek. Ahogy végeznek meg van a papir egyenes viszik a pártok helyi gyülekező helyeire. Ott azzonnal küldik a pártok központjába. Ott ellenörzik mid aki a választási iroda.
    Kerékgyártó László Akkor ha ott stimmel mindegyik, a válasz egyértelmű. De csak akkor!
    Vica Ujházy Bakné Igen sajnos igy van de gondolom a pártoknal aközpontokba ezt azzonal számoljak nézik.

    Galambos Zsuzsa de itt vannak rész szavazatok…hogy ha nem nyer valahol a fideszes..akkor is kapnak valami pluszt…stb..stb…tehát ez nem csak az igenekből és nem -ekből álló dolog…ezt már anno a fidess úgy találta ki, hogy lehetőleg mindig ő jöjjön ki győztesen..az már csak részlet kérdés…hogy hány százalékra tupirozzák ki maguknak….
    Tímea Csondor Kerékgyártó László Nekünk stimmelt minden. Ha gond lett volna nem itt ülnék a gép előtt. Néha nem értem az embereket. Ha nem az van amit szerettek volna már rögtön csalást emlegetnek.. Ott ahol én voltam SzSzB tag nem volt csalás..
    Mészáros-Darabos Edit Összessen 41-37 volt a fidesz jabára. Jobbik kapott kb 13% ot a többi kis párt
    Kerékgyártó László mi a 41-37?
    Smile Smile Smile itt nincs nagy különbség a narancs javára…. akkor még sincs rendben minden????
    Smile Smile Smile http://fuhu.hu/apokaliptikus-joslat-robbanas-lesz…/ “Ha Brüsszel nem lép ma, apokaliptikus méretű düh, agresszió és gyűlölet fog kirobbanni Magyarország-szerte az idén, április 8-a után” – szól a legújabb, Magyarországgal és „a több mint ezer éves magyar történelem legkorruptabb politikusával”, Orbánnal foglalkozó amerikai elemzés.

    Reménytelenség és az elnyomott düh okozta sérülések jellemzik ma a magyar társadalmat, amelyet kevés választ el attól, hogy fellázadjon a politikai vezetői ellen – írja legújabb elemzésében a Frontiers of Freedom jobbközép értékeket követő amerikai intézet külpolitikai kérdésekkel foglalkozó – magyar származású – alelnöke. Az önmagát racionális republikánusnak tartó Radványi Miklós már több cikket is szentelt Magyarországnak, ezekben egyre keményebben fogalmaz, kimondta már például, hogy Magyarország az Európai Unió és a NATO legveszélyesebb tagállama, legutóbb pedig uniós és amerikai stratégiát sürgetett Orbánnal szemben. Már a FüHü-nek adott interjújában is keményen fogalmazott, ám a most megjelent írásával minden eddiginél drámaibb szavakkal és mondandóval igyekszik felkelteni a világ figyelmét arra, ami Magyarországon folyik.

    A “Viharfelhők gyülekeznek Magyarország felett” című írásban kifejti, hogy a Fidesz által meghekkelt választási rendszer és a gyenge és szétaprózódott ellenzék miatt nem létező erős ellenfél miatt

    AZ EMBEREK SZÁMÁRA NEM MARAD MÁS MEGOLDÁS, MINT AZ UTCÁRA VONULNI, AHOGY AZT TETTÉK 1956 OKTÓBER 23-ÁN,

    hogy erővel döntsék meg Orbán hatalmát.

    A Fidesz és személyesen a vezetői számára – fejti ki a szerző – egy választási vereség egzisztenciális összeomlást jelentene. Lavinaszerűen elindulnának a nyomozások, amelyek minden valószínűség szerint súlyos büntetésekkel és vagyonelkobzással végződnének. Orbán és társainak a zsebében egy fillér sem maradna. Az OLAF számos, korrupciógyanús ügyben folytat nyomozást Magyarországgal szemben, s konkrét személyeket vádolhat meg azzal, hogy megsértették az Uniónak az alapvető, a „demokráciára, az egyenlőségre, a jog uralmára és az emberi jogok tiszteletben tartására” vonatkozó elveit.

    Magyarországon politikai vihar van készülőben, véli Radványi utalva Orbán külpolitikai orientációjára is. A szerző egyben felrója az USA-nak és az EU-nak, hogy nem lép.

    „DE EGY PONTON MEG KELL ÉRTENIÜK, HOGY IMMÁR A TÉT NEM MÁS, MINT MAGYARORSZÁG, EURÓPA ÉS AZ EGÉSZ NYUGAT SORSA”

    – figyelmeztet Radványi Miklós, aki szerint határozott lépésekre lenne szükség az erőtlen kompromisszumok helyett.

    A Fidesz abszolút kormányzási lehetőséghez jutott a szavazatok kevesebb, mint a felével, de abszolút hatalmat nem tudott szerezni.

    ORBÁN DE FACTO IS EGY DIKTÁTOR

    – mondja ki Radványi cikkében, amelynek a végkövetkeztetése, hogy robbanás várható Magyarországon.
    https://www.youtube.com/watch?v=CPJO3FWjMiI&feature=youtu.be
    Klári Nagy A csalás nem a papir alapokon történt. Nem tudom ki emlékszik a hosszú bájtok éjszakájára amit a fidesz csinált. Nos igy lehet csak néhány programozó kell akit jól megfizeznek és akik mélyen hallgatnak.

  • id Kiss László
    2018 április 9
    11:30 du.

    A magyarországi választójogosultak száma a szavazóköri névjegyzék indulásának napján: 7 968 059 (http://www.valasztas.hu/)…
    Nagyjából 70%-os részvétellel
    5577641 szavazatot jelent.
    67,34% -os országgyűlési arányhoz, arányos képviseltség mellett, 3.755.984 szavazatra lett volna szükség.

    A legfideszközelibb felmérések alapján sincs Orbánnak 2,5 millánál nagyobb valós támogatottsága.
    Ez azt jelenti, hogy a valós támogatottság 50%-ával összemérhető az, amit a választási rendszer manipuláltsága, ha tetszik, a rendszerszintű csalások, manipulációk biztosítanak a Fidesznek.

    Ehhez a levélszavazások nyilvánvalóan kevesek.

    Egy ilyen hatalom instabil. Nem az országgyűlésben, hanem a társadalomban. Sztálin százezreket semmisített meg a látszatstabilizálás érdekében. Orbánnak sincs más lehetősége, mint egy erős tisztogatás. Vagy 1-2 éven belül megdöntik a hatalmát. Akár a pártján belül is.

  • Egyébként az ellenzék helyett azonnal kértem volna a szavazatok országos újraszámolását.
    Ha csak száz indokolatlan szavazatot találnak, már az önmagában igazolja a valós csalás tényét.

  • Kedves FIGYELŐ ! Édesanyámmal (akit én imádok) kb. egykorú lehet. Benne is van hajlam, hogy hozzászóljon közösségi oldalakon. De megvan benne az az alázat, hogy előtte konzultál valamelyik lemenőjével… Akkor most a tárgyra térek:
    – Azt a bizonyos hamisítást nem én találtam ki, hanem Bartus László úr.
    – A szavazás záróidőpontja bizony-bizony este 7 órakor van nem 8-kor. (Való igaz, Romániában akkor már este 8 óra van…)
    – Vidékről („faluról”) általában korábban érkeznek be az eredmények mint Budapestről, mert ott kevesebb a macera. Manapság már nem postakocsi a divat, hanem az elektronika, ami ugye olyan fénysebesség környéki.
    Én igen tisztelem Önt, de ha egy szimpatizánsnak ilyen hemzsegő levelet ír, ne csodálkozzon, hogy a nem-szimpatizánsok nálam csunyábban vágnak vissza.
    Tisztelettel dr.N.I.

  • Köszönöm Főszerkesztő úr, hogy nem moderálta ki – helyt adotneki – így a 2. befejező részét is közlöm dolgozatomnak:
    CSALTAK?
    Igen benne volt az összes érdekelt párt, hogy, hogy ? Mert nélkülük kivitelezhetetlen lett volna- már mint a hallgatásuk ára dominált – le is mondtak az elnökök gyorsan!
    Mit írnak külföldön róla?
    itt egy hozzá szóló egyértelműsíti:
    NAGY István
    2018 április 9
    5:04 du.
    Iszonyú okos emberek vannak…. utólag! Itt is a KMH-n, de mindez semmi…
    BREAKING !!! Rátévedtem az Amerikai Népszavára, s olvasom bizonyos Bartus László úr leleplezését, hogy a FIDESZ vasárnap este 7-11 között meghamisította az eredményeket, s valójában az Orbánék buktak! (Lehet, hogy közben már a magyar Helsinki Bizottsághoz is fordultak…)
    Csak arra kérem Christ, s tényleg barátian, hogy Szigetvárit se engedje ide többé a KHM felületére. Hanem inkább Révay András urat és Petényi Judit asszonyt, de minél többször!
    • • Figyelő
    2018 április 9
    8:47 du.
    NAGY István
    2018 április 9
    5:04 du.
    Erdekes amit irt. Azt irja, hogy Orban vasarnap este 7 -11 kozott meghamisitotta a valasztasi eremenyeket. Hat, eloszor is, este 8 kor zarjak le a valasztast es van neheny ora, mire az ORSZAG osszes eredmenyet megszamllaljak.
    Minden orszagban hasonloan megy ez az esemeny. A magyar falukbol behozott eredmenyek azert kicsit tobb idot vesznek igenybe.
    Ha valamit kijelent az ember, azert elotte kicsit gondolkodni illik.
    Ez az írás a SZÁM NEM, DE ITT VALAKI HAZUDIK – folytatása!
    A 100%- OS – FELDOLGOZÁS AZT JELENTI, HOGY AZ ÖSSZES SZAVAZÓ SZAVAZÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE!
    ÍGY KÉRLEK HASONLÍTSD ÖSSZE E KETTŐ ÉRTÉKELÉST:
    ELSŐ
    Lezárultak a 2018-as országgyűlési választások, a szavazatok számlálása folyamatban van. 23 óra után 20 perccel, 80,76%-os feldolgozottságnál már jó eséllyel számítani lehet a végeredményre.
    A jelenlegi eredmények szerint így alakulnak a pártlistákra leadott szavazatok:
    1. FIDESZ-KDNP (49,08%, 1 912 626 szavazat)
    2. JOBBIK (19,86%, 773 949 szavazat)
    3. MSZP-PÁRBESZÉD (12,04%, 469 277 szavazat)
    4. LMP (6,65%, 259 048 szavazat)
    5. DK (5,41%, 210 777 szavazat)
    6. MOMENTUM (2,69%, 105 024 szavazat)
    7. MKKP (1,65%, 64 259 szavazat)
    8. EGYÜTT (0,58%, 22 746 szavazat)
    9. MUNKÁSPÁRT (0,29%, 11 390 szavazat)
    10. CSP (0,20%, 7974 szavazat)
    11. MIÉP (0,16%, 6200 szavazat)
    12. SEM (0,13%, 5238 szavazat)
    13. TENNI AKARÁS MOZGALOM (0,11%, 4154 szavazat)
    14. MCP (0,09%, 3450 szavazat)
    15. KÖZÖS NEVEZŐ (0,08%, 2929 szavazat)
    16. SZEM PÁRT (0,06%, 2398 szavazat)
    17. KÖSSZ (0,05%, 2002 szavazat)
    18. IRÁNYTŰ (0,04%, 1500 szavazat)
    19. REND PÁRT (0,03%, 1225 szavazat)
    20. ÖSSZEFOGÁS PÁRT (0,03%, 1100 szavazat)
    21. NP (0,03%, 1066 szavazat)
    22. MEDETE PÁRT (0,02%, 969 szavazat)
    23. EU.ROM (0,02%, 764 szavazat)

    innen: https://femina.hu/terasz/2018-valasztas-eredmenyek/
    MÁSODIK:
    innen: http://www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/orszlist.html

    Frissitve: 2018-04-09 16:53:43 ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA
    2018. április. 8 Feldolgozás állása: 98,96 %
    Tájékoztató adatok az országos listás választás eredményéről
    Pártok Hazai eredmény Levélben történő szavazás Összesített eredmény Pártlisták szavazatainak megoszlása
    Szavazat % Szavazat % Szavazat %
    FIDESZ – MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT 2 506 609 48.0 % 96 938 93.91 % 2 603 547 48.89 % 49,23 %
    JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM 1 028 257 19.69 % 1 347 1.3 % 1 029 604 19.33 % 19,47 %
    MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT-PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT 651 492 12.48 % 848 0.82 % 652 340 12.25 % 12,34 %
    LEHET MÁS A POLITIKA 365 067 6.99 % 1 413 1.37 % 366 480 6.88 % 6,93 %
    DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ 294 373 5.64 % 475 0.46 % 294 848 5.54 % 5,58 %
    MOMENTUM MOZGALOM 149 696 2.87 % 638 0.62 % 150 334 2.82 % 2,84 %
    MAGYAR KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT 89 089 1.71 % 416 0.4 % 89 505 1.68 % 1,69 %
    EGYÜTT – A KORSZAKVÁLTÓK PÁRTJA 33 717 0.65 % 205 0.2 % 33 922 0.64 % 0,64 %
    MAGYARORSZÁGI NÉMETEK ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZATA 25 660 0.49 % 0 0.0 % 25 660 0.48 %
    MAGYAR MUNKÁSPÁRT 15 150 0.29 % 33 0.03 % 15 183 0.29 % 0,29 %
    CSALÁDOK PÁRTJA 10 304 0.2 % 64 0.06 % 10 368 0.19 % 0,20 %
    MAGYAR IGAZSÁG ÉS ÉLET PÁRTJA 8 179 0.16 % 48 0.05 % 8 227 0.15 % 0,16 %
    SPORTOS ÉS EGÉSZSÉGES MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT 6 872 0.13 % 51 0.05 % 6 923 0.13 % 0,13 %
    ORSZÁGOS ROMA ÖNKORMÁNYZAT 5 586 0.11 % 0 0.0 % 5 586 0.1 %
    TENNI AKARÁS MOZGALOM 5 233 0.1 % 2 0.0 % 5 235 0.1 % 0,10 %
    MAGYARORSZÁGI CIGÁNYPÁRT 4 013 0.08 % 13 0.01 % 4 026 0.08 % 0,08 %
    KÖZÖS NEVEZŐ 2018 3 716 0.07 % 6 0.01 % 3 722 0.07 % 0,07 %
    SZEGÉNY EMBEREK MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT 3 033 0.06 % 14 0.01 % 3 047 0.06 % 0,06 %
    KELL AZ ÖSSZEFOGÁS PÁRT 2 613 0.05 % 7 0.01 % 2 620 0.05 % 0,05 %
    IRÁNYTŰ PÁRT 1 925 0.04 % 2 0.0 % 1 927 0.04 % 0,04 %
    ORSZÁGOS HORVÁT ÖNKORMÁNYZAT 1 689 0.03 % 0 0.0 % 1 689 0.03 %
    REND ÉS ELSZÁMOLTATÁS PÁRT 1 619 0.03 % 13 0.01 % 1 632 0.03 % 0,03 %
    ÖSSZEFOGÁS PÁRT 1 360 0.03 % 3 0.0 % 1 363 0.03 % 0,03 %
    MAGYARORSZÁGON ÉLŐ DOLGOZÓ ÉS TANULÓ EMBEREK PÁRTJA 1 246 0.02 % 8 0.01 % 1 254 0.02 % 0,02 %
    NET PÁRT 1 240 0.02 % 7 0.01 % 1 247 0.02 % 0,02 %
    ORSZÁGOS SZLOVÁK ÖNKORMÁNYZAT 1 213 0.02 % 0 0.0 % 1 213 0.02 %
    EURÓPAI ROMA KERESZTÉNYEK JOBBLÉTÉÉRT DEMOKRATIKUS PÁRT 961 0.02 % 6 0.01 % 967 0.02 % 0,02 %
    ORSZÁGOS RUSZIN ÖNKORMÁNYZAT 511 0.01 % 0 0.0 % 511 0.01 %
    MAGYARORSZÁGI ROMÁNOK ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZATA 419 0.01 % 0 0.0 % 419 0.01 %
    SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT 281 0.01 % 0 0.0 % 281 0.01 %
    UKRÁN ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT 249 0.0 % 0 0.0 % 249 0.0 %
    ORSZÁGOS LENGYEL ÖNKORMÁNYZAT 196 0.0 % 0 0.0 % 196 0.0 %
    ORSZÁGOS SZLOVÉN ÖNKORMÁNYZAT 196 0.0 % 0 0.0 % 196 0.0 %
    MAGYARORSZÁGI GÖRÖGÖK ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZATA 148 0.0 % 0 0.0 % 148 0.0 %
    ORSZÁGOS ÖRMÉNY ÖNKORMÁNYZAT 148 0.0 % 0 0.0 % 148 0.0 %
    BOLGÁR ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT 96 0.0 % 0 0.0 % 96 0.0 %
    Országos listás választás jegyzőkönyvi formában
    No végeztem vele – kiszámoltam – összehasonlítottam – közlöm veletek – azzal, hogy utána számolsz és visszaigazolod, hogy jó számoltam, vagy rosszul számoltam! Köszönöm…. és természetesen terjeszted – köszi!
    Tehát a 100% értékelés 8312264 szavazó – nem szavazott 36% 2990551 fő! tehát a 98.96%-os 2018.04.09.16:53:43. órakor értékelés szerint a szavazók száma 5321713 fő – annyi összeadtam a táblázatukból – és a százalékot is, amikor ismét megdöbbentem az eredmény láttán, mert volt még vissza 1033 fő szavazó, de a % már elkerülte a 100% 100.68% – jött ki nekem!
    Tudom a csalók védekezését, erre azt mondja, hogy a választási törvényben leírtak szerint cselekedett – jó – jó értem én – de a számításainak meg kell felelnie a matematika megváltozhatatlan szabályainak TÖRVÉNYEINEK – arról nem beszélve, hogy az előző táblában feltüntetet fideszes szavazathoz ami:
    1 912626 fő másnap hogyan kerül 690921 fő szavazó és lesz ott feltüntetve 2 603547 fő – amikor a százalékos részvét nyilvános közlésében 80.76%-os értékelésnél 4297815 szavaz le! Tehát a 98.78%-os értékeléshez még hiányzik 18.2% azaz 968551.7 fő! ezt akarta elosztani – én is elkezdtem:
    968551.7 fő szavazóból elveszem a fideszes hozzáadottat 690921 főt = marad 277630 szavazó ebből elveszem a jobbikhoz adottat 255655 = marad 21975 fő szavazó és ebből már hiába próbáltam elvenni az MSZP. –hez adott 183063 fő szavazót nem tudtam mert elfogytak – így tovább nem is tudtam számolni mert nem volt mit!!!! ÉRTED TE EZT?
    Én értem! Értsd te is – ebbe az a szomorú, hogy még azokat is becsapta, akik hittek hisznek benne – holott el is mondták már nyilvánosan – az egyikük a KISZ titkári társaságukból – hogy csalnak – lopnak, hazudnak reggel délben este – én hozzá teszem még álmukban is! Szegény Budaházy Gyuri is rá jött akkor a csalásra, akkor régen – és tudjuk mi lett a sorsa – tehát tudd – mindig csaltak….. azóta csiszolódott és azon kezdeményezésünkre, hogy újraszámolják – írnak egy hosszú indoklást, hogy így meg úgy törvényes volt és a kérésünk nem megalapozott bűncselekmény nem állapítható meg és a nyilvánvaló bizonyítékokat gyorsan megszüntetik, melyek bizonyíthatnák alapos határozott álláspontunkat megítélésünket! – mert valóban nem a papírnál csalnak – döntően, ha nem a gépnél az összesítésnél, úgy mint a szerencsejátékoknál, és ezt csak a kezelőkkel tudnánk bizonyítani ami ma még lehetetlen! Tehát az mellett, hogy én tudom, hogy mindezek mellett jóval megelőzően érvénytelen törvényellenesen jogalap nélkül működnek 2012.01.01.-től nem tudom , hogy a magyar honpolgárok elfogadják – e egy újabb négy évre ezt a bűnöző uralmat…
    – vagy megérti – hogy négy év múlva nem ismétli meg ugyan ezt a játékot – ha nem dönt – és az ALKOTMÁNYOS ELLENÁLLÁS kezdeményezéséhez áll és ad neki egy év bizalmat amit kér a jogfolytonosság visszaállításához és valóban a nép érdekeit képviselő törvényeit hatályba hozni segíti ! Köszönöm, hogy elolvastál, ha megérteted és magad is úgy érzed – e rendszeren belül nincs megoldás – többet a pártok uralta rendszert nem támogatod, segíted! Akkor lesz jobb életed!
    Vége
    Küldöm nektek ma 2018. április 10.-én én id. Kiss László 08:30:00 órakor az éterbe! Bázakerettyéről!
    Zárás után érkezett – olvastam egy hiteles tanút:
    Mária Csillaga
    2 órája •
    Timea Földesiné Ollé
    3 órája •
    A tegnapi választás margójára.
    1994 óta dolgozom a választásokban és sosem voltak kétségeim.
    Tegnap estig.
    Azóta őrlôdöm.
    Őrlődöm mert bizottsági elnökként társaimmal arra esküdtem fel hogy a szavazás tisztaságára vigyázok. Mi ezt az esküt és ezt a munkát mindig komolyan vesszük . Az előző évekhez hasonlóan most is állítom hogy a szavazókörben nem történt csalás. NEM volt radirozható vagy eltűnő tintás toll, NEM cserélte ki senki az urnàkat, NEM módosította senki a szavazólapokat. Erre – hacsak nincs benne az egész bizottság delegáltastól – egyszerűen nincs lehetőség .
    ÁMDE nem hagy nyugodni néhány miért. Mert
    MIÉRT szóltak ki a HVI-től a szavazókörökbe hogy ne siessünk mert először a fővárost rögzítik addig úgysem tudnak mást
    MIÉRT mondták hogy 10 óra elôtt ne menjünk be akkor sem ha készen vagyunk
    MIÉRT nem tudtak elérni senkit a hivatalban telefonon ebben az időszakban több szavazókörből pl abból az óvodából ahol bezártak egy komplett bizottságot akik nem tudtak kijönni
    MIÉRT volt az hogy amikor beértünk a hivatalos dokumentumokkal ( JEGYZŐKÖNYVEK) melyekben levő végeredményt ilyenkor szokták jelenlétükben rögzíteni a rendszerbe akkor kiderült hogy már minden fel van töltve és csak egy erről kinyomtatott papirt láttunk? Magánál a rögzítésnél NEM VOLTUNK JELEN SEM MI SEM A JEGYZŐKÖNYVEK !!
    MIÉRT mutatott ebben az időben a TV már 80%-os feldolgozottságot amikor a szavazóköröknek csak 1/3- a volt bent ?
    Én kis ember vagyok a gépezetben több társammal együtt . Becsülettel tesszük / tettük a dolgunkat .
    MIÉRT és kinek jó az hogy hiteltelenné tegye a MI munkánkat ??
    Harsog az internet és én nem tudom hogy hiteles-e az eredmény avagy nem de szeretném javasolni hogyha csalást keresnek azt ne a szavazóköri bizottságokban keressék mert mi a belünket is kidolgoztuk és úgy tudom nem mi kapunk 1 millás prémiumot…
    Minden esetre elgondolkodtató az amit tegnap este tapasztaltam . Legalábbis én elgondolkodtam és úgy döntöttem leírom ide. Hátha mást is érdekel…

    végszó a megoldás: itt: https://www.facebook.com/jogfolytonosmagyarallam/videos/1602379003180803/

  • Kalocsai Miklós

    „…az utolsó pillanatig kitartott az ellenzék megosztása mellett. Az egyik oldalon tehát lehetett kritizálni a hatalmat. De a másik oldalon vigyáztak arra, hogy ne alakulhasson ki egységfront a regnáló hatalommal szemben.”

    Írja ezt a szerző az LMP-vel kapcsolatban, ami teljesen igaz. De hogy ne boruljon föl az egyensúly, a végén még Gyurcsányozik egy jó nagyot.

    Tehát megkapta a teljes ellenzék a magáét, de főleg Gyurcsány a hibás! Arról persze egy szó sem esik, hogy botcsinálta politológusok, nagyon középen álló megmondó emberek saját maguk okosságától elragadtatva, hogyan butítják a nagyérdeműt választásról választásra. Mert 2014 előtt ők csináltak sztárt a most kritizált Juhász Péterből, 2014 után ők döngölték rendre sárba az ellenzéket, hogy az egymás után föl,föl tűnő, újabb és újabb civil megváltó prófétának hódoljanak, nehogy már kikössenek a választók valamelyik párt mellett. Ők voltak akik nem vették a fárdságot, hogy programokat olvassanak, és volt képük azt mondani és írni, hogy nincs program. De az elvesztett választások után vindikálják maguknak a jogot, hogy rajtuk kívül ki felelős a vereségért.

  • Este 7 körülre már szinte mindenhol megvolt az összesités, csak az utcán várakozokra hivatkozva nem adhatták ki. Nyilvánvalo, h akarat hiányában volt olyan lassu a szavaztatás! Lehetett volna gyorsitani, ha akarják!

    Napokkal a szavazás elött irtam, h bele lehet nyulni a rendszerbe, az adatokkal játszani!
    De! Van olyan algoritmus is, amit matematikusok pont erre hoztak létre, ki tudja mutatni a mesterséges behetást!

    Tudjuk, h törvénysértö volt, de minden pártnak továbbitották a helyi megfigyelöik az aktuális állásokat. Ha ezeket az adatokat összerakják, kiderülhet, h volt csalás!
    Az is érdekes, hogy volt olyan szavazokkörzet, ahol nem volt MSZP-s szavazat, viszont volt egy házaspár, akik jelezték, h ök az MSZP-re szavaztak!

    Elözetesen kimutatták, h a fidesznek kevesebb mint 1,5 millio szavazoja van, ha mind elmegy szavazni. Ezzel szemben + 1 millio lett a számláláskor!

    A szavazolapokat is azonnal ( bár lehet, h késö) zárolni kell, mert ugyan ugy, ahogy vasárnap du.is volt orbánéknak lehetöségük a rendöri gyürüben hamisakat kreálni, akár most is finomithatnak rajta. BÁRMENNYIT LEGYÁRTHATTAK!A nyomdánál is le kell ellenörizni minden dokumentumot és nyilvántartást, ki kell hallgatni a munkásokat!
    Amilyen rendszerben szét vannak még téve a lapok – fixálni kell a vizsgálathoz!
    Meg kell nézni a visszalépök kihuzása ugyan ugy történt-e meg az elcsalt szavazolapokon is, mint az irodákban!
    Meg kell kérdezni Toth Zoltánt, h hol, mikor nyulhattak bele a szavazolapokba, volt-e olyan idöpillanat, amikor bármennyi idöre is az ellenzék kontrollja nélkül hozzáférhetett-e bárki! A központban föleg!
    Milyen biztonsági rendszer bizonyitja és védi a szavazolapokat?!
    Félö, h az idö mulásával egyre több lehetöségük volt a szavazolapok manipulálásának is!

    Az lehet, h „a történelemhamisitást mindig a gyöztesek irják, de a forradalmakat mindig a vesztesek egy kis csoportja”
    Platon: irva rég

  • Azért az is beszédes, hogy már 5 körül( talán késöbb) kiálltak az ellenzéki demokratikus pártok vezetöi, és mosolyogva jelezték, h minden rendben, elégedettek. Minden szavazoirodábol ök kapták az ellenöreiktöl a szavazati számokat, arányokat!
    És a végén totálisan az ellenkezöje lett a kihirdetett eredmény!

  • Tudomasom szerint egy csomo ellenzeki part vezetoje lemndott a valasztasi eredmenyek utan. Talan, van valami osszefuggges azzal?!
    Bartus linkjet nem olvasom, mert vigyazok a vernyomasomra.

  • Kalocsai Miklós
    2018 április 10
    4:47 de.

    Szerintem neked masszív szövegértési problémád van.
    Már ami a gyurcsányozást illeti.

    Az tény ugyanis, hogy Gyurcsány megosztó személyiség.
    Az is tény, hogy Botka olyan helyzetet teremtett, aminek a következtében akkor sem mondhatott volna le, ha le akart volna (gondolom nem is akart)

    At különben a cikk nem írja, hogy gyurcsányahibás, de azzal, hogy ezt most bedobtad, majd jön a sok gyöngytyúk a takonyra.

    Ha ez volt a célod, mármint a kommunikációs hackelés, akkor meg mit teszed a tiszteletköröket

  • Orbaanfan
    2018 április 10
    10:54 de.

    5 körül a szavazatok az urnában voltak.
    A magas részvételre meg lehetett mosolyogni, mert minden vélenmény azt jelezte, hogy magas részvétel esetén a Fidesz verhető.

    Egyszerűen azért, mert a Fidesz támogatottságát illetően mindenki azt mérte, hogy aki biztosan elmegy az a Fidesz tábora. Ez pedig 2-2,3 millió ember. A választóképesk harmada.

  • Nevetséges csalást feltételezni, Magyarországon papíralapú a szavazás. A szavazólapokat a szavazatszámláló bizottság vizsgálja érvényesség szempontjából és kézzel számolják össze.

    A bizottságokban legalább egy ellenzéki tag benne van, de általában több ellenzéki párt részéről vettek benne részt.
    Eddig még egyetlen ellenzéki tag sem ordibált hamisításról.
    Ha lett volna, ismerve a hazai magyarokat, már rég kitört volna egy valóságos botrány.

    Amit most művel némelyik ellenzéki politikus, hogy gyanús neki a választás és újraszámolást kér, nevetségessé teszi magát, mert provokációra mozdulhatott rá.
    Semmi értelme az ilyen vizsgálódásoknak, hiszen toronymagasan kétharmada lett a Fidesznek.

    Jobb lenne nekik inkább azzal foglalkozni, hogyan bírják megszólítani a társadalmi piramis legalján élőket, hogy legközelebb ne ismét a Fideszre szavazzanak ezek a falusi emberek.

  • Endre István Simay,

    Nem akarom vedeni Gulyas MArtont, de lecelebezni, Gyozikehez hasonlitani kepzavarra utal. Celebnek nevezzuk a teljesitmenynelkuliseget. Lehet kritizalni Gulyas Martont, de kritizaljuk az alapjan amit mond amit csinal. Lehet vele egyet nem erteni, o egy baloldali aktivista, nem Celeb.

  • d Kiss László
    2018 április 10
    3:50 de.
    Hat azert alljon meg a menet!
    Nem elunk Kanadaban kommunizmusban ahol nem szolhat hozza valaki egy internetes oldalnak, azaz, azt akarja valaki kinyirni. Lekesett uram, egy evszazadot, de legalabb is felevszazadot. Itt remeelhetoleg szabadsag van es mindenki irhatja a velemenyet szabadon, egyedul egy dolog ami tabu, a masik beirot ne kritizalja, vagy gyalazza.!

  • NAGY István
    2018 április 10
    3:06 de.
    Bevallom, engem egyaltalan nem ;rdekel Bartus, tudom mit kepvisel, mi az altalanos velemenye. Viszont. nem hiszek a magyar csalasban sem, amit itt hirdetnek egyesek. Miert? Mert orulok, hogy a Fidesz gyozott es nem a az ellenzeke.
    T.i. vannak eml;keim Gyurcsanyrol es kormanyarol .
    Azonkivul, vannak emlkeim, (eleg rosszak) az uralkodo kommunizmusrol amiben eltem 1945 tol – 1957 ig..

  • Laszlo
    2018 április 10
    12:30 du.

    Aktivista? Baloldali? Gusztus dolga.
    Gulyás egy provokatőr. A ténykedése csak a feltünősködésben kimerülő.
    Az a celeb egy egész enyhe megjelölés erre.

  • Drizari
    2018 április 10
    12:24 du.

    A mai magyar választási törvények alapján a szimpla többség és a toronymagas kétharmad közt nincs túl nagy különbség a szavazatok számában.
    Amúgy az USA-ban ennél kisebb (arányaiban) különbégre is rámozdultak egy újraszámolással, ha jól rémlik. Holott ott is manuális az elsődleges feldolgozás.

    Számomra az újraszámolási igény egy vállvonást ér. De sokkal inkább kezd érdekelni, hogy néhányak miért ettől féltik a baloldalt, az ellenzéket, a választási bizottságot, bárkit? Valamint az is, hogy a jegyzőkönyveket miért nyelte be hirtelen egy hétre a hivatal, és állította le az informatikai rendszert is
    https://24.hu/belfold/2018/04/10/egy-egesz-hetre-eltuntek-a-valasztasi-jegyzokonyvek-a-nvb-nel/

    Ismétlem: ezek a kérdések lassan érdekesebbek kezdenek lenni az alapproblémánál.

  • Kalocsai Miklós

    Andrew_s
    2018 április 10
    12:08 du.

    „… az áprilisi fiaskónak tulajdonképpen már 2017 nyarára megágyaztak az érintettek. ”

    Ez után két bekezdésen keresztül arról folyik az értekezés, hogy Gyurcsánynak mikor kellett volna lemondania. Hát ezt nehéz nem Gyurcsányozásnak venni!

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2018 április 10
    12:24 du.
    Kedves Drizari, meg tudlak erősíteni, ugyanis az előző(2014-es) három és a mostani választáson is delegált bizottsági tag voltam! Minden tipusu szavazatot háromszor számoltunk át, úgy hogy az eredményeket egy mellékelt cédulára ceruzával ráírtuk miközben a szavazólapokat is ellenőriztük, majd még kétszer jött egy-egy más párti delegált és csodák csodájára mind a hármunknak ugyanaz az eredmény jött ki minden alkalommal! Ezért eskü alatt vallom, hogy a szavazóhelyeken csalás nem történhetett, ráadásul az összes szétválogatott csomagot átragaszva, a ragasztószalagokat az összes tag által aláírva adtuk le a helyi választási irodába, ezért azok sérttetlensége szavatolja a csalás kizázólagosságát! Ha a csomagolás és az aláírások sérültek utólag, akkor fennállhat az utólagos manipuláció lehetősége, de a szavazat számlálók becsületes munkájáért tűzbe merném rakni a kezemet!

  • Andrew_s,

    Kit, hogyan provokalt, es mivel? Lehet en maradtam le vmirol.

  • Kalocsai Miklós
    2018 április 10
    3:01 du.

    Mondjuk ebben a politikai izében nekem a DK volt a szimpatikusabb.
    De azért ugye nem gondolod, hogy Gyurcsány a szeplőtelen szent messiás, és körötte az idióták hada van?
    Egyébként az, hogy 2014-ben ki kellett volna nevelni valakit aki a DK arca tud maradni, az nem gyurcsányozás kérdése, hanem a politikai realitásé.
    De egyéni szoc probléma, hogy ezzel egyetértesz vagy sem.

  • Laszlo,

    Az egész politikai szereplése azzal indult, hogy elment pofozkodni egy DK-rendezvényre. Amikor egyébként anno maga nyilatkozta, hogy provokálni akart.
    Google a barátod

  • Kalocsai Miklós

    Andrew_s
    2018 április 10
    8:13 du.

    Gondolod,hogy a személyeskedéssel előbbre jutunk?

  • Andrew_s,

    Azt ezert latni kellene mar a harmadig 2/3 utan, hogy amig Gyurcsany es MSZP kombo letezik addig a Fidesz hatalmon maradasa garantalt. Ok a megoszto eroi az ellenzeknek. Ebbol a receptbol foz Orban is. Ha az a ketto eltunik abban a pillanatban minden feltetel adott egy egyseges ellenzekhez. Amig ezt az ellenzek nem latja, nem ismeri be akkor meg 20-30 evig NER lesz, mindenki mas meg provokator celeb.

  • Laszlo:
    Ez garantált…

  • Orsós Elemér

    Laszlo
    2018 április 11
    10:42 de.
    Kedves László, szerintem nagyon nagyon jó a meglátásod és egyezik Almási Alma véleményével is, aki szerint a Fideszt csak egy koncentrált erős ellenzéki párt tudja legyőzni, feltéve -engedelmeddel ezt már én tenném hozzá-, ha jobb a programja mint a Fideszé vagy hihetőbben tud nagyobbat hazudni.

  • Orsós Elemér,

    Ebben a valasztasi rendszerben igen, mert ez ket polusra lett kitalalva, nem koveti le a magyar politikai rendszer szerkezetet, tehat nem demokratikus, ha jelent is ez meg barmit. Hogy lehet elvarni ket parttol, hogy szovetsegre lepjen ha homlokegyenest gondolnak dolgokrol. Nem lehet elvarni, LMP tol hogy szovetsegre lepjen a dk-van vagy az mszp-vel amikor ok ennek az Orban rendszernek az okozoi az okozoi. nem lehet egy LMP-s szavazot ravenni, hogy a Gyurcsanyra szavazzon, de egy DK-s es egy MSZP-s inkabb szavaz az LMP-re, neki volt a legkisebb az elutasitottsaguk. De mindegy ez mar a mult.
    Programja mindenkinek jobb volt mint a fidesze, meg a 2farkunak is jobb, mint a nincs program. Talan az lesz a megoldas, hogy egyszer valaki elkezd igazat mondani. Amig egymas hulyitese megy addig mindegy ki nyer.

  • Laszlo
    2018 április 11
    10:42 de.
    Engem igazán érdekel, hogy miért megosztó Gyurcsány? Azon kívül, hogy MINDENKI ezt mondja.
    Vajon nem vettétek észre, hogy 2014-ben is ő hódolt be az MSZP-nek a DK-val? Hogy a mostani választáson is ő állt csatasorba a többiek mellé? Botka megpróbálta kiutálni, Bajnai szintén… Mire mentek vele? Az LMP-t jobb, ha nem említed, amit Bernike művelt együttműködés címen, és amit Hadházy nyilatkozott Schifferről, ezek után még merészeled védelmezni az LMP együttműködését? A DK igen, Bernikének fel is ajánlottak egy körzetet. És Bernike, ha nem is viszonozta, de olyan jóságos volt, hogy elfogadta… És egy kicsit részegezett, Gyurcsányozott a biztonság kedvéért.

    Gyurcsány nem szent ember, sok bugyutaságot is csinál, de 2010 óta ő az egyetlen, aki következetesen ugyanazt képviseli, a DK az egyetlen, aki beáldoz, ha kell… Nehogy már az a 300ezer szavazó, amit ők kaptak listán, az legyen a „széthúzás”…

  • Alma,

    Azert mert a Gurcsany es az MSZP a 2010-es 2/3-ad okozoi. Ettol nem tudnak sokan eltekinteni ezt sokan nem tudjak, csak ugy elengedni. Ezert sokan haragszanak rajuk, hogy akarjak ok ezt a fideszt megdonteni, ha miattuk lett ez a fidesz. Hogy varhato el az LMP-tol hogy szovetsegre lepjen a DK-val vagy az MSZP-vel ha az LMP pont ellenuk jott letre, ok ugy identifikaljak magukat, hogy mi vagyunk azok akik nem a DK ez az MSZP.
    Ezt a gondolatmenetet folytatva, az MSZP-nek es a DK-nek kellett volna minden jeloltjet visszeleptetniuk az LMP javara Budapesten, mert egy DK-s es egy MSZP-s szavazo nem utasitja el az LMP-st, mig egy LMP-sek koreben nagy az elutasitottsaga a DK-nak es az MSZP-nek. Videken pedig vissza kellett volna lepniuk a Jobbik javara. Listan akkor is bejutnak csak kevesebb mandatummal. de most mar mindegy.

  • Laszlo
    2018 április 12
    12:31 du.

    Alma,

    Azert mert a Gurcsany es az MSZP a 2010-es 2/3-ad okozoi.
    ___________________________________

    Össze – meg vissza – csinálom magam a röhögéstől… 😀 😀 😀

    A komcsik 1919-es uralomra kerülésének oka pedig Ferenc Jóska, a Feltámadás okai pedig a római katonák (mertugye, ha nem feszítették volna keresztre, most itt állnánk feltámadt Krisztus nélkül)…

  • Tudod, kedves László, 8 évig szajkózta nektek ezt a butaságot a fideszpropaganda. És most tessék, úgy tűnik, megint a Gyurcsány 300ezer szavazója az, aki megakadályozta Bernikét, hogy kormányt alakítson…
    Szomorú a ti sorsotok, hiába…

  • Alma,

    En tartom magam a leirtakhoz,de komolyra forditva a szot, Te hogy latod mi vezetett a 2010-es 2/3-hoz? Szeretnem tudni ezen oldal allaspontjat is, kulonben csak elbeszelunk egymas mellett.

  • Az vezetett a kétharmadhoz 2010-ben hogy valami különös módon -akkor már évek óta- a Kossúth Rádió meg más médiák mind a FIDESZ propagandáját fújták.
    Önként és dalolva.

    Bármit csinált vagy csinált volna a Kormány ( MSzP ) minekutána semleges hanfnemben elmondták a hírekben, rögtön utána hozzátettek egy undorító stílusu kommentet :

    ” De a FIDESZ szerint igy meg úgy stb..stb..”

    Valahogy megvásárolták a hírszerkesztőket vagy mi..
    A szarházi Bochkor is beállt ebbe a sorba.
    Megrendelésre mocskolta Tom Lantost.
    Több napon át.

  • Kalocsai Miklós

    Laszlo
    2018 április 13
    9:29 de.
    Bocsi, tudom, hogy nem tőlem kérdezted, nem is akarom Alma helyett megválaszolni, csak közbevetőleg röviden leírom, én hogyan gondolom. Csak címszavakban,mert mindegyikről hosszú tanulmányt lenne érdemes, sőt kellene írni!
    1. Orbán Viktor beteges hatalom vágya,
    2. a balliberálisnak hazudott média és szereplőinek politikai rövidlátása,
    3. az MSZP-n belüli ostoba csökönyösség,
    4. végül, de nem utolsó sorban a gazdasági világválság.

  • Kedves László, hogy is volt csak? Idézzük fel!
    A 90-es évek közepén volt egy családi barátunk, „szdsz közeli” vállalkozó. (Már meghalt.) Amit tudok, tőle tudom – közvetve.

    94-98 között az SZDSZ koalícióban kormányzott az MSZP-vel, noha erre nem is lett volna szükség, hiszen a kétharmadjukat egyszer sem használták fel, tudomásom szerint. Az SZDSZ mindig okostojásokból állt, de Horn Gyulával nem lehetett kekeckedni. Ő tudta, mit miért és hogyan.

    De már a 98-as választáson felmerült, hogy ők lehetnének a mérleg nyelve – sajnálatos módon azonban a kisgazdák léptek be a jobboldali koalícióba, őket pedig Orbánék könnyen szétverték. Idáig semmi különös, a szokott politikai intrikák…
    (folytatom)

  • 2. rész
    A 2002-es választásoknak a fidesz magabiztosan indult neki, de az első forduló után sajnos nagyon nem álltak jól. Sok ötletelés volt, például, hogy akkor legyen ideiglenesen Bod Péter Ákos a miniszterelnök jelölt, meg ilyesmik. A kokárdát a jobboldaliak különben már március 15 óta kötelezően hordták, ami utcai beszólásokra vezetett. Engem is lekurvázott valami derék berúgott fideszes egyszer a metróban, mert áprilisban nem volt rajtam kokárda… Szóval a helyzet „fokozódott”.

    Aztán a fidesz végleg elbukta a választást, és megkezdődött a népnemzetharc a gaz liberálbolsik ellen. (Viktorunknak akkor kezdett el harcolhatnékja támadni.) De hasonlóképpen zavarban voltak egyes SZDSZ-esek is, hiszen hát ők voltak az ész a szekéren, állítólag. Nekimentek hát a mulya Medgyessynek – kinek másnak? – és végül is sikerült lemondatniuk. Akkor megint volt egy kis vacilla, hogy mi legyen, de végül Toller, a pécsi polgármester előrántotta Gyurcsányt, aki addig csak háttérben muzsikáló kormánytag volt, de Medgyessy még azt sem szenvedhette, hanem azt a feladatot akarta rábízni, hogy dolgozza ki a „kormányablak” szisztémát… Erre azért emlékszem annyira, mert pokoli sokat röhögtünk rajta a férjemmel. Addigra ugyanis már látszott, hogy Gyurcsány eléggé erős akaratú ember. Elég az hozzá, Gyurcsányt megválasztották a párton belül miniszterelnöknek.

  • 3.rész
    És most képzeljük magunkat Orbán helyébe! Nem elég, hogy Horn lépett be a NATO-ba, és nem ő, hogy megbukott a 2002-es választáson, hogy Medgyessy lépett be az EU-ba, holott mindezen dicsőségek neki jártak volna. De sőt, még a 2006-os választáson is elbukott Gyurcsánnyal szemben, mégpedig egy csúfos, és – tegyük hozzá az igazság kedvéért – meglehetősen üres propagandavita után.

    Egészen nyilvánvaló lélektanilag, hogy az ő hatalmas hiúsága és nagyravágyása miatt ezek után már nem volt képes megmaradni a kulturált, szinte kedélyes politikai tréfák mezején. (Amilyen például Horn Gyula és Torgyán József viszonya tudott maradni…)

    Miután pedig Gyurcsány nem akarta a hamis MSZP politikát folytatni, és elmondta naivan azt az őszödi beszédet, ez volt az a pont, amit propagandisztikusan alaposan kiforgatva és kihasználva (meg még a gazdasági válságot is bevetve) végül sikerült az MSZP-t megbuktatni. Nem Gyurcsányt, hisz őt már az SZDSZ-MSZP lemondatta, hanem Bajnai egy évének lejárta után.

  • 4.rész
    Ami emögött volt, hogy ki csempészte ki az őszödi beszédet, hogy vajon igaz volt-e a Dávid Ibolya féle 70-30%-os korrupciós arány az MSZP és a Fidesz között, hogy igaz-e, és kire, hogy mszp-s pártfunkcionáriusokat a fidesz lefizetett, azt nem tudom, de valószínűsítem.

    Az viszont tény, hogy Gyurcsány joggal érezte magát kiutálva az mszp-ből. Mivel pedig neki más, és nem annyira baloldali, mint inkább liberalizmusra hajló nézetei vannak – bár ez azért nem egészen egyértelmű, mert az ELVEK nem annyira világosak… – abból természetesen következik, hogy új pártot alapított. Az SZDSZ közben kimúlt, így az mszp és az szdsz legjobb figurái követték.

    Gyurcsány nem focista, aki labdazsonglőr és villogó cselező, hanem hosszútávfutó, aki kitartó és makacs. Ez tény, bár nekem speciel szimpatikus is. Elkövetett kisebb és nagyobb hibákat, esetenként üres is volt – bár nem üresebb, mint Orbán – azért, hogy mindennek ő lenne az oka, azt kétlem. Esetleg akadálya lehet annak, hogy a különféle pártocskák himihumi vezetői nagy lufivá nőjék ki magukat (teszem azt, Bernike, bocs), de én ezt inkább előnynek tartom. Ott van a porondon, őszintén, harciasan. Lőnek is rá minden oldalról. Meg lehet vele küzdeni, vagy egyességet is lehet vele kötni. De kikerüni nem hagyja magát, és ezzel én egyetértek.

    Az meg, hogy ő tartaná életben Orbánt, hát az eléggé nevetséges duma.

  • Utóirat: Nem vagyok gyurcsányfan, még ha ti úgy is gondoljátok. Ha konkrét, elfogadható érveket mondtok, megvitathatjuk, sőt, el is lehet tántorítani engem tőle egy logikus érveléssel. De a szokásos propagandaszövegek nem érdekelnek.

  • Alma, az az igazsag, hogy az oszodi beszed utan le kellett volna mondani egybol. Ertem en hogy motivacios beszek volt, csak kiszivargott, nem kellett azt nagyon kiforgatni volt benne eleg csunya dolog. Ha akkor helyesen cselekedett volna es lemond, akkor a fideszt kapja telibe a valsag, talan akkor meglett volna neki a masodik eselye. Ertem en azt is hogy Gyucsany volt a baloldal egyeduli karizmatikus politikusa aki melto ellenfele volt orbannak. Megkapta a lehetoseget, ez lett belole, sajnos nem egy sikertortenet. Hogy azota is a politikaban van, o is csak a hatalmat akarja, en ugy gondolom hogy nem jar masodik esely, az lenne a normalis. Oszod utan jottek a tuntetesek meg a gumilovedeket azonosito nelkuli rendoroktol, aztan Gyucsany elhencegett, hogy vegig kapcsolatban volt a rendorkapitannyal. Gergenyit meg kituntetik egy honap mulva. MEg volt hogy a valasztasok elso fordulojanak masnapjan hozzak nyilvanossagra a koltsegvetesi hianyt, vannak bunok amik Gyurcsany vallat nyomjak. Nem alma ez igy nem megy. Ez egy utokartya orban kezeben mindig, a Gyurcsannyal valo osszehsonlitat orban mindig ki fogja allani. Ha Gyucsany bolt lenne kicsit hatterben maradni, jot tenne mindenkinek.

  • Kalocsai Miklos!

    Azert meg egy 5. pont kivankozik a felsorolasodhoz:

    Az SZDSZ meg ostobabb szereplese (ami esetukben a teljes leszereplesukhez is elvezetett)

  • Alma!

    Nagyon rovidre lehet fogni ezt a Gyurcsany cirkuszt, ket tetelben.

    1. Amikor eloszor meg rogton melegeben, a reakciok nelkul vegighalçgattam a beszedet (igen vegig!) az volt rá a reakciom, … – de fasza ez az ember, neki mert menni a meg az MSZP soraiban bujkalo MSZMP-es kadereknek, az olajszokitoknek.
    Reakciom: – ha nem lessz baja belole, akkor lessz egy jo kormanyunk vegre, eloszor a rendszervaltas ota!

    2. Jottek a reakciok: – az akkori ellenzek, fidesz es holdudvara nyilvan ellenkezoleg reagalt – es az istenadta bunko nep „vette a lapot” es nekik hitt, a csaloknak – mint akkortajt ugy ketezer evvel ezelott is Jeruzsalemben. Ott is a Barabast akarta a nep, az istenadta!

    Ekkor azt mondtam, rogton le kell hogy mondjon, az SZDSZ-nek ki kell szallni a kormanybol.
    Ebben a felallasban pontosan a regi mocskos kadereken, es az olajmaffias gengsztereken verhette volna el a port orban es bandaja, amivel pontosan a libelaris baloldalat erositette volna meg a fidesz, es igy sohasem lehetett volna ketharmada.

    A vegkovetkezes – Gyurcsany beleesett a verembe amit astak neki, magaval rantotta a valodi szocialistakat is, egyutt liberalizmus kepviselokkel – es ma is benne szüköl es vonit.

    Es na mond mi tortenet vege?

    Nem mas, hogy igy allunk itt 2018. aprilis 14.-en, ahogy vagyunk.

  • Meg valamit a gyurcsany ugyhoz, aztan fejezzuk is be.

    Alma!
    Laszlo roviden tomoren, szinte cimszavakban is osszerakta a kerdesre a valaszt.

    Es egy fontosat is mondott, hogy a mai napig is az orban utokartyaja a baloldal ellen, – nemcsak Figyelo szemeben, hanem meg masik felmillio figyelo szemeben.

    Mert ott uvolt abban a veremben, amit neki astak, de nem maszik ki belole, az istenert se.

    Ezzel szetverte a baloldalt, megmentette az olajmaffiat, aminek pont az ellenkezojet akarta – na es ezek azok az MSZP-sek, akkikel a hatterben az Orban nyilvan kiegyezett, azok meg orommel lepaktaltak vele.

    Ott akkor öszödön nem lelkizesek folytak, ez csak a te valoban tiszteletremelto tiszta lelkivilagodban letezik igy.

    Ott kemeny maffiozokkal csapott ossze – a ContiCar-os, es hasonlo maffia bandakkal! Azokban a körökben nem valami magasabb rendu szellemi-lelki megvilagosultsagot kereso emberek tenykedtek, hanem olyanok akik granatok, lofegyverek hasznalataban eleg magas jartassagra tettek szert, aminek a gyakorlasatol sem retttentek vissza.

    Az emberek terdeinek a padlohoz-szegezesetol, a fuleik levagasatol, a gyerekeiknek az ujjainak elkeldesetol a valamiben ellenszegulo apacskaknak.

    Persze ezeknek a nagyreszerol a sajto nem igen irt, csak a nagy feltunest kelto esemenyekrol.
    Nyilvan ezeknek a tenykedeseknek a valos, java reszet azert az erre alkalmas emberekkel vegeztettek, vagyis a piszkos munkat.
    a fehergalleros uriemberek csak az utasitast adtak ki, vagy kicsit szemhunyorgatva felreneztek. A Boross „ur” is, akit a szerencsetlen Kerekes ur akart ujra piedesztalra emelni ugyanugy beletartozik ebbe a diszes korbe, mint jonehany egyeb amugy kozismert szemelyiseg. Tanuk nincsenek, nem igen lesznek.

    A Gyurcsany buta Alma! Erted? Buta!

    Milyen mas erv kell meg? Politikara alkalmatlan!

    Az Orban pedig egy agyafurt,inteligens gazember!

    A politikabol amit a nagykozonseg lat, lathat, az csak kb. 20%. Igaz tobb, ez is joval tobb mint a duplaja a jeghegy csucsanak, mert az joval kevesebb, mint 10%.

  • Alma!

    Meg annyit, hogy en azokat akiket szemelyesen ismertem, nem allnek neki felsorolni inkabb ha lehet, de ha igazan erdekel, (nyilvan a nagyobb reszet nev nelkul), neked valamilyen szemelyes elerthetosegen at elmondhatom, ha erdekel.

    De maradjunk igy nyilvanosan annyiban, hogy nem egy illusztris tagjat az SZDSZ-nek,(parlamentbol, kormanybol) es nem egy „szokitot” a vorosszegfusok taborabol..

    Hozzateszem azert mindjart a kuriozumbol rogton felcsillano szemueknek, hogy magam nem merultem el semmilyen ertelemben semmelyik tenykedesben. Kar lenne erre fecserelni kerdeseket.

    Es ilyen tavlatokbol „mar nevekre se emlekszek” 😉 😉 😉

  • Kalocsai Miklós

    Laszlo
    2018 április 13
    10:30 du.

    Az öszödi beszéd egy felfokozott, feszült helyzetben elmondott beszéd volt, amiben elhangzottak félre magyarázható kifejezések is, amit gondos kiválogatás után rossz indulatúan félre is magyaráztak. Ugyanis nagy volt a tét. Beáll e az MSZP frakciója azokba a halasztást nem tűrő reformokba, amelyekről tudni lehetett, hogy népszerűség vesztéssel járnak. Gyurcsány megfogalmazása szerint nem azért lettünk képviselők, hogy ne kelljen autófényezőnek lenni, hanem azért, hogy szolgáljuk a hazánkat!
    Egyébként felajánlotta a lemondását, de sem az MSZP sem az SZDSZ frakció nem fogadta el, mert elkezdték a reformok végrehajtását. Ha megengedtél magadnak feltételezéseket, engedd meg nekem is, hogy feltételezzem, ha nem jön közbe a világválság, másként alakultak volna a dolgok.

  • Laszlo
    Ez egy utokartya orban kezeben mindig, a Gyurcsannyal valo osszehsonlitat orban mindig ki fogja allani. Ha Gyucsany bolt lenne kicsit hatterben maradni, jot tenne mindenkinek.
    ___________________

    Tehát úgy gondolod, hogy Orbán még mindig jobb, mint Gyurcsány, ezért kellene Gyurcsánynak eltűnnie.

    Na, ez az első érv, ami megfontolható: ezek szerint, ha eltűnik, még olyan se lesz az ellenzékben, aki Gyurcsnyhoz felér (nemhogy Orbánhoz).

    Mert ugye, ha LENNE, már rég ő lenne az ellenzék vezére, ez ellen Gyurcsány semmit sem tehetne egy marginális (5-6 %-os ) pártból… Ahogy Bernike sem tud tenni semmit, meg Botka sem tudott egy másik icipici párt vezetője (Fleó) ellen, pedig eléggé akartak.

    Tehát szerintetek ha Gyurcsány lemondana, már egy fikarcnyi érdemleges ellenzék sem lenne, hálistennek. Na, ez a fideszlogika, ami ebben a propagandaszövegben van…

    Csak gondolkodni kéne egy icipicit, de sehogy sem megy a nagy üres propaganda-erőlködéstől… 🙁

  • Kalocsai Miklós

    Laszlo
    2018 április 13
    10:30 du.

    A gumilövedékek használata törvény által rendszeresítve van a magyar rendőrség eszköztárában, hasonlóan más demokratikus országok rendőrségéhez. Egy esetben történt szabálytalan alkalmazás, a felelős ellen eljártak. Ezt hiába próbálták hazug módon Gyurcsány nyakába varrni, nem sikerült. Ma már csak a politikai ellenfelei szajkózzák.
    Gyurcsány jól tette, hogy nem vonult vissza, mert torony magasan áll a törpék fölött. Hogy ő ütőkártya lenne Orbán kezében, ez szimpla hazugság! Orbán egyedül tőle retteg.

  • Miklos,

    Tobbrol volt szo mit csak a gumilovedekek. A rendorok azonosito nelkul, tulajdonkeppen elegtetelt vettek, a tv szekhaz ostromanak tortentek miatt.

  • Alma,

    A baloldali partok koreben az LMP-nek volt a legkisebb az elutasitottsaga. Tehat egy DK-s es MSZP-s inkabb szavazott az LMP-re mint egy LMP-s a DK-re vagy MSZP-re. Nem csak en gondolkodom igy hanem igy gondoltak a baloldali valasztok.
    De itt nem csak az Gyurcsanyrol van szo, hanem az MSZP-rol is, amikor Botka lemondott valsagstab gyult ossze a fidesznel es egybul leultek vitatkozni az MSZP-vel, elotte szoban sem alltak. Ha nincs MSZP a baloldal kevesebb partba tomorul. Ne felejtsetek, az a valasztasi rendszer 2 polusra lett kitalalva. Nyomja eleg bun az MSZP es Gyurcsany vallat, miert baj ha jonnek a fiatalok?

  • Kalocsai Miklós
    2018 április 14
    3:11 de.

    Errol a lemondasrol jut eszembe egy regi tortenet:

    Juliska a faluszelen az ut menten ballag.
    Egyszercsak egy szep nagy szenas-szeker erkezik, Jancsikaval az ulesen!
    Megall jancsika, es invitalja Juliskat!
    – Gyere babam, szallj fel a szekerre, nehogy má’ igy gyalogosan bandukoljal, meg elfaradnak azok a gyonyoru szep labacskaid!
    – Hat hogy szalnek en fel igy „maganyosan” arra szekerre, ott meg valami „baj is eshet”
    – Hat mar, hogy mondhatsz ilyet gyonyoru kis viragom, nem fog itt semmi tortenni!
    – menj a fenebe te Jancsi gyerek szekerestul, akko’ meg minek szalljak fel ra??!!

    Hmmm… felajanlotta a „lemondasat” …..

  • Alma! Laszlo!

    Gabriel (sajat) bejegyzesemhez egy helyesbites
    2018 április 14 2:05 de.

    Nem „Boross urat” (Boross Lajos), hanem Bokros Petert citaltam, mint olajszokito MSZP-s fokonyvelot.
    Csak hogy korrektek legyunk.

  • Laszlo
    2018 április 14 9:42 de.

    „Gyurcsány jól tette, hogy nem vonult vissza, mert torony magasan áll a törpék fölött. Hogy ő ütőkártya lenne Orbán kezében, ez szimpla hazugság! Orbán egyedül tőle retteg”

    Igaz, hogy nem hozzam cimezted ezt a folottebb „bolcs kovetkeztetest” de ha megengeded reagalnek rá.

    Igen a napnal vilagosabb, hogy egy masik pszichapataval van dolgunk, aki orszag-vilagnak be akarja bizonyitani, hogy nem hulyere vettek, hanem csak magatol esett bele a „csapdaba”

    De o majd lenyalja a sebeit – es felveszi a harcot a „gyozo”-vel. (viktor)

    Revansot vesz.

    Az orszag meg gebedjen bele.

    Miert nem viszed mar el magaddal valahova a feszkes nyavajaba ezt az elembeteget, es orzod meg magadnal, ha ennyire szivedbe zartad?
    Az orszagnak mar igy is eggyel tobb van mint kene. Akkor csak a masikkal, az orbannal kellene valahogy a valasztoknak megbirkozni!

    Az orszag nem dilihazbol kiszabaditott orultek csatatere.

    Ez a valasztasi csetepate egyesek szamara egy „jo hecc”
    Gondolom jo szivvel kijelenthetem, hogy a tobbseg nem ebbol kerne.

  • Laszlo!

    Megkovetlek a tevedesemert, mert nyilvanvalo, hogy az elozo bejegyzesemet Kalocsai-nak szantam, mivel pontosan az o bejegyzesebol ideztem.

    (Feled cimezte, mint Gyurcsany fogadatlan prokatora)

    Kalocsai Miklós
    2018 április 14
    3:40 de.

  • Gabriel, tudtam hogy csak eliras volt. Semmi gond!

  • Kalocsai Miklós

    Laszlo
    2018 április 14
    9:32 de.
    Ez is csak mese! A köztársaságot ért támadás során több rendőr, és súlyosabb sérüléssel került kórházba, mint a csőcselék soraiból! Milyen elégtételről beszélsz?

  • Miklos, mi a mese? Amikor 2006 Oktober 23-an azonosito nelkuli rendorok mar a foldon fekvoket rugdossak meg gumibottal utik akkor ugy gondolom akkor megszunkt a jogallamisag, fuggetlenul attol, hogy egyetertek vagy sem a tuntetokkel.

  • Kalocsai Miklós

    Laszlo
    2018 április 15
    11:21 de.

    Látod László! Szándékos hazudozókkal ezért nem szabad vitatkozni, mert nincs morális tartásuk. Szem rebbenés nélkül hazudnak, cáfolva minden konkrétumot, tényt. Most te is szemrebbenés nélkül hazudod, hogy okt. 23-án azonosítás nélkül vettek részt a rendőrök a csőcselék elleni bevetésben. Az esetleges rendőri túlkapások nem jelentik a jogállam végét, csupán azt jelentik, hogy előfordulhat fegyelmezetlenség, de ez nem maradt szankciók nélkül. Persze különbséget kell tenni a fantázia dús mesék, és a valóság között.

  • Miklos, ha abban nem tudunk dulore jutni amit 2 kattintassal meg tudunk nezni a youtube-rol, kerlek ird le te hogy latod mi tortent. Kivancsi vagyok miben hazudtam.

  • Kalocsai Miklós

    Laszlo
    2018 április 15
    8:48 du.

    Leírtam, olvasd el még egyszer!

  • Mindenkinek „az történt”, amiről azt akarja, hogy „történt volna”. Ezt már igazán tudhatnátok.

    Mást kérdezek: Milyen „demokraták vagytok”, ha arra, aki nem tetszik nektek, csak úgy újjal rámutattok: „önként monnnnyon le” ?

    Szerintem egy párt, és a pártvezére megmutatja magát a választóknak, és azok majd megmondják, melyik maradjon, melyik menjen. A mostani választáson Gyurcsány a DK-val kb.300ezer listás szavazatot kapott. Bernike az LMP-vel 360ezret. Erre a 60 ezer pluszra alapozzátok a „mindent elsöprő” győzelmeteket? A kutyapárt a hülyéskedéseire másfélszer ennyit kapott…
    😀 😀 😀

    Bernikének és az LMP-nek tessék teljesítményt felmutatni, olyat, amelynek a hatására sikerül Fletó összes szavazóját átcsábítani. És akkor már nincs is Fletó…

  • Kalocsai Miklós

    Almási Alma
    2018 április 16
    4:32 de.

    Persze, az sem lenne hátrány, ha önerőből gyűjtenék össze az ajánlásokat, nem pedig a Fidesz segítségével!

  • Almási Alma
    2018 április 16
    4:32 de.

    „mostani választáson Gyurcsány a DK-val kb.300ezer listás szavazatot kapott. Bernike az LMP-vel 360ezret.”

    Gyurcsány nem indult egyéni körzetben, vagy rosszul tudom? Úgy került be a listáról 9 DK-s, hogy nagyvárosi körzetekben a taktikai szavazás miatt, befogott orral a DK-s jelöltre szavaztak a voksolók.
    De például Debreczeni József körzetében a Jobbik simán nyert volna, ha a DK színeiben induló Debreczeni nem viszi el a voksokat.
    Vagy pl. Gy. Németh Erzsébet DK-s nem tudta megverni a fideszest, nem volt elég vonzó a konzervatív szavazóknak.

  • Az az igazsag Gurcsany egyszer mondott igazat es az is lett a veszte. Ez volt az oszodi beszed. Milyen demodrata az akinek ezek utan is meg alternativa Gyurcsany?

  • Kalocsai Miklós

    Laszlo
    2018 április 16
    12:28 du.

    Látod, mondtam én, hogy szándékos hazudozókkal nem szabad vitatkozni, de nem hallgattam magamra. Neked most utoljára elmondom, hogy az öszödi beszéddel kapcsolatban Három féle ember van: aki érti, hogy miről szól, és aki nem érti, és van aki érti, de szándékosan hazudik. Azt hiszem, te a harmadik kategória vagy, így aztán nem lopom az idődet a megértetéssel, és életbe lép a fent említett szabály!

  • Reszemrol rendben Mikos, de ha sokan igy gondoljak akkor meg 20 evig a fidesz marad sajnos.

  • Kalocsai Miklós
    2018 április 16 3:59 du.

    Egyebkent nincs igaza Laszlonak, mert o hittel allitja, es meg rengetegen, hogy Gyurcsany akkor ott mondott igazat egyedul.
    Ezt a meset az orban propaganda-stabja talalta ki, amivel jól ‘belázitottak” felhergeltek, az akkor meg nem partba szervezodott jobbos szabad-csapatokat.

    Gyurcsany ezt a beszedet nem a valasztoknak szanta, hanem partja belso koreiben, a felsovezetes egy zart ulesen mondta el.

    Tehat a nyilvanossag fele nem mondhatott sem igazat, sem hazugsagot. Ez egyszeruen nonszensz.

    A politikuson azt lehet szamonkerni mint igeretet vagy magyarazatot, amit a valasztoinak kozvetlenul mond.

    Azt nem tudom, hogy mas ehhez hasonlo zart uleseken hazudott-e, mennyit, vagy hogy nem hazudott. Nem is erdekes.

    Azert az elhangzott beszedeert ott, en akkor melegiben nagyra tartottam, amit sokszor mashol is elmondtam.

    Sajnos nem tudhattam elore, hogy mi keszul a hatterben, es mi lessz belole.

    Amikor viszont botrany, zavargasok robbantak ki miatta, akkor a tisztesseg ugy diktalva volna, amit pont az oszinte beszede miatt vartam volna el tole, hogy azonnal lemondjon, es keslekedes nelkul adja at a miniszterseget masvalakinek.
    Voltak korulette akkor meg hitelesnek mutatkozo szemelyek.

    Mai napig allitom, hogy ebben az esetben magyarorszag mas palyat jar be, es ma nem szenvednenk el az Orban diktaturat.

  • 2OO6 ban ott voltam azon a bizonyos tuntetesen, sokezer kulfoldi magyarral egyutt, akik az 5O evews evfodulot meg akarta unnepelni Pesten
    feltetlenull Gyurcsany kuldte oda akkor a rendorseget, ami bizony kegyetlenul bant a tomeggel.Szemtanu bizony!
    Majd a Kecskemeti etterembe mentunk enni es ott is megtamadtak a vacsorazokat. Szzerencsere mi a teraszon ultunk. Egyszer cak megallt egy auto es 6 rendor szallt ki botokkal a kezukben mentek be az etterembe. Mi gyorsan eljottnk. Masnap felhivtam telefonon az etterem vezetojet, hogy mi is tortent ? O mondta, hogy bizony, a benti vendegeket is utlegelni kezdtek.
    Ez az elmeny okozta azt nalam, hogy megfogadtam, hogy soha tobbe nem megyek haza!