Mátol országszerte törvényes a marihuána

2018 október 17 9:50 de.45 hozzászólás

Október 17-én törvényessé vált a marihuána Kanadában, de a kendermag forgalmazásához, az árakhoz és felhasználáshoz fűződő szabályok tartományonként változnak. Van ahol csak az államtól vehetik a fogyasztók a marihuánát, Kanada legnépesebb tartományában pedig most még csak az interneten vásárolható legálisan, jövő tavasztól viszont már magánkézben lévő boltokban is kapható lesz. A tartományilag szabott árak  eltérőek. Québecben 7 dollár per gramm a legolcsóbb termék, miközben New Brunswick-ban 8 és 16 dollár között mozog a törvényes marihuána.

Amennyiben belföldön repül, összesen 30 gramm marihuánát vihet fel magával a gépre. Ugyanakkor különösen fontos tudni, hogy ha az Egyesült Államok felé tart, semmiképpen se legyen személyén vagy poggyászában kendermag. Az Air Canada és WestJet pilótáknak pedig továbbra is tilos a marihuána szabadidős fogyasztása, állásuk biztonságérzékeny jellegére való tekintettel. A volán mögé sem ülhetnek úgy kanadaiak, hogy előtte marihuánát szívtak. Amennyiben a rendőrök 2 és 4 nanogramm közötti nyomot találnak, ezer dolláros büntetést szabnak ki.

Ontarioban, a legnépesebb tartományban 19 év fölött vásárolhatnak törvényesen marihuánát, jelenleg kizárólag a tartományi kormány által fenntartott honlapon. Az Ontario Cannabis Store nevű állami honlapon tippeket adnak, hogy miképpen lehet marihuánát viszonylag biztonságosan fogyasztani és tárolni, illetve főzési-sütési tippeket is nyújtanak. 2019 áprilisáig csak a tartományi online boltban lehet legális marihuánát kapni, azt követően azonban piaci liberalizációt tervez a tartomány jobboldali kormánya és külön engedéllyel magánvállalkozók is beszállhatnak az üzletbe. Marihuánát többnyire ott lehet szívni Ontarioban, ahol a cigarettázás is engedélyezett. Fontos tudni, hogy 21 éven alatti vezetők esetében zéró toleranciát alkalmaznak a rendőrök, így minimum két órával vezetés előtt nem szívhatnak.

Kanada egészségügyi minisztériuma egy hat évig tartó, összesen 100 millió dolláros kampányba kezdett, hogy felvilágosítsa a kanadaiakat a marihuána használat negatív hatásaira.

A 2015-ös szövetségi választás idején a Justin Trudeau által vezetett Liberális Párt egyik ígérete volt a marihuána legalizációja, mely ígéretet ezúttal — kisebb késéssel — valóra is váltottak.

 

45 hozzászólás

  • mivel nem dohányzok az a része nem érdekel, de tudni kell azt is, hogy a készítmények nagyon jó hatású gyógyszerek, és vannak olyan betegségek amiket mással nem is lehet kikezelni most majd megy az árakkal való játék mert be van jegyezve a TSX-re és már veszik a részvényeket, bár eladás még nem volt azaz equity sem képződött, jó kis szerencse játék, de sok új munkahelyet is teremt
    a Hempseed oil szappan nagyon jó hatású bőr kezelésre, folyamatos használatával sok olyan bőrbetegség kikezelhető ami mással soha

  • Persze a kerdes hogy Mao bacsi partja milyen szerepet jatszott ebben ? Mennyi kinai penz tamogatta a „kezdo-drug” torvenyesoteseit eszak amerikaban? Mao a „boxer-forradalom” leveresekor valt Marxista vissza-vagni a nyugatiakra az opium altali pusztitasaval Kinanak. Haragja ketsegtelenul alapozott volt, de remelhetoen az altala alpitott part nem kovetne ugyan azt a tetett. Nagyon, nagyon sok torvenytelen es remesen veszelyes drug jon Kinabol ugy Canadaba es US-ba is mar regen. A nicotine es alkohol nem elegge karosito ???Az „opiod-addiction” ma leg-nagyobb tarsdalami problema. Van szuksege a „kezdo”-opium-ra?

  • Hollandia is túlélte, Kanada is kibírja talán.

  • Hozzáértők szerint alkoholt fogyasztani veszélyesebb, mint marihuánát szívni. Előbbi esetében könnyebb a rabjává válni.

    Kétségen kívül, stimuláló szer mindkettő, állást foglalni nem tudok, mert egyikkel se élek. Írtam itt már, a borok nekem egyformák, csak az édeset ismerem föl, és csak a színeikben látok eltérést. Ráadásul irritál a szédülés, amit okoz az alkohol.
    A marihuána kipróbálása még sose jutott eszembe, ezen se változtatok.

  • Szerintem a legnagyobb tévedés volt eddig is tiltani.
    Vagy is nem is akkora???
    Miért is tiltották?

    Nem volt alkoholtilalom az USA-ban? – Tudjuk nagyon jól az eredményét – a olasz maffia gyakorlatilag áttelepült az USA-ba, azóta is a markában tartja a politikát – Al Capone csak a felszín volt.

    Nem volt alkoholtilalom a SZU-ban (Gorbacsov)?

    A KGB átalakult az ukrán-orosz-csecsen maffiává

    Inkább ne beszeljünk az eredményéről – miből lettek az orosz vagyonok?
    Élén Putyinnal?

    A világot ma a nemzetközi drogmaffia tartja a markában – latin-Amerikában több a fegyver által gyilkolások száma mint a háborús területeken összesen.
    Csak Brazilban 70.000 fegyver általi gyilkosság van évente.
    Mexiko, Columbia, Venezuela, Guatemala, Nicaragua és a többiekröl ne is beszéljünk – mind a drogmaffia irányítása alatt állnak (Lula, Maduro, Ortega és társaik)

    Megalakították a Foro São Paulo nevű nevében baloldali mozgalmat, ami valójában a latin-amerikai drogelosztó hálózat szervezete –
    A politikai pártok – jogvédő mozgalmak – bandita szervezetek konglomerátuma – másképpen félelmetes szövetsége.

  • Drizari Az alkohol csak akkor okozhat szédülést, ha sokat iszol. Mértéken belül semmi változást nem érezhetsz, csak az ízét. Ha nem érzed az ízeket, az viszont nagyon szomorú, sok élvezettől foszt meg az élet. Sajnálom.

  • Ket es feleve , hogy az uj kormany hatalomra kerult! Azota, EZ az egyetlen uj torveny amit letesitett ! Nem tudom, hogy ez mit mond a kanadai embereknek!?

  • – There’s more good news for cannabis-friendly Canadians: In Canada, getting high off marijuana doesn’t come at a high cost—at least compared with the U.S.

    Cannabis is 30% cheaper in Canada than in the parts of the U.S. where it is legal.
    – In the U.S., an eighth of an ounce of marijuana costs $40 on average, versus just $27.90 in Canada.

  • Most már így mindenkinek világos, hogy mit keres a Slapaj Kanadában
    (az összegeket ö tudja 🙂 🙂 🙂 ) – engem nem érdekel

    mivel én már jóval ezelőtt (hónapokkal) szóltam – de egyelőre maximum csak egy diler

  • Drizari
    2018 október 17
    10:40 de.

    Kik azok a hozzáértök? Mindig csak ennyi a kérdés.

    Nyilván sosem láttak meg tokaji aszut – De ne is lássanak, még megkívánják!

  • Kenny,

    ma ebéd és hosszú szünetelés után megittam egy üveg Millert, ami 0,33 lit., vagyis nincs fél liter. Fejbe csapott. Azóta eltelt 5 óra, de még mindig érzem egy kicsit a hatását.

    A borok ízeiben nem tudok különbséget tenni, mindegyiktől egyformán megrázkódok, kivéve az édestől nem. Szóval, a borok többsége nekem savanyú, nem szeretem. A rövid italoktól meg fejfájást kapok, mindegy, hogy az pálinka vagy whisky.

  • Na véééégre!!! Hol az a bolt?

    Ha államilag kontrollált, akkor legalább az adokbol közpénzé alakul az ára, minösége is biztosabb.

    A kannabis a sörnek megfelelöje alkohol viszonylatában és összességében is hatásaiban. Cigizésnél pár szál cigivel lehetne párhuzamot vonni, kávénál egy erös espressoval….
    Ha valaki a sört és a cigit, a kávét is betiltaná, akkor azoknál lehet csak jogos a véleményük.

    De ugyan igy sok – a psichére hato gyogyszerrel is össze lehet hasonlitani, amiket a lakosság vagy 20%-a fogyaszt!

    Egy szerencse a fanyalgok részére, h nem kötelezö!

    Azon fanyalgo vélemények semmisek , akik cigiznek, v dohányoznak, v kvznak és akik bármilyen antidepresszánst, v hasonlot szednek néha.

    Különben nemcsak cigiként szivni, hanem tucatnyi modon lehet hasznosan fogyasztani, alkalmazni.

  • Kanadában, az USA-ban és Ausztráliában tapasztaltam, hogy hosszutávu vezetésekkor szivták. A monotonitást lehet vele könnyebben elviselni.
    Nyilván nem tökéletes, de az agresszivitást lenyugtatja, ami legalább olyan veszélyes lenne.
    Felszabadit, megnyugtat, feloldja a görcsös gátlásokat, természetesebben tud viselkedni az ember.
    A psichés problémákkal küzdök jorészének sok szakember is javasolja nemhivatalosan.
    Nemcsak Hollandiában, de Németországban és É-Europában is tolerált, nem büntetik, még ahol nincs is kimondva, h szabad.
    Spanyolországban legális a sajátcélu termesztése és a fogyasztása, söt, civilkörök közösen termesztve osztják szét maguk között ( persze a költségeket megosztva) állami felügyelet mellett.

    Szavazzunk! Tiltsuk be a dohányzást, az alkohol és kávéfogyasztást? Az idegrendszerre hato gyogyszereket?!

  • Figyelo
    2018 október 17
    11:25 de.

    Egy okkal több, hogy hazaköltözz végleg. Miviktorunk megvéd a marihuanatól és egyéb kábítószerektől, alkoholtól, cigarettától, muszlimoktól, bevándorlóktől, mértéktelen zabálástól, rossz hírektől és a kórházi kezelésektől is… Orbán Viktor szeret téged…

  • Ja, és a lakásvásárlástól is… 😀

  • Or+bán666

    Hááát…

    Nem tudom, valahogy nem érzem szükségét „hangulatmódosító” szereknek.
    Se cigi, se gyógyszerek, se egyéb ilyesféle ..

    A jó pálinka nem okoz fejfájást, de akkor sem élek vele – csak megfőzni tudom.

    A jó bort viszont szeretem – aminek viszont nem vagyok tudója.

  • Addig amíg valaki nem autózik a közúton, vagy bármilyen a köz-szférához kapcsolt munkakörben dolgozik (mondjuk műtős, vagy repülési-rányitó, vagy bakter és hasonló) nem lenne tiltható semminek a fogyasztása.

    Mindenkinek magánügye, hogy mit eszik, iszik, füstöl stb. – amíg csak magát befolyásolja vele.

    Viszont amikor elvárható módon józannak kellene lennie, mert veszélyeztetheti a közösséget akkor büntetni lehetne.

    Pont.

    A fogyasztót, és nem a kereskedőt, vagy termelőt.

    A máktermelés is valami herce-hurca mert a sok hülye a ragacsos zöldjét fogyasztja.

    Pedig mézes-mákos gubának az isteni. Meg mákos-tésztának, rétesnek, pitének, és folytathatnám.

    A mákolaj a legjobb gyógyszerek közé tartozik.

    Petőfi anyja (tót vót az istenadta) kendermaggal fényesítette a tyúkocskák tollait. Még abban is válogatósak voltak.

    Amúgy a kenderolaj is egészségesebb, mint mondjuk a repce.

  • RODEO;

    A „nagyon jo hatasu gyogyszered….” mindeg kaphato volt orvosi kiirasara. Ami marijuanabol keszitett kivonat.
    Arusaitav a MARINEL neven.
    A patikus boldogan nyujtja azt neked.

    Tehat nem kell szivnod a dudvat !

    De a szivasa/fustolese ugyan uhy mint minden mas kabito-szereki az agysejteket serewlmezi.
    Azt meg az LSD idejen kimutatta a tudomanyos kutatas.
    S nem csak a nemi srelemi, hanem habit-forming.
    Ugy mint az alkohol.
    Aki kezdi a marijuanaval az megy tovabb es tovabb.

  • Drizari Túlérzékeny vagy az alkoholokra. Nem nagy tragédia, ez legyen a legnagyobb bajod. De remélem nem ragályos? 🙂

  • KENNY;
    „Az alkohol akkor okoz szedulest ha sokat iszol.”

    Nem kell „sokat inni” soha.
    De mivel habit forming, mint a nicotine es tobb mas dolgok, s az valik am pusztito hatasunak.

    S mivel az alkohol nem taplalek, a gyomor nem emeszti, megy egyenesen at, s csupan a maj ami a szuroje.
    Azert az alkoholistak majai megy tonkre az elsoben.

    De meg a leg-enyhebb ivas is adictiv-ve valhat. Az mindenki eseteben mas hatassal megy.
    Rendszerint a megszokott alkoholistakat nem igen ismerned fel. Szervezetok hozzaszokott. Nem reagalnak az alkoholra mint az atlag egyen.

    De aki nem tudd alkohol nelkul elni, mert a vereben a napi alkohol szuksegletet a szervezete koveteli.

    Ha megtagadod az alkoholt egy alkoholistanak, az rage-be esik.

  • Or+bán666 A kávé természetes vérnyomásemelő. Nincs vele baj, ha ésszel használják, sőt használ. A mértékkel ivott „nemes” alkohollal sincs semmi baj, a szervezet vidáman elbír vele. A cigarettafüst egészen más, az kis mértékben is mérgező, és a környezetet is mérgezi. Nem szabad egy kalap alá venni az előbbiekkel.

  • GABRIEL’

    A tokaji „asszu” az nem bor, hanem „marsala”, hasonlo a „sherry”-hez,persze a sherry finomabb minoseguek es valtozatosabbak izben.

  • 1. Amióta ember él a Földön, mindig használtak ilyen, olyan vagy amilyen kábítószert, a halucigén gombáktól, a teákon át a mai csokoládéig. A különbség elsődlegesen az, hogy egy adott korban melyik társadalom melyiket mennyire tolerálja, mennyire és milyen mértékben várja el, vagy tilalmazza a fogyasztását, a másodlagos különbség pedig a különböző szerek különböző egészségkárosító hatása. Utóbbihoz nem lévén orvos, toxikológus, addiktológus, tehát nem tudok hozzászólni, nem értek hozzá.
    2. Tudomásul kellene venni, hogy az USA az un. drogháborút minden valószínűség szerint elveszítette.
    3. Sokféle, addikciós, és számos veszélyt is jelenthető kábítószer van, az egyik legveszélyesebb – magamon is tapasztalom – a munka. 🙂
    4. Ami jó, az hízlal, káros vagy erkölcstelen. 🙂
    5. Egy régi vicc: Moszkvábn egy részeg öntudatlanul hever egy padon egy „elit” kerület és egy „prolikerület”. Rendőr arra jár, meglátja, nem tudja mit tegyen, felhívja a kapitányságot.
    ” – Menjen oda, szagolja meg. Ha vodkabűzt érez, akkor az egy részeg disznó, vitesse be a kijózanítóba. Ha whiskyszaga van, akkor hagyja békén, pihen az elvtárs.”

  • Bendeguz79 A kultúrált ivás nem lehet alkoholizmus. Ha alkoholizmus, akkor már nem kultúrált.
    Meglepődnél, milyen jól láthatóak az alkoholizmus jelei. A bőr mindent elmond.
    Értem ne aggódj, ha mától egy kortyot sem ihatnék, gond nélkül megtenném. De amíg lehet, élvezem az ételek és italok ízét.
    A máj arra van kitalálva, hogy bizonyos mennyiségű mérget lebontson. Tudni kell a mértéket.
    Kábítószert viszont soha nem próbáltam, és nem is fogok. Tudatmódosításra sosem volt szükségem. Pedig járok Hollandiába, sokszor megtehettem volna. Nekem elég arra a zene.

  • Elgépeltem, a szöveg helyesen:
    egy részeg öntudatlanul hever egy padon egy “elit” kerület és egy “prolikerület” határán.

  • Belzebub
    2018 október 17
    3:32 du.

    Egy indiai kiccsávó kér egy pohár vizet,kirakja maga elé Claudia Schiffer fotóját. felvesz egy féltéglát a földről és fejbe csapkodja magát vele miközben bámulja a fotót és kortyolja a vizet.

    Majd emígyen szóla :

    „Ez a három dolog tesz engemet tönkre: A nők, a pia és a kábítószer..”

  • Különben oriási kedvezö hatása, h a bizonytalan illegális partidrogokat kiváltja!

    Ja! És nem addiktiv! Nem tartalmaz olyan vegyületet, ami függöséget okozna elvonási tünetekkel!

    Pontositok! Kémiailag nem alakit ki függöséget, csak a kedvezö hatásai miatt szeretik használni az emberek! Olyan, mint a zene, a sport, a gátlásosság feloldása, katartikus élmények, v minden más, ami az embert kedvezöbb lelki állapotba emeli!

    A 70-es évek szabadságmozgalmai után pontoabb a választási lehetöség: agressziv, komplexszusokkal terhelt gyülölködöket, v békés boldog embereket szeretnénk a közelünkben tudni?!

    Ja, kérem, a sör tulfogyasztása, a napi egy doboz cigi, a a napi 3, v több kv szintén korosan káros lehet. Itt is mértékkel érdemes élni. A napi 1 gramm, az böven elégséges a kulturált fogyasztáshoz, igy a megengedett 30 gramm, az egy havi böséges adag!

    Összességében

  • Ma este kaptam egy jó hírt

    A Bendegúz torkára nem pocsékolódik egy kortynyi sem a magyar aszúból.

    Reméltem is, hogy Isten nem enged le a torkán egy gyűszűnyit sem.

    Fogyassza csak a marihuánát, az való neki. Meg a Coca, de legfőképpen a cola-dió.

    Így is méregdrága a Tokaji, hát ha még ilyenek is pusztítanák.

    Feltételezhetően egy teljesen elfogulatlan tájékoztatót linkelek be, mivel Brazilban nem igazán ismernek semmit Magyarországról, az ételeket sem, még-kevésbé az italokat.

    https://sites.google.com/site/hungarikumbr/historia-tokaji

  • Nem tudom mennyire igaz,de több orvos ismerősöm állítása szerint, 60 éven felül egy erős eszpresszónak fordított hatása van.Én már 50 évesen is megittam egy nagyon erős kávét éjjel 12-kor és mentem aludni.Mai napig csak annyi a változás,hogy éjjel 1 óra körül iszom a kávémat és fél kettőkor már húzom a lóbőrt.Persze ez lehet teljesen individuális.A különböző drogokat még messziről sem láttam.Nem tudom hogy néznek ki.Manapság már biztos nem fogom megtanulni.

  • „A mérték a lényeg”

    A marihuana az első lépés a drog függőség kialakulásához – gondolom.

  • Or+bán666 Azért ennyire nem pozitív a kép. A gyenge drogok használóinál nagy a veszély a továbblépésre a kemények felé. Igaz, nincs fizikai függőség, de lelkifüggőséget okoz, illetve nem egészséges lélekre utal, ha egy tudatmodosító kell a boldogsághoz vagy a nyugodtsághoz. Könnyebb egy spanglit elszívni, mint kezelni a problémát. Nem oldja meg, csak elodázza a megoldást. Azt pedig tudjuk, hogy minden szabadságot túltolnak bizonyos egyedek, szaporodni fog a szer alatti autóvezetés. Pesze lehet, ezentúl nem részegen fognak vezetni hanem beszívva, tehát kiegyenlítődik?
    Összeségében egyáltalán nem örvendetes, ha valaki marihuánát használ. Nem húzható párhúzamot a zenével és a sporttal, ez túl könnyű leegyszerűsítés lenne.
    A gyűlölködő, az agresszív, a hatás elmúlása után visszaváltozik, egész nap csak nem lehet beszívva? Nem megoldás.
    Én nem vagyok ettől ilyen eufórikus hangulatban.

  • Szomoruan olvasom. Tehát Kanadában is megnyilt a legális ut az immunrendszer legyengülése és a tüdőrák felé. (Káros hatása a szexuális élet tekintetében nem érv, mert hát nem lehet mindenki homofób…) Egy magát normálisnak tartó zsidóember egyszerűen elborzad egy ilyen győzelem bejelentésekor !!!

  • Bertstein

    Egyet értek Önnel!

  • Bernstein
    2018 október 18
    4:19 de.
    Szívemből szólt Kedves Uram! (Idáig én is hosszan vaciláltam hasonló véleményen, azzal a kitétellel, hogy én MINDEN önmagát normálisnak tartó emberre kiterjesztettem volna! 😀 Nekem még az sem indok az alternativ elfogadásra, hogy az alkohol és a dohányzás sokkal-sokkal egészség károsítóbb, annak ellenére, hogy szuverén magánügy az, hogy ki mint akar idő előtt elpatkolni! 😀 : Sajnos már csak ilyenek ezek a mai 20 év feletti ultrakonzervativ öregek! 😀 )

  • Bernstein
    2018 október 18
    4:19 de.
    Na Kedves Uram, most aztán alaposan eszkuzálhatja magát, mert -mint látszik- az összes „nyilas és náci” is egyetért Önnel! 😀

  • KENNY; Sehol NEM irtam egy arva szoval, hogy niszakoskodas kulturalt lehetne !

  • Inkább Bibi,
    nem tudom és nem is érdekel ki itt a nyilas és ki itt a náci.A drogos vagy az italos vezetés akkor sem dicséretes,ha nyilasok és nácik akár Joszif Viszárionoviccsal vannak ellene egy véleményen.
    Bernsteinnek nincs miért exkuzálódni.Valóban ez az engedélyezés elképesztő.

  • Tudatmodosito? Igen, ahogy az alkohol.
    Feloldja a feszültséget, a görcsös , neurotikus állapotot? Igen, ahogy az alkohol.
    Felpörget, fokozza az érzékszervek érzékelését? Amint a kávé, a cigi.
    Mindegyik drog. Mindegyiknek valamilyen vegyület agyunkat stimulálo hatása miatt fogyasztjuk.
    Baromság, h kapudrog lenne. Csak annyira, mint a sörfogyasztás automatikus következö lépése a tömény mértéktelen fogyasztása.
    Tehát aki ma iszik egy pohár sört, az holnap már biztos, h mértéktelenül vodkázo alkoholista lesz!
    Ez baromság!

  • Velemenyem szerint, ez egy olcso politikai fogas a kormany tol. tudja, hogy a fiatalsag orul ennek es majd kiberalis partra szavaznak,.
    magamban, viszont abba remenykedem, hogy a tobbseg eppen ellenkezoleg gondolja!
    en is egyszer fialjaimmal kiprobaltam, nem lettem happy tole, csak a fejem fajdult meg!

  • Ja es a tokaji aszut NEm szeretem, mert suru, edes izu ital.
    Egyszer egy gazda negkinalt vele a pincejeben, a tobbi bora mellett.
    FOGalmam sinc, miert olyan draga rs miert isszak.

  • Figyelő Kedves Figyelő A Tokaji Aszú desszertbor, tehát édes.
    Azért olyan drága, mert hatalmas és speciális a szőlőigénye.
    A technológia szerint, kézzel csipegetik ki a szőlőszemeket, ami nagyon munkaigényes, a tárolás is sokba kerül, mert 8-10 év érlelés nagyon megdrágít mnden italok.
    Mindent összevetve a Tokaji Aszú nem is egy drága bor.
    A desszertbort mint a neve is mutatja, desszertnek fogyasztják.
    Nálatok nagy keletje van az édes jégboroknak, amik szintén
    desszertborok.
    Ízlés dolga, szereted e. Én nem. Mégis állítom, hogy tényleg minőségi bor, megéri bőven az árát annak, aki szereti a desszertbort.

  • Az alanti bejegyzés félig meddig egy reagálásom a bodamarcsira, ahol már HunCanada válaszolt, de azt hiszem inkább itt érvényes a cikk témája miatt:

    A boda marcsinak csak úgy kiegészítésül
    Mivel nyilván fogalma sincs hogy mi a különbség Uruguay és Uganda között:

    Uruguay egy olyan ország, aminek 3,5 milliós a lakossága, az államnak észébe se juthat stadionokat építeni – mindjárt mehetne is fel is útra meg felcsutra.
    Pedig a az ország eléggé focimániás

    A FIFA világranglistán jelenleg az 5. helyen áll.
    Tetszenek érteni? 4 (azaz négy) ország előzi meg. A VB után.

    Magyarország hol is volt ezidö alatt?

    A marihuánát 2 éve engedélyezték, a fogyasztás nemhogy nem növekedett, hanem csökkent, és a kábítószer-fogyasztáshoz köthető bűncselekmények természetszerűleg gyakorlatilag megszűntek.

    Csókolok minden bűnpártolót 🙂 🙂 🙂

    Mert a kábítószermaffia az elsősorban a korrupt rendőrök és drogdílerek bandája – ami a vezető politikusokhoz kötődik.

    Ugyanúgy Magyarországon, mint a világ más országában.

  • Kenny, koszonom a valaszodat’ Tudod en ketszer vettem reszt csoportos „Orszag jarasban’ Megnéztük a magyar fold erdekes videkit. Tokajba is elmentunk. Ott volt az, hogy a dzologazda levitt a pincejebe kostolora. Elmeselte bortermeleset-reszletesen.
    Megkinalt minket az egyik hordojabol eredo borral: Akkor sem izlett.

  • A tokajihoz az ilyen „megmazsolásodott” szőlöszemek a jók.
    Úgy válogatják ki öket a fürtökröl.
    Attól (is) olyan drága az asszú

  • Tokajiról még egyszer

    Bizony arról van szó, hogy a Tokaji nem egy homoki rizling mértéktelen vedelés céljából.

    Nyilván vannak kellemes aromájú, testes vörösborok is, amiket szintén nem vedelés céljából illik fogyasztani.

    A vörösboroknak gyógyhatása van, ugyanúgy mint a tokaji esszenciának.

    A tokaji esszencia penészgombákat tartalmaz, ami az immun-akcióba besegít. A penicillinhez hasonlóan.

    A vörösborok vasat, ami a vörösvértestek képződését fokozza. Ezért az egyetlen ital ami terhesség alatt nem csak megengedett, hanem javallt is.
    Nyilván nem a kantinbeli kimért, hanem válogatott szőlőkből készült, egri bikavér, kékfrankos, medoc-noiar.

    Persze nem Bodamarcsinak, vagy Bendeguznak.

    A kendernek is van gyógyhatása, nyilván azért támogatják az orvosok az engedélyezést.

    Minden gyógyszer alapja valami természetes dolog mérge (növény, állat) csak mint tudni illene, kismértékben gyógyszer, nagy mértékben méreg.

    Mindenesetre ki mit milyen mértékkel, vagy anélkül kíván fogyasztani, azon múlik minden.

    Itt ugye elhangzott egy megjegyzés, amire nem bírom ki, hogy ne reagáljak, mégpedig, hogy ne keverjük bele mindenbe a politikát.

    Hát nem is keverném, de mindez politika (másképp néphülyítés) kérdése. Mit lehet tenni, a törvények (jók és rosszindulatúak egyaránt) sajnos a politikusoktól függnek.

    És mint ahogy gyógyszerek kapcsán rávilágítottam, például Orbánból is gyűszűvel talán nem is ártana meg.
    Na de de egy ekkora nagy hordónyi!