A halálnál ezentúl jobban féljük a rossz életet.

2018 december 12 4:48 du.57 hozzászólás

Mérlegelve gyöngeségünket, ti
Szolgaságot hoztatok reánk.
E törvényeket most szemétre vetjük mi,
Mérlegelve, hogy nem kell a szolgaság.
Mérlegelve, hogy ti viszont ekkor
Mellünknek ágyukat szögeztek,
Úgy döntöttünk, hogy a halálnál ezentúl
Jobban féljük a rossz életet.

Mérlegelve, hogy öklünk faljuk föl,
Amíg tűrjük, hogy meglopjatok,
Leszögezzük: nem választ el kenyerünktől
Más, csak törékeny kirakataitok.
Mérlegelve, hogy ti viszont ekkor
Mellünknek ágyukat szögeztek,
Úgy döntöttünk, hogy a halálnál ezentúl
Jobban féljük a rossz életet.

Mérlegelve, hogy itt házak állnak,
Míg fölöttünk nincs más, csak az ég,
Úgy gondoltuk, hogy beköltözünk azokba,
Mert az odukból nekünk már rég elég.
Mérlegelve, hogy ti viszont ekkor
Mellünknek ágyukat szögeztek,
Úgy döntöttünk, hogy a halálnál ezentúl
Jobban féljük a rossz életet.

Mérlegelve, hogy van szén, mialatt
Szén híján hidegben reszketünk,
Úgy gondoljuk, elhozzuk azt magunknak,
Mérlegelvén, hogy így lesz melegünk.
Mérlegelve, hogy ti viszont ekkor
Mellünknek ágyukat szögeztek,
Úgy döntöttünk, hogy a halálnál ezentúl
Jobban féljük a rossz életet.

Mérlegelve, hogy rendes bért nekünk
Ti nem adtok semmi szín alatt,
Mérlegeltük, hogy lesz csak méltó bérünk,
Ha birtokunkba vesszük a gyárakat.
Mérlegelve, hogy ti viszont ekkor
Mellünknek ágyukat szögeztek,
Úgy döntöttünk, hogy a halálnál ezentúl
Jobban féljük a rossz életet.

S mérlegelvén, hogy a kormányzatnak
Nem hihetjük egyetlen szavát,
Ezentúl majd saját vezetésünk alatt
Épül körénk egy lakhatóbb világ.
S mérlegelvén, hogy az ágyuk szava
Érthető szó számotokra csak,
Hát most az érthetőség kedvéért oda
Irányítjuk az ágyukat.

(BERTOLT BRECHT: HATÁROZAT)

Budapest, 2018. december 12-én

57 hozzászólás

  • Gumilövedék kivezetése után, nem maradt más mint könnygáz jár most a tüntetők arcába. Pedig most nem látok kukákat gyújtogatókat, nem látok autókat felborigató embereket, nem látok macskakövet felszedő huligánokat, nem látok épületbe betörő embereket ahogy láttam 2006-ban, és ennek ellenére példátlan és aránytalan eszközzel oszlatja a tömegeket a karhatalom.

  • HunCanada
    2018 december 12
    4:56 du.
    Akkor Kigyelmed nem ugyanazt az ATV-t nézte amit én, mert nekem csak fülüket-farkukat behúzó, előre agyonfegyelmezett, ügyetlenkedő rendőrök jutottak, sőt még egy lepaprikázott és 4 sérült is, viszont egyetlen rendőrpofonért incselkedők sem láttam rendőr által a flaszteron vonszolni, mint anno 2006-ban.

  • A Kubatov-gárda (Fradi B-közép, a ‘930-as években SA-nak titulálták) kissé megkésett, de türelem. A kopaszok egészen biztos, hogy már megindultak, felhasználják a 2006-os tapasztalataikat. Csak még van der Lubbe mai nevét nem tudjuk, de az is ki fog derülni hamarosan, hisz’ egy földszinti szagelszívó is képes tüzet okozni az ötödik emeleten, „oszt jó napot”.

  • Kövér László hülyén reagált a hülyén viselkedők magatartására.

    Az ellenzéki képviselők törvénytelenül akadályozták a parlament elnökének a munkáját, a parlament elnöke pedig törvénytelenül nyitotta meg az ülést majd történt a szavazás.
    Törvénytelenségből 1:1.

    A törvényes eljárás szerint a renitens képviselőket a parlamenti karhatalommal egyenként kellett volna kivezettetni a teremből.

  • Vigyázzatok, mert orbánék készülnek provokátorokkal!
    Nem tudom, h már beépültek-e, vagy csak az elkövetkezökben épülnek be a tömegbe.
    Azt is tudom tapasztalatbol, h a tüntetéseken civilruhás rendörök szoktak a tömegben mozogni, v statikusan rátapadni a potenciális megfigyelendökre.
    Ami kétélü dolog. A követendö parancson mulik Lehet jo is, ha kiszürik a provoká torokat, de ha az a feladatuk, elvihetik agresszioig is a dolgokat.
    A beépitwett provokátoroknál egyértelmüen ez utobbi a politikai cél!

  • Nem jött össze, pedig nagyon várták. Nem volt autófelgyújtás, kirakatüveg betörés, Molotov-koktél dobálás, és súlyos sérülés sem.

    Így kénytelen volt a mai kommunikációjában mindössze a „Soros-ügynökök tüntettek” szófordulatot használni sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely „kancelláriaminiszter”.

    Azt találta mondani, hogy: „Soros György szervezeteinek kitartottjai szép számmal vettek részt ezeken a tüntetéseken, a rendőrökkel szemben erőszakosan léptek fel, ez súlyos bűncselekmény, arról már nem is beszélve, hogy az a nyílt keresztyéngyűlölet és az a karácsony ünnepével szembeni megvetés és gyűlölet, ami az ő megnyilvánulásaikból kiviláglott, attól Isten óvja Magyarországot”.

    A duma kezd hasonlítani a V mint vérbosszú (V for Vendetta) című 2005-ös filmben látott tömegtájékoztatáshoz.

  • A parlament elnökének munkájához NEM tartozik hozzá az ellenzéki képviselők folyamatos gyalázása, a vitában az ellenzéki felszólalások MEGTILTÁSA,mikrofonjuk kikapcsolása, a parlamenti szavazás ELCSALÁSA!

  • A tüntetések csak a hatalom türelmét teszik próbára. Hatásosabb lenne a sztrájk, meg az útlezárás.

    Számomra legfontosabb következtetés a tegnapi események kapcsán: Van még valaki, aki végignézve a tegnapi parlamenti szavazást, még mindig úgy gondolja, hogy az országgyűlési választásokban nem volt csalás?

  • Kis Ferenc
    2018 december 13
    2:43 de.
    _______________

    Demokratikusan megválasztott képviselőt demokráciában nem lehet kivitetni, akárhogy viselkedik, mert mentelmi joga van. Az általad vázolt gondolatmenet a szerencsétlen alázatos alattvaló gondolatmenete. Szomorú, ha így gondolod.

  • Almási Alma
    2018 december 13
    12:13 du.
    Kedves Alma, én úgy gondolom, hogy a választási csalás az előre beharangozott, direkte bakitleső árgus eus szemek miatt kizárható, de a győztesek mákonyos kortes átverése tanítható, ami viszont a hopponmaradt vesztesek szerint erkölcstelen! (Pedig egymást vátogatva előzőleg ők is ugyanígy nyertek!) 😀 (Igaz, számít-e valamit a morál a politikai -és mellesleg jelentős anyagi- haszonszerzésnél, mert a szavazógép további sorsa az hétszentség hogy nem!? 😀 ) És hiába ellenkezel, már egyszer ex catedra kijelentettem, hogy az igazi politikus, az bizony külön állatfaj! Punktum! 😀 D: 😀

  • Almási Alma,

    érdekes az emberek hangulata: a tömeg egyik nap lelkes, a másikon már dühös. Egyik nap örömmámorban úszva ünneplik a Körúton a futball válogatottat, a másik alkalommal ugyanez a tömeg már kifütyüli.

    Ilyen az országgyűlési képviselő-választás is: a valóban szavazók megválaszthatták harmadszor is 2/3-os többséggel a Fideszt, ma már kezd egyre több ember velük elégedetlenné válni. Eddig, ilyen jellegű tüntetésen (ahol Orbán takarodjot skandálnak) többnyire a nyugdíjas szekció hallatta a hangját. Ma is, úgy mint tegnap, rengeteg a fiatal. Látom, épp az ATV.hu internetes közvetítését nézem a felvonulásukról, helyi idő szerint 19:25 órakor, amikor épp Budáról gyalogolnak át a Lánc-hídon a pesti oldalra.
    (most vonulnak el a BM épülete mellett)
    Jelszavukat skandálják : mocskos Fidesz!

  • Nos HunCanada!

    Nem csak nézni hanem látni is kellene…..(szemüveg?..)HIRADÓK
    több csatorna és élő egyenes adás!!!!!!!!!!!
    Ugyanis a primitív,idióta ellenzék (nem először…de például tegnap..) a parlamentben szerepelt le,akadályozva a törvényes szavazást,napirendet, a munkát méghozzá képviselőkhöz méltatlan,bunkó módon,arról már nem is beszélve,hogy a tiltakozásuknak nem volt semmi alapja,hazugságokra épült!
    Mindehhez a lecsúszott(nem véletlen..)pártok „kulturált” ismert képviselői asszisztáltak!
    Idáig ezt birka türelemmel viselte a kormány….!
    Az sem mellékes,hogy megszegték az esküjüket,csőcselék módjára viselkedtek!
    Mindezt ma tetézték,amikor is a Kossuth téri fenyőfát meg rongálták,gyerekeknek szánt adományokat,kukákat gyújtottak fel és nekimentek a rendőröknek is,meg a korona kiadását követelték,ez ugye már „klinikai” eset,mind a felbujtók,mind a felbérelt „értelmiségi”(lefizetett,drogos,ittas népség) vonatkozásában

    Na erre könnygázzal,oszlatással és a közveszélyes őrültek előállításával feleltek és jogosan!!!!

    Mikor veszik már észre,hogy a kapásból megcáfolható (megtörtént!)hazugságaikkal,randalírozásaikkal, csak még nevetségesebbé,szánalmasabbá teszik magukat a normális többség
    szemében(pártszimpátiától függetlenül)!

    Amúgy ugye anno Gyurcsány orra előtt nem lehetett volna büntetlenül sípolni,gyalázkodni?……szerencsére szemkilövés,agyonverés…stb.most nem történt!

    Kiss Ferenc!!

    Lehet,hogy Kövér sajnos(jogosan) elvesztette a türelmét ennyi hülye láttán,de ugye a fontos törvényeket,ennek ellenére sikerült megszavazni!
    Nem kéne ennyire erőlködni egyeseknek,mert csupán maguknak tudnak ártani…bár azt hittem,hogy az ellenzéknek nincs „lejjebb”,bizony van!

  • Almási A!
    Bizonyítottan törvényes szavazás volt az ellenzék pechjére,ne gyötörjék magukat…árt az egészségüknek!
    Beletörődni,nyugtatót bevenni és várni a „csodára”,ezt javaslom!

  • Amúgy HunCanadának valahova a „távolba”……
    ha van lehetősége? …nézze több itthoni TV csatorna egyenes élő adását,olvasson itthoni újságokat…..!
    Persze azt nem kívánhatom,hogy a távolba lásson,így sem a Margit
    kőrúti,sem az Oktogonon,sem a Fidesz székházánál ordibáló csőcseléket nem láthatja,de azok a normális baloldali ismerősök,barátok,akik nehezen tudtak hazamenni miattuk,”áldják”
    őket!
    Feleslegesen ne strapálja magát a szokásos,kioktató,hazug,nagyképű szövegével,inkább kapcsolódjon ki…találjon valami megnyugtatót,igazat!

  • Boda Marcsi
    2018 december 13
    2:01 du.

    Marcsi munkámhoz tartozik, hogy valamennyi helyszínt látok, nem csak TV adást.

    Maga megint beleköt a mondandómba úgy, hogy nem is érti amit írtam. Azt mondtam, hogy nem volt autóborogatás, macskakő feltépés, épületbe betörés, és gyújtogatás sem – mint 2006 os fideszes felbérelt kopasz huligánok tették – amire könnygázt kellett volna bevetni. Ráadásul teljesen szabálytalanul felszólítás nélkül – ugyanis minden esetben fel kell szólítani a tüntetőket, hogy hagyják el a területet, vagy figyelmeztetni a könnygáz bevetésére! Ez 2006-ban megtörtént, csak akkor nem könnygáz volt rendszeresítve, mint ahogy most „csak” ez az eszköz a pártállami rendvédelmi alakulatnál!

    Eddig érti amit mondtam, vagy megint elkezd hazudozni és más dolgokról beszélni? Szóljon ha nem világos!

  • Boda Marcsi
    2018 december 13
    1:40 du.

    Marcsi most nagyon figyeljen. Jóhiszemű vagyok és feltételezem, hogy nem ismeri a Házszabályt! Kérem figyelmesen olvassa el, és ha figyelmes akkor látja, hogy nem volt törvényes!

    Három pontot fogok Magának mondani, a HÁZSZABÁLY alapján ami miatt nem volt érvényes, – és itt a jogállamiság hiánya – hogy bármit megtehet a kormánypárt!

    1)
    „Az Országgyűlés ülésén – a házelnök által meghatározott sorrendben – egyidejűleg két jegyző teljesít szolgálatot, akik közül lehetőleg egy kormánypárti országgyűlési képviselőcsoporthoz, illetve egy ellenzéki országgyűlési képviselőcsoporthoz tartozik. Ha a jegyzők az Országgyűlés ülésén nem állnak kellő számban rendelkezésre, az ülést vezető elnök más képviselőt kér fel a jegyzői feladatok ellátására.”

    MARCSI NEM VOLTAK JEGYZŐK a Házszabálynak megfelelő! azaz TÖRVÉNYTELENSÉG TÖRTÉNT!

    2:) „Ha az Országgyűlés ülésén olyan rendzavarás történik, amely a tanácskozás folytatását lehetetlenné teszi, az ülést vezető elnök az ülést határozott időre felfüggesztheti vagy berekesztheti. Az ülés berekesztése esetén a házelnök új ülést hív össze. Ha az ülést vezető elnök határozatát nem tudja kihirdetni, elhagyja az elnöki széket, amellyel az ülés megszakad. Az ülés megszakadása esetén az ülés csak akkor folytatódhat, ha a házelnök újból összehívja azt.”

    MARCSI, házelnök nem volt a pulpituson, azaz szabálytalanul vezényelték le a napirendben a szavazásokat:
    Az elnök csak a pulpitusról irányíthatja az Országgyűlés munkáját, és ehhez egy ellenzéki és egy kormánypárti jegyzőre van szüksége.

    3) A szavazást névvel azonosíthatóan kell levezényelni, erre való az a kártya amit be kell dugni a szavazógépbe és úgy szavazni, de az Országház elektronikus szavazórendszerét úgy alakították át, hogy kártya behelyezése nélkül bárki – bármelyik padnál megnyomhatott egy gombot – azaz nem teljesült a névvel és azonosíthatóan megtett szavazás feltétele, mert például Orbán Viktor testőrei is nyomhattak gombot, akik egyébként szabálytalanul jöttek be a Törvényhozás termébe, hiszen oda nem illetékesek! ! !

    És akkor ha gondolja, átvehetjük azokat a pontokat is, hogy nem történt konzultáció a szakszervezetekkel, nem adtak lehetőséget hétfőn a napirendi vitában sőt ELHALLGATTATTÁK a képviselők mikrofonját! Ezek után csalással szavazta meg a Ház a rabszolgatörvényt, amely a magyar embereket kizsákmányolja és a multinacionális érdekeket véd!

    Nem szeretem Gyurcsányt, de Őt személyesen a Suzuki elnöke kérte, hogy 300 órára emelje a munkaidőkeretet és az agyon karaktergyilkolt Gyurcsánynak volt annyi gerince, hogy nem feküdt le a japán autóipari óriás vezetőjének, és azt mondta a magyar emberek érdekében, hogy SZÓ SEM LEHET RÓLA. Ez az Orbán, pedig egyeztetés nélkül 400 órás túlórát ró a még az országból el nem menekült, és már amúgy is zombimód dolgozó családokra a CSALÁDOK ÉVÉBEN!

  • Boda Marcsi
    2018 december 13
    2:01 du.

    Ideges a bolond banyája DDDDDDDDDDDDDDD

  • Hun Canada:

    Valami 110 rendőrnek törték el a lábszárát vagy a bokáját a TV székház ostrománál a vérbeborult agyú FIDESZES-JONBBIKOS huligánok vascsövekkel.

    De az utólag már nem volt rendzavarás, mert mikor gazdáik hatalomra kerültek 2010-ben, az összes RENDŐRI TANÚVALLOMÁS ALAPJÁN PERBEFOGOTT ROHADÉKOT felmentették.

  • Tüske Zsófia

    kedves HunCanada, te azt feltételezed Bodáról, hogy bármiféle – főleg ilyen hosszú – szabályozást elolvas és nota bene: elismeri, hogy imádott orbánja lábbal tapossa törvényt?
    2006-ban jogos volt szétverni a várost, mert Gyurcsány hazudott. Jogos volt szanaszét szennyezni ürülékkel a Kossuth-teret Satu úr bértüntetőinek, mert Gyurcsány hazudott.
    Most viszont? Mindenkinek, aki ebben az országban él és mozog, sugárzó arccal és sugárzó zászlók alatt kellene önként és dalolva az orbán-bevezette kommunista szombatokat teljesíteni, természetesen kifizetés nélkül. Hiszen még azt sem fogja fel, sem ő, sem a többi egybites és outsider fideszimádó, hogy ha a törvény megemeli a teljesíthető túlóra mennyiségét, akkor azt nem lehet a munkavállalónak visszautasítani? Többet – önkéntes alapon eddig is lehetett dolgozni, de most majd muszáj lesz, ha a b. munkáltatónak szüksége lesz rá. És még csak ki sem kell fizetni…

  • HunCanada!

    Rendzavarás,alkotmánysértés történt és ehhez képest,még túl „béketűrő”és birka türelmű volt a kormány!
    Ne akarjon megint (sokadszorra…)feleslegesen okosabb lenni,mert
    eddig sem ment és most sem fog menni……törődjön bele és szégyellje magát…..mi meg azt szégyelljük,hogy ilyen „antimagyarok” is vannak!
    Duguljon
    be végre,maga a magyarság egyik nagy szégyene!!!!!!
    Többen is vannak,de labdába ugye nem rúgnak,szerencsére!!!

  • Boda!

    Látom, a tények Önt nem zavarják.
    Megszólítottam Önt az előzőcikk után – (Akcióban a Kövér Gárda, 2018 december 12 3:24 du.).

    – Kukk. – No, ennyit sem volt képes böfizni.

    Név nélkül említettem exminiszterelnökünket hivatkozott megszólalásomban – akit egyébként az egyik legintelligensebb, legkulturáltabb politikusunknak ismertem meg eddigi megszólalásai, szerepvállalásai alapján -, őt HunCanada 2018 december 13 3:18 du. megjelent hozzászólásának utolsó bekezdésében nevesít is.

    Mindezen tények ellenére Ön továbbra is böfizgeti Orbán mamelukjainak eszement „érveit”, melyekhez hasonlókat a rákosista sajtóban olvastam utoljára (életkorom lehetővé teszi az erre való hivatkozást).

    „Oszt jó napot”, kedves Boda Marcsi!

  • Boda Marcsi
    2018 december 13
    4:28 du.

    Az alkotmány melyik pontja sérült MARCSI? Megsúgom egyik sem, mert már NINCS ALKOTMÁNY maga okoska! Alaptörvény van! Szóval, melyik paragrafus sérült?! Ha állít valamit indokolja meg, tényszerűen ahogy én teszem a maga hülyeségeire!
    Tessék, hallgatom – olvasom a válaszát!

  • Tüske Zsófia
    2018 december 13
    4:10 du.

    Kedves Zsófi, nem feltételezem, csak a valósággal szembesítem soraimmal őt -ha már neki csak a propaganda hazugságot vetítik folyamatosan, legalább a szeme találkozzon a valósággal amikor szavakat olvas – ha nem is érti. Tudom, hogy nem fogja fel.

  • Geyza
    2018 december 13
    4:01 du.

    Így van, a kontraszt hatalmas minden tekintetben. Persze Bodának azok a felbérelt bandíták szent emberek, a jövőjükért tüntető fiatalok, munkavállalók, magyar emberek pedig anarchista huligánok. Boda Marcsi már rég elveszítette a valóság talaját, de legalább jót lehet rajta szórakozni, hogy hová vezet a propaganda nézése, olvasása számára. Kívánok neki gyógyulást, de sajnos ebből nincs felépülés.

  • Boda Marcsi
    2018 december 13
    4:28 du.

    Nem látom, hogy reagált volna a HÁZSZABÁLYRA, amelynek a tegnapi szavazás semmilyen formában nem volt SZABÁLYOS! El tudja olvasni a szavakat?

  • Boda Marcsi
    2018 december 13
    4:28 du.

    Az idióta banya 2006.-ról beszél.
    De miért nem írja oda a dátumot?
    Hülye ez ? IIGGEN DDDDDDDDDDDDDDD

  • HunCanada
    2018 december 13
    4:58 du.

    Ez a Boda egy hülye pszihopata.

  • De mi jól szórakozunk a hülyén.
    DDDDDDDDDDDDDDD

  • Csak szólók, hogy ilyen fegyver van a rendőröknél már!

    http://azuzlet.hu/wp-content/uploads/2018/09/Gr%C3%A1n%C3%A1tvet%C5%91-678×381.jpg

    Könnygázgránát-vető!

  • HunCanada
    2018 december 13
    5:12 du.

    Bartuslaci egyébként előre megmondta:
    Ha kell Miurunk lövetni fog.Akár élessel is.

  • Ha ez megtörténik,
    a pszihopata Boda kimegy oda
    és örömtáncot lejt a vértócsákban.

  • Persze, hogy lövetne, sőt ha lenne a rendőrségnek gumilövedék már rég szétlőtte volna az elégedetlen tömeget. Neki nincs már hová menekülnie. Mármint nem ebből a tüntetésből, hanem abból amit az Országgal tett 8 év kormányzás és 8 év ellenzéki semmittevés után. 16 évet vett el eddig a Magyarság életéből önös céljaiért eddig és ki tudja meddig tűri a nép ezt. Ha szerencséje van az emberek nem fogják felkoncolni, és csak egy független (nem a mostani) bíróság előtt fogják felelősségre vonni valamennyi bűnéért a bűntársaival együtt. De egy ilyen elborult elméjű „vezér” semmilyen módon nem enged, nem hátrál meg és nem is ért a szép szóból. Úgyhogy ami most van abból hajszálak választják el attól, hogy visszamérséklődik a felháborodás és hagyják a magyar emberek magukat, vagy mindent egy lapra téve akár az Országházát a Dunába belefordítva megdöntik ezt a tolvaj önkényuralmi jogállamiságon kívülre került rendszert.

  • Geyza
    2018 december 13
    5:33 du.

    Marcsi egy korábbi tüntetése kapcsán elmondta, hogy fejlövést érdemelnének azok akik máshogyan gondolkodnak. Ennek alapján biztosan örömét lelné abban, hogyha vérontással fékeznék meg a tűréshatáron lévő magyar embereket.

  • Ugyammá… Marcsi csak szájal… Majd meglátod, hogy fog együttérezni a volt tüntetőkkel, és ünnepelni, ha majd sikerül Viktort elkergetni…

  • Boda Marcsi
    2018 december 13
    4:28 du.

    Belátom, igaza van kedves Marika amikor ezt írta: „Rendzavarás,alkotmánysértés történt és ehhez képest,még túl “béketűrő”és birka türelmű volt a kormány!”

    Nézze, mutatom mennyire elszabadultak ezek az állatoknak sem nevezhető tüntetők. Jézusom :(((

    https://i.imgur.com/m7qP1hI.jpg

    Ez borzasztó!! :((( Örülök, hogy Maga is így látja már.
    , és végre egyet gondolunk.

  • Gabriel Karikas

    talalom
    2018 december 13
    10:19 de.

    ebben a bejegyzésben összefoglaltakat ugye egy parlamenti demokráciában gondoltad?

  • Gabriel Karikas

    Almási Alma
    2018 december 13
    8:52 du.

    addig is minden alkalmat megragad, hogy minden kiküldött kérdőívet szép rendben megválaszoljon és visszaküldjön, ahol csak kell a szavazatával a „rendszer” minden aljasságát megerősítse, és minden lopását, csalását, visszaélését és egyéb gaztettet teljes mellszélességgel védelmébe vegye

    hasonlóan a többi két millió bodamarcsához, mert egy akolba tartoznak

    (és végre van hová tartoznia)

  • Gabriel Karikas

    Tüske Zsófia
    2018 december 13
    4:10 du.

    Azért szerényem megjegyzem, hogy nem Gyurcsány hazudott, ha az Öszödi beszédre gondolsz ( 🙂 ), hanem a Gyurcsány volt az aki igazat mondott.
    Szemébe mondta – elvileg zárt ugyan zárt ajtók mögött, ezért őszintén – az ott jelenlevő „elvtársainak” hogy elég legyen már a politikában a hazugságokból.

    Na ezért verette szét az országot Orbán a csőcselék hungaristákkal, mert az orbanini rendszer addig is és a mai napig is a hazugságokból él és létezik.

    Nyilván ha a politikából a hazugságok ki lennének moderálva, egy napig nem élné túl, mint politikus.

  • Gabriel Karikas

    Drizari

    #…”Ilyen az országgyűlési képviselő-választás is: a valóban szavazók megválaszthatták harmadszor is 2/3-os többséggel a Fideszt, ma már kezd egyre több ember velük elégedetlenné válni.”….#

    A „rendszer” alapján Fidesz/Kndp maffia a parlamentbe a képviselők 2/3-át delegálhatták.. –
    – egyébként kevesebb mint 50% szavazott rájuk, a leadott szavazatokat összeszámolva (beleszámolva a csalásokat is)

    Remélem nem kell ezt már itt többedszerre, számszerűsítve leírni?

    Az ilyen megjegyzések a bodamarcsi intelligenciájája + figyelö emlékező-készsége kombinációra engednek asszociálni

  • Gabriel Karikas

    Bibi

    Aztat írod, hogy:

    #.. „(Pedig egymást vátogatva előzőleg ők is ugyanígy nyertek!) 😀 „…. #

    Nem írsz igazat, mert tudod nagyon jól, hogy csak 2010-ben nyertek ugyanolyan játékszabályok alapján, ezután gyorsan megváltoztattak a választási rendszabályt, tehát innentől nem ugyanazok a játékszabályok.
    Értsd: 2014, 2018
    (nem akaródzik nagyon leírni hogy ferdítesz, de muszáj vagyok)

  • Gabriel Karikas

    HunCanada!

    #…”Nem szeretem Gyurcsányt, de Őt személyesen a Suzuki elnöke kérte, hogy 300 órára emelje a munkaidőkeretet és az agyon karaktergyilkolt Gyurcsánynak volt annyi gerince, hogy nem feküdt le a japán autóipari óriás vezetőjének, és azt mondta a magyar emberek érdekében, hogy SZÓ SEM LEHET RÓLA”…#

    Egy politikust sem kell szeretni. 🙂 🙂 🙂

    El kell tőle várni, hogy a haza, az ország lakosságának érdekében dolgozzon, ha ennek nagyjából megfelel, akkor mindegy, hogy a „fizimiskája” tetszetős-e, vagy nem.

    Meg kell mondani valóban, hogy egyetlen miniszterelnök volt a rendszerváltás óta a Medgyesit kivéve, aki megpróbált objektíven kormányozni.

    Végeredményben mind a ketten pontosan ezért lettek „kicsinálva” mert valóságosan megpróbálták megfékezni a háttérben folyó csalásokat, az olajszőkítőktől kezdve a áfázókon át lehetne folytatni a millió „okosságot”. A kárpótlási jegy manipuláció, ingatlanmaffia és sorolhatnánk hajnalig.

    Horn Gyula is „behunyta a szemét” ez ügyekben, nagyon is.
    A többi „üstökösről” aztán ne is beszéljünk

  • HunCanada
    2018 december 14
    7:56 de.

    Ezek a fotók 2006.-ból csak melengetik ennek a lealjasult pszihopata banyának a lelkét.

  • Gabriel Karikas
    2018 december 14
    9:26 de.
    Bocsánat, de én nem a kedvezőbbre változtatott választási törvényekre gondoltam, hanem a mézes-mázas betartatlan igéretekre! Nomegaztán, gondolod, hogy Gyurcsány végső elkeseredésében nem vetett volna be egy ugyanilyen hatásos csodafegyvert mint Orbán, ha nem sajnálta volna a pénzét rafináltabb(igaz jó drága, de atombiztos) külföldi választási szakértőkre? 😀

  • Gabriel,
    természetesen olvastam az öszödi beszédet. Tudom, miért és kinek mondta Gyurcsány azt, hogy hazudtak. Tudom, miféle új vágányra szerette volna állítani az mszp-t, és azt is tudom, hány, a jó meleg mocsárban terpeszkedő öreg mszp-s bölényre hozta rá a frászt a beszéddel. Azt az – igen lényeges – lépcsőt kihagytad, hogy a köztársasági elnöki álmaiban csalódott, mára a fideszhez csatlakozott Szili Katalin, Szekeres és Baja volt olyan kedves kiszolgáltatni a fidesznek az új fordulatot előrevetítő beszédet, mire szerveződött Satu úréknak a parlament elötti hugyos-forradalma. Orbán aztán mindent bedobott: feltűnt az újpesten a foci-lelátón, (képe megjelent az indexben) és ment a felkészülés az 56-os forradalom 50 éves évfordulójára. Akkoriban az index polidili fórumán több logisztikus is jelen volt, akik leírták, miért problémás az Astoriához szervezett fidesz gyűlés. A továbbiakban történteket Figyelő kivételével mindenki tudja. Ki gyújtogatott és miért… Mi lett a rénszarvastolvaj és Navracsics által összehozott karaktergyilkosság eredménye.
    És az is, hogy az Mszp Gyurcsány kiverésével gyakorlatilag elintézte a saját lassú haldoklását.

  • Inkább bibi: te nem gondolod, hogy most pont azt csinálod, amiért Császyt elítélte orbán bírója? Bűnkisérletet vizionálsz?
    Gyurcsányra sok mindent lehet mondani: rosszul választotta meg a munkatársait, meggondolatlanul beszélt nem egyszer, de az, hogy elcsalta volna a választást, az undorító rágalom. Tetszik-e neked ez a tény vagy sem: Gyurcsány tisztességes ember, és nem utolsósorban demokrata is.
    Te meg sanda és hazug rágalmazó vagy.

  • Gabriel Karikas

    Zsófia!

    Természetesen hogy tisztában vagyok és voltam vele, hogy az eseményeket és a hátterét ismered a történetnek.
    És azzal is, hogy a hazudott szót, mint mondvacsinált okot értetted.
    Az én mondanivalóm is inkább a „többieknek” szólt – volna.

    Abban a pillanatban amikor kiderült, az egész beszéd nyilvánosságra került – tudatában voltam, hogy ezzel Magyarország jövőjének definitíve HOSSZÚ-HOSSZÚ ÉVEKRE, MINIMUM EGY KÉT ÉVTIZEDRE befellegzett.
    Nyilvánvaló volt, hogy a Gyurcsány ezt nem éli túl (politikailag)

    Ezt mindenkinek elmondtam a környezetemben – sokan akkor is kételkedtek.
    Dehát a politika a politikusoknak játszma.
    És ha hagyjuk őket szabadon csinálni, akkor a nagy többség, akinek csak egy jó megélhetés, elmegy a „falig”

  • „”” FIDESZES-JONBBIKOS huligánok „””
    Ez nem bizonyított!
    Biztos az illető hálózatának emberei voltak! beépültek és felbujtottak embereket olyanná,hogy már ne lehessen visszafordítani! No meg arról kéne beszélni.miket csináltatok ami ide vezetett,mert ezek voltak a kiváltó okok meg kellene ezeket vizsgálnotok,idézzétek fel ,hogy is csináltátok
    üdvözletével.

  • HunCanada!

    Megint hazudik!!!!Soha nem jártam tüntetésekre,és azt sem írtam,hogy egyesek fejlövést érdemelnének,de most,hogy említi,egy
    s…gbelövést többen megérdemelnének(túlélnék és kijózanodnának….)na pontosítok nem szemkilövésre,nyomorékká verésre gondoltam,az ugye Gyurcsány specialitása,szokása volt!
    Pihizzen,nehogy túlórába essen véletlenül……vár biztosan kifizetik!….a megbízói?!
    Ha meg magától ilyen hazug és sötét,az ugye nagy baj…..!
    PÁ!

  • Gabriel!

    maradjunk annyiban,hogy Gyurcsány hazudott”reggel,délben,meg este”….ó mondta!és mellesleg nem a közvéleménynek,hanem a „sajátjainak” vallott,na órási különbség!
    Csak szóltam,helyesbítettem a valóságnak megfelelően!

  • Tüske Zsófia
    2018 december 14
    12:51 du.

    „Inkább bibi: te nem gondolod, hogy most pont azt csinálod, amiért Császyt elítélte orbán bírója?”

    Nem, nem, én azt gondolom, hogy Karikás Gágrielnek kiba…szottul igaza van az őszödi -logikátlanul kétféleképen magyarázható, ám logikusan csak karikás féle meghatározásu- beszéd konkluziójával kapcsolatban!!!!!!!!!!! (Viszotag egyikteknek sincs -teljesen- igaza velem kapcsolatban, mert egyrészt nem ferdítek(legalábbis szándékosan), másrészt sem sanda sem hazug rágalmazó nem vagyok, sőt még könnyen átba…szható szűzies novicius sem!!!!! Az viszont bevallottan hétszentség, hogy nem vagyok hozzátok mérhető akadémikus, viszont ezt bőven pótolja a józan népi logikára épülő gondolkokásmódom(magyarra lefordítva: józan paraszti eszem 😀 !)! Remélem ezzel a megállapításommal túlságosan nem sértettelek meg Benneteket! 😀

    Utóirat: azért se haragudjatok meg rám, hogy mindig csak a hülyeségen jár az eszem, mert ez híján -az átélt viszontagságok miatt- már rég meghülyültem volna!!!!!! 😀
    Félre a mindig visszajózanító tréfával:
    lehet, hogy igazatok van!? 😀

  • Gabriel Karikas
    2018 december 14
    2:04 du.

    „Nyilvánvaló volt, hogy a Gyurcsány ezt nem éli túl (politikailag)”

    Ebben mocskosul igazad van, DE ha az Mszp, akkor rögtön önkritikát gyakorolva kirugja Gyurcsányt, azon akkorát nyert volna, hogy a 2006-os boxerlázadást megúszva, újra minimum -nem manipulált- 2/3-dal nyert volna! Nade felejtsük el a feltételes módot, mert az csak híú és utólag bizonyíthatatlan ábrándokat ébreszt!

  • Gabriel Karikas

    Inkább Bibi

    Nincs miért magyaráznod semmit, bocsánat ha az én mondatom úgy lett volna érthető, hogy úgy általában ferdítesz.
    Az én mondatom kizárólag a választási törvények megváltoztatására vonatkozott, amit a következőkben magad mondtad, hogy igazából az ígéretekre értetted, csak ez meg nekem nem jött le.

    Na ezek miatt viszont igenis jogosan voltak felháborodva a népek akkortájt, köztük magam is.

    Ami viszont pont a lényege volt Gyurcsány öszödi beszédének, hogy maga magának is tele volt a hócipője a sok vénséges „olajszöke báróval”, ahogy Tüske Zsófia fogalmazta.
    vagyis végre kormányozni akart, és felfedni az igazságot, leszámolni a korhadt vén maffiabandával.

    Mert azok könnyen ígértek az MSZP nevében bármit, csakhogy benne legyenek a „jóban” – vagyis ott mereszthessék a valagukat továbbra is a hatalom közelében, ezáltal könnyen halászhassanak a zavarosban.
    Bizony nem eresztették a kondért.
    A másik oldalon (még mindig az MSZP-en belül) ott voltak a „konkurens ifjak” akik maguk több-részt akartak a tortából, mint pl. Szili Katalin (nem ismételném Tüske Zsófit itt sem – jobban képben van a tényekkel)

    De mondhatnám azt a Bokrost Lajost is, aki még ma is itt bohóckodik, nem volt elég neki sem az olajban való dagonyázás.

    – na de: hagyjuk a fentieket, mert ez innentől már abba kategóriába tartozik: „… hogyha nagyapám traktor lett volna, akkor most szántanék és pöfögnék…”

    – még-egy: – én magam is „csak arra kérem a Jóistent, hogy a józan paraszti el ne hagyjon” – mert onnantól mi lesz az emberből?
    Pallérozni csak azt lehet, ami van – a semmit bizony elég nehéz – józan paraszti ész híján öregem, veszve vagyunk.

    – hogy a boda papagáj meg mit kurjongat reggel-délben-este az meg tökre édes-mindegy

  • Drága egyetlen Marcsi!

    Az milyen már, hogy én jobban emlékszem saját magánál, hogy miket kívánt emberként, „magyarként” és „keresztényként”. (Bár lassan az embert is idézőjelbe kell tenni maga kapcsán). Hihetetlen, hogy letagadja, amikor bármikor visszahozom ide bármélyik idióta mondatát.

    Klikk ide, itt látja:

    https://i.imgur.com/mQ62U95.jpg

    Ne hazudozzon, ne tereljen. Pontosan azt írta, hogy ha magán múlna fejbelövést is abszolút rendben találná. Szerencsére a Kormány azért magánál egy kissé higgadtam, de ez MAGÁRÓL szól, ami soha az életben nem menti fel a fenti linken is olvasható mondatát!

  • HunCanada
    2018 december 15
    8:59 de.

    Azthiszed az ilyesmi hat erre az ócska banyára?
    Letagadja, hazudik és mellébeszél..

  • Gabriel Karikas
    2018 december 14
    8:25 du.
    Hálásan köszönöm, hogy egészségesen -vice-versa belátásokkal és utólag elfogadott korrekciókkal- lehet vitatkozni Veled, ami a mai, megosztott magyarok között kuriózum! 😀 😀 😀

  • Geyza
    2018 december 15
    12:45 du.

    Nem akarok hatni rá, az már az ő lelkiismeretének kérdése. Neki kell elszámolnia azzal, hogy hazudik és azzal is AMIT mond, mert az emberhez is méltatlan volt. De ez csak egy a sok embertelenül aljas megnyilvánulásaiból.

  • Gabriel Karikas

    2018 december 14
    8:47 de. A tunteto „csocselekben en is ott volram, tobbezer kulgoldi magyarral 2OO6 ban, a magyar forradalom 5o eves evforsulojan! Igen, Gyurcsany rendorei vertek szet a felvonulast. Mar reggel nem tetszett, hogy Budarol NEM ment at se bysz, se villamos Pestre. Akkor nem Gyurcsanyrol volt szo, hanem az 5O evesforradalom emlekerol!
    Gyurcsany csak feltette a hatalmat, erzert rendelt ki 5 ezer rendort!