Ellenzéki kampányüzenet: Bugyi vagy nem bugyi?

2019 április 18 1:13 du.80 hozzászólás

Az EP-választások kapcsán a jelek szerint sikerült megtalálni a legütősebb kampánytémát. Azt, hogy Nagy Blanka hord-e fehérneműt, és milyet? Ha pedig ezen túlesett a vita, akkor az a tétel jöhet, hogy elég nagykorú-e ahhoz, hogy tudatában legyen a viselkedésének, vagy sem? Az utóbbi kapcsán Vásárhelyi Mária, egy közzétett blogbejegyzés alapján, egyike lehet a nagyon vívódóknak.

Vásárhelyi Mária szerint el a kezekkel a szegény lánykától. Egész pontosan ez jelent meg: „El a kezekkel Nagy Blankától!!! Nagy Blanka érettségi előtt álló, fiatal lány. Megnyilvánulásaiból nyilvánvaló, hogy korosztályánál érettebb, autonóm, felnőtt módon gondolkodó, bátor nő”. Ami alapján jó lenne eldönteni, hogy egy megsajnálandó fiatal lány, vagy a „korosztályánál érettebb, autonóm, felnőtt módon gondolkodó, bátor nő”. Ha az előbbi, akkor szegény biztosan nem mérte fel, hogy mikor mit mond, miként viselkedik, mit visel, és miként került olyan helyzetbe, hogy egy kampányrendezvényen lefényképezhették egyáltalán. Miközben egy párt kampányrendezvénye vélhetőleg a köznek szóló olyan rendezvény, ahol így a felszólalók, a párt támogatására megjelenő, a szavazatszerzés érdekében bemutatásra kerülő arcok közszereplővé válnak.

Természetesen szívesen elfogadom a sajnálandó kislány helyett azt a kitételt is, hogy Nagy Blanka a „korosztályánál érettebb, autonóm, felnőtt módon gondolkodó, bátor nő”. Ebben az esetben azonban, mint minden nagykorú, autonóm embertől, aki még ráadásul bátor is, szerintem elvárható, hogy pontosan tudja: hol van, miért van ott, és mit, illetve hogyan visel. Alkalmasint az is, hogy miként viselkedik. Így viszont azt is feltételezhetjük, hogy Nagy Blanka pontosan tudta, hogy a ruhája annyit takar, amennyit, hogy egy kampányrendezvényen, a lábtartásától teljesen függetlenül, lefotózhatják. Közszereplőként egy köznek tartott rendezvényen. Ami nyilván nem ment fel senkit a bunkóság alól. Így az alól sem, ha az így készült képet bunkó aláírással teszi közzé. De szerintem azért árnyalja a képet. Miközben Vásárhelyi Mária is eldönthetné, hogy akkor most szegény meglesett kislány, vagy a cselekedeteit kiszámító okos és bátor nő-e Nagy Blanka?

Aki ennek ellenére igen büszke lehet magára. Sikerült elérnie, és ha perre kerül a sor, akkor különösen sikerül elérnie, hogy az ellenzéki pártok programja helyett a bugyijáról szóljon a kommunikáció. Alkalmasint azt is, hogy ha az érettségi mégsem lesz színjeles, akkor rá lehessen fogni a politikai ármányra, az ellene szőtt összeesküvésre a nem túl fényes eredményt. Mármint akkor, ha sikerül még a bugyi-fotó ügyét a felszínen tartani egy ideig.

Közben csak remélni tudom, hogy akkor is pontosan így viselkednének a most felhorgadók, ha egy kormánypárti politikust fotóznának le egy kampányrendezvényen hasonló helyzetben. Bár, gyanítom, hogy akkor ugyanezek vidáman röhögnének azon, hogy nem tud viselkedni, és miért úgy öltözik, viselkedik, ahogy. Ahogy O. Ráhel pelenkadobása, Lázár pisilős sztorija, a vezéri zsebisége, és a hasonlók esetében. Alkalmasint joggal. Mert egy közszereplő vagy legyen tudatában a tetteinek, viselkedésének, vagy ne közszerepeljen.

Egyébként: tényleg Nagy Blanka bugyija a legfontosabb kampányüzenete az ellenzéknek?

Illusztráció: Reda Juodkūnienė 

80 hozzászólás

  • Kalocsai Miklós

    Úgy tűnik Simay úr figyelmét felettébb lekötötte ez a bugyiügy, ettől elhomályosul látása, hallomása csak erről olvas az ellenzéki médiában. Halvány fogalma sincs pl. Európai Egyesült Államokról, európai minimál bérekről, európai minimál nyugdíjról, európai multi adóról. De arról sem hallott, hogy jobb helyen, pl. Angliában letöltendő börtön büntetéssel sújtják a hasonló cselekményeket.

  • Oh ,Oh, A „bugyi” vagy a „nem bugyi” a politikai kompan legjelentosebb alanay az azt jelzi, hogy a verseny nagyon jol, vagy nagyon rosszul megy.

    Sajnos a „keresoben” nem letezik semmi (magyarnyelvu)info magyaroszag EP lepviselo-keruleit megallapitani, sem a versenyzoket,ill. hogy nevszerint kik versenyeznek mind a kulombozo 23 partokbol. Vagy talan meg partokon-kivulliek is.

    Nem hinnem hogy a lap kedves foszerkesztoje, aki egyben a leg-magassabb-kepzetsegu es rangu a ‘kelet-europai politikai’ ugyek alanyan, hajlnado lenne kozlni a hiteles infokat itten.

    Talan meg keresemet sem kozolne? Megprobalom, hat ha jo-hangulatban talalna soraim?!

  • Magáról a bugyivillantásról egy nagyon jó cikket irt Neményi Márton is, ami összecseng Endre cikkével, viszont nemzetközi vizekre is kievez a témában, érdemes hozzáolvasni

    https://www.nlcafe.hu/ezvan/20190417/nagy-blanka-foto-upskirting-botrany/

    Amiböl az is kiviláglik, hogy ez a „férficsíny” nem kizárólagos magyar jelenség, söt egyáltalán nem az. (mármint a befotózás a bugyi alá)

    Nyilván az ilyen sztorikat – „hogy menjen a lap” – minden média napokig szellözteti.

    Politikusok is usztatják a téma farvizén a bárkájukat, amig lehet.

    Ki innen oldalról, ki onnan oldaliból…

    Aztán lehet egy másik kiterjesztése is, Gábor Zsazsa jól bevált örök-receptjét alkalmazva:

    „Mindegy hogy mit irnak a lapok rólam, csak a cimlapon hozzanak”

    Mindenkinek az étvágya szerint…

  • Kalocsai Miklós
    2019 április 18
    1:58 du.

    Kedves Kalocsai úr. Amiket felsorol, azok bugyivillanások az ellenzéki ötletbörzén. Veselkedjen neki, és elő azzal a kölcsönös kompromisszumokkal kiérlelt, közösen képviselt ellenzéki programmal, ami üzenetértékben viszi a bugyi-ügyet.
    Valójában az inkriminált ellenzéki gyűlés legtárgyaltabb témája a bugyi.
    Alkalmasint persze az angliai bünti nem egy kampányrendezvényen fellépő, és így közszereplővé avanzsált decibel-amazonról szólt, ha jól rémlik. De cáfolhat, ha ez megy tényszerűen.

  • Gabriel
    2019 április 18
    2:50 du.

    Némi különbséget érzek egy buliból hazatérő tinilány esetleg nem is túl szomjas helyzetével való visszaélés, és egy közrendezvény nagy nyilvánossága előtt zsebkendőnyi ruhában megjelenő közszereplő között.
    Az utóbbi számíthat arra, hogy
    1. Sokan lesznek ott;
    2. A közfigyelem rá fog irányulni.
    3. A kamerák is.

    Ilyen helyzetben nem igazán érzem a kiszámítottság hiányát. Alig hiszem, hogy a most bőszen perrel fenyegetődző Blankát AK47-essel fenyegetve küldték oda abban a ruhában, és rakatták szét a lábacskáit.

    Ettől még lehet bunkóság fotózni és aláírni, de talán a glória sem olyan fényes a naccságos lányka körül.

    Amúgy, ha az egész ellenzékiség legmegemlíthetőbb jelenségei közé sorolódik az az ellenzéket is minősíti. Le.

  • Hajrá Blanka! NO BUGYI!
    MAKE LOVE NO WAR!

    meg szerencse, h nem o1g-t kaptak le bugyi nélkul! Vagy mégcikibb lenne, ha Blanka tangájában kerülne a Miurunk a cimlapra!

    De Blanka helyében en készitenek egy olyan gyerekkorom beli füazetet, ami a felénél keresztbe lenne vágva, felül a politikusok íróasztal feletti része, alsó felen az íroasztal alatti, es szabadon lehetne lapozgatni
    Pl. O1g pocakosan shortban, erényővben, csikosgatyaban, rózsaszin tangában, Schmidth Mária satorszerű pöttyös mamibugyijában, törpe himbilimbivel! Vagy nővé operálva dzsungellal, vagy bályos pamacsos bikinivonallal.
    De ogyan ez Schmidth Mariaval, orbanneval, a lofarkas Deuts Tomikával, Vagy Andy Vajnával és Matolcsival supermenusos boxeralsóban!
    Ez lenne az uj nepjáték felnőtteknek!

    Igazat megvallva en nem Blankat felnem meglatni mezittelenul, hanem amint mindenki más is – a királyt!

  • Megnéztem! Le vagyok törve! Van bugyi és tojáshéj színű!
    De legalább megnéztem, hogy ki is Blanka! Igaza volt Gábor Zsazsának! Hatékony!

    Viszont , ha már a Pesti Srácok ilyen fotót hozott le , kéne rendezni egy képzeletbeli Mi rejlik alul-fotoversenyt, memeket!

    Fantáziákat elengedni, johetnek a politikusok!

  • Tüske Zsófia

    Gabriel, nem annyira a bugyi itt a kardinális kérdés, hanem az, hogy az a – magát felsőbbrendű jobboldalinak – kereszténynek és konzervatívnak hirdető „újságíró” látta jónak egy tizennyolc éves lány alsóneműjét lefotózni és (szenny)lapjában közzétenni, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi karán nyert diplomát és neki magának is van lánya.
    Hát, ilyen ez a magyar régimódi kereszténydemokrácia.

  • Tüske Zsófia
    2019 április 18
    6:59 du.

    Ennek semmi köze a kereszténydemokráciához.
    Ez olyan, mintha azt mondaná valaki, hogy a baloldal meg a zsákruhába öltözött ormótlan nők pártja.

    Ami szintén ostobaság lenne. Elvégre a szépség izlés dolga, és nyilván Blanka is meg tudja oldani a pár-problémáit.

    Viszont fenntartom azt, amit G.-nak is írtam:
    ” egy közrendezvény nagy nyilvánossága előtt zsebkendőnyi ruhában megjelenő közszereplő között.
    Az utóbbi számíthat arra, hogy
    1. Sokan lesznek ott;
    2. A közfigyelem rá fog irányulni.
    3. A kamerák is.

    Nem a köruton sétáló lánykát kapták le sutyiban.
    Gábor Zsazsaizmus a javából

  • Hogy T. Szerző az ellenzék lelkes ócsárlója, eddig is tudtuk.
    A fenti áldozathibáztató, ócska, hímsoviniszta szöveghez viszont nincs mit hozzátenni.
    Egyébként kisebbfajta csoda történt: a fotót közzétevő szerkesztő nyilvánosan bocsánatot kért lánytól.

  • „közösen képviselt ellenzéki programmal,”
    1. Miért kellene KÖZÖS ellenzéki program? Az ellenzék pártjai nem egyformák: e rendezvényen szóbakerülő Európa-kérdésben pl. a Jobbik egészen mást képvisel.
    2. Úgy tűnik t.Szerző figyelmét annyira lekötötte a fiatal politikuslány alsóneműje, hogy nem ért rá arra figyelni: a szóbanforgó párt képviseli legélesebben a föderális Európa eszméjét. Olyan gyakorlati okokból pl. hogy az Európa Parlament (aminek képviselőit választjuk májusban), ne csak ajánlásokat, hanem kötelező erejű törvényeket is hozhasson, például, hogy a munkaerő szabad áramlásához társuljon az alkalmazási viszonyok – minimálbér, munkavédelem stb. – közelítése is. Vagy az adórendszerek összehangolásával meg tudjuk akadályozni, hogy a nagyvállalatok az Európai Unión belül kibújhassanak adózási kötelezettségeik alól. Vagy: legyen egységes a gazdasági bűnüldözés – így lehet gátat vetni a korrupciónak Franciaországban éppúgy, mint Magyarországon. Ezek elég világos és konkrét programpontok – sőt egy egysejtűnél értelmesebb ember számára felfoghatók.
    És:a Nagy Blankával történtek nem azért felháborítóak, mert ő fiatal és nő – az egyik legtehetségesebb magyar politikust, Lendvai Ildikót évtizedek óta gyalázzák hasonló módon, minden oldalról.
    Nekem sokan szememre vetik, hogy nem szoktam szidalmazni a magyarországi első szolgát a nem egészen adoniszi termete, vagy a nyilvános viselkedése miatt. Legfeljebb csöndben szégyenkezem: mit gondolhatnak a magyarokról, hogy egy ilyent bálványoz egy hangos kisebbség?

  • TUSKE ZSOFIA;

    Vajon miert a fenykepesz-ripertert vadolja hogy a fenykep, ami nem hazudik, mutat?

    Miert nem azokat akik mind a nagy, de jelentektelen bru-ha-hat probalnak teremteni abbol.
    Azok a „bunos-gondalutak”.

  • talalom;

    Feltetelezesei logikusak az egysegessegeiket illetve egy nemzet szovetsegen belul.

    De figyelemen kivul hagyta, hogy minden korulmenyek, fokent a gazdasagi, kulturalis korulmenyeik, nagyban elteroek.
    Tehat nem alkalmazhato az egyseges merce !!!
    Az nagyon sok idobe telik majd mire azt elernek.

    De meg annak alapelve sem leheto, mert a tag-nemzetek minden sajatossgaikban kulombozok.

    Kulonosen a „keleti” es a „nyugati” felfogasok nem konnyen athidalhatok.
    Az a mai problemaik eggyik okozoja.

    De HA legalabb az EGGYESULESUK alap-elveit ohajtanak egy-kozos-nevezore is hozni, vagy legalabb az Unio mukodeset egyhansositani egy alapveto Alkotmanyra lenne szukseg az elso lepesben.

    Ma nincsen „fundamentuma” a szovetsegenek ,csupan az iparilag fejletebb tarsadalmak anyagi erdekei.

    Ami legalabb pontosan a nep-osszessegenek ohajai es jovahagyasa alapjan leszogezne az Unio alapveto mukodeseinek pontos adatait, modszereit leszogezne.

    Probalkoztak mar Alkotmanyuk letrehozsaval, de teljes kudarcott vallottak.
    A lakossaguk, meg a legkisebb meretekben is vissza-utasitotta, mert teljesen erthetelen volt meg a fohalmazoiknak is.

    Ne felejtse, mint amondas; Roma sem epult egy napon.

    S az EU sokkal bonyodalmasabb lehet am, HA addig sikeresen makodnenek.

  • Talalom,
    Ez nagyon gyenge volt Tőled. Abba a hímsovinisztás baromságodba nem is szólok, mert az csak azt jelzi, hogy bodásodsz. Nem olvasol csak írsz. De tényleg. Mi lett volna ha elolvasod, megvárod az indulati vörös köd elvonulását, a szerzőnek szóló személyes sértettséged elmúltát, és aztán írsz le bármit is?

    A közös program tényleg nem kell? Korábban azt mondta a PÁRT, hogy Orbi at Tarli csak közösen győzhető le. Eddig is voltak kétségeim, de meggyőztél. Tényleg nem akarja az „ellenzék” leváltani egyiket sem.

    Amúgy ezt bírtad írni: „Szerző figyelmét annyira lekötötte a fiatal politikuslány alsóneműje, hogy nem ért rá arra figyelni: a szóbanforgó párt képviseli legélesebben a föderális Európa eszméjét.”

    Alkalmasint, ha elolvastad volna a cikket, akkor kiderült volna, hogy a Szerző Vásárhelyi Mária önellentmondó hülyeségére reflektálva pont azt feszegeti, hogy tényleg ez a legfontosabb kérdés?

    De igazán ne fáraszd magad legközelebb sem azzal, hogy elolvasod azt, amire reflektálsz. Egy olyan közegben, ahol Boda, Bendegúz képviseli a vitapartnerségi szintet, ez igazán felesleges erőfeszítés lenne.

  • B79! Nem képzelem,hogy a föderális Európa egyik napról a másikra megvalósul.DE nem mindegy, hogy az EP-ben melyik koncepció kap többséget
    2. Az EU-nak van alapokmánya: ezt minden tagállam a csatlakozási tárgyalások megkezdésekor aláírta, Magyarországon népszavazás is volt erről. (A pontos címét nem tudom fejből.)

  • Tüske Zsófia

    Andrew_s a divat már csak ilyen: van, aki hosszabb szoknyát hord, van, aki rövidet. A boldog hetvenes évek közepén mi is minit hordtunk, és én még fel is vettem egy ilyenre a bébihordót a hátamra. gondolom, előfordult akkoriban is, hogy a lányok bugyija kilátszott, de morális fölényre hivatkozó, konzervatív keresztény értékekre hivatkozó ember nem fotózza a csajok kisnadrágját, pláne nem teszi közzé az alany hozzájárulása nélkül (lehet az adatvédelmi biztoshoz, Péterfi Attilához fordulni felvilágosításért). Erre nem tudok mást mondani, mint azt, hogy egy valóban polgári nevelést kapott egyén ilyet még a politikai ellenfelével sem tesz. Nem illik ugyanis.

  • ANDREW_S; Csupan „talalaom”-ot krutzalta, de miert nem a monadnivalojat???

    S ha mar Bendeguzt is bele kelett kevewrnie, hat mi az amit ellenez, ill. nem a leheto leg-alapvetobbnek lat barmi nemzet demokratikus modszereinek elerese celjabol?

    Az orszaguk ezer-even at mindenfele nevu urlkodok leteztek, DE soha semmi nem valtozott.

    Mi alapon kepzeli maga hogy barki is lenne a mindenhatojuk, a nemzet lete es a nep elete jobban mehetne ??????

    Kerem, ha reagal, csupan a kdesemre, minden egyneskedesek hianyaban !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Budai Ilona
    2019 április 19
    1:28 du.

    Ha már lehímsovinisztáztak (gondolom a pedofil állat lesz a következő, és természetesen cseppet sem személyeskedő, roppant megalapozott vélemény)
    Noha nem vagyok a fotós, de amit ezzel kapcsolatban másutt írtam, azt fenntartom:

    Ha a lányom egy kampányrendezvényen széttárt lábbal ül egy zsebkendőnyi szoknyában, mint meghívott közszereplő, akkor valószínűleg közlöm vele: így jártál kislányom.
    Azért lehet, hogy inkább előtte beszélgetek el vele, hogy ha közszerepel, akkor olyan ruhát hordjon, amiben kinéz valahogy, ami többet sejtet, mint mutat, és megpróbálom valami viselkedési minimumra is megtanítani.
    Nem biztos, hogy sikerült volna, de hátha.

    Mindamellett tudomásul veszem, hogy hiányzik neki az apja, és ezért az utca nevelte. Ellenben legalább a meghívó pártok protokollosai csepegtethettek volna némit neki. De nyilván okkal nem tették. Ahogy valószínűleg okkal asszisztált(n)ak akár ügyvédi szinten (MSZP) is ahhoz, hogy a kommunikáció ezen pörögjön a DK programja helyett.
    A közös program ugyebár hiányzik, és mint Talalom olvtárs (MSZMP) megjegyezte: nem is kell. Mert valószínűleg minek feszegetni azt, ami nincs. Pl. Ellenzék. Mert aki szerint az LMP, a Momentum, a JObbik, vagy az Orbánnal vszínűleg boltoló Botkát felkaroló MSZP-t valós ellenzéknek hiszi az sürgőssen váltson más szerre.

  • talalom;

    28 nemzetet, 25 kulombozo hatterbol, kulombozo nyelveuket, hitueket nem konnyu „egyesiteni”.

    Kulonosen amikor az erdekeik, modszereik nem egyezok.

    Magayrorszag szavazott az EU-hoz valo csatlakozason, persze teljes ertelemzesenelkul annak lehto reszletein es koruklmenyein.

    Persze hasonloan csatlakoztak minden mas nagy-hatalmakgoz.

    Europa tortenelme semmi mas mint a telejes europai egyesules elvenek a celja az elso nemzeti hatalom letetol.
    De meg Attila, az Ostrogotok, Visigotok, Romaiak, a Papasag, Napoleon, stb. stb. mind azon elvek megvalositasaert kuzdottek.

    Ketszer probalkoztak egy Alkotmanyban lerogziteni a szukseges alapveto meghatarozasait az Unio mikodesenek es alpaszabalyainak.

    Csuapan nehany politikai egyezmenyeikre hivatkova probaljak azt. Mint a Lisbon-Egyezmeny, a Milani-egyezmeny, stb.
    A tagorszagok miniszteri beleegyeztek, de egyetlen tag-nemzet lakossaga, sot meg kormany sem hagyta jova.
    Tehat NEM anepek, csupan par-egyenek tettei.
    De meg a Parlamenteik alatali jovahagyasa is csupan egy maroknyi politikusok onhatarozatai.
    Nem csatlakozo tag-nemzetek lakoosainak a dontesei.
    S amodon kinek az elekpzelesit, donteseit velhetne az alapveto dontessnek az 500 millio europaiak helyett.

    S mi alapon lehetne idegen politikusoknak donteni kulonosen idegen nezmzetek lakossai neveben????

    Mar ketszer probalkoztak Alkotmanyt alapitani, de minden esetben ahol probaltak, a lakossag oriasi mertekben vissza-utasitotta.
    Senki nem volt kepes ertelemzni azt, meg a fogalmozoik sem.
    Sajnos, ma a magyarok is hasonloan alkotjak minden szuksegletes hivatalos okmanyaiokat.

    Tobbszor kerdezetem egyszerunek tuno dolgokat, de seniki, meg Cris sem volt kepes erelemet nyujtani.

    Pl. Mi a kulombseg a „minimal-ber” es a „ber-minimum” kozott?”

    Mi a „reszlet-szavazat”?
    Hany szavazata, vagy hany reszlete lehetne a maga szavazatanak???
    Hogyan osztna szavazatat kulombozo „reszletekre”?

    Ki adomanyozza a „mandatum”-ot barki vesztes politikai versenyzonek? S miert, mi alapon vagy jogon ???

    Mint volt a Geyza altak kozolt Nepszava cikben, hogy a ceg „azonnali hatalyal felmondta a felmondhatatlan szerzodest”.

    Komikusok kivallo jovedelmeket nyernek hasonlo ostobasagogkkal.
    De ottan az a allamhatalom torvenyes es elfogadott modszerei.

  • B79! Milyen „reszlet-szavazat”? Sehol nem írtam ilyesmit. A csatlakozási tárgyalások évekig tartottak.
    And: Régóta mondom: a teljes ellenzéki összefogás hülyeség 1989-ben plurális társadalmat akartunk: miért kéne az ellenzéki pártoknak „üsszefogni”? A tapasztalat is azt mutatja: nem működik: szavazatok szintjén sem, hiszen nem adhatók össze automatikusan az ellenzéki szavazatok.
    És. 2014-ben mást sem hallottam az állítólag a mostani kormány elzavarásáért szólóktól, minthogy: nem ér semmit az „összefogósdi”, csak veszekednek stb. És persze mindig az MSZP volt a hibás (nem annak a pártnak vagyok a tagja, sőt az MSZMP-ből is kiléptem régen: no, nem 1989-ben hanem úgy tíz éve. Meg is indokoltam a társaimnak, hogy miért). Összefogásnak akkor van értelme, ha minden párt benne van – különben még a számtan sem jön ki. Az LMP és a Jobbik mindig, következetesen elutasította a csatlakozást – akkor miért a baloldali pártok a hibásak?
    Baromira elegem van abból, hogy becsületsértésnek beillő, homályos célzásokkal, rosszindulattal gyalázzátok az ellenzéket. (Mint most a Botkára való utalásod.) Vajon miért az ellenzéket? Ez nem bírálat, vagy jogos kritika – hiszen a saját bevallásod szerint sincs gőzöd se, mit tesznek az ellenzéki pártok. Ez így sima hőbörgés.
    Ami Nagy Blanka esetét illeti: a válaszoddal bizonyítottad, hogy igazam volt a jelzőimmel.
    Botka polgármester, és aláírt egy megállapodást a kormánnyal, hogy a Modern városok program keretében az európai pénzekből 200 milliárdot Szegedre szánnak – persze pályázat útján. Eddig egyetlen fillér sem érkezett a városba – amit fejlesztettek, azt uniós pályázatokra kapták, közvetlenül az EU-tól.
    További jó hőbörgést.

  • talalom;

    OK maga minden tud, en nem tudok semmit !!!

    A „reszlet szavazt”okat en jelezztem elobbi soraimban.
    NEM MAGA !!!

    Az az ottani valsztasi rendszer modja.

    A szvaztokat reszlet formakban osztjak el, s annak alapjan hatarozzak a „mandatumokat”.

    Na ha az maskent lenne mint a magyar-weblapok nyujtjak annak reszleteit, igen orommel veszek barmi fel-vilagositasokat !!!

    A ” Botka” szot SOHA NEM irtam itten !!!!!!!
    Soha, semmi hivatkozast sem tettem !!!!

    A Lisboni eggyezmenyt Gyurcsany irta ala magyarorszag neveben.

    De hiteles-e, ill, ervenyes-e a PM meg-eggyezese a Parlament jovahagyasa hianyaban a szerzodesnek.

    Alaptorvenyukben arra nem talalok leszogezett meghatarozast.

    Minden partokkkal kapcsolatban csak azt tudom amit a weblapok nyujtanak.
    S ha „gozolnenek” hat az nulla-jelentosegu !

    A „ketpart-rendszer”, az idovel ‘evolul’, mert mind a kis es jelentektelen partok megszunnek idoval, vagy eggyesulnek.
    Mert maskent a demokratikus valsztasi modszer alapjan a tobbseg nem erheto el.
    S az „elozetes” valasztasok alapjan ki-szitalodnak, vagy jelentek-telenne valnak.

    De az idobe telik.

    Persze a „koalicios-rendszerhez” ragaszkodnak, de az NEM demokratikus, s csupan kaosztokat es stabiltalansagokat okoz vilagszerte.

  • El a kezekkel Nagy Blanka bugyijától-:)

  • Felettébb sok szó esik a ruháról, bugyiról stb – most épp Nagy B. okán – de egyébkánt is úgy tűnik, hogy ha érdemi reakció nincs egy adott téma kapcsán, akkor megteszik a külsőségek, otromba személyeskedések, miként láthattuk azt Sargentini – cikk esetén is.

    Jó lenne már túllendülni Blanka szerelésén – nagy valószínűség szerint nem konzultált senkivel arról, hogyan illik öltözni, miként illik megjelenni egy politikai tárgyú rendezvényen, kivált ha az akkora közérdeklődésre tarthat számot mint a DK rendezvénye – de mentségére legyen mondva, túl nagy gyakorlata, ismeretei nem igen lehetnek e témában, majd idővel ezt is megtanulja, mint sok minden mást! Valószínű szeretett volna szép és csinos lenni, a tükör előtt állva nem mérte fel az apró csipkeruha „hátulütőit” – de kár ezen szívózni, mert Blanka szereplésének nem ez volt a lényege, üzenete! Azt hogy egy tapasztalatlan fiatal öltözékbeli melléfogását, egy magára valamit is adó felnőtt „férfi” fotós, újságíró miként használta fel/ki azt viszont jól láthattuk. Mocskos és undorító dolgot művelt az állítólagos”jobboldali morális fölényének” tudatában Pilhál T. amire ( nem valószínű hogy magától ) időközben ő is rájött, mert bocsánatot kért! A többi ezen ziháló nem különben!
    Szóval, ugorjunk! Ez már túl van tárgyalva, ha az ellenzéki kampányüzenettel kapcsolatosan semmi érdemleges kiemelni valót nem találnak a Blanka bugyijáról fenekedők, akkor talán nem kéne dagasztani a semmit, Christopher akár le is zárhatja a cikket „érdeklődés hiányában”

    Mert komolyan azon rugózunk, hogy egy 18 éves lány rövidebb ruhát öltött magára mint kellett volna egy rendezvényen – tényleg a jó ízlést kérjük számon akkor amikor nekünk magunknak sincs annyi jó ízlésünk, hogy miután két pillantással felmértük a leányzó megjelenését, túllépjünk rajta és ne kezdjük el ezért ( is) kiosztani? Na igen – ha már a bizonyítvány meg az ellenőrző nem jött be, hát a semminél ez is több!

  • Bendeguz79
    2019 április 19
    3:59 du.

    Azért, mert a mondanivaló százszor lerágott csont, és alapvetően egy önmagába zárt hurok.

    1. Ha keresi valaki a közös programot, akkor megvan az csak nem látják.
    2. Ha nem látják és Talalom sem tudja bemutatni, akkor nem is kell.
    3. Közös program kell, mert Orbán csak együtt váltható le (ezt nem Talalom mondja, hanem az ellenzék)

    Innentől lehet fejtegetni bármit, hogy melyik ellenzék mit akar, meg azt is, hogy hol az ellenzék mostanában., meg mennyire előrevivő, hogy az ellenzékről miért csak Blanka bugyijának a nézőpontjából lehet szót ejteni.

    Ergo, pont annyira nem érdemes reagálni, mint azokra az üres, szövegértelmezésről árulkodó trollkodó beírásokra, amit Te és Boda szoktatok produkálni.

  • talalom
    2019 április 19
    8:04 du.

    Gy.k. Az összefogosdit nem én emlegettem, hanem az ellenzékinek önkikiáltó szólamvarázslók. Magam, visszaolvashatóan, azt ugattam, hogy ha már össze akarnak fogni, akkor miért egymást gyepálják.

    „Az LMP és a Jobbik mindig, következetesen elutasította a csatlakozást – akkor miért a baloldali pártok a hibásak?”
    Hol írtam, hogy a baloldaliak a hibásak? Következetesen ellenzéket emlegettem. Ami alatt azt a társaságot értem, akik annak állítják magukat.

    Botja tündöklése, és baromsága: Az, hogy Te mit tekintesz minek, az egy dolog. De emlékeim szerint a Botkista ámofutás fénykorában sem tudtál tőle több „programot” előrángatni, mint egy 2-3 bekezdéses kiáltványt arról, hogy mi kellene,. Egy qrva szóval sem arról, hogy hogyan.
    Botka gyakorlatilag fél évre megbénította a legkritikusabb pillanatban az ellenzéki tárgyalásokat és a pártját is. Ez nyilván egy cseppet sem szolgálta Orbán érdekeit…. Ha Te ezt komolyan gondolod, akkor tényleg rossz szert használsz.

    Ami az MSZP-t illeti:
    A 2014-es választásokat gyakorlatilag előre megfontoltan elvesztették egy politikai celeb hathatós irányításával. Szinte kronológikusan követhető volt, ahogy leépítették a Bajnai mögé formálódó szakmai-, és tömegbázist, zúzták le a formálódó olajfa-koalíciót, stb.
    A 2018-as választások előtt, még a választás előtti 3 napban is leginkább Gyurcsányt akarták leváltani Orbán helyett, és ebben az MSZP sem volt sokkal különb.
    Általánosságban:
    Természetesen ez is egy működő megoldás, de akkor az ellenzék vagy kiizzad magából egy programot és egy karizmatikus vezetőt, aki képes alternatívát mutatni, vagy tovább atomizálja a társadalmat. Az utóbbinak megvan egy „másik Orbán” veszélye (ld. Momentum). Az utóbbi bebetonozza Orbánt.

    Jelenleg az NDK-típusú „többpártrendszer” felé haladunk. Őfelsége prátja és őfelsége ellenzéke. Incl. MSZP. Mert ahogy a nagy vezér is mondta: a retorika az egy dolog, de amit csinálnak….. Abba simán belefér egy háttéralku Orbánnal, amennyiben a gesztusok java sokkal inkább szolgálja Orbánt, mint bármi mást. (legutóbb úgy rémlik csak a DK szavazta le a családvédelminek kikiáltott salátát. AZ MSZP sem……

  • „Az utóbbinak megvan egy “másik Orbán” veszélye (ld. Momentum). ”
    Előbbi akart lenni, de gondolom odáig már ugysem olvassa senki….

  • B79! Az európai parlamenti választás más rendszerben zajlik, mint a magyarországi: ott nincsenek „reszlet” – ezek szerint töredékszavazatokra gondolt – szavazatok, nem osztják szét ezeket a bejutók között.

  • talalom;

    Az EU-nak nincsen „federalistas” valasztas !

    Csak a tagorszagok tartajak a sajat valsztasaikat az EB kepviseliket kinevezni.

    Mind a Parlamentary modszere alapjan vannak, persze mindenek van nvalami valtozatossagai.
    A magyarnak abban is a leg-rendeelenesebbnek kell lenie.

    De a lenyeg hogy az nem demokratikus modszer alapjan megy, mert nem a lakossag korlatlanul, kozvetlenul es nevszerint a tobbsegszavazat alapjan dont.

    Csak a partok ossz-kepviselete alapjan, s meg a nagyon kis-kissebbseg is lehet nyertesnek deklaralva.

    pl. Mutti Merkel partja csak 33%-ot kapott.
    A lakossag 67%-a ellene szavazott, ill. mas partokra.
    Csupan 1%-al tobbet mint Adolf NSMP-je 1932-ben.
    De se Merkel, sem Adolf nem kapott egy arva szavaztot sem senkitol, mert NEM versenyeztek soha a demokratikus valasztasi modszer alapjan.

    Pont azon modszer alapjan volt a Politburo is „valasztva”.
    Maguknak persze mindenki „egyesitve” a „Nepfront” alatt.

    Az u.n. „Demokratikus centalizmus” nev alatt, csupan hogy jobban hangzott az ugy.

  • B79! Nem tudom eldönteni, hogy azért nem érti, mert nem tud magyarul, vagy a felfogóképességét haladja meg a különböző választási rendszerek megértése.
    A listás szavazáskor is tudjuk, hogy a párt, aminek a listájára voksolunk, személy szerint kit küld képviselőnek.
    Passz.

  • Besancon
    2019 április 20
    4:18 de.

    Ami a kiosztást és leragadást illeti teljesen igazad van.
    Az én forgatókönyvemben ez valahogy úgy nézett volna ki, hogy
    1. Konstatálják a fénykép megjelenését;
    2. Leszögezik, hogy bunkóság volt megjelentetni;
    3. Azzal a lendülettel elkezdik kommunikálni azt, amit a leányzó mondott, illetve azt, ami egyébként történt a DK rendezvényén.

    A cikkben említés történik arról, hogy bunkóság volt leközölni. Erre elkezdeni egy hímsovinisztás maszlagot nyomni egyszerűen hazugság, csúsztatás, terelés.
    A cikkben pont arra van reflexió, hogy Vsárhelyi Máriától az MSZP jogászáig mindenki a bugyi körül kezdett pörögni a politikai üzenetek helyett. (V.M. önellentmondó ostobasága már csak hab a tortán)

    Erre itt az adekvát reakció: nem a politikai üzenetek kidomborítása, az ellenzéki programok körüli vita, hanem a szerző cikizése, terelés a bugyiba, személyeskedés, stb. Olyan olvtárs is simán lement trollba, akiről annyira nem tételeztem fel (talalom).

    A cikk lezárásával nem értek egyet. Valójában nyitva tartanám még sokáig, ha csak rajtam múlna. Mert legfőbb ideje lenne tiszta vizet önteni a fejekbe. Mindkét oldalon. Az a lózungok bemutatása és illendő körberöhögése nélkül nem megy. A belefojtás nem jó módszer szerintem. De ebben, szerencsére nem az enyém a döntés 🙂

  • Tüske Zsófia
    2019 április 19
    3:53 du.

    A pesti skacok feldobta a labdát. Erre rárajtolt Balnak és az MSZP jogi csapata egyaránt, mint kakadu a takonyra. Egyesült erővel elérték, hogy a kommunikáció leragadjon itt a programok, célok bemutatása helyett. Blanka lehet, hogy egy naiva, olyan mocskos szájjal, ami egy rákosrendezői prostinak is becsületére válna. Mondom, lehet. Bár Vásárhelyi szerint pont az ellenkezője. De ismétlem: lehet.
    Azért ugye azt Te sem gondolod komolyan, hogy az MSZP-nél, és az összes többi pártban is csupa olyan kommunikációs marha ül, akik nem tudnák az ellenzéki üzenetekre tolni inkább a fokuszt. Ha akarnák…

  • Nos csak benéztem…de minek?Nagy Blanka bugyija az itteni ellenzékieken
    kívül ugye egyetlen normális embert sem érdekel?….!
    Na erről ennyit!

  • Andrew_s

    Ok bendeguz ugyse érti meg a magyar „választási-rendszert” ezen már futottunk sok kört máshol is, még a választások idején is.

    A nagyobb baj az, hogy Találom se.
    Sajnos csak nagyon kevesek.

    Ezért tudta letolni a nép torkán Orbán a csaló rendszerét.

    Mert most sem arra koncentrálnak, hogy a választási rendszer maga csalás.

    Maga volt a csalás, amikor Antall átalakitotta, mert már akkor elkezdte beleültetni a fasiszta diktatura csemetéjét, ami kozben platánfává növekedett.

    A nép, az istenadta nép, akkor is bugyikkal meg egyebek fehérnemüivel elfoglalva, igy eszébe sem jutott a gazt rögtön az elején kikapálni.

    Amikor a nép visszavedte a babát az Antal-Csurka-Lezsák féle fasiszta elmebetegektöl, és ujra felhatalmazta a liberálisokat az MSZP-vel, hogy csinálják ujra a rendszerváltást, bizony mindent csináltak csak azt nem. Nem készitettek uj liberális alkotmányt, egyszer és mindenkorra tüzrevetve a toldott-foldott sztálini alkotmányt, amit még geröék hoztak össze – nem irták ki népszavazást se róla, amire akkor még sokakban megvolt az igény.

    Ehelyett mi volt? mutyizás.

    Ugyhogy nekem leszerepeltek az összesek, mindazok akik ma ott kinlódnak mint ellenzékiek, vagy hatalmat birtoklók.

    Ebben „Találom és társaiknak” sajnos „elévülhetetlen” szerepe van – mert cinkosok voltak benne.

    Azok is, akik kihuzták magukat belöle, mert miattuk nem lehetett egy szabad társadalmat felépiteni, miattuk a kormányon lévök folyamatosan megtarthatták maguknak a kézivezérlés jogát, mivelhogy a népségek ma is arról beszélnek, hogy ki lenne az alkalmasabb, akinek gazsulálni lehetne.

    Nincs bennük szabad lélek – tudod, amiröl a „csepürágó” Petöfi irogatott, hogy inkább „éhezek és fázok, de szabad vagyok”

    Ezért sohase fogja megérteni Bendeguz a mai magyarságot, kár a gözért.

    Talán 3-4 generácio mulva más lehet kép (a XXII. század táján)

    Fel a fejjel, boldog husvétot, sok pirostojást!

  • talalom
    2019 április 20
    11:36 de.

    Találom!

    „”… A listás szavazáskor is tudjuk, hogy a párt, aminek a listájára voksolunk, személy szerint kit küld képviselőnek….””

    Ugye ezzel a mondattal valóban beismerted, hogy az egész választás csak egy nagy cirkusz, igazából csak egy belterjes höbörgés, hogy a „politbürón” belül ki jut poziciókhoz?

    Vagy azt tételezed fel, hogy a közembernek is éjjel nappal politikával kellene foglakoznia, merthogy akkor tudhatná persze, hogy melyik politikus-celebecske, vagy éppen maffiózó ki a fészkes franc?

    Merthogy miért nem inkább nyugodtan dolgozhatna, fizethetné az adóját, nevelhetné a csemetéjét – de nem, nem teheti, mert persze a politikai celeb-ipar nem hagyja egy percre se a polgárokat nyugodni.

    Egy percig se.

    Az adóból beszedett pénzek erre a mocskos cirkuszra mennek el.

    Aljas, élösdi banda, a politikusok zöme, a pártok nem mások, csak egy-egy kisebb vagy nagyobb maffiabanda!

    Újra kihoztad belölem most husvétkor, mint tavaly karácsonykor.

    Nem, a köznépnek nem kellene tudni, azt kellene csak tudni, hogy ki a helyi képviselöje, mert azt képes ismerni. Tudod megszagolni, meghallgatni, jóváhagyni, vagy elvetni.

    A politikusok pont azzal bizonyitják be, hogy mocskos paraziták, hogy kivonulnak a közvetlen, helyi megmérettetésböl, amivel egyértelmuvé teszik, hogy soha nem képviselik a választók érdekeit, hanem csak egyes mocskos klikkekét.

    Ezért lehet korrupció, mert távol kerül a polgárok közvetlen ellenörzésétöl.

    Már jöttél azzal, hogy ezt tanitották a foxi-maxin, hát nyilvánvaló és a napnál is világosabb hogy igy volt, és ha nem tudnád a Haward nevü müintézményben is pont azt tanitják, hogy hogyan lehet átverni a népet.

    Ezekben a müintézetekben aljas csibészek abból élnek, hogy minél tökéletesebben készitsenek fel csibész-palántákat a mások átverésére.
    Ezt jognak, társadalom-tudománynak és mit tudom énmár milyen ócska hangzatos nevekkel illetik, de már nem érdekel.

    Túlnöttem rajta, de mindig megütközök, amikor élöben hallom, hogy a tömegek ezekhez ragaszkodnak, ès mégjobban, amikor általam megismert személyektöl hallom.

    Hát ez a borzasztó, nagyon borzasztó.

    De aminek meg kell lennie, meglesz. Igy teljesednek be mégis a próféciák.

    Kellemes husvétot, sok locsolkodót!

  • Gabriel
    2019 április 20
    5:17 du.

    tökéletes festmény, akár én is festhettem volna (bár nem tudom az ecseteket kezelni)

    ez univerzális leírása a mai összes demokráciának csúfolt sok seggségnek és gyalázatnak

    nincs kivétel!!!

  • talalom;

    Habar GABRIEL megfeleloen reagalt amga allitasara, de azert en is figyemere hivom hogy teljesen bevalotta amit allitok megjegyzeseimben ismetelten.

    A valosag, s az a maga sajat sorai alapjan , hogy maguk NEM valasztanak, nem donthetnek egyaltalan semmin.

    Csupan „szavaznak”, valojaban csak jovahagyjak a partok, ill. a partvezetok donteseit.
    Mert csak a poartvezeroik hatarozzak hogy ki lehet akit maga csupan csak jovahagyhat.

    Mert mint allitja, a partvezetok dontottek hogy kik lehetnek a partvezetok hatarozatai alapjan a ‘kepviseloi’ s barmi mas postokban levok.

    Nem pont az ment minden maga-fele-szoccialista orszagban mindeg, mindenutt????
    Igen , meg a Nemet Nemzeti Szocialista orszagban is !!!

  • En azt hiszem ez a Blanka nevu kislany megcsinalta a szerencsejet. Osszel mar a CEU-n fog tanulni akar gender elmeletet, akar valami mas rendkivul fontos dolgot. A lenyeg az hogy legyen egy diplomaja, amivel politikusnak allhat. Bar kotve hinnem, hogy azok akik most nyomjak, kozelebe engednek a hatalomnak, ha ugy adodna, hogy a Fikusz kibukik.

  • Andrew,

    Természetesen a cikk lezárása csak amolyan „feltételes felvetés” volt részemről, arra az esetre, ha végképp nem vágja itt a a nép, hogy mi a pálya! -:)))) A belefojtás néha – tapasztalatom szerint is – rosszkor jön, tekintve, hogy „későn érő típus” vagyok és gyakran olyankor lenne hozzáfűznivalóm egy egy cikkhez amikor Chris már lezárta, de hát hét nap az hét nap, meg kell érteni! Bár értem, hogy itt most elvi belefojtásról beszélünk, ami valóban a legrosszabb módszer egy ki nem beszélt témával kapcsolatosan! Blanka majd idővel és remélhetőleg hathatós segédlettel elfogja dönteni, hogy kicsoda valójában, és az itt felvetett anomáliák is lenyugszanak!

    Nagyobb baj viszont, hogy úgy látom a Blanka ügy pusztán hiánypótló – amit mondanának ellenzéki részről, nem áll össze, mindenki mindent mond, de másképpen, és a tetejében még mindenki jót is akar! Ez a különbözősége ellenére is nagyon hasonlatos melléduma a legszerencsétlenebb megoldás, amit el lehet képzelni jelen esetben: normális körülmények között teljesen egyetértenék talalommal, hogy ahány ház annyi szokás, és miért is kéne valamennyi pártnak, csoportosulásnak, mozgalomnak, szóval mindenkinek ugyanazt gondolni, programként megfogalmazni, hiszen ha tartósan azonosat képviselnének, valószínű ugyanabba a társulásba tömörülnének, nem lenne több párt! Jól van az úgy, hogy ha más néven fut egy egy formáció akkor annak valami alapvetésben el kell térnie, ettől választék a választék – de nem most! Ha ezt sokadszor is képtelenek megérteni, hogy nem most van itt az ideje a mindenáron „megkülönböztetésnek” az sajnálatosan mindig ugyanazt az „eredményt” hozza!

    Lehet, hogy ezt a pártok még nem unják, sőt talál nem is fogják, de én pl mint választópolgár már nagyon unom, és elvárnám, hogy a cél érdekében igenis képesek legyenek olyan kompromisszumokra amely jobb időkben ugyan eltér a mélyebb meggyőződésüktől, de belátva, hogy másként nem megy, megtalálnák az együttműködésnek azt a módját, ami az önfeladás nélkül is eredményes lenne!

    De, nem látom a szándékot, a kifogáskeresést egyes pártok már mesterszintre tökéletesítették, a többi meg hüledezik, értetlenkedik, senki nem ért semmit – a médiák meg ebből élnek, azaz a gitt rágásból, miután ugyanazt a témát, hírt, vélt vagy valós aktualitásánál fogva napokig ragozzák, általában mindig ugyanazokkal a szereplőkkel, lévén elég belterjes a hazai csatornák jó része, abból is kiemelten az ATV. Mi, azaz a nép meg csak állunk, hümmögünk és fejet csóváluk, aztán, meg nem köszönjük ugyan, de viszonylag hamar túljutunk rajta és ennyi! Noha szám szerint több ellenzéki szavazat gyűlt össze – ezt akárhányszor elő adhatjuk közösen az ellenzéki pártokkal – esélyünk sincs kijutni a gödörből, mert a meglévő kapacitást nem tudjuk /akarjuk egy bizonyos pontra koncentrálni! Aztán marhára meglepődünk, hogy „már megint….”, egy darabig elemezgetjük az okokat, aztán kezdődik minden elölről!

  • 1.Kikérem magamnak a „cinkos” jelzőt – nem cinkosa voltam/vagyok egy csoportnak/pártnak, hanem közreműködője. Az egyik ambíciónk, hogy hagyjuk abba a hazudozást a választóknak: a politika nem mindenható üdvtan, és főként nem mindenkinek, mindenre panaceát kínáló csodaszer.
    2.A politika eszköz ahhoz, hogy a társadalomban élő emberek közös életét szervezze. Hogy miként szervezi – na ez függ a többséget kapott politikusncsapat világlátásától, felfogásától – ideológiájától.
    3. „Merthogy miért nem inkább nyugodtan dolgozhatna, fizethetné az adóját, nevelhetné a csemetéjét – de nem, nem teheti, mert persze a politikai celeb-ipar nem hagyja egy percre se a polgárokat nyugodni.”- írja Gábriel. Csakhogy: az, hogy mennyiért, milyen körülmények között dolgozhatsz, mire költik az adódat, mire tanítják és hogyan a gyermekedet az iskolában – az mind attól függ, melyik ajánlatot fogadtad el a társadalom (állam) irányítására. (Ez a görög szó eredeti jelentése.)
    És. Nem a „celebipar” a bűnös abban, hogy egy jókora halmaza az embereknek a 120-as mellbőséget, a 30 centis péniszt, a 230-as magasugrást, vagy a sajátkezű kolbásztöltést (öt percre a kamerák előtt) tartja „teljesítménynek”.
    Azt is számtalanszor elmondtam: olyan, hogy „választók érdeke” nincs. A választók hol ezt akarják, hol azt, egy dötésnek mindig vannak kárvallottjai és haszonélvezői is.
    Az a vicsorgó „poitikaellenesség” amit itt is elővezettek, a legszebb zene az olyan diktárorok fülének, mint a magyarországi kormányfő. Jól beszoptátok.

  • talalom;

    En NEM neveztem magat „cinikus”-nak, sot semmi jelzokkel nem tiszteltem, de ha kovetelne hat megadnam maganak.

    A maga altalanos gondolkodasa, felfogasa ami teljesen hibas.
    Sot maga az egesz allamigazgatas ertelmet „hatra-arcaban” latja.

    Maga a ‘huseges szolga’ allapotatat mutatja.

    De a nepek vilgszerti ohajai epp az ellenkezok.
    Mindenutt a demokratikus modszert ohajtjak.

    Ami az hogy N E M a barmi-modon a polcra-jutott politikusok uralhatnak a maguk ohajaik szerint, meg HA a lakossag el-is-fogadna azt, HANEM a nep ural, a nep dont mindenen, s a nep korlatlan jogait es lehetosegeit biztositani a leg-elso-kotelezetseguk, s azt csupan a kormany mukodesenek szigoru tiltasaival leheto.

    Azert a nev; demos (nep) es a cracia (uralom)!

    Amit maga soraiban leirt, predikal es huen kovet az
    O L I G A R C H I A amig eroszakot es kegyetlensegeket nem kovetnek el, akkor dictatura.

    Nem a kissebseg uralma az uraltak elfogadasaval !

    S nem csak hogy a lakossag tobbseg-szavazatai alapjan hogy kiket koteleznek arra, hanem hogy minden vonalon, hataskoreiket es cselekdeteiket a lakossag hatrozza , ellenorzi es HA nem azt cselekszik felelossegrevonhatok.

  • Margitka!

    szerintem husvétkor gondoljunk inkább a piros tojásokra és térjünk majd vissza máshol és máskor erre az egész – SZERINTEM, hangsulyozom életed „nagy tévedésedre” amit a politikusok istenítésére forditottál és forditasz ma is.

    Dobd el azt gumicsontot, amit a kezedbe nyomtak anno, ami még ízetlenebb mint az amcsi „rágógumi” – de ugyanaz.

    Hogy mennyire igazam van viszont a saját szavaid tesznek tanubizonyságot magad ellen, 2 (kettö) mondatod, ami megcáfolja egyik a másikat, és amit még rádásulul egymás alá is irtál!

    Ez semmi mást nem jelent,mint csak annyit, hogy a „hit mezején tévelyegsz” bár azt hiszed, hogy ateista vagy, de NEM!

    MINDEN HIT VALAMILYEN EMBER ÁLTAL GYÁRTOTT IDEA – AMIBÖL IDEOLÓGIA LESZ, MIKOR TANÍTÁSSÁ FORMÁLJÁK!

    Hogy ne huzzam, idézem:

    Az egyik:

    „”…Azt is számtalanszor elmondtam: olyan, hogy “választók érdeke” nincs. A választók hol ezt akarják, hol azt, egy dötésnek mindig vannak kárvallottjai és haszonélvezői is….

    – Hogy micsoda? Hogy az embereket egyszerüen ledegradálod „választóknak”? Hogy azok csak valami „leszarom lények” akik persze mindig höbörögnek valamiért, de hát maradjanak csak befogott pofával, majd ” MI A POLITIKUS ATYAURISTENEK, ELDONTJUK A VEGZETÁLO KIS SENKIK HELYETT, HOGY MI A JÓK NEKIK”
    Bizony-bizony Margitka ezt tanitották a Foxi_maxin os, és ahogy irtam ezt tanitják minden ilyen müintézményben a világ minden táján, mindegy hogy milyen szinüre van festve, feketére-kékre-pirosra.
    Hisz ezért nem más a szocializmus mint a fasiszmus, és még kevésbé más mint mint egyéb demagóg „demokratikus” rendszerek.

    – A másik mondatod:

    „”….Az a vicsorgó “poitikaellenesség” amit itt is elővezettek, a legszebb zene az olyan diktárorok fülének, mint a magyarországi kormányfő. Jól beszoptátok…

    Igen Margitka, „beszoptuk” – hiszen Te magad most is a „politikai-celebek” szócsöve vagy. Miért is?

    Csak nagyon röviden:

    Ha megértetted volna amit irtam, Neked és feljebb Andrew-nak, és nem a „HIT”-böl sorolnád magad abba a Celeb-brancsba, akkor megértenéd, hogy igen is, mindenki tudja, hogy mi a jó neki.
    Az az együgyü nép fel tudja ám fogni, hogy ki az akiben megbizhat, ha valóban a maga kis közösségéböl választhatná ki a képviselöjét, aki valóban képviselné annak a csoportnak az érdekét, aki elküldte öt!

    EZ A DEMOKRÁCIA!

    A szót sajnos nem értetted meg görögül a DEMOK (többes szám) – nép; a RACIA (rácio) valóság, tény.

    Vagyis NÉPAKARAT.

    Ebben van itt igaza folyamatosan Rodeio-nak, hogy nem igazán valósult meg a törtelem folyamán csak kevés helyen.

    Talán járj utána, hogy Svájcban vajon miért nincs ötszáz éve háboru, ahol pedig olyan három nemzetiség él együtt, amelynek az „anyanemzetisége” 5oo éve többször tüzbe és vérbe boritotta európát.

    Csak egy kiindulópontot adok jelzésszerüen:

    Azt hiszem hirtelen kevesen tudnának bárki hires svajci politikus nevét feldobni itt az asztalra az elmult 500 évböl.
    Hacsak nem Tell Vilmost, aki a függetlenség kiharcolásának a höse volt – 500 évvel ezelöttröl!

    Azóta ott nincsenek POLITIKUS-CELEBEK,
    „VILÁGHIRES VILÁGMEGVÁLTÓK”, AKIKNEK KÖSZENHETÖEN TÖBB SZÁZ MILLIOAN VÉRÜKET VESZTETTEK AZ EURÓPAIK, HOGY MOST MÁSOKRÓL NE IS BESZÉLJÜNK!

    VAGYIS PARAZITÁK, HATALOMRA TÖRÖK!

    Hányszor idéztem, már, hogy Orbánt egy mondatából felismertem, 30 évvel ezelött, és leirtam ide is többször, és sajnos maig sem fogtad fel magad se, nem hogy mások, hogy az mit jelentett.

    Azt mondta 30 éve: – ez a nép éretlen a demokráciára!

    Gondolom, amkor erre rájött, akkor elhatározta, hogy ugy szívathat majd mindenkit, ahogy akar.
    Téged is a Gyurcsánnyal az élen
    De a Gyurcsány se tett mást sem akkor, sem ma

    Ezért nincs itt demokrácia, és még vagy két-három generáción át nem is lessz.

    A demokráciára éretlen népnek despoták kellenek.

    NEM FOGTAD FEL MÁIG SEM, HOGY A TE RECEPTED SEM DEMOKRÁCIA, HANEM EGY „JOBB(!) KELLEMESEBB” DESPOTA, AMIT A NÉPTORKÁN LE AKARSZ NYOMNI!

    Egy szavad sincs arra, hogy ha valami befolyással voltál valamikor, vagy ma is a a népnek kiajánlott CELEBEK tekintetében, akkor miért nem az lett volna az elsö program-pont, hogy egy libarális, népképviseleti Alkotmányt kell elfogadni??
    Vajon miért nem?

    Az Orbán, Antal, Gyurcsány motivációját tudom, söt az SZDSZ-es Hack Péter, Mészáros pozicióját is ismerem személyesen, na de mi volt a Tied?

    Tudom a Hit, a párthoz való Hüség – a FIDES (!!??) … hmmm????

  • talalom
    2019 április 21
    6:53 de.

    Amikor azt írod, hogy a „választók érdeke” üres fogalom, akkor valójában tudod, belegondoltál abba, hogy mit írsz?
    Nem mást, mint felmentőlevelet egy tetszőleges diktátor számára. Holott igenis van, kell, hogy legyen olyan, ami egy ország valamennyi potenciális és valós választó polgárának egyfajta közös többszöröse.
    Ellenkező esetben a diktatúra vagy a hideg/meleg polgárháború koordinátái közé szorul az ország.
    Ez lehet baromi jó a zavarosban halászgató politikai szájhősöknek, de nem az országnak.
    De elfogadom, hogy Neked már minden jó. A programmnetesség, a céltalanság, a szájhős polcelebek bomlása. Csak nehogy valamelyik kedvenc politikusod szembesíthető programmal kelljen, hogy előálljon?

    Írod: „Az a vicsorgó “poitikaellenesség” amit itt is elővezettek, ”
    Szerinted az miért politikaellenesség, ha képviselhető, vállalható és pozitívan támogatható politikai programot vár el valaki az ellenzéktől?
    Erre az nem válasz, hogy bezzeg Orbánnak sincs. Valóban nincs. De akkor Orbán a mérce? Ebben az esetben miért is ellenzék valaki?

  • Találom!

    Egy fontos dolgot nem hangsulyoztam ki, – nyilván még sok mást sem – de muszály, mert az alapban vagy eltévedve, olyan „genderesen”

    „”…2.A politika eszköz ahhoz, hogy a társadalomban élő emberek közös életét szervezze. Hogy miként szervezi – na ez függ a többséget kapott politikusncsapat világlátásától, felfogásától – ideológiájától…””

    A politikát is ugy értelmezed, ahogy a FOXI-MAXIN AZ ADOTT URALKODÓOSZTÁLY(SICC!!) vagyis HATALMI KLIKK érdekében FÉLRETANITOTTÁK!!

    Igen azt kellett besulykolni.

    Azt, hogy a NÈP van a politikusokért!

    Merthogy mindig is voltak a parazita, oportunista szélhámosok, akik akkor éppen Marx ideológiáján alapulva a birka nép vezetöi, akik majd megmendják, hogy kinek mi a jó – és ezért cserébe öket gyolcsba, biborba, bársonyba kell burkolni, kendermaggal etetni, tenyerükön hordozni – és ugye azok minden május elsején végig szemlélték a nyájat a tribünökröl.

    Persze éppugy volt ez mint azelött a klérussal, vagy a nemzetesuraimékkal, csak akkor ugye nem jobb,vagy még kiválasztottab elvtársank nevezték öket, hanem báróknak, grófoknak, püspököknek.

    Aztán persze a „szabadabb világban” is nyilván gyorsan helyére kerültek a dolgok, ma ugye a befektetök, a hitelintézetek sorolnak be hogy elsö, másod, harmadosztályu adós vagy, vagy éppen egy senki.

    Nekem nincsenek illuzióim, de Neked rengeteg rögeszméd, hasonlóan sok másokhoz itten is, a pinecében.

    Rögeszmékkel nem lehet vitatkozni, a RÖGESZME Hiten alapszik, amihezpedig sok-sok szemellenzö kell, minél fényesebb stanicli – hogy csak a szaga hallatszon ki.

    Margitka!

    A szó hogy POLITIKA nem azt jelenti, hogy az az amit a politikusok csina´lnak, és abban neked vagy nekem részt kellene vennem!

    A POLITIKA azt jelenti, hogy én Karikas Gabriel foglakozom a „városom” (Polis) ügyeivel. (vagyis a lakóhelyem, a hazám ügyeivel)

    Amikor foglalkozom, akkor politizálok, ha leszarom akkor nem!

    amikor foglalkozom,akkor politikus vagyok, amikor éppen nem,akkor nem.
    Nehogy már nekem pártoskodni kellene ahhoz, hogy beleszólhassak az én hazám ügyeibe?

    Érted, hogy mit jelent ez?

    Pártolok egy azonos véleményen lévö bagázst, az egy dolog.

    Ez nem párt!

    Ha csak az politizálhat, aki pártnak tagja, ha csak az választható, akkor az nem DEMOKRÁCIA!

    Kapiska? Nem ugye? – vagy igen, mégis?

    Ha nem akkor Orbánnak igaza van, ha igen, akkor ha még va eröd, akkor el kell kezdened a mozgalmat a pártok hegemóniájának a felszámolására, vagyis A DEMOKRÁCIA megteremtésére!

    Uj alkotmány, demokratikus nép-képviseleti választási rendszer megteremtésére.

    A többi felesleges hablatyolás

    És ez egyébként az ujság cikkíróinak is szól, ugy mint a nyuszika husvéti ajándéka!

    Tényleg abszolut feleslegesen szapulják az Orbán tetteit.

    Nem az Orbán a hibás, hanem a nép, aki olyan alkotmánnyal él együtt, aminek egyenes következménye,hogy ilyen fejedelme lesz.

    Lehetne rosszabb is.

  • Nagy Lajos
    2019 április 21
    3:51 de.

    „En azt hiszem ez a Blanka nevu kislany megcsinalta a szerencsejet. Osszel mar a CEU-n fog tanulni akar gender elmeletet, akar valami mas rendkivul fontos dolgot. A lenyeg az hogy legyen egy diplomaja, amivel politikusnak allhat”
    ———————————————————

    Több szempontból is tévedett, illetve úgy tűnik a rosszindulat nem ismer határokat ! Bárhol él is, annyit azért illenék tudni – ha már egyszer a CEU ennyire megihlette – hogy nevezett egyetem, nem foglalkozik alapképzéssel (BA – főiskolai szintnek felel meg) vagy első diplomás egyetemi képzéssel. Kizárólag posztgraduális ill. MA (mesterfok) képzést indít, gazdasági (közgazdasági pénzügyi) ill. társadalom tudományok szakokon. Blanka tehát, bármennyire szeretne sem tudna ősszel CEU diák lenni, bár nem gondolnám, hogy ez jár a fejében, egyelőre a legközelebbi próbatét számára az érettségi, aztán majd eredményeitől és érdeklődésétől függően eldönti a továbbiakat!

    Ahhoz, hogy valaki politikus vagy pláne „nagyember” legyen, láthatóan nem szükséges diploma – az csak egy szűk, maradi rétegnek az „agymacskája”, hogy ha valaki vinni akarja valamire, netán mások sorsa felől dönt, a törvényhozásban bábáskodik stb akkor illenék felkészült, tanult embernek lennie ! Ugyan- ugyan, mire jó a felesleges fejtágítás, amikor simán lehet valaki milliárdos még egy valamire való érettségi nélkül is – na nem igaz? A leggazdagabb, legszerencsésebb vállalkozóknál pedig kifejezetten előny a primitívség – ezekről nem hallott? Nem is tapasztalta? A felesleges képzések csak rongálják az agyat., minek ha anélkül is megy?

    Nos akkor talán szánjon rá egy kis időt – csak azért, hogy lássa nem a levegőbe beszélek – és kezdje el ABC sorrendben vagy csak úgy hasra ütés szerűen tanulmányozni nagyjaink, ill a törvényhozásban tevékenykedők, politikai potentátok végzettségeit, egyéb kiegészítő tudományaikat, nyelvismereteiket stb – megfog lepődni, vagy mégsem? Hogy a kormányoldalon több minimális képzettséggel rendelkező egyént talál, az talán annak (is) betudható, hogy ott alapból többen vannak, több között több a képzetlen, előny ha nem gondolkodik, csak végrehajt!
    Így megy ez manapság Magyarhonban!

  • K. Gábriel!
    4:50

    Kérlek, csak egy pontot, egy paragrafust, vagy elemet hozz fel példaként abból „a régi liberális Alkotmányból” amely szerinted valóban >s z t á l i n i< is maradt, s amely a Fid-SS-nek szolgáltatott hivatkozási alapot egy állítólag "felsőbbrendű"-nek kikiáltott, ún. alaptörvény* összegányolásához mindössze egyetlen éjszaka leforgása alatt a Wiener Walzer nevű éjjeli expressen Szájer József mágusnak…

    Előre is kösz'.

    .

    * Az úgynevezett alaptörvény képezi a tényleg sztálinista alapját az újfasiszta NER számára. Az amely lehetővé tette a fent említett orbanista tányérnyaló feleségének is, a szintén kolesztárs Handó Tündének, hogy ma már az Országos Bírósági Hivatal elnökévé felnyomott bennfentes barátnőként bírálhassa fölül Orbanisztán összes bírájának immár egy cseppet sem teljesen független bírói munkáját.

  • Még1

    Gabriel

    Ezek szerint a fékek és ellensúlyok rendszere már eredetileg is benne volt a sztálininak mondott alkotmányban, vagy ezt csak a liberális Rendszerváltás építette bele, hogy aztán kerekasztalos Orbánék és hasonlók majd kivehessék belőle..?

    .

  • málnaszőr
    2019 április 22
    6:13 de.

    Még kettö …. és amennyit még akarsz….

    Ezek szerint Te sem vagy képes alapvetö dolgokat felfogni, vagy legalábbis értelmezni.

    Bár meglehet, hogy amit írok, elsö körre valóban értelmezhetetlen (szokatlan) a diktutura csöcsein nevelkedett többség számára, de hát igy esett, megesett

    Csak egyetlen icipici, alig látszó kérdésem lenne, ha nehezedre esik ne válaszolj

    A kérdés:

    – Vajon miért is nem alkotott meg egy polgári Alkotmányt az ujonnan választott polgári nemzetgyülés, deklarálva a rendszerváltást, és ahogy illik népszavazással elfogadva, a nemzeti akarattal megpécsételve és bebetonozva, hogy késöbb nehogy bármelyik uj kormányzat azt a tetszése, kénye kedve szerint irogathassa át, parlamenti szavazással??! –

    De ne eröltesd meg magad, ne válaszolj – mert ha válaszolni tudsz rá, az csak a szokásos mese lenne sok-sok habbal – tudod, hogy a kisbaba elaludjon

    Amugy meg a liberális rendszerváltás ha tényleg megtörtént volna, akkor most nem itt tartanánk – ennyire vak nem lehetsz!

    Akkor Hack Péter volt az alkotmányjogi bizottság elnöke – akit a háttérböl a Németh Sándor irányitott, vagyis csak egy báb volt
    Antall József a szive szerint pedig a Horthy-rendszer alkotmányát ültette volna életbe rögtön, de akkor még sokan éltek olyanok, akik azt hiszem, hogy rögtön fel is koncolták volna, mert bizony még a börükön érezték annak a szelét és a nyomorát.

    Ok. És aztán, amikor a liberális/MSZP koalició is kétharmad volt?

    Na vajon miért nem pecselték el akkor sem a rendszerváltást???

    Na erre varrjál gombot!

    És ne rajtam kérd számon azt, amit pontosan azért tehetett meg az Orbán, mert az megelözö pártok képviselöi csak egy egyszerü oportunisták, nyomurult hipokraták voltak

    Inkább csak arról tettél tanubizonyságot ezzel a kiszólásoddal, hogy milyen nagy az Isten állatkertje.

  • GABRIEL 4/21 , 5;35 du. Margitkahoz cimzetteketre;

    C O N G R A T U L A T I O N !!!!!

    Kivallo, pontosan a fejen utotte a szeget.

    Tagadhatatlan , es felremagyarzahatatlan valosag, ugy a tortenelmi tenyeken mint az emberi gyarlosag kimutatasan !

  • Besanconnak; valoban van valami abban, amit maga allit.
    Nem tudom ezt biztosan, de valoszinu ugy 4-500 evvel ezelott es korabban az uralkodoknak nem voltak egyetemi diplomaik, sot remlik talan a Bibliabol, hogy egyik-masik meg olvasni sem tudott.
    Ugyanakkor akadt tobb gyermek-kiraly is, akikbol kivalo uralkodok lettek.

    Azonban azt hiszem manapsag mar ritka az ilyen, habar meg kell hagyni, ha elofordul is valahol, inkabb azt kellene nezni, hogy mit csinal, vagy szeretne csinalni az az ember, mint azt, hogy mekkora orra van, vagy santit-e, esetleg beszedhibas, vagy csak utalja a politikailag korrekt lozungokat.

  • Besanconnak ujra; ezek is master degree szakok a CEU-n?
    https://romanistudies.ceu.edu/
    https://www.ceu.edu/boost
    https://www.ceu.edu/non-degree/CEEPUS
    https://www.ceu.edu/academics/advanced-certificate-programs
    (ebben 6 kulonfele program van, egyik sem latszik masternek)

    Es meg lenne jonehany.

  • K.Gabriel! 8:08

    Te Isten állatkája onnan, abból az általad már belülről jólismert és említett Állatkertből, csupán arra nem válaszoltál, azaz nem mondtál egy kummányi példát se ama Alkotmány legalább egyetlen 1 sztálinista kitételére sem, hogy mitől is volt az sztálinista (?).

    Amúgy meg, a te idehányt lelked sötét bugyrai engem különben sem érdekelnek, csak az, hogy volt e abban valami becsempészett sztálini tétel, olyan például, amely akár egy kussal egyszerűen letorkolva intézte volna el a más véleményen lévőnek gondolt vitatársakat…

    Na igen, Bendegúz 9:50-es hsz-éből meg még az is kitűnik, hogy ti ketten már egymásra is találtatok az ilyeneknek fenntartott kennelben…

    Légy üdvözítve: M.sire

    🙂

  • ui

    Az „üdvözítés” Mt.5.3 alanyára értendő

  • Megjegyezném még

    Rajtad én nem kértem számon semmit. Nem vagy te egy olyan fontos valaki…

    Hanem, a FidSS a Köztársaság és annak Alkotmánya félrerúgásakor hivatkozott arra hogy az szerintük Sztálini volt.

    Te pedig „kedves” kennelben fogant vicsorgó olvtársam, itt valhún föntébb erre még rá is kontráztál, amire pedig jómagam joggal kérdeztem rá…

    Ül!

  • málnaszőr
    2019 április 23
    5:40 de.

    hahahaha „méghogya” @gábriel lalala… ő csak írja, mint Mikes Kelemen azután, ha szembetalálkozik tényekkel akkor megkukul… ezt meg @gizitől a 79-diktől tudhatjuk meg, ők egy egyházhoz (a faházban) tartoznak: hitük gyök(é)erei: (basic roots semmi rootbeer) tények kerülendők, fő a mese, de nem szabad lekozmáltatni… kavargatni lassú tűzön… és a felszálló gőzben ihletet kapván jöhet a következő Kzxc1452 (ezt most találtam ki és a hozzá tartozó prófétát is, aki: Gyeremijjáhdelloconde és már dolgozik a következő passzusokon) idézet a nagy kaval kádból fürdés után

  • Málna – Sire !
    5:40-5:50

    Csak nem arra jézusi kijelentésre (Mt.5:3) gondolsz Gabriel üdvkívánata kapcsán, hogy

    „Boldogok >a lelki szegények<, mert övék a mennyek országa" ?…

  • Vögelein!

    DE IGEN

    .

  • Rodeo

    Ne bántsd Mikes Kelement!
    Hát nem volt elég neki az, hogy oly sok valóban gyönyörű sorok után még belefuladt a Rodos tóba is…?!

  • málnaszőr
    2019 április 23
    5:40 de.

    A sztálini alkotmány attól sztálini, hogy jogfolytonosnak lett kikiáltva az 1949-ben fogant izével. Ami nyilván sztálini volt. Mert csak. Ezt Fülig Alfréd is könnyedén beláthatja 🙂

    Egyébként persze, ha azt kidobjuk, mint illegitim vacakot, akkor az egész gengszterváltás és az azt követő kormányok sora mind illegitimek. beleértve a Fideszt is, mert anno még ők is annak alapján lettek kormányzó erők.

    Úgyhogy vissza a kőbaltához és kőbölcsőhöz. Valamint a gyalogsági ásóhoz. Amivel köztudottan remekül lehet szavazni az utcán.

  • Gabriel
    2019 április 22
    8:08 de.

    Anno 1989-körül azért nem volt népszavazás az alkotmányról, mert nem volt valós alkotmányozási szándék. Nem a népben, amelyik közvetlenül választott volna közt. elnököt vagy éppen királyt (H. Ottónak jó esélyei voltak népszerűségben), hanem a hatalmi elitben.
    Abban a hatalmi elitben amelyik az előre lezsírozott elitváltást eladta plebs-nek, mint rendszerváltást. Holott a különben is lazuló kádárizmushoz képest valójában nem történt más, mint a belső pénzcsapok körül újrasorsolták az ülésrendet.
    Olyan hatodrangú, és még a párthiererchiában is harmadik+ vonalat képviselő senkikkel, mint akik mintapéldánya Antall Józsi volt.
    Ennek az elitnek pontosan megfelelt az a langyos posvány, amiben tovább tapicskáltak, és amiben a jelenleg uralkodó vizidisznó is nevelkedett.

  • Málnaször

    Nem vagy te nyuszika, hogy bevigyél a málnásba.

    Viszont szörösnek, nagyon is szörös vagy

    Nincs mit mondani, ugysem fognád fel, – nem vagy több, mint egyike a beképzélt „mindent-tudók” táborának.

    A sztálini-alkotmány attól volt sztálini alkotmány, hogy Gerö Ernö anno a Rákosi-kormány megalakitása után leforditotta magyarra az akkori szovjet alkotmányt – amit persze hellyel-közzel magyarositottak nyilván, és elfogádták mint a „dolgozó-nép” alkotmányát. Azért hivta úgy az egész ország anno, hogy sztálini alkotmány.

    Amit aztán toldozgattak foldozgattak egészen a nagyvézered által újnak titulált alkotmánya elfogadásáig – simán egy parlamenti kétharmados többséggel.

    Na vakegérge, szöröske, az rendszerváltás attól az egyszerü aktustól lehetett volna az, hogy egy alkotmányozó országgyülés elfogad egy új polgári alkotmányt, amit az állampolgárok mondjuk népszvazással megpecsélhetnek.

    De mivel látszik, a beszólásodból is, hogy valóban fogalmad sincs a demokrációról, viszont a beképzeltséged a nagy semmire az minden lécet lever.

    Ugyhogy örülj ennek és légy boldog vele, hogy egy vagy az ország sok koporsószöge közül.

    Én ilyentén sajnos fontosnak kell hogy értékeljelek.

    A bodamarcsiról legalább kilátszik – viszont lehet érte tisztelni hogy be is vállalja, tehát nem egy hipokrata.

  • Andrew

    Nagyon kétértelmüen fogalmazol, dehát lelked rajta.

    Nyilván nem akarsz „pontokat veszteni” valakik szemében.

    Gondoltam volna, hogy Te megérted, mi a különbség egy polgári-liberális társadalmi berendezkedés, és egy látszat-demokrácia közt.
    És hogy mit jelent azt valóban elfogadni is.

    Inkább viszont Te is csak a csüröd-csavarod a szavakat.

    Ez a jó (a fertil) táptalaj az orbánféléknek.

    Csak elöbb-utóbb már nem lessz szükségük a kibicekre sem – az idö vészesen közeleg

  • Rodeio

    Mint kibic – nagyon jó vagy!! Congratulation! Parabéns!

    Látom már jól bent jársz a málnásban ….. krkrkrkrrk

  • Andrew_s
    2019 április 24
    10:01 de.

    Andrew_s

    nagyon jól tudom én ezt, és azért is tettem fel a vicsorgóknak, a kibiceknek a kérdésem,hogy ugyan válaszolják mmár meg, vajon hová lett a rendszerváltást? Vajon miért kibicelték el?

    De mint láthatod, nekik csak az a fontos ma is, hogy a zsuga menjen.
    De az a „nem válasz”, az a reakció ami erre jött, többet ért mindennél, tökéletesen megfogalamazta, – vagyis; nem akarták elrontani a „játékot” – mármint a „politikus-rétegbe” bejutottak játékát. Az sem számit, ha a lapok cinkeltek, söt annálizgalmasabb.

    A kibicek rosszabb fajták a játékosoknál, mert azok be sem merik vállalni semmit. Igaz hogy élvezik a zsugát, de viszont prüdnek akarva látszani, kivülállóknak adják el magukat.
    (nehogy még az asszony megvádolja)

    Csak kritizálnak, de megoldást semmire se nyujtanak, viszont mindenért fanyalognak.

    Ha jól meg nézed, sajnos az országunk nagy többsége ebzekböl áll össze.

    És ha már nekem bibliai idézettel üzengetnek, a válaszom had legyen aszámukra is egy mondat: Jel.3,15

    „”…Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból…”‘

  • Gabriel
    2019 április 24
    10:40 de.

    Szerintem elég egyértelműen fogalmazok.
    De összefoglalom a kedvedért.
    Szerintem nem történt „rendszerváltás”. A gazdasági érdekcsoportok átszervezése legfeljebb egy új díszlet előtt. Teljesen függetlenül a retorikától.
    Egy felülről vezérelt, és lezsírozott elitváltás képében. Olyan politikai díszletekkel, mint Antall, akiről tudható volt, hogy sírba viszi a részleteket.
    A magam részéről tudom mi a liberalizmus, és tudom mi a demokrácia. De attól, hogy egy vékony lepedőre felírják, és a kupi ajtajára feszítik, attól odabent még kupi marad.

  • Gabriel
    2019 április 24
    10:43 de.

    itt a málna importcikk, van viszont más bokor ahová szintén nem!

    azt csiripelik a verebek, most vidámak mert lassan tavasz lesz…, hogy a Gábriel lalala ügyesen szelektál a wikipédiából és teletűzdeli -csak nekem szánt- portugál kunkorikkal, hogy eredetinek higgyék azok akik nem értik eme csodálatos nyelvet…

    még mindig nem mondtál semmit a világban elterjedt diktatúrákról és azok diktátorairól neked feltett kérdéseimre…

    ha „az” elnöknek bármiben vétójoga van, akkor mire jó a csinnbummcirkusz többi bohóca?

    és a világ meg nem olyan, bár vannak tüneteid, melyek által majdnem az látszik (SIC), hogy látsz is nem csak nézel

    a rekedt röhögést nem szeretem tehát kkkkkk

  • Andrew_s
    2019 április 24
    1:02 du.

    „Szerintem nem történt “rendszerváltás”. A gazdasági érdekcsoportok átszervezése legfeljebb egy új díszlet előtt. Teljesen függetlenül a retorikától.
    Egy felülről vezérelt, és lezsírozott elitváltás képében. Olyan politikai díszletekkel, mint Antall, akiről tudható volt, hogy sírba viszi a részleteket.”

    Szerintem ez egy nagyon brilliáns és annyira tömör szentencia volt, hogy csak felesleges szószátyárkodással lehet tovább fokozni!!!

  • Rodeokám!

    Még mindig nem nyilatkoztál az árról, pedig sok-sok lappal elöbb kértem.

    Ugy vagyok az eseteddel, mint Naszredin Hodzsa a kalifa szamarával.

    Bevállalom én az okitásodat, de a zsozsót elöre kérem.

    És szentül igérem, hogy ide 25 évre tökjól fogsz érteni demokráciául.

    Mindent kivülröl fogsz fujni, ugy megtanitom.

    De mivel sose érkezett meg az ajánlat a mennyiröl, (mennyiért, tudod jó zsidó, bocs igazi arab módra)
    Ugyhogy most mondok árat: egy tálentum arany évenként elégnek tünik. De most fizetve (elöre) már összesen tízért megcsinálom. Nem vagyok drága.

    Szólhatsz a Kalifádnak, részemröl az alku áll

  • Andrew_s
    2019 április 24
    1:02 du.

    Hát nem arról szól egyenesen és körbe-körbe járkálva is a mondandóm, hogy rendszerváltás semmiképpen nem volt?!

    Hogy se a kezdeti horthista/fasiszta banda, se az ujjáverbuválódott szoc-bagázsnak a legkisebb érdeke se volt rendszert váltani.

    Pontosan ezért tartottak fenn ameddig lehetett egy diktaturában összeeszkábált alkotmányt!!!

    Amig végül az orbánfy eljöttnek nem látta az idöt ugy átirni azt, hogy törvényes-uton (választási cirkuszt alaklmazva) a bagázsát leváltani többet ne is lehessen.

    Ugyhogy ennek issza az ország a levét, de hát ha megnézed az itteni pincebelieket (fórum/olvasótársak) bizony egy kezeden megtudod számolni azokat akik felfogják, hogy mi az a szabad/liberális társadalmi berendezkedés.

    A többieknek az üveggyöngyök kellenek.
    Arról álmodoznak holdvilágos éjszakákon, hogy melyik királyfi fog többet szétosztani

    A lap szerkesztö-gárdája nyilván (nem véletlen) jóval nagyobb számban követi elkötelezetten a liberális szellemet, mint az olvasók.

    Most igy hogyan várhatjuk el, hogy egy valóban szabad, polgári értékekkel, szociális (társadalmi) érzékenységgel ellátott társadalom kezdjen felépülni?

    Minimum 100 év, ha az ország megéri.

  • Andrew_s

    A közvetlen elnökválasztás (vagy király) az nem egy megvetendö kormányzási forma.

    Mivel ez még egy a polgárok által közvetlenül választott intézményt jelentene.

    Ami még egy plusz kontroll.

    A mai választási rendszerben semmiféle kontrollja nincs a választóknak a hatalomra.

    Egy-kamarás parlament, pártlistás képviselök, és ráadásul még prémizálva is van a többség további plussz képviselöi helyekkel.

    A parlament nevezi ki az államföt, a kormányfö a legföbb ügyészt a legfelsöbb birókat. A parlament csak „jóváhagyja”

    A kormány gond nélkül szétzúzhatta a civil-szervezeteket, maga minösiti még a vallási szervezeteket is.

    Semmiféle civil-kontroll nincs már.

    Még a tudományos körök önszervezödését sem türi.

    Magyarul a magyar polgárok négyévente despotát választanak, mert „ezt akarják”!
    A „pártmunkások” emellett kampányolnak.

    És erröl másik párt sem beszél, egyértülmüen.
    Egyetlen másik párt sem kifogásolja a rendszert, egyetlen másikpárt sem akar végre rendszerváltani. Csak egy-két részletét kifogásolnak, aminek semmi jelentösége nincs.
    Hiszen a „kerekasztal-rend lovagjai” mindannyian.
    Vagy nem?

    Tehát ilyen „fölösleges szájtépéssel” a saját pozicióikat is sértenék.

    Mióta az amerikai alkotmányt kihirdették, huszonpárszor változtattak rajta. Egy-egy kisebb változtatás is akár évekig (évtizedekig) elhuzódott.

    Mivel az alkotmány nem engedi, hogy egy éppen hatalomra jutott bagázs csak ugy jó magyar mintára, bakfittyesen átfesthesse.

    És a változtatást az államoknak ratifikálni kell!

    Nyilván a hosszu évek alatt „kifinomultak” azért a kormányzat módszerei ott is, hogy hogyan lehet csapolgatni a közjavakból mégis.

    Na de magyarföldön bármi bunkó a kedve szerint viszi haza a lét a közjavakból, csak lolyális kell legyen a „keresztapához”

  • ˙

    Gabriel
    10:31

    Neked az a bajod, hogy annyira öntelt, beképzelt és szociopata vagy, hogy még az ártatlan kérdések feldühítenek…

    Gyógyulj !

    .

  • Andrew
    8:13

    Hát persze, csakhogy ezt az itt résztvevő olvtársak tudni szeretnék. Ami nekünk evidens, az lehet, hogy nekik még új.
    Ezt még egy elismert cikkiíró szerkesztőnek is illenék belátnia. Igen, néha vissza a kőbaltához…

    .

  • Ui.

    Ám a másik személyeskedő leszólása egy kocsmai műfaj…

    .

  • Andrew

    Azért kérlek szólj legalább néhány jószót az eltörölt fékek és ellensúlyok néhai rendszeréről is.

    .

  • Gabriel
    2019 április 24
    7:54 du.

    az igazi demokráciában az oktatás is ingyen van…tehát grátisz!!!

    és előre kérek schlagwortokat, hogy tudjam mire számíthatok?
    ez a blog is lejár órákon belül, tehát nyitnod kellene egy másik büfét (tudod a büfészakhoz) hogy ott -esetleg- rádszánjam az időmet ami drága én percenként 2 tálentumot számítok azért, hogy meghallgassalak bármiről,

    mivel ez az okításod is -valószínűleg- olyan mint a süsüék a fekete lyukakkal, azt sem látta még senki ugyanúgy mint a demokráciát, van viszont helyette demagográcia arról szavalsz te is gábriel la lalala emlékkönyvéből tudod a sok lila lepkével és kék békékkal

    igyál valami kellemeset, hátha az meghozza

    kkkkkk

  • málnaszőr
    2019 április 25
    3:55 de.

    ne bántsad szegényt, van neki elég baja, az ehavi még nem érkezett meg és már sokadika van… meg hát ott ahol ő létezik nem ismerik a betéteket ott lapuleveleket használnak, az is eldobható

    és hisztéria ellen még nem találtak ki megfelelőt…de majd talán az usa demokratikus létében azt kivárni? még 10000 napév de nem biztos addig is van ami van de az nem „az”

  • Gabriel
    2019 április 24
    8:44 du.

    tudod e, hogy nem a demokráciától lesz jólét, hanem a jó gazdaságtól?
    királyok, császárok, fáraók, szultánok, hercegek és grófok, akik értettek hozzá, hogyan kell gazdaságot csinálni hogy mindenki gazdag legyen a céhek működtek és semmi demokrácia nem volt bennük (hál’istennek azt az agyficamot csak jóval később kezdték terjeszteni és még nincs ellene megfelelő szérum)

    szóval erre varrjál gombot és kössél masnit
    jegyezd fel az emlékkönyvedbe a piros pettyes labda alá lila tintával

    kkk

  • Remélem rosszul látom. Sikerült a fidesznek egy jó mély árkot ásni. Állnak kétoldalt a magyarok. Egyik oldalon összeállnak, és legyen bármilyen hülye a párttársa, keményen kiállnak mellette még azon az áron is, hogy gerinctelen bohócot csinálnak magukból (jó már régen azok). Egy cél vezeti őket, vezérüket hatalmon tartani. A másik oldalon akiknek lapát van a kezükben, hogy eltemessék az árkot inkább egymást ütik vélt vagy valós ellentéteik miatt. A fő cél elsikkad, az árok marad, Orbán dörzsöli a tenyerét, és kiszór egy kis kukoricát a baromfiudvarára jutalmul. Ők boldogan zabálják a két szem kukoricát, hiszen a király leereszkedett hozzájuk. Nem jó ez így.

  • Gabriel
    2019 április 24
    8:44 du.
    „Magyarul a magyar polgárok négyévente despotát választanak, mert “ezt akarják”!”

    Köszönöm, hogy az „akaratunkat” idézőjelbe raktad, mert ezt megváltoztatni valóban a legnagyobb restanciánk, ugyanis ha ezeket a népnek ellenszegülő despotákat a ciklusuk bármely szakaszában lapátra hehetne tenni, akkor nem vigéckedhetnének így a nyakunkon és sokkal alaposabban megfontolnák az ellenünk való vétkeiket, tehát nem a saját zsebükre, hanem a mi javunkra politizálnának a minimálbér minimum tízszereséért. Magyarul el kellene érni a választók akaratával ellenszegülő „honatyák” visszahívhatóságát. Én vidáman megszavaznám, ha lehetőséget biztosítanának rá, amit erősen kétlek!

  • Kenny
    2019 április 25
    8:20 de.
    Sajnos jól látod!