Fej-fej mellett a liberálisok és konzervatívok Kanadában – Beindult a kampány

2019 szeptember 11 12:25 du.27 hozzászólás

Szerda reggel Justin Trudeau kanadai kormányfő megkérte Julie Payette főkormányzót, hogy oszlassa fel a parlamentet, ezzel elindítva a 40-napos szövetségi választási kampányt. Október 21-én mondanak ítéletet a kanadai választópolgárok Trudeau első négy éves ciklusáról. A kormányzó Liberális Párt és az ellenzéki Konzervatív Párt támogatottsága nem is lehetne a jelenleginél szorosabb. A CBC szövetségi pártpreferenciás adatok elemzése szerint, a Liberális Párt és a Konzervatív Párt egyaránt 33,8 százalékos támogatottsággal rendelkezik. Jelenleg a lefelé csúszó baloldali Új Demokrata Párt és a szeparatista Bloc Québécois harcol a harmadik helyért, a Zöld Párt pedig történelmének legjobb választási eredményét érheti el.

Az Éric Grénier elemző által készített szövetségi poll tracker az alábbi adatokat és mandátumbecsléseket tette közzé a közszolgálati média honlapján szeptember 10-én:

  • Liberális Párt (33,8% – 164 mandátum)
  • Konzervatív Párt (33,8% – 141 mandátum)
  • Bloc Québécois (4,4% – 15 mandátum)
  • Új Demokrata Párt (12,9% – 14 mandátum)
  • Zöld Párt (10,7% – 4 mandátum)
  • Kanadai Néppárt (3,3% – 0 mandátum)

Andrew Scheer konzervatív miniszterelnök-jelölt és Justin Trudeau liberális kormányfő.

A Liberális Párt előnye abban rejlik, hogy a legnépesebb és a legtöbb választókerülettel rendelkező tartományban – Ontarioban – 6 ponttal vezet, Québecben, a második legnépesebb tartományban pedig 14 százalékos a kormányzó balközép párt előnye. Itt érdemes megemlíteni, hogy a Bloc Québécois kizárólag Québecben indít jelölteket és ebben a tartományban 18,9 százalékos támogatottsággal rendelkezik. Ezért az egész országra vetített 4,4 százalékos támogatottsági adat kissé csaló, hiszen a többi párthoz képest sokkal hatékonyabban oszlik meg szavazóbázisa.

A ma feloszlatott, 338 fős Alsóházban a következők voltak az erőviszonyok:

  • Liberális Párt: 177 mandátum
  • Konzervatív Párt: 95 mandátum
  • Új Demokrata Párt: 39 mandátum
  • Bloc Québécois: 10 mandátum
  • Zöld Párt: 2 mandátum
  • Néppárt: 1 mandátum
  • Co-Operative Commonwealth Federation: 1 mandátum
  • Független: 8 mandátum
  • Betöltetlen: 5 mandátum

A Liberális Párt fő választási üzenete, nem meglepő módon annyi, hogy „haladjuk előre”–vagyis lényegében folytatni kívánják az előző négy év politikáját. Ezzel együtt azt fogják hangsúlyozni, hogy szerintük a Konzervatív Párt számos társadalmi kérdésben, elsősorban az immár csaknem 15 éve törvénnyé vált azonos neműek házassága esetében, illetve az abortusz kérdése körül is olyan jobboldali nézeteket vall a párt és annak miniszterelnök-jelöltje, Andrew Scheer, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a kanadai társadalom túlnyomó többségének vélemenyével. Ezzel szemben a Konzervatív Párt az etikai kormányzás kérdésére teszik majd a hangsúlyot és annak vélt hiányára a Trudeau kormány esetében, továbbá azzal a váddal élnek, hogy szerintük a liberális jelöltek között rejtőző szélsőbaloldaliak és antiszemiták is vannak.

Az elkövetkező hetek során rendszeres híreket közlünk lapunkban a kampány menetéről.

27 hozzászólás

  • Chris!!!

    ez a pollstationök hazugsága! meg a MSM-é! én a visszáját sem hiszem el, a konziknak és az NDP nek nincs programja de utálják a Justin-t mert Ő szép is meg okos is és nem hord turbánt (tiszta ezeregyéjszaka se here se zádé) meg többségi alapról landol…az SNC Lavallin az egy 1995-ös magán szerződés India Kerala államában helyi politikai tótumfaktumokkal, és a kanadai vállalat lobbyzott nagyon ügyesen és tréfásan, mindegyiket felmentette a keralai és az indiai bíróság többször is… most ez NAGY KANADAI RÁGÓGUMI, ki kellene köpni,

    meg Kanadában is van lobbyzás meg is lobbyzzák amit elérnek, most éppen Alberta kap össznépi alamizsnát a világpiaci ár 2/5 -ért árult ócska kátrányukért (Kína meg akarta venni útépítésre de nem adták) ÉN MEM AKAROK ADAKOZNI A HÜLYE ALBERTAIAKNAK AKIK DOLGOZNI NEM AKARNAK CSAK KIFOSZTANI MÁSOKAT ÉS VÁRNI HOGY AZ ÖLÜKBE HULLJON A SÜLT GALAMB, ERREFELÉ KILŐTTÉK MMINDET MIND SOKAT SZARIK A FEJÜNKRE) és ezért letarolják a természetet és amikor a csövek készen lesznek egy árva munkahely nem marad annyi sem, csak lesz néhány pofátlan aki bezsebeli az alamizsnát és elhordja Kaliforniába a 150 szobás mansion jába magán repülőjével és röhög a markába…

    A PROFITOT KELL CSÖKKENTENI NEM AZ ADÓT azaz az overhead terhére jobb béreket fizetni és akkor lehet még többet is adózni és a real estate nem fogja kirabolni az országot néhány developer börtönérett 500 évre minimum

    majd folytatom, ha beengeded

  • én a Global tv élő adását néztem, ott nem volt Eric Grenier (ő is azok közé tartozik akik engem hidegen hagynak) de sok minden elhangzott, a műsorvezető többször ismételte, hogy „NAGYON NEM SZERETI AZT A MÓSZERT AMIT AZ ELLENZÉK CSINÁL: PROGRAM HÍJÁN A JUSTIN-T ÓCSÁROLJÁK) miközben meg sem ugatják, én még ilyen gusztustalan alakot, mint az Andrew-ka meg a Singh a csodálatos sárga turbánjában és egy árva szót sem tud franciául csak mind a kettő habzó szájjal „trúdódzik” az egyetlen normális és követendő Ms. May!!! a club kvebekoá meg csinnbummcirkusz és nagy a füstje már 25+ éve, egyre nevetségesebben szoktak megbukni… a többieknek nincs lobby erejük pedig lehet, hogy velük a Liberálisok jól járnának egyesülve

  • hahaha
    legújabb: a sajtó és a liberál összeütközött a reptéren a tarmakon, a repülő tönkre is ment a sajt Óbégat a buszban meg most éppen szelfizik, mert nem tudnak kimenekülni…ennyire erőszakos a sajt ÓhÓhÓh

  • RODEO megjegyzesebol csupoan nehany felkialtasai erthetoek.

    Ahol panaszkodik, hogy az Albertaiak varjak a sult galambot a szajjukba repulni. Meg hogy a „profitikat kell csokkenteni nem az adokat”.

    Persze ha kepes lenne megerteni, hogy csupan a profitbol fizethetik az adokat, s az adokbol fedezve a sult galamb, vagy az ingyen sult csirke az Albertaiak szajjaba. S a magasabb adok, dragabb es hatalmasabb allam- brokraciat, s az altal szegenyebb lakossagot okoz.

    Tehat mint: ‘a csirke nelkul nincsen tojas’, de ‘a tojasnelkul nem lessz csirke’.

  • Részemről csak szurkolni tudok a Liberálisoknak!

    Remélem, hogy legalább Kanadában sikerül megőrizni a liberális kereteket kormányzati szinten is, mivel a világ sajnos egyre erőteljesebben polarizálódik, a szélsőséges nézetek új erőre kaptak világszerte.

    Hiszen minden nemzetnek olyan a kormánya, aminőt megérdemel.
    Kanadában – úgy gondolom – jelenleg még a többség a szabadságot, egymás respektjét tartja fontosabbnak, az örült világmegváltó ideák, vagy a bezárkózás (mindenki ellenség) eszméjével szemben!

  • Bendeguz79
    2019 szeptember 12
    10:46 de.
    gizike te megint összekeverted a szezont a fazonnal…és eltaláltad a szarva közt a tőgyit, remélem te tudod mit akartál elkövetni de abból amit idetoltál semmi sem derül ki…

    revenue 100 egység
    overhead (remélem miből tevődik össze?) 25-45%
    profit a 100 és a második vonal különbsége

    namost gizi (még bírod figyelemmel?)

    az alkalmazott (=bérrabszolga) az overhead terhére (inclusive) juttatásai zumbeischpiel: 18% azaz (overhead – 18% = 7-27% az anyagi jellegű overhead)

    namost a 18% az változik enterprise onként 2- 28% között (yet gotcha?)

    ebből a rabszolga annak 65-70%-kát kötelezően elkölti havonta (ebben már a mindenféle kiadás, még a community tax is benne van!)

    marad neki min 30% max 35% szabadon ha …de a hahaha nem műxik! manapság az itteni számadatok azt mutatják, hogy 90+% az ami mindenképpen elmegy, tehát ha (hahaha) kilukad a foga akkor max rágógumival tudja betömni (nincs biztosítása SIC)

    azaz ha
    az entrepreneur a profitja terhére az overheadben a bérjellegű juttatásokat (neki ez is csak költség!!!SIC) megnöveli 5-10%-kal akkor az egységsugarú dolgozó nem hal éhen és a hónap utolsó hetében nem cseréli le az autóját gyaloglásra mert nem tud üzemanyagot sem venni

    eddig világos?

    na erre kössél masnit!

    és ezen az alapon számold ide mennyi a -1% adócsökkentés hatása az egységsugarú bérrabszolga zsebére és vérnyomására?

    várom elemző feasibility study dat, jó, gizi most megmutathatod

    bruhahahaha

  • GABRIEL;

    Soraiddal, csupan a politikai reszrehajlasodat nyilvanitottad.

    A demokratikus elveket koveto felfogas, a szavazo lakossag szabad hatarozata dontsde azt el.

    S a meglatasuk alapjan a legjpbb versenyzo sikereskedjen.

    Persze Canadaban, mint europa szerte, csupan a partok versenyezhetnek, s azok a szazalek aranyaban a partvezerek dontenek (Nem a lakossag) hogy ki lehet majd az u.n. kepviselo.

    Bizonyara annak emliteseert Adam majd eltorli ezt a tagadhatatlan valasag emliteset is.

    De a kerdesem lenne minden olvasohoz, (ha Adam kozolne soraimat) hogy miert velik ,ill. engedik az onkijelolt parvezerek hatalmat donteni onmaguk, a lakossag helyett?

    Miert nem lenne a demokratikus alapokon a szavazo lakossag szabad hatarozata szabadon valsztani kepviselo keruletuk kepviselojet az egyenoleg es nevszerint donteni mind a szabadon versenyzok kozott.

    Ma este lessz itten a 10 demokrata elnoksegert versenyzok szabad vitaja a TV-ben.

    Yeah, ketto nyiltan szocialista, de mind a balarahajlok.

    Az elozetes elnoki valsztasi verseny jovo ev Februarjaban fog kezdodoni.

    Nem a prtok, hanem egyenek versenyeznek szabadon.

    Miert ellenznek azt europaban, meg meg Candaban is ????

    Hat nem az az egyedulli demokratikus modszer?????

  • Gabriel
    2019 szeptember 12
    12:51 du.

    „Részemről csak szurkolni tudok a Liberálisoknak!”

    Én is tudnék, azonban, mi ez a mai neoliberalizmus a 150 évvel ezelőttihez képest? (Gyanítom hogy, közelebb áll az anarchiához, mint a megálmodók elképzeléseihez! 😀 )

  • Bendeguz79:
    „S a magasabb adok, dragabb es hatalmasabb allam- brokraciat, s az altal szegenyebb lakossagot okoz.”

    S valóban, a skandináv államok egy részében, például Norvégiában hírhedten magasak az adók, és ennek következtében óriási a nyomor, szélsőségesen szétszakadt a társadalom dúsgazdagokra és koldusszegényekre, a lakosság többsége szegény, mint a templom egere. (Különösen ártalmas, ha az adórendszeren belül magas a vagyonadó és az örökösödési adó. 🙂 🙂

  • Bendeguz79
    2019 szeptember 12
    3:32 du.
    gizi
    ez agysérv

    pontosan azt reklamálod ami van! képviselők direkt választása és a megválasztott képviselők számaránya dönt többségről kisebbségről..

    de te azt sem érted: 2×2? esetleg 7,5?

  • Bendeguz79
    2019 szeptember 12
    3:32 du.

    gizi te ugyanazt a maszlagot hajtogatod (HAZUGSÁG, ÁTVERÉS) mint az uraid ott az USA ban, csökkentsünk adókat 0,78%-kal és mindenki boldog lesz, meg a FED kamataival való játék a pisilővel kis Pistike az kiscsoportos oviban a homokozóban belepisil és várat épít belőle, és tapsikol, ugyanúgy, mint D. Trump…és tsai.

    én megemelném az adókat 75-80%-ra (összességében, de mindenki fizetné kivétel nélkül!!! (NO TAX EXEMPTION!!!) de…
    (most már nem látsz a dühtől és nem tudod tovább olvasni?)

    újra elosztanám, és a profitok terhére az overhead -et növelném amelyben

    az egészségügy ingyen van mindenkinek és mindenre, mint anno az átkosban kaphattál még szemügét is ingyen receptre (na jó nem volt aranyból) és lúdtalpbetétet (agylúdtalpra nem volt betét) és fogászatot, műfogsort ingyen, oktatás ingyen és ráadásul adók sem voltak… ja a templomokban ahová szabadon be lehetett járni önkéntes volt a perselypénz mértéke…

    de azok gyilkos és undorító rendszerek voltak(SIC), kérdezd meg a gábrielt, ő bizonyosan nagyon utálja mert azokban a rendszerekben nem volt drogkereskedés következésképpen drogdealer sem egyetlen egy sem de a gyógyszerként használt drogok meg filléres holmi voltak és elmúlt a fejfájásom a sok süket dumától amit te itt megeresztesz egyetlen kalmopiryn hatására ami 2 fillér (tudod a lyukas pénz) volt…

    tudod ha jövedelmek és a kiadások mérlegben vannak egyensúlyban akkor jó, ha nem akkor meg rossz ja… és lakni is lehetett, mindenkinek… NA JÓ NEM VOLT FENÉKIG TEJFEL, HANEM FRISS TEHÉNTEJ AMIBŐL LEHETETT TEJFÖLT CSINÁLNI próbáld ezt meg a mai tejekből)

    bruhahaha

    ezt hogyan magyarázod?

    még nem válaszoltál a feasibility study kérésemre (valószínű sohasem fogsz, mert meg sem érted)

    szerencsétlen egy alak vagy…

  • a CTV élő vitája és a mellékelt kommentárok -számomra- a main stream media által irányított vonalon maradtak, azaz semmiféle valós problémáról szó sem volt illetve az úgynevezett válaszok messze nagy ívben elkerülték az igazán lényes kérdések valós megoldást a javaslatok -számomra- rablómese olcsó „szavazatgyűjtés”

    kizárólag Elizabeth May érintett -de mivel nagyon leugatták visszakozott- olyan témákat amelyek sarkalatosak, a többi a rövidtávú pénz értékű azaz valós értékkel nem rendelkező „megoldásokról szól

    ma hajnali tv hír: két ház égett le egyszerre mert az egyiknek a garázsában tűz keletkezett és mind a két ház porigégett

    a két 3 szintes ház között 80 cm vagy 1 yard távolság van ez tűzrendészetileg tilos kellene hogy legyen, dehát developerek rabolnak ezek a házak a helyük és jellegük alapján millió$-os „értékek” 2×4 és gipsz elrejtve éghető anyag alá…

    az egész GTA ilyen légifelvételen látszik

    és ez csak az egyik probléma az affordability sohasem lesz megoldva ha az emberek nem építkezhetnek önmaguk a saját elképzeléseik szerint és nem lesznek belekényszerítve ilyen lakhatatlan és drága meg energiapazarló HVAC a világ legdrágább hűtésfűtés rendszere stb

    és nem teremtenek normális termelő munkahelyeket csak a természet kifosztása marad mert kell az olaj ott kell hagyni ahol van és legyünk homo sapiens és használjuk a megújuló energiákat, kifogyhatatlan forrásaink vannak rá

    nagyon bosszantó egy ország néhány szarházi profitjának növeléséért feláldozza jelenét és jövőjét

  • Rodeo11
    2019 szeptember 13
    1:25 du.

    Igazad van, Che Guevarra nekik is!
    had jusson ki a jóból a kanadaiaknak is:

  • Orsós Elemér
    2019 szeptember 12
    3:54 du.

    El e mér?

    belülről kellene tanulmányoznod mielőtt leköpködöd, de előtte alaposan mosd ki Listerin Total Care rel… hahaha, és hordjál két hétig 2 by 4 -okat kötegben a váladon.

  • a „gizi” hallgat, mint szar a fűben… az én próféta lelkem

    bruhahaha

  • A cikkben kozolt „poll tracker” csupan egy ures lapot ad.

  • RODEO;

    Allitasod ismet valotlan, mint mindeg.

    Az europai u.n. Parlamenti rendszer alapjan , s Canadaban is, csupan a partokra szavazhatasz.

    Nem lennel kepes emlekezni, a kozelmultban volt az EP szvazas europaban.?

    A kilenc (9)partok venei alatt levo korben tehetett a szvazo egy X-et.

    S a parvezetok a kovetkezo heten hataroztak az ossz X-ek aranyaiban, hogy kiket nevetek ki „kepviseloiknek.

    Nem emlekeznel a DK elnok hatarozta lett hogy feleseget kuldte Strausburgba, a vezer Pesten maradt.

    De sem a ferj, sem a feleseg neve NEM letzett a szavazo lapon, tehat SENKI nem lehetett kepes reaja szavazni.

    Point amodon lett Hitler Knacellar 1932-ben, Partja csak 32%-ok kapott, de omaga egyetlen szavazatot sem.
    Hasonloan Angela Merkel CDU-ja meg csak 33%-ot.
    Tehat 67% ellene szavazott.

    Talan ohajtanad kozolni velunk, hogy kik voltak a te kepviselo keruletedben a kepviselo szekert a versenyzok?

    Lessz majd a jovohonapi polgarmesteri valsztasokon barki versenyzo neve, aki talan egyenileg a sajat neveben versenyezhetne???

    Vagy csak a partokra szavazhatnak a szavazok???

  • Bendeguz79
    2019 szeptember 14
    8:19 du.

    gizi, megfogadtam (betartom) hogy senkit sem minősítek, csak azt amit ide beír! DE AZT IGENIS!
    az amit ide írtál ismereteid teljes hiányát mutatják, és az a tény, hogy azt aki erről téged felvilágosítana, azt „lehazugozod”

    vitaképtelenséged észvesztően nyomasztó, és nyomasztó, ezért jó, hogy a Cenz Ura beengedte, hadd lássa mindenki

    te valaha egyszer is elolvastad a kanadai választási rendszer szabályait?

    csak neked:
    (ez egy kivonat)
    „Canada’s electoral system is referred to as a „first past the post” system. The candidate with the most votes in a riding wins a seat in the House of Commons and represents that riding as its Member of Parliament (MP)”

    itt rá is kereshetsz (persze ha tudsz angolul, amit kétlek)
    EZ A HIVATALOS WEB OLDAL
    https://www.elections.ca/content.aspx?dir=ces&document=part1&lang=e&section=res

    bruhahaha jó tanács, ha megfogadod jó, ha nem az is …

    kezeltesd magad valami agykurkászt keress úgyis olyan olcsó nálatok a szakorvosi kezelés, de ha mégsem tudod kifizetni, Cuba ban ingyen megcsinálják, ha szükséges ajánlást is tudok adni

  • RODEO;

    Wauuuu.

    A csatolt „X-election-Canada” page 100% bizonyitja amit irtam, de a foszerkeszto-cenzor torolte mind harmat.

    Tehat mit ohajtalan vitazni, hiszen a lap alatamasztja minden szot amit irtam kezdve leg-elso soraimtol.

    Mi az hogy „unwritten Constitution”????

    Sem Anglia, sem Canadanak nincsen Alkotmanya.

    A „Magna Carta” igen jelentos es Anglia fejlodesenek alapja volt, de 800 eves mnar.

    S hol vannak a biztositott alpveto emberi jogok???

    Na NEM allitom, hogy Anglia vagy Canada nem embersegesen mukodne ma is, de ami nincsen „leszogezve” azt mindeg minden toljav probal ellopni !

    S ami az emberi jogokat illeti, te is azon erolkodsz itten, meg minden baloldali erdeku egyen.

    Na te azt elvezedd, s irhatsz barmit, de valasz arra tilos itten.

  • Bendeguz79
    2019 szeptember 15
    11:29 de.

    gizi, nem unod még? borzalmas, ahogy a semmit körüljárod x-edszer, és mint a használt rágógumit csócsálod…

    amit én itt olvastam tőled abban baromságok vannak írva és annak a weboldal, azaz A KANADAI TÖRVÉNYEK ellentmondanak,

    amit nem olvashattam a Cenz Ura bizonyosan …-ul únja a szájtépéseidet értelem és tartalom nélkül, mint eme förmedvényed is

    bruhahaha

    megbuktál, leülhetsz, körmöst most nem kapsz, de kiröhöglek

  • A Canbadai „Baker Act”-es egyen altal kozolt lap a Canadai allamrendszeren, tisztan nyujtja hogy Canadanak van 105 Szenatora, a fo-kormanyzo alatal kenevezve,,de a fokormanyzo is Anglia uralkodoja altal kinevezve.

    Persze annak emlietset remesen szegyenli a cenzor elvtars, mar negyediszer is totolte azt.

    Bizonyara remeli hogy senki nem ertelemsebb es nem olvasna mint a Baker Act-es trolja.

  • Christopher Adam

    Azért töröljük gyakran amit ír, mert teljesen olvashatatlan….mint amilyen a legutóbbi hozzászólása, amit – kivételesen – javítás nélkül közlök.

  • Bendeguz79
    2019 szeptember 16
    12:15 du.

    gizi, a Cenz Ura is harsányan és vidáman röhög rajtad, ezek alapján nem tudsz angolul sem, tehát semmi csodálkozni való nincs a piréz szövegedeiden, te magad sem érted magadat

  • hogy mik vannak, azt mondja a fáma, hogy az ontarioi tiszti főorvos levelet írt a tartományi kormánynak, hogy akadályozza meg, hogy filozófiai és vallásos alapon megtagadhassák a saját gyermekük védőoltását… és mi van a többi gyerekkel akiket megfertőzhetnek filozófiai és vallásos alapokon? meg a járványveszély? ez nem demokrácia ez agylúdtalp!

    a pártok vezetői korteskednek és egymást akarják kiütni, ahelyett, hogy az országnak javasolnának fejlődést: megújuló energiákat, értéket termelő munkahelyeket, ingyenes oktatást… ja, hogy ez nem új? ez a ZÖLD PÁRT PROGRAMJA a többiek egymással vannak elfoglalva különösen a konzik akiknek program és ész híján qa mószerolás maradt mint „kampény” meg olcsó rablómese és a kiegyensúlyozott költségvetés, ezért azután minden ésszerűt meg kell szüntetni

    még majd kideríti az a drága konzervatív BUCIKA, hogy Kanada úgy ahogy van hitelképtelen és nem tartozhat mert? ja azt nem tudja, de az a sok rabló nagyvállalkozónak jó, mert adót nem fizetnek, a profitjuk hatalmas és amit termelnek az meg értéktelen…
    a GM Kanada most sztrájkol meg a tanarak Ontario ban

    a gizi bele van esve a rabló egészségügybe itt meg tovább kellene fejleszteni a fogászati és szemészeti meg ortopéd kezelések és gyógyítás ingyenességét mert ezek nélkül az egész nem sokat ér

    a fogatlan ember gyomorfekélyt kap a megrágatlan kaja miatt vagy a folyadék diétán éhenhal és cukorbeteg lesz a sok előregyártott egészségtelen de drága kajától
    kíváncsian várom a kimenetelt most még a Maxim Bernié is bekerült és a következő vita létszáma teljes lesz, de a vita maga milyen lesz? a moderátor nem egy agytröszt és előre beadott hülyeségeket kérdez, mint valami kabuki színházban

  • RODEO; Tudnal valaha is valami ertelmes sorokat irni.

    Az „oriasi profitok”-on.

    Tegnal az US egyik leg-nagyobb gyigyszerkeszito cege beadta a bankrupcy golyamodbanyat a birosagnal.

    Persze a GM termekei ertektelenek szamodra, azert szukseges neked valami orosz gtartmanyu kocsit vasarolnod.

    A dolgozoi ma stzrajta mentek mert a ceg es szakszervzet nem volt kpes megeggyezni a fizetesi kovetelesiken.

    Bezegg venezzuelaban, sem Cubaban nem letezik meg a szo „strajk” sem.

    Ha azok a „profitok” allitasod alapajan olyan rem megasak lehetnenek, hat mi a feneert nem megy valami uzletbe???

    Sok szulok , ahol azoknak valami alapveto jofuk is letezik, ellenzik a gyermekeik beoltasait, mert a vaccine a jatvanut serkenyi az ellenallasat fejleszteni.
    S amodon lehetseges annak a terjesmeretu hatasi is.

    Az meg HA csupan egy a millio (1;1,000,000)esetebn is tortenhetene, de ki az az anya aki meg az egy a millioban levo lehetoseget is reszkirpozna????

    S amikor semmi jarvanyok nem letezok, hat miert reszkiroznak gyeremekeik eletet ????

    Persze az a publis health politikajaval ellentetes.

    Vagy miert nem vasarolod azoknak a „hatalmas jovedelmu” cegek reszvenyeit ???

    Irtam amr azt is reszletesen, de a vezer-elvtarsad torolte.

    Tudnad a mondast; put your money where your moth is !!!

    P.S.
    A mai hirekben erkezett, hogy oroszban egy egeszsegugyi tarolo laboratoriumban robbanas tortent ahol EBOLA, es mas veszelyes virosokat taroltak.

    Kb. egy honapja az atom-hajtasu „cruz” raketa probalkozasa robbant fel. Norvegiaban atom kisugarzast eszleltek.

  • Bendeguz79
    2019 szeptember 17
    2:20 du.

    gizi, „óriási vagy” A CENZ URÁNAK SZÍVBŐL JÖVŐ KÖSZÖNETEMET KÜLDÖM, EME PIRÉZ IRODALMI REMEKMŰ PUBLIKÁLÁSÁÉRT!
    LEHETSÉGES, hogy nekiállok pirézt is tanulni, megirigyeltem azt a kanadai fiatalembert aki Guangzhuban (ez Kína kies városa) egy több ezer fős étteremben anyanyelvi szintű kínai nyelven beszélte meg a felszolgáló személyzettel, hogy mit is akar enni csakis tengeri állatokból és az étterem meghívta vendégnek a számla potom $1500,00 volt és nem ivott csak teát… azon a filmen jól látszik a kínai nyomor, és az elnyomás, meg a kommunizmus dögletes szaga, én még ilyen hótiszta és jól felszerelt és ilyen jól működő éttermet nem láttam, minden kaja élő ben úszik az akváriumokban és a vendég kiválasztja, és utána elkészítik neki, és felszolgálják

    borzasztó volt látni azt a bőséget, és vidámságot, mókát és kacagást ahogy a rabszolgák vigyorogtak és két tréfa között el is készítették a rengeteg kaját, olyan 15-25000 négyzetméteres étteremke lehet, rá lehet keresni

    gizi, te meg kezeltesd magad, orvosaid nem aggódnak? jaa, nincs orvosod, nem tudod megfizetni és a St Jude ilyen giziket nem fogad…

    bruhahaha

  • Cris ADAM Szept. 16 , 11:15 de irta;

    „..hozzaszollasat amit– kivetelesen– javitas nelkul kozlok.”

    „..teljesen olvashatatlan…”

    Amiben egyettlen „i” az „emliteset” es a „negyedszer” szvakban mint egy extra „I” tenne „teljesen olvashatatlan”-a?

    Akinek az „teljesen olvashatatlan” lenne, annak bizonyara agy-atultetesre van szuksege!!!!

    S aki csak „pirez”-t es „hottentotta”-t kepes erteni hat mi lehetne a ptoblemaja???