Karantén napló

2020 március 22 9:40 de.38 hozzászólás

15. nap

Bezárkózásom önkéntes és teljes. Két hete az orrom se dugtam ki a házból. (Részben mindig is volt tartalékom, részben a fiam pótolta a hiányokat.)

Beszéljünk már kicsit másról is.

A szilvafám reggelre menyasszonyi ruhába öltözött. Érdekes egy szerzet ez a fa. Már a megszületése is. Néhai párom nagyon szerette a ”potyós” szilvát – kis, kerek, sárga, vagy sötétlila, édes gyümölcsöket terem. Egyszer hoztam a páromnak a piacról egy kilót, majd a magokat – a többi konyhai hulladékkal – ráöntöttem a kerti komposztálóra. Onnan hajtott ki – ma már öt méter magas, sudár fa, terebélyes lombkoronával.

Jónéhány kiló szilvát terem is – illetve termett – egészen 2015-ig. Akkor nyáron távozott a párom – a kórházba még vittem neki a gyümölcsből.

2016 tavaszán – és azóta is minden évben – pompázatos virágruhába borul. De egyetlen szem szilvát se terem.

Ki érti ezt?

38 hozzászólás

  • Ma ismét útnak indultam, de végül nem jutottam túl a 2 ezredik kilométeren.

    Mára mintha leesett volna az embereknek a tantusz, rendkívül kevesen jártak-keltek az utcákon. Az életkori skála széles körű volt, fiatal és idős, mindkét korosztály képviseltette magát. Nem hiányoztak a középkorúak se, őket egymáshoz közeli csoportban láttam egy kicsi vegyesbolt előtt sörösüvegekkel a kezükben.

    Úgy tűnik, az élelmiszer-beszerzés szólóban történik, nem láttam párosával embereket egy-egy bevásárlókocsival. A Coop-nál is egyenként mentek be és jöttek ki a vásárlók, persze kivételre akadt példa. A majdnem üres parkolóba befordult egy élemedett korú személyautó, amiből kiszállt annak vezetője, az anyósülés utasa, végül a hátsó ülésről egy tízév-forma fiúcska. Egymást követve vonultak be az üzletbe, autójukat le se zárva.

    Jó hír a „veterán” és a „baby boom” korosztályoktól fiatalabbakra nézve, hogy az országos tiszti főorvosunk szerint ők nem fertőznek. „Mindössze” fertőzötté válhatnak, és súlyos szövődmények alakulnak ki náluk. Az is elmondta az operatív törzs mai tájékoztatóján, hogy a postástól nyugodtan átvehetünk küldeményeket, megtartva arra a rövid időre a tisztes távolságot, nem fertőződünk meg. Az átadott csomagok, levelek se fertőznek, a koronavírus nagyon rövid ideig marad élet- és fertőzőképes szabad levegőn. De végül ne feledkezzünk meg az alapos kézmosásról.

    Ezek után nem nagyon értem, akkor mégis hogyan terjed ennyire rohamosan ez a vírus?

  • Ugyanez a szomorú helyzet nálam is: amikor 10 éve kiköltöztünk kisvárosomba Budapestről, még az összes gyümöcsfám(1 db cseresznye,1 db meggy, 2 db kajszi, 1 db dió) roskadozott a terméstől, most meg jó, ha egy kis kóstolót tudok szedni róluk, pedig tavasszal mindig buján pompáznak! Lehet hogy, azért nem kötnek, mert még legyet is alig látni, nem hogy szorgalmas méhecskéket! Egyedül a dió teremget, de annak a termése is lecsökkent 100-ról 30 kilóra.

  • Sajnos a csodás tavaszi kulisszák mögött ezerrel folynak a sötét üzelmek: a kormány holnap egy, Hitler 1933-as ún. felhatalmazási törvényéhez szinte szószerint hasonlót tervez megszavaztatni a parlamenttel. Remélem,nem sikerül: négyötöd kéne hozzá.

  • Nekem ebben is szerencsém van, nem kell elmennem a vírusért, majd a feleségem hoz a kórházból.

    Remélem a járvány után is ez lesz a legnagyobb problémátok.
    Úgy legyen.
    Nekünk vannak méhecskéink, igaz a városon túl lakunk, mégsem termett az almafa. Persze lehet azért, mert megmetszettem. Nem vagyok még egy Bálint gazda.

  • „Ki-sem dugja az orrat a hazbol”.

    Az jo vedelem a virus ellen, DE fia hozza a szukseges utanpotlasait.

    Persze azzal az „utanpotlassal”, ugy mint nehany virusok barmi „utanpotlasain” mint a csomagolasoain, stb. ugyan olyan veszelyt jelenthet, mint-ha valakivel olelekzne.

    Sot fia cipojen is, s mas hasonlo modokon is utaznanak a nemojatott mikrobok.

    Tehat 100%-os vedekezese igen bonyodalmas.

    Na a szilvafajan.

    Termeszet, ill. az elet barmi-formaja igazan egy elkeppeszto csoda, barmi feletetelezesekben is hinne.

    DE a gyumolcsfa, sot semmi noveny nem termekenyulhet meg, amikor nem leteznek azok kis szorgalmas repkedo bogarak, amik vegzik a termek lehetosegeit.

    A mai modern vegyi-agrar gazdalkodasok vilagszerte elpusztitotta a MEHEK 70-80%-at.

    Kinaban, ma emeberi-munkaval, egy-meter+ palcara-tuzott csirke-rollakkal termekenyitik a viragzo gyumolcs-fakat.

    Masik.
    Alkalmaz kompost a kertjeben. Az nagyszeru szerves taplalekot keszit a talajanak.
    De egyben, mind a kornyekbeli ejszakai kis ragcsalok, kezdve a sok kulombozo bogarakkal, egerekkel, stb. nem csak azon taplalkoznak es szaporodnak, hanem elosegitik a termeszetet a szerves taplalekot kesziteni a talajnak.

    Persze amodon hagynak yatra mast is, sot szethordjak mind a nem-ohajtott kovetkezmenmyeiket is, mint mind jovedelmezo es veszelytokozo mikrobakat is, az u.n. zoonik jarvanyok okozoit is.

    Ma nem csak a Covid-19, hanem a SARS, MERS, Ebola, Nipah, Hendra, Marburg es minden mas zoonic (allatoktol eredo) virusok az allatoktol eredtek es terjedtek az emberiszervezetbe.

    Az eberiseg rohamos szaporodasa tobb elet-teret kovetel, s amodon az allatvilag elet-tere csokkentve az emberiseg alatal. S kozeleb es kozelebb elunk mind az ismeretlen allati fajokkal.
    Megosztva mindent, sot a nyavajaainkat is.

    P.S.
    Ma Azsiaban, Europaban, sot meg Magyarorszagrol is jelentve a Covid-19 ismetlo-hullamanak a terjedeset.

  • Ketsegtelenul DRAZIRI nagyon szorgalmasan keresi a talalkozasi lehetoseget nemi COVID-19 virusokkal.

    Ma mar tobb es tobb orszagok, sot orkarol-orakra, nem csak a rendorsegek, hanem a katonai eroket is alkalmazzak a lakossag szuksegtelen es veszelyt kereso forgalmait megakadalyozni.

    A tegnap-delutani(itteni ido)hirekbol vilagszerte egy ismetlo-hullkam fertozi az emberiseget.
    Az Magyarhatosag tortenve, sot jelentette is.

    Nem erdemes Corona-virus hosenek lenned szuksegtelenul !

  • talalom March 22, 10:33 de soraibol ugy tunik, hogy meg „talalom” is lassan kezdi belatni hogy mind azok az oligarchiac helyett talan inkabb a demokratikus tarsdalmi modszer ohajatosabb lehetne meg neki is.

    Sajat sorai alapjan talan majd belatna, hogy a teljes kozosseg (lakosssag) tobbseghatarozata elonyosebb es ohajatosabb lehetne mint egy maroknyi svihak politikusok korlatozatlan uralma.

    Tevednek ????

    Ha tevedek, hat mondhatnam, hogy „talalom” jol atvert megjegyzesevel.

  • Kedves Margit !
    Gratulálok, a költészet világnapjára szentelt kis remekművéhez…
    – Kár volt, „talalom”-nak, ez ihletett állapotot hitlerezéssel rombolni.
    – Ami a vészhelyzet elkerülhetetlen meghosszabítását illeti tudni kell,- a parlamentnek kell döntenie arról, hogy megerősíti-e a kormány eddigi intézkedéseit, felhatalmazza-e a kabinetet további hatékony intézkedések meghozatalára a koronavírus elleni küzdelemben.

    A legnagyobb parlamenti frakció vezetője arra kérte a többi képviselőcsoportot, hogy hétfőn támogassák a koronavírus-törvény házszabálytól eltérő tárgyalását, kedden pedig fogadják is azt el.

    „Ez most nem a politikai viták ideje!”

  • Bendeguz79
    2020 március 22
    12:04 du.

    grizi a Rábán utazol SZOTT üdülőhajóban!!!

    írád:

    „a teljes kozosseg (lakosssag) tobbseghatarozata elonyosebb es ohajatosabb lehetne mint egy maroknyi svihak politikusok korlatozatlan uralma.”

    IGEN GRIZI! PONTOSAN!!!

    EZT MEG SZOCIALIZMUSNAK NEVEZZÜK MARX

    (szerinted Karcsi bácsi, dehát te mindent jobban tudsz, ugyanúgy, mint a Honthy Hanna)

    UTÁN SZABADON!

    ami az usában van az katonai fegyveres diktatúra és senkinek sincs joga!

    kivéve azokat a 12 -őt akik a jogokat osztják ott a csinnbummcirkuszban:

    szenátjesszus és kongjesszus®

    pagát uhu

  • slapaj Mióta Orbán a főnök, azóta nincs helye vitának. Tényleg nem tűnt fel?

  • Gondoltam még írok, de ez már csak holnap jelenne meg, így mégse.

  • A felhatalmazási törvénytervezetről írtam volna … de mindegy is, mert el nem fogadása esetén 8 nap múlva a Fidesz úgyis megszavazza.

  • SLAPAJ

    Persze a „politikai vita” abban az hogy a tarsadalomnak semmi beleszollasa nem letezhetet, s csupan egy maroknyi politikusok minden korlatozasok, feltetelek es ellenorzesek hianyban tehetnek amit csak ohajtananak.

    Tehat volt az regebbi partitkarok, vagy a mai iskola-tarsak es haverok, de a kozosseg teljessege neman es tehetelenul csupan tanuskodhat.

    Semmi mas nem letezheto !!!!!

  • talalom:
    „a kormány holnap egy, Hitler 1933-as ún. felhatalmazási törvényéhez szinte szószerint hasonlót tervez megszavaztatni a parlamenttel.”

    Pontosan így van. Nem tudom, hogy a Vezér hagyomány-tiszteletéből fakad, vagy csak a gonosz véletlen játéka, a „Törvény a nép és az állam nyomorúságának megszüntetésére” címet viselő (Hitler kancellárnak minden törvényt felülíró korlátlan hatalmat biztosító) jogszabályt a Birodalmi Gyűlés képviselői – a szocdemek kivételével – épp március 24-én szavazták meg.

    A Birodalmi Gyűlés március 21-24-én tartott rendes űlést.
    Március 21-én Hindenburg birodalmi elnök rendeletet hozott „A nemzeti felemelkedés kormány elleni alattomos támadások elhárítására”. 23-án Hitler kancellár tartott „helyzetértékelő” beszédet a Birodalmi Gyűlésben. (Állítólag itt mondta – de ennek pillanatnyilag nem tudok utána nézni – hogy „ha adnak nekem tíz évet, nem lehet majd ráismerni Németországra”. Hát, az „időszükségletben” egy kicsit tévedett, de 12 esztendő múltán, 1945 márciusában már valóban nem lehetett ráismerni…

    talalom:
    „Remélem,nem sikerül: négyötöd kéne hozzá.”

    Csak ahhoz kell négyötöd, hogy rendkívüli eljárásban, a keddi ülésen fogadják el. A rendes ügymenetben, két hét múlva történő elfogadásához (mivel ún. sarkalatos törvény) 2/3-ad szükséges, tehát elfogadják majd.
    Egyébként:
    https://hvg.hu/itthon/20200322_Gomperz_Jarvanypuccs

  • SLAPAJ

    Talan nem emlekszel, hogy 1933-ban a Bundestag hasonlo allapotok es korulmenyek kozotti dontesenek mi lett a vilagszerti kovetkezmnye.

    Csuoan nehany nevek valtoztatasai a kulombseg ma.

    Emlekezz a multra , hogy a jovoben ne-ismetelned!!!!!!

  • DRAZIRI Ne aggódj, autóban NEM fertőzödhetsz meg. Ennek sok oka van, a lényeg, hogy nem. Persze most tiszta autóról beszélek, de hát a Tied nem lehet koszos. Azért majd megírhatnád a tapasztalataidat, mert jövőre autót cserélek, és egy Lexus hybrid az egyik komoly jelőlt. Ha még élek. 🙁

  • Slapaj! 1. A magyar költészet napja eddig április 11. volt. Van világnap is? Ezt nem is tudtam.
    2. A járvány árnyékában másfajta vírusosok készülődnek felfalni a magyar demokrácia maradékát. Olvasd el a törvényjavaslatot!
    NEM az eddigi intézkedések megerősítését kérik – erre nincs is szükségük, hiszen a veszélyhelyzetben erre joguk is van. HANEM: különleges helyzetet a parlament mondhat ki, HATÁROZOTT IDŐTARTAMRA! Azt akarják, hogy ez határozatlan ideig fennállhasson, vagyis amíg a kormánynak úgy tetszik: akár évekig! Vagy legalább a jövő évi választásokig, tehát tilos a gyülekezés, tüntetés stb. A tájékoztatásra hajmeresztő paragrafusok vonatkoznának.
    A kormánytévéhez – nyolc csatorna! – már kirendelték a katonákat. Ahelyett, hogy a határokon segítenének, hogy szabad útjuk legyen az áruszállító kamionoknak, mert az uzsoraárak letörésének egyetlen ellenszere a folyamatos áruellátás. (Nem értek egyet az MSZP hatósági árak iránti követelésével)
    Tényleg, már csak a Reichtagot kéne felgyújtani, hogy beálljon a hitleri rend.
    Kérlek, olvasd el a törvényjavaslat szövegét!!
    Egyébként: a minap egy kdnp-s képviselő jegyezte meg, hogy az ország szerencséje, hogy nem a fidesz van ellenzékben, mert már régen égne az ország.

  • Ja, és de IGEN: ez a politikai viták ideje!!! Bár tudom, ti szívesebben ütnétek, mivel érvelni nem tudtok.

  • A „you tube”-on kozolnek kepeket Velencebol ,ahol az emberi tomegek es a „gondolir”-ok hianyaval, a hattyuk es dolphonok lathatok az utcaik ,ill.csatornak vizeiben.

  • Kenny
    2020 március 22
    3:13 du.

    vegyél Volvo-t az a világ egyik leghűségesebb autója

    tapasztalat

  • Kenny
    2020 március 22
    3:13 du.

    neked, mint szakembernek

    a teherautó alvázak több mint 10 éve álltak az afrikai napon a gaz, bokrok és fák kinőtt alóluk és új aksit tettünk bele és beindult (na jó olaj és egyebek megvizsgálva)

  • Bendeguz79
    2020 március 22
    4:12 du.

    grizi a youtube on közölnek képeket és vídejókat arról, hogy az usa boltjaiban az élelmiszer és napi használati cikk polcok tátonganak az ürességtől és arról, hogy az egységsugarú vérre menően megverexik az utolsó tekercs WC papírért de, hogy mindez ne legyen elég mexűnt a nemzeti cirkusz is: a hivatásos sportok, a Cineplexek bezártak, maradtak a porno csatornák a neten azok meg túl vannak terhelve…, az utcák és parkok bezártak

    amikor NINCS PANEM ET CIRCENSES akkó’ mi lesz?

    az egységsugarú rádöbben self quarantine -os magányában, hogy most a RÁBA SZOTT üdülőhajón él mint egész életében is de gyógyszer sincs mert nem tudja megvenni

    erre hoznak törvényet, hogy marshal law és bárki bárhol bármiért tárgyalás nélkül meghatározatlan időre rács mögé kerüljön

    ehhez kell az egyenruhások tömege (de azok nem ugyanabban a cipőben járnak e, mint az egységsugarú?)

    makk durchmarsch zöld terített betlivel

    ERRE MONGYÁL VALAMI ÜDÉT grizi te agylúdtalpas troll

  • Na, az idén legalább lesz magyarázat a terméketlenségre. Budapesten ma reggel óta esik – még csak enyhén – a hó. Nincs hideg, +2-+4 fok, de az eddigi 16-18 után!
    Helyzet: 169 ismert fertőzött – hét elhúnyt.

  • Kenny,

    ma fölmarkoltam a revolvert, a rulettben én lettem a soros. Kénytelen voltam élelmiszert és vitaminokat vásárolni. Kora reggel meglátogattam egy kisvárosi Pennyt, mindössze öten voltunk vevők, a gondolák tele áruval. Az egy működő pénztárnál két sorálló, egyikük épp fizetett. Így a 3 méter köztávú sorban én lettem az utolsó második.
    Hamar elhagytam az üzletet, a gyógyszertár felé tartva természetesen az orrom és a szemem sarka kezdett viszketni. Papír zsebkendővel gondoltam orvosolni kínomat, ami után szégyenszemre kidobtam a papiruszt az oldalablakon. Az eső majd elmossa. A két kiszolgálóablakos gyógyszertár előtt ketten várakoztak, hamar bemehettem. Gyógyszerészeken maszk és gumikesztyű, rögtön kértem belőle, gyors választ kaptam, nincs, ez ők is csak kapták. C és D vitamint, meg Supradynt viszont kaptam, itt is kártyával fizettem és máris vágtattam haza.
    Elsőre azonnal alapos kézmosás, majd élelmiszer kipakolás. Utána ismét alapos kézmosás. Szóval, majd később kiderül, hogy a revolver ismét csak elcsettent, vagy durrant.

    Siettemben ma 140-est nyomtam hazafelé, úgy tűnik ezt 3500-as fordulatnál tartósan is megtartja, a 180 gondolom a második fokozattól lépegetve fölfelé 5-5 ezres fordulattal elérhető, de ez autópályás próba lesz.

  • mostbrebegnek az okosok a reggeli teve nyünyükében arról, hogy többek között a nyári olympia is … és most mi lesz a sportolókkal a japán versenyzőnő aki torch relay ben versenyezne (valaki majd elmagyarázza nekem, hogy az micsoda?) nem indul …

    szóval pontosan az derül ki, hogy a sport és a versenyszellem elveszítette régen az eredeti szellemét (kísértete az van neki) hát ha nem versenyez elmegy dolgozni valami hasznosat… kenyeret dagaszt a súlyemelés helyett és ugyanolyan izmos lesz… vagy bányász lesz és kihozza a szenet a mélyből a vállán az is megedzi

    ha valaki abból akar megélni, és jobban mint a sarki pék hogy ő torch relay hát akkor az a világ az már egy szexuális perverzió más szóval kibaszás…

    majd mondtok bármit pláne ha a Cenz Ura beengedi ezt

    addig is makk rebetli

  • Kenny,

    ja igen, még szoknom kell ezeket az új vezetőasszisztenseket. A sávelhagyás jelzőt már kikapcsoltam, mert vidéken a rossz utak miatt (este meg a szarvasok miatt) át-át lépem a felezőt, ebben az esetben elkezdett hangosan picsogni és rezegette a kormányt. A vészfék asszisztens meg a frászt hozza rám, megszokott oldaltávolságra mennék el az út szélén tekerő bringás mellett, erre elkezd sivalkodni és erőteljesen fékez. Pedig ez a „segéderő” nem is hülyeség, megakadályozza a ráfutásos ütközést, de a gyalogosgázolást is.

  • Drizari Ritkán vezetem feleségem 2019-es Mercedeszét. A fékasszisztens megtanított arra, hogy idáig túl merész voltam, az első alkalommal megjegyeztem mikor „szólt” az autó egy vészfékezéssel. Több mint 2 millió kilométer után ideje volt. A sávelhagyás is tetszik, de tényleg utálatos, hogy a legváratlanabb esetekben képes eljárni a Kállai kettőst, sokszor nem is tudja az ember miért, csak pislog mint pocok a lisztben.
    Azután kiderül, igaza volt.
    Viszont állítható az érzékenysége, illetve az irányjelző használatával kikapcsolható.
    Imádom az automatikus fényszórót, az automata tempomatot, és sok minden okos kütyűt benne, de sajnos nekem kicsi az autó, nekem sokkal nagyobb kell. Egy 2015-ös az autóm, jövőre kell cserélnem. Két autó maradt a kosárban, de nekem nem olyan egyszerű a választás, messze vannak a jobb autóboltok, szegény megye vagyunk. A Mercedes két óra autóút, a Lexus négy. Nem kevés. Kipróbálni én csak Németországban tudom a végét, nálunk szigorúan 120, ha átmegyek a határon csak 112 a megengedett.

    A fertőtlenítésből most sosem elég, meglátjuk mennyire lesz elég. A modern autók szűrője nem engedik át a vírust, azzal nem lehet baj. Azért félek senki sem marad bánat nékül. Nálunk lassan terjed, jó az EÜ, de fogadni senkire sem fogadnék. Lesz még itt is nagy baj. Főleg a nagyvárosokban, mint mindenhol.

  • Rodeo11 Nem, Volvót biztos nem. Az régen volt amiről beszélsz, a mai Volvókkal nagyon sok a baj. Szépek, jók, mindent tudnak, de rengeteg hibájuk van. A Volvó egyik mérnöke a barátom, naprakész vagyok Volvóból. Ráadásul ha személyautót nem is, 7700-es csuklósbuszt vezettem néhány évig. Szerettem, szinte személyautó volt.
    Kell néhány év, hogy kiforrja magát a mai Volvó, elmúljanak a gyermekbetegségek. Akkor is marad a kínai gyártás, és a magam szerény módján támogatnám az európai ipart, ha európai autót veszek. Idáig minden autónk európai gyártás volt.
    Vagy egy disel Mercedes, vagy egy hybrid Lexus. Várom, mit hoz most nyáron a Mercedes hybridben, lehet dobnak egy nagyot. Tudom talán a villanyé a jövő, de a jelen még nem. A felfújt diesel botrány ellenére szerintem még mindig a diesel a legtisztább globálisan nézve, de biztosan a leghasználathatóbb. A villany még kevés, a hybridek nagy része csak hangzatos, a benzin meg sok széndioxidot termel, ami most a nagy ellenség. Arról nem beszélve, hogy már kezdik drága pénzen adni a gyorstöltésket, Norvégia már nem bírja a sok villanyautó töltését. Nem lehet a technikai fejlődést megerőszakolni. Ezért lenne nyerő egy Lexus, de négy óra autózás egy szervizért…. Oda-vissza nyolc.
    Kikapunk az off-ért.

  • Kenny
    2020 március 23
    10:34 de.

    kösz a sok világos értékelést! nekem volt egy 242 esem imádtam…
    és mivel régi „szerelem” ha arra adnám a fejem akkor konzultálnék veled és barátoddal és mégis belemennék egybe… magam részéről a Toyotát nagyon nagyra tartom, a Lexus is az! a Honda régi örömteli pillanatok hordozója, és a Subaru, KIA, Hyunday ha az ember bevásárlásra és helyi kiskörökre akkor megfelelnek nekem érdekes módon a Nissan ok nem jutnak eszembe amikor autóról gondolkodok és a német autók számomra ( ez is régi emlék???) kicsit „szögletesek” na nem a formájuk, hanem amit csinálnak és ahogy…majd ha lesz rá időd akkor a Mézga család módszerével elküldhetnéd

    megjegyzés, hogy ne legyen teljesen OFF, a blogon is sok eltévelyedett és frusztrált egyén hordozza azt a pizzát körbe körbe amit én nem eszek!!! (soha?) és vannak a trollok vagy azok akik tudatosan már beadták a lelküket arra, hogy könnyebb „bedőlni” és ügyesen „terpeszteni” mert akkor -talán- kevésbé fáj

    bruhahaha

  • Drizari
    10,26

    Utolsó bek. az utsó kérdésre az a válasz, hogy

    ahogyan nő a tesztek száma, csak azzal párhuzamosan növekszik,

    ill. gyorsul a növekedés sebessége. Tudniillik a kormány által

    az . e d d i g . alaposan elhanyagolt egészségügyi vagyis a

    tesztelési kötelesség kelti azt a látszatot, illúziót mintha

    ezidáig hűde megúsztuk volna a járványt. Ez pedig egyáltalán

    nics így. Mert most a már korábban történt, de csak az imént,

    ill. a most fölfedezett fertőzésekről gondoljuk azt, hogy ezek

    friss pandémiák, holott lehetnek akár több-hetesek,v. hónaposak

    is… Ezek a . k i m u t a t o t t . fertőzések keltik azt a

    látszatot, hogy a napokban gyorsult fel a fertőzések száma.

  • Kenney irta;

    A felesge 2019 Mercederevel „..nekem kicsi az az auto…”

    Hat hany-szaz-kilos lennel????

    S a Japan vilanny, vagy hybrid meg eleg nagy lenne ???

    Wake up man !!!!

    Vasarolsz amit ohajtassz, de legy legalabb logikus es oszinte !!!

  • Kenny
    2020 március 23
    10:34 de.

    Ha nekem úgy IGAZÁN sok pénzem lenne,
    vennék egy 1973.- as évjáratú Ford Capri 1700 GT .-t,
    vagy 2000 GT-t.

    Volt nekem ilyen kocsim, (limitált széria volt)
    de akkoriban nem becsültem eléggé.
    Most meg lihegek érte.

    Ezt a kocsit én ezerszer szét szedtem-összeraktam, talán a differenciálmű és a seb-váltó kivételével minden porcikáját ismertem belülről.Még kasznit is cseréltem egyszer rajta saját kezűleg, mert a régit csúnyán összetörtem 😀 😀

    Egy az egyben ilyen volt:
    https://s31.wheelsage.org/format/picture/picture-gallery/f/ford/capri_2000_gt/ford_capri_2000_gt_7_0000014a07d005c5.jpg

  • Bendegúz79 Kedves Bendegúz. Igen az „A” class Mercedes nekem kicsi, 4419 mm, a fejem és a tető között alig van pár centi. Mögém meg senki. Ez balesetnél nyaktörés.
    Az a japán Lexus hybrid az tíz centi híján öt méter úgy mint az „E” Mercedes. A 190 centimnek pont jó, és hátul a 192 centis vejemnek is kell hely. A Mercedesek vastag ajtóval készülnek, ezért a „C” class széltében keskeny nekem. Mostani autóm is hosszú, 4833 mm, teljesen jó méret. Én szoktam 1000 km-t is menni egyhuzamba, kell a kényelmes autó. Párizsból mentem haza már egy ülésben, igaz fiatalabb voltam. A SUV-ot pedig nem szeretem. Hol látod az ellentmondást? Sikerült feloldanom?
    Ha majd szedsz ki halottat autóból, másképpen nézed a méreteket. Nem csak beférni kell, jó ha egy darabban ki is tudnak szedni a tűzoltók.
    Igen, az „A class” az 58 kilós, 170 centis feleségemnek lett gyártva.

  • Geyza Kedves Geyza. Az nagyon szép autó volt, tetszett. Nekem nem jó a veterán autó, mert nem szeretek (ezért nem is tudok) autót szerelni. Szerelőt pedig nagyon nehéz találni hozzá. Volt még Pesten egy 59-es Skoda Octáviám, de senki sem vállalta a motorgenerált, a Skoda király már öreg volt hozzá. (Gebei úr?) Még dinamós, fordított polaritású, elől egybe ülés bordó bársonyhuzattal. Jaj de szép volt. Azután kalandos uton eladtam. Két hét múlva felborult vele az új tulaj, mert nem ismerte a laprugó rejtelmeit. Itt sajnos most halt meg egy kedves öreg favágó ismerősünk, neki egy tip-top 85-ös Caprija volt, egy Old Timer találkozón ismertük meg. Nem tudom mi lesz az autó sorsa, de jobbkormányos, nem jó Neked.

  • Kenny:
    Azt hallottam több helyről,
    hogy újabban a kis Merdzsókat Renault motorral szerelik.
    Nem éri meg a Mercedes-nek kis motorokat gyártani, inkább vesznek más gyártól kis motorokat.
    Hát ide jutottunk.
    Még megérhetjük azt is hogy a Mercédesnek nem fogja megérni autót gyártani,
    inkább Kínából veszik majd, aztán „átcímkézik” .

  • Kenny:
    Nekem a csúcs egyhuzamban 1300 Km volt, Budapest – Dottikon (Svájc) útvonalon, óriási kerülővel mert akkor éppen München előtt leszakadt az ég , mindent ellepett a hó. Monstre dugó volt a müncheni körgyűrűn. Reggel nyolctól este kilencig tartott az út, 520.-as automata BMW-vel.Pedig ahol lehetett, 190.-el nyomattam.Bécs magasságában kezdett el szállingózni a hó, Ausztria és Németország határán pedig már bokáig ért.
    Kicsit északabbnak mentem, a szakadó hóban.Végül Schaffhausennél léptem át a svájci határt, valami alagúton keresztül.
    Képzeld el : az alagút túloldalán híre hamva sem volt hónak, de forgalomnak sem ! Kicsit nedves úton lehetett nyomatni kényelmesen. Mikor megérkeztem a svájci üzletfelemhez, holt fáradtan, megkérdezte mit innék.Mondtam egy viszki most jólesne. Erre a neje elóhozott egy Red Labelt, benne valami bordó folyadékkal. Mondtam magamban ez valami helyi specialitás lehet…hanem mikor megkóstóltam majd’ hanyatt estem : málnaszörp volt benne heheheheeheeh…
    Hát ha láttál szégyenkezni házigazdát 😀 😀
    Később, a kiterjedt német üzlet-körben egy adoma lett az esetből.
    „…mikor a derék magyar meghúzta a tömény málnaszörpöt..:)”

  • Geyza Igen, a Mercedes A class Renault motorral van szerelve. Semmi probléma vele, nagyon jó motor. Nem érdemes kifejleszteni egy kicsi motort a villanyautó cirkusz közepén. A kétliteres meg minek egy kisautóba? Nem titkolják, tudtam mit veszünk. Vállalják érte a felelőséget, nekem elég.
    Tíz évig a világ bármely táján jönnek és javítják.
    Azért persze a franciák is Európa. Teljesen úgy sem lehet Kínát kihagyni. Nem is a kínaiakkal van bajom, mint írtam a lehetőségekhez képest próbálok Európait. Teslát sem vennék attól a szélhámostól. Mint ahogy a boltban is ír, ha lehet azon belül is donegali terméket veszünk. Ha majd a Mercedest Kínában gyártják, akkor majd újra gondolom. Ennyi telik szerény eszközeinkből Európa védelmében.

  • Bendegúz79 Miután durván alaptalanul megvádoltál, én pedig megírtam, hogy nagyon tévedsz, nem illene egy elnézés kérés? Csak kérdezem?