Most és itt – Hová tűnt Farkas Flórián?

2012 augusztus 28 9:17 de.86 hozzászólás

Föld S. Péter kollégánk (a Metropol munkatársa), az 1951. október 4-én született újságíró, író, humorista Budapestről írt levelet, és mellé az egyik írását csatolta a Kanadai Magyar Hírlap számára. Nem úgy, mint új szerzőnk, erre sajnos nem tett ígéretet, hanem mint olvasónk, egy olyan demokrata, aki a frontvonalban, Magyarországon harcol ugyanazért, amiért társai Ottawában, Bécsben, Düsseldorfban és a világ minden táján. A magyarországi, humoros élű publikációk kedvelői még emlékezhetnek „A téma az ágyban hever” és „Röhög a belosztály” c. műveire… Írását Tisztelt Olvasóink nevében is köszönjük!

Nyoma veszett Farkas Flóriánnak, mintha a föld nyelte volna el.

Mondhatnánk, rendben van ez így szünetel a parlament, nincs most dologidő, érthető, ha a fideszes honatya a jól megérdemelt pihenőjét tölti. – Csakhogy Farkas Flórián nem csupán a Fidesz MPSZ országgyűlési képviselője, cigányember ő, a Lungo Drom és az Országos Cigány Önkormányzat vezetője. Márpedig cigányügyben most van itt a munka dandárja. Pontosabban nem csak most, mert már jó ideje helyzetben van… és lesz is még egy ideig, különösen akkor, ha Farkas Flórián nem kerül elő belátható időn belül.

Bár félő, ha előkerül, attól csak még rosszabb lesz az, ami már most sem jó. Farkas Flórián országgyűlési képviselő ugyanis romaügyekben feltűnően visszafogott.

Finoman fogalmaztunk, amikor ezt írtuk, mondhatuk volna azt is, hogy semmit sem tesz az övéiért, elárulta a cigányokat, eladta a lelkét néhány jó fideszes forintért.

Ezekben a hetekben, hónapokban, amikor kétes eredetű, amúgy betiltott hordák vonulnak Devecserbe, Ceglédre, fenyegetik a romákat, és minden jó ízlésű emberben rosszízű emlékeket ébresztenek – Farkas Flórián hallgat. Nem szólal meg sehol, nem tiltakozik a nyilvánosság előtt, nem megy a helyszínre, hogy személyes jelenlétével igyekezzen oldani a feszültséget.

Farkas Flórián már jó ideje nem tudja eldönteni, hogy mi is ő valójában. – Rendes cigányember, vagy fideszes képviselő?

Elvileg a kettő között lenne átjárás, de jelenleg nincs. Farkas Flóriánnak, mint magyar cigányembernek, bizonyára van magánvéleménye arról, ami mostanában az országban történik – de oka lehet rá, hogy nem mondja. Pedig ha valaki, ő tudja, hogy micsoda szemfényvesztés, ami cigánypolitika révén zajlik ma, Magyarországon. Hogy felzárkóztatásnak nyoma sincs, a romák tanulási és munkába állási esélyei soha nem voltak olyan rosszak, mint mostanában. Jelenük kilátástalan, jövőjük reménytelen. (A biztonságukról nem is beszélve…)

Talán, ha a parlamenti szünet végeztével Farkas Flórián parlamenti képviselő váltana néhány szót egyik másik kollégájával… Vona Gáborral például, vagy a beszédes nevű Zagyva György Gyulával – Novák elődről most nem is szólva – ő az a kolléga, aki a legmélyebb álmából felverve is képes kiselőadást rögtönözni a cigánybűnözésről.

Pedig a baj nagyobb, mint látszik. Nem kívánjuk senkinek, főleg magunknak – Magyarország tisztes polgárainak nem – de előbb-utóbb háború lesz. Vér fog folyni, mert egyre nő a kiszolgáltatottság, napi gyakorlattá vált a megaláztatás, jövőképpé a reménytelenség.

Elfogy a türelem. Háború lesz, amiből senki nem kerül ki győztesen, még azok sem, akik most cinkos hallgatásaikkal erre játszanak.

Farkas Flórián a cigányok érdekei helyett most a kenyéradó gazdái szolgálatát választotta.

Próbál megfelelni az elvárásaiknak, pedig tudhatná, hogy hiába is próbál hasonulni hozzájuk – Farkas Flórián a fideszesek között mindig cigány marad. Képviselőtársai, amikor azt hiszik, hogy nem látja, a frakcióűlések végeztével diszkréten megtapogatják a zsbeiket, megvannak-e még az értékeik. És ne csodálkozzon, amiért ezzel párhuzamosan a romák is kitagadják maguk közül. Az ő szemükben áruló lett. – És ami még ennél is rosszabb: gádzsó, a politikusi kor végső határáig.

Föld. S. Péter

86 hozzászólás

  • asher alexander

    -ez a Florigyerek ugy eltunt hogy meg az se talalja aki „eltuntette”???pedig az mar Nagy szo!!!

  • egyetértek az irással.

  • Udvozlom a szerzot a kmh oldalan, epp tegnap gyozkodtem ossziant, hogy irjon errefele is, mert nem art erositeni a kanadai demokratikus oldalt…..En szemely szerint orvendenek, ha a nolblogot nem ismero kanadai magyarok minel tobb irasat megismerhetnek! Farkas Florian pedig csak azt teszi, amit eddig is, hallgat es felveszi a fizeteset, tudniillik ezert kapja….nem kepviseli o senki erdeket, csak a sajatjat….de mindez elmondhato mostansag az egesz balliberalis oldalrol, miert pont ot itelnenk el emiatt….

  • Egyetértek. A Föld S. Péter név alatt író egy sikeres veterán, szívesen látom cikkeit bárhol kiadva.

  • A ket kancigany.Orbanrol mostansag tobb olan kep kerul elo amelyen bunozokkel pozol./Magyar,Farkas stb/.Hogy lehet valaki or.kepviselo titkositott hatterrel?/Goncz/.Ja,hogy a par.kepv 90%-a bunozo.Szegyen az orszagra nezve.

  • „Harmadik hétvégén folyt a munka a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat újonnan kapott irodahelyiségében. A 150 négyzetméteres, Rákóczi utcai ingatlant a roma közösség tagjai takarítják, meszelik az irodákat, tantermeket, glettelik, csiszolják, festik a nyílászárókat, egyszóval csinosítják, szépítgetik, lakályossá teszik új székhelyüket.”
    Tenyleg nem ertem, hogy lehet ezeket a szegeny ciganyokat ennyire uldozni.

  • Olvasom a bemutatkozóját, azt állítja, hogy humorista. Nos, tényleg nagyon vicces, amit ide firkált, különösen ez a rész

    „előbb-utóbb háború lesz. Vér fog folyni”

    Nagyon szeretnéd, te kis humorzsák?

  • Szerző: Csipke Rozsa | augusztus 28, 2012, 11:27 de.

    Libás Mihály, neked már megint magad felé hajlik a kezed. Ez valami törzsi rossz szokás lehet 🙂 Megértem, hogy szolidaritásból kiállsz a rokon érdeke mellett, de finomabban is csinálhatnád, ha már ennyire zavart, amit mondtak neked 🙂

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Bartek Éva! – Ön általánosít és semmi konkrétumot nem ír. És mi az, hogy „kancigány”?… (Családján belül használhat bármilyen kifejezést… de csak zárt körben). Önnel kapcsolatban sem ír senki úgy, hogy „csak egy magyar nőstény”. Emberek vagyunk, nem állatok. Ön szerint miért titkosították „Goncz” hátterét? Ha ugyan titkosítva van egyáltalán

  • ki az a farkas florián ???? a magyar cigányságot: önjelölt, képzetlen,gyengejellemü „emberek” akarják képviselni. A rasszizmus,fajgyűlölet,fasiszta terror,nem a magyar cigányok problémája, az ország a magyar társadalom tükörképe. Nem lehet el határolodni, el fordulni báb felelősőket keresni. Törvény kell és szigorú be tartatás. Német országban müködik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Az a bajok egyik forrása,hogy a cigányság önmaga nem is akar változtatni helyzetén olyan irányba,hogy társadalmilag beilleszkedjen szokásaiban,életmódjában,viselkedésében az őt körülvevő és befogadó államalkotó többséghez.Ha ilyen törekvéseket támogató,netán kezdeményező tanultabb cigányember práblja ezt megértetni velük,azt árulónak tekintik és kitagadják maguk közül.A nomád életmódhoz való ragaszkodás és szokásokból fakadó konfliktusok számtalan példáját tapasztalhatják:Francia,Olasz,Kanada,Spanyol országokban napjainkban,de más országokban is számtalan konfliktus okozói. Egyedüli megoldás felé vezető út a tanulásuk lenne,de ezt sem akarják vállalni és az otthoni körülmények ezt jóformán lehetetlené teszik.A szülők elküldik lopni,kéregetni ,mert erre a szerzeményekre szükségük van.Mondják:”kiskorú.nem büntethető”. Kaptak lakásokat,korszerü házakat,mindezt tönkretették,elfűtötték a parkettát és egyébb részeit a lakásnak.Számukra ez nem megoldás,ebben segítsenek és támogassák őke és ne uszítsák. Radikális megoldás sgítene:bentlakásos(kollégiumi) oktatás és tanulás,mert ez a putriba nem megy! Csak ezzel lehet az igényességet felébreszteni a gyerekben.Önök milyen megoldást javasolnak? Önök egyenlőre csak kitolomcolni tudják őket maguk közül,befogadni és problémákat felvállalni nem!

  • Földes Ernő, ugyan mibe nem akar beilleszkedni a cigányság, a munkanélküliségbe, a kirekesztettségbe és a kormány által szétrombolt eddig sikeres alapítványi cigányiskolákba? Húsz év alatt a magyar politikai életnek sikerült a cigányokat kétszáz évvel ezelőtti helyzetbe visszalökni. És ebben segítette őket azok a cigány politikusok is – többek között Farkas Flórián is, de más pártok mellett lehorgonyzó cigányok is – akik jelentős haszonra tettek szert az etnobiznisz révén.

  • dakota

    osszekeversz anyaddal….ne igya annyit….

  • Tüske Zsófia ,milyen alapítványi iskolától fosztotta meg a kormány őket? Legyen szíves megnevezni azokat,ha nemtudja, akkor hazudik,mocskolódik. Azokhoz a problémákhoz szóljon amit ez ügy kapcsán felvetettem, mindenféle sületlenségeket állít. Mibe kéne beilleszkedni azt megírtam, önön magukat rekesztik ki, azzal ahogy viselkednek. Jöjjön ide és probálja meggyőzni őket és utánna beszéljen! Minden téren lehetőségük van bizonyitani képességeiket,ezt számtalan téren bitonyitották akiknek van, azokat mindég segitettük és teret kaptak.(vetélkedők,zenei,művészeti,stb.) Nem ezekkel van a probléma.

  • asher alexander

    ernyoke!
    ja kerem!!
    nem csak rabszolga munkara,es kenyszermunkara kellene oket fogni,mint a hirhedt gyongyospatai jobber polgarmester tette veluk!!
    kinevezve „pallernak”-(a kapo talalobb ez esetben!!upsz!)-egy szinten munkanelkuli-t!!-jaaaaaa hogy ez utobbi nem roma,es tagja a jobbiknak?
    nos ez a kapo 3-szor annyi fizetest kap a semmit teveseert,mint amenyit a tuzonapon sokszor ivoviz nelkul eletlen vacak szerszamokkal robotolo munkanelkuli romak!!
    hogy is van ez kerem!!??
    erre valaszoljal ernyokem!!!!

  • foldsotet erno

    oruljon, ha barmilyen valaszra meltatja ont barki, mert annyi baromsagot, amit maga itt osszehord, mar megcsak mosolyra se keszteti az embereket, csupan az a kerdes gyotri, ilyen buta faszkalapok, mint maga, miert nem kussolnak INKABB? segitek onnek eligazodni, nem a ciganyok az orszag valodi problemai, hanem orban viktor es az altala felelesztett szelsojobb….nameg a magahoz hasonlo tengernyi analfabeta….

  • ernyoke!
    ja kerem!!
    nem csak rabszolga munkara,es kenyszermunkara kellene oket fogni,mint a hirhedt gyongyospatai jobber polgarmester tette veluk!!
    kinevezve “pallernak”-(a kapo talalobb ez esetben!!upsz!)-egy szinten munkanelkuli-t!!-jaaaaaa hogy ez utobbi nem roma,es tagja a jobbiknak?
    nos ez a kapo 3-szor annyi fizetest kap a semmit teveseert,mint amenyit a tuzonapon sokszor ivoviz nelkul eletlen vacak szerszamokkal robotolo munkanelkuli romak!!
    hogy is van ez kerem!!??
    erre valaszoljal ernyokem!!!!

    Szerző: asher alexander | augusztus 29, 2012, 11:59 de. Mit tudsz te a munkáról sose végeztél kétkezi munkát,valaki mesélt róla?

  • Lassan mar egyik temahoz sem erdemes hozzaszolni, de ehhez meg egyaltalan nem. Foleg azoknak nem, akik nem akarnak hazudozni. Marpedig, a „baloldal” itt, csak abbol el.
    Tovabbi jo hazudozast!!! He…he…he…
    Amit fentebb irtam szepen elhallgatjak. Nincs mit hozzatenni????

  • “Harmadik hétvégén folyt a munka a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat újonnan kapott irodahelyiségében. A 150 négyzetméteres, Rákóczi utcai ingatlant a roma közösség tagjai takarítják, meszelik az irodákat, tantermeket, glettelik, csiszolják, festik a nyílászárókat, egyszóval csinosítják, szépítgetik, lakályossá teszik új székhelyüket.”
    Tenyleg nem ertem, hogy lehet ezeket a szegeny ciganyokat ennyire uldozni.
    Gondoltam folfrissitem, hatha valaki reagal. Igy vagy ugy.

  • asher alexander

    tevedsz kisfiam!!
    vegeztem ketkezi munkat az apam asztalos uzemeben mint tanonc!!
    sot,;-zsakoltam,lapatoltam,kabelt huztam,stb-stb,a Monowitz-i Kz Lagerban!!!

  • asher alexander

    jimbo!
    mellelottel megint!!
    -en ugyanis az ultrajobboldali erets israel shelanu part-ra szavaztam-(tagja is vagyok)-szavazok mar tobb mint 30 eve!!

  • Szerző: Csipke Rozsa | augusztus 29, 2012, 8:15 de.

    Libás Mihály Gedeon, az, hogy primitív vagy, mindig egyértelmű volt, de ez nem ok arra, hogy mások édesanyját emlegesd.
    Igen, tudom, ez a te szinted, a te kultúrád, de eltekintenék tőle, ha lehet.
    Egyébként is csak magadról állítasz ki bizonyítványt ezekkel a megnyilvánulásaiddal. Szerintem ne ronts rajta, de legalábbis ne csodálkozz, ha valaki megint „lebüdöscigányoz”.

  • Egyébként pedig ki a francot érdekel, hogy hova tűnt farkas Flórián? Nekem eddig sem hiányzott.

  • ha nem érdekel, téged akkor meg mi frásznak jösz ide? Ki hivott és kinek hiányzol? mert nekünk nem.

  • Asher! Gondoltam, de nem voltam benne biztos, hogy szenilis vagy. Most mar biztos vagyok benne. U.i. en nem szoltam hozzad mar nagyon regota. Sosem erdekelt milyen partnak vagy a tagja. Gondolom rosszat almodtal, Oreg.
    Kar, hogy pont en szerepeltem benne. Remelem nem ilyesztettelek nagyon. Bar amit ide irtal (nekem cimezve), arra vall, hogy osszekavarodtal(meg jobban mint eddig voltal).Shalom.

  • „végeztem kétkezi munkát…zsákoltam, lapátoltam, kábelt húztam stb.”
    Azt hittem először, hogy ezek a sorok egy őszinte cigány ember vallomásai…
    Meg húztam a rezet… he…he…

  • A Flóriánt lehet, hogy elvitték a földönkívüliek, hogy egy kis agymosásban részesítsék …

  • Csipkerózsika ébresztő! Még mindik álmodik. Álmában is félrebeszél ,csacska rózsika! Nem tetszem maguknak,mert nem a maguk trombitáját fújom ami hamisan is szól.Dehát ebből élnek,tehát igyekezzenek,hátha hallgatja is valaki.

  • asher alexander

    mindig is tudtam hogy te egy ritka ocsmany fereg vagy!!!
    legyen benne reszed egy-egy sziberiai gu-lag ban!!!szivbol kivanom hogy ugy legyen!!

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Az még hagyján, hogy Erno Foldes, Jimbo, Dakota és társaik az „alkotó munka” és a „kétkezi (fizikai) munka” és úgy általában a „munka” kifejezések jelentésével nincsenek tisztában… de ha szépen, lassan olvasnák el Föld S. Péter írását, akkor rájöhetnének, hogy ez az írás nem a cigányokról szólt – hanem az Orbán Viktorról és a körülötte élősködőkről. – Nekik ez is csak egy alkalom a rasszista megnyilvánulásokra.

  • foldsotet erno

    en pontosan tudom kinek a trombitajat szopja….maga felnotas…

  • dakota

    hogy van az, ha valaki nem szimpatikus, az mindjart budos cigany? miertnem gennyes neonaci? ciganynak lenni nem bun, rasszista mocsok tetu nacinak lenni bun…..es remelhetoleg addig jarsz a kutra, mig be nem tori valaki a pofadat….te otvarszenny roman fereg

  • asher alexander

    szemenyei-kiss!
    mit vartal mast toluk??!!
    hadd idezzem ide egy a kisalfold.hu-n megjelent Zazrivecz-Vona riport elso szavait!
    -„Vona,;-a legnagyobb eloskodo a politika!”-
    mit is csinalnak ok a parlamentben?? csak nem-(Uram Bocsass!!!!!!)-POLITIZALNAK???!!
    Ergo= ELOSKODOK a Nemzet testen!!!
    -es meg ok ugatnak ketkezi munkarol mi??
    rohejesek nagyon!!-(na ja persze az is munka-fizikai etrtelemben legalabbis-hogy hogyan kell ketkezzel egyszerre lopni,es faszverni!!)-

  • Annyi nem a temabavago marhasagot ossze-vissza irkaltok,hogy az mar faj,javaslom,hogy a demokratikus kozosseg ne valaszoljon a provokativ megjegyzesekre,egyszeruen hagyjatok szo nelkul, es akkor lassan kikopnak innen a fasisztak.
    A temahoz;
    SZerintem mar regen megerett egy kokemeny polgarhaboru,roma es magyar viszonylatban,ezt mindenki erzi-tudja,csak a gond az,,hogy ha hiszitek ha nem a romak az egyetlen nemzet-nemzetiseg akik haborut meg senki-senkik ellen nem fojtattak.
    A masik ok,hogy ok is felnek,mert egyedul vannak az eu-ban,nem igen van segitseguk,a mindennapos megalaztatas,alavetettseg,az allando szegyen,hogy szem lesutve kell jarni,uton-utfelen,a szegyen,es fajdalom,hogy nagyban hozzajarultak az orszagfelepitesehez-talpra allitasahoz,a gyermekeik allando ehezese,osszel-telen az allando fazas-betegsegek,az on magukelotti szegyenkezes es lelkiismeret furdalas,hogy hol is elek en?
    Ez az en orszagom is,ez az en hazam!
    Nem a jomodu romakrol beszelek es nem a bunozokrol,de ki is a bunozo? az aki azert lop mert a fentiekben felvazolt sok-sok ok es okozati osszefuggesbol,vagy mert egyszeruen meg tobbet akar,mert gyarlo az ember.
    Tudom,hogy igazukvan azoknak is akik azt mondjak,hogy hat a kertekben az olakban levo dolgokat mas is kinlodva keservessen teremtettemeg maganak es csaladjanak,de ezt magyarazzameg valaki az ehezo rabszolga tomegeknek.
    Nefeledjetek,hogy nem is olyanregen,ti is hasonlo sosban eltetek magyar testvereim!
    Ti is romak vagytok,es magyarok,es mi is romak es magyarok vagyunk,nem akarunk testver haborut,de koztunk is vannak Spartakusok.
    Azt se feledjetek,hogy egymillio roma van magyarorszagon,es huszonot-millio az eu-ban,nem kellene cukkolni,bekeben elunk egymas mellett tobb mint hetszaz eve,Magyarorszag a mi hazank is es ha kell megvedjuk a hazankat az ordasokkal szembe,megvedjuk a gyermekeinket es ha kell meg embert is eszunk ennek erdekeben.
    Epp ugy mint ti is,eppen ezert,oldjuk meg a gondokat kozosen,mert kozos az utunk.
    Van nehany otletem,hogy mikeppen lehet urralenni a mi kozos problemainkon,amely mindannyiunkat gusbakot,egyenlore.
    Verzo szivvel,sok-sok szeretettel;

    Rafael Andras.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Asher úr! – Tisztelettel kérem, hogy tiszteltje meg azzal a Kanadai Magyar Hírlapot, hogy bejegyzéseiben kerüli a közönséges (legfeljebb az Ön családi közegében használatos) kifejezéseket. Mert akkor ugye, Ön mitől különb mint a bírált náci csőcselék?…
    A megjegyzés az augusztus 30. (8:40-kor) tett bejegyzésére vonatkozik.

  • Valoban nem ártana ezt az áruló személyt.F.F.-nt/egy átképző tanfolyamra elvinni,hogy tisztában lehessen posztjának feladataival és a fajtáit képviselné tüzzel-vassal.A képen azonban az látszik,hogy fajtái képviselete helyett a mellette álló seggit is kinyalná,csak hogy ott maradghassonj,ahol egyébbként semmi keresni valója nincs .

  • kedves Rafael Andras

    szep szavak, jo olvasni magat! ha a rasszista tetvekbe fele annyi joindulat es segito szandeku elkepzeles szorulna, mint a magafajtajaba …nem itt tartanank….

  • asher alexander

    Csipkerozsika!
    merthogy a „dakota” ROMAN???

  • Tisztelt Rafael András!
    Írása egy értelmes, pozitív értékrendű ember gondolatai tükrözi. Benne van a békességre való törekvés, de a szenvedély is… Sok roma haverom van akikkel, mikor erről a témáról beszélgetünk, mindnek hasonló véleménye van. Egyöntetűen úgy gondolják, az a fő gond, hogy ha konkrét összecsapásra kerülne sor, -úgy is csak minket kasztliznának be-.
    Már a közember is egyértelműen érzi, hogy a hatalom alig leplezve, kit támogat. Ennek ellenére úgy gondolom össze kell fognunk a hazánkat élhetetlenné tevő nácik ellen, és ha már nincs más, minden erőnket össze fogva le kell sújtanunk…Minden roma ismerősöm azt mondja mikor számba vesszük a lehetőségeket, -Ez egy rohadt szar ügy, de ha kell megyünk…! Menjünk együtt!

    Egy zsidó a nyolc kerből.

  • asher alexander

    parittyas hangja!
    shalom chaver!
    nakhon!!!!

  • Szerző: Csipke Rozsa | augusztus 30, 2012, 8:39 de.

    Libás Mihály, te magad sérelmezted, hogy valaki azt mondta rád. Most miért is fáj jobban? Ha nem igaz, akkor bizonyítsd be, tegyél róla, viselkedj úgy. Addig, kénytelen vagyok igazat adni a téged minősítőnek.
    Olyan egyszerű ez.

  • Szemenyei”ur” „csak egy „magyar” nosteny”,az akit este,amikor lefekszik es atoleli.Remelem erti.Igen is a gonc regnalasa alatt lett ennek a gorenynek a bune/bunei/titkositva.Van on olyan tajekozodott,tud tola,csak itt teszi az ostobat.

  • Szerző: kopacsi | augusztus 29, 2012, 11:18 du.

    Ejnye kopácsi 🙂 Hogy lehetsz ilyen közönséges?
    Apád biztosan büszke lenne rád.

  • SZoljatok mikor,es hol?

  • Én majd füttyentek !
    he..he…

  • nemtom dakota romaniaban

    hogy mennek a dolgok, de mifelenk nem a forditott haromszogfeju roman-magyar nacionalistak fokmerok erkolcsi tekintetben, eppen ezert elkussoljal mert jelentektelensegednel mar csak ostobasagod nagyobb…
    ugyan mi fajdalom lenne mar azon, hogy minden romakat vedelmezoket leciganyoztok? ha itt valakinek szegyenkeznivaloja lehet emiatt az csak te lehetsz meg a tefajtad….

  • Annyit még hozzá tennék. A jelenlegi, egyre jobban eldurvuló magyar társadalmi helyzetnek van pozitívuma is. Például lehetőséget teremt arra, hogy a magyar társadalom széles rétegeiben meglevő, cigánysággal szembeni előítéleteket, enyhítsük. Létrejött egy olyan, egyre nagyobb tömeggel rendelkező szubkultúra, a nemzeti színekbe csomagolt neonáci mozgalom, amely nem előítéleteket vált ki bennünk, hanem határozott ellenállást. Ezt a réteget, ezt a viharosan terjedő szellemet ilyen vagy olyan módon, ha kell erővel is de meg kell állítanunk. Ahhoz viszont, hogy ezt meg tudjuk tenni, egyetlen út van, össze kell fognunk a cigánysággal. Lássuk be, sem a liberális oldal, sem a bal oldal nem rendelkezik egy olyan fiatal korosztályos tömeggel ami számszerűen meg tudná közelíteni a szélsőjobbosokat. Minden köztudatban meglévő hiedelemmel, ellentétben Magyarországon összesen kb. százezer zsidó él, akik közül a sportos, csúnya szóval élve „ütőképes” fiatal néhány tucatban mérhető, azok közül is az igazán kemények, mondjuk ők nagyon azok, zsinagógákat és személyeket védenek egy biztonsági cégbe tömörülve. Nem zsidó de baloldali fiatalok meg gyakorlatilag nincsenek mert a baloldali pártok soha nem voltak képesek hatékonyan megszólítani a fiatalságot, pláne nem azt a részét amelyik ki menne az utcára. Ahhoz Che Guevarat és az ő forradalmi szellemét kellet volna a zászlóra tűzni, arra vevők lennének ugyanazok a harcias fiatal rétegek akik ma a szélsőjobboldalt erősítik, mert bár fogalmuk sincs mit is képviselnek de lehet egyenruhába masírozni, meg verekedni. De ilyen harcias baloldaliság ma Magyarországon elképzelhetetlen. Az a baloldali réteg amelyik Nyugat-Európában csuklyában, botokkal, a tűztől sem félve rendszeresen neki megy a neonáciktól a rendőrökig mindenkinek, nálunk egyszerűen nem létezik. Nálunk csak egyetlen lehetséges megoldás van, együttműködni a romákkal akiknek mint minden rétegnek meg vannak a maguk belső problémáik, konfliktusaik, de ha baj van, összezárnak mint egy farkasfalka, és most ott tart az ország, hogy farkassá kell válnunk mielőtt eláraszt mindent a náci patkányok hada! Igen tudom, az erőszak nem megoldás, de baszki nézzétek meg azt a videót a tüntetésről. Hat embert, köztük három nő, meg két nyugdíjas korú férfi, terrorizál több tíz kopasz, állatiasan primitív fiatal faszkalap. És ez csak egy villanás az ország mindennapjaiból. Ezekkel még is mi mást lehetne csinálni? Ezek a szép szóra nem fognak leállni, csak még jobban felszívják magukat! Ezeket el kell taposni!!! És ehhez szükségünk van a cigányság erejére! Csak velük van esélyünk!

  • asher alexander

    parittyas hangja!
    kiegeszitesul!
    magyaroszagon VAN par igazan kemeny zsido szervezet-(pl,;-beitar tagar,jewish defense league section hungary,h’shomer,etc-etc!!)-ezek mind kitunoen kikepzett frontokat megjart harcosokbol all ossze,olyanokbol akik valodi haborukban-(nem videojatekok utan!!)-is resztvettek,mint pl,; a libanoni,a sziriai,stb harcok!
    de „olyan” esetre van par igazan kemeny egyseg keszenletben itt erets israelben is!!!semmibe se kerul atdobni oket………………;barhova is ahol szukseg van rajuk!!
    gondolok itt elsosorban a Nahal,es a Sayeret Egoz,Sayeret Matkal,egysegekre!!

  • Asher Alexander ! Ez már nyilt fenyegetés? Tudjuk,hogy mindenáron ide akartok bevonulni és „rendet” teremteni.
    Talán a mulkori ferihegyi leszállási „hadgyakorlat már ennek az előszele volt? Ideje,hogy már a leszállópályákon felkészüljünk erre! Úgylátszik ti mindent megengedhettek magatoknak az igazi „demokrácia” jegyében

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Kedves Asher! – A „pár igazán kemény zsidó szervezet” (melyek állítólag léteznek Magyarországon), olykor tehetnének is valamit a zsidó és roma lakosságért… Már ha egyáltalán léteznének a felsoroltak. Mert ismereteim szerint a Magyarországi Cionista Szövetségen, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségén és a Magyar Antifasiszta Ligán kívül csak néhány zsidó vallási szervezet és ezek orgánumai vannak ténylegesen. Azt már csak zárójelben írom, hogy az „erets israel” kifejezést magyarul is le lehet írni: az Erec szót így (ts nélkül) vagy úgy, hogy Izrael Állam (mindkettőt nagy kezdőbetűvel!).
    A „Parittyás hangja” megállapításai a helytállóak.

  • Magyarorszag a mi hazank is es ha kell megvedjuk a hazankat az ordasokkal szembe,megvedjuk a gyermekeinket es ha kell meg embert is eszunk ennek erdekeben.
    Epp ugy mint ti is,eppen ezert,oldjuk meg a gondokat kozosen,mert kozos az utunk.
    Van nehany otletem,hogy mikeppen lehet urralenni a mi kozos problemainkon,amely mindannyiunkat gusbakot,egyenlore.
    Verzo szivvel,sok-sok szeretettel;

    Rafael Andras.

    Szerző: narancs | augusztus 30, 2012, 9:09 de. András!Akármilyen mély szegénységben él az ember lopni bűn,más életét elvenni megbocsájthatatlan bűn,azért halál jár!Kérdeznék én tőled valamit,honnan volt tízmillió forint értékű fegyvere a romákat gyilkolóknak?!Kik adták nekik,kik voltak a felbújtok?!Ez egy jól bevált politika mit már számtalan esetben alkalmaztak,hogy belviszályt szítottak országunkban!Keress utána és megtudod kik azok,ők az ordasok tőlük kell megvédenetek a gyerekeiteket nem a magyaroktól!

  • narancs!Már keresned sem kell!( Ezeket el kell taposni!!! És ehhez szükségünk van a cigányság erejére! Csak velük van esélyünk!Szerző: A Parittyás hangja | augusztus 31, 2012, 5:28 de.)És ha már a magyarokat eltaposták akkor következtek ti romák!

  • Cupidó! Amiket itt össze zagyválsz az az aljas hazugságok netovábbja. Te tényleg ilyen degenerált seggfej vagy?
    Ezekkel a nagyon szar dumákkal húzzál már vissza kurucinfós elvbarátaidhoz, és ott mélyen bedughatod a nyelved az összesnek a seggébe! Nem akarom elhinni. hogy ilyen elmebeteg faszok léteznek a földön! Mégis mire akarsz itt célozgatni? Hogy a liberálisok küldözgetik a gárdistákat lincshangulatot teremteni a cigány házakhoz? Találj már valami csöppnyi értelmet a rothadó agytekervényeid között! Ez a létező legócskább, legszánalmasabb, agyon szajkózott rasszista retorika, hogy mi ármánykodva viszályt szítunk. Már mindenkinek a bele kifordul mikor ezt hallja, még a másik oldal értelmesebbjei között is, nem véletlenül vetették le az erről öklendező Hatodik koporsót, ami Csurka idegi agóniájának végső állomása volt és talán rájöttek a tökfejek, hogy egy legalábbis papíron létező demokráciában abszolút vállalhatatlan.

  • Tisztelt Asher Alexander bá!
    Csak remélni tudom, ha oda kerül a sor, kiderül, hogy igaza van. Én benne vagyok a „vérkeringésbe” de sajnos nem tudok róla, hogy ezek az egyébként valóban létező önvédelmi szervezetek jelen lennének Magyarországon. Van egy régi biztonsági cég, -edzettem is, dolgoztam is náluk, bár már jó rég volt-, aminek a tulaj-főnöke a nemzetközileg egyik legelismertebb személyiség a küzdő sportok világában, Izraelben is volt többször közelharcot tanítani egyes alakulatoknak. Ez a cég valóban többségében zsidó fiatalokat alkalmaz, akik tényleg kőkemények, de azoknak a srácoknak konkrét melóik vannak, nem az, hogy az utcán verekedjenek… Azonkívül is vannak néhányan, az én ismeretségi körömben is akik például azt a bandát ott a videón pillanatok alatt darabokra tépték volna de a több száz fős tömeghez kevesen vagyunk még akkor is, ha valóban ahogy az Eszter írta, a fele infarktus gyanúval küszködött. Itt csak egy széles körű társadalmi összefogás segíthet amelyben részt vesz mindenki aki úgy gondolja fel kell számolni a terjengő fasizmust hazánkban. Mert vegye már észre mindenki, ez ami itt van, az a vegytiszta fasizmus amit a magyar hazafias szellembe csomagolva akarnak eladni! Fasizmus ami meggyilkolt hat millió embert, gyerekeket, csecsemőket, terhesanyákat, és mindenkit akit ért. A szellem ami az utolsó szálig ki akarta irtani azt a népet amelyik lefektette az egyetemes emberi kultúra erkölcsi alapjait. Ez már nem politikai kérdés, nem társadalmi vita kérdése, hanem annak a kérdése akarunk-e emberhez méltóan élni. Akarunk-e egy demokratikus kultúrában élni, vagy beletörődünk, hogy országunk egy rothadástól bűzlő patkánytanya lesz csupán!

  • Parittyás, ne kapd fel a vizet cupidó miatt. Annyira nem fontos személy, hogy még a létezését is tudomásul vegyük, nem hogy szösszenéseit. Tudod, nem kell feleslegesen strapálni magunkat, előbb utóbb vagy beleesnek a saját maguk ásta vermükbe, vagy a vizre járó korsóként belesnek a kútba, vagy elmennek a fészkes rozoga fenébe. Hess madárka, hess.

  • Bevagytok rezelve szaros fasisztak,jobb ha tudjatok,hogy elobb,utobb eljon az ido amikor szamot kell adjatok a sok-sok megalaztatas ert amit a romak-es a zsido testvereink kaptak toletek,eljon az ido hamarossan,es kilesztek torolve a tortenelembol.

    A FASIZMUSNAK NEM JAR DEMOKRACIA!!!!!

  • Igaza van Judith drága! Az Ön józan intelligenciája mindig le tud csillapítani!
    Hódolatom Önnek!

  • asher alexander

    parittyas hangja!
    ja kerem mi zsidok nem verjuk nagydobra azt hogy ott komoly erovel jelen vagyunk!!
    mi nem masirozgatunk kemenysepronek oltozve!!
    attol persze……………………………..vagyunk!!tobben mint gondolnad!
    megsugom,;
    szlovakiaban,romaniaban,stb-is,kozel a magyar hatarhoz!!

  • asher alexander

    van par erdekes kikepzesi fotom ilyen ugyben!!

  • asher alexander

    hat ernyokem!!
    korabban az orokos,folytonos zsidozas alkalmaval kellett volna gondolkodnod errol!!
    most mar keso!!
    lessz nemulass nektek!!lehet bujdosni!!

  • asher alexander

    szemenyei!
    ne oktass te engem!!
    azt ERETS-nek irjuk-(es az nem allam-ot,hanem fold-et jelent!!az allam=medinat!!ne mond el senkinek!!upsz!!)-mivel a heber szo „tsedek” beture vegzodik,vagyis= ayin,resh,tsedek=erets!!
    amugy meg en itthonrol erets israel-bol irok !!
    ez van!
    zajt ‘gèzunt chaver!

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Asher úr! – Hátrább az agarakkal… Nem őriztünk együtt csordát sem Magyarországon, sem Izraelben! – Ezek szerint a magyarországi „Erec” folyóirat zsidó szerkesztőit, a Szochnut összes tagját el kellene küldeni Önhöz… tanulni. Maga egy nagyon indulatos ember, de az sem kizárt, hogy inkább a zsidó embereket akarja lejáratni. Ha nem így lenne nyugodjon meg és számoljon tízig, ha valamit le akar írni. (Egyáltalán nincs szándékomban oktatni bárkit is.)

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    És még annyit feltétlenül hozzá kell tennem, Asher úr, hogy ezen a weboldalon van egy-két olyan ember, akik Önnél jóval többet szenvedtek – de attól még nem lettek olyan ultrajobboldaliak, mint Ön Izaelben… Nem Ön és szélsőjobboldali társai miatt tiszteljük a zsidóságot.

  • parittyas hangja!
    ja kerem mi zsidok nem verjuk nagydobra azt hogy ott komoly erovel jelen vagyunk!!
    mi nem masirozgatunk kemenysepronek oltozve!!
    attol persze……………………………..vagyunk!!tobben mint gondolnad!
    megsugom,;
    szlovakiaban,romaniaban,stb-is,kozel a magyar hatarhoz!!

    Szerző: asher alexander | augusztus 31, 2012, 2:03 du.Már megint hazudsz!

  • Parittyás, ne kapd fel a vizet cupidó miatt. Annyira nem fontos személy, hogy még a létezését is tudomásul vegyük, nem hogy szösszenéseit. Tudod, nem kell feleslegesen strapálni magunkat, előbb utóbb vagy beleesnek a saját maguk ásta vermükbe, vagy a vizre járó korsóként belesnek a kútba, vagy elmennek a fészkes rozoga fenébe. Hess madárka, hess.

    Szerző: kopacsi | augusztus 31, 2012, 12:24 du.Csak had kapja fel remélem szélütést kap.Rakjál már fel egy másik képet mert így nem tudok kijózanodni!

  • asher alexander

    nos aki „A”-t mond,az mondjon „B”-t is!!
    lassuk a „joval tobbet szenvedoket”!!!!
    a te csaladodbol hanyat kuldott gazkamraba a Dr Mengele??
    te mikor alltal elotte szelekcio kozben??-(mert en 1944 Majusaban csaladostol!!)-
    varom a valaszod!!

  • asher alexander

    maga szegeny……………!!
    latom nem erti!!
    no megegyszer,;-(a gyengebbek kedveert muszaly ugytunik!!upsz!)-a szo (leirva)erets,fonetikus kiejtes az „erec”!!
    no meg mivel az ott magyeristan,ezert yiddisher= erec!!
    itt nalunk erets!!
    ez van!

  • Cupido, mégegyszer, nekifutásból, kit érdekel, hogy a képem láttára kijózanodol vagy sem? Nem tetszik, ne nézd. Eccerű, mint a pofon.

  • Cupido, mégegyszer, nekifutásból, kit érdekel, hogy a képem láttára kijózanodol vagy sem? Nem tetszik, ne nézd. Eccerű, mint a pofon.

    Szerző: kopacsi | augusztus 31, 2012, 11:56 du.Már megint itt vagy előttem,erre inni kell.

  • parittyas hangja!
    ja kerem mi zsidok nem verjuk nagydobra azt hogy ott komoly erovel jelen vagyunk!!
    mi nem masirozgatunk kemenysepronek oltozve!!
    attol persze……………………………..vagyunk!!tobben mint gondolnad!
    megsugom,;
    szlovakiaban,romaniaban,stb-is,kozel a magyar hatarhoz!!

    Szerző: asher alexander | augusztus 31, 2012, 2:03 du. asher!Én súgok neked valamit,Irán.

  • Szerző: Szemenyei-Kiss Tamás | augusztus 31, 2012, 2:58 du.

    Én lassan már csak egy kávét és egy napilapot fogok kérni, ahogy mostanában látom a dolgok állását:)
    Alakul ez szépen:)

  • Cupidó! A primitívségednél csak a modortalanságod és a férfiatlanságod rosszabb! Csak egy nemi identitás zavarral küszködő, puha pöcsű fiúkának jut eszébe ilyeneket mondani egy Nőnek. Na menj cserélj bugyit, és mosd le a szemfestéket mert el fog mosódni, mikor torzó magányodon szipogva ágyba bújsz….

  • Cupidó! A primitívségednél csak a modortalanságod és a férfiatlanságod rosszabb! Csak egy nemi identitás zavarral küszködő, puha pöcsű fiúkának jut eszébe ilyeneket mondani egy Nőnek. Na menj cserélj bugyit, és mosd le a szemfestéket mert el fog mosódni, mikor torzó magányodon szipogva ágyba bújsz….

    Szerző: A Parittyás hangja | szeptember 1, 2012, 3:49 du. Azt hiszem mi már találkoztunk,nővér vagyok a nemibeteg gondozóban.

  • Parittyás! Azt írtad nemrég, hogy téged zavar ez a stílus és nehezen viseled el, látom nem bírsz magaddal sokáig, mert Cupidó szavai lírai költemény a te szavaidhoz mérten.

  • Cupido, már megint eltévesztetted a házszámot. Nem nővér vagy, hanem ápolt, és nem a nemigondozóban, hanem az átalakitott Lipótban, ahol naponta változtoztatod „szerepeidet”. Egyik nap szemétgyüjtő, másodnap nemibeteg, harmadnap az ezred trombitása, esetleg a tormbitája, és könyörgeszz, hogy fujjanak beléd.

  • Cupido, már megint eltévesztetted a házszámot. Nem nővér vagy, hanem ápolt, és nem a nemigondozóban, hanem az átalakitott Lipótban, ahol naponta változtoztatod “szerepeidet”. Egyik nap szemétgyüjtő, másodnap nemibeteg, harmadnap az ezred trombitása, esetleg a tormbitája, és könyörgeszz, hogy fujjanak beléd.

    Szerző: kopacsi | szeptember 2, 2012, 1:23 du. A trombita tetszik, fújnád?

  • Hurrrrrra!!!!!!!!!!!Elokerult a fideSS diszciganya.Az erte aggodok megnyugodhatnak!!!!!!!!!!

  • Kedves Judith! Cupidónak alapvető szocializációs problémái vannak, ami elsősorban a személyészlelés zavarában csúcsosodik ki. Reménytelen a srác, de nyilván már keresik a gondozói.

  • Mária! Ez esetben a líraiság fogalmáról erősen eltérő elképzeléseink vannak. Esetleg olvasgassa időnként a leszbikus, rasszista, huszadrangú Tormay helyett, a valóban örök értéket teremtett lírikusainkat mint például József Attila, vagy Pilinszky János.
    Mert ahogy a költő írta:
    „Te életfogytig lázadó,
    valóban ennyi volnál,
    nem több a csontig élvező,
    levetkező halottnál?”
    P.J

  • Parittyás! Kijavítom a koporsószöveg 2 utolsó sorát, mert attól egy múmia is megfutamodna.
    Te életfogytig lázadó,
    valóban ennyi volnál,
    örökkévalóságot élvező,
    élő halottnál ?

  • Szerző: Cupidó | szeptember 2, 2012, 2:48 du.

    Ezt még gondold át, kedves Cupido. Még a végén komolyan veszi és ráharap:)

  • Szerző: Cupidó | szeptember 2, 2012, 2:48 du.

    Ezt még gondold át, kedves Cupido. Még a végén komolyan veszi és ráharap:)

    Szerző: dakota | szeptember 7, 2012, 10:55 de. Akkor még verset is kap!(hahaha)Enyém az álmok mesepalotája,
    enyém a tavasz csoda-zenéje,
    amit szívembe belemuzsikál…
    s mégis…
    mégis valami kéne…
    valami kéne: kedves a szád.

  • Kedves Judith! Cupidónak alapvető szocializációs problémái vannak, ami elsősorban a személyészlelés zavarában csúcsosodik ki. Reménytelen a srác, de nyilván már keresik a gondozói.

    Szerző: A Parittyás hangja | szeptember 6, 2012, 1:20 du. Parittyás!Vannak napok mikor úgy érzed hogy rajtad röhög az egész világ.

  • Komolyan kérdem, ki a francot érdekel, hogy farkas flórián éppen mi a csudát csinál?

  • asher alexander

    rezboru fajanko!!
    komolyan kerdem!!!!
    ki a jobudosfrancot erdekel hogy teged mi erdekel es mi nem!?
    ha nem tetszik…………………huzz vissza az ekszarv moge suttyo proszto!!ott a helyed!!

  • Szerző: asher alexander | szeptember 8, 2012, 6:52 de.

    Ejnye asher, a te korodban már nem szabadna így gyűlölködnöd, felizgatnod magad. Egy 90 évestől az ember picit több bölcsességet várna:) Ez a kirekesztés, rasszizmus, ami sugárzik minden megnyilvánulásodból, hogy egyeztethető össze az állítólagos demokráciával, amit állítólag képviselsz?:)