Antiszemitával váltott levelet az ottawai magyar nagykövetség

2012 április 26 8:53 de.145 hozzászólás

„Felháborodásunkat kivánjuk kifejezni az áruló zsidó nő szereplése miatt, akinek a fő célja a magyarság besározása és bemocskolodása, a gyalázatos Gyurcsány ocsmány propagandájának folyatása külföldön”–írta Horváth Lajos Anna Porter magyar származású kanadai írónőről, a Pordány László ottawai magyar nagykövethez küldött levelében. Erre a fődiplomata titkára hálásan megköszönte az antiszemita körlevelet és elmesélte, hogy a magyar diplomácia hogyan lép fel Kanadában a magyarellenességgel szemben.

Antiszemitizmus Budapesten

Horváth Louis – és még néhány torontói fideszes – felháborodását az váltotta ki, hogy Anna Porter – aki a Maclean’s-ben bírálni merészelte Orbán Viktort és kormányát – a torontói Magyar Képek című televíziós műsorban is interjút adott. Ezt követően Horváth összefutott Pordány László nagykövettel a helyi magyar katolikus templom alagsorában, ahol őt arra biztatta Orbán Kanadába akkreditált fődiplomatája, hogy küldje el az ottawai nagykövetségnek a magyar tévé műsor ellen készített tiltakozó levelét. Ennek a kérésnek Horváth Louis haladéktalanul elegedet tett. Ime a produkció, amit verbátum leközlünk:

„RE: ANNA PORTER SZEREPLÉSE ÁPR.21-ÉN!

T.Cim!

Felháborodásunkat kivánjuk kifejezni a fenti áruló zsidó nő szereplése miatt, akinek a fő célja a magyarság besározása és bemocskolodása a gyalázatos GYURCSÁNY ocsmány propagandájának folyatása külföldön.

Ezen árulo már szerepelt f. év január 2O.-i a TVONTARIO müsorában és gyalázkodo cikket irt magyarság ellen a MACLEAN MAGAZIN f. év április 2.-i számában, ismételte Gyurcsány alaptalan rágalmait.

Ottawai Magyar Nagykövet Dr. PORDÁNY LÁSZLÓ-nak is felhivtam a figyelmét a Kat.Templomban tartott megbeszélésen és kérte a tiltakozásom átküldését követség részére.

A fenti két gyalázatos szereplése után még a torontoi magyar Tv-be is beférközött magyarság ellenes nézeteivel és itt Kanadában is folytatja alaptalan rágalmait, nemzetünk gyalázkodását!

Alulirott tiltakozunk ANNA PORER további TV szereplése ellen, rágalmainak ismétlésére már nem vagyunk kivncsiak!

Reméljük nem kér ANNA PORTER itt Kanadában menedékjogot KERTÉSZ ÁKOS példájára, aki ellen a kanadai magyarság tiltakozott a kanadai kormánynál!

AMENNYIBEN MÉG SZEREPEL EZEN GYALÁZATOS ÁRULÓ ANNA PORTER A MÜSOROTOKBAN, UGY BOJKOTTÁLNI FOGJUK ADÁSTOKAT, SEMMI TÁMOGATÁST NEM ADUNK ÉS PICKETELNI FOGJUK ADÁSTOKAT !

PÉLDÁTOK BE FOGJA BIZONYITANI, HOGY KIKET TÁMOGATTOK, GYUCSÁNY ÁRULÓIT V. A JELENLEGI A MAGYAR NÉP ÁLTAL VÁLASZTOTT ORBÁN KORMÁNYÁT!

Tiltakozásunkat még az ottawai magyar nagykövetnek Dr. PORDÁNY LÁSZLO-nak is átküldjük, felhivjuk figyelmét, hogy Europábol most Kanadába jöttek a Gyurcsány banda támogatoi, nemzetünk ellenségei üzelmeik folytatására!

 HORVÁTH LAJOS”

Az ottawai nagykövetség azonnal megköszönte Horváth antiszemita förmedvényét. A nagykövetségi válaszból az is kiderült, hogy a Párttal, a néppel egy az utuk.

„Köszönjük levelét.

Mivel többek között említi a MacLean’s magazin f.hó 2-iki számát, fölhívom a figyelmét arra, hogy a Nagykövet levélben válaszolt a kérdéses Anna Porter cikkre, melyet a magazin – bár rövidítve – f.hó 23-iki számában közölt. Mellékelve csatolom.

Több minden mást is teszünk a magyarellenes támadások ellensúlyozására, ezeket a tevékenységeket azonban nem a sajtóban, hanem a diplomáciában folytatjuk.

 Üdvözlettel:

 MARIA TOTH

Secretary to the Ambassador”

Kiváncsian várjuk, hogy a kanadai konzervatív kormány hogyan fogadja Pordány diplomáciai erőfeszítéseit, ha az ottawai magyar nagykövetségnek már meg se kottyan a nyílt antiszemitizmus.

145 hozzászólás

  • a kanadai magyar hirlap iroi korbacsolnak ellenerzest es ebbol majd tenyleg antiszemitizmust idez elo elobb utobb… igenis besarozza a magyarsagot legtobb cikkeben, es orulok, hogy mernek nehanyan felszolalni es felhaborodni a aljas „alaaso”, agymoso, buta cikkek ellen.
    Ha valaki nem ert egyet a zsido szarmazasuval, akkor az azonnal antiszemita?
    undoritoak a hireik…

  • Irástudatlan analfabéták kapálódzása a trágyával kevert mocsárban…..és minél jobban kapálódznak, annál mélyebbre süllyednek! Undoritó egyedei az emberi fajnak, ha egyáltalán emberek csoportjába lehet őket sorolni igy agy nélkül?! Mindenki nagyon örülne, ha ezeknek semmi közük nem lenne a magyar hirforrásokhoz, már igy is épp eleget „fáradoztak” azon, hogy nemzetközi berkekben távolságot tartsanak a magyaroktól, mint valami romlásnak indult sajttól. Szégyenkezem az ostobaságuk miatt! Gyűjtsünk aláirásokat ellenük és küldjük el a kanadai kormánynak, elvégre is amit Magyarországon megengedhetnek ezek maguknak, azt egy demokratikus ország jóérzésű állampolgárai nem tűrhetik!

  • Maria Magdalena

    Tudja mi az undorító, bszechy!? Ez: “Felháborodásunkat kivánjuk kifejezni az áruló ZSIDÓ nő szereplése…” miért kell így megfogalmazni bármit is, főleg Kanadában ahol a kanadai multikulturalizmus értékeit úgy látszik a magyar diaszpóra kezdi aláaknázni az ilyen és hasonló ostoba és gyűlöletkeltésre alkalmas megfogalmazásokkal. A fenti cikk mindösszesen erre hívja fel a figyelmet és arra, hogy a követség -amely Magyarországot és a magyar kormányt képviseli- az karöltve asszisztál a butaság és a gyűlölet terjesztésében, ahelyett hogy elítélné a megbélyegzést. Ne vetítsen ebbe és a többi cikkbe sem magyarság besározását, mert az a legkisebb mértékben sincs jelen a cikkekben, ellenkezőleg! Önök sározzák, sőt kakival takarják be az egész magyarságot szégyenteljes és gyerekes viselkedésükkel!

  • PecsiBea

    minek erolkodsz itt? senki nem kotelez teged arra, hogy idejarj es ezeket a „buta” cikkeket olvasd, kulonoskeppen a te faradsagos munkad mellett, mint a gojmotorosok kielegitese, nehezen tudom elkepzelni, hogy jut idod es energiad az itt megjeleno cikkek mondatainak ertelmezesere?!

  • Tüske Zsófia

    megkérdezném szécsi beát, ki a magyarság, ha már a magyar zsidókat kirekeszti közülük? magyar az, aki az Orsós kormányát támogatja?

  • Klara Bencsics

    Nem hiszem, hogy Anna Porter zsidó lenne (legalább is ha, akkor csak félig) Könyvét olvastam a „Storytellert” nagyapjáról. Szép nő, még ma is. de sajnos hazaáruló a legnagyobb mértékben. Valóban Gyurcsány szócsőve Kanadában.
    Persze, ennek a cikknek címe különös, mert ha a magyar. követség titkárnője válaszol egy levélre, még NEM antiszemita, de a cikk így állitja be.
    Ez a hozzáállása MINDEN mai megmozdulásra ennek a lapnak. .

  • Maria Magdalena

    De akkor főleg nem értem, hogy miért kezdődik így a levél: “Felháborodásunkat kivánjuk kifejezni az áruló ZSIDÓ nő szereplése…”, nem gondolják, hogy ez így hangulatkeltés és alaptalan megbélyegzés? A követség titkárnője, sajnálatosan -direkt, vagy figyelmetlenségből rosszul fogalmazott és nem utasította el a „zsidózást”. Szóval miért kell kiemelni valakinek a származását, függetlenül attól, hogy jót vagy rosszat cselekedett?

  • Klara Bencsics

    Sok a kérdése.
    MIÉRT , miért?
    Folytatom, MIÉRT KELL mindenben KERESNI az antiszemita motivumot? MIÉRT kell egy bunkó leveléből egy cikket csinálni és arról vitázni?

  • es miert lenne mar az, aki kritizalja orbant gyurcsany szocsove??? orban egy dilettans elmebeteg es ezt mindenki tudja, nem all vele szoba senki, akik ot partoljak, azok a hazaarulok, mert ha valaki igazan az orszag fejlodesenek gatja, az Orban Viktor es haveri kore! magarol Bencsics mar bebizonyosodott, hogy keptelen felmerni, ki joszandeku es ki nem, ki hozzaerto es ki nem, hogy emlekeztessem az Atya melleti kardoskodasara, eppen ezert ne fejtse ki itt vagy mashol a velemenyet, mert lathattuk, hogy az mennyit er!

  • Savanyú a szőlő mi? Elhiszem.!
    Persze Libás , NEM fogja megmondani, hogy véleményemet értelmesen megfogalmazzam. Tudom, Gyurcsány és társai mit TETTEK Magyarországért, tehát, ebben alul mard.

  • Nade kedves mindenki!

    Nem hibaztatom azokat, akik a musort nem lattak, amiert itt az Orban kormany kritikajat tamadjak, vagy vedelmezik, de a valosag az, hogy Anna Porter nem kritizalta a kormanyt az interviewban, sot, politikarol nem is beszelt. A bunko Horvath a zsidosaga miatt akarta letiltani a kepernyorol es nem amiatt amit mondott.
    Ugyanakkor felhaborito, hogy Ms. Porter szemelyet mint magyarellenes tamadast aposztrofalja a kovetseg valasza, mikozben szo nelkul elmegy a zsidozas mellet, valamint a level hangnemet es szellemet ugy tekinti, mint sajatjat. Lehetseges az, hogy a nagykovet ezt a szellemet kepviseli „diplomaciai uton?”
    Ebbol elkerulhetetlenul ugy tunik, mintha a bunkok egymasra talaltak volna.

  • ezek szerint hianyosak Bencsics az ismeretei, mert azt viszont nem tudja, hogy Orbanek mit TETTEK es ha kicsit is okos lenne, mogem allna, mert en ott nottem fel es nem a felszines, stilizalt hireket ismerem, hanem a mogotte levo hazugsagokat is! maga most azok kozott laviroz, akik a nep megosztasan faradoznak, azok megosztasan, akik igazabol semmilyen aljassagban nem vettek reszt! attol maga helyeben nem nyugodnek meg, hogy az egyikre ramondjak, hogy csalo kommunista, mert aki ramondja, az meg aljasabb csalo kommunista….ha ezt volna szives meglatni es beismerni, akkor talan visszatalalna ahhoz a fonalhoz, ami meg a sajat nepehez koti, ha egyaltalan van ilyen!

  • ambator

    a musort valoban nem lattam, de a cikket olvastam…

  • nem rekesztek en ki senkit, a barataim nem a szarmazasuk szerint barataim, van koztuk mindenfele, van zsido, nem zsido, ez nalunk nem tema, a zsido szo nem megbelyegzes, ahogy mas fajoknal es vallasoknal sem.
    A fenti cikk nem antiszemita, de azza teszik, lasd…
    Es akkor Libas Misi es a tobbiek megint elovehetik a szep stilusukat, szokincsuket, indulataikat valaszolni nekem, en ilyen versenyben nem veszek reszt… mert ez olyan, mint a pocegodorben az eleszto, csak dagad, dagad, dagad…

  • Pbea

    te mar csak tudod, gondolom tapasztalatbol!

  • Elképedve olvasom,hogy mennyi ocsmány,agy-mosott náci van a kanadai magyarok között is. Sikerült az elmebeteg mini duce-nak ott is megosztania a magyarságot. Micsoda szégyen..!

  • Igaza van BSzechynek, nem érdemes lesülyedni a gyalázkodok közé.
    Anna Porter 2 év óta megmutatta hovátartozását, számtalan cikkében (Globe and Mail, Macleans stb.) Kifejezetten a lebukott kormánynak dolgozik, mint ez a lap is!

  • A montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség plébánosával történt eset már több internetes fórumon,politikai csoportban is megjelent,ennek kapcsán olvastam bele a KMH cikkeibe, véleményrovatába. Elképesztő sötétség van egyesek fejében,esküszöm a Negro cukorka világítana a szájukban. Pl. a Bencsics Klára nevűében. Aki pl. most is „lebukott kormányról” ír. Szerintem azt sem tudja miről irkál szegény. „A pap szerelmese” :-)))

  • Eloszor is Anna P nem beszelt politikarol egyalatalan az interju bemutatott elso reszeben. Szo sem volt ilyesmirol.

    Masodsoorban, BSzechy, hogy mondhat olyat, hogy az nem antiszemita, mikor azzal kezdodik a H Louis formedvenye? Egy frocsogo rasszista barom allati megnyilvanulas. Magukat ez nem zavarja? Rngem k ra zavarna, ha pl egy szlovak irna be, es azzal kezdene egy ilyen beadvanyt, hogy „Felháborodásunkat kivánjuk kifejezni a fenti áruló MAGYAR nő szereplése miatt”. Mi koze van a szarmazasnak (ami radasul nem is igaz, tehat ojelzokent hasznalja), az egeszhez?

    Az, hogy AP nem ert egyet a jelenlegi kurzussal, mint ahogy sokan masok, nem ok arra, hogy a civilizalt parbeszed helyett ilyen szintre sullyedjenek le. Egyebkent AP nincs egyedul – olyan elhanyagolhato jatekosok, mint minden nyugati vezeto, minden mervado nyugati sajto (joboldaliak foleg), ugyanezt mondja, honapok ota, mint oa Macleanben. Aggodnak amagyar demokracia miatt. A kovetseg ilyen valasza ezt csak alatamasztja. Orbannal egyetlen vezeto sem talalkozik – esteleg akinek hivatalbol muszaj,mint szegeny Barroso.

    Az viszont teljesen igaz, hogy – ugy latom – a szlovakiai es erdelyei magyarok utan a kanadaiakat is total sztevertek orbanek. Pedig abban az orszagban igazan megtanulhattak volna a multikulti meg a tolerancia jelenteset. A Kurva eletbe.

  • A pap témát LEZÁRTA ennek a lapnak szerkesztője.! Valóban az előbbi 8 éves kormány MEGBUKOTT, s ezt nehezen viselik el egyesek!
    Valami újat, ha lehetne?!

  • Hu vazeg Bencsics, te valami nagyon sotet lehetsz…

  • Világos, ha nem tudná valaki én anti szocis vagyok. Nem tetszik? Tegyene róla!

  • Göllner András

    Anna Porter évtizedek óta megmutatta hovatartozását – az értelmes, normális, és társadalmilag felelős kanadaiak sorába. Ezért kitüntetett kanadai állampolgár, Bencsics maga pedig már régóta kimutatta miért egy társadalmilag felelőtlen, irekesztő, mocskolódó ember aki csak arra képes, hogy mindenkit levadásszon aki nem az Ön pártvezérét isteníti.Maga nem a hazáját, hanem emberiségét árulta el. Szégyelheti magát. Szánalmas, és undorító a viselkedése.Kérem ne is válaszoljon, mert nem érdemes, nem fogok reagálni. Ez most egy kívétel, hogy foglalkozom önnel.

  • Világos, ha nem tudná valaki én antiszocis vagyok. Nem tetszik? Tegyen róla!

  • Göllner András, ne hisztizzen, mert megárt a vérnyomásának! Ismerjük Magát is, Anna Portert is, meg az egész témát, amit fújnak.

  • Nem a politikai nezeteddel van gond, – en pl. konzervativ vagyok – hanem azzal, ahogy szajkozod a baromsagokat. Valaki utalt arra, hogy a pap eseteben is tevedtel, te meg erre rogton gyurcsanyozol. Szerintem attol mert antiszoci vagy (en is), attol meg neha nem esne le a gyur az ujjadrol, ha nem azt nezned ki mondta, hanem azt, hogy mit. Jelen esetben a te – meg mas hivok -altal imadott rendszer kiszolgaloi cselekdtek elfogadhatatlant. OMG.

  • Szégyen,hogy az ottawai nagykövetség egyáltalán válaszolt egy ilyen gyalázatos,antiszemita levélre és nem a kukába küldte élből. Egy olyan levélre, amit egy fél analfabéta küldött és „áruló zsidó nő” szerepel az első sorban. Már itt ki kellett volna dobni,végig sem olvasni..!! Ez lenne Kanada? Ezek a kis létszámú, ám annál hangosabb és erőszakosabb nácik ezzel Magyarországot és Kanadát is egyaránt lejáratják. Kanadai magyarok? Frászt! Ezek nem magyarok, kikérem magamnak a magyarok nevében!

  • Ismétlem: a pap témát lezárta a lap szerkesztője! Itt a kanadai magyar kővetről akarják bebizonyitani, hogy egy antiszemitának írt válasza, őt is azzá teszi. Anna Portert személyesen ismerem, írásait is. A lényeg ebben van.
    Ez rendkivül sötétnek látszik? Sajnálatos…..

  • Ez nem, Klara, olyan velemenyt tart amilyet akar. De mikor frocsogve gyurcsanyoz, mindenrol ez jut eszebe? Maga mondja, hogy a papos temat lezartak… a gyurcsanyet meg mar 3 eve….

  • bencsics

    valoban a tema le van zarva, attol meg nem lettel sem emberseges, sem okosabb, viszont egy nagy rakas szegyellnivalo aljadek vagy es ebben a levelben biztos a te kezed is benne van! mocskos antiszemita mumiaimitator! csak nem a papra valaszkent? haha szerintem erre is ra fogsz faragni hamarosan, csak szolok idoben!

  • Pap témában ( a lezárt cikkben) kifejtettem TÉVEDÉSEMET!
    SENKI sem tudta, hogy miért ment el, természetes, hogy védtem.!
    De én is úgy veszem, hogy lezárt téma.
    Gyurcsány és társai ma is múködnek ész nélkül. Erről én nem tehetek. Anna Porter, tőle kapott információk alapján, (saját bevallása szerint) publikált olyan cikkeket melyek NEM felelnek meg a valóságnak!, Már 2010 májusában, a Globe and Mailben.
    A cikk címe is felejthetetlen. Nézzen utána.

  • Bencsics Klára,az látszik,hogy antiszociális vagy, nem kell leírnod sem. 🙂 . Kínos a pap ügy? Azt el is hiszem kiskegyednek. :-)) Lehet,hogy lezárta a szerkesztő a pap témát, de talán megbocsátja nekem,hogy most és itt szörnyülködök rajta,mivel hozzánk később jutott el a hír. Elképesztő álszentség, gyalázatos félrevezetése a híveinek. Katolikus papnak teherbe ejtett barátnője? Miféle emberek ezek? Pedofilok, fogadalomszegők…! És ők rekesztenek ki másokat,szítanak gyűlöletet,uszítanak magyart magyar ellen? Itthon is a szószékról folyik az agymosás,megmondják a papok,kire kell szavazni,mit kell gondolni, kit kell imádni. Természetesen Viktorkát! Mert most éppen keresztényeseit játszik. Igaz, hogy kezdetben még liberális volt és „térdre csuhások,imához” felszólítással humorizált a Parlamentben, de a csökött agyúak már nem emlékeznek erre.

  • csak az ostobak nem emlekeznek, sajnalatos modon, ok vannak tobbsegben! orban ezt pontosan tudja!

  • Mondjuk az egyáltalán nem hat meg, te mit ismételgetsz Klára asszony,még szerencse ,hogy ezt a rovatot nem te szerkeszted. 🙂 Az meg nagyfokú „tájékozottságról” árulkodik,hogy 8 éves kormányról irkálsz. NEM volt Magyarországon 8 éves kormány! 8 éves szocialista-liberális vezetésű kormányzás volt(lesz is még!!!!!!),több kormánnyal. Volt Medgyessy kormány, aztán Gyurcsány,majd Bajnai kormány. Jegyzed setét Klára? 🙂 Olvastam a pap ügyben a hozzászólásaidat. Igazán szívből sajnállak..! 🙁

  • feleslegesen kapalodzik Bencsics

    szerencsere nem nekem kell maga folott itelkeznem, majd a joisten megteszi helyettem es mint ahogy a pap se uszhatta meg, maga sem fogja!

  • errol a Horvath-rol nincs valami kep?

  • Misi,mi leszünk többen! 🙂 Magyarországon tegnap megindultak a DEKA tárgyalások,civil szervezettekkel,szakértőkkel. Lesz összefogás, a megfélemlített, megnyomorított,kizsigerelt emberek nem fognak Orbánra szavazni 2014-ben. Elsöpörjük ezt az elmebeteg,ál-keresztény , ócska zsebdiktátort a mocskos bandájával együtt.

  • Bnecsics : azt mondja nem felenek meg a valosagnak. Szerintem meg igen. En konzervativkent pl tokeletesen egyetertek a Mac Leans cikk minden mondataval. Es? Nem ettol szep Kanada? Csa a bibi ott van, hogy maga a sajat velemenyet kikialtja az igazsagnak. Nem ertenek egyet, akkor az nem felel meg a valosagnak. Mondjon egy targyi tevedest a cikkbol, ami nem felel meg a valosagnak.

  • Daniel, sajnos továbbadtam a Macleans ápr.2. számát. Ha elolvassa, azt a keveset, amit a Nagykövettől lehoztak az április,23- számban, akkor tudja mire gondolok.
    Meggyőződésemet, mindig megmondtam, ha ez ” igazságnak” látszik, ám legyen
    A legfelhábóritóbb cikke Anna Porternek NEM ez, hanem amit feljebb emlietttem……..

  • Varga Bela

    nem maradok ki belole meg innen Kanadabol sem, merthogy en meg 16 ev utan is magyar allampolgar vagyok! jah es az is voltam!:)

  • Bár a követeket a kormányok nevezik ki de én úgy gondolom, hogy az országot kellene képviselniök és nem a kormányt, de azon sem csodálkozom amit Chris a cikkben ir hisz nem rég fordult elő itthon is, hogy a belügyminiszter a Jobbik elnökével a miniszterelnök helyettes Gaudi Nagy Tamással ül le nyilvános vitára a Corvinus Egyetemen. Demokratikus országokban a szélső jobbal nem ülnek le vitázni. De most egy új hir Gyömrön a Szabadság teret átnevezik Horthy Miklós térre. Károlyi Mihály, József Attila, Nagy Imre nem kell de kell nekünk Horthy vajon hol állunk meg a következő személy netán Szálasi lesz

  • És majd elfeljtettem Faludyt is törölné az irodalomból egy derék Jobbikos aki mellesleg magyar tanár mondván kommunistából lett SZDSZ-s és nyiltan megvalotta biszexuális hajlamát helyette javasolja Tormay Ceciliát nála megbocsájtja, hogy a nőkhöz vonzodott

  • Göllner András

    Ha szabad még egy valamit a fentiekhez hozzáfűznöm, és nem személyeskedve. Valóban szégyen hogy Magyarország kanadai nagykövetsége összekacsintgató válasszal tisztel meg egy oylan levelet, amely Anna Porter TV szereplését olyan módon, olyan hangnemben becsmérli mint Horváth Lajos. Portert egy „zsidó hazaárúlónak …a Gyurcsány propagandistájának” nevezni egy gyalázatos hazugság. EZEN kellene felháborodnia minden tisztességes embernek. Azzal, hogy a Magyar kormány nagykövetsége cinkos egy ilyen gyalázatban, a nagykövetséget, és Magyarország kormányát járatja le. Ez az, amit Bencsics Klára, és a vele „egyívásúak” képtelenek észre venni. Minden egyes ilyen levéllel egy szinttel lejjebb viszik Magyarország nemzetközi tekintélyét. Illetve azzal a primitív hozzáállásukkal, hogymindenkit aki netán Orbán ellenes, azt automatikusan Gyurcsány bérencének titulálnak. Ezen a ponton képtelen túllépni az ide rendszeresen betolakodó szélsőséges kisebbség, és ezért van az, hogy nincs értelmes vita, nincs párbeszéd, csak ócska. alacsonyszínvonalú kirekeszdősdi.

    A szélsőséget nem érdeklik a tények, csak az hogy ki beszél. Ha a katolikus egyház vezetője ártatlan embereket gyaláz, hát nyugodtan gyalázzon, és mindenki kussoljon, fogja be a száját, és rugdossa az ártatlanokat. Ez az Androvich sztori egy dióhéjban. Nem az áldozat mellett állt ki a közösség, hanem a bűnöző mellett. Ha a nagykövet, vagy a magyar kormány valakit le hazaárulózik, akkor mindenki aki velük nem ért egyet az kommunista, zsidó, Gyurcsánybérenc hazaáruló……Ez egy dióhéjban a montreáli és kanadai diaszpóra sztorija. Szégyen az egész, úgy ahogy van.

    A fentiek miatt veszítette el ez a közösség a soraiból Christopher Adamot, aki egész életét egyházának és ennek a közösségnek szentelte. A fentiek miatt veszített el engem is. Mindketten, sokakkal együtt akik közelébe se mennek már a helyi magyar intézményeknek, sokat tudtunk volna tenni az ellen, hogy nagyobb tiszteletet élvezzenek a magyarok kanadába, hogy ne csak gyülölködő, egyívású vénekkel legyenek tele a magyarházak, magyar templomok. Sokat tudtunk volna tenni azért, hogy modern, demokratikus gondolkozású, felvilágosult emberekkel táguljanak az ottawa és montreáli közösségek, hogy pezsgő szellemi élet alakuljon ki ott ahol most a pletyka, a mások rugdosgatása, meg egy időnkénti bazár zajlik. Sokat tudtunk volna tenni azért, hogy Október 23-át ne Kádár pribékek és nyíltan antiszemita, zsidógyűlölő szónokai éltessék, hanem olyanok akik a mai napig 1956 szellemiségét képviselik, és rendületlen anti-kommunisták. Mindketten és sajnos nagyon sokakkal tovább léptünk, és bátran állítjuk – egy ilyen minősíthetetlen magatartást tanúsító magyar közösségtől isten óvja kanadát, és minnyájunkat. Hol voltatok mindnyájan amikor ki kellett volna állni az igazságosság mellett ? Hol voltatok kedves magyar testvéreim ?? Hol voltatok amikor ez a politikai elvakultságtól fútott hazudozás eluralkodott felettetek ?? Sehol……Eladtátok a lelketeket. És ezzel elveszítettetek bennünket.

  • Bencsics

    a maga velemenye, a pap utan, egy jonagy kover nulla! istenem kik kozott lehet maga „urino”?! sajnos bencsics be kell latnia, hogy teljesen felesleges az otthoniakkal versenyre kelnie, fokent szellemi versenyre, mert azokhoz legalabb magyarul eljutott az informacio, mig a magafajtajahoz se angolul se magyarul….es ez latszik is a mai kanadai magyarsag peneszes, pokhalos, sotet mivoltan! szegyellje, tobbek kozott emiatt is, magat!

  • Gollner Andras

    mikor en hasonloval probalkoztam, marmint megosztani a kozelemben levo magyar hazban kontarkodokkal azt a tobbletet, amit otthonrol hoztam es egyertelmuen hasznara valni a kozossegnek, mar akkor felfedeztem, hogy ezeknek erre nincs szukseguk…..cserelheto papirpelenkaval a seggukon, parokaval es mufogsorral is de ragaszkodnak az 50 evvel ezelotti agysorvadt szokasaikhoz, ostobasagaikhoz es viszik le a beka segge ala a magyarok hirnevet…..percekig gondolkodnak azon, amit mond nekik az ember, mert az utobbi 50 ev alatt ugyanigy kikozositettek az ujonnan jovoket, akik reven fejlodhetett volna a nyelv es a kultura, nem ertik, mit beszel hozzajuk az ember es ettol meg ijesztobbekke, idegenekke valnak szamukra a mai magyar emberek…..otthon hol szolhatnanak mar bele a dolgokba ilyen sorvadt agyu mumiak? de komolyan?

  • gölner, az utólsó mondatod nagyon szép volt -„És ezzel elveszítettetek bennünket.” Remélem jó percbe mondtad, ámen, zokogok a nevetéstől ha…ha…ha…ha…………..

  • Igen, egyetlen ember kepes meg valamit tenni az orszagert, Orban es csapata, de eselye egyre kevesebb, mivel a „liberalis” beallitottsagu media, kulfold es belfold egyarant meg akarja azt a kis maradekot, ami megmaradt.
    Szep lassan kezdetben 1989 utan (Antal kormany privatizacio), majd gyorsulo tempoban a Gyurcsany 8 eve alatt eladtak az orszagot: vizet, gazt, villanyt, gyarakat, uzemeket, epuleteket, mezogazdasagot, azt a kicsi iparunkat, szepen „ok” meggazdagodtak a orszag vagyonabol, rendesen jutott a zsebekbe (pl. Gresham Palota, Foposta, aminek reszleteirol en tudok…) -nekik nem lesz gondjuk eletukben- de a nep nincstelen lett. KRIMI!
    Fu alatt, feketen eladtak a fold egy reszet is es most a maradek fold fel fog szabadulni 2013-ban, amit magyar megvenni mar nem tud, mert nincs mibol, tehat ki veszi meg? A „kulfold”.
    Gyarmati sorba kuldte a Gyurcsany kormany az orszagot. Az EU meg „tapsikal”, megkaparinthatjak a szabad predat… Olyan nyilvanvalo mi megy a hatterben, es sajnalni csak a magyar nepet lehet, mint aldozatot.
    Ezen lap kommentarjai antiszemita, nacinak tartjak mindazokat, akik nem csatlakoznak a taborukba (es ISTENT emlegetik? te jo eg!) Hat persze, ok gyakoroljak rendesen, hogy kell irni, befolyasolni, vilagga kurtolni milyen szornyuseges Magyarorszag, hiszen erdekuk!
    Nem ismerem a kommentatorokat, gratulalok Klara B.-nek, hogy az udvariatlan, durva, alpari megjegyzesekre milyen intelligensen reagal.

  • Göllner András

    Jávorszky, vigyáz, nehogy még be is pisilj…..remélem a pelenkád kéznél van, Te agyament kártevő…

  • Azért ez a meccs koránt sincs még lejátszva, Javorsky…

  • Klara Bencsics

    Persze, megy ez végnélkül!
    Göllner Andrást alig látták a Református templomban, ahová tartozik.(nem Katolikus) Mindkettőjüket, azért nem szereti a montreali társadalom, részben mert a kádári szoci szokásokat, a feljelentgetést ITT, Canadában folytatták.és ez a lap sem tesz túljót hírnevüknek.!

  • Göllner András

    nyissatok egy csárdát Klárival B Szécshy. És oldjátok meg a magyar gazdaság gondjait a borravalótokból…..A magyar mezőgazdaság alól, Orbán agrár minisztere, Torgyán doktor úr húzta ki a széket. Az első két konzervatív kormány – Antall és Orbán, semmit se tett Magyarország gazdasági korszerűsítésének érdekébe. Elpazarolták a javakat, és egymás zsebeit tömték. A Horn kormány alatt Bokros Lajosnak még volt egy jó húzása, sikerült ennek köszönhetően az első Orbán kormánynak egy egészséges nemzetgazdaságot átadni. Orbánék egyetlen egy komoly gazdasági reformot nem indítottak útjára 1988-2002 közt. És 2002-től ellenzékben, minden reformot megtorpedóztak, mert egyetlen céljuk volt – meállítani, hogy Medgyessy Gyurcsány alatt javuljon Magyarország gazdasági helyzete. Ennek a kártékony obstrukciónak, kizárólag a politikai hatalmat maximalizáló ocsmány játszmának köszönhetik honfitársaink, hogy százezrével menekül a fiatalság és a tehetséges lakosság a hazájából.

  • A kanadai magyar közösség rövidesen nagyon át fog alakulni. Pár év, és a Horváth-félék úgy ki lesznek picsázva, hogy öröm lesz nézni.

  • Göllner András

    bencsics, látom figyeled milyen gyakran járok a montreáli magyar református templomba. Tájékoztatlak – már egyáltalán nem járok oda, és ezt közöltem is kedves lelkipásztorommal, mert valóban, nem szeretek úgy imádkozni, hogy egyháztársaim gyűlölködve tekintenek rám, és aláírásokat gyűjtögetnek ellenem. Jól végezte munkáját, Bencsics !!!!! Többek közt az ön és plébánosának keresztes hadjárata okozta azt, hogy önszántamból kiléptem a montreáli magyar református egyházból, ahová több mint 50 éven át tartoztam, és ahol édesapám megtisztelt presbiter volt. De Isten és közém ne próbáljon befurakodni Bencsics, mert azt a harcot elfogja veszíteni, mint azt a harcot is, amikor szegény szüleim emlékét kezdte kikezdeni. Gyűlölködjön szépen tovább, keverje a szart a Nagybizottságon belül, ontsa a mérgét társai közt, rám ennek semmi hatása. Nem tartok igényt arra az akváriumra amelyben önök pancsikolnak. Nem tartok igényt egy olyan rozoga, rosszindulatú ember társaságára mint ön, nem tartok igényt egy olyan közösségre, amely szó nélkül lenyelte azt az igazságtalanságot amelyett ártatlan emberek ellenn elkövettek,egy olyan közösségre, melynek vezetői még arra se voltak hajlandóak, hogy meghallgassanak bennünket, és nem az áldozatokat védte, hanem a gaztevőket. Bulizzon hát tovább kedvenc plébánosával Bencsics,- ő aztán jól megmutatta, mit ér az önök felsőbbrendűsége. Tájékoztatom: Szenzációs jó az élet az akváriumon kívül – nagyszerűen érzem magam. Kinn vagyunk az utcán, zenélünk, és végre szabadon száguldozunk, Köszönet, hogy nem kell már azt a fáradt, romlott, acsarkodó levegőt szívni amit önök, a sok hülyeségükkel együtt terjesztenek. Csá, Bencsics, 🙂

  • ezt most tollba mondtad Andras?:)

  • Göllner András! Nagyon pontosan leírta Orbán bűneit. Mert ezek súlyos bűnök a magyar társadalom,a magyar nép ellen. Én hiszem,hogy ezekért a bűneiért meg fog fizetni, bíróság előtt fog felelni. Ez a sok agy-mosott itt(is) azt szajkózza,amit beléjük sulykoltak, egyáltalán nem is értik miről írnak. „Szétlopták, eladták, gyarmatosították”,ezeket a szavakat verik beléjük,ők meg jól bevésik a 2 bites agyukba és fújják,mint a pereces. De a nép NEM hülye.! Bizony B.SZECHY, a liberálisok,a szocialisták (és a józan demokraták) meg fogják akadályozni Orbán további bűntetteit,ti meg mentek ahová valók vagytok, a történelem szemétdombjára..!

  • Maria Magdalena

    Klára, azért kérdem, hogy miért mert választ szeretnék kapni rá. De a legegyszerűbb kérdésre soha nem jön válasz, pedig ez az alfája és omegája mindennek. Mindenfelé elterelik a cikk mondanivalóját, hazaárulóznak, Gyurcsányoznak, szociznak, libsiznek. Mert -nem tehetnek róla, de ez a beidegződésük a valódi válaszok helyett. Na látják ebből van a bonyodalom, és a folyamatos szítkozódás. Beszélgetünk, és ha valaki megmondja, hogy miért van ott a „zsidó nő” kifejezés, akkor megköszönöm.

  • Uj hir: a nagykovet felhivta Anna Portert, es elmondta, hogy irt a H Louis-nak, hogy ez stilusban es tartalmilag is elfogadhatatlan. Kedves Bencsics, kedves B Szechy akkor azt tisztaztuk, hogy kinek volt es van itt igaza. A nagykovet ur tisztazta.

    B Szechy, a fenti irasaval kapcsolatban, elegge sirlamas, hogy most is a liberalis stb korok szmalajar irja a kormany rossz nemzetkozi hiret stb, amikor a kormanynak otthon teljhatalma van, mindent megtehet es meg is tesz, amit akar.

    a tobbi labdaba se tud rugni.

    az, hogy a szocik loptak, nem azt jelenti, hogy emezek nem lopnak sokkat tobbet es es szervezettebben.

  • Szerintem jó lenne ha Pordány László nyilvánosságra hozná Horváthhoz intézett levelét, mert a B’nai Brith League for Human Rights már vizsgálja az ügyet.

  • Ezt kuldte a nagykovet azoknak, akiknek H Louis eretileg kikuldte levelet (egy csomo egyhazi szemelyisegnek tobbk kozott):

    Tisztelt Kerekes Úr, Tisztelt Tisztelendő és Nagytiszteletű Urak!

    A magyar kormány képviselőjeként ezúton szeretném leszögezni: teljességgel elfogadhatatlan, és Magyarország alkotmányos rendjével és a kormány politikájával összeegyeztethetetlen bármilyen rasszista, antiszemita megnyilvánulás. Magyarország Alaptörvénye kimondja az emberi méltóság sérthetetlenségét, és előírja: „Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.” (XV. cikk (2) bekezdés)

    Anna Porter szóban forgó cikkével és nyilatkozataival, valamint az azokra adott nagykövetségi válasszal kapcsolatban: azokkal, akik nem értenek egyet a magyar kormány politikájával, vitában állunk. (Ezt Annával meg is beszéltük, ugyanabban a kölcsönösen tiszteletteljes hangnemben, mint amihez írásainkban is ragaszkodunk.) Így többek között határozottan visszautasítjuk azokat az értékeléseket, amelyek szerint Magyarország „közép-ázsiai posztszovjet diktatúrára” hasonlítana. Az azonban természetesen teljességgel megengedhetetlen, hogy egy közéleti vita rasszista uszítás, gyűlöletkeltés és fenyegetés terepévé váljon.

    Horváth úr levelének visszaigazolását megelőzően csak a nagybetűs részt láttam. ( Nem mintha annak hangnemével egyetértenék.) A megengedhetetlen részt utólag, az érdemi olvasáskor vettem észre, akkor azonban azonnal válaszoltam a feladójának (ma reggel). Levelemben egyértelműen elfogadhatatlannak minősítettem, és visszautasítottam a rasszista hangnemet. Ugyanezt tettem minden hasonló korábbi esetben (megjegyzem: Kanadában most kaptam először ilyen levelet), és szükség esetén – kérdésére válaszolva – ezt teszem a jövőben is.

    Pordány László
    nagykövet

    EMBASSY OF HUNGARY
    299 Waverley Street,
    Ottawa ON K2P OV9
    Tel: 613 230 2717/200
    Fax: 613 230 7560
    E mail: [email protected]

    Tehat: Bencics, BSzech stb: ez alapjan is kimondahato (Bencsics, ez amit maga tenynek szokott mondani, nost ez nem az en velemenyem, ez teny):
    1. a H Louis irasa antiszemita es uszito volt, elfogadhatatlan minden joerzesu ember szamara, politikai nezettol fuggetlenul. Onok is elnezest kerhetnek, mert probaltak elbagattelizalni.
    2. a politikia vitakat politikai vitakent kell kezelni, es nem gyuloletkampanyt gyartani belole.
    3. azert mert nem ertunk egyet egyes dolgokban, meg lehetunk magyarok, (es nem arulok).
    4. a magyar tevenk joga (es feladata), hogy prominens magyarokkal interjut keszitsen, politikai neztuktol fuggetlenul (amagyar teve nem politizal).
    5. azt kell kritizalni, ha kritizalunk, ami elhangzik, es nemazt, aki elmondja. Anna P nem mondott semmit ebben az interjuban, ami miatt akar ot, akar a tevet kritizalni lehetne.
    6. a kanadai kovetsegnek igenis kotelessege hogy ezeket a szabalyokat kovesse es probalja betartatni, es ne sullyedjen le arra a szintre, amit a titkar levele a dolgog elejen tukrozott.

    Koszonet a nagykovet urnak, remeljuk ezutan itt is civilizaltabb hangnemben tudunk vitatkozni, es nem az egymas k anyjat szidni meg zsidozni. Legalabbis en remelem. Varom a Bencsics es Bszechy elnezest kero levelet: ( a zsidok, Anna P es altalaban az emberek neveben). Tevedni emberi dolog.

    H Louis-tol nem varunk elnezest, szerintem ebbol o semmit nem fog fel.

  • BSZECHY
    – merem állítani, hogy 1 millió magyar választópolgárral együtt, akik NEM a FizeSS-re szavaztak, és1 millió másik választópolgárral együtt, akik ugyan a Fizessre szavaztak, de már mélységesen megbánták – nem tartjuk a „magyarság” elleni támadásnak az eszement Orbán kormány kritikáját, hanem nagyon is hálásak vagyunk érte!
    Az elmúlt 200 évben (a Szálasi és Rákosi kormányt is beleértve) még nem volt ilyen embertelen, tehetségtelen, és a magyar nevet lejárató kormányunk!
    Mária Magdalena
    – ahogy a MAGYAR mondás tartja: (rongyos) zsák a (mocskos) foltját mindig megtalálja. Amilyen minősíthetetlen az itthoni orbáni emberanyag – olyan jut ki külföldre is. Beleértve a titkárnőket is. Most vagy tudott a levélről a nagykövet – és azért alkalmatlan, vagy nem tudott, és ilyesmi kikerülhetett a követségről a háta mögött – akkor azért alkalmatlan.
    Klara Bencsics: most meglepett. Az eddigi szövegei alapján nem hittem volna, hogy maga is rájön: a levél bunkó?!
    Elég nagy teljesítmény egy anti-demokrata, un-normális nőtől!
    És TETTEK Magyarországért: például építettek párszáz kilométer autópályát, idecsábították a Mercedest (amely egymaga 1 %-al növelheti a GDP-t), konszolidálták az államháztartást – és közben csökkentették a legnagyobb és a legkisebb jövedelem közötti távolságot.
    Libas Misi:
    – még ahhoz is gyengusok, hogy felismerjék, tulajdonképpen Gyurcsányt DICSÉRIK! Mivel a hölgy „Gyurcsány szócsöve” holott nyilvánvalóan csak a „demokrácia szócsöve” elég rövid a deduktív következtetés: Gyurcsány DEMOKRATA!
    Daniel – egyetértek. Az utolsó szóig! És eszerint a nagykövet legalább nem TELJESEN hülye, és a „háta mögött kikerült” verzió jött be – amire jó irányban lépett.Legalább azt képes volt belátni, hogy az demokratikus és multikulturális országban egy ilyen levél kicsapja (már persze a normális emberekben – a jelenlevő jobbikosok kivételek) a biztosítékot.
    Varga Béla
    és majd akkor kezdődnek a nehézségek! Mert azt a népességfogyást, amit ez a bagázs előidézett, nem lehet pótolni. Azok a fiatal, képzett emberek nem fognak már visszajönni, akik elmenekültek a diktatúra elől! A legjobb képességű gyerekek meg az oktatási rendszerbe történő belebarmolás és röghöz kötési tervek miatt már nem is tervezik az itthon tanulást – tehát igen nagy arányban őket is elveszítjük!
    Lassan már nem 56-hoz, hanem a háborús veszteségekhez mérhető az emberveszteségünk! És ez a bagázs 10-20-30 évre előre elköltötte az ország pénzét a szabadpiacról felvett hitelek kétszeres kamataival!

  • Maria Magdalena

    Erről beszéltem, Klára és bszechy, és valóban Önök a „miért?” kérdésemet sem értették, és a szokásuknak megfelelően egy teljesen más irányba kezdték elvinni a kérdést(Gyurcsány, szocik, libsik hibái, hazaáruló KMH, stb…). Talán így segítséggel most már érti Klára, hogy miért kérdeztem fentebb a „Miért?”-et.

  • Maria Magdalena

    Daniel, korrekt a végszó a kommented végén!

  • Göllner András

    Kedves Varga Béla…Teccik amiket írsz. Úgy érzem jókat tudnánk beszélgetni. (Akinek nem tetszik annak ne teccen) Józan és megfontolt dolgokat raksz le ide elénk. Köszönet érte.
    Maria Magdalena, Kekec, Daniel, úszókészülék, Libás Misi, Ámbátor, Puchert ditto. Jó érzés tölt el, amikor titeket olvaslak. Ti miattatok érdemes ide járni. .

  • Klara Bencsics

    Daniel, ne nevetessen ki!
    én kérjek bocsánatot,?talán a cikknek irója tehetné, ha jobban megfigyeli a cikk címét és szövegét!
    Mivel a Nagykövet úr jobban megnézte a levelet, elutasitotta, amit látom ide is betették,DE célzott A.Porter
    egyik mondatára is ,amit a Maclean magazinban írt.
    Ha észrevette, az elején írtam, hogy „bunkó” levél volt.L.Horváthé! Magam részéről soha senkit itt nem gyaláztam, zsidókat sem.
    Ha már „fair play”-ről beszélünk!

  • Szerintem ,ha valaki zsido(es nem tagadja),akkor miert serto az ha mas zsidonak nevezi?Ha engem magyarnak nevez valaki egyaltalan nem veszem sertesnek.Ez egy olyan rejtely,amit sosem fogok megerteni.
    Marlon Brando-t is hazavagtak,pedig csak annyit mondott,hogy a zsidok altal vezetett/birtokolt Hollywood-ban a zsidokat csak pozitiv tipuskent abrazolnak,holott koztuk is van negativ tipus is.Ennyire feltik a zsidok (jelenlegi) elonyuket???A totok is igy feltik a felvideket,hogy magyarul beszelni sem lehet.Azt vagtak a kepembe:ha ide jossz tanulj meg totul(mondtak ezt angolul).Lehet hogy meg kell tanulnunk Izrael hivatalos nyelvet???

  • asher alexander

    Ajjajjajjjjj!
    ez az egesz engem erosen emlekeztet erre itt,;
    ” Wir werden weiter marschiren,when alles in sterben fähllt heute gehort uns Deutschland,und morgen die ganze welt…”-
    ez esetben egyes kanadaban menedeket talalo kisnyilasok es leszarmazottaik ezt probaljak ujraeleszteni,csak a deutschland szot kicserelve az ungarn szora!!ennyi!!

  • asher alexander

    A Horvath Louis neve,cime,szuletesi adatai,tel szama,stb-stb,adatai-(kikerve a „CEG”-unktol)-leadva a Megfelelo szerveknek mint pl,; az Anti Deffamations League,es a J.D.L. Section Quebec!

  • Bencsics

    jelentektelensegenel mar csak ostobasaga nagyobb!

  • Kedves Göllner András! Köszönöm a dicsérő szavakat,nekem is teccik amiket írsz. Részben A Te írásaid elolvasása késztetett vélemény nyilvánításra, mert látom,hogy van még fény(józan demokrata), ebben a sötétségben. A szimpátia kölcsönös. 🙂

  • Azt írja Bencsics Klára, hogy :”Mivel a Nagykövet úr jobban megnézte a levelet, elutasitotta..” Milyen szerencsénk van! Mert lehetett volna az apró betűs rész akár hadüzenet is! Remek munka folyhat azon a nagykövetségen ha minden levelet csak második olvasatra értenek meg. Ezzel csak még jobban bizonyított alkalmatlanságát. Normális demokrata egy ilyen blama után azonnal lemond. Neki is ezt tanácsolnám,habár tudom,hogy Orbán csicskásai olyan távol állnak a demokratától, mint Makó Jeruzsálemtől.

  • Na,itt kezdődnek a bajok,ahol a JIMBO nevű hozzászóló tart szellemileg. Megpróbálom neki,az ő szintjén elmagyarázni,hátha megérti. A magyar egy népcsoport,a zsidó pedig egy vallás. Tehát,ha neked mondjuk magyar keresztényként(mert ez a vallásod) azt mondják ,hogy na fáradj csak szépen oda a Duna partra,mert most ezért(a vallásod miatt) belelövünk,talán kicsit félre állna a szád. Figyelj,lassan írom,hogy megértsd: Tehát, pl. a Magyarországon élő zsidók magyar állampolgárok, tehát ők is MAGYAROK. Ugyanúgy ,mint te! Csak a vallásuk zsidó. Felfogtad? Vallása pedig mindenkinek olyan,amilyet akar,magánügy. Senkinek,semmi köze hozzá! Ezért senkit se megbélyegezni,se kirekeszteni, se elítélni nem lehet és nem szabad. Ezt most ingyen kaptad tőlem JIMBO,de javaslom olvasgass,tanulgass! Kis szikra hátha kigyúl az agyadban…

  • Ilyen marhaságot az életemben még nem olvastam ! Kérdez már meg egy kinait, mit fog neked mondani….

  • Tüske Zsófia

    http://index.hu/belfold/2012/04/27/amerikai_specialistak_otleteibol_tankol_a_fidesz/ remélem, ez még nem flood – már az elhatárolódáshoz is betettem – bencsics és a többi fidesznáci figyelmébe. bencsics, amúgy a hazaáruló jelzőt én kicsit megfontoltabban alkalmaznám, a kevesebb sokszor több. nem beszélve arról, hogy elkopik a hétköznapi használat során. a haza az nem egyenlő a fidesszel.

  • Tüske Zsófia

    szécsibea… gyarmati sorba küldte gyurcsány az országot? tán csak nem az eu a gyarmatosító, aki a tízszeres támogatást adta, mint amennyit befizettünk?
    a magyar földet félti a külföldiektől? el vagy maradva egy brossúrával. a magyar földet az orbánhaver állatorvos testvérpár, pintérék kapták bérbe, nagy tételben, elcsaklizták a helyben lakó gazdák orra elől, akik eztán a lakóhelyeik földjein csak béresek és zsellérek lehetnek.

  • Azt,hogy : „Jávorszky Mária egy kici, szötét, szörnyteg!”

  • Kedves Klara Bencsics, göllner-gayza az április 26, 2012, 12:27 du.-i kommentjében ezegyszer igazat mondott. Idézem.

    „A fentiek miatt veszítette el ez a közösség a soraiból Christopher Adamot, aki egész életét egyházának és ennek a közösségnek szentelte. A fentiek miatt veszített el engem is. Mindketten, sokakkal együtt akik közelébe se mennek már a helyi magyar intézményeknek, sokat tudtunk volna tenni az ellen, hogy nagyobb tiszteletet élvezzenek a magyarok kanadába”

    Saját bevallása szerint SOKAT TUDTAK VOLNA TENNI AZ ELLEN, HOGY NAGYOBB TISZTELETET ÉLVEZZENEK A MAGYAROK KANADÁBAN.

    Kedves Klara Bencsics, szerintem adjon hálát az a közösség az égnek, hogy olyanok nem tagjai már, akik az ELLEN akartak és akarnak tenni, hogy a magyarok nagyobb tiszteletet élvezzenek Kanadában. Őket nem elvesztette ez a közösség, hanem megszabadult tőlük, ami nagy különbség.
    Tisztelettel
    dakota

  • neked nem kell aggodnod dakota emiatt, CSAK a magyarokra vonatkozik!

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Tisztelt Asher Alexander!
    A Hitlerjugend Lied (song), mert ezt idézte, szövege helyesen:
    „Wenn werden weiter marschieren – Wenn alles in Scherben fallt – Denn heute da hört uns Deutschland –
    Und morgen die ganze Welt…”

  • Varga Bela apr.27.3.16
    Nem is tudom hogy koszonjem meg ezt az oktatast??.Nagyon nagyra ertekelem.Ha lenne szives megirni,hogy anyagot hol talalok a tovabb kepzesemhez,nagyon meg koszonnem.Varom a valaszat.Remelem nem hiaba.

  • asher alexander

    Szemenyei Kiss Tamas!!
    -na en „ennyire” nem megyek bele ebbe!!
    nekem kimondottan igenrossz emlekeim vannak „azzal” kapcsolatban!!
    annyibol irhhattam vola a „wir fahren gegen engelland”,vagy a „deutschland uber alles”-t is!!mindkettoben behelyettesitve az ungarn szoval!!
    a lenyegen nem valtoztatna semmit!!

  • Göllner András

    Jóvan, jóvan Dakotám valóban, elütöttem….tudod, egy kis influenza járvány hatása alatt voltam, és valóban ez egy buta mondat volt. Örülök, hogy figyelmes vagy. Javítok: Sokat tudtunk volna tenni AZÉRT, hogy…..Jó éjt. Néha igazat adok Neked. Nézd, kaptál is egy nagy N betűt ezért. És röhöghetsz rajtam egy pár napig. Uccu neki. Majd csak túl élem….

  • Göllner András

    Csak így tovább és bátran Varga Béla 🙂

  • HOLGYEIM ES FOLEG”URAIM” HOGY LEHET ILYEN NYELVEZETET HASZNALNI?SZEGYEN ES GYALAZAT!!!tISZTELET A KIVETELEKNEK.REIBER EVA

  • Göllner András

    Kedves Reiber Éva. Szerintem is tiszteljük a kivételt. De néha fontos a bevétel is.
    Magam részéről igyekezni fogok, hogy kivételes megtiszteltetésben részesüljek. Alapjába véve, egy rendes srác vagyok, mi több, szeretek másoknak örömöt okozni nyelvezetemmel. Kezicsókolom,

  • LIBÁS MISI!
    Ha gyurcsány egy dilettáns elmebeteg, mint írod, akkor Orbán, akit rendszeresen ápolnak egy asztriai – gráci – diliházban, micsoda. Az összes megnyilvánulása szégyenteljes magyarországra, de különösen az őt megválasztó 2,7 millió zemberre nézve… Tessék nézni a róla készült fotókat, videó felvételeket, normális ember így nem beszél, nem mozog(!) és nem viselkedik, mint Magyarország jelenlegi miniszterelnöke.

  • Vetek tetel

    maga osszekever engem valakivel….en sose irtam, hogy gyurcsany elmebeteg! es teljes mertekben egyetertek azzal, hogy orban orult!

  • Szerző Göllner András | április 28, 2012, 1:14 de.

    göllner-gayza, ezt nem „elütésnek” hívják, hanem Freud-i elszólásnak. Freud bácsi biztos megnyalta volna mind a tíz ujját örömében, ha olvasta volna.
    Ne gondold, hogy „nevetek rajtad pár napig”, ezen nincs mit nevetni. Ez végtelenül szomorú, és éppen attól az, mert IGAZ.
    Klara Bencsics és az a közösség adjon hálát az égnek, hogy megszabadult tőletek.
    Jó éjt, neked is.

  • Göllner András

    Dakoca, nem mondod, hogy olvasod a Freudot ? De jó !!!! Én is olvasom, de azt sehol se hallottam, hogy a tíz újját szokta nyalogatni örömébe a Zsiga. Ezt hónnan veszed Koca ??? Biztos vagy ebbe ??? Nem lehet, hogy összekevered Jung-al ???? Nézz már utána, és számolj be nekem, kint foglak várni a disznó ól bejáratánál. Oksi ???

    És kifejezetten köszönöm a dícséretet, azért, mert a Bencsics Klárira hagytam a helyi akváriumot. Szeretem amikor néha néha belátod, hogy azért tudok én is hasznos dolgokat tenni. Szeretem szolgálni és védeni a közösséget. . Nagyon nem szeretjük mi a Chris Adam-al a belső bomlasztást. Undorító dolog ez. Fujj !!!! Az ég már nekem ma reggel egy nagyon szép hálát is adott mindezért mielőtt felkeltem volna. Még most is a hatása alatt vagyok 🙂 Látod ? Mosolygok. Így 🙂 A Chris-t még nem kérdeztem, hogy őt hogy hálálta meg az ég.

  • göllner-gayza, ne fáradj ki feleslegesen a disznóólad elé, röfögni onnan is tudsz.

    Értem, nem szeretitek a „belső bomlasztást”, ezért csináljátok kívülről:)
    Kösz, hogy ilyen részletesen kifejted azt, ami egyébként is nyilvánvaló mindenki számára. Mégiscsak más tőled leírva látni ezt. 😀

  • Ugye Dakota,hogy el tudjak szolni magukat???.Es meg eszre sem veszik..Legalabb nem nekunk kell felhivni ra a figyelmet.

  • Kedves Jimbo, el bizony:)
    Sokuknak probléma van a szövegértésével. Tulajdonképpen nem hozzájuk szóltam, hanem Klara Bencsicshez, csak kénytelenek beismerni az egyértelmű tényt.
    göllner-gayza azt hiszi, hogy senkinek nem tűnik fel, hogy mit is írt le. Szerinte az „ellene” és az „érte” ugyanazt jelenti.

  • asher alexander

    nem kell oda kulso segitseg!!
    bomlasztjatok ti az egyedul is belulrol,nagyon is elorehaladottan!!az amive es ahogyan lesz ezekutan tessek kizarolag magatok kozt keresni a bunbakot!!

  • Asher! Te mar nem rugsz labdaba.A hangodat sem hallja senki.Ha megis hallja,akkor sem figyel oda.Legfoljebb Gollner sosrstarsad.Hat boldogitsatok egymast.Ne felejtsetek a pusz-puszi-t.

  • asher alexander

    bimbo!!
    kuss!!
    nyasgem!! 100% KOSHER!!!

  • Azoknak a Palesztiniai gyerekeknek a szívük és más belső szerveik amit az Izraeli katonák még élő testükből kitépnek, az nem baj, hogy nem KOSHER ?????????????????????????????

  • asher alexander

    1,;-ez egy HAZUGSAG!!alhir amit kizarolag az Al-Manar-(Hisb’allah TV)-sugaroz!!
    ebbol is latszik mit nezel mint „hirmusort”!!jol fizetnek erte legalabb a gazdaid??
    2,;- mindig is tudtan hogy hulye vagy!!
    aruld mar el csak azt hogy Ilyen Hulyenek szulettel,vagy esti iskolaban orakat veszel belole??

  • HOLOKAUSZT INFLUENZÁS TAKONYTENGER ! Majd éppen te fogod nekem megmondani, miben higgyek !

  • asher alexander

    Ooooh!!-metapedia.org.HU!!!miert is nem meglepo!??
    a vegen a „HU” eleg is mint magyarazat!! mindig is palastini baratok voltak!!toluk egy-egy ujabb hazugsag mar nem is igazan……………….!!!upsz!!
    mellesleg!!
    te hulyebb vagy mint a bencsics,aki konyvtaros-szerkeszto letere-(montrèal)-nem egy kimondott eszleny!!

  • asher alexander

    azzal a retkeslabu magyarkurva anyaddal,-a zsidokat a nyilasoknak besugojaval,-azzal pofazhatsz igy!!
    de ha gondolod,———————-megkerestetlek teged is mint a horvath testvert!!semmibe sem kerul!!
    ugy latom jonak,hogy kapnod kelljen egy irgalmatlanul kemeny fenyitest!!!

  • asher, néha azért gondolj arra, mennyi időd maradt még hátra gyűlölködésben eltöltened, gondolom már nem tul sok,de azt kívánom minnél előbb, még a nyomorult életedben találd meg Jézust a Krisztust patkányszívedben !

  • asher alexander

    avorszky!!te teves csirkefogo !!!
    a jezusodat tarts meg!!!!-kinalgasd az anyadnak aki a nyilasok kurvaja volt!!!
    nekem eleg az egy igaz ISTEN!!!nem kell a faragott balvanyod!!!ulj bele!!

  • a fentieket nyugodtan be lehet perelni becsuletsertesert, es fenyegetesert, FUJJJJJJ, micsoda nyelvezet es nem szegyellik nyilvanosan hasznalni? hiaba, meglatszik, hogy nem esik messze az alma a fajatol…

  • asher alexander

    ugyanigy fel lehet jelenteni az itt melymagyarkodokat antiszemitizmusert,es becsuletsertesert!!
    a magam reszerol mar meg is tettem ezt a lepest!!

  • asher alexander

    mar most van olyan hatasa-(a bejelenteseimnek)-hogy egyes nagyppofajuak orokre,szoren-szalan eltuntek a szinrol!!!
    a mi szervezeteink kitunoen -(ki)kepzett szakemberekbol allnak,akik gyors tiszta megbizhato munkat vegeznek minden teren!!

  • asher alexander

    „Bszechy”!
    ket lehetoseg,;
    ———————–
    1,; Balazs Szechy
    mail,;- [email protected]
    ————————————
    2,; Beata Szechy HMC
    1124 Budapest. Tamasi Aron utca 34.
    —————————————————
    beletelt vagy 2 percbe kikerestetnem!!ejnye no!!

  • OH, ezt latom, milyen „gyors, tiszta, megbizhato” szervezet a Kanadai Magyar Hirlap es tarsai, nyugodtan lehet uj nevet adni a blogjuknak es akkor biztos, hogy mas magyar nem fogja olvasgatni…
    Az szuper, hogy megtette a lepeseket es feljelentette azokat akik nem tartoznak az on alpari stilusu taboraba, megegyszer: FUJJJ…

  • asher alexander

    „bszechy”=beata szechy!!
    szegyenled kiirni a neved mi!!?
    a mi „ceg”-unknek semmi koze a kanadai magyar hirlap-hoz!!!
    mi nem kanadaban szekelunk hanem itthon Erets Israel-ben!!persze a kezunk igen-igen messzire eler!!!

  • Maria Magdalena

    bszechy, hogy jön most ide a KMH? Csodálkozom, hogy nem Gyurcsányozott egyet inkább. Kb. ugyan az lett volna mint a Kanadai Magyar Hírlapot megemlíteni… fölösleges és értelmetlen.

  • Nincs valaszom tobbe, a velemenyem (magarol, A.A. es a hasonlo stilusban megnyilatkozokrol) fent megirtam, undorito, hanyadek a stilusa, ne csodalkozzon, hogy sokan vannak, akikben undort kelt fel… remek magyar szolasok vannak: kutyabol nem lesz szalonna!

  • bszechy

    azert ha eltakarodna innen, az lenne a legmegnyugtatobb mindenki szamara

  • Érdemes visszaolvasni az itteni kommenteket. Döbbenet.

  • Annamaria Ruttkay-Saghy

    Izé…nemcsak az ottawai magyar nagykovetség vàltott levelet antiszemitàkkal…
    Méghogy izraeli katonàk kitépték a szivét akàrkinek is, és ezt elhiszik és leirjàk és idézik,megàll a maradék eszem is.
    Ezzel szemben sajnos sajàt szememmel làttam, amint az arab csöcselék elevenen széttépett egy izraeli katonàt. Errol bezzeg nincs szo, ugye, egyszer mutattàk is a hirekben aTV-ben, de màr màsodszor nem,-érdekes,de nem meglepö.
    Ha 120 évig élnék, akkor sem fogom ezt elfelejteni, sajnos örökre megmaradt bennem.
    —Màs: egy igen okos ember irta ezt; megprobàlom pontosan idézni
    „Aki nem tud egy véleményre jutni, fogadja el a jo szàndékot közös kiindulàsi alapnak”
    Sajnos nemsok jo szàndékot làtok olyanoktol, akik „védik” Magyarorszàgot „ellenünk”: akik …mik is vagyunk? balliberàlisok ? rohadt kommunistàk? vagy szocialistàk?vagy a sàtàn követôi?büdös zsidok?rohadt kapitalistàk?
    – Miért gondoljàk, hogy mi Magyarorszàg vesztét akarjuk,micsoda örült ötlet ezt feltételezni????
    Minden elismerésem és tiszteletem Christophernek és Göllner Andràsnak valamint az egész szerkesztöcsapatnak, hogy kitartoan lehozzàk a cikkeket-témàkat,- én az utobbi napokban vérnyomàsom emelése érdekében olvasom a hozzàszolàsokat, hogy igy is megsporoljam a feketekàvét. -:)

  • Kedves Annamaria Ruttkay-Saghy, mielőtt minden elismerését és tiszteletét ennek a két , ön által említett „úrnak” szenteli, kérem, olvasson figyelmesen. Pl. ezt a göllner-féle kinyilatkoztatást.

    „A fentiek miatt veszítette el ez a közösség a soraiból Christopher Adamot, aki egész életét egyházának és ennek a közösségnek szentelte. A fentiek miatt veszített el engem is. Mindketten, sokakkal együtt akik közelébe se mennek már a helyi magyar intézményeknek, sokat tudtunk volna tenni az ELLEN, hogy nagyobb tiszteletet élvezzenek a magyarok kanadába.”

    Mindezt göllner írta ezen az oldalon április 26, 2012, 12:27 du.

    Amennyiben ön egyetért és továbbra is tiszteletét fejezi ki ennek a két személynek, csak sajnálni tudom önt, kedves Ruttkai-Saghy Annamaria.

  • Dakota!Azt mar ne is emlitsuk,hogy a nyolc szemelyes szerkeszto gardabol,CSAK harom ir cikkeket.A tobbi nem valalja(gondolom) a kozosseget ezzel a „lappal”Mar Kopacsi sem ir,csak tobb neven kommental.Ez azert elgondolkodtato ugye.No meg az is,hogy akommentalok olyan egyforma stilusban irkalnak.Asher az egyetlen aki mindig ugyan abban a stilusban ir.ocsmanyul.Gollner ez a nev alatt engedi el piszkos fantaziajat.

  • Annamaria Ruttkay-Saghy

    @Dakota:Nevemet ipszilon-nal irom,javitàst kérek
    –a fentemlitett bejegyzést mindjàrt megnézem,ha nagyon akarja-de öszintén: nem hiszem, hogy ezt irta,szerintem melléirt:valoszinüleg belekevededett egy fogalmazàsi és gépelési keveredésbe -sajnos, aki nem tud rendesen gépelni, azzal elöfordul, ezt tapasztalatbol tudom- de azért megnézem. Ha ez önt boldoggà teszi.
    Egyéb megjegyzése-vagy kérdése vagy ellenérve nincs a bejegyzésemmel – véleményemmel kapcsolatban?
    Én is a sikoltozo titkàrnök közül valo vagyok, sikoltozok az örömtôl, ha megtalàlok egy betüt a klaviaturàn,ugyhogy elöreis elnézést kérek a félreütésekért.

  • Kedves Annamaria Ruttkay-Saghy rögtön küldök több y-t, nehogy véletlenül kevés legyen.
    yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

    Ha hiszi, ha nem, bizony ezt írta, sőt el is ismerte göllner-gayza, minthogy nem volt más választása.
    Már bocsánat, de az, hogy „ellen” vagy az, hogy „azért” az nem gépelési hiba, hanem elszólás és véletlenül sem véletlen:)

  • Íme, segítek kedves sokipszilon, ne kelljen annyit keresgélni.

    „Jóvan, jóvan Dakotám valóban, elütöttem….tudod, egy kis influenza járvány hatása alatt voltam, és valóban ez egy buta mondat volt. Örülök, hogy figyelmes vagy. Javítok: Sokat tudtunk volna tenni AZÉRT, hogy…..Jó éjt. Néha igazat adok Neked. Nézd, kaptál is egy nagy N betűt ezért. És röhöghetsz rajtam egy pár napig. Uccu neki. Majd csak túl élem….

    Szerző Göllner András | április 28, 2012, 1:14 de. ”

    és itt van a válaszom is rá

    „göllner-gayza, ezt nem “elütésnek” hívják, hanem Freud-i elszólásnak. Freud bácsi biztos megnyalta volna mind a tíz ujját örömében, ha olvasta volna.
    Ne gondold, hogy “nevetek rajtad pár napig”, ezen nincs mit nevetni. Ez végtelenül szomorú, és éppen attól az, mert IGAZ.
    Klara Bencsics és az a közösség adjon hálát az égnek, hogy megszabadult tőletek.
    Jó éjt, neked is.

    Szerző dakota | április 28, 2012, 10:51 de. „

  • Maria Magdalena

    Dakota, azért ezen lovagolni immár második napja nem vall nagy tudományra, már ami az észjárását illeti. Majd ha anyi idősen kerül el és annyi évet él idegenben, akkor Ön is fog ilyen elírást véteni. Nagyon jól tudja, hogy annak a mondatnak mi az eredeti értelme elírás ide vagy oda. Mondjuk elhiszem, hogy olcsó játék ezen lovagolnia magának még hetekig.

  • Kedves maria magdalena, ahányszor szóba kerül, annyiszor aktuális.
    Ez nem egyszerű helyesírási hiba. Ugye nem azt akarod velem és mindenkivel elhitetni, hogy az „Ellen” az ugyanazt jelenti, mint az „Azért”?
    göllner-gayza már belátta, nem értem, mi a problémád ezzel.
    Egyszer véletlenül igazat írt. Ez van 🙂

  • Judithka királynő, itt most nem arról van szó, hogy valaki nem tud helyesen írni, mint te 🙂

  • Annamaria Ruttkay-Saghy

    -Megkerestem az eliràst, Dakota fedönévre üzenem: a kontextust figyelje, kedves uram/vagy asszonyom,én nem hiszek a rosszindulatu feltételezésének, de belölem hiànyzik a rosszindulat. Ugyhogy nyugodtan sajnàljon.

  • A tények egyértelműen önmagukért beszélnek kedves Annamaria R-S. Ezen nincs mit vitatkozni.
    Rosszindulatú feltételezések? Mégis miről beszélsz? Egyetlen lehetséges kifogás fogadható el valamilyen szinten, hogy a szövegértésed kívánnivalót hagy maga után.

  • Dakota! Egyszer volt volt egy vak lovam(no nem a sajatom,hanem a tsz-e) ,azt konnyeb volt terelni,hasznosat csinaltatni vele,mint ezekkel.
    Kulonben rengeteg anyagot talalta Szemenyire vonatkozolag.Nem ertem hogy van kepe itt(vagy barhol) Ugrandozni
    Elvegre ez nyilvanossag.Igaz ez vonatkozik a tobbire is.

  • Terelgesse őket göllner-gayza, kedves Jimbo:)

    Szemenyeivel tele van a net, le sem tagadhatja. Bárki olvashatja.

  • És azokat a szemétre való cikkeket, még avn, aki olvassa is… Engem folyton támad, de még nem volt egy olyan szava sem, ami megérintett volna. Mint ahogy az itt anyázók nagyrészének sem sikerült még ezt elérnie.

  • asher alexander

    chère maraia-magdalena!
    quand il y’a pas de reponse fiable,………..-car le question pose est dèja trop evidente,pour d’ètre recevoir un quelconque explications simple,et valable,-………………………..ils ou elles sont viennent avec leur p’tite jeux,sur le grammere!!
    ce toujour ainsi!! ici ou ailleur,c’est egal!!
    n’est attendez pas d’autres choses à leur part!!!

  • Asher! Valasz mar egy nyelvet amin tudsz is. Talan az orosz menne.???

  • asher alexander

    Liber Mädele!!
    Annamaria Ruttkay-Saghy!
    -no ha csak az a gond,engedd meg hogy fizessem a kavedat!!-az is egy mitsvaoth!!
    hat igen!!!
    -jomagam vegig harcoltam az 1948-67 kozti haborukat itt Erets Israel vedelmeben,elobb az Irgun Tsvai Leumi,kesobb a Haganah,a Palmach,vegul a Tsahal kotelekeiben!!
    -en is lattam az arabok altal elvagott torku csecsemoket,kisgyerekeket!!
    a legutobb az Ittamar Moshav-ban lemeszarolt Fogel csalad jart igy!!
    VAN rola Fotom!!!!az elvagott torku kivereztetett 3-eves kisgyerekrol!!
    errol miert nem pofazik egyik sem???
    Christopher Adam-nak elkuldom ezeket a fotokat,hogy tegye fel ide!!!Lassa Mindenki a VALOSAG-ot amire kepesek a Tanzim,az Islam Djihad,a Hamas altaluk istenitett fergei!!!

  • asher alexander

    bimbi!!
    Ta Geule!!!
    Oublie tres vite moi!!-et ce la est encore qu-un tres amicale conseille mon p’tit tète de noeud!!!!
    plus-tôt…..va te faire encule chez ta mère le salope,qui suce les bites a la carte chez les gitans de l’hongrie!!
    pauvre con!!tu n’est qu-un soushomme pour moi!!
    as tu bien compris cette fois??
    -ou veut tu bien qu-on te faire expliquer physiquement aussi!!-……………mais ce la peut faire tres-tres mal!!!!,

  • Asher! Ismetelgeted magad ki tudja hany nyelven?Egyszer mar ciganyul(bocs roma) is elkezdesz csaholni.
    Te mint nagy hos,akkor biztos azt is lattad,hogy a „vilag legmodernebb Hadserege” tankokkal ment a kodobalo gyerekeket pusztitani.Arrol is van kep.!!!Piszok nagy hostett volt az biztos.Tele volt vele a vilag sajto.Valahogy tobb palesztin gyerekrol szoltak a hirek,mint izraelirol.Biztos volt az is,csak hat ugye az arany valahogy nem stimmel.

  • asher alexander

    bimbi!
    az hogy az altalatok istenitett terroristak,annyira hosok hogy merik a sajat nepuket elo pajzskent-(most kuldtem rola fotot a christopher adam-nak)-felhasznalni,azt tessek toluk szamon kerni!!
    a hivatalos ensz vizsagalo bizottsag szerint ugy kb,; 50 civil halottja volt a Gaza-i tamadasnak!!!a tobbi a Tanzim, a Brigad al Aksa,a Hamas,az Islam Djihad,stb terrorista szervezetek harcosai voltak!!
    ha kell tudok kuldeni az O hullajukrol is par fotot!!!mind kivetel nelkul egyenruhat hord!!
    ————————————————————————————————————————————————-
    Tsahal MINDEN tamadas elott Felszolitja a civil lakossagot hogy hagyjak el a harcok szinhelyet!!!kar tagadnotok ezt mert ezt en jobban tudom mint ti!!
    az hogy a fent emlitett szervezetek ezt nem engedik nekik,mertt eccerubb az elo pajzs mogul loni a katonainkra,…… azt tessek toluk szamon kerni!!!!

  • asher alexander

    javorszky!
    fuck your „kurucinfo”!!!!
    suck off all!!!
    we do’not want this bull shit here!!!

  • Judith Kopacsi

    Igazán nagyon örülök, hogy hiányoltak egyesek itt. Tényleg nem irtam, és pláne nem más név alatt, mert az nekem nem szokásom. Egyszerüen csak egy majd 5 hetes Europai körúton voltam párommal, amibe beletartozott az is, hogy felvettem még 500 oldal anyagot az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából. Mint kiderült, még bőven van ott anyag, amit fel kell dolgozniuk, és nekem lemásolniuk.
    A fenti cikkről már többen elmondták a véleményüket, de annak igen örülök, hogy a Nagykövet úrnak adtak egy nagyitót, amivel az apró betüket is ki tudta böngészni, és képes volt rá kulturáltan reagálni. Optimista ember lévén én ebben egy fejlödő tendenciát látok, és remélek.

  • Csimbók.
    Mitakarsz mármeg evvel az orosszal ?
    Mikor mindenki örül széles e hazában hogy nem kell már biflázni az ” on áná ánó ” .-t.
    Csak nem visszasírod maga azokat a régi szép időket ? Talánbizony Madmázell Rózsika államtitkárasszony legjobb tanítványának méltóztatott lenni akkoriban ?
    (Ha igen , gondolom seggnyalással érted el príma indexedet nála.)

  • Judithka.
    Asztán ménem hívtál fel Ön engem , ha már itt voltál ?

  • asher alexander

    kezicsokolom judithka!!
    elo teccett kerulni magacskanak is??
    eddig hol tetszett leledzeni? csak nem az asztal korul zavartak nyujtofaval valamiert eddig,hogy nem jutott a becses idelyebol rank ecceru halandokra??!!
    engedje meg hogy ketret gornyedjek on elott!!

  • Kedves Varga Bela :
    Csimbók barátunk ( JIMBO ) attól ilyen hogy nekije a kedves szülei édestestvérek . Ez megállapíttatott itten , hozzáértő révén.
    Éshátugye : tudható hogy ilyen eseteknél gyakori a születéskori gárgyulás.

  • Drága Asher Alexander, öt hetes Europai utunkról tegnap jöttünk vissza, és utunk során nem volt mindenhol internet kapcsolatunk. Szóval mea kulpa a hiányzásért, igyekszem bepótólni.

  • Geyza, elöször is mert nem tudtam a telefonszámodat, másodszor meg nagyon zsufolt programunk volt. Különben ha a NOL-nak tagja vagy, módód lett volna találkozni velem Május 5.-én a NOL találkán Mogyoródon. Vagy Május 3.-án Szegeden, a Nagy Imre társaság által rendezett beszélgetésen.

  • asher alexander

    Oooooh Draga Lelek!!!
    osztan merre teccettek kodorogni europaban?
    tessen mar oly szives lenni egy kis utibeszamolot firkantani nekunk,hadd irigykedjunk nyalcsorgatva!!
    remelem nem kavarta fol nagyon az a sok elmeny??

  • Most gyorsan csak egy kis kostolót az útból: Utirány Bécs, onnan Barcelona, Zaragoza, Toledo, Valencia, onnan vissza Barcelonába, onnan Bécsbe. Bécsből délre az Örségbe, onnan Keszthely, aztán Csopak, Budapest, Hollóskő, Szarvaskő, Lillafüred, Ópusztaszer, Szeged, Egy órára Szerbia, Sligovicáért, onnan Budapest, Bécs és onnan haza, Torontóba tegnap este.

  • asher alexander

    na tessek!!
    mit mondtam!!most csorog a nyalam!!foleg a lillafured miatt!!az egy igen szep hely!!!